8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • 8 weken retourrecht
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Niet goed, geld terug!
 • Direct bij de fabrikant

Cinebar 52 THX Streaming

Lord of the films
THX soundbar + subwoofer met sensationeel surround geluid
(5) *
€ 1.099,98 € 799,99
Inkl. MwSt.
Kleur: zwart
Binnen 1 werkdag verzendklaar.  
 € 19,99 Verzending
Bundel deal! € 299,99 korting
Black Deals
Beperkte voorraad!
Op = Op

 • 8 weken retourrecht
 • Niet goed, geld terug!
 • Direct bij de fabrikant

Highlights

Mogen we voorstellen
All-in-one systeem met soundbar, subwoofer en draadloos streaming muzieksysteem, waarmee je muziekbestanden in zeer hoge kwaliteit via je eigen WLAN streamt. De Cinebar 52 THX Streaming speelt alles: films op Blu-ray, een film op dvd, een sensationeel live concert of funky discotracks. Een echte allrounder!
Alle specs en features op een rij
 • THX soundbar + subwoofer met sensationeel surround geluid
 • Muziekstreaming in CD kwaliteit
 • Subwoofer met diepe bas weergave
 • HDMI met Audio Return Channel
 • Voor tv, game console, Blu-ray speler, en meer
 • Elegant ontwerp met mooie afwerking
 • Gebruiksvriendelijke on-screen menu
Features

Onze technologieën op een rij

THX Certified
Streaming WiFi Raumfeld
iOS
Android
Google
Napster
Tunein
Spotify Music Streamingdienst
TIDAL Musik Streamingdienst
Soundcloud
Chromecast built-in
plug & play
THX Speaker Bar
HDMI 3D
Dolby
dts Digital Entertainment
USB
Internet-Radio
Dolby Pro Logic II
Daarom THX
De Cinebar 52 THX voldoet aan alle THX voorschriften, waardoor de Cinebar 52 THX de enige soundbar ter wereld is met de THX licentie. Deze kwaliteitsnorm, die door regisseur George Lucas van o.a. Star Wars en Indiana Jones in het leven is geroepen, wordt alleen aan audiosystemen toegekend die aan de strengste THX voorschriften voldoen. Met de THX licentie wordt een geluidsweergave gegarandeerd, precies zoals de soundtrack van de film is afgemixt. Met de Cinebar 52 THX ben je er dus van verzekerd dat - de voor bioscopen geproduceerde speelfilm-soundtrack - ook in de eigen thuisbioscoop absoluut natuurgetrouw wordt weergegeven.
Surround sound uit één box
Ervaar met de gepatenteerde Dolby technologie een omvangrijke surround sound en dat uit slechts één speakerbar. Door het genereren van virtuele geluidsbronnen wordt de aanwezigheid van luidsprekers in de ruimte nagebootst. Dolby Virtual speaker heeft twee geluidsmodi: "Reference“ (realistische surround sound) en "Wide“ (extreem breed stereobeeld bij games en films). Dolby Virtual Speaker kun je indien gewenst, ook deactiveren.
Direct speelklaar
Opstellen, aansluiten en genieten van echte surround sound
Of je nu je tv, game console, CD-speler, smartphone of tablet aansluit, de Cinebar 52 THX biedt alle ingangen die je nodig hebt: 4 digitale audio-ingangen, 4 HDMI ingangen inclusief Audio Return Channel, een HDMI-uitgang en twee analoge stereo-ingangen.
Soundbar Cinebar 52 THX achterkant
Meer luisterplezier met Amazon Alexa

Wil je nog gemakkelijker muziek via je Alexa kunnen uitzoeken en er nog meer van genieten? Je kunt je Teufel Streaming speaker en een Amazon Echo speaker met elkaar koppelen. Hoe dit werkt, lees je in het Teufel Magazine.

Meer ervaren
OK Google, speel mijn flow af

De afstandsbediening gaat weer ergens op de zitbank verloren, geen nood! Via het Google Home apparaat dat via bluetooth is verbonden bedien je met spraakopdrachten jouw soundsysteem.

Google Home Mini
Ondersteunt alle formaten
Der Cinebar 52 THX decodeert DTS & Dolby Digital en heeft een decoder voor Dolby Pro Logic & Dolby Pro Logic II. Dit maakt de Cinebar 52 THX compatibel met alle geluidsformaten (van tv, Blu-ray player, Wii U, Playstation 3 & 4, Xbox 360 enOne).
Soundbar Cinebar 52 THX Teufel
Director’s Cut
Beoordelingen
In de uitgebreide test van Hardware.Info van febrari 2017 kwam de Cinebar 52 THX met een 8,4 als beste soundbar uit de bus en kreeg hiervoor de Ultimate Award!

De voorganger van de Cinebar 52 THX werd meerdere malen getest door vakpers en gebruikers: hifi.nl testte de voorganger en kwam tot de volgende conclusie: 'Met de Teufel Cinebar 51 THX til je op eenvoudige wijze de geluidskwaliteit van een televisietoestel naar een hoger plan.'

Ook op Kieskeurig.nl werd de voorganger geprezen. Zo schreef r.schuur over de Cinebar 51 THX het volgende: ‘Ik heb deze Teufel Cinebar nu 2 weken in bezit en mijn eerste reactie was: wat een superieur geluid. De klankweergave is zeer helder dat merk je tijdens het luisteren van muziek. Tijdens films kijken geeft de Teufel Cinebar 51 gewoon een extra dimensie, Ik kan alleen maar zeggen dit moet je ervaren!’
Pluspunt HDMI
Bediening met de afstandsbedining van de tv, minder kabels
Met HDMI CEC (Consumer Electronics Control) regel je het volume en de uitgang voor de Cinebar met de afstandsbediening van je tv. Met HDMI ARC (Audio Return Channel) sluit je de Blu-ray player, gaming console en de tv met slechts drie kabels aan de Cinebar aan en wordt de audiokabel uit de tv overbodig.
Goed uitgerust
De Cinebar 52 THX krijg je met een massieve aluminium afstandsbediening, subwoofer kabel, wandbevestiging en tafelstatief.
Soundbar Cinebar 52 THX Teufel TV
250-Watt THX subwoofer
Dankzij de krachtige subwoofer van Teufel worden ook de lage frequenties tip-top weergegeven. Deze subwoofer is precies afgestemd op de soundbar en geeft een diepe, dynamische bas, die je hoort en voelt door de hele kamer.
Twee basreflexpoorten
In de behuizing van de subwoofer bevinden zich maar liefst twee basreflexpoorten en verhinderen zo storenden stromingsgeluiden bij hogere volumes. De subwoofer staat bovendien op rubberen pootjes.
Cinebar 52 THX - subwoofer CB 52 SW
Cinebar 52 THX - subwoofer CB 52 SW
Wifi netwerkplayer
De Teufel Connector is een hifi netwerkplayer die je muziekinstallatie met de streamingwereld verbindt. De Connector maakt streamingdiensten als Spotify, TuneIn, Soundcloud, Youtube en je eigen muziekverzameling via de Teufel Raumfeld app toegankelijk. Sluit hem met een cinch kabel op je versterker, AV-receiver, soundbar of andere muziekbron aan.
Teufel Connector WLAN Streaming
Hi-Fi streaming
Met Teufel Streaming krijg je toegang tot miljoenen songs van Spotify of andere streamingdiensten en geniet je van een geweldige sound in cd-kwaliteit. Je bedient alles gemakkelijk met de Teufel Raumfeld app op je telefoon. De speakers hebben een geïntegreerde versterker , waardoor je geen extra apparten meer nodig hebt. De streaming speakers zijn inhouse in Berlijn ontwikkeld.

