8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account

Raumfeld One S

Mini hifi wifi
Direct speelklare wifi speaker
(334)
Teufel One S
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger

Highlights

Mogen we voorstellen
Geen ander streaming hifi-systeem, in een dergelijke compacte behuizing, biedt zoveel akoestisch vermogen als de Raumfeld One S: intelligent ontworpen akoestische componenten gecombineerd met de nieuwste Raumfeld technologieën. Jouw nieuwe favoriet voor het weergeven van jouw muziek.
Alle specs en features op een rij
 • Direct speelklare wifi speaker
 • Stream direct van je Android en iOS apparaat
 • Toegang tot alle muziek ter wereld
 • Hifi muziekweergave
 • Intuïtieve bediening met gratis Raumfeld App
 • Eenvoudige installatie
 • Speelt Spotify, TuneIn en diverse audiobestanden
 • Geïntegreerde Watt Class-D Bi-Amping versterker
Dit vinden andere van ons
(4.34 van 5 bij 334 reviews)
Alle reviews
Features

Onze technologieën op een rij

Streaming WiFi Raumfeld
iOS
Android
Napster
Tunein
Spotify Music Streamingdienst
TIDAL Musik Streamingdienst
Soundcloud
Chromecast built-in
plug & play
USB
Internet-Radio

Toegang tot alle muziek ter wereld

Ben jij op zoek naar een draadloze wifi speaker? Een compacte speaker die je muziek in hoge kwaliteit weergeeft? In de keuken, slaapkamer of woonkamer? Raumfeld maakt het mogelijk. Neem je smartphone, start een online muziekdienst m.b.v. de gratis Raumfeld controller App en kies één van de meer dan 20 miljoen beschikbare tracks. Het enige wat de Raumfeld One S nodig heeft, is een stroomaansluiting en een connectie met je draadloze netwerk. Geen extra versterker, CD-speler of usb-stick. Zo eenvoudig is muziek streaming met de Raumfeld One S.

Met Raumfeld heb je toegang tot alle muziek ter wereld. Raumfeld ondersteunt meerdere streamingdiensten waaronder Spotify, waar je uit meer dan 20 miljoen tracks kunt kiezen. Ook kun je tot maar liefst 70.000 radiostreams met TuneIn afspelen. Of speel je muziek, opgeslagen op je iOS of Android smartphone en tablet of op je NAS, direct op de speakers van Raumfeld af.

High fidelity muziekweergave

Zelfs hoge kwaliteit audiobestanden worden moeiteloos en in adembenemende kwaliteit afgespeeld door de Raumfeld One S. Het geluid van deze audiobestanden klinkt gedetailleerder, dynamischer, ruimtelijker en muzikaler dan CD.

Intuïtieve bediening met gratis Raumfeld App voor tablet en smartphone Met de gratis Raumfeld controller App voor Android en iOS bedien je de Raumfeld speakers en selecteer je muziek op je computer, NAS of het internet, allemaal vanuit je eigen tablet of smartphone door het hele huis. De Raumfeld controller App is gratis te downloaden in de iTunes App Store of Google Play™.

Eenvoudige installatie

Met de Raumfeld One S heb je geen extra stereo versterker en overbodige kabels nodig. De installatie is eenvoudiger dan een klassieke stereo set. De Raumfeld One S installeer je in een handomdraai met je eigen draadloze netwerk. Installeer de Raumfeld controller App op je smartphone, volg de stappen op de App en het afspelen van je muziek kan meteen beginnen.

Specificaties

 • 2-kanaals coaxial systeem met 100-mm mid-bass driver en een 20-mm tweeter: garandeert een precieze en gedetailleerde geluidsweergave.
 • De 100-mm mid-bass driver beschikt over een grote membraanophanging: voor betere beheersing van de conusuitslag en minimale vervorming bij lage tonen. Hierdoor wordt, ondanks het compacte formaat, een volle basweergave geproduceerd.
 • Twee aan de zijkant geïntegreerde 80-mm passieve bas drivers: zorgen voor een overweldigende grensfrequentie van 45 Hz, waardoor een krachtige basweergave wordt gegarandeerd.
 • Een digitale soundprocessor: zorgt voor een gebalanceerde frequentieverloop van optredende resonanties en differenties bij de basweergave en zorgt voor een rechtlijnige frequentierespons voor een optimale geluidsweergave. Selecteerbare EQ-presets voor keuken, badkamer of woonkamer voor optimalisatie van het geluid.
 • Geïntegreerde 60-Watt Class-D versterker: waardoor de Raumfeld One S ook in grotere ruimten een verbazingwekkend hoog volume produceert.
 • De Raumfeld One S bestaat uit uitsluitend hoogwaardige materialen: voorkant met aluminium afwerking,  bedieningspaneel met knoppen uit zachte siliconen. De drivers worden door een stevige stoffen kap beschermd en op de onderkant is een rubberen ring geplaatst, die een stabiele positionering garandeert.
 • 4 knoppen: die voorgeprogrammeerd kunnen worden voor lievelingsmuziek, stream, radiozender, etc.
Computer Idee - Prima Product - review editie 14 2015
* Computer Idee | Editie 14 | 2015

Inhoud levering

 • Raumfeld One S
 • Stroomkabel
Maximale hoogte
13,00 cm
Download informatie als PDF

Technische details

Raumfeld One S
Raumfeld One S
Direct speelkare mini WIFI streaming speaker waarmee je miljoenen songs in een drukknop kunt beluisteren. Splash Proof bedieningspaneel met vier sneltoetsen voor je favoriete afspeellijsten, radiostation en volume regeling. Daardoor uiterst geschikt voor badkamer of keuken.
Raumfeld One S
Luidsprekers
SPL 101 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 60 - 20000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Aluminium
Mid range woofer (aantal per speaker) 1
Mid range woofer (doorsnede) 90,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Polypropyleen, gelaagd
Woofer (aantal per speaker) 2
Woofer (doorsnede) 95,00 mm
Woofer (materiaal) Aluminium
Akoestisch principe 2-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten/Passief membraan
Materiaal behuizing dikke kunststof/metaal
Afwerking behuizing Lak, mat/stof
Diameter statiefbevestiging 3,00 mm
Bevestiging wandbeugel Ja
Sleutelgatophanging Ja
Aansluitingen
USB 2.0 1
LAN 1
W-LAN Yes
Weergave
ASF Ja
MP3 Ja
WMA Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
Ondersteunde samplingrates tot 192 kHz
En verder... ondersteunt gapless playback
Elektronica
Maximaal aantal nummers 150000
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11b/g/n
WLAN-beveiliging WPA, WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 2.0
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 15 W
Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 35 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 10 W
Versterkervermogen subwooferkanaal 30 W
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 2 Watt
Maximaal verbruik 100 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Veiligheid Yes
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Afmetingen
Diepte 11,00 cm
Breedte 18,00 cm
Hoogte 13,00 cm
Gewicht 1,40 kg

