Home

Ga naar inhoud
Home

Cinebase Streaming

The winner streams all

(44)
Kleur: Zwart

Cinedeck

Bekijk een soortgelijk product.

Cinedeck - black - Front Angled

Highlights

Cinebase Streaming - Set

Mogen we voorstellen

<span class="wkzReservedText float">Compacte soundbase voor een perfecte integratie in de woonkamer. Inclusief netwerk speler van Raumfeld voor high definition muziek streaming. Eindeloos geluid, diepe en krachtige bassen. De Cinebase Streaming ondersteunt je tv, smartphone en tablet zowel fysiek als sonisch. </span>

Alle specs en features op een rij

  • All-in-one sounddeck met netwerk speler
  • Sonic Emotion™ Absolute 3D-technologie
  • HDMI in- en uitgang, digitale en analoge ingangen
  • Bluetooth met NFC en aptx-codec voor hoogwaardige draadloze verbinding
  • Diepe, krachtige basweergave
  • Draagt grote flatscreen tv’s tot 60”
  • 6 breedband drivers + 2 woofers voor een volle basweergave
  • Speel muziek van je mobiel, Spotify of TuneIn
Power Unlimited
"Nou, ik kan jullie vertellen dat de geluidskwaliteit me helemaal heeft weggeblazen"
Power unlimited
10/2017
Alle recensies
(4.43 van 5 bij 44 beoordelingen)
Alle reviews

All you need

De Cinebase van Teufel is de ideale soundbase om je tv-geluid in een handomdraai te verbeteren. Dankzij de Sonic motion™ Absolute 3D-technologie ervaar je een realistische surround weergave in de hele woonkamer. Het robuuste design kan televisies met een gewicht tot 60 kilo aan. Je kunt tot wel vijf apparaten op de Cinebase aansluiten - wedden dat de Cinebase je tv-ervaring compleet gaat veranderen?
Sonic Emotion
Soundbase Cinebase Teufel Sonic Emotion

Sonic Emotion™ Absolute 3D-technologie
Sonic Emotion™ Absolute 3D is een technologie, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor professionele audio en gebruik maakt van gepatenteerde software en een digitale signaalprocessor (DSP-unit). Deze technologie garandeert een sensationele surround weergave met een mooie, ruimtelijke diepte. Door het gebruik van deze technologie in de Cinebase, ervaar je uit slechts één luidsprekersysteem een realistische surround weergave – of je nu recht voor je tv zit of niet.
Met Sonic Emotion™ Absolute 3D-technologie ervaar je:

  • de beste geluidsweergave op alle luisterposities,
  • een precieze lokalisatie van het geluid; ook bij een suboptimale opstelling,
  • zeeg hoge volumes zonder vervorming,
  • maximale spraakverstaanbaarheid
  • en een diepe, krachtige basweergave.

De Cinebase in vergelijking met een 5.1 systeem

Niet iedereen wil een groot 5.1 systeem in zijn woonkamer. Je moet er maar net de ruimte voor hebben. De Cinebase biedt een compact alternatief wanneer je voorkeur uitgaat naar een eenvoudiger en minder groot systeem. Een ander, zeker niet onbelangrijk voordeel: met de Cinebase heb je geen lastige kabels meer door je woonkamer, want alles wat je nodig hebt, is een HDMI-kabel naar je tv. That's all.

Soundbase Cinebase Teufel Sonic Emotion
① Regulier 5.1 systeem

Een 5.1 systeem in de prijsklasse van de Cinebar met 6 luidsprekers biedt slechts op een enkele luisterpositie een optimale geluidskwaliteit.

② Met Sonic Emotion 3D

De Sonic Emotion 3D technologie zorgt voor een brede, ruimtevullende geluidsweergave en een precieze plaatsing van klanken en geluiden.

Simpele installatie

Met de Cinebase hoef je geen gaten in de muur te boren, geen extra AV-receivers of versterkers aan te sluiten of in iedere hoek van de kamer home cinema speakers neer te zetten of op te hangen. Leg deze sounddeck op je tv-meubel, plaats je hdtv erop, sluit je apparaten aan en je kunt meteen al genieten van het unieke geluid van de Cinebase. Dat geldt trouwens ook voor muziek en games.

Teufel Soundbase Cinebase
Teufel Soundbase Cinebase 2
Soundbase Cinebase Teufel

    Draadloos muziek afspelen via bluetooth

    Dankzij bluetooth 4.0 met aptX codec, wordt je muziek nauwkeurig en zonder kwaliteitsverlies draadloos weergegeven. De aansluiting is kinderspel: bluetooth activeren en alles wat je op je smartphone / tablet / pc of Mac afspeelt, hoor je nu via de Cinebase. Dit werkt bijvoorbeeld met Spotify, YouTube, iTunes, Facebook, apps, games en natuurlijk alle muziek die je op je apparaat hebt opgeslagen.

    ios

    iOS

    Met de geïntegreerde bluetooth functie stream je alles van je iPhone, iPad of iPod.

    Android

    Ook voor Android smartphones & tablets is het koppelen kinderspel.
    android
    mac-pc

    Mac OS, pc en Linux

    Natuurlijk kun je ook met deze speaker je muziek en filmsound draadloos streamen.

    Connect all

    Met een HDMI plus digitale en analoge ingangen is de Cinebase geschikt voor vrijwel ieder apparaat dat je gebruikt om je muziek en films mee af te spelen. Maar al net zo easy sluit je een gaming console zoals Nintendo Wii, Wii U, Sony PS2, PS3, PS4, Microsoft Xbox 360 en One op de Cinebase aan.

    Met NFC (Near Field Communication) maak je snel een verbinding met de Cinebase. Hoe? Houd je smartphone bij het NFC-logo op de Cinebase en meteen ben je verbonden. Geen lastig pairen meer of het invullen van een wachtwoord.

    Soundbase Cinebase Teufel Anschlüsse 1

    Ondersteunt alle formaten

    De Cinebase decodeert DTS en Dolby Digital en heeft een decoder voor Dolby Pro Logic en Dolby Pro Logic II. Hierdoor is de Cinebase in staat om alle geluidsformaten in stereo of surround geluid te formateren.

    Een afstandsbediening regelt alles

    De Cinebase kun je bedienen met de bijbehorende afstandsbediening of met je eigen tv-afstandsbediening. Zonder ingewikkelde programmering of moeilijke setup zoals bij veel andere sounddecks. Gemak dient de mens, niet?

    Soundbase Cinebase Teufel 2
    Soundbase Cinebase Teufel

    Krachtig met twee jet motor subwoofers

    Met vier frontfire-fullrange chassis brengt de Cinebase het tot een luid, vervormingsvrij volume, maar ook met een laag volume klinkt hij vol en krachtig. De twee speakers die zich aan de zijkant bevinden, zorgen voor een breed stereogeluid met veel diepte - dat komt gevaarlijk dicht in de buurt van volwaardige vloerstaanders.

    Nog meer goed nieuws: je hebt geen extra subwoofer meer nodig. Twee extra grote jet engine subwoofers, die beide in een eigen luidsprekerkast verbouwd zijn, nemen de bas voor hun rekening. Zo geniet je van een powerbas - maar zonder een extra 'meubel' in je woonkamer.

    De geïntegreerde Class D versterker heeft een maximaal vermogen van 280 Watt voor een geruisarme, dynamische sound. Wil je meer bas? Met de AB stel je de geluidsinstellingen naar wens in.

    Wifi netwerkplayer

    De Teufel Connector is een hifi netwerkplayer die je muziekinstallatie met de streamingwereld verbindt. De Connector maakt streamingdiensten als Spotify, TuneIn, Soundcloud, Youtube en je eigen muziekverzameling via de Teufel Raumfeld app toegankelijk. Sluit hem met een cinch kabel op je versterker, AV-receiver, soundbar of andere muziekbron aan.

    Teufel Connector WLAN Streaming

    Hifi streaming

    Met Teufel Streaming krijg je toegang tot miljoenen songs van Spotify of andere streamingdiensten en geniet je van een geweldige sound in cd-kwaliteit. Je bedient alles gemakkelijk met de Teufel Raumfeld app op je telefoon. De speakers hebben een geïntegreerde versterker , waardoor je geen extra apparten meer nodig hebt. De streaming speakers zijn inhouse in Berlijn ontwikkeld.

    Muziek van iedere geluidsbron

    Met Raumfeld luister je naar streamingdiensten of je eigen muziekverzameling – alle gangbare audioformaten worden ondersteund. Je kunt er zelfs je platenspeler op aansluiten om zo je albums naar al je Raumfeld speakers te streamen.

    De nieuwe streaming speakers hebben zo veel streamingdiensten, internetradiozenders en podcast als geen ander streamingsysteem. Ontdek alle muziekbronnen van onze drie streaming technologieën.

    Einer der beliebtesten Streaming-Dienste mit Millionen Songs. Datenraten von bis zu 320 kbps (fast CD-Qualität).
    Der Streaming-Dienst aus San Francisco. Höre über 100.000 lokale und internationale Radiosender kostenlos mit Datenraten von bis zu 128 kbps (FM-Radio Qualität).
    Streame Millionen Songs in verlustfreier Qualität und mit Datenraten von bis zu 1411 kbps (echte CD-Qualität).
    Chromecast built-in
    USB-Schnittstelle<br><br>Hinweis: Funktionsumfang der Schnittstelle kann je nach Produkt variieren. Nähere Infos zu diesem Produkt auf der Webseite oder in der Anleitung.
    Beinhaltet einen CD-Player zum Abspielen von CDs, CD-Rs und CR-RWs.
    Verfügt über einen Schallplattenanschluss.
    TV Sound
    Musik kann im Netzwerk oder auf dem Smartphone gespeichert werden und wird auf das Gerät kabellos gestreamt.

    Setup

    De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.

    Raumfeld Connector
    Ontdek alle highlights

    Technische details

    Cinebase

    Cinebase

    All-in-one sounddeck met de beste geluidsweergave die je in dit segment kunt krijgen. Met Sonic Emotion™ Absolute 3D-technologie voor realistische surroundweergave op iedere luisterpositie in je woonkamer.

    • Beschrijving Artikel
      Breedte 73 cm
      Hoogte 11 cm
      Diepte 41 cm
      Gewicht 11,7 kg
    • Beschrijving Artikel
      Analoge ingangen 1
      AUX Ja
      Cinch-ingang stereo 1
      Digitale ingang optisch 1
      Bluetooth Ja
      Video-uitgangen - HDMI 1
      Video-ingangen HDMI 1
      NFC Ja
      HDMI-versie 1.4b
      HDMI-versie 1.4b
    • Beschrijving Artikel
      Dolby Digital Ja
      Dolby Pro Logic II Ja
      DTS Digital Surround Ja
      sonic emotion Ja
      Dolby Pro Logic Ja
      Dolby Virtual Speaker Ja
    • Beschrijving Artikel
      Geïntegreerde DSP Ja
      Spanning 230 V
      Aan-/uitschakel automatiek Ja
      Maximaal verbruik 320 W
      Stroomkabel netbus Ja
      Beschermingsgraad 2
      Zekering Ja
      Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
      Standby-functie Ja
      Standy verbruik 0,4 W
      Versterkervermogen subwooferkanaal 80 W
      Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 25 W
      Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 130 W
      Versterker-configuratie 6.1
      Versterker - technologie Class D
      Versterkerkanalen 7
      Geïntegreerde DD/dts/PLII-decoder Ja
      Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 20 W
    • Beschrijving Artikel
      Materiaal behuizing MDF-hout
      Afwerking behuizing Folie
      Netto volume 11,3 L
      Fullrange speaker (aantal per speaker) 6
      Fullrange speaker (diameter) 70 mm
      Fullrange speaker (materiaal) Cellulose
      Woofer (aantal per speaker) 2
      Woofer (diameter) 130 mm
      Woofer (materiaal) Cellulose
      Frequentiebereik van/tot 42 - 20000 Hz
      Maximale geluidsdruk 102 dB/1m
      Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
      Opbouw behuizing Basreflex
    • Beschrijving Artikel
      Afstandsbediening Infrarood
    Raumfeld Connector ²

    Raumfeld Connector

    De Connector verbindt je bestaande stereo- of home cinema installatie met het Teufel-systeem en maakt wifi streaming en internetmuziekdiensten beschikbaar. Hij zendt muziek uit het web of je muziekverzameling van de meest uiteenlopende bronnen (bijv. internet, pc, externe harde schrijf, USB-stick) direct naar je installatie.

    Het apparaat ontvangt audiosignalen van je installatie, encodeert deze in 'real time' en stelt ze in je netwerk beschikbaar. Dit gebeurt met de 24bit/96kHz Cirrus Logic digitaal/analoog-omzetter die een extreem lage ruisfactor heeft en voor draadloze overdracht van je muziekdata zonder dataverlies zorgt. Je kunt de Connector met de Raumfeld Controller of UpnP-control point aansturen (bijv. Windows Media Player 12). Alle setup-instellingen worden automatisch met een druk op de knop overgedragen.

    • Beschrijving Artikel
      Breedte 17,2 cm
      Hoogte 2,8 cm
      Diepte 12,7 cm
      Gewicht 0,29 kg
    • Beschrijving Artikel
      Cinch-uitgang stereo 1
      Cinch-ingang stereo 1
      LAN Ja
      USB 2.0 Ja
      Wifi Ja
      Digitale uitgang optisch 1
    • Beschrijving Artikel
      AAC Ja
      FLAC Ja
      MP3 Ja
      OGG Ja
      WAV Ja
      Apple Lossless Ja
    • Beschrijving Artikel
      Internetradio Ja
    • Beschrijving Artikel
      Spanning 230 V
      Aan-/uitschakel automatiek Ja
      Standby-functie Ja
      Multiroom Ja
      10/100-Mbit/s Ethernet Ja
      Wifi-standaard 802.11b/g/n
      Infrastructuurmodus Ja
      Wifi-beveiliging WPA, WPA2
      Maximaal aantal nummers 150000

    Recensies & reviews

    Power Unlimited
    "Nou, ik kan jullie vertellen dat de geluidskwaliteit me helemaal heeft weggeblazen"
    Power unlimited
    10/2017
    Meer...
    Power Unlimited
    Power Unlimited
    "Losgaan met Teufel"
    Power unlimited
    17.09.2017
    Meer...
    Power Unlimited
    Computer Totaal
    "Hierdoor wordt het kijken van films of het spelen van games nog intenser gemaakt."
    Computer Totaal
    12/2016
    Meer...
    Computer Totaal
    "... de bass die uit de Cinebase komt heeft een goed en diep geluid. Tijdens het gamen hoor je duidelijk of iets van links of rechts komt. Dit is handig met FPS, First-person shooter, een genre computerspel.De opties Sonic 1, 2, 3 op de afstandsbediening is geweldig. Door deze optie krijg je steeds andere geluidseffecten. Hierdoor wordt het kijken van films of het spelen van games nog intenser gemaakt."
    Logo - serienjunkies
    "De nieuwe held aan het soundfront"
    serienjunkies
    19.03.2016
    Meer...
    Logo - serienjunkies
    "Bij een serie (Daredevil) die zo van de sfeer, de omgevingsgeluiden en de stuwende muziek in de vechtscènes leeft, komen de ware pluspunten van de Cinebase naar voren: een preciese soundweergave die zich over de hele ruimte verdeelt en volle klanken die tijdens het kijken door merg en been gaan. Eindelijk geen miserabele ruimtelijke sound en onregelmatige toonhoogtes meer. De Cinebase, de nieuwe thuisbios-held in de city, kent namelijk geen pardon."    Vertaald uit het Duits      
    Logo - The HB project
    '... fatsoenlijke kwaliteit voor een erg lage prijs'
    The HB Project
    09/2015
    Meer...
    Logo - The HB project
    "De vergelijking met de Squeezebox Touch mag raar lijken maar ondanks dat die al een paar jaar niet meer gemaakt wordt, is er een levendige handel op de tweedehands markt. Gezien de prijs, mogelijkheden en prestaties is de Connector 2 een uitstekende vervanging als je 24 bit 192 kHz bestanden wilt spelen. De Logitech Media Server, die de Squeezebox voorziet van muziek, is redelijk traag als de muziekcollectie wat groter wordt. Dat is niet het geval met de Connector 2. Vergeleken met de Sonos Connect heeft de Raumfeld Connector een veel groter geheugen voor het opslaan van de muziekcatalogus terwijl hij ook 24 bit 192 kHz bestanden kan spelen."
    Logo - Music Emotion
    "Het apparaat is zelfs in staat om kippenvel op mijn rug, nek en armen te toveren."
    Music Emotion
    02/2015
    Meer...
    Logo - Music Emotion
    "De effecten van een actiemoment met een rondvliegende Trabant boden met de DSP ingesteld op Sonic 2 een erg ruimtelijke en zelfs krachtige surround beleving. De stemmen van de toen nog jonge acteurs werden fraai in het midden gepositioneerd, een tikje lichtvoetig maar wel overtuigend. Het wisselen van de luisterpositie leverde geen verandering in de beleving van het geluid op, wat absoluut te danken is aan de Sonic Emotion 3D techniek in combinatie met de wat bredere layout van de Teufel Cinebase. Pas op vier meter afstand van het apparaat wordt het surround effect minder, terwijl links of rechts binnen die cirkel prima positionering van alle geluiden waarneembaar is. Erg netjes!""De toepassing van meerdere breedband drivers zorgt in het geval van de Teufel Cinebase voor een hoge mate van emotie-overdracht en het apparaat is zelfs in staat om kippenvel op mijn rug, nek en armen te toveren op het einde van de track, waar het publiek een belangrijke rol toebedeeld krijgt.Vanaf Blu-ray werd natuurlijk film gekeken. Zo bracht het epische Thor een eveneens zeer overtuigende geluidsbeleving via de Teufel Cinebase. De kracht van vele geluidseffecten, zoals vallend gesteente in een rotsachtige omgeving (Asgard) of krakend ijs zijn realistisch, stemmen goed verstaanbaar en nergens lijkt het verwerkte signaal rommelig of onjuist te worden verwerkt door de DSP."
    Logo - FOK.nl
    "Aansluiten en activeren is kinderspel"
    FOKZINE
    18.02.2015
    Meer...
    Logo - FOK.nl
    “De Connector² is een hoge resolutie netwerkspeler met een DAC van CirrusLogic die kwaliteit van 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB haalt (ter vergelijking cd-kwaliteit is maximaal 16-bit/24kHz). Een kwaliteit die de Sonos-lijn momenteel nog niet aan kan al wordt daar hard aan gewerkt. Het geluid van de Connector² is dan ook indrukwekkend. Het apparaat geeft zeer heldere, rustige en schone klanken door en de balans vind ik persoonlijk net wat mooier dan het klankenpalet van de Squeezebox Duet die een Wolfson 24 bit/192kHz DAC bevat.”“Een veel groter voordeel van de Raumfeld is echter de eenvoudige installatie en bediening. Het aansluiten en activeren is kinderspel met behulp van de app. Je verbindt het apparaat via een netwerk kabel even met een router en de app loodst je vervolgens in een paar minuten door de installatie heen en verbind je met het netwerk en je muziekbibliotheken. NAS-servers en externe harde schijven die je via de USB-uitgang kan verbinden zijn zo eenvoudig bereikbaar. Naast je eigen muziekbibliotheken kan je ook naar hartenlust gebruik maken van internetradio middels TuneIn. Raumfeld heeft nu eindelijk ook Spotify, Napster/Rhapsody en WiMP streaming geïntegreerd op het apparaat,..”
    Computer Totaal
    Voor een speaker van dit formaat heeft de Teufel Sonic Space 5.1 Cinebase erg veel in zijn mars
    Computer Totaal
    11/2014
    Meer...
    Computer Totaal
    Geluidskwaliteit'Je hebt de keuze uit drie verschillende instellingen, die niet allemaal even mooi geluid produceren. Welke eruit springt, is 'Sonic 1'. Druk je deze knop in terwijl je al tv aan het kijken bent, dan hoor je het geluid ineens van alle kanten komen. Het surround-effect is dus erg goed, terwijl je dat niet zo snel zou verwachten van een speaker die geluid uitzendt vanaf één centrale plek.'Conclusie'Voor een speaker van dit formaat heeft de Teufel Sonic Space 5.1 Cinebase erg veel in zijn mars.
    Chip
    'Vol geluid'
    Chip
    11/2014
    Meer...
    Chip
    Logo - hifi.nl [NL]
    De meest krachtige en overtuigende oplossing die ik in dit prijssegment heb mogen beluisteren
    hifi.nl
    11/2014
    Meer...
    Logo - hifi.nl [NL]
    De vrij korte tijd waarin de Teufel mijn huiskamer van home cinema-geluid mocht voorzien was best een aangename. Toegegeven, een speakerbase blijft een benadering van een conventionele meerkanaals opstelling, maar het Cinebase Sounddeck is wel de meest krachtige en overtuigende oplossing die ik in dit prijssegment heb mogen beluisteren. De klank van deze Duivelse Duitser doet erg denken aan de Denon DH-T100 die ik vorig jaar nog in huis had, maar dan een stuk grootser en krachtiger.De Sonic Emotion Absolute 3D techniek van de Teufel Cinebase Sounddeck is in staat om vooral films erg goed te laten klinken, waarbij een echte meerkanaals speakeropstelling goed benaderd wordt. Het aansluiten van de Cinebase is zeer eenvoudig, wat perfect aansluit bij de beoogde doelgroep. Net als de toevoeging van Bluetooth voor draadloos muziek streamen. Jazeker, het apparaat heeft me positief weten te verassen.'
    Een heerlijke toevoeging voor je televisie-ervaring
    want.nl
    11/2014
    Meer...
    Gebruik'Eenmaal verbonden met onze televisie kon de test beginnen. Aangezien we nogal filmfreaks zijn hebben we via de Google Chromecast direct Netflix aangezet om een heftige actiefilm te bekijken. ‘Paycheck’? Nee te soft! ‘Django’? Yes! En Holy Mac, we stonden serieus versteld wat voor geluid er uit de nieuwe speaker kwam. Een krachtig, zuiver geluid met een diepe bass werd de kamer ingebracht. Een kamer van ongeveer twintig vierkante meter werd volledig gevuld en waren wij vooral fan van de Stereo-functie. Dankzij de Sonic Emotion Absolute 3D-technologie kun je verschillende geluidseffecten instellen. Stereo, Speech en Loudness. Stereo spreekt voor zich. Het realistische geluid vloog ons zowel van links als rechts om de oren, maar ook van voren verliest het geen helderheid. Zie het als een indrukwekkende surround weergave van het geluid.'Geluidseffecten'Maar ook bij het kijken van relatief rustige films zoals komedies en drama’s beviel de Cinebase goed. Het is een verademing om naar dialogen te luisteren zonder onze oren naar de televisie te draaien, omdat de huidige speaker niet goed hun werk doen. En doordat je met de afstandsbediening zelf de bass aan kunt passen kun je zoeken naar de perfecte balans. Houd je van een flinke bass? Dan zul je merken dat je ‘m ook door je lichaam voelt trillen. Denk daarbij dan wel aan de onderburen als je deze hebt. Voor praatsessies op televisie of in series en films heeft Teufel het geluidseffect Speech ontwikkeld. Hiermee worden de nadruk op de mid-range tonen gelegd zodat het spraakgeluid nog beter tot z’n recht komt.Het derde geluidseffect Loudness zorgt ervoor dat er altijd een vol en krachtig geluid wordt geproduceerd. Ook als het volume wat lager staat. Van dit effect waren wij niet écht fan en hebben het ook niet veel gebruikt. Het geluid blijft wel zuiver, maar wij houden van iets meer hoorbare variatie in het geluid.'Streamen is een verademing'Zoals eerder gezegd verloopt de verbinding via Bluetooth erg soepel. Daar is niets op aan te merken. En dat geldt ook voor het geluid dat door deze diverse afspeellijst optimaal wordt benut. Ondanks dat de Cinebase in eerste instantie als geluidsverbeteraar voor de televisie geldt hebben wij sinds enkele weken onze huidige speakers niet meer aangeraakt. Ok, dit zal per gebruiker uiteraard verschillen. Want als jij duizenden euro’s aan een muziekset hebt besteed zul je hierbij zweren. Bij ons in de woning stond een ‘simpele’ speaker binnen de prijsklasse 200,00 – 300,00 euro. En dat is niet met elkaar te vergelijken.Ook bij het streamen van muziek zijn wij vooral fan van de Stereo-functie. Hiermee wordt het heldere geluid vanuit alle hoeken de kamer in gebracht en belandt het uiteindelijk soepel de oren in. Wat opvalt is dat dit nog steeds gebeurt als we vol gas gaan. Bij een hoog volume is het geluid nog steeds prettig om aan te horen. Dit is overigens wel het geval als we de bass hierop hebben afgestemd. Vol gas met een volle bass is minder prettig. Tenzij je alleen van diepe zware trillingen houdt.'Conclusie'We zijn aangekomen bij de laatste belangrijke vraag. Is de compacte soundbase Cinebase van Teufel Audio zijn prijskaart van 599,99 euro waard? Het antwoord is ja! De Soundbar van Sonos, de Playbar, is bijvoorbeeld honderd euro duurder, levert goed en zuiver geluid, maar komt niet in de buurt van de Cinebase. De speaker van Teufel geeft een voller geluid en is de Stereo-functie een topper. Daarnaast doen de ingebouwde subs uitstekend hun werk. Het is dus een heerlijke toevoeging voor je televisie-ervaring. Zowel bij het kijken van films als televisieprogramma’s. En dat je voortaan ook je muziek naar deze speaker kunt streamen is mooi meegenomen.Dit neemt niet weg dat er geen ruimte voor verbetering is. Om te blijven concurreren binnen de verzadigde speakermarkt en te laten zien dat je innoveert mag de afstandsbediening achterwege blijven. En om het aanbod der connecties uit te breiden is de mogelijkheid om te streamen via Wifi ook welkom. Gelukkig kan dat ook met de Cinebase Streaming. Helaas niet voor hetzelfde bedrag. Daarvoor betaal je dan honderdvijftig euro meer.Zijn jouw oren toe aan een nieuwe speaker voor bij je televisie en wil je hier ook je muziek mee beluisteren? En is je budget rond de zeshonderd euro? Wij zijn zeer te spreken over de nieuwe Cinebase van Teufel Audio .'
    Testbericht - iTeufel Magnum
    ‘De sounddeck scoort zowel op ruimtelijkheid, volume en gedetailleerdheid het hoogst en laat daarmee de concurrentie ver achter zich’
    Area DVD
    09/2014
    Meer...
    Area DVD Testbericht - iTeufel Magnum
    ‘De Cinebase verschaft een verrassend diverse, ruimtelijke geluidsweergave. Op akoestisch gebied is vooral de basweergave verbluffend, zeker voor zo’n compact systeem. Als je de basweergave hoort, betrap je jezelf er op dat je op zoek gaat naar de subwoofer, die er natuurlijk niet is. We moeten zeggen dat de ingenieurs van Teufel de Cinebase met heel veel zorg hebben afgestemd.’Conclusie‘Vergeleken met gelijksoortige actieve tv luidsprekersystemen, beschikt de Cinebase over het beste vermogen. Of je nu muziek of filmgeluid afspeelt. De sounddeck scoort zowel op ruimtelijkheid, volume en gedetailleerdheid het hoogst en laat daarmee de concurrentie ver achter zich. De hoogwaardige behuizing, de perfect ingebouwde Sonic Emotion 3D technologie en de krachtige versterker staan garant voor dit grote succes. Ook de prijs van 599 euro is absoluut gerechtvaardigd.’
    Logo - one more thing
    Snel en eenvoudig
    one more thing
    21.09.2013
    Meer...
    Logo - one more thing
    Het Raumfeld systeem laat zich snel en eenvoudig installeren en biedt een plezierige audiokwaliteit tegen een lage prijsstelling. De uitgebreide Raumfeld-familie maakt het mogelijk om ‘in het systeem te groeien’ en dat geleidelijk uit te breiden naar andere ruimten in huis. Met name de luidsprekertechnologie van Teufel is daarbij een mooie aanvulling, die op een hoger plan functioneert dan bij de directe concurrentie het geval is.
    Logo - Alpha-audio
    Een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt
    Alpha-audio
    12.07.2013
    Meer...
    Logo - Alpha-audio
    Installatie-app'Het installeren van de RC² begint in onze situatie met het downloaden van de Raumfeld App naar de iPhone. De app fungeert meteen als handleiding, want direct na het openen verschijnen er instructies en verklarende uitleg. We besluiten de RC² in eerste instantie te koppelen aan het vertrouwde bedrade netwerk. Draadloos bleek later trouwens ook probleemloos te functioneren. We hebben het niet exact geklokt, maar in een bestaand DHCP-thuis-netwerk bedraagt de complete installatietijd minder dan 10 minuten en zo zien we het graag.'Bedieningsgemak'De Raumfeld App kent niet alleen een logische indeling, maar reageert ook erg rap en vloeiend. Vanuit het openingsscherm is er gelijk toegang tot de muziekcollectie, afspeellijsten, TuneIn internetradio, diverse muziekdiensten en uiteraard de instellingen.'Hoe klinkt dat nou?'Gezien de prijsstelling van de RC² zijn de verwachtingen vooraf niet heel hooggespannen. Dat blijkt een vergissing want de Alpha Audio testlijstjes doorstaat de RC² moeiteloos.' Conclusie'Dat Teufel fraaie en goed presterende producten maakt was ons al eerder opgevallen. Ook bij de Raumfeld Connector ² ligt de nadruk op een bovengemiddelde kwaliteit-/prijsverhouding. Voor net geen 200 euro heeft u een fijne audiostreamer in uw bezit. Installatie, bediening via de app en weergave zijn dik in orde. Kortom; een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt. Voor de prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Toch op zoek naar meer verfijnde weergave? Dan zult u veel dieper in de buidel moeten tasten. Met een iets degelijker uitgevoerde voedingsadapter en de koppeling van Spotify in de Raumfeld App was de RC² wat ons betreft helemaal af geweest.'
    Smart Homes
    'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld'
    Smart Homes
    06/2013
    Meer...
    Smart Homes
    'Raumfeld, alleen de naam klinkt al soeverein. Drie verschillende stereo luidsprekers, een one-speaker ontwerp en last but not least de Raumfeld Connector², een streaming device voor het aansluiten op voorhanden hifi-installaties, creëren samen een reeks producten waarmee elke behoefte voor audio streaming worden vervult. Alle onderdelen worden via een WLAN netwerk met elkaar verbonden, zodat je overal toegang hebt tot je muziek die je over je eigen netwerk deelt.'Conclusie'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld. Het Raumfeld systeem speelt vrijwel alle bestandsformaten af en garandeert hierdoor het ultieme muziekgenot met minimale bekabeling.'
    Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
    'Kooptip'
    Audio
    04/2013
    Meer...
    Logo - Audio Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
    'Binnenin zitten de vernieuwingen van de Connector 2. Een snellere, krachtigere 'Armada'-processor bijvoorbeeld. Deze brengt niet alleen beduidend meer rekenvermogen voor het scannen en doorzoeken van de vrijgegeven media op computers, NAS of externe hard schijven. Hij breidt samen met de convertor-chip van Cirrus Logic de resolutiegrens van 96 kHz/24 Bit tot een volle 192/24.Daarmee muteert de Connector 2 tot een perfecte starterskit voor alle multiroom geinteresseerden. Qua geluid heeft de Connector 2 ten opzichte van zijn voorganger veel ingehaald. Het 192/24-vermogen en de vele andere verbeteringen maken hem daarom tot kooptip!'

    Inhoud levering

    Cinebase Streaming
    • 1 × Cinebase – Zwart
      • 1 × Netkabel voor Cinebase
      • 1 × Fernbedienung Cinebase
    • 1 × Raumfeld Connector – Zwart
      • 1 × Stroomstekker voor Raumfeld Connector – Zwart
      • 1 × Cinch audiokabel voor Raumfeld Connector – Zwart
      • 1 × LAN-kabel 2 m – Grijs
    Cinebase Streaming - Outline [SVG]