Home

Ga naar inhoud
Home

Ultima 40 Mk2 (2017)

Pure waanzin

(643)
Kleur: Zwart

Ultima 40

Bekijk een soortgelijk product.

Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk3 von Teufel

Highlights

Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2

Mogen we voorstellen

De Ultima 40 is een paar speakers dat er anders uitziet, beter klinkt en minder kost. All you need voor een relaxte muziekavond of een feestje met je buren. Voor de muziekfans onder ons

Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2

Alle specs en features op een rij

  • Onze alleskunner met de beste prijs-kwaliteitverhouding
  • Meest gekochte vloerstaander in 2015 in moederland Duitsland*
  • Een vette, precieze bas tot 45 Hz (-3 dB)
  • Stereoset zonder kapsones
  • Kan met ieddere versterker overweg
  • Maar liefst 12 jaar garantie
Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2
"De Ultima heeft technisch en akoestisch flink wat te bieden"
www.hifi-journal.de
02.04.2018
Alle recensies
(4.77 van 5 bij 643 beoordelingen)
Alle reviews

Technische details

Ultima 40 Mk2 Stereo Standlautsprecher

Vloerstaande luidspreker UL 40 Mk2 (Stuk)

Vloerstaande luidspreker met hifi-klasse. Krachtig geluid met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Aanbevolen voor ruimtes tot 35 m².

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 21,5 cm
    Hoogte 106 cm
    Diepte 32,7 cm
    Gewicht 20,3 kg
  • Beschrijving Artikel
    Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
    Min. aanbevolen versterkervermogen 20 W
  • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Geschikt voor bananenstekker Ja
    Bi-amping / bi-wiring Ja
    Maximale diameter kabel 4 mm
    Compensatieopeningen (positie) Achterkant
    Compensatieopeningen 2
    Cover afneembaar Ja
    Materiaal behuizing MDF
    Afwerking behuizing Folie
    Netto volume 52 L
    Geschikt voor spikes Ja
    Statief geïntegreerd Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 25 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Mid range (aantal per speaker) 1
    Mid range (diameter) 165 mm
    Mid range (materiaal) Kevlar/glasvezel
    Woofer (aantal per speaker) 2
    Woofer (diameter) 165 mm
    Woofer (materiaal) Glasvezelmembraan-cellulose
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 120 W
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 87 dB
    Frequentiebereik van/tot 45 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - short term) 200 W
    Maximale geluidsdruk 108 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Akoestisch principe 3-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing Basreflex
    Crossover frequentie interne crossover 650 / 2600 Hz

Recensies & reviews

Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2
"De Ultima heeft technisch en akoestisch flink wat te bieden"
www.hifi-journal.de
02.04.2018
Meer...
hifi-journal Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2
"De Ultima 40 Mk2 uit huize Teufel laat een mooi totaalplaatje zien met fraaie details en een goede afwerking. Dat verwacht je niet zo snel in deze prijsklasse, maar Teufel laat hier duidelijk zien wat mogelijk is in het instapsegment."
Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2
"een perfect instapmodel"
www.eurogamer.de
17.11.2017
Meer...
Logo - eurogamer Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2 Ausgezeichnet Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2
"(...) die dingen rocken. For real enzo." "De techniek geeft (...) duidelijk aan waar de sound zich heen zal gaan bewegen. In de box vind je een 3-kanaals systeem met twee klassiek 165 mm stoff-glasvezel bass drivers (...) en een 165 mm kevlar-glasvezel midrange driver (...) Voor de hoge tonen is een 25 mm stofen tweeter verantwoordelijk (...)" Teufel doet, wwat Teufel kan. Je krijgt (...) een perfect instapmodel (...) Maar als stap van kleine actieve speakers naar echte vloerstaanders zijn de Ultima 40 Mk2 luidsprekers een mooie compromis tussen een attractieve, gunstige prijs en veel meer geluidskwaliteit dan je zou verwachten. (...) de eeuwige vraag naar een vette, diepe bas beantwoorden ze overtuigend en (...) met precisie, (...). de Teufel Ultima 40 zijn een sterke entree in de hifi-wereld en ideaal als basis voor een eerste grote home cinema set. " (Vertaald vanuit het Duits) 
Testbericht - Techtest.org - Ultima 40 Mk2
"De monster speaker van Teufel"
techtest.org
08.03.2017
Meer...
Logo - techtest.org Testbericht - Techtest.org - Ultima 40 Mk2