Recensies & reviews

Raumfeld One S review of www.avguide.ch
Raumfeld One S review of www.avguide.ch
"Der Kraftklotz überzeugt durch präzisen und bassbetonten Klang"
www.avguide.ch 05.01.2015
"Teufel hat mit der Übernahme von Raumfeld wohl wirklich einen guten Riecher bewiesen. Das getestete Einstiegsprodukt Raumfeld One S ist absolut auf  Augenhöhe mit den Mitbewerbern von Sonos & Co – und dies sowohl auf der Ausstattungs- wie auch auf der Qualitätsebene. Besonders beindruckend ist der präzise und bassbetonte Klang, welcher der Mini-Lautsprecher im Stande ist wiederzugeben. Aber auch kleine Details wie die gummierten Tasten für eine sichere Wiedergabe in Badezimmer oder die Möglichkeit, die Status-LEDs für die Benutzung im Schlafzimmer auszuschalten, machen den Raumfeld One S zu einem absoluten Topgerät. Einziger wirklicher Kritikpunkt ist, dass für die Einrichtung des (WLAN!) Geräts ein Netzwerkkabel benötigt wird. Dafür gibt es den Raumfeld One S bereits für 250 Franken. Die Raumfeldgeräte sind wie auch die anderen Teufel-Geräte exklusiv online zu erwerben."
Zum ganzen Test
Raumfeld One S review of iCreate Magazine
Raumfeld One S review of iCreate Magazine
"ben je op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn"
iCreate Magazine 08|2016
Zoals je wellicht weet is het bij veel modern geluidsapparaten mogelijk om deze aan elkaar te koppelen voor een multiroom audio-installatie. Het idee is dat je in alle kamers speakers hebt staan die je los van elkaar of juist samen bedient. Denk aan een soundbar bij de tv in de huiskamer, een stereosetje in de eetkamer en een kleine speaker in de badkamer. Vervolgens kun je in alle kamers dezelfde muziek opzetten of juist overal naar iets anders luisteren. Maar hoe goed werk zo’n compleet multiroom-systeem nou eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden hebben we alle Raumfeld speakers die we de laatste maanden getest hebben weer uit de review-kast gehaald en er nog de uitbreidingshub de Raumfeld Expand bij gevraagd. In deze review zetten we onze bevindingen over de installatie van Raumfeld, de bijbehorende app en uiteraard de geluidskwaliteit op een rij.
  
De opstelling
In principe werkt multiroom-audio al met twee apparaten. Maar voor deze uitgebreide test wilden we meer. Onze opstelling bestaat uit een duo Raumfeld One S, een Stereo M-paar en de Sounddeck. De One S is het kleintje uit de Raumfeld-familie, maar ondanks het formaat heeft hij geen enkele moeite om een kamer te vullen; het volume kan flink opgeschroefd worden zonder dat het geluid aan kwaliteit inboet. De Stereo M is dé standaard speaker van Raumfeld en de geluidskwaliteit ervan is geweldig. Last but not least, de Sounddeck – een soundbar voor bij de televisie om ook bij series en films van goed geluid te genieten. Als bonus hebben we ook nog de Raumfeld Expand erbij gehaald. Deze bouwt een eigen wifi-netwerk voor alleen het Raumfeld systeem. Hierdoor wordt de verbinding tussen de speakers stabieler – ook op plekken waar de wifi omstandigheden wat minder zijn wil je immers zonder haperingen luisteren. Bovendien heeft de Expand een USB-aansluiting. Sluit je daarop een externe harde schijf met muziekbestanden aan, dan kun je die rechtstreeks vanaf de app afspelen op alle speakers.
  
Installatie
Om een hele verzameling Raumfeld speakers in te stellen, ben je wel een tijdje bezig. In principe stelt de installatie niks voor: je sluit een speaker aan op het lichtnet, start de Raumfeld-app op je telefoon en deze leidt je door de stappen. Even op het setup-knopje van de speakers drukken, verbinding maken met het Raumfeld-wifi-netwerk, het apparaat een naam geven en de speaker is er klaar voor. (…) De Expand sluit je als laatste aan, dan vindt die automatisch alle Raumfeld apparaten in het netwerk en zet hi deze over op zijn eigen wifi. De app gaat er standaard van uit dat je in elke kamer maar één speaker plaatst. Heb je er twee bij elkaar, dan is er de mogelijkheid om er een stereopaar van te maken. Dan geniet je niet alleen van je muziek in stereo, maar zie je de twee speakers ook standaard als één stereopaar en hoef je ze dus niet apart aan te sturen.
   
Afspelen via de app
Vroeger had je bij je hifi-installatie een minuscule afstandsbediening met 36 piepkleine knopjes. Tegenwoordig gaat dat wat gemakkelijker. Met dank aan apps op onze telefoon. Zoals gebruikelijk met bij multiroom-installaties bedien je Raumfeld dus met de bovengenoemde app op je iPhone of iPad. (…)
Vanuit de app stream je onder meer muziek van je smartphone of tablet naar de speakers of je benadert de muziek die op een aangesloten harde schijf staat. Daarnaast is het mogelijk om verbinding te maken met een aantal muziekdiensten. Zo ondersteunt Raumfeld Spotify, Tidal, Napster en Soundcloud. (…) Wel heeft Raumfeld al ondersteuning van Google Cast aangekondigd.
Hiermee moet het binnenkort mogelijk worden om Google Play Music en Deezer te gebruiken.
(…) Raumfeld is beter wat de ondersteuning van bestandsformaten betreft. Raumfeld kan bijvoorbeeld overweg met FLAC bestanden (lossless audio) van elke grootte. Op papier moet dit voor ongeëvenaarde muziekkwaliteit zorgen. Verder onderstuent de app de gebruikelijke formaten, zoals MP3, M4A met AAC, of ALAC (Apple Lossless), Ogg, Opus, ASF en WMA. Tenslotte heb je in de app een uitgebreide equalizer ter beschikking, koppel je speakers samen in zogeheten luisterzones, beheer je de wachtrij en maak je afspeellijsten aan. (…)
   
