8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2
 • Ultima 800 Mk 2

Ultima 800 Mk2

Betere speakers krijg je niet. Het beste stereo-geluid van Teufel in sjieke witte hoogglans.
2 high end speakers met bass-alignment
(3)
Teufel Stereo L
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • 2 high end speakers met bass-alignment
 • Optimale aanpassing aan ruimte, versterker en smaak mogelijk
 • Extreem neutraal stereogeluid van hoge resolutie
 • High tech chassis en crossovers
 • Edele behuizing in witte hoogglans met massief voetstuk
Dit vinden andere van ons
(5 van 5 bij 3 reviews)
Alle reviews

Het succesverhaal van onze meest exclusieve luidsprekerset krijgt een vervolg: De Ultima 800, die op de 30ste verjaardag van Teufel werd geboren en door de vakpers en klanten werd geloofd, heeft nu een nog verbeterde opvolger: Ultima 800 Mk2.

Puur geluid
De Ultima 800 Mk2 overtuigd als high end luidspreker met de meest luxe materialen, geraffineerde constructie en het daaruit resulterende best mogelijke geluid. De Ultima 800 Mk2 bevindt zich op een niveau waar normaal gesproken duurdere luidsprekers domineren.

Vooruitstrevende technologie
We hebben onszelf de uitdaging gesteld om de tweeters en frequentieverdelers van hoge kwaliteit nog eens te verbeteren. Het resultaat: een duidelijke verkleinde storingsfactor, een nog meer rechtlijnig frequentieverloop en een over het gehele frequentiespectrum verbeterde, gelijkmatig afstraling. De Ultima 800 Mk2 is een absoluut neutrale geluidsmachine zonder poespas.

Het bijzondere: passieve membranen
Bij de Ultima 800 Mk2 werken in het onderste frequentiebereik op de plek van traditionele basreflexopeningen vier passieve in de achter- en voorkant geplaatste woofers. De voordelen van deze uitgebreide inzet aan materialen: extreem lage bas, hoge precisie en absoluut storingsvrij.

Slim bass-alignment
Dankzij de mogelijkheid om de basverhouding van dit exclusieve geluidsmeubel in vier stappen van een maximale bas tot en zeer slanke bas te veranderen, is het geluidskarakter niet alleen naar persoonlijke voorkeuren aan te passen, maar ook aan de verschillende ruimtes en versterker. De Ultima 800 Mk2 is daarmee een van de meest veelzijdige en flexibele luidsprekers in zijn klasse.

Exclusief design
Met een een volume van meer dan 43 liter en een behuizing van bijna een meer hoog, is de Ultima 800 Mk2 een imposante verschijning. In witte hoogglans met metalen voetstukken is het een exclusieve blikvanger in elk interieur. Het bijzondere highlight: de afneembare stoffen voorzetten worden met magneten bevestigd. Een luidspreker die zonder voorzet wordt geplaatst, heeft daardoor niet de zichtbare schroefgaten aan de voorkant.

Tijdloze high end
De Ultima 800 Mk2 is universeel, praktisch en met een verbeterde precisie qua geluid. Daarmee zet hij opnieuw de maatstaf in de klasse van de betaalbare high end luidsprekers. De Ultima 800 Mk2 zijn bovendien een investering die dankzij het pure plezier bij het luisteren naar muziek, zich nog een leven lang uitbetaald.

