8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE
 • Cinebar 50 SE

Cinebar 50 SE

Beter geluid bij de tv
Soundbar voor virtual surrond sound
Cinebar 52 THX
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Soundbar voor virtual surrond sound
 • Hoge verstaanbaarheid van dialogen en stevige bas bij filmgeluid
 • Plug and Play - geen extra versterker nodig
 • Extra aansluitingen voor 5 apparaten zoals tv-receiver, Blu-ray/dvd/cd-speler, etc.
 • Compacte slanke subwoofer in hoogglans zwart
 • Geschikt voor ruimtes tot 30 m²
Features

Onze technologieën op een rij

PC Gaming
Dolby
dts Digital Entertainment
Dolby Pro Logic II
All-on-one installatie

De Cinebar 50 is de beste tv-luidspreker – en meer: een complete virtual surround-installatie voor de weergave van dvd, blu-ray, DVB-T/C/S-ontvangers en andere signaalbronnen. In stereo of surround dankzij Dolby Virtual Speaker-technologie.

Een flatscreen heeft vele voordelen. Een goed geluid hoort daar echter niet bij. Daarvoor is de Cinebar 50. Met deze set katapulteer je het dunne geluid van moderne flatscreens naar een veel hoger niveau. Spraakweergave, dynamiek, volume en ruimtelijkheid in een volledig nieuwe dimensie.

Surround uit een enkele luidspreker
Je zult verbaasd zijn over het geluid van de Cinebar. De Dolby Virtual Speaker-algoritmes analyseren en verwerken het geluid van een signaal en sturen de zes geïntegreerde chassis aan. Het resultaat: een indrukwekkende surround-beleving, die dicht bij een klassieke surround-uitrusting komt die uit vijf in een kamer verdeelde luidsprekers bestaat.

Integratie zonder compromis aan geluid
Een Cinebar 50-ensemble is de meest elegante manier om je flatscreen akoestisch op te waarderen, zonder een luidspreker-oerwoud en bijbehorende elektronica in de woonkamer te moeten opbouwen. Met 350 Watt heeft de Cinebar een groot vermogen wat bewijst dat een systeem wat minder plaats nodig heeft niet betekent dat men minder geluid moet verwachten. Niet bij Teufel...

De bas – een klasse beter

Das langhubige, mit Klippel-Messtechnik optimierte 250 mm-Tieftonchassis, ein großzügig dimensioniertes Bassreflex-Gehäuse mit 32 Liter Volumen und eine neue 100 Watt Sinus-Endstufe sorgen für eine in dieser Preisklasse unerreichte Basswiedergabe bis hinab auf 34 Hz. Der interne Limiter schützt vor Übersteuerungen und Verzerrungen.

Ein Frontschalter ermöglicht die direkte Inbetriebnahme. Die Empfindlichkeit des Standby-Modus ist auf der Rückseite regulierbar. Vier Resonanzdämpfer-Füße gewährleisten den sicheren Stand und eine Entkoppelung vom Boden.

Der US 5110/SW mit schwarz glänzender Frontpartie ist nicht separat erhältlich.

Inhoud levering

 • Actieve subwoofer US 5110/1 SW
 • Soundbar Cinebar 50
 • Mono RCA cable for Cinebar 50
 • Afstandsbediening CB 50 RC
 • L-adapter cinch voor Cinebar 50
 • L-adapter optisch voor Cinebar 50

Technische details

Soundbar Cinebar 50
Soundbar Cinebar 50
Deze slanke Cinebar 50 voegt vier apparaten tot een enkel product samen:

luidspreker, decoder, voorversterker en versterker.

De Cinebar 50 is met twee tweeters, twee mid range boxen en twee mid range woofers uitgerust, die in een 2,5-kanaals opbouw samenwerken. Ze worden aangestuurd door een geïntegreerde versterker met 200 Watt vermogen.

Vier apparaten kunnen via twee digitale (optisch/coax) en twee analoge ingangen aan de Cinebar worden aangesloten. Aan de voorkant van de Cinebar vind je bovendien nog een USB-poort waaraan je je USB-stick kunt aansluiten met hierop data in MP3 en/of WMA-formaat.

