Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Omniton 202 Wireless

Unchained

(16)
Kleur: Zwart

Highlights

Omniton 202 Wireless

Mogen we voorstellen

Multi-inzetbare en waterdichte speakers voor binnen èn buiten met draadloze verbinding na de versterker. <br />

Alle specs en features op een rij

  • Draadloze speakers
  • Ideaal op terras, balkon of in tuin
  • Waterdichte kunststofbehuizing
  • 'Klinkt beter dan de concurrentie'
  • Direct aan de muur te monteren
  • Ook geschikt voor horeca!
Logo - Alpha-audio
Het installeren is echt zo gepiept
Alpha Audio
08/2012
Alle recensies
(4.31 van 5 bij 16 beoordelingen)
Alle reviews

One speaker for all occasions

Of je nu op zoek bent naar betaalbare speakers die je op je balkon wilt ophangen, in de tuin wilt plaatsen of in je eigen kroeg wilt ophangen; stop maar met zoeken! Je hebt de ideale speakers hier gevonden: de Omniton 202. Het goede is dat je ook voor binnenshuis met de Omniton de plank niet kunt misslaan.

Omniton 202 Outdoor 2

Multi-inzetbaar en waterdicht

Er zijn voor de Omniton 202 vele gebruikssituaties denkbaar. Zo kun je de speakers natuurlijk in de woonkamer plaatsen of in een studentenkamer opstellen, maar de Omniton 202 staat bijvoorbeeld ook heel goed in de tuin, in een fitnessruimte, badkamer, kroeg, disco, zwembad, op het balkon of terras. Dat de Omniton 202 zo multi-inzetbaar is, heeft te maken met de robuuste behuizing die praktisch onverwoestbaar is en dankzij rubberen rand spatwaterdicht is.

De dikke behuizing van kunststof verdraagt menig stoot en de stalen voorzet met kleine mazen beschermd de daadwerkelijke speakers in de boxen. Via een afvoerschroef aan de achterkant, kan het water uitlopen en verzonken aansluitingen zorgen vervolgens voor een veilige verkabeling. Er is dus aan alles gedacht om uiteindelijk tot een paar speakers te komen die op meerdere manier kunnen worden ingezet!

Stevig van buiten, krachtig van binnen

We horen je denken: 'Plastic speakers? Hoe goed zal dat klinken?'
Voor Teufel geldt dat het geluid niet minder belangrijk is dan het praktische gebruik. De Omniton 202 is een hoogwaardig geconstrueerde speaker-set met een ingebouwde woofer. Daardoor wordt het hele frequentiebereik tot in het basbereik luid en helder weergegeven. Een aparte subwoofer is niet nodig, omdat de Omniton 202 van zichzelf al heel krachtig klinkt. Deze set heeft bovendien een krachtig vermogen waardoor ook hoge volumes worden bereikt. De Omniton 20 2 staat uiteindelijk voor een combinatie van luid volume van professioneel systeem met de fijne geluidseigenschappen van een stereo-installatie.

Ambientebild Omniton 202

Beoordelingen

De Omniton 202 wordt geprezen door de vakpers, zoals deze uitspraak van Teschke laat zien: 'De Omniton 202 heeft een scherpe prijs en ligt qua prijs op het gebied van outdoor speakers duidelijk onder de prijzen van de concurrentie. Daar komt bij dat de Omniton ook nog eens beter klinkt dan de concurrentie!'

Het Britse The Times noemt een paar redenen waarom je voor de Omniton zou moeten gaan:

  1. Ze zijn praktisch onverwoestbaar
  2. Ze kunnen daarom o.a in de tuin of in de garage worden geplaatst.
  3. Je krijgt een uitstekend hifi-geluid

Specificaties

  • 2 universele luidsprekers in hifi-kwaliteit
  • Robuust en waterdicht in kunststofbehuizing met harde rubberen rand
  • 2-kanaals uitrusting: 130 mm woofer en 25 mm dome tweeter
  • 120 Watt belastbaar vermogen.
  • Overtuigende basweergave - zonder extra subwoofer
  • Geschikt voor ruimtes tot 25 m²

Stereo cinch kabel voor het verbinden van je versterker/AV-receiver met cd-speler, platenspeler etc.

2-aderige standaard luidsprekerkabel met doorsnede van 1,0 mm². Wanneer hogere eisen aan de weergave kwaliteit worden gesteld of lengtes van meer dan 5 meter overbrugd moeten worden gebruik je deze kabel. De pluspool is gekenmerkt.