Geluidskwaliteit
Wat we van et geluid van elke speaker vonden, lees je in de aparte reviews in iCreate 70, 73 en 77. Voor nu houden we het bij de kwaliteit van het streamen. Allereerst: nee, aan de geluidskwaliteit is niet af te horen of je muziek draadloos streamt of afspeelt via een bekabelde verbinding. De speakers klinken altijd glashelder en zelfs bij de FLAC bestanden in de hoogste kwaliteit wordt er tijdens het streamen niet stiekem nog compressie toegepast. (…)
 
Conclusie
Sonos mag nog wel de grootste naam zijn als het gaat om multiroom audio-installaties, maar Raumfeld is aardig op weg. Vooral wat de geluidskwaliteit van het streamen én de speakers betreft, is Raumfeld net wat beter dan de grote concurrent. (…) Ben je echter op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn.


Raumfeld One S review of Connected Home
Raumfeld One S review of Connected Home
"Een volle sound met uitzonderlijke diepte voor dit formaat. Ideaal voor de keuken en badkamer"
Connected Home 01/2015
Testresultaat: goed
Prijs/kwaliteitsverhouding: zeer goedYou can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of On-Mag
Raumfeld One S review of On-Mag
"It produces a very serious sound for such a small enclosure."
On-Mag 20.03.2017
"The two integrated Class D amps succeed in giving an unexpected density to the sound of the Raumfeld One S. This also has to do with the quality of the speakers. The Raumfeld One S is equipped with a coaxial transducer on its front side. This consists of a dedicated tweeter with a 25 mm aluminum dome and a 9 cm diameter woofer with a polypropylene membrane. It is supported at the bottom of the spectrum by two passive radiators with flat, 9.5 x 8 cm rectangular membranes, also aluminum, it would seem. It produces a very serious sound for such a small enclosure."

By Gwenaël Cadoret, translated from the original French.
You can read the full test review (in French) at https://www.on-mag.fr
Raumfeld One S review of techstage
Raumfeld One S review of techstage
"Der Kleine klingt auch bei hoher Lautstärke"
techstage 20.04.2017
"Trotz seiner kompakten Abmessungen klingt der One S im Bassbereich sehr fett, aber immer noch präzise. In der Grundeinstellung fehlen mir persönlich etwas Höhen, was per Equalizer in der App schnell behoben ist. Dieser beschert dem Klang dann auch die von mir gern gehörte Brillanz im oberen Frequenzspektrum. Die Mitten hingegen präsentieren sich im positiven Sinne neutral. Der Gesamtsound lässt sich als ausgewogen, aber auch voluminös bezeichnen. Der Kleine klingt auch bei hoher Lautstärke – nicht nur in Kombination mit einem weiteren One S als Stereopaar wie in unserem Test – noch richtig gut und dröhnt oder scheppert nicht."


Fazit:

"Teufels Raumfeld One S ist mit seinem Preis von 250 Euro (UVP) ein relativ günstiger und sehr gut klingender Einstieg in die Multiroom-Welt. Zwar gibt es die preiswertesten Multiroom-Geräte der Konkurrenz teils noch etwas günstiger, die haben dann aber beispielsweise keine Chromecast-Unterstützung, die sich im Test als eine sehr praktische Sache zeigte. Und wer sein Multiroom-System nach und nach erweitern will, der findet bei Teufels Raumfeld-Serie eine ordentliche Auswahl an weiteren Komponenten. Einzig Amazon-Prime-Music-Nutzer dürften mit dem One S mangels bislang fehlender Unterstützung für den Streaming-Dienst nicht glücklich werden."
Zum ganzen Test
Raumfeld One S review of Techtest.org
Raumfeld One S review of Techtest.org
"Großer Klang in kleinem Gehäuse"
Techtest.org 10.10.2016
"Der Teufel Raumfeld One S bietet einen großen Klang in kleinem Gehäuse!
Hier kann der One S durch einen satten und erstaunlich Bass starken Klang für seine Größe punkten."Von:Michael Barton
Lesen Sie den ganzen Artikel unter: http://techtest.org
Raumfeld One S review of stereopoly
Raumfeld One S review of stereopoly
"... kann uns von Anfang an begeistern"
stereopoly 04/2015
„„Wow!“ – Was diese Box aus dem winzigen Gehäuse zaubert, kann uns von Anfang an begeistern. So seidig und angenehm feinauflösend klingt es aus keiner hier vorgestellten Box.“

„Der kleine Teufel überzeugt mit weichen, feinstufigen Hi-Hats, warmen vollen Bassgrooves und ausgesprochen natürlicher Mittenwiedergabe. Dazu klingt die Basswiedergabe sehr viel tiefer, als Gehäuse oder Messwerte es einem suggerieren mögen. Unangenehmer „Gehäuseklang“ entsteht auch bei höheren Pegeln nicht, das System bleibt konstant dröhnfrei.“www.connect.de/stereoplay/
Raumfeld One S review of Leva sunt
Raumfeld One S review of Leva sunt
"Imponerande bra ljud och en mycket kraftfull bas för att vara så liten."
Leva sunt 21.04.2015
"...[E]n av dom absolut största fördelarna med Raumfeld One S, preset-knappar direkt på spelaren. Det här innebär att du kan spara en radio-station eller spellista och börja spela upp den med endast ett knapptryck. Fantastiskt bra! Vi har One S placerad i ett badrum, och det händer relativt ofta att jag vill sätta på musik utan att ta fram en telefon eller surfplatta. Förutom preset-knapparna finns volymknappar och en knapp för att stänga av spelaren.[...]

Hur är det med ljudet då? Om man jämför med Sonos Play:1 så är One S betydligt mer kraftfull och är mer jämförbar med Play:3. One S är en 3-vägs högtalare med en 25mm diskant, ett 90mm mellanregister och två stycken baselement på vardera 95mm. Imponerande bra ljud och en mycket kraftfull bas för att vara så liten. Den här högtalaren är marknadsförd mot mindre rum men den fyller lätt ett större rum med musik!

För att sammanfatta det här testet så rekommenderar jag Raumfeld till alla som är ute efter ett multiroom-system. Framförallt gillar jag preset-knapparna och det kraftfulla ljudet. Om du däremot redan har ett befintligt system så ser jag ingen direkt anledning att byta ut det, såvida du inte är ute efter Raumfelds sortiment av större högtalare.