Muziekbronnen
Outside beauty, inside jukebox
De nieuwe streaming speakers hebben zo veel streamingdiensten, internetradiozenders en podcast als geen ander streamingsysteem. Ontdek alle muziekbronnen van onze drie streaming technologieën.
Spotify Music Streamingdienst
Tunein
Soundcloud
Napster
Napster
Napster
Napster
Compact disc
Vinyl
TV Sound
Lokale Files
 

Lokale Files

Spotify
Een van de meest populaire streamingdiensten met miljoenen songs, playlists, luisterboeken en podcasts met een bitsnelheid tot 320 kbps (bijna cd-kwaliteit). Spotify is ook beschikbaar op veel apparaten als smart tv's .

 

Lokale Files

Tune In
De streamingdienst uit San Francisco. Luister naar meer dan 100.000 lokale en internationale radiozenders met een bitsnelheid tot 128 kbps (FM radio kwaliteit).

 

Lokale Files

Soundcloud
De onafhankelijke streamingdienst uit Berlijn. Ontdek nieuwe songs van nieuwkomers of supersterren. Met SoundCloud kun je vrienden en artiesten volgen. De bitsnelheid is afhankelijk van de geüploade kwaliteit.

 

Lokale Files

Napster
Een van de oudste streamingdiensten überhaupt. Stream miljoenen songs, playlists luisterboeken en podcasts met een bitsnelheid tot 192 kbps.

 

Lokale Files

Tidal
Stream miljoenen songs met een lossless kwaliteit en een bitsnelheidt tot 1411 kbps (echte cd-kwaliteit).

 

Lokale Files

Chromecast built-in
Streamen is veel gemakkelijker geworden: uit een aanbod van meer dan 100 muziek apps stream je direct naar één of meerdere Raumfeld speakers.

 

Lokale Files

USB
Verbind je USB-stick of harde schijf met je Teufel Streaming speaker en speel je eigen muziekbibliotheek af via de Teufel Raumfeld app. Ondersteunde audioformaten: MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA, M4A met AAC of Apple Lossless. Tot 24 Bit/96 kHz. Meer informatie in de Streaming handleidiing.

 

Lokale Files

Compact Disc
Verbind een cd-speler via een cinch-kabel met de Teufel Streaming speaker en stream de muziek lossless, bijvoorbeeld naar een andere kamer.

 

Lokale Files

Vinyl
Verbind een platenspeler via cinch-kabel met je Teufel Streaming speaker en stream de muziek lossless, bijvoorbeeld naar een andere kamer.

 

Lokale Files

TV sound
Verbind je tv via cinch (of HDMI bij de Soundbar of Sounddeck) en luister naar een lossless tv-sound via je Teufel Streaming speaker.

Multiroom
Play music all around your home

Luister met meerdere speakers dezelfde of andere muziek in verschillende ruimtes. Gebruik hiervoor de Raumfeld technologie, met de Teufel Raumfeld app bedien je de luisterruimtes, het volume en nog veel meer. Gemakkelijk en overzichtelijk.

Streaming Multiroom
Streaming Multiroom
De Raumfeld app
Blader door je muziekbibliotheek, regel het volume voor de verschillende luisterzones, maak een playlist of stel de tijd in van de sleeptimer. Het kan allemaal met de app.
 • Teufel Streaming WiFi Raumfeld App
 • Teufel Streaming Spotify Music Streamingdienst
  Teufel Raumfeld Spotify
 • Raumfeld

  Met de Teufel Raumfeld app luister je naar muziek in cd-kwaliteit, zonder dat je gestoord wordt door telefoontjes of berichtjes. Je kunt muziek van je pick-up of cd-speler restreamen naar een speaker. Ook muziek op je telefoon, USB of harde schijf speel je af via de app.

 • Spotify

  Spotify luisteren? Dat kan via bluetooth of wifi, maar ook via Spotify Connect. Zo profiteer je van de features van de Spotify App. In een mum van tijd switch je de muziek van je smartphone naar je speaker – zonder break.

Set-up
De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.
  Aansluiten
  Download app
  Streamen

Inhoud levering

 • Actieve subwoofer CB 52 SW
 • Stroomkabel
 • Soundbar CB 52 SB
 • Stroomkabel
 • Tafelstatief voor CB 52 SB
 • Wandbevestiging voor CB 52 SB
 • Subwooferkabel voor soundbar CB 52 SB (3,0 m)
 • Hoekadapter HDMI 90° für CB 52 SB
 • Hoekadapter HDMI 270° für CB 52 SB
 • Hoekadapter cinch 90° voor CB 52 SB
 • Hoekadapter TOSLINK (draaibaar) voor CB 52 SB
 • Afstandsbediening voor Cinebar 52
 • Raumfeld Connector
 • LAN-kabel 2 m
 • Voeding
 • Stereo-Cinch-Kabel

Technische details

Soundbar CB 52 SB
Soundbar CB 52 SB
THX-gecertificeerd multitalent in compact formaat - de Cinebar 52 THX koketteert met tijdloze elegantie optiek en een ernom vermogen.
De Cinebar 52 THX met gesloten behuizing werkt volgens het 2-kanaals principe met twee aluminium tweeters van 25 mm doorsnede en vier 100 mm midrange drivers van gelaagd cellulose. Het materiaal van de membranen verenigt licht gewicht en stijfheid - de hoorbare gevolgen: stabieler volume en enorme dynamiek. Met een vermogen van 120 Watt per satellietkanaal kunnen ook grotere luisterruimtes van geluid worden voorzien.

De Cinebar 52 THX beschikt over vier HDMI-ingangen en één HDMI 1.4b uitgang. Dankzij HDMI-CEC en ARC worden compatibele TV’s en Blu-ray-spelers automatisch met de soundbar gekoppeld. Er is dan ook maar één afstandsbediening nodig om meerdere apparaten te bedienen. Op de zes extra audio ingangen: digitale en analoge kunnen cd-spelers, iPad en andere afspeel apparatuur worden aangesloten.

