8 weken retourrecht
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5
 • Definion 5

Definion 5

Song to remember
Uitzonderlijke prestaties
(8)
Teufel Stereo L
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Direct bij de fabrikant
 • Gratis retourneren!

Highlights

Mogen we voorstellen
We hebben er 2,5 jaar aan gewerkt, maar dan heb je ook wat! Het onmogelijke hebben we mogelijk gemaakt. De Definion 5 geeft een compleet nieuwe dimensie aan precisie, dynamiek en ruimtelijkheid.
Alle specs en features op een rij
 • Uitzonderlijke prestaties
 • Dynamische bassen
 • Ruimtelijke en natuurlijke weergave
 • Modern design
 • Minimale resonanties en reflecties
 • Test 8 weken thuis!
Dit vinden andere van ons
(4.63 van 5 bij 8 reviews)
Alle reviews
Live concerten in je eigen woonkamer

Je bent op zoek naar iets speciaals? Iets ongekend goeds? Een luidspreker met fraai ontwerp en goede prestaties? Een luidspreker die perfect aansluit bij het interieur van jouw woonkamer, maar ook bij jouw hoge eisen voor een perfecte weergave van jouw muziekverzameling? Wij presenteren met trots de Definion 5. Na 2,5 jaar intensieve ontwikkeling, heeft Teufel een hoogwaardige luidspreker ontwikkeld waarmee een nieuwe maatstaf binnen het stereo-segment wordt gezet op het gebied van dynamiek, ruimtelijkheid en precieze muziekweergave.

Tijdens het ontwerp en de bouw van de Definion 5 zijn alle details onder de loep genomen. De luidspreker is in het bezit van een – in eigen huis ontwikkelde – tweeter met gepatenteerde SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics) en levert in combinatie met het unieke triple-bass-principe, een gloedvolle en detailrijke muziekweergave. Bij het afspelen van muziek behouden alle afzonderlijke instrumenten in het muziekstuk hun natuurlijke weergave, waardoor jij als luisteraar het gevoel hebt aanwezig te zijn bij een overweldigend live concert in eigen woonkamer. Zelfs de minder ervaren luisteraar merkt onmiddellijk het kwaliteitsverschil met traditionele luidsprekers.

Niet alleen het oog wil wat!

Het elegante en slanke design van de Definion 5 doet geen concessies aan het geluid. Dankzij de innovatieve trapeziumvormige behuizing worden resonanties voorkomen en inwendige reflecties tegengegaan. De gepatenteerde tweeter is zo gebouwd dat de hoge tonen meer in verticale als horizontale richting worden gestuwd, waardoor hoge tonen met een fijne dynamiek en ruimtelijkheid worden weergegeven. Ook bij de ontwikkeling van het triple-bass-principe stond precisie centraal. De drivers zijn volmaakt voor het weergeven van een zeer breed frequentiebereik, waardoor de woofers in de slanke en gesloten behuizing zonder basreflexpoort een buitengewoon lage frequentie bereiken. Het resultaat: een gedetailleerde en nauwkeurige geluidsweergave over een breed luistergebied.

Hi-End-Lautsprecher Definion 5 2
Hi-End-Lautsprecher Definion 5 Weiss 3
Moderne look & feel

Ja, een beetje speaker neemt ruimte in beslag en is simpelweg een aanwezigheid in de woonkamer. Maar..., de tijd van de zwarte kolossen die als een epicentrum de woonkamer domineren, is definitief voorbij. Speakers vinden vandaag de dag een harmonische plek in de ruimte. Dat geldt zeker voor de Definion 5 die met zijn zwartwitte design qua uiterlijk een zeer decente aanwezigheid is. Hij past niet alleen naadloos in elke woonkamer, maar hij ziet er met zijn witte hoogglans lak simpelweg ook sexy uit!

Hi-End-Lautsprecher Definion 5 Weiss 3
Cross-over
Anders dan conventioneel chassis heeft het coaxiale principe met een vlak membraan, een brede geluidsafstraling zonder mechanische gegenereerde vertraging. De cross-over is zo geconstrueerd dat dit voordeel goed tot zijn recht komt. Samen met een bijzonder brede dispersiehoek in combinatie met tijdgeoptimaliseerde filters zorgt dit voor een zeer lineaire frequentie en faserespons. De Definion 5 biedt zo een waanzinig intensieve luisterervaring.
Beoordelingen

Na 2,5 jaar ontwikkeling zijn niet alleen de ontwikkelaars van Teufel enthousiast. Dit wordt onder andere bevestigd op Trustpilot met de volgende gebruikersreview van Gerard Jansen: 'De Teufel Definion 5 High End Floor Speakers heb ik verbonden met de Rotel RA-1570. Deze krachtige stereo versterker zorgt in combinatie met de speakers voor een volle, warme en heldere sound. En dat in een grote woonkamer, met vele harde materialen en hoog dak. Ook over de levering ben ik zeer te spreken: goed verpakt, snel en punctueel. De speakers zijn de prijs meer dan waard en kunnen de vergelijking met andere merken prima doorstaan.'

Het Duitse vakblad stereoplay deed een uitvoerige test en schreef de volgende conclusie: 'Uitgesproken vriendelijke, kleurrijke en transparante luidspreker met extreem goede timing en een precieze weergave. Een waardige high-end luidspreker.'

Hi-End-Lautsprecher Definion 5
Design
Het tijdperk van kolosale, opdringerige speakers is voorbij. Maar dat betekent niet dat je op sound hoeft in te boeten. De overweldigende sound van de Definion 5 heeft een zwarte of witte behuizing met RVS details die zich moeiteloos in een eigentijds interieur laat integreren. Een prachtige, slanke en tegelijkertijd terughoudende look.
Hi-End-Lautsprecher Definion 5 null 1

Inhoud levering

 • Vloerstaande speaker DEF 5 F

Technische details

Vloerstaande speaker DEF 5 F
Vloerstaande speaker DEF 5 F
High end speaker met buitengewoon precieze weergave. Gepatenteerd coax-chassis zorgt voor uitstekende ruimtelijkheid en fijne dynamiek. Triple-Bass principe in gesloten behuizing, zonder basreflexpoort, voor uitstekende dynamiek, lage bassen en waarheidsgetrouwe weergave.
Vloerstaande speaker DEF 5 F
Luidsprekers
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing gesloten
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 250 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 350 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 85 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 50 Watt
SPL 104 dB/1m
Impedantie 4 Ohm
Frequentiebereik van/tot 42 - 22000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Stoffen dome tweeter, gelaagd
Mid range (aantal per speaker) 1
Mid range (doorsnede) 105,00 mm
Mid range (materiaal) Aluminium-hexacone-kevlar-sandwich-membraan
Woofer (aantal per speaker) 3
Woofer (doorsnede) 130,00 mm
Woofer (materiaal) Aluminium-papiervezel-sandwich-membraan
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Hoogglans lak
Netto volume 45 Liter
Statief geïntegreerd Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
Geschikt voor bananenstekker Ja
Bi-Amping/Bi-Wiring Ja
Maximale doorsnede kabel 6,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Afmetingen
Diepte 37,00 cm
Breedte 21,80 cm
Hoogte 108,90 cm
Gewicht 30,75 kg

Recensies & reviews

Definion 5 review of Hifi Video Test
Definion 5 review of Hifi Video Test
‘Mooi gebouwde luidspreker die veel in zijn mars heeft’
Hifi Video Test 09/2014
‘Een track die ik nog steeds regelmatig gebruik is de eerste track van Joe Jackson’s ‘Will Power’ waarin een aantal venijnige crescendi van de blazerssectie zit. Menig versterker/luidsprekercombinatie gaat hier volledig de mist mee in, maar de IQ Audio en de Definion 5 doen hier niet moeilijk en het klankbeeld blijft heel netjes en zuiver.’

‘De Definion 5 is een mooi gebouwde luidspreker die veel in zijn mars heeft. Het is echter ook een luidspreker die zich niet zomaar laat temmen. Teufel adviseert zelf een versterker die 50 watt maar ik wil dit advies iets anders formuleren. Voor de Definion 5 heb je een versterker nodig die wat duwen trekkracht kan leveren. Een versterker die een optimale controle biedt ook bij hogere volumes. Een versterker die maximaal 50 watt kan leveren, zal waarschijnlijk die controle niet gaan bieden. Mijn advies is een versterker te gebruiken die zonder morren net zo makkelijk 25, 50, 100 of meer watts produceert, een echte stroomleverancier dus. Staar je echter ook weer niet blind op die watts. Controle is waar het hier om gaat en je kunt dat het beste controleren door het gewoon te proberen. Teufel biedt die mogelijkheid en als de samenwerking tussen de luidsprekers en de versterker aan uw wensen voldoet dan haal je een mooie en vooral aantrekkelijk geprijsde luidspreker in huis.’

Definion 5 review of FWD
Definion 5 review of FWD
Veel klank voor de prijs
FWD 12/2013
Teufel mag in Nederland een beetje bekend zijn en in Belgie nauwelijks, met de Definion 5 toont het Duitse bedrijf veel ambitie te hebben. Terecht ook, want hun nieuwste speaker presteert op een hoog niveau. Bij Teufel asscocieren we een klant die een tikje donker is en wat meer presenteert qua lage tonen, maar de Definion lijkt een beetje met die traditie te willen breken. De klank is relatief neutraal, en opvallend is dat de bassen minder domineren dan in het verleden - al moet je dat zeker niet interpreteren als een tekort. Het totaalplaatje wordt mooi afgerond door de combinatie tweeter / Driver, wat er voor zorgt dat je in bekende tracks details en gevoel gaat ontdekken waarvan je het bestaan niet afwist. TOch moet je niet vrezen voor een overheldere klank. Zorg wel dat je de Definion 5 koppelt met een versterker die voldoende krachtig is en toch ook niet te analytisch uit de hoek komt. Qua looks zit het voor ons - liefhebbers van moderne design - helamaal snor.
Definion 5 review of Lust For Life
Definion 5 review of Lust For Life
Gedetailleerde sound met een flink frequentiebereik. Om je vingers bij af te likken.
Lust For Life 11/2013
Teufel Definion 5
Laat me raden: luidsprekers! Ha. Goed gezien! Maar door ze te bombarderen tot 'gewoon luidsprekers', doe je de Definion 5, het vlaggenship van Teufel, echt tekort.

Teufel is toch Duits? Ik dacht dat ze daar altijd van de degelijke, robuuste speakers maakten?
Dat was vroeger misschien, maar Teufel besteedt tegenwoordig enorm veel aandacht aan design. En dat komt mooi tot uiting in deze lijn luidsprekers. Het zijn namelijk prachtige ranke dennen, uitgevoerd in witte pianolak met zwarte accenten.

Stijlvol hoor, maar ze lijken me wel aan de grote kant. Allereerst: dit zijn echte high end speakers voor de ware muziekliefhebber. En als je een ijzersterk woonkamervullend geluid wil, heb je nu eenmaal wat grotere speakers nodig. Bij het horen van deze dames begrijp je overigens meteen waarom.

Klinken ze goed, ja? Zo! Het hele gebouw heeft de afgelopen maand meegenoten van alle plaatjes die we draaiden. Niet eens omdat we het volume helemaal open hadden gegooid, maar omdat iedereen langskwam en een tijd bleef hangen om zich onder te dompelen in het fantastische geluid. We kennen in deze prijsklasse maar weinig speakers die zo warm en helder klinken als deze Teufels. De hoge en lage tonen zijn erg goed, maar we staan versteld van het middensegment: instrumenten en stemmen klinken werkelijk levensecht. Alsog je favoriete band voor je neus staat te spelen!

Daar zal wel een hele bak technologie inzitten. Vanzelfsprekend. De ontwikkelaars bij Teufel schijnen tweeënhalf jaar gewerkt te hebben aan de Definion 5-speakers. Zo is er een trapeziumvormige behuizing, die zorgt dat er geen vervelende resonanties ontstaan in de luidspreker. Het geluid wordt geproduceerd door een tweeter, een midrange speaker en drie woofers. Die zorgen voor een gedetailleerde sound met een flink frequentiebereik. Om je vingers bij af te likken, dus!

Is dit setsje geschikt voor iedereen? Je moet de Definion 5-luidsprekers natuurlijk niet op een geluidssetje van een paar tientjes aansluiten, ze verdienen een even goede installatie. Daarbij zijn ze geschikt voor ruimtes tot zestig vierkante meter.

Wat kosten ze? Een set Definion 5-luidsprekrs zijn via de website van Teufel te bestellen voor € 2.799,99. En eigenlijk valt dat ons stiekem wel mee. In hun prijsklasse presteren ze namelijk gewoon briljant.

En dus? Zijn wij al aan het sparen. Twee van die prachtige dames in huis, dat zien wij wel zitten!
Definion 5 review of hifi.nl
Definion 5 review of hifi.nl
De snaredrum klinkt zeer strak, levensecht en het is ritmisch helemaal in orde
hifi.nl 11/2013
'Bij het afleveren van de speakers slaat de schrik me om het lijf. De bodedienst staat met een pallet met daarop twee bijzonder uit de kluiten gewassen dozen voor de deur. Gelukkig is de chauffeur bereid een handje te helpen, en samen dragen we de dozen van bijna vijfendertig kilo per stuk de huiskamer in. Na het tekenen van de vrachtbrief rest mij de schone taak de speakers uit hun verpakking te bevrijden. Nu blijkt dat het forse formaat van de doos mede bepaald wordt door de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die Teufel gebruikt, om er zeker van te zijn dat de speakers onbeschadigd de klant bereiken. Alleen maar logisch wanneer je bedenkt dat Teufel rechtstreeks vanuit het magazijn bij de klant levert.'

In detail
'De Definion 5 is zonder meer een forse speaker. De exacte afmetingen zijn: 37 centimeter diep, 21,8 centimeter breed en met de spikes eronder 114 centimeter hoog. Echter door het kiezen van de juiste verhoudingen en een trapeziumvormige kast uitgevoerd in witte hoogglans lak met zwarte baffle lijkt de luidspreker kleiner, en zeker niet opdringerig of intimiderend. Sterker nog, deze Teufel Definion 5 is één van de grootste speakers die ik ooit in huis had, maar hij ontlokte louter positieve reacties bij zowel mijn vrouw en kinderen als bezoekers. In plaats van opmerkingen over formaat werden de fraaie vorm en afwerking geroemd.'

Luisteren
'Het eerste album wat gedraaid wordt is de dubbel elpee The Concert in Central Park van Simon and Garfunkel. De muziek heeft door de jaren heen nog niets aan kracht ingeboet en bevat zo'n beetje alle hits van het beroemde duo. Luisterend naar de balled April Come She Will hoor ik de stem van Art Garfunkel prachtig breekbaar weergegeven. Ademloos luister ik de track uit waarbij verder opvalt dat de gitaarbegeleiding mooi strak en bijzonder realistisch klinkt. In de songs waar de heren hun zo kenmerkende samenzang ten gehore brengen, kwijten de speakers zich uitstekend van hun taak door de stemmen individueel te laten horen maar toch die samenhang waarin beider stemmen samensmelten te bewaren.

Grijsgedraaid maar nog steeds erg lekker is Dave Brubeck's Take Five. De snaredrum klinkt zeer strak, levensecht en het is ritmisch helemaal in orde. De bekkens klinken mooi metalig en lang uit. Ze hebben die mooie zingggggggggg.

Dat het rustige karakter van de tweeter ook heilzaam kan werken blijkt bij het beluisteren van Anastacia's Not That Kind. De stem van Anastacia mist misschien dat laatste snufje rauwheid maar voordeel is wel dat de boel niet uit de bocht vliegt. Veel betaalbare speakers laten haar stem scherp en schreeuwerig klinken. Met de Teufel luidsprekers blijft de muziek zeer beluisterbaar, ook als het volume opgeschroefd wordt. De muziek vraagt er om en de Definion 5's zijn graag bereid hier gehoor aan te geven. De muziek swingt als een dolle, het funky basloopje heeft lekker veel gewicht en is bijzonder ritmisch. Onvermoede details in de muziek die door de Devialet 170 aan het licht worden gebracht worden moeiteloos weergegeven door de speakers. Qua transparantie zit het dus wel snor met de Teufels.'

Conclusie
'Naast popmuziek en jazz kregen de Definion 5's ook klassieke muziek voor hun kiezen. En niet de minste; ik koos namelijk voor Also Sprach Zarathustra van componist Richard Strauss. Een zeer dynamisch stuk uitgevoerd door het Boston Symphony Orchestra. Mogelijk ken je die muziek nog uit een commercial in de jaren zeventig. De vallende druppel in de wasmiddelreclame werd ondersteund door de zware klappen op de concertpauken gevolgd door plotseling inzettende blazers. De Teufel luidsprekers hebben geen moeite met de dynamische muziek. De pauken worden keurig achter in het geluidsbeeld geplaatst en hebben behoorlijk wat impact.

Door de fraaie afwerking en het fysieke formaat van deze Teufel Definion 5 luidspreker bestaat het gevaar om als recensent in een valkuil te stappen. Namelijk dat je op basis van deze eigenschappen meer verwacht van de luidsprekers dan je op basis van de prijs mag verwachten. Wanneer je de prestaties afzet tegen andere speakers uit eenzelfde prijsklasse dan kun je niet anders dan concluderen dat Teufel iets moois heeft gecreëerd. De gebruikte techniek heeft wel consequenties voor de randapparatuur. De gesloten kast en het daarmee gepaard gaande relatief lage rendement vragen om een stabiele versterker met liefst wat vermogen. Alles bij elkaar opgeteld is deze Teufel Definion 5 een luidspreker met een vriendelijk karakter. Mooi rustig en gedetailleerd in het hoog, zonder een spoortje scherpte gecombineerd met een strak gecontroleerd laag, in een verpakking waar menig concurrent uit hogere prijsklassen een puntje aan kan zuigen.'


Lees hier het hele testbericht >
Definion 5 review of Media Totaal
Definion 5 review of Media Totaal
Met de nieuwe Definion 5 kun je dat woordje 'kwaliteit' gerust door 'high-end' vervangen.
Media Totaal 11/2013
'Bij het prachtige 'Soulville' van Ben Webster Quintet dat net op SACD is verschenen, staat die plukbaas van Ray Brown als een huis: krachtig, vol maar nergens overdreven. Op diezelfde SACD zie je bij wijze van spreken een levensgrote Oscar Peterson zweten achter z'n piano en je waant je in die studio in 1957 tijdens de sessie waarin tenorsaxofonist ben Webster misschien wel mooier 'uit de broek' speelde als ooit tevoren of nadien.'

'Het feit dat de Definion 5 zo goed presteert, komt voor een belangrijk deel door die zelf ontworpen en gepatenteerde coaxiale mid/hoog driver, waarvoor ontwerper Jorg Weber ook verantwoordelijk is en die als geen ander in staat is om de sensuele kant van Webster's manier van saxofoon spelen zo te benadrukken. Nogal wat producten hebben zich stuk gebeten op dit soort drivers, ik maak me dan ook sterk dat Teufel – als die gepatenteerde driver straks ook als losse componenten op de markt wordt aangeboden – heel wat bestellingen tegemoet kan zien. Maar onderschat ook niet de perfectie van de behuizing van de Definion 5. Die is niet rechthoekig zoals vaak, maar trapezevorming waarmee direct effectief wordt afgerekend met staande golven en ongewenste interne interferenties.'

'De Teufel Definion 5 is daarbij niet moeilijk om op te stellen. Hij moet vrij staan, dat wel, maar doet niet al te moeilijk over de juiste afstand tot de muur.'

Conclusie

'Teufel's Definion 5 is een geweldige luidspreker die meer waardering verdient dan hij waarschijnlijk uit de esoterische hoed gaat krijgen. Je kunt hen probleemloos via internet bestelen. Dan kun je tot maar liefst 8 weken proefluisteren en je hebt 12 jaar garantie De Definion 5 lijkt met 2.800 euro per paartje niet direct goedkoop, maar je vindt voor dat prijskaartje niet snel een betere optie.'


Geluidskwaliteit: 49 / 50 punten
Frequentiebereik: 18 / 20 punten
Diepte 'Soundstage': 9 / 10 punten
Afwerking: 9 / 10 punten
Prijs: 8 / 10 punten

Beoordeling: 9,3


Definion 5 review of music emotion
Definion 5 review of music emotion
Prachtig vormgegeven en buitengewoon goed afgewerkte weergever
music emotion 11/2013
'Wat krijg je nu voor deze serieuze € 2.799,99 per paar aan luidsprekers in huis? En die vraag is eigenlijk meteen kort te beantwoorden met de woorden: veel, heel veel zelfs mag ik wel zeggen. Want na het bevrijden van het verpakkingsmateriaal staat er een paar wel erg mooie luidsprekers voor mij. Nu is vormgeving en kleurkeuze natuurlijk erg smaak afhankelijk. Maar ook als ik kijk naar de werkelijk zeer hoge, feilloze afwerkingsgraad, de hoge pasvorm van alle onderdelen, de kwaliteit van de accessoires en de in het concept verwerkte noviteiten, begrijp ik meteen waarom Teufel dit high-end luidsprekers noemt. Nadat ik de zelfs aan de binnenzijde nauwkeurig met vilt beklede massief aluminium standaards onder beide luidsprekers schroef (inbussleutel bijgeleverd) en de extreem solide alu kegels met hun vloer sparende botte punt in het schroefdraad draai. Ben ik echt serieus diep onder de indruk wat Teufel voor dit bedrag op de markt weet te zetten. Dit is gewoon schandalig mooi, of de concurrentie het nu leuk vindt of niet. Deze Definion 5 doet zowel visueel als qua afwerkingsniveau en materiaalkeuze, in helemaal niet onder voor tot wel drie keer duurdere internationale concurrenten! En daar is geen woord van gelogen.'

Luisteren
'Samenvattend zijn de Definion 5 luidsprekers bij een goede opstelling en een goed bijpassende versterker (stabiel, open, transparant, ruimtelijk, goed omlijnd, geen hardheid in midden en hoog en met een goede controle in het laag) in staat tot een heel mooie en vooral bevredigende weergave'

Conclusie
'De Definion 5 zit wat mij betreft precies mooi in het groene gebied. Enerzijds zijn er vooral door de nauwkeurige focussering, overzicht en vervormingsvrijheid, veel 'moderne' eigenschappen waarneembaar. Maar gelukkig gaat dit ook gepaard aan een heel aanstekelijke grootsheid, gemak en het gevoel dat er voor je neus een aanstekelijk muzikaal gebeuren plaatsvind. En met name dit laatste aspect vind ik een van de mooiste onderscheidende eigenschappen van deze ook nog eens prachtig vormgegeven en buitengewoon goed afgewerkte weergevers.'
Definion 5 review of Fairaudio
Definion 5 review of Fairaudio
'De Teufel Definion 5 is een echte allrounder met liefde voor timing en ritmische, symfonische weergave van muziek'
Fairaudio 09/2013
'Naast een werkelijk goede en kwalitatief hoogstaande afwerking qua vorm en uitvoering van de behuizing zijn ook de drivers zeer goed verwerkt. Daarmee bedoel ik niet zozeer de drie baswoofers  in elk van de vloerstaande luidspreker maar de midrange driver / tweeter die voornamelijk opvallen.

Wat kan de Definion 5 van Teufel? In ieder geval kan de Definion 5: hard! Een hard volume zonder vervorming en zonder ongecontroleerde bassen. Tijdens harde volumes komt de gesloten behuizing dus echt tot zijn recht. We doen een test: Pixies met Come on Pilgrim spelen we af. We draaien de volumeknop van onze versterker vol open en dan kijken we wat er gebeurd....hm, ik kan alleen zeggen: 'heel erg aangenaam'.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een levendige, volumineuze en krachtige luidspreker en als je een energieke, precieze basweergave waardeert dan kan de Definion 5 wel eens jouw favoriete luidspreker zijn. De Definion 5 laat in zijn prijsklasse geen enkel steekje vallen en is een echte allrounder met liefde voor timing en ritmische, symfonische weergave van muziek.'Lees het gehele testbericht (Duits) op fairaudio.de
Definion 5 review of Hifi Test
Definion 5 review of Hifi Test Definion 5 review of Hifi Test
'Een genot voor oog en oor'
Hifi Test 9/2013
'Teufel zet sinds decennia steeds weer nieuwe accenten en impulsen in de bouw van luidsprekers. Dit keer hebben de Berlijners compleet nieuwe wegen bewandeld en presenteren met de Definin 5 een compleet nieuw ontwikkelde chassis-technologie.

Het nieuwe vlaggeschip van Teufel heet Definion 5. Terecht, want de Berlijners hebben met de nieuwe, zelf ontwikkelde en gepatenteerde coax mid range driver de muziekweergave nieuw gedefinieerd. De voordelen van een coax luidspreker chassis liggen voor de hand: looptijdverschillen tussen hoge en mid range tonen worden geminimaliseerd.

Naast de fascinerende technologie van het coax-chassis weet Teufel indruk te maken met een tijdloos en elegant design. De uitstekende gelakte behuizing in mat is zorgvuldig verwerkt en minimaliseert dankzij de trapeziumvorm staande golven en resonanties in de binnenkant van de behuizing. Een vulling met demmingsmateriaal van echter wol bewees zich qua klank als ideaal en vergroot het virtuele akoestische volume van de rond 1 meter hoge vloerstaander. Ook de onderste grensfrequentie profiteert van dit kleine detail.'

Conclusie
'Teufels nieuwe Definion 5 is een supermooie combinatie van tijdloze elegantie, de beste verwerking, de modernste chassis-technologie en hoogwaardige muzikale geluidseigenschapen. Voor duidelijk onder €3000 per paar biedt Teufel met de Definion 5 een muzikale luidspreker van refenretieklasse die lang meegaat. Hij is een genot voor oog en oor.'
Definion 5 review of Stereoplay
Definion 5 review of Stereoplay
'Geen twijfel: Teufel's debuut definieert opnieuw de regels van high-end.'
Stereoplay 09/2013
'Wie zich wil mengen met de wereldtop van luidsprekerfabrikanten, moet vooral een buitengewone bedrevenheid hebben op technisch vlak en een jarenlange ervaring op het gebied van het ontwikkelen en bouwen van luidsprekers. Over bedrevenheid en ervaring vervoegt luidspreker fabrikant Teufel zonder twijfel. Maar wat moet een luidsprekerfabrikant uit technisch oogpunt doen om de behoeften van een kritische audiofiel te bekoren?

De beste manier hiervoor is om een eigen en exclusieve chassis te ontwikkelen. Nee, niet zo maar een coaxiale driver met een vlakke membraantechnologie, maar een zeer dynamische driver van hoge klasse.

Bij het spelen van Rebecca Pidgeons 'Spanish Harlem' op de Definion 5, komt de muziek aan in de ziel van de luisteraar. De ademhaling, het krachtige fundament, de zijdeachtige gitaar aanslagen – klonken eenvormig en werden behoedzaam gepresenteerd. Andere luidsprekers gaven bij hetzelfde 'Spanish Harlem' van Rebecca Pidgeons schelle tonen weer en bereikten noch de vriendelijkheid noch de precisie van de Teufel. Bij Verdi's 'Aida' (dirigent: Riccardo Muti), glanst de Definion 5 met een delicate transparante weergave van het koor en een adembenemend precieze weergave in de breedte – een fantastische beleving.

Een andere sensatie is de timing van de bas: Peter Gabriel's 'Up', waarbij de beats al snel chaotisch gaan klinken, klonk zeer gedefinieerd op de Definion en ondanks het precieze karakter klonk de compositie ontspannen en vol. Geen twijfel: Teufel's debuut definieert opnieuw de regels van high-end.'

Conclusie

'Uitgesproken vriendelijke, kleurrijke en transparante luidspreker met extreem goede timing en een precieze weergave. Een waardige high-end luidspreker.'


Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Welke luidsprekerkabels raadt Teufel aan?
Voor kleinere sets tot de Theater 1 raden we voor een optimale geluidskwaliteit de 2,5 mm² dikke Teufel-luidsprekerkabels aan, wanneer de benodigde lengte niet meer dan 15 meter is. Voor Theater 2 en de grotere systemen raden we voor de Front/center-luidsprekers de Teufel-kabel met 4 mm² doorsnede aan en voor de effectluidsprekers de 2,5 mm² kabel (wanneer de 15 meter lengte niet wordt overschreden).
Kan men luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes met elkaar combineren?
Voor de aanvulling van ontbrekende kabellengtes kun je zonder verschil in geluidsweergave ook luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes gebruiken. De doorsnede mag echter niet extreem van elkaar verschillen.
Moet ik een volactief of liever een deelactieve luidsprekerset kiezen?
Deelactieve systemen moeten met een AV-receiver worden verbonden. Deze verzorgt de vijf tot zeven satellieten met het benodigde vermogen. Alleen de subwoofer werkt met een eigen versterker. Door de AV-receiver is de investering in een nieuwe installatie hoger, maar deze oplossing is ook flexibeler. Ten slotte kun je aan een AV-receiver meerdere signaalbronnen zoals TV, satellietontvanger, PC, spelcomputer en MP3-speler gelijktijdig aansluiten.

Volactieve sets hebben niet per se een AV-receiver nodig. Hier worden de vijf tot zeven satellieten met vermogen verzorgd door de versterkers die in de subwoofer zijn ingebouwd. Daardoor bespaar je de kosten voor een receiver, maar je kunt aan de meeste receivers maar een geluidsbron aansluiten. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.

Natuurlijk kun je de volactieve systemen later ook met een AV-receiver uitbreiden. De aansluiting is dan dezelfde als met de deelactieve sets. Een andere optie en aantrekkelijk qua prijs is een uitbreiding met de Decoderstation, die een veelvoud van analoge en digitale ingangen voor onze volactieve sets beschikbaar maakt.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.