De decoder-afdeling van de Cinebar verwerkt Dolby Digital en dts-signalen van binnenkomende bronnen. Deze worden zorgvuldig omgezet voor de weergave op dit stereo-apparaat en genereert via de Dolby Virtual Speaker-technologie een virtueel surround-effect. Drie verschillende weergaven worden aangeboden: stereo, wide en reference.

Middels een ergonomische afstandsbediening is de bediening van de Cinebar wel heel makkelijk. Op het grote en makkelijk af te lezen display kun je de status van het apparaat aflezen.

De Cinebar 50 beschikt over twee beugels voor een directe montage aan de muur. Voor plaatsing op een tv-meubel vindt je bij de levering in bijpassend voetstuk.
Soundbar Cinebar 50
Luidsprekers
Tweeter (aantal per speaker) 2
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Aluminium
Mid range (aantal per speaker) 2
Mid range (doorsnede) 100,00 mm
Mid range (materiaal) Cellulose, gelaagd
Mid range woofer (aantal per speaker) 2
Mid range woofer (doorsnede) 100,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Cellulose, gelaagd
Akoestisch principe 2,5-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Digitale ingang coax 1
Digitale ingang optisch 1
Cinch-ingang stereo 2
Subwoofer uitgang 1
USB 2.0 1
Weergave
Dolby Digital Ja
DTS Ja
MP3 Ja
WMA Ja
En verder... MP3 pro
Dolby Pro Logic Ja
Dolby Pro Logic II Ja
Dolby Pro Logic II Movie, Music, Game
Dolby Virtual Speaker Ja
Soort apparaten Soundbar
Elektronica
Afstandsbediening Ja
Versterker - technologie Class D
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 100 W
Display Ja
Afmetingen
Diepte 12,00 cm
Breedte 101,00 cm
Hoogte 13,25 cm
Gewicht 8,60 kg
Actieve subwoofer US 5110/1 SW
Actieve subwoofer US 5110/1 SW
De elastische, met de Klippel-meetmethode geoptimaliseerde 250 mm woofer in een ruim gedimensioneerde basreflexbehuizing van 32 liter zorgt voor een basweergave met een diepte tot 34 Hz. Dit mede dankzij een basreflexopening die aan de zijkant is gemonteerd en een vermogen van 100 Watt. De interne limiter voorkomt overbelasting en vervormingen.

Een schakelaar aan de voorkant van de subwoofer zorgt voor directe ingebruikname. De gevoeligheid van de standby-modus is aan de achterkant van de subwoofer in te stellen. Vier resonantiedempers waarborgen stabiliteit en koppelen de subwoofer los van de bodem.

De US 5110/SW met glanzend zwarte voorkant is niet apart verkrijgbaar.
Actieve subwoofer US 5110/1 SW
Luidsprekers
Woofer (doorsnede) 250,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose
Opbouw behuizing Basreflex
Netto volume 32 Liter
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Cinch-ingang 1
Elektronica
Laagste grensfrequentie (-3 dB) 34 Hz
Phaseregelaar aan/uit, 0 of 180 graden
Versterkervermogen subwooferkanaal 100 W
Standby-functie Ja
Standy verbruik 0,34 Watt
Maximaal verbruik 285 Watt
En verder... Regelbare schakelaar - Auto On/Off
Afmetingen
Diepte 41,00 cm
Breedte 24,00 cm
Hoogte 49,00 cm
Gewicht 17 kg
Anders De hoogte is gemeten zonder statieven. De hoogte van de statieven is 12 mm.

Downloads & support

Hulp bij dit product
Welke luidsprekerkabels raadt Teufel aan?
Voor kleinere sets tot de Theater 1 raden we voor een optimale geluidskwaliteit de 2,5 mm² dikke Teufel-luidsprekerkabels aan, wanneer de benodigde lengte niet meer dan 15 meter is. Voor Theater 2 en de grotere systemen raden we voor de Front/center-luidsprekers de Teufel-kabel met 4 mm² doorsnede aan en voor de effectluidsprekers de 2,5 mm² kabel (wanneer de 15 meter lengte niet wordt overschreden).
Welke kabels heb ik nodig voor een Teufel luidsprekerset voor de aansluiting met de AV-receiver?
Een home cinema-systeem benodigd luidsprekerkabels voor de aansluiting van de satellieten met de receiver en een NF-mono-cinch-kabel voor de verbinding van de actieve subwoofer met de Sub-Out-stekker van de AV-receiver.
Kan men luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes met elkaar combineren?
Voor de aanvulling van ontbrekende kabellengtes kun je zonder verschil in geluidsweergave ook luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes gebruiken. De doorsnede mag echter niet extreem van elkaar verschillen.
Moet ik een volactief of liever een deelactieve luidsprekerset kiezen?
Deelactieve systemen moeten met een AV-receiver worden verbonden. Deze verzorgt de vijf tot zeven satellieten met het benodigde vermogen. Alleen de subwoofer werkt met een eigen versterker. Door de AV-receiver is de investering in een nieuwe installatie hoger, maar deze oplossing is ook flexibeler. Ten slotte kun je aan een AV-receiver meerdere signaalbronnen zoals TV, satellietontvanger, PC, spelcomputer en MP3-speler gelijktijdig aansluiten.