De decoder is zeer compleet uitgerust en biedt naast DTS en Dolby Digital ook Dolby Pro Logic II en Dolby Virtual Speaker voor indrukwekkend ruimtelijke geluid een slechts een soundbar.
Soundbar CB 52 SB
Luidsprekers
SPL 103 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 120 - 22000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 2
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Aluminium
Mid range (aantal per speaker) 4
Mid range (doorsnede) 100,00 mm
Mid range (materiaal) Cellulose met coating
Akoestisch principe 2-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
Materiaal behuizing Aluminium
Afwerking behuizing Geborsteld aluminium
Netto volume 11,30 Liter
Bevestiging wandbeugel Ja
Sleutelgatophanging Ja
Schroefgat diameter 4,00 mm
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Digitale ingang coax 2
Digitale ingang optisch 2
Cinch-ingang stereo 1
Minijack ingang 3,5 mm 1
Subwoofer uitgang 1
Video-ingangen HDMI 4
HDMI-versie 1.4b
En verder... 3D video support, ARC, CEC
Weergave
Dolby Digital Ja
DTS Ja
Dolby Pro Logic Ja
Dolby Pro Logic II Ja
Dolby Virtual Speaker Ja
Elektronica
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 2.0
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 150 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 100 W
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 0,40 Watt
Maximaal verbruik 400 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Veiligheid 1.6 A
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Draadloze afstandsbediening Ja
Materiaal Aluminium
Wandbeugel
En verder... Ingebouwde beugel ter bevestiging aan de muur
Afmetingen
Diepte 10,00 cm
Breedte 102,00 cm
Hoogte 14,00 cm
Gewicht 8,60 kg
Anders Wordt de Cinebar op het bijgevoegde statieg geplaatst, dan is het geheel 15 cm hoog
Actieve subwoofer CB 52 SW
Actieve subwoofer CB 52 SW
De subwoofer van de Cinebar 52 THX rondt de weergave naar beneden af. Dankzij de extreem krachtige bassen wordt een frequentiebereik 35 HZ behaald! De aanwezigheid van de subwoofer garandeert een weergave-niveau dat met gangbare home cinema installaties is te vergelijken.

De ingebouwde versterker realiseert 320 Watt vermogen. Hij stuur een 250 mm grootte woofer aan, dat zich in een optmaal aangepaste basreflex-behuizing bevindt.

Ruimtes tot 35 m² kunnen met deze woofer van geluid worden voorzien. Dankzij de Auto On schakelaar is een stroombesparende standby-modus mogelijk.

De CB 52 SW is alleen in de combinatie Cinebar 52 verkrijgbaar. Hij kan niet apart worden besteld.
Actieve subwoofer CB 52 SW
Luidsprekers
SPL 101 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 35 - 120 Hz
Woofer (aantal per speaker) 1
Woofer (doorsnede) 250,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose, gelaagd
Akoestisch principe 1-kanaals
Opbouw behuizing Basreflex
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Laminaat, mat
Compensatieopeningen 2
Compensatieopeningen (positie) Onder
Statief geïntegreerd Ja
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Cinch-ingang 1
Elektronica
Laagste grensfrequentie (-3 dB) 35 Hz
Volumeregelaar Yes
Versterker - technologie Class-D
Versterker-configuratie 1.0
Versterkerkanalen 1
Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 250 W
Versterkervermogen subwooferkanaal 150 W
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 0,40 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Veiligheid 1,6 A
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Afmetingen
Diepte 46,00 cm
Breedte 31,00 cm
Hoogte 42,00 cm
Gewicht 17,20 kg
Raumfeld Connector
Raumfeld Connector
De Connector verbindt je bestaande stereo- of home cinema installatie met het Teufel-systeem en maakt wifi streaming en internetmuziekdiensten beschikbaar. Hij zendt muziek uit het web of je muziekverzameling van de meest uiteenlopende bronnen (bijv. internet, pc, externe harde schrijf, USB-stick) direct naar je installatie.

Het apparaat ontvangt audiosignalen van je installatie, encodeert deze in 'real time' en stelt ze in je netwerk beschikbaar. Dit gebeurt met de 24bit/96kHz Cirrus Logic digitaal/analoog-omzetter die een extreem lage ruisfactor heeft en voor draadloze overdracht van je muziekdata zonder dataverlies zorgt. Je kunt de Connector met de Raumfeld Controller of UpnP-control point aansturen (bijv. Windows Media Player 12). Alle setup-instellingen worden automatisch met een druk op de knop overgedragen.
Raumfeld Connector
Aansluitingen
Digitale uitgang optisch 1
Cinch-ingang stereo 1
Cinch-uitgang stereo 1
USB 2.0 1
LAN 1
W-LAN 1
Weergave
MP3 Ja
WMA Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
En verder... Gapless playback wordt ondersteund
Elektronica
Maximaal aantal nummers 150.000
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11b/g/n
WLAN-beveiliging WPA, WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Multi-room Ja
Spanning [Volt] 230 Volt
Standby-functie Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Afmetingen
Diepte [cm] 12.7
Breedte [cm] 17.2
Hoogte [cm] 2.8
Gewicht [kg] .29

Accessoires

Accessoires en bundels zijn voor dit product op dit moment helaas niet beschikbaar.

Recensies & reviews

Cinebar 52 THX Streaming review of Hardware.info
Cinebar 52 THX Streaming review of Hardware.info
Onaantastbare winnaar
Hardware.info 02/2017
"De onaantastbare winnaar van deze test is zonder twijfel de Teufel Cinebar 52 THX, die niet alleen op het gebied van geluidskwaliteit de rest wegblaast, maar ook dermate veel aansluitingsmogelijkheden heeft, dat hij ook uitstekend dienst kan doen als receiver. (...)  Een Hardware.Info Ultimate Award is zijn deel."
Lees de hele review op: Hardware.info
Cinebar 52 THX Streaming review of The HB Project
Raumfeld Connector
Cinebar 52 THX Streaming review of The HB Project
'... fatsoenlijke kwaliteit voor een erg lage prijs'
The HB Project 09/2015
"De vergelijking met de Squeezebox Touch mag raar lijken maar ondanks dat die al een paar jaar niet meer gemaakt wordt, is er een levendige handel op de tweedehands markt. Gezien de prijs, mogelijkheden en prestaties is de Connector 2 een uitstekende vervanging als je 24 bit 192 kHz bestanden wilt spelen. De Logitech Media Server, die de Squeezebox voorziet van muziek, is redelijk traag als de muziekcollectie wat groter wordt. Dat is niet het geval met de Connector 2.

Vergeleken met de Sonos Connect heeft de Raumfeld Connector een veel groter geheugen voor het opslaan van de muziekcatalogus terwijl hij ook 24 bit 192 kHz bestanden kan spelen."

Lees de zeer uitgebreide Raumfeld testreview hier >
Cinebar 52 THX Streaming review of fok.nl
Raumfeld Connector
Cinebar 52 THX Streaming review of fok.nl
"Aansluiten en activeren is kinderspel"
fok.nl 18.02.2015
“De Connector² is een hoge resolutie netwerkspeler met een DAC van CirrusLogic die kwaliteit van 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB haalt (ter vergelijking cd-kwaliteit is maximaal 16-bit/24kHz). Een kwaliteit die de Sonos-lijn momenteel nog niet aan kan al wordt daar hard aan gewerkt. Het geluid van de Connector² is dan ook indrukwekkend. Het apparaat geeft zeer heldere, rustige en schone klanken door en de balans vind ik persoonlijk net wat mooier dan het klankenpalet van de Squeezebox Duet die een Wolfson 24 bit/192kHz DAC bevat.”

