8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Definion 5S
 • Definion 5S
 • Definion 5S
 • Definion 5S
 • Definion 5S
 • Definion 5S
 • Definion 5S

Definion 5S

Addicted
High-en luidsprekers met uitstekende, precieze weergave
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Vloerstaande speakers Definion 5S
Statieven worden niet meegeleverd.
Mogen we voorstellen
De Definion 5S  is de imposante variant van de reeds meermaals door de vakpers geloofde Definion 5. Met dezelfde nauwkeurigheid en dynamiek is de Definion 5S een concurrent van de grotere Definion 5 voor kleinere ruimten.
Alle specs en features op een rij
 • High-en luidsprekers met uitstekende, precieze weergave
 • Ruimtelijk en dynamisch geluid dankzij gepatenteerd coax-chassis
 • Twee woofers met aluminum papiervezel membraan voor goede dynamisch en gebalanceerd geluid
 • Trapezevormige behuizing minimaliseert resonanties en reflexies
 • Als rear-speaker voor een Definion surround set
SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics)

Ben je op zoek naar een hoogwaardige luidspreker die zowel akoestisch als ook optisch perfect in het interieur van jouw woning past? Voor Teufel was de ontwikkeling van de Definion 5S een grote uitdaging, omdat een fraai ontwerp en goede prestaties elkaar in de praktijk vaak tegenwerken. Het is echter gelukt om de Definion 5S een groots geluidsbeeld te laten produceren met een laagweergave die je niet zou verwachten bij de bescheiden afmeting.

Innovatief design met uitstekende prestaties

Tijdens het ontwerp en de bouw van de Definion 5S zijn alle details onder de loep genomen. De luidspreker is in het bezit van een – in eigen huis ontwikkelde – tweeter met gepatenteerde SCA-technogie (Synchronized Coaxial Acoustics) en levert in combinatie met het unieke dual-bass-principe, een gloedvolle en detailrijke muziekweergave. Bij het afspelen van muziek behouden alle afzonderlijke instrumenten in het muziekstuk hun natuurlijke weergave, waardoor jij als luisteraar het gevoel hebt aanwezig te zijn bij een overweldigend live concert in eigen woonkamer.

Hi-End-Lautsprecher Definion Weiss 3
Dual bass system

Dankzij een indrukwekkende inhoud zijn de speciaal gebouwde woofers in een verhoudingsgewijs kleine, gesloten behuizing geplaatst. Ze produceren een zeer lage grensfrequentie.

De technische kenmerken van de afzonderlijke woofers:

 • Royaal gedimensioneerde aandrijving met 1,5 inch spoel voor de beste bascontrole & belastbaar vermogen
 • Extreem grote lineair resultaat: X-Max = +/-8 mm voor lage vervormingen voor hoge volumes
 • Extreem stabiele spoeldrager van zwart fiberglas die mechanisch verlies reduceert voor verhoogde capaciteit van de dynamiek enprecieze weergave van de fijnste nuances.
 • Optimaal geplaatste aluminum ring die het magneetveld homogeniseert in de luchtspleet en verminderd zo dynamiekcompressie-effecten.
 • Stijf, licht membraan in aluminium papiervezel sandwich constructie dat trillingen verminderd.
 • Low-Loss-Suspension-Design verminderd mechanische wrijvingsverlies en maakt een lage onderste grensfrequentie mogelijk.
Aansluiting en statieven

De Definion 5S kan op de bi-wiring manier of als bi-amping worden aangesloten. De extra verkrijgbare statieven brengen de Definion 5S op de perfecte hoogte – de kabel kan in de sokkel van het statief geleid worden.

Hi-End-Lautsprecher Definion 5 Weiss 4
Definion 5S als rear-speakers

Dankzij de bijna identieke opbouw en akoestieke afstemming, is de Definion 5S ideaal als rear-speaker in een Definion surround set. De Definion Center en de Subwoofer maken de surround opzet compleet.

Inhoud levering

 • Satelliet DEF 5S FCR
 • Speakerhouder DEF 5S FRB (Stk.)