Voor vele gebruiksdoeleinden geschikt, vooral voor multimediasystemen en home cinema sets. In twee lengtes verkrijgbaar.

Overal muziek

Verschillende professionele audiovakbladen hebben de Rearstation 4 uitgebreid getest en deze als goed systeem bestempeld. Het Nederlandse Alpha Audio beschrijft de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit als volgt: 'Het installeren is echt zo gepiept. Het is echt een handig apparaatje wat de Duitsers in het assortiment hebben. Het concept werkt gewoon.' Het vakblad AV magazine uit Duitsland beoordeelt de prijs-kwaliteitverhouding met: 'zeer goed' en vindt de bediening 'makkelijk en logisch'.

Geen lelijke kabels meer doo je woonkamer! Met de Rearstation 4 ziet je woonkamer er nog steeds hip en strak ingericht uit. bovendien geniet je optimaal van je muziek en films.Met de RearStation 4 luister je in iedere gewenste kamer in huis naar je muziekverzameling, gewoon via je passieve stereospeakers - bijvoorbeeld de Ultima 20 Mk2. De benodigde versterker is geïntgreerd in de Teufel RearStation 4.

NB De AV-receiver moet een line-out voor de rearkanalen hebben. Is dit niet het geval, dan heb je de Level Converter 5011 AP nodig.

Storingsvrij, zonder vertraging

Wil jij niet bezuinigen op maximale surround sound? Maar je wilt wel van de kabels af? Neem dan nu met de RearStation 4 het heft in eigen hand! De RearStation 4 verbindt de achterkanalen van je thuisbioscoop namelijk moeiteloos met de receiver/versterker.
De RearStation 4 bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender zendt het geluid draadloos vanuit de receiver/versterker naar de rear speakers. De ontvanger die aan de speakers is aangesloten zorgt ervoor dat de speakers het geluid weergeven. De geluidsweergave is uiteindelijk compleet storingsvrij en heeft geen enkele vertraging. Alles loopt dus nog steeds met elkaar in de pas: center, front speakers, subwoofers en natuurlijk ook het beeld!

Puzzelen met meters kabel

Jij vindt optimaal surround sound belangrijk? Dat vinden wij ook! Goede rear speakers zijn essentieel als je volop wilt genieten van een spannende actiefilm of een indrukwekkend live-concert. We vinden echter ook dat het aanleggen van kabels om zo je rear speakers met je versterker te verbinden, niet echt mooi is.

Tenzij je vloerbedekking hebt, of speciale plinten aanlegt, is het in bijna geen enkele woonkamer mogelijk om de lange kabels op een goede, opgeruimde manier aan te leggen. Een deurgat is problematisch en in geval van bijvoorbeeld een open keuken, is het helemaal een puzzel om de kabels achterin de woonkamer te krijgen. Een met zorg ingerichte huiskamer lijdt vaak onder een paar speakers die van kabels moeten worden voorzien.