Inhoud levering

 • Vloerstaande luidspreker UL 800

Technische details

Vloerstaande luidspreker UL 800
Vloerstaande luidspreker UL 800
High end vloerstaande 3-kanaals speakers met in totaal 6 woofers (passieve en actieve membranen) voor stereogeluid van absolute topklasse. Extreem rechtlijnig frequentieverloop voor een neutrale weergave voor alle muziekgenres. Goede afstraling. Bass-alignment biedt de mogelijkheid om optimaal aan de ruimte, versterker en persoonlijke voorkeur aan te passen. Behuizing in hoogglans wit met zwarte afneembare, magnetische voorzet. Massieve voetstukken met vlakke spikes die oneffenheden in de vloer vereffenen en voor de optimale positionering zorgen. Geschikt voor ruimtes tot 50 m².
Vloerstaande luidspreker UL 800
Luidsprekers
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 350 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 86 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 100 Watt
SPL 104 dB/1m
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 42 - 27000 Hz
Crossover frequentie interne crossover 350 / 2000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 33,00 mm
Tweeter (materiaal) Speciale stof
Mid range woofer (aantal per speaker) 1
Mid range woofer (doorsnede) 100,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Titaan-vol membraan
Woofer (aantal per speaker) 6
Woofer (doorsnede) 170,00 mm
Woofer (materiaal) Carbon-Rohacell Sandwichcone
En verder... Woofer: 2x actief, 4x passief, Bass Alignment functie
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Variabel passief membraan
Materiaal behuizing 22 mm MDF
Afwerking behuizing Hoogglans
Voorzet afneembaar Ja
Netto volume 43 Liter
Statief geïntegreerd Ja
En verder... 1 passief membraan voor, 3 passief membraan achter
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen met bass alignment functie
Geschikt voor bananenstekker Ja
Maximale doorsnede kabel 10,00 mm
Afmetingen
Diepte 37,40 cm
Breedte 22,00 cm
Hoogte 98,00 cm
Gewicht 31,20 kg
Anders Breedte met spike-frame: 31 cm

Recensies & reviews

Ultima 800 Mk2 review of Audio Creative
Ultima 800 Mk2 review of Audio Creative
Een eyecatcher
Audio Creative 10/2012

'De Teufel 800 MK2 laat geen verrassende verschillen met zijn voorganger, de Teufel Ultima 800 MK1, horen. De luidspreker klinkt net wat frisser, al is het verschil niet zo heel groot. Het grootste verschil zit hem in zijn verschijning; die is namelijk smetteloos wit. Met zijn witte jas is de Ultima 800 MK2 een opvallende en sjieke verschijning en zeker een ‘eyecatcher’. De Ultima 800 MK2 is dan ook een luidspreker die zeker gezien mag worden.

Klankmatig is de Teufel Ultima 800 MK2 een echte allemans vriend. Dat wil zeggen, voor bijna iedereen. Ben je op zoek naar die kleinste details, tingeltjes of zuchtjes in de muziek of akoestiek, zoek dan verder. Want de Ultima is zeker niet de meest verfijnde luidspreker.
Maar wil je een luidspreker die gewoon lekker ongecompliceerd muziek maakt en er ook nog eens hip uitziet, kun je gewoon voor deze Ultima 800 MK2 gaan. En bevalt ie niet? Dan stuur je hem gewoon retour.'


Lees hier het complete testbericht!
Ultima 800 Mk2 review of Media Totaal
Ultima 800 Mk2 review of Media Totaal
32 kilo geluid
Media Totaal 09/2012
Teufel heeft klankmatig subiele veranderingen doorgevoerd. Het geluid is iets meer open dan bij de Mk1, waardoor het iets meer lucht heeeft. Deze speaker is vooral een aanrader voor wie van forser werkt houdt. De keuze voor een wit uiterlijk is goed: het oogt chique.
Ultima 800 Mk2 review of FWD
Ultima 800 Mk2 review of FWD
Dynamisch, gedetailleerd geluid
FWD 08/2012
De ‘fit-and-finish’ ziet er uitstekend uit: de kast is solide gebouwd, de luidsprekergrilles worden magnetisch vastgehouden, er zijn degelijke luidsprekerterminals gebruikt en de witte laklaag doet de Ultima 800 er een stuk eleganter uitzien dan zijn voorganger.

Het hoog komt fris, subtiel en sprankelend over zonder te vermoeien, het laag straalt autoriteit uit zonder voor een discotheekgevoel te zorgen. De Ultima zet ook een lekker brede podiumafbeelding neer en beeldt stemmen en instrumenten precies af. Mooi meegenomen is dat de plaatsing van de Ultima 800 niet al te kritisch is, terwijl hij wel een opvallend grote sweetspot biedt. Een niet te onderschatten voordeel in een doorsnee woonkamer, dat laatste...
Lees hier het hele testbericht!
Ultima 800 Mk2 review of Audio Test
Ultima 800 Mk2 review of Audio Test
'Wit is het nieuwe zwart'
Audio Test 04/2012
'Acht luidsprekers in een gesloten behuizing op een meter hoogte: reeds een jaar geleden maakte de Ultima 800 op ons indruk. Deze vernieuwde versie des te meer. Met talrijke verbeteringen presenteert de Ultima 800 Mk2 zich frisser als ooit tevoren.