“Een veel groter voordeel van de Raumfeld is echter de eenvoudige installatie en bediening. Het aansluiten en activeren is kinderspel met behulp van de app. Je verbindt het apparaat via een netwerk kabel even met een router en de app loodst je vervolgens in een paar minuten door de installatie heen en verbind je met het netwerk en je muziekbibliotheken. NAS-servers en externe harde schijven die je via de USB-uitgang kan verbinden zijn zo eenvoudig bereikbaar. Naast je eigen muziekbibliotheken kan je ook naar hartenlust gebruik maken van internetradio middels TuneIn. Raumfeld heeft nu eindelijk ook Spotify, Napster/Rhapsody en WiMP streaming geïntegreerd op het apparaat,..”


Lees hier het hele testbericht >
Cinebar 52 THX Streaming review of Smart Homes
Raumfeld Connector
Cinebar 52 THX Streaming review of Smart Homes
'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld'
Smart Homes 10/2013
'Raumfeld, alleen de naam klinkt al soeverein. Drie verschillende stereo luidsprekers, een one-speaker ontwerp en last but not least de Raumfeld Connector², een streaming device voor het aansluiten op voorhanden hifi-installaties, creëren samen een reeks producten waarmee elke behoefte voor audio streaming worden vervult. Alle onderdelen worden via een WLAN netwerk met elkaar verbonden, zodat je overal toegang hebt tot je muziek die je over je eigen netwerk deelt.'


Conclusie


'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld. Het Raumfeld systeem speelt vrijwel alle bestandsformaten af en garandeert hierdoor het ultieme muziekgenot met minimale bekabeling.'
Cinebar 52 THX Streaming review of Onemorething.nl
Raumfeld Connector
Cinebar 52 THX Streaming review of Onemorething.nl
'Snel en eenvoudig'
Onemorething.nl 21.09.2013
'Het Raumfeld systeem laat zich snel en eenvoudig installeren en biedt een plezierige audiokwaliteit tegen een lage prijsstelling. De uitgebreide Raumfeld-familie maakt het mogelijk om ‘in het systeem te groeien’ en dat geleidelijk uit te breiden naar andere ruimten in huis. Met name de luidsprekertechnologie van Teufel is daarbij een mooie aanvulling, die op een hoger plan functioneert dan bij de directe concurrentie het geval is.'
Lees hier het hele testbericht.
Cinebar 52 THX Streaming review of Alpha Audio
Raumfeld Connector
Cinebar 52 THX Streaming review of Alpha Audio
'Een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt'
Alpha Audio 12.07.2013
Installatie-app

'Het installeren van de RC² begint in onze situatie met het downloaden van de Raumfeld App naar de iPhone. De app fungeert meteen als handleiding, want direct na het openen verschijnen er instructies en verklarende uitleg. We besluiten de RC² in eerste instantie te koppelen aan het vertrouwde bedrade netwerk. Draadloos bleek later trouwens ook probleemloos te functioneren. We hebben het niet exact geklokt, maar in een bestaand DHCP-thuis-netwerk bedraagt de complete installatietijd minder dan 10 minuten en zo zien we het graag.'

Bedieningsgemak

'De Raumfeld App kent niet alleen een logische indeling, maar reageert ook erg rap en vloeiend. Vanuit het openingsscherm is er gelijk toegang tot de muziekcollectie, afspeellijsten, TuneIn internetradio, diverse muziekdiensten en uiteraard de instellingen.'

Hoe klinkt dat nou?

'Gezien de prijsstelling van de RC² zijn de verwachtingen vooraf niet heel hooggespannen. Dat blijkt een vergissing want de Alpha Audio testlijstjes doorstaat de RC² moeiteloos.'

Conclusie

'Dat Teufel fraaie en goed presterende producten maakt was ons al eerder opgevallen. Ook bij de Raumfeld Connector ² ligt de nadruk op een bovengemiddelde kwaliteit-/prijsverhouding. Voor net geen 200 euro heeft u een fijne audiostreamer in uw bezit. Installatie, bediening via de app en weergave zijn dik in orde. Kortom; een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt. Voor de prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Toch op zoek naar meer verfijnde weergave? Dan zult u veel dieper in de buidel moeten tasten. Met een iets degelijker uitgevoerde voedingsadapter en de koppeling van Spotify in de Raumfeld App was de RC² wat ons betreft helemaal af geweest.'
Lees hier het hele testbericht
Handig, reviews van vergelijkbare systemen:
* De reviews gaan over dit product: Cinebar 52 THX Streaming
(4.6 van bij 5 reviews)
5
 
3
4
 
2
3
 
0
2
 
0
1
 
0
Ronald Raadsheer . / 29-11-2015
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Ik ben (al lange tijd) in het bezit van de Cinebar 51 & Cinebar 52. Beide Soundsbars zijn een enorme aanvulling op ons televisie geluid -/ beleving. Het geluid is fantastisch en werkelijk een enorm genot om naar...Meer
Helmo . / 30-10-2014
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Ik ben sinds half oktober 2014, nu ook in het bezit van deze Teufel Cinebar 52 THX Soundbar. Voorheen, had ik een Denon met 5 Wharfdale boxen met Sub, dus veel kabels, echter wel met een echte Surround sound en dit...Meer
djthoen . / 29-10-2014
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Super gaaf systeem met erg mooi geluid en veel volume. Ik heb de Cinebar 52 soundbar gekozen om van de draden af te zijn (bij 5.1 surround systemen etc) en toch een goede sound te hebben. Dat lukt goed met dit...Meer
Helmo . / 30-10-2014
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Ik ben sinds half oktober 2014, nu ook in het bezit van deze Teufel Cinebar 52 THX Soundbar. Voorheen, had ik een Denon met 5 Wharfdale boxen met Sub, dus veel kabels, echter wel met een echte Surround sound en dit...Meer
matroze83 . / 01-02-2016
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Duitsers konden verdraaid goede duikboten fabriceren zei men in de film U571, bij Teufel in Berlijn maken ze eveneens verdraaid fijne audiosystemen. Ik kocht 2 jaar geleden de 5.1 zuilen set met receiver waar ik...Meer

  Downloads & support

  Hulp bij dit product
  Het WLAN-signaal van mijn apparaten is continu laag of breekt af.
  Om een overzicht te verkrijgen van de signaalsterkte van alle Raumfeld-apparaten, open je Instellingen > Netwerk > Netwerkanalyse.
  a)      Afbreken van het WLAN-signaal
  Breekt het WLAN-signaal van de apparaten bij middelmatige of hoge signaalsterkte steeds weer af, treden interferenties met andere draadloze netwerken op. Vooral in dicht bevolkte gebieden zijn meestal zeer veel draadloze netwerken aanwezig. De draadloze kanalen worden dus vaak gebruikt en kunnen elkaar storen. De Access Point waarmee je Raumfeld apparaten zijn verbonden, moet daarom op een andere kanaal worden aangestuurd, waar – als het kan – zo min mogelijk andere apparaten op actief zijn.
  Wanneer bij je systeem een Raumfeld Base als Access Point dient, probeer je simpelweg andere kanalen uit en let je erop of de signaalsterkte stabiel blijft.

  b)      Altijd geringe signaalsterkte
  Ligt de signaalsterkte van enkele draadloze verbonden apparaten steeds onder 50%, moet je maatregelen nemen om de WLAN-ontvangst van het apparaat en daarmee de betrouwbaarheid van de muziekweergave te verbeteren. In veel gevallen is het toereikend om de afstand en/of het aantal hindernissen tussen Access Point en afspeelapparaat te verminderen. Probeer uit of de ontvangst zich verbetert wanneer je de apparaten op verschillende plekken opstelt. In het algemeen geldt: des te minder muren en plafonds zich tussen de apparaten bevinden, des te beter is de ontvangst. Vooral dikke muren van beton of baksteen dempen het signaal. Vaak volstaat een kleine verplaatsing reeds om problemen te omzeilen.
   
  Let op het volgende aanwijzingen die voor zowel de Raumfeld Base als Access Points van andere fabrikanten gelden:
  • Positioneer je Raumfeld Base dan wel Access Point op een verhoging, bijv. op de kast. Bewaar echter wat afstand tot de muur. Plaats het apparaat in ieder geval niet op de grond of in een hoek.
  • Wanneer je een draadloze telefoon hebt kan het voor storingen in het WLAN-netwerk zorgen. Plaats de Base, dan wel Access Pount daarom niet direct naast het basisstation van je telefoon.
  • Stel de apparaten zo op (als het kan) dat zo min mogelijk muren tussen Access Point en afspeelapparaat liggen. Vermijd bijvoorbeeld de plaatsing in een nis of uitstekende hoeken.
  • Let erop dat zich geen grote stukken metaal tussen Access Point en afspeelapparaat bevinden (bijv. verwarming, koelkast).
  • Ook grote planten blokkeren op basis van hun vochtgehalte het WLAN-signaal en moeten daarom niet tussen Access Point en afspeelapparaat staan.

  Verbetert de ontvangst zich niet nadat je het Access Point hebt verplaatst, raden we je aan een gangbare WLAN-repeater te gebruiken of losse componenten van het Raumfeld systeem in je thuisnetwerk te verbinden.
   
  Ik heb nieuwe muziek op een netwerk-speler gekopieerd. Waarom word deze niet bij Mijn Muziek getoond?
  Wanneer je nieuwe muziek op een netwerk-speler kopieert, kan het tot 6 uur duren voordat deze op je Controller onder Mijn Muziek verschijnt. Je kunt dit proces een beetje versnellen, wanneer je handmatig een nieuwe scan initieert.
  Can different music (Multicast) be played in different rooms?
  Multicast (different music in different rooms) is possible with Spotify, but not simultaneously. Due to certain restrictions stipulated by the provider, simultaneous multicast is not possible at the present time.
  Ik heb een apparaat met Android 6.0 en wil wifi streaming via Raumfeld installeren. De setup assistent wordt na het startscherm echter niet voortgezet. Wat is de oorzaak?
  Zorg ervoor dat je smartphone of tablet is aangemeld in het wifi netwerk waar je ook wifi streaming via Raumfeld wilt installeren. Ben je hier al aangemeld, deactiveer dan tijdens de installatie van Raumfeld de internettoegang van je smartphone of tablet.
  Ik gebruik een android apparaat – versie 6.0 en hoger voor Raumfeld. Het streamen van muziek die hier direct op is opgeslagen, wordt na korte tijd al onderbroken. Waaraan ligt dat?
  Een mogelijke oorzaak is dat je android apparaat in de standby-modus gaat waardoor de verbinding wordt verbroken.

  Oplossing: zet de Teufel Raumfeld app in de standby whitelist. Ga naar instellingen, dan "Apps“ - „Meer“ - „Accu-optimering“ - „Alle Apps“ en vervolgens„ Raumfeld“.
  Bij "Beschikbare apparaten" in het menu van mijn Spotify app kan alleen de Raumfeld zone geselecteerd worden. Wat moet ik doen om slechts een ruimte te selecteren?
  Deactiveer de multiroom modus in de Raumfeld app bij Spotify door de schakelaar op "OFF" te zetten. Vervolgens kun je in de Spotify app elke speaker individueel selecteren.
  Kan ik mijn home cinema installatie in het Teufel Streaming systeem integreren?
  Om je home cinema systeem in het Teufel Streaming systeem te integreren, heb je een Raumfeld Connector nodig:
   
  Verbind je analoge of digitale audio-uitgang van je Raumfeld Connector met een audio-ingang van je bestaande versterker.
  Verbind een analoge audio-uitgang van je bestaande versterker met de analoge audio-ingang van de Raumfeld Connector.
  Dit maakt het mogelijk om:
  Muziek uit het Teufel Streaming systeem via je home cinema installatie af te spelen.
  Het audiospoor van tv-programma’s of films in het gehele huis af te spelen.
   
  Let erop dat de weergave bij de overdracht in andere ruimtes met lichte vertraging tot het beeld wordt weergegeven. Hoor je het audiosignaal alleen via je home cinema-installatie is de weergave vanzelfsprekend zonder vertraging.
  Moet ik verstand hebben van techniek (WLAN, SSID, WEP, computers, internet, programmeren)?
  Niet voor het inrichten noch voor het gebruik van het Teufel Streaming systeem heb je kennis nodig over draadloze netwerken of computertechnologie. Nieuwe apparaten worden heel makkelijk met een druk op de knop aan het systeem toegevoegd.
  Heb ik voor THX-luidsprekers ook een THX-versterker nodig?
  Nee, je hebt voor de THX-luidsprekers niet per se een THX-versterker nodig. De receiver moet echter over een basmanagement beschikken, waarmee de frequenties voor de THX satellieten en de THX-subwoofer kan worden opgedeeld (scheidingsfrequentie 80 Hz). Bovendien moet de versterker minstens een vermogen van 100 Watt per kanaal kunnen bieden.
  Zijn THX-luidsprekers ook geschikt voor het luisteren naar muziek?
  Vanzelfsprekend. Omdat THX-luidsprekers voor de weergave van meerkanaals-signalen (4 of 5.1-kanalen) zijn geoptimaliseerd, maken de Front-luidsprekers een ruimtelijke precisie en een zeer gedetailleerde weergave mogelijk, terwijl de surround-luidsprekers voor een realistische afbeelding van de kamer zorgen. Beide zijn ook voorwaarden voor de ideale weergave van muziek.
  Is THX compatibel met Dolby Digital en DTS?
  Absoluut! Het doel van THX home cinema-systemen is om filmgeluid in kwaliteit en zo authentiek mogelijk weer te geven. Precies zoals het in de geluidsstudio werd afgemixt.
  In alle voor filmvertoningen gebruikte studio's worden de soundtracks zowel in een 4-kanaals versie (Dolby Surround) als in een 5.1-kanaals versie afgemixt. De akoestiek, de equalizer-instellingen en luidsprekerconfiguratie zijn daarbij absoluut identiek.
  THX-systemen geven de soundtracks daarom altijd absoluut natuurgetrouw weer. In tegenstelling tot de kwaliteitsnorm THX comprimeren DTS en Dolby Digital het geluid.
  Kan ik de THX-satellieten ook zonder voorzet/afdekking inzetten?
  In principe wel, maar we raden het niet aan. De luidsprekers zijn volgens THX namelijk zo ontworpen dat ze een lineair frequentieverloop hebben en daarmee hun optimale weergavekwaliteit bereiken, wanneer ze MET voorzet/afdekking worden gebruikt. Bij een weergave ZONDER afdekking kan een onevenwichtig frequentieverloop met versterkte weergave van hoge tonen het gevolg zijn.
  Wat is het bijzondere aan een THX-systeem?
  THX-systemen zijn de ultieme home cinema-componenten.
  Alle THX-gelicenseerde apparaten en luidsprekers moeten namelijk bepaalde technische kenmerken hebben, zodat ze de voor bioscopen geproduceerde speelfilm-soundtracks ook in home cinema’s absoluut natuurgetrouw kunnen weergeven. Dit is namelijk met conventionele hifi-installatie slechts beperkt mogelijk.
   
