8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck
 • Raumfeld Sounddeck

Raumfeld Sounddeck

Vrijhaven der schone kunsten
Een kant-en-klare wifi sounddeck – zet de tv erop, klaar, compatibel met alle apparatuur
(46)
Teufel Sounddeck Streaming
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Mogen we voorstellen
Vanuit de Sounddeck komen al je dierbare films en muzikale schatten zomaar in je woonkamer aan. Een prachtig geluid, dat door de geïntegreerde Wellenfeld technologie door de hele ruimte wordt weergegeven. Stuur voortaan je film- en tv-sound aan vanuit de sounddeck via de app en gooi de trossen los op muziekgebied waar en hoe je maar wilt. De sounddeck biedt een veilige maar bovenal een mooie vrijhaven voor elk muziekgenre en elke tv-sound.
Alle specs en features op een rij
 • Een kant-en-klare wifi sounddeck – zet de tv erop, klaar, compatibel met alle apparatuur
 • Innovatieve Wellenfeld technologie voor een origineel geluid, die je overal omhult dankzij de brede sweet spot
 • 6 High End tuners, 2 downfire subwoofers & geïntegreerde 280 Watt Class D versterker voor een krachtig, perfect geluid van de tv en je favoriete muziek
 • De gratis Raumfeld controller app trakteert je op een fantastische kwaliteit muziek en radio via het internet - voorkeuzetoetsen voor je favoriete streams op de meegeleverde afstandsbediening bieden extra comfort
 • Een tijdloos ontwerp en daarbij een fraaie houten behuizing, veredeld met hoogwaardige slijplak en aluminium elementen
 • Sounddeck en tv door slechts één HDMI kabel met elkaar verbonden, geen overbodige apparatuur en alle kabels zijn bij de levering inbegrepen
 • Spotify, SoundCloud, TIDAL, Internetradio TuneIn, Napster, Google Cast
 • Available in black or white
Dit vinden andere van ons
(4.3 van 5 bij 46 reviews)
Alle reviews
Features

Onze technologieën op een rij

Streaming WiFi Raumfeld
Android
iOS
Chromecast built-in
Napster
Soundcloud
Spotify Music Streamingdienst
TIDAL
Tunein
plug & play
USB
Internet-Radio
Veelzijdig, ongecompliceerd en comfortabel – drie eigenschappen van de sounddeck. De sounddeck bewijst zijn veelzijdigheid bij zijn gebruiksmogelijkheden: hij geeft het geluid van de tv origineel en ruimtelijk weer dankzij de Wellenfeld technologie. Zijn genereuze sweet spot garandeert het beste geluid vanuit alle posities. Door de geïntegreerde WIFI Raumfeld module is de sounddeck ook uitgerust voor een perfecte audiostreaming.

Ongecompliceerd is ook de plaatsing van de sounddeck in de woonkamer – plaats hem onder de tv. Eenvoudig is ook de aansluiting – één HDMI kabel en alle apparatuur is met elkaar verbonden.

De sounddeck bezit een tijdloos design. Hij is gebouwd uit hoogwaardige materialen net als zijn houten behuizing, die met kostbare slijplak is afwerkt. De bedieningselementen zijn uit geborsteld aluminium vervaardigd.

Een ware bedieningscomfort van de sounddeck ligt aan de voor Raumfeld typische plaatsonafhankelijke besturing met één druk op de knop via de app en de meegeleverde afstandsbediening met voorkeuzetoetsen voor songs en playlists. Alle trossen los voor de ideale sounddeck.

HDMI met ARC/CEC, optische digitale ingang en stereo cinch

Door de moderne HDMI 1.4 standaard worden geluidssignalen probleemloos overgedragen. Een HDMI kabel tussen de sounddeck en de tv zorgt voor alle benodigde verbindingen. De HDMI aansluiting ondersteunt ook CEC – de standaard voor de besturing van de verschillende apparaten. Zo kun je, als je tv dit ondersteunt, via de afstandsbediening van de tv ook de sounddeck besturen.

De Sounddeck kan alleen via de HDMI-ARC/CEC op de tv aangesloten worden wanneer de tv dit formaat (HDMI 1.4 met ARC) ondersteunt. Het is ook mogelijk om de tv via een digitaal optische aansluiting aan de Sounddeck te koppelen.

Grote veelzijdigheid bij de aansluitingen

Bovendien biedt de sounddeck een digitaal optische ingang alsmede een cinch ingang. Sluit hier je extra apparatuur aan of gebruik zo nodig de ingang voor de tv.

De ´extra’s´ voor jouw gemak

De extra’s zijn de door veel Raumfeld systemen bekende voorkeuzetoetsen. Deze zijn bij de sounddeck op de radiofrequentie afstandsbediening ingebouwd. Start je favoriete songs of playlists bijvoorbeeld vanaf TIDAL of je favoriete radioprogramma met een druk op de knop vanuit je luie stoel. Fantastisch comfortabel.

De power uit de machinekamer

De in de Raumfeld sounddeck ingebouwde Class D versterker beschikt over 280 Watt vermogen voor zijn zes 70 mm High End breedband tuners en de twee 130 mm subwoofers. De beide lagetonenluidsprekers kunnen de bassen weergeven tot een grensfrequentie van 42 Hz.

Raumfeld Wellenfeld technologie - masterminded in Berlijn

Onze geluidsingenieurs hebben de Wellenfeld technologie in Berlijn ontwikkeld. Deze bestuurt met de krachtige DSPs de 6 tuners in de sounddeck buitengewoon goed aan, waarmee je een ruimtelijke weergave bereikt, zonder dat daarbij het oorspronkelijke geluid wordt vertekend. De sweet spot geeft een optimaal luisterbereik. De Wellenfeld technologie heeft dit bereik grootschalig verbeterd.

De voordelen op een rijtje:
 • op elke luisterpositie een evenwichtige en originele geluidsweergave van muziek en film;
 • Ruimtelijke geluidsimpressies, zonder extra rear luidsprekers;
 • Goede positionering van soundevents in de ruimte;
 • Hoge, heldere pegels bij een optimale spraakweergave.

De sounddeck in een multiroom setup

De sounddeck, als ware `Raumfelder´ beschikt uiteraard over alle Raumfeld functies, zoals perfecte audio streaming, internettoegang tot muziekstreaming diensten en besturing via de app. Uiteraard speelt de sounddeck ook synchroon met bestaande Raumfeld players als onderdeel van een multiroom systeem. Deze interactie is mogelijk door de in de sounddeck ingebouwde WIFI streaming module. Deze module is in alle Raumfeld apparatuur ingebouwd.

De Wellenfeld technologie zorgt voor een kwalitatief grotere geluidsweergave

Veel luidsprekers klinken goed als je op juist die ene plek, de sweet spot, zit, maar, daar is echter plaats voor één persoon. De Raumfeld Sounddeck daarentegen biedt, dankzij zijn geïntegreerde Wellenfeld technologie, een breed gedimensioneerde sweet spot. Het resultaat: in bijna de hele ruimte bereikt je een perfecte geluidweergave. Dat vinden je vrienden en familieleden vast plezierig.

Perfect streamen? De sounddeck kan het.

Met de High End D/A omvormer van Cirrus Logic™, die audio bestanden ondersteunt met een resolutie van 24 Bit en een bemonsteringsfrequentie van 192 kHz, gaat geen enkel detail verloren. Alles onder controle in de machinekamer Schakel zo je wilt meerdere ruimtes aan elkaar in een multiroom setup tot een synchrone weergave. Je ziet in één oogopslag wat waar speelt.

Inhoud levering

 • Raumfeld Sounddeck
 • Stroomkabel
 • 1,5m HDMI-kabel voor Sounddeck/Soundbar
 • Afstandsbediening RFRC1
Maximale hoogte
11,00 cm

Technische details

Raumfeld Sounddeck
Raumfeld Sounddeck
Direct speelklare wifi sounddeck - tv erop en klaar.
Raumfeld Sounddeck
Luidsprekers
Akoestisch principe 2-kanaals
Opbouw behuizing Bass-reflex
SPL 102 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 42 - 20000 Hz
Woofer (aantal per speaker) 2
Woofer (doorsnede) 130,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose, gelaagd
Breedbandluidspreker (aantal per speaker) 6
Breedbandluidspreker (doorsnede) 70,00 mm
Breedbandluidspreker (materiaal) Cellulose, gelaagd
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Gelamineerd
Statief geïntegreerd Ja
Aansluitingen
Audio-ingangen HDMI Ja
Audio-ingangen HDMI 1
HDMI-versie 1.4b
Wifi Ja
Wifi Ja
LAN Ja
LAN Ja
Digitale ingang optisch 1
En verder... CEC/ARC
Analoge ingangen 1
Cinch-ingang stereo 1
USB 2.0 1
Weergave
ASF Ja
MP3 Ja
WMA Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
Elektronica
WLAN-standaard 802.11n/g
WLAN-beveiliging WPA2 PSK
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 6.1
Versterkerkanalen 7
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 25 W
Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 130 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 20 W
Versterkervermogen subwooferkanaal 80 W
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standby-functie Ja
Standy verbruik 2 Watt
Maximaal verbruik 320 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Veiligheid Ja
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Geïntegreerde DSP Ja
Afstandsbediening Draadloze
Programmeerbaar Ja
Presets Ja
Aantal presets 4
Afmetingen
Diepte 41,00 cm
Breedte 73,00 cm
Hoogte 11,00 cm
Gewicht 12 kg

Recensies & reviews

Raumfeld Sounddeck review of Hifi Video Test
Raumfeld Sounddeck review of Hifi Video Test
"Toch een duveltje in een doosje"
Hifi Video Test 05/2016
"Raumfeld heeft nu al net als moederbedrijf Teufel, een soundplate in haar assortiment. Als je het streaminggedeelte zou weg laten, lijkt hij wel heel veel op de Cinebase van Teufel. Heeft deze dan ook wel toegevoegde waarde?
De voordelen van een soundplate wegen best zwaar bij de keuze voor een geluidsysteem om je TV-geluid te verbeteren. Zo is de plaatsing onder een televisie niet alleen ruimtebesparend, het geluid van voornamelijk dialogen, komt uit dezelfde richting als het beeld. (...)
   

De weg naar binnen

De Sounddeck heeft een willekeur aan aansluitmogelijkheden: analoog, digitaal en draadloos. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is via HDMI. Deze ondersteunt HDMI-ARC/CEC, hetgeen sinds HDMI-versie 1.4 beschikbaar is. Hiermee kan via het HDMI-signaal de sounddeck aan- en uitgezet worden...
De tweede digitale mogelijkheid is via de optische ingang, om naast de tv te gebruiken voor bijv. een DVD speler met digitale uitgang. Zelfde geldt voor het aansluiten van analoge apparatuur (of als het niet digitaal kan, analoog vanuit de TV), zo zou je het op de cinch-aansluiting nog een losse MP3-speler of een platenspeler via een voorversterker kunnen aansluiten.
  
De USB-poort is dit keer eens geen poort voor het overzetten va firmware updates, zoals veel bij dit soort apparaten wel het geval is, maar kan door USB-sticks of USB-schijven worden gebruikt. De Sounddeck kan hier vanaf je audiobestanden afspelen. Dit moet dan wel worden bediend met de Raumfeld-app, maar dan wordt praktisch elk bestaand audioformaat wel ondersteund: MP3, WAV,, FLAC, Ogg, Vorbis, ASF,WMA, M4A, AAC of Apple Lossless. Dit geld overigens ook vooor de ethernetaansluiting, die heb je wel nodig als je een IpnP/DLNA muziekserver wilt gebruiken.
   
Draadloos neemt de functionaliteit niet toe, de Sounddeck wordt net zoals bij de ethernetaansluiting onderdeel van je netwerk en communiceert dan via Wi-fi g/n. De Sounddeck wordt overigens een volwaardig onderdeel van je Raumfeld-netwerk. Alles dat binnenkomt in de Sounddeck is ook via een andere Raumfeld Multiroom Speaker, weer te geven. Zelfs de analoge aansluiting, wat op zijn minst uniek mag heten. We mogen stellen dat de netwerk- en streamingfunctionaliteiten de Sounddeck en zelfs het merk niet alleen onderscheiden van de Teufeltegenhangers, maar ook interessant maken voor de consument als een kant en klare oplossing gezocht wordt.
(...)
     

Van binnnen

De Sounddeck oogt niet alleen mooi aan de buitenkant, ook de binnenkant is netjes uitgewerkt. Je zou het kunnen zien als een soundbar met zes drivers, vier aan de voorkant en twee aan de zijkanten, een ingebouwde subwoofer en ingebouwde versterker. De zes drivers met een diameter van 7 cm zijn breedbandig en geven dus aan alle kanten hetzelfde spectrum weer. De subwoofer bestaat uit twee woofers met een diameter van 13 cm. De geïntegreerde klasse D-versterker levert 280 Watt, al met al heeft het systeem een rendement van 102dB/m niets mis mee dus, en de Sounddeck kan dan ook behoorlijk hard knallen.
(...)
    

Kopen?

Er zijn heel veel dingen die de Sounddeck interessant maken. Hij is compact onder de tv weg te werken, hij ziet er prachtig uit, het streamen van alle muziekdiensten, de netwerkmogelijkheden, het gebruik van de app, ...
Als je daarbij het design en het bediningsgemak bij optelt, kunnen we spreken van een compleet product."

Raumfeld Sounddeck review of iCreate
Raumfeld Sounddeck review of iCreate
"Je wilt niet dat deze Raumfeld ooit nog uit je huiskamer verdwijnt"
iCreate 04/2016

"Hartstikke mooi zijn ze, die ultradunne televisies van tegewoordig. Maar doordat er in zo'n krappe behuizing maar weinig ruimte is voor een stel fatsoenlijke speakers, wordt ook het geluid een stukje magerder.  En wég is je bioscoopervaring, ondanks dat fantastische beeld. Als je een beetje een liefhebber bent van goede audio ben je aangewezen op externe speakers. Lekker dan: heb je net to'n lekker strak, minimalistische televisie, breek je haast je nek over de logge onderdelen van home-cinemaset.

Gelukkig kan dat ook anders, bijvoorbeeld met een alles-in-een oplossing, zoals de Raumfeld Sounddeck. Een sounddeck lijkt nog het meeste op een soundbar, maar is een stuk groter, in het geval van de Raumfeld Sounddeck: 73 cm breed, 41 centimeter diep en 11 centimeter hoog. Behoorlijk imposant, maar de zes tuners en de twee woofers zitten hier dus ingebouwd. En dankzij het formaat zet je je kostbare televisie er zonder angst en beven pardoes boven op. Daarna kan het ding natuurlijk ook geen kant meer op, maar je wilt toch niet dat Raumfeld ooit nog uit je huiskamer verdwijnt. Al was het maar omdat ie er behoorlijk fraai uitziet, dankzij een strakke zwarte of zwart-witten behuizing met slechts een paar knoppen.