Företagets produkter kan köpas via deras nätbutik som redan nu öppnat i Sverige och erbjuder en åtta veckors trial period där man kan lämna tillbaka högtalarna och få pengarna tillbaka om man inte är nöjd."


Läs hela recensionen här:
Raumfeld One S review of Techzine
Raumfeld One S review of Techzine
Techzine 17.02.2017
"Multiroom is hot. Een van de spelers die een prominente plek heeft weten te verwerven is het Duitse Raumfeld (...) We zijn gecharmeerd van Teufel, dus we hebben hooggespannen verwachtingen bij dit Raumfeld duo. (One S en One M werden getest. red.)

(...) De One S heeft aan de voorzijde een powerknop en een tweetal witte LED’s; een power LED en een system LED. Aan de bovenzijde vinden we een tweetal volumetoetsen en een viertal voorkeurtoetsen voor muziekstations. Aan de achterzijde/onderzijde heeft de One S een RJ-45-netwerkaansluiting, een USB-poort (type A) een resetknop, een setupknop en een netspanningsaansluiting. Deze aansluitingen kunnen mooi worden afgedekt met een rubberen afdekkapje. Deze laatste feature verraadt hiermee dat de One S splash-proof is. Prima voor gebruik in de keuken of badkamer dus.

Beide Raumfelds hebben een ingebouwde klasse D versterker (One S: 10 Watt RMS, One M: 25 Watt RMS) en een Wi-Fi interface. Hiermee zijn ze eenvoudig draadloos in het netwerk te integreren. Via de USB poort kunnen muziekbestanden vanaf een geheugenstick via de Raumfelds worden afgespeeld. De Raumfelds ondersteunen de volgende bestandsformaten: ASF, MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG en AIFF tot een samplingfrequentie van 196kHz. Uiteraard wordt gapless playback ondersteund. Dit is allemaal heel netjes.

Klank
(...) Het geheel klinkt lekker vol en heeft eveneens een bultje in het midlaag. De stemmen hebben een betere articulatie en zijn derhalve beter verstaanbaar. Wij verwachten dat dit door de geringere afmetingen van de kast komt. (...) hier biedt de toonregeling uitkomst. (...)"

Conclusie
Dit Raumfeld duo is beslist een leuk stel samen. De geluidskwaliteit en specificaties zijn dik in orde, (...) Op het gebied van prijs en prestatie scoren de beide Raumfelds gewoon heel erg goed."Lees de hele review op: techzine.nl
Raumfeld One S review of Computer totaal
Raumfeld One S review of Computer totaal
"Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld."
Computer totaal 11|2016
Raumfeld One S review of homecinemamagazine
Raumfeld One S review of homecinemamagazine
"een ideaal model voor in de tuin, met name voor wat relaxte achtergrondmuziek."
homecinemamagazine 28.04.2016
"Allereerst moet gezegd worden dat Raumfeld qua design de spijker op zijn kop slaat. Alle speakers zijn zeer fraai afgewerkt en komen met een strak maar simpel uiterlijk. Geen toeters en bellen maar gewoon speakers die niet opvallen en eenvoudig in het interieur verwerkt kunnen worden. (...)

  

De Raumfeld One S mag dan een zeer compacte speaker zijn en eigenlijk bestempeld worden als ‘eenvoudige’ speaker voor de badkamer of keuken, maar toch zijn wij aardig onder de indruk van dit model. De speaker kan zich zelfs bijna meten met de Stereo Cubes, al is het natuurlijk geen echt stereogeluid. Voor buiten is het echter een meer dan prima geluid, waarmee de hele tuin (zo’n 30 vierkante meter) prima gevuld wordt. De speaker staat enigszins verdekt opgesteld maar bereikt elke hoek van de tuin zonder problemen. Maar, ook voor een rustig avondje aan tafel, zonder de buren te storen, is het een perfecte speaker. De One S weet een rijk geluid weer te geven, met voldoende warmte en dynamiek, maar met vooral de focus op de middentonen. Het volume kan daarbij lekker opengedraaid worden wanneer je een feestje hebt, zonder dat het geluid gaat vervormen. De hoge tonen worden overtuigend weergegeven...

Al met al zijn we zeer onder de indruk van de speaker; een ideaal model voor in de tuin, met name voor wat relaxte achtergrondmuziek."

  


Lees de hele review op: homecinema.nl
Raumfeld One S review of AreaDVD
Raumfeld One S review of AreaDVD
"With a lively and at the same time pleasant tone, there can be no doubt as to Raumfeld’s ambition to be known as the most musical of all the streaming brands."
AreaDVD 05.12.2014
"An excellent sense of spaciousness is created. If one isn’t looking at the speaker and isn’t aware of how small it is, it would be easy to believe that a larger device is playing.“

Conclusion
"The Raumfeld One S is extraordinarily compact and extremely multifaceted. Access to many streaming services as well as PCs, servers and data on smartphones and tablets open countless use scenarios. Initial setup, [...] proves itself to be truly short and simple. Once the One S is connected to a network, playback is convenient and reliable. With a lively and at the same time pleasant tone, there can be no doubt as to Raumfeld’s ambition to be known as the most musical of all the streaming brands. Hi-Res audio files can be easily played back by the One S. For its size, the One S also has good level stability. On the balance, an exception gateway to the Raumfeld world.”

Translated from the original German.

You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of SFT Magazin
Raumfeld One S review of SFT Magazin
"… the Raumfeld system enjoys great popularity in the multi-room segment, especially for all those for whom nothing less than hi-fi will do.“
SFT Magazin 11/2015
*The score refers to the Raumfeld System. The following devices were tested: The Once S, the Stereo Cubes and the Stereo M

"… the Raumfeld system enjoys great popularity in the multi-room segment, especially for all those for whom nothing less than hi-fi will do.“

"All of the components are well made. The solid metal and wood cabinet conveys a luxurious and premium image.”

"As soon as the multi-room system was set up and supplied with music, the sound of the individual components won us over […] completely. The Raumfeld speakers played with a great sense of openness and had a very fine sound. Above all, the Stereo M fully delivered on hi-fi expectations and gave a spirited performance that had a lot of dynamics at its disposal. This also applied to the smaller loudspeakers in the set which sounded very balanced and offered a lot of power for their size.”

