8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set
 • Cinebar 21 Set

Cinebar 21 Set

Virtual surround sound met krachtige bas
Krachtige speakerbar voor virtuele surround sound
(44)
Cinebar Duett "2.1-Set"
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Mogen we voorstellen
Elegant, decent, maar vol qua geluid. Dat is de Cinebar 21. Gun je flatscreen een hoogwaardig geluid.
Alle specs en features op een rij
 • Krachtige speakerbar voor virtuele surround sound
 • Compleet en direct speelklaar
 • Kristalheldere tonen en duidelijke spraakweergave
 • Surround sound zonder kabelsalade
 • Eenvoudige installatie
 • Bespaart ruimte en geld
Dit vinden andere van ons
(4.5 van 5 bij 44 reviews)
Alle reviews
Features

Onze technologieën op een rij

Dolby
dts Digital Entertainment
Virtual surround sound met krachtige bas

Je ultra dunne flatscreen hangt aan de muur of staat op een passende tv meubel en je bent super tevreden over de scherpe Full HD-beelden. Nu wordt het echter tijd om je flatscreen te upgraden met een dikke sound. Je weet dat het geluid uit je flatscreen zo plat als de vorm van je tv is, maar misschien wist je nog niet dat je met slechts één luidspreker en subwoofer een echte home cinema ervaring beleeft. Nu wel! Teufel presenteert met de Cinebar 21 namelijk een complete home cinema set voor spectaculaire virtuele surround weergave en dat uit slechts één luidsprekerbar plus passende sub voor extra baspower.

Compleet en direct speelklaar

Omdat de Cinebar 21 een actief systeem is, heb je geen extra versterker of AV-receiver nodig. De set is compleet en direct speelklaar en biedt zowel digitale als ook analoge aansluitingen aan, zodat je je tv, gameconsole, CD-speler of MP3-speler eenvoudig en snel kunt aansluiten en direct geniet van je nieuwe sound. Meer heb je niet nodig!

Kristalheldere tonen
De Cinebar 21 produceert – door de optimaal afgestemd hoogwaardige tweeter en mid-range driver – kristalheldere tonen, voor duidelijke spraakweergave en indrukwekkende dynamiek bij filmgeluid. De krachtige subwoofer met maar liefst 120 Watt vermogen aan boord, produceert imponerende lage tonen.

Surround sound zonder kabelsalade
Met de Cinebar 21 beschik je over een surround-systeem zonder dat er in elke hoek van je kamer speakers moeten worden geïnstalleerd, waardoor er geen kabels meer door je kamer lopen. De Cinebar 21 is geschikt om op de tv meubel te plaatsen of aan de muur direct onder de tv te bevestigen m.b.v. het handige ophangsysteem aan de achterkant van de set. De subwoofer met strak afgewerkte hoogglanslak is dankzij zijn compacte afmetingen makkelijk te plaatsen en past door zijn compacte formaat in iedere woonkamer. Hij is maar 31 cm hoog!

De Cinebar 21 overtuigd
Als je je kamer niet vol met speakers wilt en een systeem wilt die optisch en akoestisch past bij jouw flatscreen, dan hoef je niet langer te zoeken. Met de Cinebar 21 haal je niet alleen een krachtige virtuele surround sound in huis, je bespaart ook nog eens veel ruimte en geld omdat je geen extra AV-receiver nodig hebt. Niet alleen wij zijn overtuigd van de Cinebar 21. Het Duitse vakblad AV Magazin testte de set en beoordeelde de Cinebar 21 als 'erg goed': 'Dankzij Dolby Virtual Speaker-techniek biedt de compacte soundbar een indrukwekkend ruimtelijk geluid, wat het plezier bij films en tv kijken duidelijk verhoogd.'

Subwoofer

The included subwoofer produces an impressively clear and powerful bass. With the 120 watts of performance, this handy little sub delivers sound to spare, and its attractive glossy front and compact dimensions won't look out of place in even the poshest interiors.

Inhoud levering

 • Soundbar Cinebar 21
 • connecting cabel for Cinebar 21
 • Afstandsbediening voor CB 21 SB
 • Actieve subwoofer CB 50 SW

Technische details

Soundbar Cinebar 21
Soundbar Cinebar 21
Meer dan wat het lijkt. Dit slanke geluidswonder is zowel luidspreker als decoder als versterker. De Cinebar 21 soundbar is uitgerust als 2-kanaalsopbouw met twee tweeters en vier midrange drivers. De ingebouwde versterker heeft 2x 40 Watt vermogen. Twee digitale ingangen (optisch/coax) en een extra analoge ingang zijn beschikbaar voor weergave apparaten.