Quick Guide? Niet nodig

Een televiie, de Raumfeld Sounddeck en wifi, dat is alles wat je nodig hebt. (...) Pas als de eerste tonen door je de ruimte galmen besef je dat er een quick guide bij zat, om uit te leggen wat je zojuist al gedaan hebt. Maar tegen die tijd ben je je al aan het verbazen over het geluid en besef je je pas hoe beroerd je tv eigenlijk klinkt. (...) Er zijn verschillende geluidsmodussen, want Raumfeld heeft begrepen dat je voor een ronkende actiefilm iets anders wilt dan voor een late night show waarin vooral veel gebabbeld wordt. Dankzij de de speciale Wellenfeld-technologie klinkt het geluid overal in je huiskamer even optimaal, het maakt niet uit op welke plek je je bevindt. 

Deze sounddeck is er overigens niet allen voor je tv. Je kunt er net zo gemakkelijk mee naar je muziek luisteren. Via de App heb je al direct toegang tot streamingdiensten als Spotify, TuneIn Radio en SoundCloud ...

Maar ook met je muziekcollectie op op je Mac, Nas of USB-stick kan het apparaat uit de voeten. Alles-in-een in meerder opzichten dus.

  

Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
""Indrukwekkend hoe de Sounddeck de ruimte met geluid vult."
AV-Magazin 04/2016
"Indrukwekkend hoe de Sounddeck de ruimte met geluid vult. Behalve de tv-fan zal ook de muziekliefhebber z'n hart kunnen ophalen aan de Raumfeld soundoplossing met zijn talrijke streaming-opties."

  

Vertaald uit het Duits
  

Raumfeld Sounddeck review of gadgetgear
Raumfeld Sounddeck review of gadgetgear
"De Raumfeld Sounddeck is in staat om prachtige details neer te zetten."
gadgetgear 14.04.2016
"Wil je een geluidsverbeteraar voor de TV, heb je grofweg twee keuzen. Je kiest voor een soundbar of een soundplate. Raumfeld (het Multi-Room Audio onderdeel van de Berlin Acoustics Group, kortweg: BAG) heeft beiden in het assortiment. De  Raumfeld Sounddeck valt onder de soundplates wat één groot voordeel heeft. Je hoeft namelijk geen losse subwoofer te verstoppen.
    

Design

Hoewel Raumfeld bekend staat om ‘mooi’ speakerdesign, is er doorgaans geen spraken van een echte designlijn. Met de Raumfeld Sounddeck lijkt Raumfeld toch een bepaalde lijn neer te willen zetten. Het design volgt namelijk dat van de Raumfeld One S.
 
De voorkant van de Raumfeld Sounddeck is zeer minimalistisch. Het bedieningspaneel is een klein aluminium front op het grote, brede speakerdoek. Het bedieningspaneel beperkt zich tot de standbyknop en de volumeknoppen. Daarnaast zien we hier de enige twee statusLED’s. Minimalistisch en netjes dus.
   
De witte body is gemaakt van MDF. Om de witte look te krijgen lamineert Raumfeld het MDF.
Aan de onderkant zien we wat het effect is van het enorme gewicht van de Raumfeld Sounddeck. Om het gewicht van de Raumfeld Sounddeck en de TV te ondersteunen, zitten er in totaal zeven stevige poten onder. Zo verdeelt de Raumfeld Sounddeck het gewicht goed over het meubel waar je het op zet en dat is niet onbelangrijk.
  
Denk er overigens wel aan dat als je er een TV op plaatst, deze een centrale standaard moet hebben. We wilden hem eerst testen met een TV die erop zou staan. Deze had echter de poten aan het uiteinde van het scherm. Hierdoor kon deze niet op de Raumfeld Sounddeck geplaatst worden. Voor die TV’s is het doorgaans handiger een muurbeugel te kopen en er de soundbar variant onder te hangen. We hebben uiteindelijk dus de TV erboven gehangen. In dit geval een 48 inch model van Philips met aluminium omlijsting en dat past bij toeval erg mooi bij deze witte Raumfeld Sounddeck.
 

Aansluitingen

Er zijn verschillende manieren om de Raumfeld Sounddeck op de TV aan te sluiten. Echt oude modellen kunnen gebruik maken van de analoge stereo ingang op de Raumfeld Sounddeck. Daarnaast is er een toslink voor een optische verbinding en, nog veel fijner, HDMI ARC ondersteuning. In dat geval gebruik je een HDMI aansluiting om de Raumfeld Sounddeck op de TV aan te sluiten. Als jouw TV HDMI CEC ondersteuning biedt, kan de TV afstandsbediening gebruikt worden om het volume op de Raumfeld Sounddeck te bedienen. Dan heb je de afstandsbediening van de Raumfeld Sounddeck in principe niet meer nodig.
   

Specs

De bas van de Raumfeld Sounddeck komt uit twee downfiring woofers met een doorsnede van 13CM. Daarnaast is er spraken van een basreflex constructie. Midden en hoge tonen worden neergezet door zes 7CM drivers. Daarvan staan er vier naar voren gepositioneerd en twee opzij om het stereogeluid goed neer te zetten.

Raumfeld rust de Sounddeck met klasse D versterkers uit. In dit geval in een 6.1 opstelling. Iedere midrange driver krijgt dus een eigen versterkerkanaal en de woofers delen een versterkerkanaal. De midrange drivers hebben een RMS vermogen van 20 Watt per stuk en de woofers 80 Watt. De piek ligt op 25 Watt voor de midrange drivers en 130 Watt voor de woofers. Het maximale verbruik ligt op 320 Watt.
 

(...)

  

Afstandsbediening

De afstandsbediening heeft een massief uiterlijke en voelt nog massiever aan. Raumfeld laat de afstandsbediening er niet alleen uitzien als een blok aluminium, maar ook zo aanvoelen en dat is prettig anders.

Een witte status led geeft je visuele feedback dat de knoppen werken en wanneer je de knoppen indrukt, voel je dat je kwaliteit in de hand hebt liggen. De afstandsbediening geeft versneld toegang tot muziek op de Raumfeld Sounddeck en dat is handig. Dan hoef je niet iedere keer de app te starten.
 

Multiroom

Gebruik je de Raumfeld Sounddeck niet in combinatie met de TV, dan is de Raumfeld Sounddeck één grote multiroom speaker. Via de Raumfeld app kun je muziekstations via internet streamen, maar ook gebruik maken van de externe aansluitingen en diensten als Spotify (inclusief Spotify Connect). Jouw eigen muziekcollectie trek je gewoon vanaf jouw server. Heb je die niet? Dan is er nog een USB poort op de Raumfeld Sounddeck waarmee je een drive vol muziek met jouw Raumfeld netwerk kunt delen. Ja, het Raumfeld netwerk is inmiddels volwassen geworden. Even snel muziek aanzetten kan via de vier voorkeuzeknoppen op de afstandsbediening. (...)

  

Geluidservaring

Een goede geluidservaring tijdens het kijken van films en series valt op wanneer je dingen hoort die je eerder niet hoorde. Zoals handen die een tafel aanraken. Het zand onder schoenen. Inderdaad. De Raumfeld Sounddeck is in staat om prachtige details neer te zetten. Moeiteloos. Fijn is ook dat er een nachtmodus in zit die de zware bas wat dempt om te voorkomen dat het hele gezin wakker moet blijven op het moment dat ik weer eens een filmpje wil kijken.
    

Conclusie

Wil je één apparaat ter verbetering van het geluid uit jouw TV, dan is de Raumfeld Sounddeck een zeer interessante optie. Vooral omdat het aanbod van multiroom speakers in deze vorm extreem beperkt is. Dat de mensen achter Teufel ook achter de bouw van deze speakers zitten, merken we in de akoestiek. Het geluid is goed gebalanceerd en de speakers aan de zijkant zorgen voor het ruimtelijke effect dat je nodig hebt om echt van films te genieten."
  
     lees de hele review op: gadgetgear.nl
Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
"uitstekend afgewerkte soundoplossing"
AV-Magazin 04.04.2016
"Met de Raumfeld Sounddeck krijg je een uitstekend afgewerkte soundoplossing, die ieder tv programma en film indrukwekkend in scène zet. Bovendien krijg je er nog het Raumfeld-amusements-pakket bij met internetradio, streamingdiensten en natuurlijk je iegen muziek. De gratis en gebruiksvriendelijke app bedient alle Raumfeld componenten in huis en dankzij de goed doordachte afstandsbediening kan het muziekprogramma ook zonder tablet of smartphone gestart worden."
  
Vertaald uit het Duits
  


lees de hele review op: av-magazin.de
Raumfeld Sounddeck review of NRC
Raumfeld Sounddeck review of NRC
"het is de eenvoud van de Sounddeck die overtuigt."
NRC 04/2016

"Geluid moet kunnen ademen. Vandaar dat de oude beeldbuistelevisies van die lekkere diepe bassen hadden: er was ruimte genoeg om flinke speakers weg te werken in het notenhout.

Tv's zijn nu zo dik als en een potlood en klinken dus beroerd. Als je investeert in zo'n ultraplat scherm, houd er dan rekening mee dat je nog een paar honderd euro moet uitgeven aan een externe speakerset.

Soundbars -  een reepje speakers voor bij de tv -hebben vaak een extra subwoofer nodig om overtuigende bassen te produceren. Als je daar geen ruimte voor hebt, is de Sounddeck van Raumfeld een optie.

(...) Door de forse behuizing (73 bij 41 centimeter, 11 centimeter dik) is er ruimte voor twee downfire subwoofers. In normaal Nederlands: genoeg lage tonen om jezelf en de buren uit de stoel te laten trillen. (...)

Ik was altijd verknocht aan mijn eigen hifi-installatie om de tv te versterken, maar de Raumfeld Sounddeck klaart die klus bijna net zo goed. (...)

En - doorslaggevend argument in dit huishouden - hij ziet er niet uit als een luidspreker. Het is een strak gelakt bijzettafeltje waar Jan des Bouvrie zijn vingers bij aflikt.

(...) Prachtig al die mogelijkheden. Maar het is de eenvoud van de Sounddeck die overtuigt. Wit (of zwart) kastje, tv erop, kabel erin, klaar. Was alles maar zo simpel."

Raumfeld Sounddeck review of Volkskrant
Raumfeld Sounddeck review of Volkskrant
"explosies gaan heerlijk door merg en been, alsof je bij Pathé zit"
Volkskrant 04/2016

"De Draagbar

  

Ha gezellig, we gaan steengrillen! De nieuwe sounddeck van Raumfeld oogt precies als zo'n familiebraai, vooral vanwege zijn omvang van 73 bij 41 bij 11 centimeter. Formaat laag bijzettafeltje. Groot is goed in speakerland, want een flinke klankkast betekent doorgaans vettere bassen.
   

Waar de meeste geluidsstaven uitblinken in gebrek aan vormgeving, is deze van Raumfeld een blikvanger. Verkrijgbaar in wit en zwart dient hij als designonderzetter voor de tv.

Hij heeft zes speakers (vier naar voren en twee schuin naar voren) en twee subwoofers.

Als de tv beschikt over hdmi-cec ondersteuning kan het volume van de Sounddeck worden aangepast met de afstandsbediening van de tv. Verder is het apparaat voorzien van wifi en kan het ook muziekdiensten als Spotify en Deezer aan, via de meegeleverde app.

  

Raumfeld zegt dankzij het gebruik van Wellenfeld-technologie het stereobeeld te kunnen vergroten, waardoor iedereen voor het tv-scherm van stereo-geluid kan genieten. Met een beetje geluk zou de kijker zelfs 3D-geluid ervaren. (...)

Het geluid van de Sounddeck is wel goed. Met name de bassen zijn zo vet aangezet dat explosies heerlijk door merg en been gaan, alsof je bij Pathè zit, maar dan zonder de whatsappettertjes.

  

Als de grootte geen bezwaar is, ziet hij er ook nog eens prachtig uit inclusief de afstandsbediening. Deze is van metaal en niet van prulplastic. Aansluiten is een eitje. (...)"

Raumfeld Sounddeck review of c't
Raumfeld Sounddeck review of c't
All-in-one geluid
c't 07/2017

" De Raumfeld Sounddeck combineert het geluid van een soundbar en subwoofer in een kast voor onder de tv. ...

 

Je sluit de Sounddeck met hdmi-arc aan op je tv. Daarnaast zijn er nog een analoge en optische digitale ingang en een sub-poort voor andere audiobronnen. Bovendien worden diverse streamingdiensten ondersteund, waaronder Spotify, zodat je met recht kunt spreken van een alles-in-één oplossing."

Raumfeld Sounddeck review of Telegraaf
Raumfeld Sounddeck review of Telegraaf
"Het klinkt allemaal uitstekend en is erg makkelijk qua installatie en gebruik"
Telegraaf 07/2016
De soundbar is heden ten dage een vrij ingeburgerd stukje audioapparatuur: een langwerpige speaker die je beter geluid bij je tv geeft. Raumfeld gaat een stapje verder en introduceert de Sounddeck: een speaker waar je letterlijk je televisie op plaatst.

Design en installatie
De Sounddeck is behoorlijk minimalistisch vormgegeven en past daardoor prima in menig interieur. De voorkant ziet er simpelweg uit als één lang speaker (of soundbar, zo je wilt), maar dan vierkanter. Het apparaat is groot genoeg om een fikse tv op kwijt te kunnen. Handig als je geen ruimte hebt in je entertainmentcenter voor een soundbar of aparte speakers. Omdat het apparaat ook zo groot is, zit de subwoofer er direct al in.

Het installeren van de Sounddeck is vrij eenvoudig, althans: na het sleepwerk met je tv. Het apparaat is met HDMI of een optische geluidskabel aan te sluiten. Verder heeft het een USB-ingang en een analoge ingang zodat met een aux-kabel bijvoorbeeld een telefoon of mp3-speler aangesloten kan worden.

Netwerk
Wil je de Sounddeck enkel gebruiken voor de tv, dan ben je na het erin prikken van de HDMI-kabel eigenlijk al klaar. Met de bijgeleverde afstandsbediening is het apparaat prima aan te sturen. Als je hem echter ook aansluit op je thuisnetwerk, worden ineens veel meer opties beschikbaar. Dit kan door een netwerkkabel aan te sluiten of via de bijbehorende Raumfeld-app een aantal eenvoudige stappen te doorlopen om hem via wifi te verbinden.

Deze applicatie kan daarna worden gebruikt om muziek vanaf een smartphone, tablet, pc of ander media-apparaat op hetzelfde netwerk af te spelen. Via de app is eenvoudig een bron aan te duiden, waarna het afspelen al vlot begint. En heb je zelf geen mp3’tjes, FLACS of andere eigen bestanden, dan is het ook nog mogelijk om via muziekdiensten als Spotify, Tidal of Napsters muziek te spelen.

Geluid
Dan het belangrijkste van een speaker: het geluid. Bij de Sounddeck zit het op dat vlak wel goed. Dankzij de ingebouwde subwoofer klappen de harde basgeluiden je wel om de oren, maar gelukkig valt wel het een en ander in te stellen. Met slechts een klein beetje moeite kon ik een mooi egaal geluid produceren. En voor wie een grote huiskamer heeft: hij kan ook lekker hard. Dat hebben de buren me althans laten weten…

Prijs en vergelijkbare apparaten
De Sounddeck heeft een adviesprijs van €999. Hiermee is hij wel wat duurder dan de meeste soundbars en draadloze speakerssystem, al heeft hij dan wel een ingebouwde subwoofer. Een Playbar van Sonos kost bijvoorbeeld ook al €799. Met een Sonos Sub erbij komt het totaal al op een kleine €1600. Natuurlijk kun je met deze optie de twee apparaten op verschillende plekken zetten voor een wat meer ruimtevullend geheel.