  De belangrijkste voorwaarden voor een excellent home cinema-geluid zijn:
  • Dat de film-soundtrack ondanks het duidelijke verschil tussen een bioscoopzaal en de home cinema ook in kleine ruimtes met de juiste tonale balans en ruimtelijkheid wordt weergeven.
  • Dat alle geluidskanalen ondanks de complexiteit van een meerkanaals-soundtrack zeer precies worden weergegeven om alle bijgeluiden en alle stemmen precies te kunnen lokaliseren en in te delen.
  • Dat de subwoofer perfect aan de hoofdluidsprekers is gekoppeld
  • Dat de Front-luidsprekers (qua geluid) identiek zijn – een must voor een harmonische geluidsweergave.
   
  THX-systemen voldoen in perfectie aan deze voorwaarden, omdat ze op alle (tijdens het afmixen van een film-soundtrack) lopende processen letten en kunnen weergeven.
  Welke voordelen heb ik met THX bij 5.1-, 7.1- of Atmos soundtracks?
  Je home cinema-systeem klinkt homogener en natuurlijker. Veel films klinken, wanneer ze met een conventionele hifi-installatie worden weergegeven, onnatuurlijk, scherp en koud. De stemmen van de acteurs zijn ook bij luide actiescènes goed!
   
  Hoe upgrade ik mijn THX-installatie naar een 7.1-geluidsformaat?
  In de categorie Accessoires en luidsprekercomponenten vindt u passende individuele luidsprekers in de categorie Luidsprekercomponenten. Combineer alleen luidsprekers uit dezelfde serie. Dipolen moeten aan de muur worden gemonteerd.
   
  Ich sehe mir gerne YouTube Videos an. Kann ich mit Chromecast jetzt auch den Ton von YouTube-Videos drahtlos ausgeben, während ich die Videos sehe?
  Het geluid van YouTube video’s draadloos op Raumfeld speakers afspelen, is onder de volgende voorwaarden mogelijk:

  A: een computer met Windows 10/8.1/8/7 32-bit / Mac OS X 10.9 of hoger / Linux
  B: een actuele versie van de Chrome browser
  C: de Chrome browser met Google Cast extension (indien niet al geïntegreerd)
  D: minstens één Raumfeld systeem met Google Cast is in hetzelfde netwerk aangemeld als de computer met de browser

  Start nu een YouTube video. Dit kan via het “meer”-menu en de optie “streamen” van de Chrome browser. Nu zie je een keuzemenu met alle Raumfeld systemen die gekoppeld kunnen worden.

  Beperkingen:
  Beeld en geluid lopen evt. niet synchroon, maar met een minimaal looptijdverschil Deze oplossing functioneert momenteel niet met de YouTube app voor iOS en Android Tip: Androidgebruikers kunnen de mirroring functie gebruiken om het video geluid draadloos te streamen.

  Dit werkt als volgt:
  Stap 1: instaleer de Google Home app en open vervolgens het linker menu.

  Stap 2: Ga naar “display/audio streamen” en kies het gewenste Raumfeld systeem. Een actieve verbinding wordt in de statusbalk van de smartphone getoond. Deze optie is momenteel niet beschikbaar voor iOS apparaten.

  Stap 3: Ga naar de YouTube app en start een video – het geluid wordt nu draadloos via de geselecteerde Raumfeld speaker.

  NB Ook hier kan het zijn dat beeld en geluid niet helemaal synchroon zijn.
  Woran erkenne ich, ob meine Teufel Streaming/Raumfeld Geräte Chromecast built-in fähig sind?
  Chromecast wordt ondersteund, wanneer een Teufel Streaming/Raumfeld systeem op het bedienpaneel aan de voorkant een Raumfeld logo heeft en er geen externe wifi antenne aan de achterkant is geïntegreerd. Chromecast wordt in ieder geval ondersteund door de Raumfeld Soundbar/Sounddeck en de Teufel Sounddeck Streaming/Teufel Soundbar Streaming.
  Der Setup-Assistent der Teufel Raumfeld App findet nach dem Drücken der Setup-Taste an der Geräterückseite kein Gerät. Im Display steht "Gerät wird gesucht..." oder "Kein Gerät gefunden". Was kann ich machen?
  Wanneer een Teufel Streaming systeem tijdens de setup niet wordt gevonden (melding "Het apparaat wordt gezocht.." verandert niet, of de melding "Niet gevonden" verschijnt). Dit kan meerdere redenen hebben. Hier informeren we je over de meest waarschijnlijke oorzaken en een mogelijke oplossing.

  1) Het is mogelijk dat je thuisnetwerk de identificatie van het apparaat door bepaalde instellingen van je router blokkeert.

  Oplossing: probeer of je thuisnetwerk het apparaat wel kan identificeren wanneer je het Teufel Streaming systeem direct via een LAN-kabel aan de router aansluit en de setup herhaalt.

  2) Het is mogelijk dat andere actieve netwerk apparaten de identificatie storen.

  Oplossing: deactiveer tijdens de setup tijdelijk alle apparaten (bijvoorbeeld smart tv, laptop, computer, smartphones, tablets, AV-receiver) die in het netwerk aangemeld zijn (via LAN of wifi) en reset de router voordat je de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

  3) Is het thuisnetwerk met behulp van switches, repeater of extra accespoints geconfigureerd, dan wordt de identificatie eventueel hierdoor verhinderd.

  Oplossing: start de netwerkapparaten opnieuw, of kies voor uitschakelen/deactiveren tijdens de setup.

  4) Maak je gebruik van een basisstation voor je draadloze vaste telefoon (DECT) en staat dit in de buurt van je router of het Teufel Streaming systeem, dan kan dit je wifi signaal beïnvloeden . Zowel DECT en wifi gebruiken dezelfde frequentie van 2,4 GHz.