De decoder verwerkt Dolby Digital/dts signalen van binnenkomende signaalbronnen. Ze schakelt deze voor weergave op een stereo-apparaat om en genereert middels Dolby Virtual Speaker-technologie een virtueel surround effect. Drie verschillende weergave modi worden aangeboden: stereo – wide- reference. Een Lip Snyc funtie zorgt ervoor dat geluid en beeld tegelijk worden weergegeven.

Dankzij een handzame ergonomische afstandsbedieing is een makkelijke aansturing van de belangrijkste functies gewaarborgd. De huidige status is makkelijk af te lezen van het grote, dimbare display. De Cinebar 21 soundbar is direct aan de muur te monteren. Voor de positionering op een tv-meubel of in de kast is een extra voetstuk bij levering bijgesloten.
Soundbar Cinebar 21
Luidsprekers
Opbouw behuizing Gesloten
Materiaal behuizing ABS Kunststof
Netto volume 8,20 Liter
Aansluitingen
Digitale ingang coax 1
Digitale ingang optisch 1
Cinch-ingang stereo 1
Weergave
DTS DTS 5.1 / DTS 2.0
Dolby Digital Ja
DTS Ja
Dolby Digital Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1 AC-3
Dolby Pro Logic II Yes
Dolby Virtual Speaker Wide / Reference / Off
Elektronica
Versterker-configuratie Class D
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 50 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 40 W
Spanning 220-240 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 0,50 Watt
Maximaal verbruik 100 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Display Ja
Soort display LCD
Geïntegreerde DSP Ja
Audio digitaal-analoog-omzetter 192kHz / 24 Bit
Afstandsbediening Infrarood
Afmetingen
Diepte 11,33 cm
Breedte 91,85 cm
Hoogte 11,53 cm
Gewicht 7,60 kg
Actieve subwoofer US 5106/1 SW
Actieve subwoofer US 5106/1 SW
Klein, compact, krachtig. De met de Klippel meetmethode geoptimaliseerde 160 mm elastische woofer produceert in een adequaat gemidensioneerde reflex behuizing dankzij een versterker met 120 Watt vermogen een ongeloofelijke basweergave die tot 45 Hz gaat. De interne limiter beschermt de subwoofer voor overbelasting en verstoringen.

Een schakelaar aan de voorkant maakt het mogelijk het apparaat direct in gebruik te nemen. De gevoeligheid van de standby modus is aan de achterkant in te stellen. Vier resonantiedempers waarborgen een stabiele positionering en een ontkoppeling van de vloer.

De US 5106/SW met zwart glanzende voorkant is niet los verkrijgbaar.
Actieve subwoofer US 5106/1 SW
Luidsprekers
Woofer (aantal per speaker) 1
Woofer (doorsnede) 160,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose, gelaagd
Opbouw behuizing Basreflex
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Zwart, hoogglans
Statief geïntegreerd Ja
Magnetische afscherming Ja
Elektronica
Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 130 W
Versterkervermogen subwooferkanaal 120 W
Afmetingen
Diepte 30,80 cm
Breedte 23,80 cm
Hoogte 31,00 cm
Gewicht 16,20 kg

Recensies & reviews

Cinebar 21 Set review of Player
Cinebar 21 Set review of Player Cinebar 21 Set review of Player
'Zeer goede surround sound'
Player 03/2012
'Indrukwekkend, zo krachtig en effectief als de compacte set is. Of het nu om aardbevingen in '2012' gaat of de dialogen tussen Vin Diesel en Brian O'Conner tijdens de actie in hoofdstuk 15 van 'Fast Five', ... Het systeem produceert steeds zuivere en effectieve meerkanaalssound. De 120 Watt eindversterker in de subwoofer levert daarbij een goede basfundering die ook in ruimtes tot 25 m² voor voelbare home cinema beleving en speelplezier zorgt. De ruimtelijke weergave is zeer geslaagd, zodat ook games als Ghost Recon zeer goed zijn te spelen.'