Translated from the original German.www.pcgames.de/Technik/
Raumfeld One S review of Geeksters
Raumfeld One S review of Geeksters
"De klanken uit deze speaker vullen de kamer prachtig, het geluid is helder en de bass klinkt goed."
Geeksters 07.03.2016

"Design

Laat ik beginnen bij het design, want daar kun je niet omheen. De Raumfeld One S is verkrijgbaar in het wit en zwart. Ik heb de witte versie. Deze is trouwens wel afgewerkt met zwarte details en dus zeker niet compleet wit. Maar het strakke, compacte design zorgt ervoor dat deze speaker geen eyecatcher is in de kamer, maar ook zeker niet misstaat. Deze speaker heeft een stoere, minimalistische uitstraling. Dit past helemaal in mijn straatje!

  

Kwaliteit

Over de kwaliteit van de Raumfeld speakers heb ik al eerder heel positief gesproken. Ondanks dat deze speaker zo klein is, is het geluid weer geweldig. Want ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtingen bij deze speaker iets lager lagen. Er zijn namelijk veel wireless speakers van dit formaat op de markt. Het geluid bij deze speakers is niet altijd even goed. Maar bij de Raumfeld One S was ik aangenaam verrast. De klanken uit deze speaker vullen de kamer prachtig, het geluid is helder en de bass klinkt goed. Perfect dus! (...)"
 


Lees de hele review hier:
Raumfeld One S review of CNET
Raumfeld One S review of CNET
"The Raumfeld One S is a great-sounding Wi-Fi speaker with bass response that could shame much larger speakers"
CNET 19.11.2015
"The Raumfeld One S is a great-sounding Wi-Fi speaker with bass response that could shame much larger speakers, and support for 24-bit/192 kHz files. The speaker is compact, and its water-resistance makes it a great choice for bathrooms and kitchens."

"Sonos has been the leader in whole-home music streaming industry for a long time, long enough to see numerous competitors fall by the wayside. In the last few years at least a dozen new players have emerged, including DTS' PlayFi, Bose's SoundTouch, Denon's HEOS and Yamaha's MusicCast. Now it's time to add to the mix Raumfeld, a German brand currently available in the UK and coming to the US soon.

While the company's line of wireless products gets pricey very quickly -- the Stereo L is over $2,000 -- the entry-level Raumfeld One S, which is $249 or £199, offers excellent sound quality and a robust design. Compared against both Denon's HEOS 1 and the Sonos Play:1, the Raumfeld comes out on top in terms of sonics and is the only one that supports higher-than-CD-quality music."

You can read the full test review at http://www.cnet.com/products/raumfeld-one-s/
Raumfeld One S review of 99Mac
Raumfeld One S review of 99Mac
"Raumfeld One S flörtar med Spotify-användare"
99Mac 20.05.2015
Raumfeld One S review of The Verge
Raumfeld One S review of The Verge
“The speakers sound great, look good […]”
The Verge 20.11.2015
“The speakers sound great, look good […]”

"Raumfeld's wireless speakers have good sound and sharp looks[...]”

You can read the full test review here >
Raumfeld One S review of intogadgets
Raumfeld One S review of intogadgets
"Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag"
intogadgets 11.12.2015
De Raumfeld One S is de kleinste standalone speaker. Geschikt voor onder andere ook ‘natte ruimtes’ zoals een keuken of een badkamer. De One M is, zoals duidelijk zichtbaar, een slag groter. De Expand maakt een apart WiFi-netwerk wat wordt gebruikt voor het streamen. Daarnaast heeft de extender ook een USB-aansluiting zodat er een extern opslagmedium voor muziek kan worden gekoppeld.
  
Installatie
Als je nog nooit een draadloze speaker hebt gebruikt, dan is het van belang dat de installatie simpel is. Trouwens, ook als je er wel ervaring mee hebt is een makkelijke installatie wel prettig.
   
De installatie gebeurt via de Raumfeld App die je in de Apple of Google store kunt vinden.
    
Na installatie van de app op je smartphone of tablet kun je speakers of extender toevoegen. De installatie verloopt redelijk voorspoedig en er hoeft geen installatie met kabeltjes of ander moeilijk gedoe te gebeuren (behalve bij de Expand, maar dat is een geval apart en is ook een fluitje van een cent).
Ondersteuning van streaming diensten
   
Natuurlijk ondersteunt de App en de boxen de bekende streaming services zoals Spotify, Tidal en Napster. Daarnaast de gratis internetradioservice TuneIn, maar belangrijker nog, jouw eigen verzameling muziek op je NAS, PC of gewoon een USB-stick. Op zowel de One M, One S en de extender kan een USB-stick worden ingestoken. Alle boxen hebben ook een aansluiting voor een netwerkkabel.
 
Design
Het ontwerp van de One M en de One S heeft een duidelijke eigen signatuur. De One S valt minder op in de kamer door het kleinere formaat en de rechthoekige vorm. De One M is door de vorm geschikt om bijvoorbeeld op de grond in de hoek te zetten of in een kast. De box is wel zwaar, iets waar je rekening mee moet houden.
   
Muziek
Maar het gaat natuurlijk om de muziek. En die is prima in orde. Zeker met de One M is de muziek kamervullend. Maar zelfs de One S heeft al een volume dat je huisgenoten of gezin de vraag laten stellen “of het alsjeblieft zachter kan”. Zowel bij klassieke muziek (zoals Bach’s Schafe können sicher weiden) als ook bij popmuziek (Queen’s Don’t Stop me now) komt het geluid goed uit de speakers. Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag.
      
Je kunt de boxen groeperen per kamer en zo de muziek uit alle speakers laten komen (als ze in dezelfde kamer staan) of schakelen tussen kamers. Dat is, binnen de de Raumfeld app kan je meerdere boxen koppelen, Spotify biedt die mogelijk niet. Je kiest daar een speaker waarop je afspeelt.
Lees de hele review hier:
Raumfeld One S review of lifestyle.blogo.nl
Raumfeld One S review of lifestyle.blogo.nl
"Het geluid is heel fijn om naar te luisteren, niet teveel bass maar een heldere sound, zelfs bij zwaardere rock klanken".
lifestyle.blogo.nl 11/2015

... [D]e Raumfeld ONE S is er in 2 kleuren; in wit (met zwarte accenten) en in zwart. In 1e instantie had ik de witte gekregen en de geupdate versie was zwart. Beide zijn mooi, en hoewel ik in 1e instantie de witte mooier vond, heeft de zwarte nu toch mijn voorkeur.