Technische details

Satelliet DEF 5S FCR
Satelliet DEF 5S FCR
High-end speaker met gepatenteerde coaxiaal drivers voor uitstekende dimensionaliteit en fijne dynamiek. De gesloten behuizing en twee basdrivers zorgen voor een groot dynamisch bereik en een diepe basweergave. De bodemplaat is bij levering inbegrepen.
Satelliet DEF 5S FCR
Luidsprekers
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 120 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 180 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 85 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 50 Watt
SPL 104 dB/1m
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 65 - 22000 Hz
Crossover frequentie interne crossover 200 / 3000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Gewebekalotte, beschichtet
Mid range (aantal per speaker) 1
Mid range (doorsnede) 105,00 mm
Mid range (materiaal) Aluminium-hexacone-kevlar-sandwich-membraan
Woofer (aantal per speaker) 2
Woofer (doorsnede) 130,00 mm
Woofer (materiaal) Aluminium-papiervezel-sandwich-membraan
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, mat
Netto volume 23 Liter
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
Geschikt voor bananenstekker Ja
Bi-Amping/Bi-Wiring Ja
Maximale doorsnede kabel 6,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Aansluitingen
High Level luidsprekeringangen 1
Afmetingen
Diepte 31,10 cm
Breedte 22,00 cm
Hoogte 61,30 cm
Gewicht 16,40 kg
Anders The centre is 61.30 cm wide.

Recensies & reviews

Definion 5S review of ifidelity
Definion 5S review of ifidelity
De Definion 5s is wat de productie en afwerking betreft absoluut een benchmark in zijn prijsklasse."
ifidelity 01/2016
Duivels, duivels ...

Wat de mannen van Lautsprecher Teufel op dit moment allemaal op de markt brengen. Twee nieuwe series die met een extreem kostbaar en innovatief laag-midden-coaxial chassis uitgerust zijn. Met een uiterst sociaalverantwoord prijskaartje daagt Teufel zijn concurrenten uit. 

   

Met de komst van de Definion 5s in mijn woonkamer wordt de cirkel na 30 jaar nu gesloten. Toen ik in 1985 als student een onderdeel zocht voor mijn oude speakers die ik op de middelbare school als bouwpakket had gekocht, was Teufel in studentenkringen (in Berlijn) de ultimatieve geheimtip. Het verhaal deed de ronde dat je bij Teufel goed spul voor een habbekrats kon kopen. Dus heb ik vaker op zaterdagochtend de metro gepakt, een flink stuk door het park gewandeld om vervolgens bij Teufel naar goede speakers te luisteren.
  

Teufel had toentertijd een bouwpakket met chassis, crossover en behuizingen in verschillende kwaliteiten in het asortiment. Ik was verliefd op een slanke vloerstaande speaker (bassreflex of transmissionline – dat weet ik niet precies) met een 13 cm grote midbass driver en treble toren.

   

... [D]at wat er nu voor me staat heeft zelfs in de verte niets meer te maken met de bouwpaket-romantiek uit de jaren 80. De Definion 5s is wat de productie en afwerking betreft absoluut een benchmark in zijn prijsklasse.
   
...[H]et absolute highlight van de speaker is toch wel het coaxiale chassis. Teufel heeft na meer dan 2 jaar intensief onderzoek een gepatenteerd chassis op de markt gebracht dat werkelijk zeer bijzonder is. Om een tweeter van 25 mm is een aluminium hexacone kevlar sandwich vlak-membraan aangebracht. Een ingewikkeld en nauwelijks te bevattten productieproces, dat wanneer je de materie niet beheerst, behoorlijk de fout in kan gaan en in een ware nachtmerrie kan veranderen. Maar de mannen uit Berlijn is het gelukt, en hoe!
...
  
De hoogte is van cruciaal belang
Het is essentieel dat het centrum van het coaxiaal chassis zich precies op oorhoogte bevindt, anders komt slechts 90 procent van de geniale werking waar de Definion 5s tot in staat is tot zijn recht. 
  
...[H]et eerste wat bij het luisteren naar de Definion 5s opvalt, is het massieve basfundament. De 5s rockt het laag op een manier die je de gesloten behuizing en de twee ‘kleine’ drivers helemaal doen vergeten. De drums in “The Magnificent Seven” knallen zo de ruimte in, dat je eventjes helemaal vergeet adem te halen.”
   