Conclusie
'De Cinebar 21 set van Teufel biedt zeer goede surround sound uit compacte luidsprekers voor een absoluut faire prijs-kwaliteitverhouding.'
Cinebar 21 Set review of hifitest.de
Cinebar 21 Set review of hifitest.de Cinebar 21 Set review of hifitest.de Cinebar 21 Set review of hifitest.de
'Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding'
hifitest.de 05/2012
'De nieuwe Cinebar 21 - van home cinema specialist Teufel - is een virtual-surround-systeem en is in het bezit van de bekende Dolby-Virtual-Technology. In de soundbar - van ongeveer 92 cm lang - worden twee 2-kanaalsopbouw systemen gebruikt, om de toeschouwer te omhullen met surround sound.` In totaal: 4 midrange woofers met een doorsnede van 80 mm en twee tweeters met een doorsnede van 20 mm, die door een 2 x 40 Watt versterker worden aangedreven. Informatie over de actieve input en de weergave modus wordt d.m.v. het display aan de voorkant weergegeven. Voor de bediening heeft Teufel een eenvoudige maar gebruiksvriendelijke afstandbediening gemaakt.'

'De Cinebar 21 set van Teufel met compacte luidsprekers geeft een zeer goede surround sound weer, en dat voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding'
Voor de complete tekst ga je naar hifitest.de (Duits)
Cinebar 21 Set review of Heimkino
Cinebar 21 Set review of Heimkino Cinebar 21 Set review of Heimkino
'Zeer goede surround-sound'
Heimkino 5/2012
'Indrukwekkend, zo krachtig en effectief als deze set optreedt. Of het nu om aarbevingen gaat zoals in '2012' of de dialogen tussen Vin Diesel en Brian O'Conner in 'Fast Five'; de Cinebar 21 produceert steeds zuivere en effectvol meerkanaals-geluid. De 120 Watt eindversterker in de subwoofer levert daarbij een stevige basfundering, dat ook in ruimtes tot 25 m² voor voelbare home cinema beleving zorgt. Aantrekkelijk en dynamisch is de 2-kanaals muziekweergave van Thomas Dolbys 'Pulp Culture'. Hetzelfde nummer met de aangeschakelde wide-modus klinkt vol effect en nog spectaculairder.'

Conclusie
'De Cinebar 21 van Teufel biedt een zeer goede surround-sound uit compacte luidsprekers voor een absoluut faire prijs-kwaliteitverhouding.'
Cinebar 21 Set review of AV-Magazin
Cinebar 21 Set review of AV-Magazin
'Verhoogd plezier van film en tv kijken'
AV-Magazin 04/2012
'De Cinebar 21 van Teufel biedt behoorlijke geluidskwaliteit voor een redelijke prijs. Daarmee is de slechte geluidskwaliteit van moderne flatscreens te verbeteren en wordt de portemonnee ontzien. Dankzij Dolby Virtual Speaker-techniek biedt de compacte soundbar een indrukwekkend ruimtelijk geluid, wat het plezier bij films en tv kijken duidelijk verhoogd.'
Lees hier de gehele test (Duits)!
Cinebar 21 Set review of SFT
Cinebar 21 Set review of SFT
'Het is de binnenkant die telt!'
SFT 04/2012
'De goeduitziende concurrentie degradeert de de terughoudend vormgegeven Teufel Cinebar tot grijze muis. Maakt allemaal niet uit. Het is de binnenkant die telt! En daar scoort de Cinebar bijvoorbeeld met een praktische LipSync-functie, die de synchrone weergave van beeld en geluid waarborgt. Ook het display mag er zijn - hij voorkomt slechte verrassingen bij bijvoorbeeld de ontbijttelevisie, wanneer het volume nog hoog staat vanwege de film van de avond ervoor.'
Cinebar 21 Set review of Area DVD
Cinebar 21 Set review of Area DVD
'Hoogwaardig alternatief voor bij de flatscreen'
Area DVD 02/2012
'De Cinebar 21 als compleet 2.1 systeem overtuigt als makkelijk en snel te installeren, voordelig geprijsd en qua geluid hoogwaardig alternatief voor het gebruik van luidsprekers bij de flatscreen. Jammer genoeg heeft de soundbar geen HDMI-aansluitingen. Voor de rest laat de set weinig te wensen over. Het grote display is goed leesbaar, ook op grote afstand. Bij de weergave van filmgeluid is de Dolby Virtual Speaker een zeer goede ondersteuning voor meer effecten bij de totale ruimtelijkheid. De geluidsbeleving verkrijgt meer breedte en diepte. Bij het luisteren naar muziek raden we echter aan om de functie Dolby Virtual Speaker uit te schakelen. In normale weergave wordt dan een eerlijke, heldere, neutrale akoestiek aangeboden met goede weergave van zang en instrumenten.'