De Raumfeld ONE S is het kleinste model uit het Raumfeld multi-room systeem en is daardoor perfect geschikt voor in de slaapkamer, badkamer of (aparte) keuken. En doordat de ONE S spatwaterdicht is, kan ie dus prima in een natte ruimte neergezet worden. En als je 2 ONE S speakers met elkaar verbindt heb je gelijk een set stereo speakers, en heb je voldoende volume om je woonkamer van je favoriete muziek te voorzien.

Het installeren van de ONE S op je wifi netwerk is echt reuze eenvoudig; je steek de stekker in het stopcontact en doet de speaker aan, vervolgens download je de speciale Raumfeld app (Android en iOs) en volg je precies de instructies op die je op de app ziet verschijnen en na ong. 2 minuten was alles geïnstalleerd en konden we naar muziek luisteren...

Conclusie
; met de Raumfeld ONE S speakers maak je een mooie start voor een multi-room systeem. En ik, als vrouw, vind vaak speakers lelijk, maar dat kan ik van deze serie niet zeggen en dat geldt zowel voor de kleine ONE S als voor de Cubes en de Soundbar. En ook het geluid is heel fijn om naar te luisteren, niet teveel bass maar een heldere sound, zelfs bij zwaardere rock klanken.
Lees de hele review hier:
Raumfeld One S review of audisseus
Raumfeld One S review of audisseus
"[C]onfigured as a stereo set, it transforms into a musical treasure trove..."
audisseus 11.2015
"If a single Raumfeld One S already sounded larger than it actually looks, two of them revealed an entirely unanticipated, positively mature-seeming level. [...] In short, the Raumfeld One S is a substantial-sounding everyday companion; configured as a stereo set, it becomes a musical treasure trove that leaves hardly anything to be desired.”

Translated from the original German.


You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of smart home welt
Raumfeld One S review of smart home welt
"When it comes to acoustics, the One S is a heavyweight and is nearly bursting with a concentration of hi-fi components."
smart home welt 16.11.2015
"A Red Dot award-winning design makes the Wi-Fi speaker from Raumfeld the perfect living room accessory. With a clear geometric form, a sophisticated mix of materials consisting of aluminium, silicone details and exclusive matte lacquer, Raumfeld products radiate an effortlessness that gives every living room a fashion-forward makeover.”

“From the mini-Wi-Fi speaker, the One S, with an impressive sound to the Stereo L plug-&-play high-end streaming Wi-Fi tower speaker, there’s something for every taste.”

"[…] the Raumfeld One S will win you over with excellent sound and a sleek design. When it comes to acoustics, the One S is a heavyweight and is nearly bursting with a concentration of hi-fi components. Two individual speakers also recently gained the ability to be paired as a wireless duo, thereby constituting an authentic stereo system.”

Translated from the original German.

You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of Radar
Raumfeld One S review of Radar
"[R]aumfeld lijkt zich wat meer op de serieuze luisteraar te richten."
Radar 10/2015

Misschien staan er bij je thuis nog gewoon een cd-speler en een paar boxen. Ben je toe aan iets anders? Denk dan aan het allerlaatste nieuws op audiogebied: één enkel boxje waarmee je draadloos naar muziek luistert.

Wat testen we? Multiroom Audio. Het zijn nog steeds luidsprekers waar je naar luistert, maar ze zijn niet meer verbonden aan een cd-speler of radio. Elke luidspreker is een compleet geluidssysteem op zichzelf. De muziek wordt digitaal via je draadloze wifi-netwerk naar de luidspreker gestuurd en je kan zelf bepalen welke luidsprekers je wilt aansluiten.... Het mooie is dat je dus kunt beginnen met het kleinste instapmodel en door de tijd heen het systeem zoveel kan uitbreiden als je maar wilt....


Misschein heb je wat moeite met het aansluiten van de systemen, alleen Raumfeld had een kinderlijk eenvoudige opzet. Als je doet wat de app aangeeft, heb je binnen 5 minuten geluid....


Raumfeld is onderdeel van het Duitse luidsprekersmerk Teufel ... Raumfeld lijkt zich wat meer op de serieuze luisteraar te richten. Het ontwerp van alle luidsprekers is stijlvol klassiek met zwart luidsprekerdoek ... De One S heeft een mooi diep geluid met een zijdezachte klank... Erg handig op de One S zijn de 4 voorkeuzeknoppen. Hier kun je je favoriete album, internetstation, afspeellijst of artiest op instellen en meteen selecteren als je het apparaat aandoet. Raumfeld is verder het enige systeem wat audio in hoge resolutie afspeelt, bijvoorbeeld banaf een USB stick die je gewoon in de luidspreker prikt."

Raumfeld One S review of Computer Idee
Raumfeld One S review of Computer Idee
"Zeer kleine speaker met een over het algemeen overtuigende geluidskwaliteit"
Computer Idee 08/2015
“Met het formaat in het achterhoofd, kunnen we niet anders zeggen dan dat er een zeer overtuigend geluid uit de One S komt. Ook bij hoge volumes
vervormt het niet en er zit vrij veel definitie in het geluidsbeeld”

Conclusie

“Zeer kleine speaker met een over het algemeen overtuigende
geluidskwaliteit. Hij ondersteunt Spotify Connect (en Tidal), kan opgehangen worden en kan tegen vocht.”


Raumfeld One S review of Android Google Magazine
Raumfeld One S review of Android Google Magazine
"Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst"
Android Google Magazine 10|2015

"Ben jij de gelukkige eigenaar van een Raumfeld speaker(set), dan kun je niet om de Android-app heen. Raumfeld speakers zijn van luidsprekerfabrikant Teufel uit Berlijn en kun je gebruiken om muziek draadloos naar toe te streamen. Via de app bedien je alles op je smartphone. Heb je meerdere ruimtes, dan kun je kiezen om in elke ruimte dezelfde muziek af te spelen, of juist in elke ruimte iets anders.

 

De app ondersteunt alle populaire audioformaten, zoals MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA en M4A. Zoek eenvoudig in he muziekverzameling op je telefoon of in je netwerk en in online-muziekdiensten of speel internetradio af. Zodra de muziek speelt en je de app niet meer gebruikt, kan je telefoon op stand-by. Zo bespaar je op de accu van je toestel.
De app wordt regelmatig en gratis geupdatet en er worden ook nieuwe features en online-muziek-diensten toegevoegd. Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst."
 

Raumfeld One S review of iCreate Magazine
Raumfeld One S review of iCreate Magazine
"Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit"
iCreate Magazine 10/2015

Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit

De producten van het Duitse merk Raumfeld zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Raumfeld is een leverancier van audiosystemen waarmee je muziek eenvoudig streamt naar alle kamers in je huis, draadloos en zonder kwaliteitsverlies. Of je nu in de huiskamer zit of nog lekker in bed ligt: in alle ruimtes waar je de speakers hebt staan, geniet je van audio in hifi-kwaliteit.


Meerdere luisterzones in huis

Je kunt de Raumfeldsystemen opstellen in verschillende kamers en zo een of meer zogenaamde luisterzones creëren. Je digitale muziekbibliotheek, internetradiostations of streaming muziekdiensten als Spotify of Apple Music: alles stream je naar de Raumfeld-speakers overal in je huis. Je kunt ervoor kiezen om overal in huis hetzelfde muziekje te draaien: wel zo fijn als je door je huis loopt. Maar het is ook mogelijk om in verschillende ruimtes verschillende nummers af te spelen. Dat is echt een uitkomst als je gezinsleden heel verschillende muziekvoorkeuren hebben.


Raumfeld stelt hoge kwaliteitseisen

Raumfeld werd in 2008 door twee audiofielen opgericht, toen al met de overtuiging dat streaming de toekomst is voor muziek. Maar dan zonder consessies te willen doen aan de kwaliteit ervan. ’Ons systeem speelt muziek af met een geluidskwaliteit die even transparant, dynamisch en meeslepend is als die van een traditioneel bekabeld hifi-systeem’, zegt Clemens Rumpf, Product Manager bij Teufel & Raumfeld. Niet alleen aan de geluidskwaliteit stelt Raumfeld hoge eisen, ook aan het totaalplaatje is gedacht: de luidsprekers zijn elegant vormgegeven en vormen een aanvulling op je interieur.


Eenvoudig te bedienen met de Raumfeld-app

De systemen kunnen centraal worden bediend vanaf je iPhone of iPad: je hoeft alleen maar de gratis app van Raumfeld te downloaden in de App Store. De app werkt als een digitale afstandsbediening.


  

 


lees de hele review op: icreatemagazine
Raumfeld One S review of mixedgrill
Raumfeld One S review of mixedgrill
"De speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding"
mixedgrill 17.10.2015

Draadloze luidsprekers van Raumfeld: One S en One M

We luisteren op een heel andere manier naar muziek dan een paar jaar geleden. Met streamingdiensten als Spotify, Deezer of digitale radio heb je miljoenen nummers altijd bij de hand. Maar wat is een handige een mooie manier om thuis van die muziek te genieten?


Daarvoor zijn er steeds meer draadloze luidsprekers op de markt. Deze maken via het thuisnetwerk simpel verbinding met het internet en kunnen je huis vullen met elk gewenste muziek. Een relatief onbekend merk in deze markt is Raumfeld. Ik had een tijdlang twee van hun speakers in huis om te ontdekken of Raumfeld de moeite waard is om een stuk over te schrijven.

Prijs en kwaliteit

Raumfeld is een onderdeel van het Duitse Teufel waar je misschien wel van gehoord heb. Dit bedrijf uit Berlijn doet het net even anders dan de bekende merken met als belangrijkste verschil dat ze rechtstreeks aan de consument verkopen. Dat heeft als voordeel dat er geen kosten zijn voor transport of tussenhandel. Hiermee kunnen ze dus concurreren op het gebied van prijs en kwaliteit. De twee speakers die ik heb getest zijn niet spotgoedkoop, dus mijn eerste vermoeden was dat ze dan een heel goed geluid kunnen produceren.


Bij het uitpakken van de speakers blijkt dat de prijs ook niet is ontstaan door het gebruik van luxe materialen, want beide speakers blijken van kunststof te zijn gemaakt. Dat is overigens alleen maar een constatering die ik doe door de luidsprekers aan te raken, want ze zien er absoluut niet goedkoop en plastic uit. Met de vormgeving zit het dus wel goed. Voor de kleine One S valt op door zijn onopvallendheid.

Installeren
Tijd om de twee apparaten aan te sluiten. Dat kan op twee manieren die vergelijkbaar zijn met het installatieproces van vergelijkbare merken als Sonos. Als je voor een systeem met meerdere speakers door je hele huis (of kantoor) gaat dan is het aan te raden om ook een Raumfeld Expand aan te schaffen. Hiermee controleer je alle luidsprekers vanaf 1 centrale plek en ook het installeren van nieuwe luidsprekers gaat kinderlijk eenvoudig.

Ik koos ervoor om de twee speakers los te installeren: de One M voor de woonkamer en de One S voor mijn werkplek. Hiervoor moet je de luidsprekers wel eerst even aansluiten op een LAN-kabel om ze kennis te laten maken met de Wi-Fi in je huis. Als dat eenmaal is gedaan is de rest van de installatie heel simpel dankzij de app van Raumfeld. Deze is verkrijgbaar voor iOS en Android. Het is trouwens ook mogelijk om via de USB-aansluiting, een R/W-aansluiting of 3.5 mm jackplug aan de achterkant van de speakers een geluidsbron aan te sluiten.

Voorkeurszenders

Het grote verschil tussen de One M en de One S zit natuurlijk in het formaat en de vorm, maar ook opvallend aan de M is zijn de knoppen aan de voorkant. Qua uiterlijk doet het denken aan een klassieke radio en die functie heeft het ook. Je kunt daaraan je favoriete (digitale) radiozenders koppelen. Ik heb zelf vooral gebruik gemaakt van Spotify waar ik lichtelijk verslaafd aan ben.

Dan het belangrijkste: het geluid. Een luidspreker koop je natuurlijk ook voor het uiterlijk dat een beetje moet passen in je interieur (ik vind de One S mooier, de One M vind ik iets te retro) en het gebruiksgemak (in het geval van een draadloze speaker in ieder geval), maar het geluid is misschien wel de belangrijkste factor. Nou, dat is precies waar de speakers van Raumfeld erg goed in zijn. Mijn muzieksmaak is echt heel breed, dus ik het de One M en One S goed kunnen testen.