... [D]e kers op de taart is echter het tweeter coaxiaal chassis. Stemmen klinken ongeloofelijk helder, zuiver en fris en de ruimtelijkheid in de breedte en diepte is echt van de bovenste plank.”
   
... [D]e Definion 5S is een echte rocker die het graag laat knallen. Hoewel hij de zachte tunes met het geniale coaxiale chassis ook perfect laat klinken. En dan nog de geweldige ruimtelijkheid. Een zorgvuldig geproduceerde speaker met een uiterst innovatief chassis dat, geplaatst op het juiste statief, de humane prijs bijna belachelijk doet lijken. Dat is pas top design!”

Vertaald uit het Duits

Lees de hele review hier:
Definion 5S review of Mac Tech News
Definion 5S review of Mac Tech News
“Maar weinig luidsprekers in deze prijsklasse beschikken over een dusdanig goede mix"
Mac Tech News 09/2014
“Maar weinig luidsprekers in deze prijsklasse beschikken over een dusdanig goede mix voor plezierig luisteren naar muziek en audiofiele serieusheid.”

“De Definion 5S overtuigt met een uiterst harmonische en transparante weergave van instrumenten, solisten en podium-akoestiek, die in een geloofwaardige grootte en setting worden gepresenteerd. Ook wordt al snel duidelijk dat de gesloten behuizing de verwachtingen voor wat betreft basprecisie volledig waarmaakt [...].“

“De Teufel wint het met gemak van de actieve en draadloze Dynaudio Xeo 4 speakers, die met 2.000 euro (incl. Hub) net zoveel kosten. Diens onopvallende en goedaardige voorkomen heeft tegen de levendige en impulsieve weergave van de Definion 5S maar weinig in te brengen.“

“De 5S maakt het niet mooier dan het is. Dat houdt in dat deze de muziek van geen of weinig eigen karakter zal voorzien en dus zo neutraal mogelijk blijft. [...] Dat is een kwaliteit die de echte audiofiele luidspreker onderscheidt en zelfs in deze prijsklasse moeilijk is te vinden.“

“Deze luidsprekers bieden bovengemiddeld veel waarde voor je geld. De belofte van de fabrikant ten aanzien van een buitengewoon precieze weergave wordt volledig waargemaakt, waarmee de ontwikkeling van de coaxiaal driver, die zeker ook in toekomstige modellen van Teufel zal opduiken, de moeite waard is. Maar weinig luidsprekers in deze prijsklasse beschikken over een dusdanig goede mix voor plezierig luisteren naar muziek en audiofiele serieusheid.”
(Vertaald vanuit het Duits)


Lees hier het hele testbericht >
Definion 5S review of Area DVD
Definion 5S review of Area DVD
"Uitstekend transiëntrespons en enorm basvermogen“
Area DVD 07/2014
De Definion 5S kent een hoogwaardige afwerking. [...] Zonder zichtbare schroeven is de driver in de baffle verwerkt, met daaronder een metalen clip met ’Teufel’’ belettering – de Duitsers hebben hierbij aan ieder detail gedacht. Ook het ontwerp bevalt goed.“

Geluid

“Bij de Euro Dance-klassieker ’Up n Away’  komt de Definion 5S met een uitstekende transiëntrespons en een enorm basvermogen voor de dag. Genadeloos schiet ze in het basbereik door, en niet alleen kracht, maar ook een exacte weergave van alle baselementen die hoog in het vaandel staan. De elektronische effecten als ook de vocalen worden vloeiend en met een eerste klas ruimtelijkheid weergegeven. Bij elektronische muziek, zoveel staat vast, steekt de Teufel-constructie een waar vuurwerk aan vaardigheden af. Met de uitstekend uitgewerkte dynamische sprongen, de kracht en precisie in het basbereik worden is ze beter dan menige vloerstaander [...] De geluidsexperts uit Berlijn bewijzen overduidelijk dat ze als aanbieder van stereo speakers niet alleen serieus willen worden genomen, maar dat ze zich eveneens als de nieuwe norm willen profileren.“