Conclusie:

"Ik ben zwaar onder de indruk van de Ultima 40 Mk2. Ik heb er vantevoren weliswaar op gerekend, dat dit behoorlijke speakers zouden zijn, maar hier had ik nu echt niet op gerekend!Doorslaggevend is dat de Ultima's niet alleen goed klinken, maar ook goed afgewerkt zijn, bovendien vind ik dat ze er ook nog eens hoogwaardig uitzien.Een combinatie die voor dit geld - zeker voor een paar speakers - maar zelden te vinden is!" 

Logo - metal.de
"In deze prijsklasse nauwelijks te overtreffen"
metal.de
13.03.2016
Meer...
Logo - metal.de
"De Ultima 40 MK2 speakers van Teufel bieden enorm veel power en sound met een goede afwerking voor realtief weinig geld. In het bijzonder bij muziek met krachtige bassen scoren de speakers, wanneer ze aangestuurd worden door een goede versterker, hoog. In deze prijsklasse waarschijnlijk niet of nauwelijks te overtreffen." (Vertaald vanuit het Duits)
Logo - DJ broadcast
Uitmuntende basweergave
DJ Broadcast
02/2013
Meer...
Logo - DJ broadcast
'Ik heb voor de luistertest verschillende eigen producties beluisterd, omdat ik precies weet hoe die tracks zouden moeten klinken. Het eerste en misschien wel belangrijkste dat meteen opvalt is de gedetailleerdheid van de luidsprekers. Die was zo precies dat er geen vermoeiing optrad in mijn gehoor, wat bij sommige klasse-A-speakers uit een hoger prijsniveau wel het geval is geweest. Ook de strakheid van de basweergave is opvallend. Het laag was niet rommelig of onduidelijk, wat ook effect kan hebben op frequenties hoger in het spectrum. Deze uitmuntende basweergave zou een gevolg kunnen zijn van de twee wijde basreflexopeningen, die dus minder compressie veroorzaken tijdens hoge volume weergaves. De twee baspijpen beschikken over een trompetvormig uiteinde aan beide kanten, wat het luchttransport louter ondersteund.''Als je nagaat dat je de speakers acht weken kunt proberen voordat je ze eventueel alsnog retourneert, en gezien het gunstige prijsniveau en de schitterende, uitgebalanceerde klank, zou ik mijn huiskamer er zeker mee inrichten.'
Testbericht - Audio - Ultima 40 Mk2 - Kauftipp [DE]
'Zo veelzijdig klinken dergelijk geprijsde boxen zelden'
Audio
12/2012
Meer...
Logo - Audio Testbericht - Audio - Ultima 40 Mk2 - Kauftipp [DE]
'De Ultima 40 van Teufel is een opvallend volwassen vloerstaande luidspreker, die per paar voor slechts € 450,- beschikbaar is. Reeds het uiterlijk is gigantisch: de horizontale zijkanten zijn afgerond, de terminal luxe uitgevoerd, de voorkant glanzend. De stoffen voorzetten maken een prettige indruk. De chassis met membranen uit glasfiber, kevlar en textiel werden verfijnd, de frequentieverdeler volledig vernieuwd. Belangrijker dan alle andere technische gegevens is het geluid, en dat overtuigd. Met de sterk verfijnde afstemming wordt de Ultima zelfs geschikt voor klassieke muziek. Zo veelzijdig klinken dergelijk geprijsde boxen zelden.' (Vertaald vanuit het Duits)
Logo - ALPHA-AUDIO
Knap gedaan
ALPHA-AUDIO
11/2012
Meer...
Logo - ALPHA-AUDIO
Het is knap dat Teufel een erg goede luidspreker in zijn segment nóg beter heeft weten te maken. Hij kost nu wel 50 euro meer dan de eerste versie. Maar dat is hij zonder twijfel waard. Want eigenlijk is de Mk2 op alle vlakken beter dan de MK1. Het laag is strakker en beter gedefinieerd. Het midden is schoner en prettiger en het hoog is meer opengetrokken.
Logo - hifi.nl [NL]
'Veel luidspreker voor je geld, met een prima geluidskwaliteit als bonus'
hifi.nl
11/2012
Meer...
Logo - hifi.nl [NL]
'De 40 Mk2 weet meer ruimtelijke informatie weer te geven en doet dat met een klank die natuurlijker is, met meer dynamiek en emotie. En met een dieper en strakker laag.''Gedurende de luistertest werd snel duidelijk dat de Teufel Ultima 40 voor zijn vraagprijs van 399 euro per paar al verrassend goed presteert, maar dat de Ultima 40 Mk2 hem op alle punten voorbijstreeft. De meerprijs van 50 euro is volledig gerechtvaardigd'
Testbericht - AV-Magazin - Ultima 40 Mk2 - sehr gut
'Sensationeel'
AV-Magazin
10/2012
Meer...
Testbericht - AV-Magazin - Ultima 40 Mk2 - Highlight Testbericht - AV-Magazin - Ultima 40 Mk2 - sehr gut
'Al na de eerste luisterminuten bewijst de nieuwe Ultima haar akoestieke kunnen. De bassen klinken krachtig, vol volume en laag. Zo worden de vette bassen van US -rapper XZibit echt goed weergegeven. Ook bij de fijne dynamiek van Gustav Holsts 'Die Planeten' bewijst Teufel dat ook een voordelig geprijsde vloerstaande luidsprekers rondom accuraat en zuiver kan klinken. De midrange driver geeft zang zoals die van soullegende Gladys Knight natuurlijk weer. De Ultima 40 Mk2 lukt het zelfs om een dunne zangstem zoals die van Nelly Furtado leven in te blazen. Respect! In het hoge frequentiegebied laat de tweeter zien wat hij kan. Daarbij bevalt de dome tweeter met zijn zijdige en detailrijke geluid, dat nooit opdringerig of te spits klinkt. Zo verrijkt hij de muziek met een subtiele en tegelijkertijd verfrissende klank, die de luisteraar doet vergeten, dat hij 'slechts' naar een voordelige geprijsde luidspreker luistert.' Conclusie