Volactieve sets hebben niet per se een AV-receiver nodig. Hier worden de vijf tot zeven satellieten met vermogen verzorgd door de versterkers die in de subwoofer zijn ingebouwd. Daardoor bespaar je de kosten voor een receiver, maar je kunt aan de meeste receivers maar een geluidsbron aansluiten. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.

Natuurlijk kun je de volactieve systemen later ook met een AV-receiver uitbreiden. De aansluiting is dan dezelfde als met de deelactieve sets. Een andere optie en aantrekkelijk qua prijs is een uitbreiding met de Decoderstation, die een veelvoud van analoge en digitale ingangen voor onze volactieve sets beschikbaar maakt.
Wat is het verschil tussen een Cinebar 50 en een 5.1 surround systeem?
De Cinebar 50 is Teufels antwoord op de vaak bescheiden geluidskwaliteit van flatscreens. Naast een goed design en een uitstekend geluid is ook de plaatsbesparende en ongecompliceerde opstelling van de Cinebar 50 voordelig. Je hebt geen compleet luidsprekersysteem nodig in je woonkamer. Je hoeft geen akoestische metingen (bijv. m.b.t. reflecties van aangrenzende muren) te verrichten en geen complexe instellingsprocedure te doorlopen.
Kan ik de Cinebar 50 direct aan een dvd-speler, tv/beeldscherm, satellietontvanger of PC aansluiten?
Ja. De Cinebar 50 heeft een ingebouwde 350 Watt versterker, en zowel analoge als digitale ingangen, bijv. voor de dvd-speler, spelcomputer, dj-mixer, cd-speler, satellietontvanger, laptop of een multimedia-pc. Deze apparaten verbind je direct met de passende ingangen aan de achterzijde van de soundbar.
Heb ik voor de Cinebar nog een aparte AV-receiver nodig?
Nee. De Cinebar 50 heeft belangrijke receiver-functies reeds geïntegreerd, bijv. 350 Watt-versterker, analoge en digitale ingangen, Dolby Digital/dts-decoder, etc.
Hoe en waar stel ik de Cinebar 50 het beste op?
De soundbar past het beste in het midden onder het beeldscherm (op het tv-meubel of aan de muur gemonteerd). De subwoofer wordt het beste aan de voorste muur gepositioneerd, maar kan ook ergens anders, vrij in de ruimte staan. Tip: de volumeregelaar op de subwoofer zelf op maximaal zetten.
Waarom is de Cinebar 50 zo zwaar?
In de behuizing bevinden zich zes luidsprekers, decoder, voorversterker en versterker. Toch is een stevige stand, dan wel montering aan de muur gewaarborgd. Stabiele hoek-adapters (alsook afstandshouder van de muur en kabelhouder) zijn bij de levering van de Cinebar 50 inbegrepen.
Waarvoor dienen de instellingen 'stereo', 'reference' en 'wide'?
Met de Cinebar kun je in de modus 'stereo' je muziek in normale stereokwaliteit horen. Bovendien kan het apparaat ook 2-kanaals stereosignalen zo indelen, dat een surround-indeling wordt gesimuleerd. Je verkrijgt in de modus 'wide' deze virtuele surround sound, in plaats van alleen het stereogeluid.
Bevalt eerder een geluidsweergave, die exact de breedte van de soundbar weergeeft, kies je voor de modus 'reference'. Om de gewenste modus te kiezen, druk je tijdens de weergave meermaals achter elkaar op de modusknop op de afstandsbediening.
Hoe speel ik met de Cinebar 50 muziekdata van een USB-stick af?
USB-sticks met een capaciteit tot 8 GB worden ondersteund. MP3 en WMA-data worden afgelezen. Het WAV-formaat wordt niet gelezen/herkend. Steek de USB-stick in de daarvoor bestemde ingang aan de voorkant van de soundbar en druk op de afstandsbediening op de knop USB. Afhankelijk van USB-medium en de daarop aanwezige data, kan het even duren voordat de stick is herkend. (Op het display van de soundbar verschijnt de melding 'loading'.) Het kiezen van de titels is gelijk aan de data-hiërarchie op de USB-stick en vervolgens alfabetisch. Met de knop 'prev' (vorige titel), 'next' (volgende titel) en 'play/pause' op de afstandsbediening speel je de gewenste titel af.
Welke aansluitingen heeft de Cinebar 50?
De Cinebar 50 is in het bezit van twee digitale- (optisch/coax) en twee analoge audio-ingangen. Aan de voorkant bevindt zich een USB-poort.
De afstandsbediening reageert niet, wat kan ik doen?
Om een andere bron te kiezen, druk je op de knop “SOURCE”. Houd de afstandsbediening altijd recht voor de Soundbar, niet in een hoek. Zorg er voor dat het signaal tussen de afstandbediening en de de infrarood sensor van de Soundbar niet wordt geblokkeerd. Zorg ervoor dat de beschermende folie uit het batterijvak volledig is verwijderd en dat de batterijen goed zijn geplaatst en opgeladen.
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Mijn subwoofer bromt, wat kan ik doen?
Is de bromtoon vanaf een afstand van meer dan 1 meter goed te horen en/of ook uit de satellieten te horen, is er mogelijk een defect. De bromtoon kan ook door een aangesloten apparaat of storingen in de stroomvoorziening worden veroorzaakt. Doe de volgende test om de oorzaak van de bromtoon te kunnen vinden.

1. Trek alle cinch-kabels uit de ingangen van de subwoofer. Wanneer de bromtoon nu niet meer optreedt, ga dan verder met punt B.
A. Sluit de stekker van de subwoofer in een andere stopcontact (bijv. badkamer, keuken, slaapkamer).
Blijft de subwoofer brommen, neem dan contact op met onze service-afdeling.

Is het brommen gestopt, is er sprake van een storing in de stroomvoorziening, die door dimmers of oplaadapparaten kan worden veroorzaakt. Om de storingsbron te vinden, trek je een voor een alle apparaten uit het stopcontact. Wanneer het brommen gestopt is, heb je ook de veroorzaker gevonden.

B. In dit geval is een 'bromlus'. voor de storing verantwoordelijk. Doorloop de volgende stappen om de bron van het probleem te vinden.

Verbreek de verbinding van de kabel- of satellietaansluiting van de tv-receiver en luister of het brommen verdwenen is. Wanneer dat is, gebruik je voor de kabelaansluiting een mantelstroomfilter om de lus te doorbreken. Bijv. mantelstroomfilter coax AC 9022 ED. Heb je een satellietaansluiting, verbind dan de satellietontvanger met een optische kabel met de eventuele aangesloten decoderstation.

Blijft het brommen aanwezig, meld je dan bij onze serviceafdeling, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.
Der Subwoofer spielt nicht – was kann ich tun?
1. Falls die Power-Diode nicht leuchtet:
Tauschen Sie die neben dem Netzschalter befindliche Sicherung aus. Falls die Power-Diode danach nicht leuchtet, wenden Sie sich bitte an unseren Service. Falls die Power-Diode danach leuchtet, aber kein Ton zu vernehmen ist, verfahren Sie bitte wie unter Punkt 2. beschrieben.

2. Falls die Power-Diode leuchtet:
Drehen Sie den Pegelregler Level am Subwoofer auf »Minimum«, ziehen das Subwoofer-Cinchkabel am Verstärker ab, drehen Level vorsichtig hoch und berühren den Cinch-Heißleiter des Cinch-Kabels (innen) mit dem Finger. Ist nun ein Brummen oder Knacken zu hören, liegt der Fehler beim Receiver oder seinen Einstellungen. Bleibt der Subwoofer stumm, wenden Sie sich bitte an unseren Service.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.