“De diepgang is sensationeel, bij de bas buigt de Definion 5S figuurlijk gesproken diep naar onderen en toont deze zich opvallend ’beweeglijk’ [...] Qua ruimtelijke weergave klinkt de Definion 5S authentiek, nimmer kunstmatig en overdreven [...]. Het geluid verlost zich voortdurend van de luidspreker en wordt homogeen door de ruimte verspreid. [...] Een bijzonder accurate scheiding van stemmen en instrumenten is continu waar te nemen. De diepte en breedte van dit virtuele toneel zijn uitstekend.“

“De fijn dynamiek is bijzonder succesvol, ook binnen de achterste akoestische regionen weet de Definion 5S nog een veelvoud aan details aan het daglicht te brengen.“

Conclusie

“Met het Definion model blijft de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding van Teufel behouden. [...]  Meer dan redelijk, kan men stellen – aangezien de lat qua prijsklasse op het akoestische vlak zonder enige compromissen wordt verhoogd. Sterke bas, harmonisch, groots en zo ook qua dynamiek eersteklas – van de Definion 5S zal men letterlijk en figuurlijk nog veel gaan horen.“
(Vertaald vanuit het Duits)

Downloads & support

Hulp bij dit product
Welke luidsprekerkabels raadt Teufel aan?
Voor kleinere sets tot de Theater 1 raden we voor een optimale geluidskwaliteit de 2,5 mm² dikke Teufel-luidsprekerkabels aan, wanneer de benodigde lengte niet meer dan 15 meter is. Voor Theater 2 en de grotere systemen raden we voor de Front/center-luidsprekers de Teufel-kabel met 4 mm² doorsnede aan en voor de effectluidsprekers de 2,5 mm² kabel (wanneer de 15 meter lengte niet wordt overschreden).
Welke componenten heb ik nodig om mijn stereo-installatie tot een surround-systeem uit te breiden?
Je hebt naast de extra luidsprekers (center, Rear R/L, actieve subwoofer) de volgende apparaten nodig:
 • Televisie. Hier volstaat een normale televisie. Voor de weergave van dvd’s zijn natuurlijk tv’s het met formaat 16:9 aan te raden.
 • AV-surround-receiver. Deze meerkanaals-versterker met geïntegreerde radio en decoder voor Dolby Dgital/DTS vervangt de stereoversterker. Als minimale uitrusting moet het apparaat eindversterkers met ongeveer 5x 40 Watt vermogen hebben.
 • Dvd-speler. Dit apparaat lever de beeld- en geluidssignalen, geeft een veelvoud van formaten weer, speelt ook muziek-cd’s en MP3-data af en wordt met de receiver verbonden.
 
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Kan men luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes met elkaar combineren?
Voor de aanvulling van ontbrekende kabellengtes kun je zonder verschil in geluidsweergave ook luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes gebruiken. De doorsnede mag echter niet extreem van elkaar verschillen.
Moet ik een volactief of liever een deelactieve luidsprekerset kiezen?
Deelactieve systemen moeten met een AV-receiver worden verbonden. Deze verzorgt de vijf tot zeven satellieten met het benodigde vermogen. Alleen de subwoofer werkt met een eigen versterker. Door de AV-receiver is de investering in een nieuwe installatie hoger, maar deze oplossing is ook flexibeler. Ten slotte kun je aan een AV-receiver meerdere signaalbronnen zoals TV, satellietontvanger, PC, spelcomputer en MP3-speler gelijktijdig aansluiten.

Volactieve sets hebben niet per se een AV-receiver nodig. Hier worden de vijf tot zeven satellieten met vermogen verzorgd door de versterkers die in de subwoofer zijn ingebouwd. Daardoor bespaar je de kosten voor een receiver, maar je kunt aan de meeste receivers maar een geluidsbron aansluiten. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.

Natuurlijk kun je de volactieve systemen later ook met een AV-receiver uitbreiden. De aansluiting is dan dezelfde als met de deelactieve sets. Een andere optie en aantrekkelijk qua prijs is een uitbreiding met de Decoderstation, die een veelvoud van analoge en digitale ingangen voor onze volactieve sets beschikbaar maakt.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.