De chassis aan de voorkant worden nu met een magnetische voorzet afgdekt. Hierdoor verdwijnen de bevestigingsgaten aan de voorkant van de speakerbox. De van metaal gemaakte spokes onder de stalen voet zorgen nu voor een nog stabielere positionering en zorgen voor een elegant totaalbeeld.

Weliswaar werd het warme karakter van de Ultima 800 behouden, maar zijn opvolger oogt duidelijk frisser en levendiger. De uitgebalanceerde extroverte boxenset gaf scherpe gitaren een waarheidsgetrouw maar niet te scherp geluid en de snaredrums kregen een aantrekkelijk geluid. Basdrums werden zeer droog gereproduceerd en wisten zich tegen de nog lager spelende basgitaren telkens door te zetten. De localisering van de individuele instrumenten strekte zich daarbij over de grenzen van de luidsprekers uit en bood een door het klankbeeld lopende danseres veel ruimte in het akoestische geheel. Intiemere momenten, zoals die bij solo-zangstemmen onstaan, worden uitstekend weergegeven. Wat de voorganger nog misste aan emotionaliteit en openheid, weet de Mk2-versie over te dragen en presenteert daarmee een luidspreker voor de hoogeisende luisteraar.'
Ultima 800 Mk2 review of Audio
Ultima 800 Mk2 review of Audio
'Klassieke 3-kanaals opstelling'
Audio 03/2012
'De 8 drivers werken in een klassieke opstelling als 3-kanaals concept een tweeter, een midrange driver, twee bassen - en vier passive membranen. Deze laatsten worden door de beide actieve bassen slechts indirect door de veerkracht van de lucht aangestuurd en vervangen de bij de Ultima anders zo gebruikelijk reflexbehuizing. Deze zogenaamde compound membranen zijn in vergelijk met luchtbuizen makkelijk af te stemmen, ze hebben minder volume nodig en er bestaat geen gevaar voor compressie, ruis of optreden van middentoon resonanties. Deze Teufel exemplaren zijn met volle magneet en trillingspoelsysteem voorzien. Op de eerste blik wellicht een vorstelijke verspilling van materiaal, maar het maakt wel degelijk zin: de trillingsspoelen van de vier passieve drivers zijn via een weerstandsnetwerk en schroefbrug aan de achterkant van de box kort te sluiten  zo zijn diepgang en basaandeel aan de smaak en ruimtelijke akoestiek aan te passen.'
Ultima 800 Mk2 review of Area DVD
Ultima 800 Mk2 review of Area DVD
'Helderheid en finesse'
Area DVD 12/2011
'De scheiding tussen stemmen, effecten en instrumenten lukt uitstekend. De grove en fijne dynamiek is voor deze prijsklasse excellent. Dat geldt ook voor de diepgang die voor deze afmetingen indrukwekkend is.'

'De Teufel Ultima 800 Mk2 is in haar prijsklasse een van de beste alternatieven op de markt. Optisch gezien relatief sierlijk en elegant, qua geluid in topvorm: ze is vol energie, ruimtelijk, flexibel en facettenrijk. Wie ervan houdt om intensief en met genot te luisteren is hier precies goed. De zorgvuldig samengestelde constructie met passieve basmembranen en een in te stellen intensiteit van de bas gen eveneens deze Berlijnse luidspreker pluspunten. Ze heeft weliswaar een stevig versterkervermogen nodig, maar daarvoor krijg je dan ook een topprestatie qua volume.'
Lees hier het hele testbericht (Duits)
Ultima 800 Mk2 review of Hifi Test
Ultima 800 Mk2 review of Hifi Test
'Sound-machine'
Hifi Test 12/2011
'De voorganger was al een echte aanrader, maar Teufels nieuwe, herziende versie van de Ultima 800, legt de meetlat qua geluid nog eens hogter. In de basis blijft de Ultima 800 Mk 2 neutraal en blijft het een luidspreker met veel speelplzier en een enorm dynamisch potentiaal. Daarbij is het spectrum van klankkleuren verder verfijnd, netrualiteit en ruimtelijke weergave geperfectioneerd en de optische verschijning nog eleganter gemaakt. En dit alles kost geen cent meer als de reeds voorderlig geprijsde voorganger. Voor een zeer faire prijs van € 3000,- maakt Teufel het met de Ultima 800 Mk 2 mogelijk om de in de absolute referentieklasse onder de luidsprekers te starten en is daardoor nog een betere aanrader als tevoren.'
Lees hier het hele testbericht (Duits)
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.