  Oplossing: zet het DECT basistation op een andere plaats of schakel de DECT-telefoons tijdelijk uit.
  Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis nach Auswahl des WLAN und Eingabe des Netzwerkschlüssels (WLAN Passwort). Woran kann dies liegen?
  Gebruik je een smart device met firmware Android versie 5.x (Lollipop), dan kan het aan twee instellingen van je smart device liggen.

  1) Het is mogelijk dat de instelling "intelligente netwerkwissel" geactiveerd is. Dit feature verbindt het smartdevice met het mobiele internet wanneer de wifi verbinding zwak is. Omdat Teufel Streaming een constante verbinding met het wifi netwerk nodig heeft, is deze instelling niet mogelijk.

  2) Het is mogelijk, dat de functie "auto IP support" actief is. Deze functie start wanneer het smartdevice heeft vastgesteld dat het thuisnetwerk geen DHCP-support (automatische toekenning van een netwerkadres) aanbiedt. Deze eigenlijk zinvolle functie kan echter niet met Teufel Streaming worden gebruikt, omdat de Teufel Streaming systemen persé een door de router toegekend IP-adres nodig hebben om onafhankelijk met het thuisnetwerk en internet te kunnen communiceren.

  Oplossing: deactiveer de hierboven beschreven features. Zorg er vervolgens voor dat de router DHCP toestaat en start de setup dan opnieuw.
  Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis unmittelbar nach der Raumnamen-Vergabe. Im Display steht "Gerät wird konfiguriert". Woran kann dies liegen?
  Het afronden van de setup wordt eventueel door andere netwerkapparaten verhinderd.

  Oplossing: deactiveer tijdens de setup alle apparaten die in het netwerk per LAN of wifi zijn aangemeld (bijv. smart-tv, laptop, computer, andere smartphones/tablets, AV-receiver) en reset de router voordat je weer met de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

  Let er bovendien op dat de stap "Het apparaat wordt geconfigureerd..." enkele minuten kan duren. Zorg ervoor dat het smartdevice tijdens de configuratie niet in de standby modus overgaat.
  Während der Einrichtung muss das WLAN-Passwort eingeben werden, damit Ihre Geräte im Heimnetzwerk angemeldet werden können. Nach der Passwort-Eingabe erscheint der Hinweis "Passwort falsch, obwohl ich es doppelt überprüft habe. Was kann ich machen?
  Controleer of het wachtwoord nog actueel is. Gebruik niet het wachtwoord van je SIM-kaart, Google account, muziekdienst etc. Teufel Streaming heeft het wachtwoord van je wifi-netwerk, oftewel netwerksleutel nodig.

  Tip I: het wifi wachtwoord/netwerksleutel staat meestal op de achter-/onderkant van je router. Voor zover je dit wachtwoord niet hebt gewijzigd, is dit het benodigde wachtwoord.

  Tip II: de autocorrectie functie van van je smartdevice kan het wachtwoord veranderen. Zet de autocorrectie uit.
  Während der Einrichtung muss in der App das WLAN ausgewählt werden, über welches das System zukünftig eingebunden werden soll. In der Auswahl-Liste wird mein Heimnetz jedoch nicht aufgeführt. Woran kann das liegen?
  Kan je het gewenste wifi netwerk niet selecteren, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier vind je de meestvoorkomende redenen:

  1) Het wifi signaal is op de plek waar het apparaat staat 30% of minder. Omdat dit niet voldoende is voor systemen, wordt het wifi netwerk niet getoond. Een signaal van minder dan 30% leidt tot onderbrekingen bij het afspelen en tot een duidelijk lagere performance.

  Oplossing: het wifi signaal verbeteren of het systeem op een betere plaats zetten. Meer informatie vind je hier

  2) Technisch is het mogelijk om het wifi te verbergen. Deze optie is normaal gesproken in de instellingen van je router te vinden. Heb je deze optie geactiveerd, of is de router zo geconfigureerd dan wordt het wifi netwerk niet in de app getoond. Oplossing: schakel het wifi netwerk op "zichtbaar". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
  Während der Einrichtung zeigt die App die Meldung "Router inkompatibel" an. Woran kann das liegen?
  Verschijnt de melding "Wifi-router is niet compatibel", dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal ligt de oorzaak bij de routerconfiguratie van je thuisnetwerk. Deze configuratie kun je aanpassen. Onderstaande wifi instellingen kunnen voor problemen zorgen:

  1) In de router is de functie "DHCP" (automatische toekenning van een netwerkadres) niet ingeschakeld. Hierdoor kan het systeem zich niet in het thuisnetwerk aanmelden.

  Oplossing: activeer de functie "DHCP" in de instellingen van je router. Let op: de naam "DHCP" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "onbekende systemen afwijzen". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

  2) In de router is een zogenaamde Mac-filter ingeschakeld. Deze filter verhindert dat onbekende apparaten aangemeld kunnen worden. Dit geldt voor alle apparaten die het thuisnetwerk nog niet gebruiken.

  Oplossing: deactiveer de MAC-filter tijdens de setup of voeg het systeem toe aan het rijtje bekende apparaten. Let op: de naam "MAC-filter" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "alleen bekende apparaten toestaan". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

  3) De router blokkeert de directe communicatie tussen twee of meer apparaten, die met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden. Deze technische "client isolation" instelling is meestal vooraf geconfigureerd en actief bij een gastnetwerk. Raumfeld heeft een directe communicatie nodig om bijvoorbeeld app-commands van een smartphone (bijv. wanneer je op "play" drukt om een song af te spelen) te kunnen ontvangen. Deze instelling wordt vaak vergeten, omdat de smartphone ondanks een actieve isolatie toch van het internet gebruik kan maken.

  Oplossing: gebruik voor Raumfeld niet het gastnetwerk of deactiveer de functie "client isolation". Let op: de naam "client isolation" kan per fabrikant verschillen of is onderdeel van een vooraf geconfigureerde toegang of een te selecteren beveiligingsstandaard. Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
  Ik heb de CInebar 52 THX precies zoals beschreven, aangesloten op mijn tv. De display is aan, maar ik hoor niets. Waar kan dit aan liggen?
  Controleer het volgende:
  1. Cinebar 52THX beschikt over verschillende ingangen. Het kan zijn dat een ingang geselecteerd is die niet actief is.
   Oplossing: kies de ingang waarmee je sound wilt weergeven.
  2. Cinebar 52 THX heeft een mute-functie. Controleer of de mute-functie actief is.
   Oplossing: deactiveer de mute-functie.
  3. Staat het volume op “0”?
   Oplossing: zet het volume harder.
  Vraag: mijn Cinebar 52 THX klinkt niet zoals ik wil. Hoe kan ik de sound aanpassen?
  De Cinebar 52 THX heeft een equalizer voor hoge en lage frequenties plus verschillende geluidseffecten dankzij de geïntegreerde Dolby Virtual Speaker-Technik (DVS). Ook de subwoofer kun je apart instellen.

  Oplossing: het geluidsbeeld van de Cinebar kun je aanpassen aan jouw smaak. Probeer de verschillende instellingen van de Cinebar 52 THX uit en test welke sound het beste bij jou past. Meer informatie vind je in de handleiding op pagina 15.

  Vergeet niet om de subwoofer in te stellen.
  Der Subwoofer spielt nicht – was kann ich tun?
  1. Falls die Power-Diode nicht leuchtet:
  Tauschen Sie die neben dem Netzschalter befindliche Sicherung aus. Falls die Power-Diode danach nicht leuchtet, wenden Sie sich bitte an unseren Service. Falls die Power-Diode danach leuchtet, aber kein Ton zu vernehmen ist, verfahren Sie bitte wie unter Punkt 2. beschrieben.

  2. Falls die Power-Diode leuchtet:
  Drehen Sie den Pegelregler Level am Subwoofer auf »Minimum«, ziehen das Subwoofer-Cinchkabel am Verstärker ab, drehen Level vorsichtig hoch und berühren den Cinch-Heißleiter des Cinch-Kabels (innen) mit dem Finger. Ist nun ein Brummen oder Knacken zu hören, liegt der Fehler beim Receiver oder seinen Einstellungen. Bleibt der Subwoofer stumm, wenden Sie sich bitte an unseren Service.
  Der Subwoofer meines Cinebars wechselt nicht automatisch in den Standby. Woran kann das liegen?
  De AUTO/ON-schakelaar aan de achterkant van de subwoofer staat niet op “Auto”. Oplossing: Zet de AUTO/ON-schakelaar op “Auto”.
  De subwoofer van mijn subwoofer bromt. Waar kan dit aan liggen en hoe kan ik het stoppen?
  Dit brommen kan verschillende oorzaken hebben. Hier vind je de meest voorkomende oorzaken:

  1. De subwoofer is op een ander stroomnet dan de rest van de set aangesloten.
   Oplossing: sluit de subwoofer en de subwoofer op hetzelfde circuit aan.
  2. Het brommen is een gevolg van een storing in het stroomcircuit. Oplossing: koop een netfilter en sluit beide apparaten hierop aan.
  3. Het brommen komt door een meervoudig stopcontact.
   Oplossing: gebruik een ander meervoudig stopcontact of sluit de subwoofer op een stopcontact in de muur aan. Het kan ook helpen om de stekker andersom in het stopcontact te steken.
  Der Subwoofer meines Cinebar 52 THX wechselt nicht automatisch in den Standby. Woran kann das liegen?
  Mögliche Ursache: Der Subwoofer hat an der Rückseite verschiedene Einstellungsmöglichkeiten. Der Schiebeschalter für den Standby „AUTO/ON“ an der Rückseite des Subwoofers steht nicht auf »Auto«.

  Lösung: Schalter „AUTO/ON“ auf »Auto« stellen.
  Is een actieve subwoofer alleen voor 5.1 of ook voor stereo te gebruiken?
  Door de in home cinema-receivers/versterkers geïntegreerde luidspreker-/bass management functioneert de subwoofer zowel in stereo, Dolby Surround en Digital-modus. De passende luidspreker setup moet echter bij vele receivers voor alle bronnen apart worden ingesteld, bijv. bij cd-weergave alleen Front zonder woofer en bij Dolby Surround videoweergave Front-luidsprekers + subwoofer.
  Waarom schakelt mijn actieve subwoofer zich niet automatisch aan?
  Vele AV-receivers/versterkers geven de bassignalen via de subwoofer voorversterker-uitgang zo zachtjes door, dat de subwoofer niet automatisch aanspringt, omdat hij het zwakke signaal niet als 'aan' schakeling interpreteert. Om ervoor te zorgen dat de subwoofer zich in de automatische modus correct aan- en uitschakelt, raden we je aan, de volumeregelaar op de subwoofer slechts tot 1/3 of ½ van de maximale waarden open te draaien en het volume op de receiver te verhogen. Deels tot een maximum (+ 10dB of + 12 db). Nu moet de subwoofer naar behoren functioneren.
  Welke voordelen heeft een actieve subwoofer?
  1.       Je ontlast je versterker/receiver en verkrijgt daardoor meer dynamiek.
  2.       De actieve subwoofer biedt de mogelijkhed, het volume apart van de andere luidsprekers in te stellen.
  3.       Alleen een actieve subwoofer is direct aan de subwoofer-aansluiting van een home cinema-receiver aan te sluiten.
  Hoe sluit ik mijn volactieve Teufel-systeem aan een AV-receiver aan?
  Alhoewel het Teufel-systeem volactief is, kun je deze ook deelactief samen met een AV-receiver inzetten. Je kunt het als een normaal luidsprekersysteem aansluiten: de vijf satellieten middels luidsprekerkabels aan de bijpassende luidsprekeruitgangen Front R/L, Rear R/L en center van de AV-receiver/versterker en de subwoofer van de Front R-ingang middels een mono-cinch-kabel aaan de Sub Out-uitgang van de AV-receiver/versterker.
   
  Opmerking:
  Bij het gebruik van de Front R-ingang wordt de Auto On/Standby-schakeling aangesproken. De subwoofer verkrijgt ook via dit kanaal het volwaardige subwoofer-signaal.
   
  Wanneer de AV-receiver/versteker voorversterkeruitgangen voor alle kanalen aanbiedt (Front R/L, Rear R/L, center en subwoofer) is de Teufel-set ook middels drie cinch-kabel-paren aan de subwoofer en de satellieten middels luidsprekerkabels aan de subwoofer aan te sluiten. We raden echter de eerstgenoemde variant aan.
  Ik heb geen geluid bij hoge sample rates (Connector²)
  De Raumfeld Connector² heeft de mogelijkheid om geluid bij zeer hoge sampe rates (tot 192 kBit) weer te geven. Wanneer de Connector² aan de stereo-versterker is aangesloten, kun je via je muziekinstallatie van muziekdata in hoge resolutie genieten.

  Helaas kunnen niet alle stereo-versterkers omgaan met hoge sample rates aan een optisch ingang. Wanneer de Connector² een signaal met hogere sample rate verstuurd dan de stereo-versterker verwerken kan, geeft deze het signaal niet weer - men hoort dus geen geluid.

  Dit is op te lossen middels de instellingopties van de Connector². Via Instellingen > Kamerconfiguratie > (Kamer waarin de Connector² zich bevindt) > Connector² vind je de optie 'Maximale sample rate aan de optische uitgang'.

  Hier kun je de maximale sample rate instellen die je stereo-versterker kan verwerken. De Connector² rekent het binnenkomende materiaal met een hoge sample rate om naar de maximaal toegestane sample rate, zodat de stereo-versterker het signaal kan weergeven.
  Ik heb een Connector via een digitale optische kabel op mijn audio systeem aangesloten. Soms wordt de stream echter onderbroken. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?
  In het configuratie menu van de Raumfeld App kun je de maximale sampling rate instellen. Probeer de sampling rate zo te reduceren dat de muziek niet meer onderbroken wordt. Is het probleem hierdoor niet opgelost, vink dan de "Fixed Clock"-optie aan. Het configuratiemenu van de Connector vind je in de Raumfeld App onder Instellingen>Kamer configuratie>Jouw kamers (Connector selecteren) >Kamer details (Connector selecteren).
  Onze website maakt gebruik van cookies
  Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.