+ Zeer goede ruimtelijkheid bij actieve Dolby Virutal Speaker functie
+ Stabiel
+ Actieve subwoofer met goed volume en kracht
+ Zonder Dolby Virtual Speaker een neutraal en authentiek geluid bij de muziekweergave
+ Zorgvuldige verwerking
+ Snelle installatie


Lees hier het hele testbericht (Duits)!
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Welke kabels heb ik nodig voor een Teufel luidsprekerset voor de aansluiting met de AV-receiver?
Een home cinema-systeem benodigd luidsprekerkabels voor de aansluiting van de satellieten met de receiver en een NF-mono-cinch-kabel voor de verbinding van de actieve subwoofer met de Sub-Out-stekker van de AV-receiver.
Der Subwoofer spielt nicht – was kann ich tun?
1. Falls die Power-Diode nicht leuchtet:
Tauschen Sie die neben dem Netzschalter befindliche Sicherung aus. Falls die Power-Diode danach nicht leuchtet, wenden Sie sich bitte an unseren Service. Falls die Power-Diode danach leuchtet, aber kein Ton zu vernehmen ist, verfahren Sie bitte wie unter Punkt 2. beschrieben.

2. Falls die Power-Diode leuchtet:
Drehen Sie den Pegelregler Level am Subwoofer auf »Minimum«, ziehen das Subwoofer-Cinchkabel am Verstärker ab, drehen Level vorsichtig hoch und berühren den Cinch-Heißleiter des Cinch-Kabels (innen) mit dem Finger. Ist nun ein Brummen oder Knacken zu hören, liegt der Fehler beim Receiver oder seinen Einstellungen. Bleibt der Subwoofer stumm, wenden Sie sich bitte an unseren Service.
Mijn subwoofer bromt, wat kan ik doen?
Is de bromtoon vanaf een afstand van meer dan 1 meter goed te horen en/of ook uit de satellieten te horen, is er mogelijk een defect. De bromtoon kan ook door een aangesloten apparaat of storingen in de stroomvoorziening worden veroorzaakt. Doe de volgende test om de oorzaak van de bromtoon te kunnen vinden.

1. Trek alle cinch-kabels uit de ingangen van de subwoofer. Wanneer de bromtoon nu niet meer optreedt, ga dan verder met punt B.
A. Sluit de stekker van de subwoofer in een andere stopcontact (bijv. badkamer, keuken, slaapkamer).
Blijft de subwoofer brommen, neem dan contact op met onze service-afdeling.

Is het brommen gestopt, is er sprake van een storing in de stroomvoorziening, die door dimmers of oplaadapparaten kan worden veroorzaakt. Om de storingsbron te vinden, trek je een voor een alle apparaten uit het stopcontact. Wanneer het brommen gestopt is, heb je ook de veroorzaker gevonden.

B. In dit geval is een 'bromlus'. voor de storing verantwoordelijk. Doorloop de volgende stappen om de bron van het probleem te vinden.

Verbreek de verbinding van de kabel- of satellietaansluiting van de tv-receiver en luister of het brommen verdwenen is. Wanneer dat is, gebruik je voor de kabelaansluiting een mantelstroomfilter om de lus te doorbreken. Bijv. mantelstroomfilter coax AC 9022 ED. Heb je een satellietaansluiting, verbind dan de satellietontvanger met een optische kabel met de eventuele aangesloten decoderstation.

Blijft het brommen aanwezig, meld je dan bij onze serviceafdeling, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.
Is een actieve subwoofer alleen voor 5.1 of ook voor stereo te gebruiken?
Door de in home cinema-receivers/versterkers geïntegreerde luidspreker-/bass management functioneert de subwoofer zowel in stereo, Dolby Surround en Digital-modus. De passende luidspreker setup moet echter bij vele receivers voor alle bronnen apart worden ingesteld, bijv. bij cd-weergave alleen Front zonder woofer en bij Dolby Surround videoweergave Front-luidsprekers + subwoofer.
Waarom schakelt mijn actieve subwoofer zich niet automatisch aan?
Vele AV-receivers/versterkers geven de bassignalen via de subwoofer voorversterker-uitgang zo zachtjes door, dat de subwoofer niet automatisch aanspringt, omdat hij het zwakke signaal niet als 'aan' schakeling interpreteert. Om ervoor te zorgen dat de subwoofer zich in de automatische modus correct aan- en uitschakelt, raden we je aan, de volumeregelaar op de subwoofer slechts tot 1/3 of ½ van de maximale waarden open te draaien en het volume op de receiver te verhogen. Deels tot een maximum (+ 10dB of + 12 db). Nu moet de subwoofer naar behoren functioneren.
Hoe sluit ik mijn volactieve Teufel-systeem aan een AV-receiver aan?
Alhoewel het Teufel-systeem volactief is, kun je deze ook deelactief samen met een AV-receiver inzetten. Je kunt het als een normaal luidsprekersysteem aansluiten: de vijf satellieten middels luidsprekerkabels aan de bijpassende luidsprekeruitgangen Front R/L, Rear R/L en center van de AV-receiver/versterker en de subwoofer van de Front R-ingang middels een mono-cinch-kabel aaan de Sub Out-uitgang van de AV-receiver/versterker.
 