Conclusie
De Raumfeld Sounddeck is een erg fijne speaker voor mensen die een all-in-one oplossing zoeken in plaats van een soundbar én een aparte subwoofer. Het geheel is een tikje aan de prijs, maar het klinkt allemaal uitstekend en is erg makkelijk qua installatie en gebruik.
Lees het het gehele testbericht op Telegraaf.nl
Raumfeld Sounddeck review of www.techtest.org
Raumfeld Sounddeck review of www.techtest.org
"een sterke combinatie van soundbar en netwerkspeler"
www.techtest.org 19.08.2017

Deze recensie gaat over de voorganger Raumfeld Sounddeck
 
"Teufel's Raumfeld Sounddeck is een krachtige combinatie van soundbar en netwerkspeler! Hij scoort goed met de typische features van Raumfeld zoals internet radio, Spotify Connect, Google Cast, enz. Maar ook de Soundbar functies zijn perfect […] niet alleen de levendige (...) en sterke bas [.], maar ook de prettig compacte afmetingen en het strakke en hoogwaardige design! De Sounddeck is probleemloos in een eigentijdse woonkamer te integreren zonder hier kostbare ruimte in te nemen. Natuurlijk biedt de Soundbar ook een erg goed geluid. Vooral de EQ-aanpassingen die je via de Raumfeld app kunt regelen zorgen ervoor dat je de luidspreker precies naar je luisterbehoeftes kunt instellen." (Vertaald vanuit het Duits)Lees de hele recensie op: techtest.org
Raumfeld Sounddeck review of Power unlimited
Raumfeld Sounddeck review of Power unlimited
"Losgaan met Teufel"
Power unlimited 17.09.2017
"Hij zorgt er toch voor dat ik zou zweren dat er af en toe geluid van achter komt. Werkt echt heel erg goed..."

"Rondom zitten speakers en aan de onderkant, dat kan ik ook wel even laten zien, kun je de subwoofers echt zien zitten."

"Hoe klinkt het? Super vet, ja echt, ik was echt verbaasd, omdat ik heb zoveel soundbars getest de laatste tijd en dat geluid is zeker goed, het is prima - vooral vergeleken met gewoon de tv speakerstjes die echt heel crappy zijn, maar dit gaat er echt dik overheen. Fantastisch geluid"
Bekijk hier de hele review
Raumfeld Sounddeck review of Noordhollands Dagblad
Raumfeld Sounddeck review of Noordhollands Dagblad
Alle Hensch ann Deck
Noordhollands Dagblad 14.04.2017
"Punctualiteit is Duits en degelijkheid ook. Dus reken erop dat als je een Sounddeck bestelt, dat 'ie supersenel geleverd wordt. Maar aan degelijkheid heb je in dit geval meer. Niet alleen ziet de Sounddeck er goed uit in zowel witte als zwarte uitvoering, de constructie is steveig genoeg om ook grote tv's te torsen. In de twaalf kilogram zware Sounddeck zitten behalve de 280 W Klasse-D versterker ook zes breedband luidsprekers en twee subwoofers verscholen. In feite hoeft er maar één kabel op de tv te worden aangesloten om die vervolgens echte muziek te laten produceren. Zowel muziek als film krijgt een extra dimensie. Door middel van de eigen Raumfeld-app die via wifi toegang contact maakt krijg je toegang tot de bekendste streamingdiensten zoals Spotify en Tidal. Erg makkelijk is ook de ingebouwde Chromecast-technologie. Binnen luttele seconden stuur je vanaf je slimme telefoon of tablet beeld en geluid naar de Sounddeck en tv. Ik ben in ieder geval gecharmeerd van de Sounddeck. Hij is op dit moment zelfs met een leuke discount te verkrijgen (...). Na levering kun je hem acht weken uitproberen. Als je het dan nog niet weet..."
Raumfeld Sounddeck review of Computer Totaal
Raumfeld Sounddeck review of Computer Totaal
"het beste geluid voor iedere tv"
Computer Totaal 01/2017
"Ben je het blikkerige geluid van je televisie zat? Geen probleem, daar is veel aan te doen. Bijvoorbeeld met de Sounddeck en Soundbar van het Duitse merk Raumfeld, productlijn van Teufel. Beide tillen het geluid van jouw televisie naar een hoger niveau. Elk apparaat heeft zijn eigen specifiek kwaliteiten. Wij nemen ze beide onder de loep. (...)
Een kijkje on de motorkap leerst ons dat de Sounddeck bepaald geen concessies doet aan de geluidskwaliteit. De luidsprekerspecialist heeft een Klasse D versterker met een uitgangsvermogen van 280 watt ingebouwd. Daarmee heeft het apparaat voldoende power in huis om middelgrote woonkamers van fatsoenlijk tv-geluid te voorzien. (...) Zes audiodrivers met een diameter van zeventig millimeter zijn op zeer subtiele wijze gepositioneerd, zodat je overal in de woonkamer geniet van evenwichtig geluid. Handig als je vaak met anderen televisie kijkt. (...)"
Raumfeld Sounddeck review of Computer Totaal
Raumfeld Sounddeck review of Computer Totaal
"het beste geluid voor iedere tv"
Computer Totaal 28.11.2016
"Wie de Sounddeck voor het eerst te zien krijgt, moet bijna wel onder de indruk zijn van het formaat. Hij is zo groot dat je er gemakkelijk een flinke televisie op kwijt kunt. Niet voor niets heeft Raumfeld de behuizing extra stevig gemaakt. Waar de meeste soundbars een externe subwoofer aansturen, is de Sounddeck met recht een alles-in-één-apparaat; in de forse klankkast zijn twee subwoofers geïntegreerd. Doordat de Sounddeck alle componenten binnenkamers houdt en krachtig genoeg is om een televisie te dragen, bespaar je ruimte in de woonkamer.

Geen concessies

Een kijkje onder de motorkap leert ons dat de Sounddeck bepaald geen concessies doet aan de geluidskwaliteit. De luidsprekerspecialist heeft een Klasse D-versterker met een uitgangsvermogen van 280 watt ingebouwd. Daarmee heeft het apparaat voldoende power in huis om middelgrote woonkamers van fatsoenlijk tv-geluid te voorzien.(...) Ook voor de liefhebbers van een nadrukkelijke basweergave is de Sounddeck zeer geschikt. Twee subwoofers voegen namelijk een diepe laag aan het geluidsveld toe zonder hierbij te overdrijven. (...)

Het maakt dus niet uit of je nu naar een levendige actiefilm of rustige talkshow kijkt, de Sounddeck zorgt altijd voor een juiste audiobalans. Desgewenst schroef je het volume hierbij flink op zonder dat de speaker last heeft van vervormingen.(...)"


Lees de hele review op: computertotaal
Raumfeld Sounddeck review of Hardware.info
Raumfeld Sounddeck review of Hardware.info
"uitstekend gebouwde en solide speaker"
Hardware.info 12.08.2016

"De Raumfeld Sounddeck is een opvallende verschijning, zeker in de witte variant die wij toegestuurd kregen. Het design is strak en modern en overduidelijk bedacht om fraai te combineren met designmeubilair. Deze vormgeving moet je uiteraard aanspreken en zal niet in alle interieurs even goed passen. De behuizing is gemaakt van mdf, met boven en onder en achterop een witte afwerking. De zijkanten en voorkant zijn voorzien van zwart speakergaas. Onderop zijn niet minder dan zeven voetjes aangebracht, die ervoor moeten zorgen dat de twee downfiring subwoofers wat ruimte hebben en die er uiteraard zitten om resonanties zoveel mogelijk tegen te gaan. Gezien het vrij forse gewicht van 12 kilo van deze soundbar zien we liever te veel dan te weinig pootjes." (...)
   
"Aan luidsprekers is er op de Raumfeld Sounddeck geen gebrek. Aan de voorkant zitten vier full range drivers met een diameter van 7 centimeter. Aan weerszijden zitten er daarnaast ook nog twee, die moeten zorgen voor ruimtelijkheid in de geluidsmodi die hiervoor bedoeld zijn. Onderop zitten twee 13cm-subwoofers, die zoals gebruikelijk bij dit soort apparaten naar beneden zijn gericht. De Klasse D-versterkers leveren voor de satellieten een rms-vermogen van 20 W, voor de subwoofers van 80 W. Het frequentiebereik van de Sounddeck bedraag volgens opgave 42Hz-20kHz." (...)
 
Geluidskwaliteit

"In het algemeen is het duidelijk hoorbaar dat we hier te maken hebben met een product uit de stal van Teufel/Raumfeld. Deze fabrikant staat bekend om zijn strakke geluid, zonder echt de nadruk te leggen op specifieke delen van het frequentiespectrum om zo bijvoorbeeld wat 'warmte' toe te voegen. De Raumfeld Sounddeck is hier geen uitzondering op: het geluid klinkt strak en afgemeten." (...)
 

Conclusie

"Met de Sounddeck van Raumfeld haal je een soundbase in huis die eerst en vooral opvalt vanwege het design, waar duidelijk meer aandacht aan is besteed dan je doorgaans ziet bij dit soort apparaten. Het resulteert in een uitstekend gebouwde en solide speaker die met name goed zal passen in moderne interieurs."


lees de hele review op: Hardware.info
Raumfeld Sounddeck review of applenieuws
Raumfeld Sounddeck review of applenieuws
"mooi afgewerkt product, met een geweldige geluidsweergave"
applenieuws 25.07.2016

De televisies van tegenwoordig worden steeds dunner en uitgebreider. En dat is niet alleen te danken aan de interne mogelijkheden van de televisie maar ook aan de externe apparatuur die je er op aan kunt sluiten. Denk maar eens aan de mooie Apple TV, die tovert de televisie helemaal om in een mooi multimedia-spektakel.

   
Toch kleeft er ook een nadeel aan de huidige televisies en dat is dat de audio in veel gevallen te wensen overlaat. Niet verwonderlijk, want er is doordat ze zo dun zijn geworden geen plaats meer voor een fatsoenlijke speaker. Gelukkig zijn er daar de nodige oplossingen voor. Zo kun je uiteraard de TV aanluiten op je audioinstallatie, maar een steeds grotere groep mensen hebben genoeg van al die draden en extra speakers. Daarop introduceerde meerdere fabrikanten de soundbar en soundbase (een soundbar hang je onder de tv aan de muur en een soundbase plaats je onder de TV) om de consument tegemoet te komen. Deze producten, die uitgerust zijn met speakers en werken zonder externe versterker, sluit je op een eenvoudige manier aan op de televisie. Eventueel kun je zelfs kiezen voor een model met een aparte subwoofer.

 
De soundbar/soundbase zijn in verschillende modellen en prijsklasses verkrijgbaar. Wij kregen van Teufel de gelegenheid om de Raumfeld Sounddeck eens in de praktijk uit te proberen.
 “Teufel is al sinds 1979 bezig met audioproducten en niet geheel onverdienstelijk, meerdere prijzen wist men in de wacht te slepen. In 2010 werd het bedrijf Raumfeld toegevoegd. Dit bedrijf, oorspronkelijk opgericht in 2008, is gespecialiseerd in hifi streaming systeem met draadloze speakers.”

  

Het ontwerp
De Raumfeld Sounddeck is zoals de naam misschien al doet vermoeden een soundbase (soms ook wel soundplate genoemd…). Deze plaats je dus onder de televisie. Het is een opvallende verschijning door zijn mooie voorkomen. De Raumfeld Sounddeck is namelijk gemaakt van MDF, zoals het hoort te zijn en is verkrijgbaar in het trendy wit/zwart zoals ons review-exemplaar of helemaal mat-zwart. Hiervoor heeft men hoogwaardige slijplak gebruikt. Aan de voorkant zit een heel klein frontje van aluminium met een aantal knoppen voor de bediening en twee leds voor de status. Aan de voorkant en deels aan de zijkanten is deze soundbase afgewerkt met een zwart speakerdoek.

  
Klein is de Raumfeld Sounddeck niet uitgevallen met zijn formaat van 41cm diep x 73cm breed x 11cm hoog. Daarnaast is het met zijn 12 kilo ook geen lichtgewicht. Maar door deze robuustheid en zijn zeven aluminium poten, kan hij behoorlijk wat gewicht dragen. Het plaatsen van de meeste TV’s zal dan ook geen enkel probleem zijn. Gelukkig is het geen product wat je dagelijks zult verplaatsen.
  

Maar nog belangrijker dan hoe de buitenkant eruit ziet is natuurlijk wat er aan de binnenkant van de Raumfeld Sounddeck te vinden is. En daar vinden we het nodige, zoals 6 speakers en 2 subwoofers met een diameter van 13cm die aan de onderkant zitten. Dit alles wordt aangestuurd door een geïntegreerde 280 Watt Class D versterker. Genoeg om je buren lastig te kunnen vallen. De Raumfeld Sounddeck beschikt verder over een ingebouwde WiFi om zodoende dit apparaat te kunnen opnemen in je netwerk.
  

Aansluitingen
Aan de achterkant vinden we naast de stroomtoevoer en de aan/uit schakelaar, ook een ethernetaansluiting voor een utp-kabel, een analoge aanluiting, een HDMI aansluiting, een optische aansluiting, een USB-aansluiting en een resetknop. (...)

  
De HDMI-, analoge en optische aansluiting kun je gebruiken om de Raumfeld Sounddeck aan te sluiten op je TV. De HDMI aansluiting is een HDMI-ARC (Audio Return Channel), niet alle TV’s ondersteunen dit. Maar mocht dit wel het geval zijn, dan kun je deze het best gebruiken. Met HDMI-ARC wordt het audio-signaal naar de Raumfeld Sounddeck gestuurd i.p.v. de speakers en kun je je eigen afstandbediening gebruiken (ik heb dit laatste niet kunnen testen!). Het is ook de standaard aansluiting. Mocht je niet over zo moderne aansluiting beschikken, dan kun je ook de optische of analoge aansluiting gebruiken. Wel moet je dit aangeven in de app die je gratis kunt downloaden. Over deze app zullen we dadelijk nog wat meer vertellen.

  
Slim bedacht door de makers is dat je externe apparatuur kunt aansluiten op de analoge aansluiting en zelfs het aansluiten van een harddisk of USB-stick is mogelijk via de USB-poort, waar bijvoorbeeld je muziek opstaat.
  

Afstandsbediening
Bijgeleverd wordt ook een fraaie aluminium gefreesde (zware) afstandsbediening met alleen de hoognodige knoppen erop. Je zou biijna denken dat de Jonathan Ive, de top-ontwerper van Apple, is ingeschakeld voor het ontwerp. Zo is er een knop met een kleine led om de Raumfeld Sounddeck in de standby-mode te zetten (een willekeurige knop indrukken op de afstandsbediening haalt hem weer uit de standby-mode). Drie knoppen om de juiste broninvoer te kunnen selecteren. Vier numerieke preset-knoppen om de Raumfeld Sounddeck in een andere geluids-modus te kunnen zetten. Je hebt hierbij de keuze uit Stereo, Arena, Theater en Voice. 