Ontdek alle highlights

Technische details

Lautsprecherkabel C1015S - Rolle

15m luidsprekerkabel 1.0mm² - C1015S

  • Beschrijving Artikel
    Dwarsdoorsnede 1 mm²
    Lengte kabel 15 m

Reviews

Logo - Alpha-audio
Het installeren is echt zo gepiept
Alpha Audio
08/2012
Meer...
Logo - Alpha-audio
'Het installeren is echt zo gepiept. Het is een kwestie van de zender aan de line-out koppelen en de versterker aan de luidsprekers verbinden. Kies vervolgens op elk van de kastjes hetzelfde draadloze signaal (er zijn drie keuzes) en hij is verbonden. That’s it. Iedereen kan dit installeren. Puik werk hier dus.''Het is echt een handig apparaatje wat de Duitsers in het assortiment hebben. Het concept werkt gewoon. De verbinding is stabiel en de versterker levert in de meeste gevallen gewoon voldoende vermogen om achterkanalen aan te sturen. We verwachten ook niet direct dat iemand detail mist bij de achterkanalen, aangezien het detailniveau van de RearStation helemaal niet slecht is.'
Teschke Value Award
'Geen concurrentie voor deze compacte en voordelige prijsklasse'
Teschke
08/2011
Meer...
Teschke Value Award
'Geen concurrentie voor deze compacte en voordelig geprijsde speakers. De Omniton 202 biedt echte hifi-kwaliteit en een hoge stabiliteit. De Omniton 202 is een 'must-have' wanneer je op zoek bent naar een waterdichte behuizing.De Omniton 202 heeft een scherpe prijs en ligt qua prijs op het gebied van outdoor speakers duidelijk onder de prijzen van de concurrentie. Daar komt bij dat de Omniton ook nog eens beter klinkt dan de concurrentie!'+ waterdicht+ basreflex systeem+ extreem robuust+ uistekende geluidseigenschappen+ zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
Goed, praktisch en eenvoudig
Ron's Audio Blog
07/2011
Meer...
Ofschoon de vormgeving van de Rearstation 4 in eerste instantie anders doet vermoeden (plastic) geeft het klankmatig geen bijgeluiden. Het onopvallende uiterlijk is ook een voordeel. Ook van vertraging in het overbrengen van het geluid is geen sprake. Tijdens het testen zijn er geen storingen geweest. Het geluid is gewoon goed te noemen. Het is een verrassend goede, praktische en eenvoudige manier van uitbreiden met een prima bedieningsmogelijkheid en met de techniek van vandaag de dag. Kortom een zeer probleemloze, goede en prima oplossing als de situatie het niet toelaat om kabels van je av-receiver naar je rear speakers te laten lopen.
Music Maker
Prima oplossing
Music Maker
06/2011
Meer...
Music Maker
De Teufel RearStation 4 is een prima oplossing als de situatie het niet toelaat om kabels van je av-receiver naar je rear speakers te laten lopen. Het systeem voelt wat goedkoop aan maar is wel mooi afgewerkt en heeft een vrij onopvallend uiterlijk en dat is in dit geval juist de bedoeling. Ik heb vooral genoten van de mogelijkheid om dezelfde muziek op plaatsen te krijgen waar ik geen bron voor handen heb en het indrukwekkendst daarbij is dat muziek daadwerkelijk flinke afstanden kan afleggen. De 'installatie' van het systeem is in principe vrij eenvoudig maar houd wel de gebruiksaanwijzing van je versterker in de buurt want deze yal je ongetwijfeld even moeten inkijken.
Testbericht - AV Magazin - RearStation 4 sehr gut
'Zeer goed'
AV Magazin
01/2011
Meer...
AV Testbericht - AV Magazin - RearStation 4 sehr gut
'Wie zich het lastige aanleggen van kabels tussen versterker en luidsprekers wil besparen, vindt met de RearStation 4 van Teufel de ideale oplossing. Het gebruik van het apparatenduo heeft een focus bij home cinema en multiroom. Zo kun je bijvoorbeeld de achterste effectluidspreker van een surroundset makkelijk en optisch onopvallend met audiosignalen verzorgen, omdat het aanleggen van luidsprekerkabels dwars door de kamer wegvalt. Niet minder praktisch is het gebruik ervan in een multiroomsysteem, waarbij van een audiobron uit meerdere ruimtes zonder kabel met audiosignalen kunnen worden verzorgd.''De draadloze versterker RearStation 4 van Teufel is een voordelig geprijsde en vooral praktische mogelijkheid, muziek – en filmgeluid zonder kabels in de woonruimte te verdelen. Het geluid is zeer goed, de bediening makkelijk en logisch. Wat wil je nog meer?'Uitrusting: zeer goedBediening: zeer goedVerwerking: goedPrijs-kwaliteitverhouding: zeer goedSlotoordeel: zeer goed
AREA DVD - superb
'Probleemloze, vermogende draadloze oplossing met flexibele mogelijkheden'
Area DVD
12/2010