Opmerking:
Bij het gebruik van de Front R-ingang wordt de Auto On/Standby-schakeling aangesproken. De subwoofer verkrijgt ook via dit kanaal het volwaardige subwoofer-signaal.
 
Wanneer de AV-receiver/versteker voorversterkeruitgangen voor alle kanalen aanbiedt (Front R/L, Rear R/L, center en subwoofer) is de Teufel-set ook middels drie cinch-kabel-paren aan de subwoofer en de satellieten middels luidsprekerkabels aan de subwoofer aan te sluiten. We raden echter de eerstgenoemde variant aan.
Waarvoor dient de automatische aan-/uitschakeling (‘Auto On/Off’) van de actieve subwoofer?
Bij de automatische aan/uitschakeling gaat het om een stroombesparende standby-modus. Om deze te activeren moet de schakelaar op ‘On’ dan wel op ‘1’ worden gezet. Daardoor schakelt de subwoofer zich aan, zodra er een sterk bassignaal wordt gegeven. Wanneer na circa tien tot twintig minuten geen of slechts een zeer zwak signaal komt, schakelt de subwoofer zich automatisch in de standby-modus.
Alhoewel het LED-lampje nog brandt, is de subwoofer in de standby-modus. Deze functie kan makkelijk worden gecontroleerd door het volume aan de receiver/versterker langzaam te verhogen. De subwoofer schakelt zich dan vanzelf na een bepaald volume met een zacht kraken aan.
Wat gebeurt met de eindversterker van de subwoofer wanneer ik de satellieten niet aansluit?
Zodra de satellieten aan de subwoofer zijn aangesloten en niet aan de AV-receiver/versterker, verdeelt het vermogen van de 6- dan wel 8-kanaals eindversterker zich over de subwoofer en de satellieten.
 
Zijn de satellieten niet direct aan de subwoofer, maar via een luidsprekerkabel aan de AV-receiver/versterker aangesloten, verhoogt zich het vermogen voor de subwoofer zich iets; de eindversterkers voor de satellieten zijn niet gebruik. Zo kunnen de subwoofer en de satellieten nog dynamischer zijn als wanneer de subwoofer ook nog de satellieten met vermogen moet voorzien.
 
De technische achtergrond: de subwoofer heeft een grote transformator met een bepaald vermogen. Ofwel verdeeld zich dit vermogen zich ook over de vijf satellieten en de subwoofer of je verkrijgt een hoger vermogen voor alleen de subwoofer.
Hoe sluit ik een actieve subwoofer aan?
Uw AV-receiver heeft aan de achterkant een zogenaamde sub-out (subwoofer uitgang). Met een subwoofer kabel (mono cinch kabel) kunt u direct de actieve subwoofer verbinden met de AV-receiver. Moderne AV-receivers hebben vaak ook sub-out 1 en sub-out 2, voor de klankweergave maakt het niet uit of u gebruikt maakt van één van beide uitgangen. Mocht u op een later termijn uw home cinema systeem verder uitbreiden met een tweede subwoofer voor meer basweergave dan kunt u deze op de tweede sub-out verbinden. Subwoofer kabels bieden wij aan in een lengte van 5 meter. Wil je een subwoofer draadloos verbinden, dan kan dit met de Subwoofer wireless set. Heb je een Teufel T 10, T 8 of S 6000 SW subwoofer die standaard Sub-Connect ondersteund, dan heb je alleen de subwoofer wireless transmitter nodig.
Waarvoor dient de volumeschakelaar?
Het geluid van een luidspreker hangt steeds samen met de ruimte waarin de luidspreker zich bevindt. Om ervoor te zorgen dat je de verhouding van actief basaandeel tot hoge tonen en middentonen kunt aanpassen aan de ruimte, is het volume van de actieve subwoofer te regulieren.
Oordeel naar je eigen bevindingen, welke instelling voor jouw ruimte de beste is. Deze schakelaar is vooral een aanbeveling voor stereo. Meerkanaals-versterkers beschikken daarentegen vaak over verdergaande technieken, die het volume van de subwoofer aanpassen. Daarom stel je bij een meerkanaalssysteem de regelaar om te beginnen bij 0 dB in.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.