In de muziekmodus kun je deze vier preset-knoppen zelfs programmeren met bijvoorbeeld je samengestelde speellijst of favoriete radiozender die je kunt vinden in de app (over deze app vertel ik dadelijk iets meer…). Heb je je keuze gemaakt dan laat je deze radiozender spelen en druk je een paar seconden de presetknop in waaronder je hem wilt opslaan.

  
Het mooie is dat als je daarna de bewuste presetknop indrukt, je voorgeprogrammeerde radiostation gaat spelen. De app hoef je nu niet meer eerst op te starten. Wil je even pauzeren tijdens het spelen dan druk je op de knop met het Raumfeld-logo. Nogmaals drukken en hij speelt weer verder. Heb je net TV gekeken en staat hij daardoor nog op de filmmodus, druk dan eerst op de knop met het Raumfeld-logo.


   
De Raumfeld-App

Om de Raumfeld Sounddeck goed te kunnen bedienen en te installeren is de gratis app van Raumfeld nodig. Bij het installeren van deze app voor de eerste keer wordt de Raumfeld Sounddeck geconfigureerd. Een stappenplan helpt je hiermee. Het is makkelijker dan het lijkt. Wel doe je er goed aan om na afloop van de configuratie de app even door te lopen. Let ook even goed op of de invoerbron goed geselecteerd is (bij ons was dat analoog).  
In de app kun je zelf zones aanmaken (bv. de woonkamer, slaapkamer, etc.) voor het geval je meer apparatuur van Raumfeld of Teufel hebt. Deze kun je afzonderlijk bedienen met de app.   
De Raumfeld Sounddeck is ook inzetbaar als muziekbron. In de app vind je dan ook verschillende opties om hier gebruik van te maken. Zo kun je een radiostation selecteren of je eigen invoerbron, zoals bijvoorbeeld de USB of de analoge aansluiting die achter op je Raumfeld Sounddeck zit. Zelfs een verbinding met je NAS is geen probleem.

De app zoekt ook naar muzieknummers die op je iOS-device staan om deze te kunnen afspelen. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je een muziekdienst selecteren zoals Spotify, SoundCloud, TIDAL, Internetradio TuneIn, Napster of Google Cast. (...)
 

Een andere handige maar zeker ook belangrijke optie in de app, is de equalizer. Hiermee kun je naar eigen smaak het geluid aanpassen. Deze optie werkt zowel in de muziek als film-modus.

  
Wil je de subwoofer aanpassen dan zul je dit moeten doen in het configuratie-scherm van de Raumfeld Sounddeck. In dit scherm kun je trouwens ook aangeven of en wanneer de Raumfeld Sounddeck in de eco-modus, hiermee gebruikt hij minder dan 2 Watt. En wil je rekening houden met je buren dan kun je daar ook de nachtmodus aanzetten. Hierdoor wordt de bas in ’s avonds getemperd. Een tijdschema ontbreekt jammergenoeg.
  

Hoe klinkt het?


Zoals ik eerder vertelde beschikt de Raumfeld Sounddeck over vier verschillende geluid-modussen voor de TV. Zo kun je kiezen uit Stereo, Arena, Theater en Voice. (Raumfeld noemt dit de Wellenfeld technologie, ontwikkeld door eigen soundengineers).

Deze modussen heb ik uitgeprobeerd met verschillende speelfilms om een goed beeld te kunnen krijgen. Moet wel met klem benadrukken dat het een persoonlijke interpretatie is!

   
Stereo:

De naam zegt eigenlijk al waar het voor bedoelt is en zo klinkt het ook. Deze modus gebruik je eigenlijk alleen wanneer je muziek afspeelt. Het klinkt goed en zuiver, maar voor modenere nummers zou ik misschien eerder voor een andere preset kiezen. In deze modus worden de buitenste speakers gebruikt i.c.m. de subwoofer.
  

Arena:
Voor een speelfilm maar ook voor een concertregistratie is deze optie voor mij op het moment één van de twee favorieten. Het geluid is zuiver en de kleinste geluids-details komen naar voren. Niet onbelangrijk is dat het geluid de woonkamer mooi vult, dit komt door de speakers aan de buitenkant. Ook de lage tonen komen zuiver over!
  

Theater:
Het verschil met de Arena-mode is dat deze wat minder ruimtelijk klinkt en waar de spraak iets meer de aandacht heeft. En dat komt de ene keer beter tot zijn recht dan de andere keer. Het is maar net wat je op dat moment afspeelt op je TV. Je krijgt in deze modus het gevoel dat je in de bioscoop zit. De subwoofer doet zijn werk goed, waardoor explosies erg mooi klinken. Eventueel net als bij de andere presets, kun je dit via de app nog meer naar eigen smaak instellen.
  

Voice:
Bij veel gesproken uitzendingen is dit de betere optie. De nadruk ligt dan ook meer op de spraak i.p.v. de lage tonen.

Welke modus je ook gebruikt, het geluid blijft zuiver ook bij een hoger volume. Je kunt zien dat de bouwers van dit product, veel ervaring hebben.

“In de app kun je zelf het geluid nog naar eigen wens aanpassen!” (...)
  

Conclusie

(...) een mooi afgewerkt product, met een geweldige geluidsweergave voor zowel de TV als voor je muziek. Meegeleverd wordt ook een handige (deels) programeerbare afstandsbediening.

Daarnaast hebben de makers ook veel aandacht besteed aan de gratis Raumfeld-app, waarmee je veel extra mogelijkheden hebt om de Raumfeld Sounddeck naar eigen smaak in te stellen.


lees de hele review op: applenieuws.nl
Raumfeld Sounddeck review of Audio Video Foto Bild
Raumfeld Sounddeck review of Audio Video Foto Bild
Audio Video Foto Bild 05/2016
"Raumfeld of Sonos? Deck of bar? De Raumfelder scoren op alle vlakken hoger dan de Sonos systemen: ze hebben meer aansluitingen en verschillende sound-modi wat films kijken een stuk comfortabler en plezieriger maakt. Bovendien klinkt muziek met Raumfeld beter – een prima alternatief dus voor oudere stereo installaties."
 
Vertaald uit het Duits
Raumfeld Sounddeck review of ERM Magazine
Raumfeld Sounddeck review of ERM Magazine
"Raumfeld toonde tijdens de IFA een reeks audio-producten waar je u tegen zegt"
ERM Magazine 08/2015
"Raumfeld toonde tijdens de IFA een reeks audio-producten waar je u tegen zegt"
Raumfeld Sounddeck review of FWD Magazine
Raumfeld Sounddeck review of FWD Magazine
"We kunnen niet wachten om ze te testen!”
FWD Magazine 09.08.2015
“Zowel de Raumfeld Soundbar als Sounddeck zien er prachtig, stijlvol afgewerkt uit. De krachtige maar toch discrete subwoofer bij de Soundbar belooft een groots geluid, terwijl de twee downfiring-subwoofers en zes drivers bij Sounddeck toch ook niet van het minste is. We kunnen niet wachten om ze te testen!”
  
  
Lees de hele review op: fwdmagazine.nl
Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
Raumfeld Sounddeck review of AV-Magazin
""Indrukwekkend hoe de Sounddeck de ruimte met geluid vult."
AV-Magazin 04/2016
"Indrukwekkend hoe de Sounddeck de ruimte met geluid vult. Behalve de tv-fan zal ook de muziekliefhebber z'n hart kunnen ophalen aan de Raumfeld soundoplossing met zijn talrijke streaming-opties."

  

Vertaald uit het Duits
  

Raumfeld Sounddeck review of Heimkino
Raumfeld Sounddeck review of Heimkino
"Fantastisch"
Heimkino 05/2016
"Conclusie:

De Raumfeld Sounddeck is een waar multitalent. Hoewel hoofdzakelijk bedoeld voor filmsound, biedt het zijn eigenaar bovendien een groot aantal comfortabele streaming functies plus internetradio. De sounddeck is ook allround muzieksysteem in een als multiroom set-up te gebruiken, is per app bedienbaar en heeft dankzij een wifi-verbinding alleen nog stroom nodig. Het beste aan de uitstekend afgewerkte Raumfeld Sounddeck is wel dat hij zowel bij film als muziek op zeer hoog niveau speelt en daardoor een echte aanrader in het segment van soundsystemen. De meest eenvoudige en handige manier om filmsound in huis te halen."
    
Vertaald uit het Duits
Raumfeld Sounddeck review of Quote
Raumfeld Sounddeck review of Quote
"Ruimtegeluid"
Quote 02/2016

"EN DIT IS? Hier ziet u de Sounddeck, een nieuwe uitvinding van het Berlijnse merk Raumfeld. HOEZO NIEUW? WAT DOET HIJ DAN? Geluid voortbrengen, en dan vooral dat van uw televisie. het idee is dat de meeste platte televisies vrij belabberd geluid produceren en dat veel klassieke soundbars (u weet wel: van die lange dunne) dat niet ver genoeg optrekken.

 

EN DUS zag deze Sounddeck het levenslicht., met vier breedbandluidsprekers aan de voorkant en twee aan de zijkant. Dat ensemble wordt aangevuld met een subwoofer. De 6.1 boxenconfiguratie is goed voor in totaal 280 watt en schuilt in een heel grote houten behuizing om het geluid de ruimte te geven. HET RESULTAAT is indrukwekkend - in elk geval in fysiek opzicht. (...)

  

VERTEL! Het geluid is inderdaad vele, vele malen beter dan wat er uit de gemiddelde televisie komt. Op zowel heel hard als juist heel zacht volume blijft de resolutie uittekend en het geluid onvervormd.

(...) want de Duitsers maken simpelweg zeer goede multiroomboxen. Dus laat u niet weerhouden. ...

Raumfeld Sounddeck review of Apparata.nl
Raumfeld Sounddeck review of Apparata.nl
"awesome geluid"
Apparata.nl 03/2016
"Het zal je niet ontgaan zijn dat de HD-televisies van tegenwoordig vooral vooruitgang boeken waar het aankomt op de beeldkwaliteit. Geluid lijkt ondertussen meer en meer een ondergeschoven kindje.

Raumfelds’ Sounddeck belooft het effect van een surroundset in de vorm van een enkel kastje dat je onder je televisie plaatst. Maakt het die belofte waar? Om daar achter te komen heb ik hem een weekje getest – het is ten slotte alweer even geleden dat we hier een review plaatsten.

   

Design

De Sounddeck van Raumfeld is met zijn 73 x 41 centimeter en 12 (!) kilo een nogal imposante verschijning. Het had gemakkelijk een echte eyesore kunnen zijn. Gelukkig was Raumfeld zo verstandig de Sounddeck te voorzien van een elegant, strak design. De Soundbar, die een vergelijkbaar uiterlijk heeft, won dit jaar een iF design award.

Je hebt de keus uit volledig wit of matzwart, waarbij alleen het bedieningspaneeltje een afwijkende kleur heeft (metallic). Dat heeft kleine, onopvallende knoppen. Verder niets dan rechte lijnen. Uitstekende onderdelen zijn volledig afwezig. Wat het gewicht betreft: als je hem dan eenmaal je appartement hebt binnengesleept zet je hem op de kast en heb je van die 12 kilo als het goed is verder geen last meer.
   

Features

e kunt je huidige Raumfeld-systeem integreren met de Sounddeck om zo toegang te krijgen tot multi-room-opties: speel in je hele huis dezelfde muziek af of kies verschillende geluidsbronnen voor verschillende ruimtes. (...)  Overigens kun je gebruik maken van verschillende geluidsbronnen: via de speciale app kun je een stuf of honderd gespecialiseerde radiostations te kiezen, maar je playlist van Spotify of TIDAL doorsturen is ook geen probleem (Van die laatste krijg je bij aankoop van een Sounddeck trouwens drie maanden lang gratis een premium-abonnement). Ook belangrijk: alle verschillende aansluitingen aanwezig. Optische kabel, HDMI, ethernet en USB, het kan d’r allemaal zo in.

  

Sound

De Sounddeck maakt gebruik van een nieuwe technologie (...) bij het kijken van films blijkt het erg prettig. De dynamiek is aangepast, zodat je niet een luid volume gaat kiezen om de tekst te kunnen verstaan, om vervolgens uit je stoel te springen bij een autocrash of ander geluidseffect.

Als het op de geluidskwaliteit aankomt, dan valt met name op hoe ruimtevullend dat geluid is, met een heel duidelijk gedefinieerd surround-effect, terwijl er toch sprake is van maar een enkele geluidsbron. Verder veel diepe bassen en een nogal overdadig maximum volume van 280 Watt, dat voor een gemiddelde huiskamer way too much zal zijn. Om die sound te verkrijgen gebruikt de Sounddeck een Class D versterker, zes High-End tuners en een tweetal Downfire subwoofers van 130 millimeter.

   

Conclusie

Met een prijs van 999,- is het Sounddeck een nogal forse investering. Of hij zijn geld waard is? Dat hangt voornamelijk af van de vraag of je bijna duizend euro over hebt voor awesome geluid bij het bekijken van een film – voor de meesten van ons zal de huur voorrang hebben. Is die al voldaan, dan is een oplossing die kwalitatief zo hoogwaardig en uiterlijk zo stijlvol is als de Sounddeck niet snel te vinden."

  

 


Lees de hele review op: apparata.nl
Raumfeld Sounddeck review of SFT
Raumfeld Sounddeck review of SFT
"De nieuwe Sounddeck van de multiroom experts"
SFT 04/2016
"De klank van de Sounddeck is perfect met een enorm krachtig en nauwkeurig basfundament, een gigantisch vermogen en mooi uitgewerkte frequenties bij zowel muziek als film."

  

Vertaald uit het Duits

Raumfeld Sounddeck review of hifi.nl
Raumfeld Sounddeck review of hifi.nl
"behoorlijk spectaculair"
hifi.nl 16.03.2016
"Het Duitse bedrijf, een spinoff van Teufel, is al sinds 2008 met multiroom bezig.
  
Dat Raumfeld geen beginners zijn, merk je goed aan het aanbod van multiroom-compatibele producten. Het assortiment is behoorlijk groot en in sommige gevallen gaat het zelfs om tweede generatietoestellen die verbeteringen zijn van eerder modellen. Even opvallend aan Raumfeld is dat ze heel wat speakers aanbieden die echt ogen als hifi – en ook zo presteren. De Stereo M en L bijvoorbeeld, zijn premium-stereosets van twee aparte luidsprekers zoals je bij de concurrentie niet tegenkomt. Echte speakers, zou je kunnen stellen.
  
Omdat Raumfeld vanuit die Teufel-wortels eerder op hifi gericht was, duurde het lang vooraleer de Duitsers dachten aan oplossingen voor tv-geluid. Vorig jaar verscheen dan toch de Soundbar, een fraaie en forse soundbar met een krachtige subwoofer die toch plat genoeg was om onder je zetel te schuiven. De Sounddeck is een alternatief voor de Soundbar, met een heel gelijkaardige styling en interessant voor mensen die wat minder ruimte hebben. (...)

   

Muziek en film

Je levert op veel manieren audio aan bij de Sounddeck. De eerste stap is het apparaat aansluiten op een tv. Daarbij kun je kiezen uit HDMI of een digitale optische kabel. HDMI draagt onze voorkeur weg, maar omdat de Sounddeck sowieso enkel PCM-stereo verwerkt maakt het qua geluidskwaliteit niet zo’n verschil uit. Bij HDMI heb je wel het voordeel dat je het volume met je tv-remote kunt bedienen.

De sounddeck bezit verder een analoge ingang (handig voor een cd-speler) en een USB-poort waar je een stick of harde schijf met eigen bestanden op kunt aansluiten. Dat laatste is handig en werkt prima, ook als je wil streamen naar andere zones. Ook een analoog aangesloten bron kun je in een andere ruimte laten horen, maar niet audio van je tv. Daar komt nog een update voor, zegt Raumfeld.

Sluit je de Sounddeck aan op het netwerk, dan komen er nog een heel aantal mogelijkheden bij. Het koppelen aan het netwerk is heel eenvoudig: oftewel steek je een netwerkkabel in of anders volg je een simpel stappenplan in de Raumfeld-app om de Sounddeck te verbinden met je WiFi-netwerk. Raumfeld heeft veel werk geleverd om net die configuratie visueel en tekstueel goed te ondersteunen, echt een vooruitgang ten opzichte van vroeger.

Ik vond het ook bijzonder eenvoudig om via de Raumfeld-app eigen bestanden toe te voegen. Je kunt allerlei bestandstypes afspelen (MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA *, M4A met AAC of Apple Lossless, en Opus), of die nu op je mobiel toestel staan, op USB-opslag of een netwerkschijf.
  

Frank for president

Raumfeld is bij dit toestel allesbehalve karig geweest met het uitdelen van drivers: de Sounddeck heeft er zes, waarvan vier naar voren zijn gericht en twee aan de zijkanten te vinden zijn. Het zijn identieke breedbanddrivers, die voor het laag stoer worden bijgestaan door twee 30-mm woofers aan de onderkant. Omdat de Sounddeck op kleine pootjes staat, kunnen de lage frequenties toch nog goed ontsnappen. De motor voor dit alles is een 280-watt klasse D-versterker die met voeding en al in de behuizing verwerkt is.

Om de Sounddeck te testen op gebied van tv-geluid, haalde ik de schijf van ‘The Avengers: Age of Ultron’ boven en de Netflix-stream van ‘House of Cards’. Het saga van volksvertegenwoordiger en later president Frank Underwood is verrassend genoeg goed testmateriaal voor een tv-audio-oplossing, omdat het bol staat van dialogen maar dat er ook een rol is weggelegd voor subtiele maar sfeerbepalende synthesizermuziek. Het bewijst wederom dat je altijd iets hebt aan betere tv-audio, ook als je niet houdt van actiefilms en tv-reeksen waar om de haverklap iets ‘boem’ doet.

  

Bij het bekijken van de video’s schipperde ik wat tussen de Arena- en Theater-modus, want het was moeilijk kiezen tussen de twee. Theater lijkt meer geluid via de zijdelingse speakers uit te sturen, samen met nog wat meer vermogen via de subwoofers onderaan. Het is allemaal kamerafhankelijk natuurlijk, maar ik zou zeker naast het kiezen van een Wellenfeld-modus ook in de equalizer duiken (via de Raumfeld-app) om naar wens wat bij te regelen.

De presentatie van de Sounddeck in spectaculaire scenes, zoals het epische gevecht tussen de Hulk en Iron Man, is behoorlijk spectaculair. Gebouwen storten in en de nodige superheldenvuistslagen worden met veel punch uitgedeeld. Ik blijf me altijd verbazen hoe imposant relatief compacte soundbases zoals deze uit de hoek komen. 
    

En muziek?

De Sounddeck pretendeert eveneens een echte muziekoplossing te zijn, dus besteedde ik ook daar de nodige aandacht aan. Teufel (en ook Raumfeld) verdenk ik persoonlijk altijd een beetje een firma van elektronicaliefhebbers te zijn, en daarom opteer ik eerst voor het ‘Furu’-album van Arsenal. En dat klinkt inderdaad behoorlijk machtig op de Raumfeld. De sfeer zit er in! In stereo-modus is het wat meer genieten van een evenwichtige klank, al blijft de basonderlaag altijd wel goed present. Ga ik voor de Arena-modus dan raakt de woonkamer van 5 op 4 op 3,5 meter heel goed gevuld met een wel heel stevige bas. Het is een mooie prestatie voor een wat uiteindelijk een soundbase is.

Bij het ingetogen ‘I see a darkness’ van Bonnie ‘Prince’ Billy is die vette Arena-modus er wat teveel aan, maar door even in de equalizerinstellingen te duiken en de bas wat terug te schroeven klinkt deze duistere klassieker lekker wijds en meeslepend en krijg je de stem van Will Oldham recht voor je geserveerd. Bij een goede klassieke stereo-opstelling is de zichzelf wegcijferende ritmesectie in dit lied wel wat beter gepositioneerd, maar de Sounddeck doet het voor een alles-in-één-apparaat toch wel heel goed. (...)


  


Lees de hele review op: hifi.nl
Raumfeld Sounddeck review of lite-magazin
Raumfeld Sounddeck review of lite-magazin
lite-magazin 03/2016
“De drums zijn ondanks het snelle ritme, ieder voor zich, duidelijk te onderscheiden. Al snel vult de luisterruimte zich met een sfeervolle groove. Een paar maten later sluit de bas zich hierbij aan en meteen merken we dat de weergave van de lage frequenties van de twee 130-mm subwoofers een van de highlights van de Raumfeld Sounddeck is. Dynamiek, spanning, kracht, het is er allemaal – meer kun je niet wensen.”
   
Vertaald uit het Duits.
Raumfeld Sounddeck review of modernhifi
Raumfeld Sounddeck review of modernhifi
modernhifi 17.02.2016

"Net als bij de Soundbar speelt Raumfeld met de Sounddeck hoog in de bovenste regionen mee als het gaat om externe soundsystemen voor televisie. 

De combinatie van klank en functie levert genoeg punten op om tot de beste (...) te behoren."

Vertaald uit het Duits

Raumfeld Sounddeck review of allaboutphones
Raumfeld Sounddeck review of allaboutphones
"een machtig vol geluid"
allaboutphones 03/2016
"(...)

Zoals je van Teufel gewend bent is de Raumfeld Sounddeck ook van zeer hoge kwaliteit en heeft het de premium look & feel waar het bedrijf bekend om staat. De Sounddeck heeft een houten behuizing met een aantal aluminium elementen en voelt mooi solide aan. Hij is niet licht, maar dat is alleen maar positief te noemen, je krijgt door dit gewicht voor je gevoel wel waar voor je geld. Maar niet alleen de Sounddeck zelf is een premium product, ook de afstandsbediening die we bij de Sounddeck vinden straalt kwaliteit uit.

  

Surround geluid uit één deck

De zes speakers die we aan de voor- en zijkanten van het apparaat vinden zijn zo ingedeeld dat het van de hoeken in de kamer kamer gebruik kan maken om zo een surround geluid te produceren. Het is een heel merkwaardige gewaarwording dat je bij het kijken van een film opeens geluid áchter je hoort, hoewel de bron van het geluid gewoon onder de televisie staat. Daar heeft de Raumfeld Sounddeck een puntje voor op haar concurrenten, want om deze vorm van surround geluid te kunnen creëren hebben zij daar vrijwel allemaal een extra set speakers voor nodig. Naast de zes speakers vinden we aan de onderkant twee downfacing subwoofers die een machtig vol geluid kunnen produceren. In totaal kan het apparaat 280 Watt aan geluid voortbrengen en dat klinkt fantastisch.
   

Aansluitingen van de Raumfeld Sounddeck

Elke aansluiting die je zou willen vinden we in de Raumfeld Sounddeck, niet alleen een optische kabel, voor HQ audio, maar ook een USB poort, een Ethernet aansluiting en een HDMI poort.
   

Raumfeld App

Met behulp van de Raumfeld app kan je alle muziek die op je telefoon staat naar de Sounddeck streamen. De app kan ook overweg met Spotify, Tune In, Tidal, Apple Music en andere streamingservices. Naast de streamingservices zijn er meer dan 50.000 radiostations te beluisteren. De app heeft veel functies, een goeie equalizer en een overzichtelijk design. Bijkomend voordeel is dat de telefoon gewoon in ruststand gaat als hij niet wordt gebruikt, zonder dat je muziekbeleving wordt gestoord.
   

De prijs

(...) heb je dan wel een knap staaltje duitse degelijkheid voor. Dus heb je het geld en wil je van mooi vol surround geluid genieten, zonder je hele kamer vol te hangen met boxen, dan is dit een echte aanrader."
  
   


Lees de hele review op: allaboutphones.nl
Raumfeld Sounddeck review of XGN
Raumfeld Sounddeck review of XGN
"Dynamisch geluid"
XGN 01/2016

Teufel Raumfeld Sounddeck Review - Dynamisch geluid

Teufel is onlangs met zijn eerste sounddeck gekomen. Het Raumfeld Sounddeck is bedoeld om een muziekervaring te bieden waarbij er een flatscreen op het Sounddeck gezet kan worden zonder kwaliteit te verliezen. Op zoek naar een nieuwe sounddeck? Lees dan snel het Raumfeld Sounddeck review.

Het eerste wat opvalt is dat het Raumfeld Sounddeck is opgebouwd uit een zeer strak en simpel design. Het sounddeck is te verkrijgen in een volledig zwarte versie, of een witte versie met het zwarte doek ertussenin. De zwart-witte versie vormt een mooi contrast, waardoor het gehele design een stijlvolle plaats inneemt tussen de rest van het meubilair.

Het design van het Raumfeld Sounddeck is wel wat aan de grote kant, maar juist door deze omvang en stevigheid zullen de meeste televisies er zonder problemen op geplaatst kunnen worden. In principe zou de immobiliteit van het Raumfeld Sounddeck voor geen enkel probleem zorgen, aangezien je het Sounddeck na plaatsing niet meer hoeft aan te raken.

Het Raumfeld Sounddeck is zeer makkelijk te installeren en te koppelen aan de televisie en andere Teufel-producten. De compatibiliteit met de randapparatuur zorgt voor een nog betere ervaring, waardoor de Sounddesk niet misstaat als centrum voor muziekdistributie. (...).

Over gebruiksgemak gesproken: de bediening van het Sounddeck kan haast niet makkelijker. Er zitten nauwelijks knoppen op en door de bijlevering van een handige afstandsbediening hoef je niet eens meer je stoel uit. Deze afstandsbediening, klein en simpel van opzet, wordt gebruikt om de Wellenfeld-technologie aan te sturen.
                   

Wellenfeld - vernieuwend maar minimalistisch

Het Raumfeld Sounddeck maakt gebruik van de Wellenfeld-technologie, waardoor het spectrum aan geluiden naar je eigen smaak ingesteld kan worden. Het sounddeck bevat namelijk 4 verschillende opties die ieder hun eigen geluid bieden, afhankelijk van de ruimte waar je in zit.

De eerste optie is de Stereo Mode, oftewel de standaard mode waarbij je geluid krijgt zoals je dat van een normale stereo gewend bent. De tweede optie is de Arena Mode. Deze modus legt de nadruk meer op de boxen aan de zijkant van het sounddeck, en zal meer geluidsgolven tegen de muren aanstoten.

De derde optie is de Theater Mode, waarbij je het brede geluidsbereik hebt van de Arena Mode, maar dan met een nadruk op de gesproken tekst in plaats van de gespeelde muziek. De laatste mode, Voice Mode genaamd, verhoogt het geluid van het dialoog en verlaagt de rest van de geluiden.
  

Alle opties spatzuiver

Er valt weinig op het geluid aan te merken. Het Raumfeld Sounddeck doet precies wat je wilt dat het doet - prima geluid voortbrengen, zonder overheersing van bass of treble. Het Sounddeck is met een breed scala aan muziekgenres getest, maar de geluidsbalans bleef (positief) verbazen. De heldere en natuurlijke klanken brengen een dynamisch geluid voort.

Het geluid wordt voortgebracht door de hoge kwaliteit boxen die we van Teufel gewend zijn. Het Sounddeck bevat namelijk 6 High-End tuners, 2 Downfire subwoofers en een krachtige geïntegreerde 280 Watt Class D versterker, die - ook bij compleet opengedraaid volume - niets te wensen overlaat.

De geluidskwaliteit is daarnaast ook getest via de vele bronopties die de bijbehorende Raumfeld mobiele app bevat. De app is zowel te gebruiken met Android als iOS. Zo is het mogelijk om de muziek van de interne opslag op je smartphone te synchroniseren met het Sounddeck, maar ook om muziek direct vanuit de app te streamen.(...)
  

Laatste noot

Het Raumfeld Sounddeck is stijlvol, gebruiksvriendelijk, maar bovenal zeer goed in het voortbrengen van fantastisch geluid. De compabiliteit met televisie, randapparatuur en smartphone maakt het Raumfeld Sounddeck een van de meest veelzijdige muziekapparaten van het moment. (...)
   
    


Lees de hele review op: xgn.nl
Raumfeld Sounddeck review of Area DVD
Raumfeld Sounddeck review of Area DVD
Multimediale duizendpoot
Area DVD 07.03.2016
”De Sounddeck van Raumfeld by Teufel trekt tijdens onze praktijktest alle registers open: als audio wifi multiroom component is hij superieur, als actieve tv speaker zet hij maatstaven.”
       
“Ben je op zoek naar een actieve tv speaker met de beste klank, dan kun je wat akoestiek betreft niet om de Raumfeld Sounddeck heen.”
  

Vertaald uit het Duits

  

   


Lees de hele review op: areadvd.de
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Ik heb de Sounddeck / Soundbar aan mijn tv met een HDMI-kabel aangesloten. Het apparaat wordt herkend, maar er wordt – nooit of zelden – geluid weergegeven. Wat kan ik doen?
Controleer of jouw tv de standaard HDMI-ARC ondersteunt en of de product verbonden is met deze aansluiting op de tv. In het geval dat jouw tv niet over HDMI-ARC beschikt, gebruik je de meegeleverde optische kabel waarmee je de tv over de optische uitgang met de optische ingang van de product verbindt. Daarna is het belangrijk dat je controleert dat de geluidsinstelling van de tv of de Set-Top-Box is ingesteld op het geluidssignaal PCM / stereo. Deze instelling vind je in het menu van de tv / Set-Top-Box. Als het geluidssignaal bijvoorbeeld over een Set-Top-Box, vervolgens over de tv en dan naar de product wordt gestuurd met je er op letten dat je de juiste configuratie hebt gekozen.
Hoe kies ik één van de vier Wellenfeld-modi uit en wat kunnen ze?
Bij weergave via tv, AUX of OPT kun je gemakkelijk met de knoppen 1-4 de gewenste Wellenfeld-modus kiezen. Je kunt dit ook instellen op de Raumfeld App (instellingen/kamerconfiguratie/naam kamer/naam apparaat/wellenfeld-modus).

Je hebt de keuze uit vier settings:
 1. Stereo-modus: de klank lijkt op die van een klassieke stereo-set. Kies deze modus voor een pure stereo sound. (Knop 1)
 2. Arena-modus: de drivers aan de zijkant creëren een bijzonder brede geluidsweergave. (Knop 2)
 3. Theater-modus: de Theater-modus produceert een breed geluid met een duidelijke en heldere spraakweergave.(Knop 3)
 4. Voice-modus: bij deze modus ligt de nadruk op de spraakfrequenties. De drivers aan de zijkant van de Soundbar worden hier subtiel voor een breder geluid ingezet. (Knop 4)
De product heeft een geïntegreerde Wellenfeld-techniek. Wat is dit precies en wat kan het?
De Wellenfeld technologie die door onze soundengineers in Berlijn is ontwikkeld, heeft vier verschillende geluidsmodi (Stereo, Arena, Theater en Voice) waarmee het geluid precies ingesteld kan worden.
Waarvoor zijn de knoppen 1-4 op de afstandsbediening?
De knoppen hebben een tweeledige functie. Bij weergave via HDMI-ARC, AUX of OPT schakel je hier de verschillende Wellenfeld-modi in. Bij weergave via Raumfeld (audiostreaming) functioneren de knoppen 1-4 als preset-knoppen.
Bij de instellingen staat een nachtmodus. Welke functie heeft de nachtmodus?
De nachtmodus reduceert het basvolume en verhoogt tegelijkertijd de spraakweergave. Ideaal wanneer je de buren niet wilt storen.
Ik heb de Raumfeld Soundbar/Sounddeck via HDMI op mijn tv aangesloten. Wanneer ik via het tv-menu apps als Netflix of Amazon Prime start, hoor ik geen geluid. Hoe moet ik dit instellen?
Zet het geluid in het tv-menu op PCM-modus (stereo). Biedt je tv de optie PCM (stereo/downmix) niet aan, verbindt de Soundbar dan met een analoge tv-uitgang (bijvoorbeeld de koptelefoon-uitgang).
Hoe kan ik de Sounddeck aan mijn tv koppelen?
Aansluiten kan via HDMI-ARC (aangeraden), optische digitaalkabel (TOS-link) of met een cinch-kabel. De HDMI-ARC aansluiting is standaard in de sounddeck geconfigureerd. Wil je de tv via HDMI-ARC aansluiten, neem dan een HDMI-kabel die compatibel is voor HDMI-ARC. Meer heb je niet nodig voor de configuratie. Wil je de sounddeck via optische digitaalkabel of cinchkabel aansluiten, doe dit dan via de settings van de Sounddeck.

Wil je een andere aansluiting dan de standaard aansluiting, open dan de Teufel Raumfeld app en ga naar ‘Kamer-configuratie’ (instellingen/kamerconfiguratie/naamkamer/apparaat) en wissel in het pulldown-menu ‘Tv-input’ de gewenste verbinding.
Hoe kan ik de tv-aansluiting voor mijn sounddeck configureren?
Wil je een andere aansluiting dan de standaard aansluiting, open dan de Teufel Raumfeld app en ga naar ‘Kamer-configuratie’ (onder instellingen/kamerconfiguratie/naamkamer/apparaat) en wissel in het pulldown-menu ‘Tv-input’ de gewenste verbinding.
De bijbehorende afstandsbediening functioneert niet. Wat kan ik doen?
Voor ingebruikname dien je het plastic lipje aan de onderkant te verwijderen. Het plastic voorkomt dat de batterij zich tijdens het transport ontlaadt. Met de afstandsbediening in de buurt van de Soundbar houd je vervolgens de knoppen 1 en 4 ca. 10 seconden ingedrukt om de afstandsbediening te activeren.
Het WLAN-signaal van mijn apparaten is continu laag of breekt af.
Om een overzicht te verkrijgen van de signaalsterkte van alle Raumfeld-apparaten, open je Instellingen > Netwerk > Netwerkanalyse.
a)      Afbreken van het WLAN-signaal
Breekt het WLAN-signaal van de apparaten bij middelmatige of hoge signaalsterkte steeds weer af, treden interferenties met andere draadloze netwerken op. Vooral in dicht bevolkte gebieden zijn meestal zeer veel draadloze netwerken aanwezig. De draadloze kanalen worden dus vaak gebruikt en kunnen elkaar storen. De Access Point waarmee je Raumfeld apparaten zijn verbonden, moet daarom op een andere kanaal worden aangestuurd, waar – als het kan – zo min mogelijk andere apparaten op actief zijn.
Wanneer bij je systeem een Raumfeld Base als Access Point dient, probeer je simpelweg andere kanalen uit en let je erop of de signaalsterkte stabiel blijft.

b)      Altijd geringe signaalsterkte
Ligt de signaalsterkte van enkele draadloze verbonden apparaten steeds onder 50%, moet je maatregelen nemen om de WLAN-ontvangst van het apparaat en daarmee de betrouwbaarheid van de muziekweergave te verbeteren. In veel gevallen is het toereikend om de afstand en/of het aantal hindernissen tussen Access Point en afspeelapparaat te verminderen. Probeer uit of de ontvangst zich verbetert wanneer je de apparaten op verschillende plekken opstelt. In het algemeen geldt: des te minder muren en plafonds zich tussen de apparaten bevinden, des te beter is de ontvangst. Vooral dikke muren van beton of baksteen dempen het signaal. Vaak volstaat een kleine verplaatsing reeds om problemen te omzeilen.
 
Let op het volgende aanwijzingen die voor zowel de Raumfeld Base als Access Points van andere fabrikanten gelden:
 • Positioneer je Raumfeld Base dan wel Access Point op een verhoging, bijv. op de kast. Bewaar echter wat afstand tot de muur. Plaats het apparaat in ieder geval niet op de grond of in een hoek.
 • Wanneer je een draadloze telefoon hebt kan het voor storingen in het WLAN-netwerk zorgen. Plaats de Base, dan wel Access Pount daarom niet direct naast het basisstation van je telefoon.
 • Stel de apparaten zo op (als het kan) dat zo min mogelijk muren tussen Access Point en afspeelapparaat liggen. Vermijd bijvoorbeeld de plaatsing in een nis of uitstekende hoeken.
 • Let erop dat zich geen grote stukken metaal tussen Access Point en afspeelapparaat bevinden (bijv. verwarming, koelkast).
 • Ook grote planten blokkeren op basis van hun vochtgehalte het WLAN-signaal en moeten daarom niet tussen Access Point en afspeelapparaat staan.

Verbetert de ontvangst zich niet nadat je het Access Point hebt verplaatst, raden we je aan een gangbare WLAN-repeater te gebruiken of losse componenten van het Raumfeld systeem in je thuisnetwerk te verbinden.
 
De titels van mijn compilaties worden als losse albums getoond
Om ze als een gemeenschappelijk album weer te geven, moeten de titels worden gemarkeerd als 'bij elkaar behorend' .

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Voorwaarde is echter wel dat de albumnaam, d.w.z. de albumtag van de afzonderlijke nummers, op de naam van de compilatie is ingesteld.
Stel de Album-Interpret tag in op de naam van de uitgever van de compilatie. Als dit niet expliciet wordt genoemd, stelt u het veld in op ""Various Artists"""". Als u iTunes gebruikt, kunt u de doos voor een deel van een compilatie voor een deel van een compilatie voor elk spoor van de compilatie onder Informatie > Details controleren. Als het album op de Basis Raumfeld, een USB-geheugen of een netwerkaandrijving wordt opgeslagen, volstaat het om de muziekdossiers van de compilatie in de zelfde omslag op te slaan. Houd er echter rekening mee dat de tag "Album" van alle muziekbestanden moet worden ingesteld en dat er geen andere muziekbestanden in de map mogen worden opgeslagen.

Om de tags van uw muziekbestanden te bewerken, raden wij de volgende programma's aan

Media speler:
iTunes (Windows, Mac OS; MP3, AAC, M4A, alleen Apple Lossless)
Windows Media Player (alleen Windows, MP3, WMA)
Winamp (Windows, alle formaten die worden ondersteund door Teufel Streaming behalve WMA, WAV)
Speciale tag editors:
MP3-tag (Windows; alle formaten die worden ondersteund door Teufel Streaming behalve WAV) MusicBrainz Picard (Windows, Mac OS, Linux; alle formaten die worden ondersteund door Teufel Streaming behalve WAV)".
Teufel Streaming (Raumfeld) - de basis
Je wilt graag uitgebreide informatie over de mogelijkheden van Teufel Streaming Systems (Raumfeld)? Onze Teufel Streaming handleiding informeert je uitgebreid over de basis, werking en integratie van muziekmiddelen.

De volgende menu-items zijn beschikbaar in het Teufel Streaming Handboek:
https://manual.teufel.de/
Ik heb in de Teufel Raumfeld App geen toegang meer tot de internet radio dienst van TuneIn. Wat kan de reden zijn?
Voor het verdere gebruik van de radiodienst "Tune In" is waarschijnlijk alleen een software-update naar de nieuwste versie nodig. De update is gratis en duurt slechts enkele minuten. De software kan eenvoudig worden gecontroleerd en bijgewerkt:

    1. Start alle bestaande Raumfeld apparaten en open vervolgens de Raumfeld App.
    2. Het hoofdmenu kan nu worden opgeroepen op het Raumfeld App-scherm door kort naar rechts te vegen.
    3. Ga naar "Instellingen" in het hoofdmenu, dan het menupunt "Systeemonderhoud" en dan"Updates". Door eenvoudigweg op de knop "Controleren op updates" te tippen, begint Raumfeld automatisch met het zoeken en downloaden van de laatste versie.
    4. Na het downloaden wordt de update gestart door nogmaals op de knop te drukken en duurt maximaal 3-5 minuten. Daarna kan "Tune In" weer worden gebruikt zoals gewoonlijk.
Ik heb nieuwe muziek op een netwerk-speler gekopieerd. Waarom word deze niet bij Mijn Muziek getoond?
Wanneer je nieuwe muziek op een netwerk-speler kopieert, kan het tot 6 uur duren voordat deze op je Controller onder Mijn Muziek verschijnt. Je kunt dit proces een beetje versnellen, wanneer je handmatig een nieuwe scan initieert.
Can different music (Multicast) be played in different rooms?
Multicast (different music in different rooms) is possible with Spotify, but not simultaneously. Due to certain restrictions stipulated by the provider, simultaneous multicast is not possible at the present time.
Ik heb een apparaat met Android 6.0 en wil wifi streaming via Raumfeld installeren. De setup assistent wordt na het startscherm echter niet voortgezet. Wat is de oorzaak?
Zorg ervoor dat je smartphone of tablet is aangemeld in het wifi netwerk waar je ook wifi streaming via Raumfeld wilt installeren. Ben je hier al aangemeld, deactiveer dan tijdens de installatie van Raumfeld de internettoegang van je smartphone of tablet.
Ik gebruik een android apparaat – versie 6.0 en hoger voor Raumfeld. Het streamen van muziek die hier direct op is opgeslagen, wordt na korte tijd al onderbroken. Waaraan ligt dat?
Een mogelijke oorzaak is dat je android apparaat in de standby-modus gaat waardoor de verbinding wordt verbroken.

Oplossing: zet de Teufel Raumfeld app in de standby whitelist. Ga naar instellingen, dan "Apps“ - „Meer“ - „Accu-optimering“ - „Alle Apps“ en vervolgens„ Raumfeld“.
Bij "Beschikbare apparaten" in het menu van mijn Spotify app kan alleen de Raumfeld zone geselecteerd worden. Wat moet ik doen om slechts een ruimte te selecteren?
Deactiveer de multiroom modus in de Raumfeld app bij Spotify door de schakelaar op "OFF" te zetten. Vervolgens kun je in de Spotify app elke speaker individueel selecteren.
In de Teufel Raumfeld App vind ik instellingen voor de subwoofer. Waar zijn deze voor?
De menupunten "Subwoofervolume" en "Subwoofer-crossoverfrequentie" worden alleen in het App-menu onder "Kamerinstellingen" opgeslagen als een Teufel Streaming Soundbar in dezelfde wifi netwerk wordt gebruikt. Met een combinatie van soundbar en subwoofer wordt het geluidssignaal "gedistribueerd" naar de apparaten, d.w.z. de soundbar voert de hogere frequenties uit, de subwoofer de lagere. Deze signaalverdeling wordt gedefinieerd onder het menupunt "Subwoofer-crossoverfrequentie". Tips voor het instellen:

   1.  Laat de crossoverfrequentie op de standaardinstelling staan als u tevreden bent met het geluid of als de Teufel streaming subwoofer zich dicht bij de geluidsbalk bevindt (aanbevolen).
   2. Als de subwoofer aan de zijkant of achterkant van de kamer wordt geplaatst, is het mogelijk dat het totale geluid niet meer harmonieus is. In dit geval test u het veranderen van de crossover-frequentie naar de subwoofer in de app tot u tevreden bent met het geluid.
   3. Als bijvoorbeeld het geluidsbeeld van de soundbar te te vlak lijkt, verlaagt u de crossover-frequentie.
  4. U kunt het volume van de subwoofer ook afzonderlijk instellen.
Kan ik mijn home cinema systeem in het Teufel Streaming / Raumfeld systeem integreren?
Om je home cinema systeem in het Teufel streaming systeem te integreren, heeft u een Teufel Connector of de Teufel Streamer nodig: Sluit de analoge of digitale audio-uitgang van de connector/streamer aan op een audio-ingang van uw AV-receiver. Sluit eventueel de analoge audio-uitgang (output) van uw bestaande AV-receiver aan op de analoge audio-ingang van de Connector/Streamer. Hiermee kun je het geluid van de AV-receiver doorsturen naar andere Teufel Streaming speakers in een andere ruimte. Het is echter niet bedoelt voor filmgeluid door te sturen omdat er een vertraging ontstaat voor het re-streamen.
Moet ik verstand hebben van techniek (Wifi, SSID, WEP, computers, internet, programmeren)?
Niet voor het inrichten noch voor het gebruik van het Teufel Streaming systeem heb je kennis nodig over draadloze netwerken of computertechnologie. De installatie van je Teufel streaming speaker gebeurt in een aantal stappen via het menu in de Raumfeld app. Heb je een wat complexere thuisnetwerk met verschillende access points, switches en/of wifi versterkers dan adviseren wij de Teufel streaming speaker met de modem/router te laten verbinden die de IP-adressen verstrekt.
Ik heb meer dan een Raumfeld speaker en wil Spotify multiroom afspelen. Hoe werkt dit?
Dit kan met een Spotify premium account: download vervolgens de apps van Spotify en Raumfeld en activeer de multiroom modus in de Raumfeld app. Deze vind je bij muziekdienst of op het homescreen. Klik op het Spotify symbool en zet de schakel op "ON". Na de activering kun je de ruimtes per checkbox selecteren, nu zijn ze via de Spotify app als Raumfeld zone in verschillende ruimtes af te spelen.
Ik wil dat mijn Raumfeld speakers energie sparen op het moment dat ze niet streamen. Biedt Raumfeld een standby functie aan?
De standby functie is er voor alle Raumfeld speakers vanaf de 2e generatie. Installeren gaat als volgt: ga in de App naar ‘Kamer configuratie’, selecteer vervolgens de speakers en schakel de functie in het pulldown-menu ‘Standby automatisch activeren’ van ON naar OFF. Het stroomverbruik ligt nu duidelijk onder de EU norm.

N.B. Gebruik je bij de betreffende speaker de line-in, dan start de standby niet automatisch. Deactiveer in dit geval de standby-functie of speel enkele seconden een stream af.
Is het mogelijk om de Firmware van een Raumfeld apparaat opnieuw te installeren ('flashen')?
Mocht een van je Raumfeld apparaten ook nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald en het opnieuw opstarten niet reageren of herhaaldelijk dezelfde fout maken, is het mogelijk, de firmware van je apparaat opnieuw te installeren en het apparaat daarmee terug op de fabrieksinstellingen te brengen ('flashen').

Let erop dat bij het opnieuw installaren van de firmware alle instellingen van het appraat verloren gaan. 

Onder de volgende link vind je de aanwijzingen voor een nieuwe installatie van de firmware voor de volgende apparaten:
Reinstall the Firmware in online handboek (engelse taal)
Kan ik aan het Raumfeld-systeem een USB-stick of harde schijf aansluiten?
Muziek die op USB-stick of harde schijf is opgeslagen, wordt automatisch in de muziekverzameling van het Raumfeld systeem herkent, zodra de USB stick of harde schijf met de host van het Raumfeld systeem wordt aangesloten.
In een opstelling met de Raumfeld Base is de Base de host; in een opstelling zonder Raumfeld Base kun je onder 'Instellingen > Netwerk > host configuratie' het apparaat uitkiezen dat als host moet fungeren.

USB-opslagapparaten, die zijn aangesloten met een ander apparaat dan de host, worden in de Raumfeld opstelling niet als muziekbron herkend. Houd er bovendien rekening mee dat harde schijven die met de 'Speaker', 'One' of de 'Connector' zijn verbonden, van eigen stroom moeten worden voorzien. Bij de opvolger van de Connector, de Connector ² wordt de externe harde schijf middels USB kabel door de Connector ² gevoed.

Bestandssystemen

USB-opslagapparaten met de volgende bestandssystemen worden ondersteund: 
 • FAT16 / FAT32
 • NTFS
 • HFS / HFS +
 • EXT2 / EXT 3 / EXT 4
Af en toe werden problemen met USB 1.0 gemeld. Wij raden daarom aan om een USB 2.0-opslagapparaat te gebruiken.
Kan ik mijn iTunes bibliotheek met Raumfeld gebruiken?
Je kunt je iTunes muziek en playlisten in het Raumfeld systeem gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Het meest eenvoudige is wanneer al je muziekbestanden zijn opgeslagen op een netwerk hardeschijf (NAS-server). Via verschillende devices als laptops/computers/tablets is de NAS te bereiken. Het voordeel van een NAS-server is ook dat deze altijd online is in je thuisnetwerk. Een tweede mogelijkheid welke wat meer ervaring vereist is van je computer/laptop een UPNP/DLNA mediaserver te maken. Je kunt voor je computer/laptop mediaserver software downloaden, in het programma zelf kun je aangeven welke mappen er worden gedeeld via UPNP/DLNA welke vervolgens weer zichtbaar zijn in het Raumfeld systeem (onder muziekbron toevoegen). Het nadeel van deze methode is dat je alleen muziek kunt streamen wanneer de computer/laptop aan staat.
Kan ik met Raumfeld ook radio beluisteren?
Raumfeld ondersteunt internet radio via de onlinedienst 'TuneIn', hiermee kun je vrijwel alle radiozenders van de wereld opzoeken en streamen. Je hebt hiervoor geen account nodig.
Is het mogelijk om met Spotify verschillende muziek in verschillende ruimtes af te spelen?
Spotify biedt multicast (verschillende songs per ruimte) met Spotify & Raumfeld op dit moment nog niet als optie aan.
Raumfeld biedt een equalizer aan. Ik vind hem echter niet meer in de App. Waar vind ik de equalizer?
De Raumfeld equalizer is verhuisd. De geluidsinstellingen verander je nu via direct het volume-menu.
Ondersteunt Raumfeld Gapless Playback?
Sinds versie 1.2 is de weergave van muziek met het Raumfeld-systeem vrij van onderbrekingen. Dat houdt in: tussen twee op elkaar volgende titels is geen pauze meer te horen (tenzij het onderdeel uitmaakt van de originele opname).
Wat onderscheidt Teufel Streaming (Raumfeld) van andere multiroom audiosystemen?
Teufel Streaming biedt een uitmuntende geluidskwaliteit. Door zijn wortels in de professionele audio stelt Teufel Streaming de hoogste eisen aan de geluidskwaliteit. Dit varieert van het gebruik van hoogwaardige audiocomponenten tot de perfecte afstemming van de afzonderlijke componenten op elkaar. Teufel Streaming is eenvoudig te gebruiken. Dankzij de ontwikkeling door usability experts die dichtbij de eindgebruiker staat biedt Teufel Streaming het hoogste gebruiksgemak. Welke functie u ook wilt gebruiken, u bereikt uw doel altijd in slechts enkele stappen.
Teufel Streaming is een compleet multi-room audio systeem.
Welke muziekformaten kan Raumfeld weergeven?
Ondersteunde audioformaten: MP3, WAV, Flac*, Ogg Vorbis, ASF, WMA**, M4A met AAC of Apple Lossless
Compatibele afspeellijstformaten: WPL, M3U, PLS, iTunes-afspeellijsten, PLS
Houd er rekening mee dat er structurele knelpunten kunnen zijn in de wifi-overdracht van loseless formaten. Als uw muziekbibliotheek voornamelijk uit zeer grote FLAC-, Apple Lossless- of WAV-bestanden bestaat, raden wij u aan de Teufel Streaming Host aan te sluiten via een netwerkkabel of met de optionele Raumfeld Expand.
* Flac bestanden werken tot een bitrate van 96 Khz met Raumfeld.
** Op dit moment worden alleen WMA-bestanden die gecodeerd zijn met de gewone WMA-codec ondersteund. WMA Lossless, WMA Pro en WMA Voice worden niet ondersteund.
Welke luidspreker is links, welke is rechts?
Je kunt bij de inrichting zelf bepalen welke luidspreker je met het linker en welke met het rechter stereosignaal wilt instellen. De instellingen kun je controleren in de Raumfeld app onder instellingen -> kamer configuratie -> spelers in deze kamer.
Hoe voeg ik albumcovers aan mijn muziekverzameling toe?
Je kunt albumcovers op verschillende manieren aan je muziekverzameling toevoegen, zodat deze in de Raumfeld app worden getoond:  
 • Opslaan van de albumcover in de muziekdata
 • Opslaan van de albumcover in de map van het album
 • Opslaan van de albumcover in de muziekdata
 • Albumcovers kun je met behulp van de meeste mediaplayers of zogenoemde ‘tagging’-programma’s in de muziekdata opslaan.
 • Wanneer alle titels van een album zich in een eigen map bevinden, kun je de albumcover daar eenvoudig als beelddocument aan toevoegen. Het Teufel Streaming systeem koppelt het dan automatisch aan het album.
Ondersteunde beeldformaten, grootte, resolutie:
We raden voor het gebruik van JPEG-beelden een minimale grootte van 300x300 pixels (72 dpi) aan. Andere beeldformaten (PNG, GIF) en groottes worden ook ondersteund. Let op dat de afbeeldigen voor web (RGB) ondersteund worden en geen druk documenten (CMYK)
 
Hoe kan ik een cd- of MP3-speler aansluiten?
De Raumfeld afspeelapparaten beschikken elk over een analoge audio-ingang (cinch), waaraan je je cd- of MP3-speler, iPhone, iPod, etc. kunt aansluiten. Dit maakt het mogelijk om het binnenkomende signaal in andere ruimtes van het Raumfeld-systeem over te dragen. Desgewenst kun je de afspeelapparaten voor de directe weergave gebruiken.
Bovendien kunnen de meeste MP3-spelers via USB aan je Raumfeld Base worden aangesloten. Bij een systeem zonder Base is het mogelijk, de speler per USB aan een Raumfeld Speaker of Connector aan te sluiten. Let er echter op dat een iPhone en iPod alleen via je analoge audio-uitgang kunnen worden aangesloten, omdat je muziekbibliotheek niet direct bereikbaar is voor derden.
Hoe kan ik geïmporteerde playlisten verwijderen?
"Geïmporteerde afspeellijsten worden alleen uit de muziekdatabank verwijderd als het overeenkomstige afspeellijst-bestand op de muziekbron wordt verwijderd:

Navigeer met behulp van uw bestandsbeheerprogramma naar de map waar het afspeellijstbestand is opgeslagen (.wpl, .m3u, .pls of iTunes Music Library.xml).
Verwijder het bestand.
Als het bestand op de Raumfeld Base of een USB-stick is opgeslagen, wordt de muziekverzameling binnen enkele seconden automatisch bijgewerkt. De afspeellijst wordt niet langer weergegeven onder Afspeellijsten > Mijn muziek.
Als het bestand in een gedeelde map is opgeslagen, moet u handmatig een scan van de muziekbron starten om de wijzigingen onder Afspeellijsten > Geïmporteerd te controleren.
 
Hoe kan ik mijn bestaande playlisten in het Raumfeld-systeem importeren?
Playlisten van de volgende formaten worden in het Raumfeld-systeem geïmporteerd en onder Playlisten > weergegeven:
iTunes Afspeellijsten (iTunes Music Library.xml)
Windows playlisten (*.wpl)
M3U playlisten (*.m3u)
Om ervoor te zorgen dat je playlisten worden geïmporteerd, sla je ze eenvoudig in een van je usb muziekressourcen, gedeelde mappen of de raumfeld expand (usb stick) op.
 
Hoe synchroon is de weergave van meerdere afspeelapparaten?
Raumfeld apparaten bereiken een perfecte synchronisatie met elkaar (minder dan 5 milliseconden faseverschuiving). Dit betekent dat u meerdere Raumfeld-luidsprekerparen in een ruimte kunt gebruiken zonder dat u een echo of nagalm-effect hoort.
DLNA-compatibele internetradio's en andere netwerkspelers van andere fabrikanten die in het Raumfeld-systeem zijn geïntegreerd, werken minder synchroon. Als de spelers in verschillende kamers worden geplaatst, is er echter ook hier geen galm-effect waarneembaar.
Hoe tag ik mijn muziekverzameling? Welke tag-formaten worden ondersteund?
Om relevante informatie zoals artiest, of albumtitel van een nummer weer te geven, gebruikt de mediaserver de metadata – of tags – van je muziekdata. Zo kun je je muziekverzameling sorteren naar artiest, album of genre.
 
Er is een veelvoud van gratis software-toepassingen, waarmee je de tags van je muziekdata kunt bewerken. Ook zijn de meeste mediaplayers daartoe in staat.
 
Mediaplayer:
Windows Media Player (Windows; alleen MP3, WWMA)
Winamp (Windows, alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WMA, WAV)
 
Speciale tag-programma’s:
MP3-Tag (Windows; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
MusicBrainz Picard (Windows, Mac OS, Linux; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
Teufel streaming ondersteunt de volgende velden  bij de bovengenoemde programma’s:
Nummer titel van het nummer
Album album, waarbij het nummer hoort
Artiest uitvoerende artiest
Album-artiest artiest die het album heeft samengesteld
Componist persoon, die het nummer heeft gecomponeerd
Titelnummer positie van het nummer op het album
CD-nummer nummer van de CD
Genre muziekgenre van het nummer
Datum verschijningsdatum van het nummer
Cover albumhoes
Compilation 1, wanneer het nummer onderdeel is van een compilatie.
Hoeveel ruimtes kan ik met het Raumfeld systeem aanmaken?
Dit is sterk afhankelijk van de wifi prestaties binnen uw thuisnetwerk. Als u drie of meer luidsprekers hebt, moet u de host met een LAN-kabel direct met de modem/router verbinden.
Wat is Spotify Connect?
Spotify is de popolairste online muziek provider. Met een Spotify premium account kun je gebruik maken van Spotify Connect om muziek draadloos naar een wifi speaker te streamen die Spotify Connect ondersteunen. Spotify biedt ook een gratis account aan, dit wordt gefinancieerd door middel van reclame. Een gratis account van Spotify biedt geen streaming mogelijkheden met Spotify Connect.
Welke Teufel Streaming Speakers ondersteunen Chromecast (Google Cast for audio)?
De Teufel soundbar streaming, sounddeck streaming, Teufel Connector en de Teufel x Rosenthal ondersteunen Google Chromecast. Alle 2e generatie Raumfeld producten ondersteunen tevens ook Chromecast.

De Teufel One S, Teufel One M, Teufel Stereo M en Teufel Stereo L ondersteunen geen Googl Chromecast. Deze hebben standaard een hoogwaardige bluetooth module ingebouwd om in een hoge kwaliteit audio te streamen vanaf je smartphone / tablet / computer of laptop.
Wat kan ik met de voorkeurtoetsen doen?
Hierop kun je bijvoorbeeld een favoriete radiozender opslaan. Selecteer de zender via de app met TuneIn, houdt de gewenste toets enkele seconden ingedrukt tot je een pieptoon hoort. Je favoriete zender is nu opgeslagen op de voorkeurtoets.
Kan ik een Chromecast-stream ook op de voorkeurtoetsen koppelen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Chromecast werkt buiten de Raumfeld app, de voorkeurtoetsen werken alleen binnen de Raumfeld app en daar de aangeboden streamingdiensten.
De installatiewizard van de Teufel Raumfeld App vindt geen apparaat na het indrukken van de setup toets op de achterkant van het apparaat. Op het display verschijnt "Apparaat wordt doorzocht...." of "Geen apparaat gevonden". Wat kan ik doen?
Wanneer een Teufel Streaming systeem tijdens de setup niet wordt gevonden (melding "Het apparaat wordt gezocht.." verandert niet, of de melding "Niet gevonden" verschijnt). Dit kan meerdere redenen hebben. Hier informeren we je over de meest waarschijnlijke oorzaken en een mogelijke oplossing.

1) Het is mogelijk dat je thuisnetwerk de identificatie van het apparaat door bepaalde instellingen van je router blokkeert.

Oplossing: probeer of je thuisnetwerk het apparaat wel kan identificeren wanneer je het Teufel Streaming systeem direct via een LAN-kabel aan de router aansluit en de setup herhaalt.

2) Het is mogelijk dat andere actieve netwerk apparaten de identificatie storen tijdens de installatie proces zoals een TV, Smart Home Devices, AccessPoints, wifi versterkers etc.

Oplossing: deactiveer tijdens de setup tijdelijk alle apparaten (bijvoorbeeld smart tv, laptop, computer, smartphones, tablets, AV-receiver) die in het netwerk aangemeld zijn (via LAN of wifi) en reset de router voordat je de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

3) Is het thuisnetwerk met behulp van switches, repeater of extra accespoints geconfigureerd, dan wordt de identificatie eventueel hierdoor verhinderd.

Oplossing: start de netwerkapparaten opnieuw, of kies voor uitschakelen/deactiveren tijdens de setup.

4) Maak je gebruik van een basisstation voor je draadloze vaste telefoon (DECT) en staat dit in de buurt van je router of het Teufel Streaming systeem, dan kan dit je wifi signaal beïnvloeden . Zowel DECT en wifi gebruiken dezelfde frequentie van 2,4 GHz.

Oplossing: zet het DECT basistation op een andere plaats of schakel de DECT-telefoons tijdelijk uit.
De Teufel Raumfeld App toont een "hoppla" hint na het selecteren van het WLAN en het invoeren van de netwerksleutel (WLAN-wachtwoord). Wat kan de reden hiervoor zijn?
Gebruik je een smart device met firmware Android versie 5.x (Lollipop), dan kan het aan twee instellingen van je smart device liggen.

1) Het is mogelijk dat de instelling "intelligente netwerkwissel" geactiveerd is. Dit feature verbindt het smartdevice met het mobiele internet wanneer de wifi verbinding zwak is. Omdat Teufel Streaming een constante verbinding met het wifi netwerk nodig heeft, is deze instelling niet mogelijk.

2) Het is mogelijk, dat de functie "auto IP support" actief is. Deze functie start wanneer het smartdevice heeft vastgesteld dat het thuisnetwerk geen DHCP-support (automatische toekenning van een netwerkadres) aanbiedt. Deze eigenlijk zinvolle functie kan echter niet met Teufel Streaming worden gebruikt, omdat de Teufel Streaming systemen persé een door de router toegekend IP-adres nodig hebben om onafhankelijk met het thuisnetwerk en internet te kunnen communiceren.

Oplossing: deactiveer de hierboven beschreven features. Zorg er vervolgens voor dat de router DHCP toestaat en start de setup dan opnieuw.
Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis unmittelbar nach der Raumnamen-Vergabe. Im Display steht "Gerät wird konfiguriert". Woran kann dies liegen?
Het afronden van de setup wordt eventueel door andere netwerkapparaten verhinderd.

Oplossing: deactiveer tijdens de setup alle apparaten die in het netwerk per LAN of wifi zijn aangemeld (bijv. smart-tv, laptop, computer, andere smartphones/tablets, AV-receiver) en reset de router voordat je weer met de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

Let er bovendien op dat de stap "Het apparaat wordt geconfigureerd..." enkele minuten kan duren. Zorg ervoor dat het smartdevice tijdens de configuratie niet in de standby modus overgaat.
Während der Einrichtung muss das WLAN-Passwort eingeben werden, damit Ihre Geräte im Heimnetzwerk angemeldet werden können. Was kann ich machen?
Controleer of het wachtwoord nog actueel is. Gebruik niet het wachtwoord van je SIM-kaart, Google account, muziekdienst etc. Teufel Streaming heeft het wachtwoord van je wifi-netwerk, oftewel netwerksleutel nodig.

Tip I: het wifi wachtwoord/netwerksleutel staat meestal op de achter-/onderkant van je router. Voor zover je dit wachtwoord niet hebt gewijzigd, is dit het benodigde wachtwoord.

Tip II: de autocorrectie functie van van je smartdevice kan het wachtwoord veranderen. Zet de autocorrectie uit.
Bij de installatie proces moet in de app het wifi worden geselecteerd, waarmee het Raumfeld systeem in de toekomst moet worden geïntegreerd. Mijn thuisnetwerk staat echter niet in de selectielijst. Wat kan de reden zijn?
Kan je het gewenste wifi netwerk niet selecteren, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier vind je de meestvoorkomende redenen:

1) Het wifi signaal is op de plek waar het apparaat staat 30% of minder. Omdat dit niet voldoende is voor systemen, wordt het wifi netwerk niet getoond. Een signaal van minder dan 30% leidt tot onderbrekingen bij het afspelen en tot een duidelijk lagere performance.

Oplossing: het wifi signaal verbeteren of het systeem op een betere plaats zetten. Meer informatie vind je hier

2) Technisch is het mogelijk om het wifi te verbergen. Deze optie is normaal gesproken in de instellingen van je router te vinden. Heb je deze optie geactiveerd, of is de router zo geconfigureerd dan wordt het wifi netwerk niet in de app getoond. Oplossing: schakel het wifi netwerk op "zichtbaar". Vraag dit evt. bij de fabrikant na of lees de handleiding van de modem/router.
Während der Einrichtung zeigt die App die Meldung "Router inkompatibel" an. Woran kann das liegen?
Verschijnt de melding "Wifi-router is niet compatibel", dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal ligt de oorzaak bij de routerconfiguratie van je thuisnetwerk. Deze configuratie kun je aanpassen. Onderstaande wifi instellingen kunnen voor problemen zorgen:

1) In de router is de functie "DHCP" (automatische toekenning van een netwerkadres) niet ingeschakeld. Hierdoor kan het systeem zich niet in het thuisnetwerk aanmelden.

Oplossing: activeer de functie "DHCP" in de instellingen van je router. Let op: de naam "DHCP" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "onbekende systemen afwijzen". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

2) In de router is een zogenaamde Mac-filter ingeschakeld. Deze filter verhindert dat onbekende apparaten aangemeld kunnen worden. Dit geldt voor alle apparaten die het thuisnetwerk nog niet gebruiken.

Oplossing: deactiveer de MAC-filter tijdens de setup of voeg het systeem toe aan het rijtje bekende apparaten. Let op: de naam "MAC-filter" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "alleen bekende apparaten toestaan". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

3) De router blokkeert de directe communicatie tussen twee of meer apparaten, die met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden. Deze technische "client isolation" instelling is meestal vooraf geconfigureerd en actief bij een gastnetwerk. Raumfeld heeft een directe communicatie nodig om bijvoorbeeld app-commands van een smartphone (bijv. wanneer je op "play" drukt om een song af te spelen) te kunnen ontvangen. Deze instelling wordt vaak vergeten, omdat de smartphone ondanks een actieve isolatie toch van het internet gebruik kan maken.

Oplossing: gebruik voor Raumfeld niet het gastnetwerk of deactiveer de functie "client isolation". Let op: de naam "client isolation" kan per fabrikant verschillen of is onderdeel van een vooraf geconfigureerde toegang of een te selecteren beveiligingsstandaard. Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
Een voordeel met het streamen van Chromecast for Audio is dat je gewoon je eigen muziek App kunt gebruiken. Hoe weet ik of mijn Apps, Chromecast ondersteunen?
Chromecast wordt door een groot aantal muziekdiensten ondersteund, meer informatie vind je via de volgende link:

https://www.google.com/intl/nl_nl/chromecast/built-in/apps/

Onze tip: mocht de App niet in de lijst voorkomen, dan kun je direct contact opnemen met de muziek aanbieder. Of zoek eenvoudig een alternatieve App die je kunt gebruiken.
Ik wil ook de multiroom-functie van Chromecast gebruiken en naar meerdere luidsprekers tegelijk streamen. Hoe kan ik dat doen?
Multiroom is ook mogelijk met Chromecast. Groepeer eenvoudig alle gewenste luidsprekers voor de Multiroom-zone met de gratis "Google Home App", die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Deze nieuw aangemaakte groep krijgt een naam naar keuze in de Home App (bijv. FullHouse).
Als je nu op het Chromecast-symbool in uw muziekapplicatie tikt, kun je naast de individuele luidsprekers ook de groep met meerdere kamers (hier: FullHouse) als afspeeloptie selecteren.

Home App Store iOS
Ik maak gebruik van de Spotify app om muziek naar mijn speakers te streamen. Helaas zie ik niet(s) of niet alle Chromecast luidsprekers onder 'devices'. Wat kan hier een oorzaak van zijn?
Voor Spotify Connect is allereerst een Spotify Premium account vereist. Daarnaast moet je Spotify App actueel zijn, mocht er een update zijn van de Spotify App dan dien je deze te aktualiseren.
Ik kijk graag naar YouTube video's. Kan ik nu Chromecast gebruiken om het geluid van YouTube video's draadloos uit te voeren terwijl ik deze bekijk?
Het geluid van YouTube video’s draadloos op Raumfeld speakers afspelen, is onder de volgende voorwaarden mogelijk:

A: een computer met Windows 10/8.1/8/7 32-bit / Mac OS X 10.9 of hoger / Linux
B: een actuele versie van de Chrome browser
C: de Chrome browser met Google Cast extension (indien niet al geïntegreerd)
D: minstens één Raumfeld systeem met Google Cast is in hetzelfde netwerk aangemeld als de computer met de browser

Start nu een YouTube video. Dit kan via het “meer”-menu en de optie “streamen” van de Chrome browser. Nu zie je een keuzemenu met alle Raumfeld systemen die gekoppeld kunnen worden.

Beperkingen:
Beeld en geluid lopen evt. niet synchroon, maar met een minimaal looptijdverschil Deze oplossing functioneert momenteel niet met de YouTube app voor iOS en Android Tip: Androidgebruikers kunnen de mirroring functie gebruiken om het video geluid draadloos te streamen.

Dit werkt als volgt:
Stap 1: instaleer de Google Home app en open vervolgens het linker menu.

Stap 2: Ga naar “display/audio streamen” en kies het gewenste Raumfeld systeem. Een actieve verbinding wordt in de statusbalk van de smartphone getoond. Deze optie is momenteel niet beschikbaar voor iOS apparaten.

Stap 3: Ga naar de YouTube app en start een video – het geluid wordt nu draadloos via de geselecteerde Raumfeld speaker.
NB Ook hier kan het zijn dat beeld en geluid niet helemaal synchroon zijn.
Hoe kan ik zien of mijn Teufel Streaming/Raumfeld apparaten zijn uitgerust met een ingebouwde Chromecast?
Chromecast wordt ondersteund, wanneer een Teufel Streaming/Raumfeld systeem op het bedienpaneel aan de voorkant een Raumfeld logo heeft en er geen externe wifi antenne aan de achterkant is geïntegreerd. Chromecast wordt in ieder geval ondersteund door de Raumfeld Soundbar/Sounddeck en de Teufel Sounddeck Streaming/Teufel Soundbar Streaming.
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Welke kabels heb ik nodig voor een Teufel luidsprekerset voor de aansluiting met de AV-receiver?
Een home cinema-systeem benodigd luidsprekerkabels voor de aansluiting van de satellieten met de receiver en een NF-mono-cinch-kabel voor de verbinding van de actieve subwoofer met de Sub-Out-stekker van de AV-receiver.
Hoe functioneren updates?
Alle Raumfeld apparaten verbinden zich regelmatig met de Raumfeld Update Service, om naar actuele software te zoeken. Wanneer updates beschikbaar zijn, kunnen deze eenvoudig met een druk op de knop op alle apparaten worden geïnstalleerd. De apparaten zijn hierdoor steeds up to date, zodat je van de continue ontwikkeling van Raumfeld-software kunt profiteren. Sinds versie 1.3 is het bovendien mogelijk, updates met behulp van een USB-stick te installeren. Zo kun je je apparaten ook zonder verbinding met het internet up to date brengen.
Mijn USB-stick wordt niet herkend. Wat kan ik doen?
Bij de aansluiting aan de Raumfeld Base
Wanneer een USB-opslagmedium aan de Raumfeld Base wordt aangesloten, begint het Raumfeld System normaal gesproken automatisch het opslagmedium op nieuwe muziek te doorzoeken. Onder instellingen > Muziekressourcen kun je de voortgang van de scan volgen. Wordt het USB-opslagmedium niet automatisch herkend, kan dit de volgende oorzaken hebben:
 • Het datasysteem van het USB-opslagmedium is eventueel niet compatibel We ondersteunen de volgende datasystemen: FAT 16 /FAT 32, NTFS, HFS/HFS+, EXT2/EXT3/EXT 4.
 • In enkele gevallen zijn problemen met USB 1.0 opslagmedia bekend. We raden daarom aan om een USB 2.0 opslagmedium te gebruiken.

Bij aansluiting aan de Raumfeld Speaker of Connector (systeem zonder Raumfeld Base):
USB-opslagmedia die aan een Raumfeld Speaker of Connector worden aangesloten, kunnen alleen dan voor de weergave in het Raumfeld systeem worden gebruikt wanneer dit apparaat als Raumfeld Host is geconfigureerd.
Let er bovendien op dat naast de USB-sticks alleen USB opslagmedia met eigen stroomvoorziening worden ondersteund.
Kan ik het Raumfeld-systeem ook vanuit mijn iPhone of iPod aansturen?
Met de gratis Raumfeld App verander je je iPhone, iPod of iPad in een volwaardige Controller voor de Raumfeld by Teufel multiroom hifi-systemen.

Highlights
 • Gratis afstandsbediening-App voor het Raumfeld hifi-streaming systeem
 • Makkelijke installatie, intuïtieve en vlotte bediening
 • App werkt op alle iOS 6 apparaten zoals iPhone, iPod en iPad
 • Intuïtieve weergave en volumeregeling
 • Snel browsen en zoeken in muziekverzameling en online muziekdiensten
Je kunt de Raumfeld App gratis via de App Store downloaden.
Wat is een actieve luidspreker, wat is een passieve?
Als actieve luidsprekers bedoelen wij de luidsprekers waarin de versterkers voor het luidspreker-paar zijn ondergebracht (Master). Hier bevinden zich ook de stroomaansluiting en de wifi-antenne. De passieve luidspreker (Slave) wordt aan de actieve luidspreker aangesloten.
 
Kan men voor grotere ruimtes meerdere luidsprekers combineren?
Als u een bijzonder grote ruimte met Teufel streamingluidsprekers met Raumfeld technologie wilt gebruiken, kunt u eenvoudig meerdere Teufel-streamingluidsprekers in één ruimte installeren.
Onder instellingen kunt u de luidsprekers aan een enkele kamer toewijzen, zodat u eenvoudig de muziekselectie en het volume kunt regelen (zie kamer configuratie).
Welk Spotify abonnement heb ik nodig om muziek via Spotify en Raumfeld speakers (in een of meerdere ruimtes) te kunnen streamen?
Wil je Spotify beluisteren via Raumfeld, dan heb je een Spotify premium account nodig. Het gratis account is hiervoor niet vrijgegeven door Spotify. Naar Spotify
Ik heb mijn iPhone/iPad als bron in Raumfeld vrijgegeven. Ik krijg echter vaak te zien dat deze ‘Offline’ is, alhoewel de iPhone nog wel in het wifi netwerk is verbonden. Hoe komt dit?
Wanneer er meerdere smart devices tegelijkertijd worden gebruikt kan dit probleem ontstaan. Als een iPhone of iPad langer dan 10 minuten geen signaal geeft, schakelt het Raumfeld systeem de iPhone / iPad offline. Dit dient ervoor om de batterij van de iPhone / iPad te sparen.

Oplossing: als de bron van de iPhone / iPad als offline wordt weergegeven, open dan de Raumfeld App op je iPad / iPhone en kies het bestand dat je wilt streamen.
Welches Netzwerk-Protokoll (SMB) muss ich einstellen, wenn Teufel Streaming auf Musik, gespeichert auf Netzlaufwerken oder in Ordnerfreigaben zugreifen soll?
Teufel Streaming herkent muziekbestanden het beste met het netwerkprotocol SMB1. Stel dit protocol in bij de eigenschappen van je computer/NAS om muziek te kunnen afspelen via je Teufel Streaming speakers.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.