'Teufel biedt met de nieuwe Ultima 40 Mk2 een rondom geslaagde luidspreker. Geluidskwaliteit, uitrusting en design passen bij de sensationele prijs. Zelden was het zo verleidelijk om hifi in huis te halen. AV-Magazin tipt daarom de Ultia 40 Mk2 als 'Highlight'.' (Vertaald vanuit het Duits)

Testbericht - Hifi Test - Preistipp
'Nog steeds een aanrader: kopen!'
Hifi Test
06/2012
Meer...
Logo - Hifi Test Testbericht - Hifi Test - Preistipp Testbericht - Hifi Test - Oberklasse - Note: 1,2 Testbericht - hifitest.de - Ultima 40 Mk2 - Oberklasse
''Dit kan men niet veel beter maken voor deze prijs', zei ik reeds over de voorganger van de Ultima 40 Mk2. Toch, jawel, dat kan...', verbeter ik nu mezelf, want de Ultima 40 Mk2 is in alle zaken die van belang zijn duidelijk volwassener, preciezer, fijner en dynamischer geworden. Het is nu nog leuker om ernaar te luisteren. Slechts 50 euro meer dan de voorganger kost deze upgrade van de klassieker en zoals voorheen, geldt ook nu: Absolute aanrader! Kopen!' (Vertaald vanuit het Duits)

Inhoud levering

Ultima 40 Mk2 (2017)
  • 2 × Vloerstaande luidspreker UL 40 Mk2 (Stuk) – Zwart
Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk2