8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3
 • Definion 3

Definion 3

Dedication of love
Zeer bas sterk en gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder volume
(69)
prijs per paar € 1.754,62 € 1.462,-
incl. btw
Binnen 1 werkdag verzendklaar.  
 € 38,99 Verzending
Tijdelijk: € 292,62 korting
Geschenkt!
Die Mehrwertsteuersenkung ist für dich.
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Mogen we voorstellen
De Definion 3 is ons most wanted high-end model. Een vloerstaande speaker die alles kan wat een referentie speaker kenmerkt, alleen duur zijn niet.
Alle specs en features op een rij
 • Zeer bas sterk en gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder volume
 • Gepatenteerde coaxiaal speaker
 • Gepatenteerd SCA-coaxiaal chassis voor ongekende ruimtelijkheid en brede afstraling
 • Open, gebalanceerde en nauwkeurige weergave van hoge en middentonen
 • Goed aan te sturen, ook door minder dure versterkers
 • Exclusief design met een trapeziumvormige behuizing
 • Inclusief audiokabel, bananana plugs en spikes
Dit vinden andere van ons
(4.84 van 5 bij 69 reviews)
Alle reviews

 
SCA technologie – ontworpen in het hoofdkwartier van Teufel in Berlijn

Alle speakers in deze set zijn uitgerust met de Synchronized Coaxial Acoustics (SCA) technologie die eigens voor de Definion serie is ontwikkeld en die een harmonisch geluid zonder fasevervorming creëert. De tweeter en de midrange driver zijn in een component met elkaar versmolten.

Het resultaat van deze bouwwijze is spectaculair, want alle frequenties bereiken tegelijkertijd het oor van de luisteraar en dat op zijn beurt zorgt weer een uiterst precies en natuurlijk geluid.
 
We zetten de voordelen van de SCA-technologie gemakshalve hier voor je op een rijtje:  
• Geluid neem je net als in de realiteit als één geluidsbron waar
• Een gelijkmatig afstraalpatroon zorgt ervoor dat je het geluid even goed hoort – waar je ook in de kamer bent
• Beter ruimtelijk geluid dan met een aparte tweeter
• Het vlakke membraan van de midrange driver is zo geconstrueerd dat hij op geen enkele manier het geluid van de ervoor liggende tweeter beperkt
• De frequenties belemmeren elkaar niet, waardoor een precieze geluidsweergave mogelijk is

CFK-membraan met wok-woofer

Wok woofers hebben geen bescherming in het midden en lijken zo nog het meeste op een roerbakpan, vandaar de naam. Carbon zorgt voor stevigheid maar is toch een licht materiaal. Het resultaat is een hoge bewegelijkheid, ook wel long-throw genoemd, waardoor de wok woofer een uiterst precieze basperformance met een grensfrequentie van 50 Hz heeft. Opvallend voor een luidspreker die aan de acherkant slechts 14 cm breed is.

High end luidspreker Definion 3
Neutraal, gebalanceerd en dicht bij het origineel

Onze soundengineers hebben een vrij lineair verlopend frequentiebereik voor de Definion serie ontworpen waardoor de geluidsweergave op ieder niveau neutraal en uiterst gebalanceerd klinkt.

Uitbreiden: van stereo naar surround

Wil je een high end surround sound, dan is het mogelijk om met de Definion 3 uitbreiddingsset te upgraden naar een surround sound. Met een center speaker, subwoofer een rearspeakers geniet je nu ook bij films van de ongekend goede Definion sound.

Teufel Hi-End-Lautsprecher Definion 3

Inhoud levering

 • Vloerstaande speaker DEF 3 F
 • 30m luidsprekerkabel 2.5mm² - C2530S
 • Bananenstekker - C8502P (Paar)
 • Satellieten spike
Maximale hoogte
118,00 cm

Technische details

Vloerstaande speaker DEF 3 F
Vloerstaande speaker DEF 3 F
High end stereo luidspreker met buitengewoon precieze geluidsweergave en een beresterke bas performance. Beschikt over dezelfde vooruitstrevende technologie als de Definion 5 en is duidelijk voordeliger geprijsd. Uniek door de gepatenteerde coaxiaal driver.
Vloerstaande speaker DEF 3 F
Luidsprekers
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Bass-reflex
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 140 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 200 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 86 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 50 Watt
SPL 105 dB/1m
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 48 - 22000 Hz
Crossover frequentie interne crossover 400 / 3600 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Softdome tweeter, stof
Mid range (aantal per speaker) 1
Mid range (doorsnede) 105,00 mm
Mid range (materiaal) Hexacone/kevlar sandwich membraan
Mid range woofer (doorsnede) 160,00 mm
Woofer (aantal per speaker) 3
Woofer (doorsnede) 160,00 mm
Woofer (materiaal) Carbonvezelstof
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak
Compensatieopeningen 2
Compensatieopeningen (positie) Bodem
Netto volume 37 Liter
Spikes Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
Geschikt voor bananenstekker Ja
Maximale doorsnede kabel 6,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Afmetingen
Diepte 38,60 cm
Breedte 20,00 cm
Hoogte 118,00 cm
Gewicht 24,30 kg
Anders Diepte incl. aansluitpunten: 43 cm

Accessoires

Accessoires en bundels zijn voor dit product op dit moment helaas niet beschikbaar.

Recensies & reviews

Definion 3 review of hvt
Definion 3 review of hvt
"De bouw is subliem, klankmatig is deze luidspreker uiterst compleet en prijstechnisch doorbreekt Teufel alle wetten"
hvt 10/2016

"Het hart van de Definion serie is de volledig in eigen beheer ontwikkelde coaxiale tweeter/midrange weergever. Teufel noemt deze benadering SCA (Synchronzed Coaxial Acoustics). Deze duo-unit bestaat uit een 25 mm softdome tweeter die wordt omringd door een 105 mm midrange unit. Onder deze tweeter/midrange unit zijn, net als bij de Definion 5, drie woofers geplaatst. Deze woofers bevinden zich nu echter in een basreflex constructie in plaats van in een gesloten kast. De woofers in de Definion 3 zijn ook anders en hebben nu een membraan van carbonvezel. Net als bij de Definion 5 is de opbouw en afwerking van de Definion 3 uiterst strak. Alles sluit naadloos op elkaar aan en is duidelijk met zorg afgewerkt. (...)

 
Klankmatige indrukken

 

Een eerste indruk is goud waard en in het geval van de Definion 3 is die positief. Tijdens de inspeelperiode in mijn werkkamer laat de Definion 3 een mooi gebalanceerd klankbeeld horen met een mooie definitie in het midden en hoog.(...)
 
Voor iedereen

 
De Definion 3 maakt echt muziek en daarbij maakt hem niet uit of het gaat om het weergeven van pompende house, een orkest in volledige symfonische bezetting, een big band of juist een singer/songwriter, een dixieland jazzkwartet of een strijkersensemble. Mits goed aangestuurd is de Definion 3 een luidspreker die al deze genres met hetzelfde gemak weet te reproduceren. (...) De bouw is subliem, klankmatig is deze luidspreker uiterst compleet en prijstechnisch doorbreekt Teufel alle wetten. De Definion lijn is het beste wat Teufel te bieden heeft en dat is van een niet te onderschatten niveau."
 

Definion 3 review of hifi.nl
Definion 3 review of hifi.nl
“De midden en hoge frequenties stralen netjes alle richting uit vanuit één punt op oorhoogte.”
hifi.nl 06/2015
“Het is bijna twee jaar geleden dat we de Definion 5 op bezoek kregen, de eerste telg van een nieuwe toplijn bij Teufel. Het was best een bijzondere luidspreker, uitstekende gebouwd en uitgerust met een coaxiale driver die Teufel zelf ontwierp. De Definion 5 was zonder twijfel een schot in het roos, met een neutrale, wat droge, maar zeer gedetailleerde presentatie die vooral bij luidere volumes blonk. Tegelijkertijd zorgde het grote formaat en het wat hogere prijspunt – toch vergeleken met andere Teufel-toestellen – ervoor dat de Definion 5 niet voor iedereen was weggelegd.”

Noem me niet Junior
“Inmiddels is de Definion-familie danig uitgebreid, met als recentste toevoeging de Definion 3. Opnieuw een vloerstaander, maar wel een (iets) compactere. Nu ja, met een hoogte van 1,18 meter moet je oppassen met het woord ‘compact’. Als je dan die diepte van 36 cm mee overweegt, dan kom je snel tot de conclusie dat de Definion 3 een full-sized vloerstaander is.”

“Hoewel je bij Teufel geen prachtige verpakking moet verwachten, is wat er uit de doos komt wel piekfijn afgewerkt. [...] Eens bevrijd uit de doos, blijkt de Definion 3 goed uitgewerkt. We krijgen de antracieten versie op bezoek, met een dofzwarte laklaag die heel cool oogt maar wel een beetje vingerafdrukgevoelig is. Na het installeren even proper maken dus, en daarna moet iedereen maar uit de buurt van de speakers blijven!”

Komt bekend over
“Hij mag dan iets kleiner zijn, de verwantschap met de Definion 5 is heel duidelijk. Dat merk je onder meer aan de behuizing, die net zoals bij zijn grote broer breder is vooraan dan achteraan. Deze ‘tapse’ constructie zorgt er niet enkel voor dat de Definion 3 compacter oogt dan hij werkelijk is, maar heeft ook positieve gevolgen voor het voorkomen van staande golven in de behuizing zelf. Intern is er ook het nodige gedaan om de coaxiale driver te scheiden van de drie andere drivers.”

“Wat meteen opvalt is die coaxiale driver, een vast element op alle Definion-speakers. Coaxiale drivers komen wel vaker voor – zoals recent op de Technics-luidsprekers uit de C700-reeks – maar deze driver gebruikt de Synchronized Coaxiale Acoustics (SCA)-technologie die Teufel zelf uitvond. Coaxiale drivers hebben best wat voordelen: door de tweeter in het midden te plaatsen van een midrange driver (zij het apart opgehangen), krijg je een klank die veel meer uit één punt lijkt te komen. Bij midrange en hoge frequenties zijn onze oren immers meer gevoelig aan directionaliteit en kan muziek zijn coherentie verliezen als de midrange-driver en tweeter apart geplaatst worden. Bij de Definion 3 heb je dat probleem niet; de midden en hoge frequenties stralen netjes alle richting uit vanuit één punt op oorhoogte.”

“Onder de coaxiale driver vinden we drie woofers uit gevlochten koolstoofvezel, die volgens de specificaties tot 48 Hz diep gaan. We zijn niet verbaasd daar een drietal te zien, want Teufel besteedt doorgaans veel aandacht aan de bassen.”

“We herinneren ons nog dat bij de Definion 5 we pas tevreden waren toen we de speakers combineerden met een versterker die wat warmer overkwam. Dat was in toen een Marantz PM15S1. Daarom dat we vreesden dat de combinatie van de Definion 3 en de wat analytischere Onkyo P-3000R en M-5000R geen goede zou zijn. Maar wat bleek? De Definion klinkt toch wel wat anders dan de grotere Definion, wat losser en minder streng. Daardoor werkt de combinatie wel, fijn! Waar je wel rekening mee moet houden is dat de Definion met 86 dB niet heel gevoelig is. Een versterker met de nodige paardenkrachten is dus een aanrader, vooral als je langdurig luid wil luisteren.”

“Omdat Teufel ons een meeslepende baservaring belooft, opteren we te starten met Jamie xx’s nieuw album ‘In Colour’. Ondanks dat we naamgenoten zijn, niet echt onze favoriete muziek – maar wel een goede keuze om te zien of de Definion 3 met mainstream elektronische popmuziek om kan gaan. Bij de eerste track, ‘Gosh’, heb je een lage beat en synth die op de Definion 3 zeker laag genoeg gaat en lekker voelbaar is. Maar als het liedje rond minuut drie losbarst met een hoge synth heb je een heel wijds gevoel. De soundstage is gewoon zeer groot. Peter Schilling met ‘Major Tom’, zijn antwoord op David Bowies klassieker, blijkt een goede test van de coaxiale driver. De nerveuze gitaarlijn springt er hier meer uit bij veel luidsprekers, terwijl het refrein wederom heel ruimtelijk klinkt.”

“Iets helemaal anders: Cross Bone Style van Cat Power, zeker geen nieuwe track maar een oude persoonlijke favoriet. Chan Marshalls stem is hier enorm bezwerend en lijkt wel in een kerk opgenomen, terwijl simpele percussie en gitaar haar begeleidt. Ook hier tonen de Definion 3’s zich goed in staat om een mooi, realistisch geluidsbeeld neer te zetten. Je hoort Chan recht voor je staan terwijl ze zingt. De plaatsing van instrumenten is ook goed bij Beethovens Violin Concerto in D major, Op. 61: III. Rondo: Allegro, waar weer die coaxiale driver voor een heel mooi resultaat zorgt, met een goede plaatsing van het orkest en snaarinstrumenten die vooraan worden geplaatst zonder overscherp te worden. Dit bekend werk bevat vioolpartijen die behoorlijk hoog gaan, dus dat durft soms wel fout gaan – maar niet hier.”

Conclusie
“Het is natuurlijk heel lastig om speakers over tijd te vergelijken, zo niet onmogelijk. Maar als we onze testnota’s van de Definion 5 er bij nemen en even te raden gaan bij een collega die ook met de 5 aan de slag ging, durven we toch een paar vergelijkende conclusies te maken. De Definion 3 is heel wat minder droog dan zijn grote broer, met een zeer mooi, krachtige presentatie in het laag die bij ook lagere volumes voldoende aanwezig is. Bij elektronische muziek hoor je hoe goed getimed alles is, want de Definion 3 speelt echt heel strak. Voor zijn prijs – 900 euro/stuk – is dit een prima prestatie. Ook de bouwkwaliteit en afwerking is zeker in orde, al is de doffe finish misschien niet wat lakliefhebbers zoeken.”


Lees hier het hele testbericht >
Definion 3 review of Stereoplay
Definion 3 review of Stereoplay
“Deze luidspreker profileert zich als audiofiel en precies, die waarschijnlijk meer geschikt is voor de veeleisende luisteraar dan voor de plezier junkie.”
Stereoplay 03/2015
Transparant en een superieur stage
“Bij het afspelen van "Imperial March" (van Erich Kunzel en de Cincinnati Pops Orchestra) werden de akoestische voordelen van het coaxiaal chassis in de Definion 3 duidelijk hoorbaar: ze zorgen er voor dat het orkest achteraan - achter de boxen in de hoeken van de kamer - werd gereproduceerd en zorgde voor een mooie spreiding van het geluid, waardoor een zeer nauwkeurige driedimensionaliteit ontstond.  Op een aangename manier ontwikkelde de Teufel een drive, zonder daarbij af te wijken van het transparante en ontspannen karakter. Bij de basweergave was het extra volume en de basreflex merkbaar.”

Beoordeling (geluid)
"De Definion scoort hoog met de typische coaxiaal driver: een superieur podium, nauwkeurige afstraling, daarbij zeer transparant en met een fijn en gegraveerd geluidsbeeld.

In een vergelijkingstest met Triangle, FOCAL en HECO, werd de Definion 3 in de categorie “geluid” testwinnaar
(Absoluut topklasse 58 punten)

Definion 3 review of Area DVD
Definion 3 review of Area DVD
“Excellente ruimtelijkheid, dynamiek en kracht”
Area DVD 01/2015
“De technische highlight van de Definion 3 is de coaxiaal-vlak-membraan-chassis met midrange driver en tweeter. Bij een coaxiaal systeem zit de tweeter precies in het midden van de midrange drive en garandeert een exacte en gelijktijdige afstraling van hoge en midden tonen.

De verwerking is absoluut solide en beschikt over mooie afgeronde hoeken.

De Definion 3 overtuigt door zijn atmosferische en zeer krachtige coulissen, die ervoor zorgen dat de luisteraar denk in een concertzaal te zijn.

De zeer heldere, gedetailleerde doch aangename hoge tonen zorgt voor een levendig, dynamisch  en absoluut spetterend totaalresultaat. De afzonderlijke instrumenten kunnen goed worden gedifferentieerd.

De ruimtelijkheid is een ander uitstekend aspect. In combinatie met de precieze scheiding van geluiden, ontstaat er een zeer dichte, omhullende sfeer waarmee de luisteraar op de dansvloer van een club wordt getransformeerd.

De harmonische en aangename sound van de Definion-familie is ook bij de “3” te vinden, ook de performance aangaande power en snelheid van de bastonen is excellent."

Conclusie

“Met de Definion 3 presenteert Teufel uit Berlijn een waardige “tweede” in de serie hoogwaardige stereo luidsprekers. Wij hebben geen aanmerkingen over de akoestische performance. De Definion 3 beschikt over een aangename en harmonieuze weergave, met een uitstekend driedimensionaal, en dynamisch geluidsbeeld.”


Lees de gehele test op areaDVD (Duits)
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Welke luidsprekerkabels raadt Teufel aan?
Voor kleinere sets tot de Theater 1 raden we voor een optimale geluidskwaliteit de 2,5 mm² dikke Teufel-luidsprekerkabels aan, wanneer de benodigde lengte niet meer dan 15 meter is. Voor Theater 2 en de grotere systemen raden we voor de Front/center-luidsprekers de Teufel-kabel met 4 mm² doorsnede aan en voor de effectluidsprekers de 2,5 mm² kabel (wanneer de 15 meter lengte niet wordt overschreden).
Kan men luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes met elkaar combineren?
Voor de aanvulling van ontbrekende kabellengtes kun je zonder verschil in geluidsweergave ook luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes gebruiken. De doorsnede mag echter niet extreem van elkaar verschillen.
Moet ik een volactief of liever een deelactieve luidsprekerset kiezen?
Deelactieve systemen moeten met een AV-receiver worden verbonden. Deze verzorgt de vijf tot zeven satellieten met het benodigde vermogen. Alleen de subwoofer werkt met een eigen versterker. Door de AV-receiver is de investering in een nieuwe installatie hoger, maar deze oplossing is ook flexibeler. Ten slotte kun je aan een AV-receiver meerdere signaalbronnen zoals TV, satellietontvanger, PC, spelcomputer en MP3-speler gelijktijdig aansluiten.

Volactieve sets hebben niet per se een AV-receiver nodig. Hier worden de vijf tot zeven satellieten met vermogen verzorgd door de versterkers die in de subwoofer zijn ingebouwd. Daardoor bespaar je de kosten voor een receiver, maar je kunt aan de meeste receivers maar een geluidsbron aansluiten. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.

Natuurlijk kun je de volactieve systemen later ook met een AV-receiver uitbreiden. De aansluiting is dan dezelfde als met de deelactieve sets. Een andere optie en aantrekkelijk qua prijs is een uitbreiding met de Decoderstation, die een veelvoud van analoge en digitale ingangen voor onze volactieve sets beschikbaar maakt.
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Heb ik voor alle luidsprekers dezelfde kabellengte nodig?
Tot een lengte van 15 meter ontstaat volgens onze ervaringen geen verschil in geluidsweergave bij verschillende kabellengtes.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.