Meer...
Area DVD AREA DVD - superb
'De draadloze oplossing is ideaal geschikt om tot nu toe onbereikbare plekken of complexe ruimtes met akoestische glans te voorzien. Een vermogen van 2x 30 Watt zou voor de meeste toepassingen voldoende moeten zijn. Alle scepsis over draadloze oplossingen meegenomen is de RearStation 4 meer dan geschikt! Alles bij elkaar is de RearStation 4 een uitstekende draadloze geluidsoplossing met een makkelijke bediening in een compact hedendaags design.'
Heimkino
'Universeel genie'
Heimkino
07/2010
Meer...
Heimkino
'Met de ontwikkeling van de Omniton 202 gaat Teufel eens te meer in op de behoefte van de markt en levert een product dat zowel qua prijs als qua prestatie scoort. Ik kan deze luidspreker ten zeerste aanbevelen, aan iedereen die op zoek is naar een kleine luidspreker die in de tuin, op de veranda of in de feestschuur moet worden ingezet.'+ dynamische geluidsweergave+ zeer goede verwerking+ flexibel in gebruikSlotoordeel: uitstekend
Electricpig.co.uk
'Krachtige speakers voor alle weersomstandigheden'
Electricpig.co.uk
04/2010
Meer...
Electricpig.co.uk
'... wanneer je op zoek bent naar krachtige en waterdichte boxen, die je feest tot een echte knalfuif maken (en bovendien 12 jaar garantie bieden) en dat voor een meer dan voordelige prijs, heb je met de Omniton 202 van Teufel de beste speakers in handen. Ter vergelijk: de outdoor speakers BOSE 251 Environmental kosten bijna € 600,-.'Slotoordeel: 4/5.
Gamernetwork Gold new
'Allround speakers met een goede klankbeeld'
gamer-network.com
02/2010
Meer...
Gamernetwork Gold new Gamernetwork Sound new Gamernetwork Preis-Leistung
'De nieuwe stereo-set Omniton 202 overtuigde ons vanaf het begin. De verwerkingskwaliteit is, zoals we van de Berlijnse boxenspecialist Teufel gewend zijn, uitstekend. Het geluid is meer dan goed en de prijs is heel fair. Positief verrast waren we van de hoge stabiliteit van het geluid en de stevige bas - respect! Om deze redenen is de Teufel Omniton 202 stereo-set een echte aanrader!'+ overtuigende prestatie+ zeer goed stereo-geluid+ hoogwaardige verwerking+ stabiel volume+ stevige bas+ tijdloos design+ geschikt voor elke denkbaar gebruik in de verschillendste ruimtes+ faire prijs
Visions 02/2010
'Schokbestendig'
Visions
02/2010
Meer...
Visions 02/2010
'Als het er wild aan toegaat in de repetitieruimte dan biedt luidsprekerfabrikant Teufel uit Berlijn, de passende oplossing: de 'Omniton 202'. De robuuste behuizing ziet er in ieder geval uit alsof de 2-kanaals luidspreker goed zijn beschermd om schade te voorkomen. Technische specificaties: een 130 mm woofer en 25 mm dome tweeter, gepaard met een relatief hoog nette resultaat van 90 dB. Daarmee zijn de eisen voor de versterker, die deze speakers moet versterken, gering.De fabrikant verspreekt dat de luidsprekers zonder problemen buiten gebruikt kunnen worden. Dit wordt bewezen door de schroef die overtollig vocht, aan de achterzijde van de luidspreker, afvoert. De luidsprekers zijn eenvoudig te bevestigen m.b.v. wandhouders die je aan de achterkant van de speaker kan bevestigen met twee schroeven. De geluidstest bevestigd de goede klanken, zonder zwakke lage en midden tonen. De hoge tonen worden dynamisch weergegeven, hiermee is de Omniton 202 te vergelijken met duurdere systemen...'De Omniton 202, met goede prijs-kwaliteitverhouding, komt in de algemene beoordeling als een (monitor) luidspreker met een zeer goede geluidsweergave naar voren, die ook tijdens barbecues zijn diensten bewijst.'
Logo - Times Online
'5 redenen waarom wij van de Teufel Omniton houden'
Times Online
12/2009
Meer...
Logo - Times Online
1. Ze zijn praktisch onverwoestbaar2. Ze kunnen daarom o.a. in de tuin of in de garage worden geplaatst 3. Je krijgt een uitstekend hifi-geluid4. De basreflexbehuizing bevat een woofer van 130 mm en een 25 mm tweeter.5. Ze zijn ervoor gemaakt om het complete volume tot 102 dB zonder storende vervorming weer te geven.

Inhoud levering

Omniton 202 Wireless
  • 1 × Stereo-Cinch-Kabel 3.0m - C7030A – Zwart
  • 1 × 15m luidsprekerkabel 1.0mm² - C1015S – Zwart
  • 1 × Omniton 202 – Zwart
    • 2 × Omniton OT 202 (Stk.) – Zwart
  • 1 × RearStation 4 – Zwart - matt
    • 1 × Stroomstekker voor RS 4 Mk2 WLR
    • 1 × RS 4 WLT Transmitter – Zwart - matt
    • 1 × RS 4 WLR receiver – Zwart - matt
    • 1 × RS 4 RC Afstandsbediening – Zwart
    • 1 × Stroomstekker RS 4 Mk2 WLT