Kristalhelder geluid

Zowel de hoge tonen als lage bassen klinken kristalhelder en bij de One M is ook goed te horen dat het een stereoluidspreker is. Door zijn formaat is dat effect niet al te groot, maar het is wel degelijk hoorbaar. Ik heb zelf luidsprekers van Sonos en Bower & Wilkins in huis en vind echt dat de exemplaren van Raumfeld er niet voor onder doen, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de app van Sonos wel fijner vind als het aankomt op gebruikersgemak. De app van Raumfeld vind ik wat lomp en onvriendelijk.

Conclusie: de speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Audiofielen die niet enorme investeringen willen doen moeten echt eens naar dit Duitse merk kijken. Ik was in ieder geval aangenaam verrast. Wil je zelf een test doen, dan biedt Raumfeld de mogelijkheid om de speakers 8 weken op proef te nemen. Bevallen ze niet dan kun je ze terugsturen en krijg je je geld terug.


Lees de hele review hier:
Raumfeld One S review of NL.Hardware.info
Raumfeld One S review of NL.Hardware.info
"De One S klinkt voor zijn prijs uitstekend"
NL.Hardware.info 24.06.2015
“De One S klinkt voor zijn prijs uitstekend, al is de One S niet helemaal uitgebalanceerd m.b.t. het laag. [...] In het algemeen is de definitie zeker niet slecht. Het bereik overtuigt eveneens. [...] De nadruk ligt over het algemeen op het midden, zonder uitschieters in het hoog of het laag [...]. Het geluid klinkt nog wel vrij directioneel, maar dat is ook niet echt vreemd gezien het formaat. Raumfeld richt zich met deze speaker op keukens en badkamers. Een veel grotere ruimte kan deze speaker ook niet vullen, al is het ook zeker nog wel een optie voor een slaapkamer.”

Conclusie

“Raumfeld zet met de One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M een behoorlijk imposante line-up neer van van kleine tot middelgrote speakers. De One S is op zich interessant als je specifiek iets zoekt voor gebruik in de badkamer of op het aanrecht en kwijt zich over het algemeen vrij goed van zijn taak.”


Lees de zeer uitbreide Raumfeld test review hier >
Raumfeld One S review of Wonen voor mannen
Raumfeld One S review of Wonen voor mannen
"Van old school naar new school"
Wonen voor mannen 07.10.2015
"Na jaren vast te hebben vastgeklampt aan mijn oude stereotoren ga ik de stap maken naar de nieuwe manier van muziek luisteren. En dat blijkt, naast heel makkelijk, ook heel stijlvol te kunnen.

... [D]e One M is een super strakke rechthoekige speaker die heel goed staat in mijn mannelijke woonkamer. Na het downloaden van de Raumfeld app op je smartphone kan je de speaker installeren. De speaker werkt via het wifi netwerk en je telefoon gebruik je als afstandsbediening. Je kunt niet alleen de muziek die je op je telefoon hebt staan high quality door je huis laten galmen maar ook alle muziek via je spotify acount afspelen of kiezen uit oneindig veel radiozenders....

[D]e One S is een kleiner model die qua geluid niet onder doet aan de One M. Omdat hij kleiner is, is hij onder andere zeer geschikt voor in de slaapkamer op je nachtkastje, voor een zoel muziekje tussen de lakens. Of in de keuken voor wat funky tunes tijdens het kokkerellen. Het vette aan de One S is dat hij vochtdicht is. Dit betekent dat je hem zelfs in de badkamer kan zetten. Dat komt retegoed uit aangezien ik een geweldige zangstem heb (met name onder de douche). Ook mijn vriendin kan vast wel een muziekje gebruiken tijdens haar uuuuuren-durende badkamer bezoeken.

Ik kan nog allerlei andere plekken bedenken waar ik deze One S van Raumfeld kan gebruiken. Zoals in de tuin tijdens de BBQ, de garage tijdens het klussen, de wc tijdens het ... (you get the point)....


Het hele artikel lees je hier:
Raumfeld One S
Raumfeld One S
Wishlist Raumfeld speaker
02.11.2015
WISHLIST RAUMFELD SPEAKER

De Raumfeld One S speaker van Teufel is een simpele speaker zonder veel poespas, voorzien van een krachtige sound. Het ideale cadeautje onder de boom voor je pa, broer of vriendlief.

LOOKS

De Raumfeld One S is een kleine rechthoekige speaker die van de voorkant helemaal is bekleed met het luidsprekerdoek en rubber. Bovenop zitten 4 knoppen die je naar je snelkeuze menu brengen en knoppen waarmee je het volume kunt aanpassen. Doordat de speaker klein, compact en volledig zwart is, weet ik zeker dat 'ie in elk huis perfect past!

SOUND
Het geluid van de One S is super krachtig voor zo'n kleine speaker en als we 'm vergelijken met de Sonos Play:1 scoort de Raumfeld One S een stuk hoger als je 't mij vraagt. Er zit een lekkerdere bas in.

Het hele artikel lees je hier:
Raumfeld One S review of SFT 10
Raumfeld One S review of SFT 10
"[R]aumfeld systeem wint steeds meer aan populariteit in het multiroom-segment [...]"
SFT 10 11/2015
* Het cijfer heeft betrekking op het Raumfeld-systeem, getest werden de One S, de Stereo Cubes en Stereo M

„[…] Het Raumfeld systeem wint in het Multiroom segment steeds meer aan populariteit en is bij uitstek geschikt voor iedereen die alleen hifi kwaliteit in huis wil hebben.

”Alle componenten zijn tot in detail afgewerkt, massieve metaal- en houten behuizingen creëren een luxe en hoogwaardige look.

"Zodra het multiroom systeem op zijn plek staat en met muziek wordt gevoerd, zijn we volledig overtuigd van de klank van elke component […].
De Raumfeld speakers spelen heerlijk open en met een gedetailleerde klank. Vooral de Stereo M verdient het label hifi dubbel en dwars en levert een prachtige show met een flinke portie dynamiek. Dit geldt ook voor de kleinere speakers van de sets die, hoewel klein van afmeting, over uiterst gebalanceerde tonen en veel power beschikken.”
Raumfeld One S review of GadgetSpeak
Raumfeld One S review of GadgetSpeak
“Sound quality from this small unit is amazing..."
GadgetSpeak 21.12.2015
“Sound quality from this small unit is amazing and at such a good volume level that when my phone was at maximum volume I had to listen in the next room and there was no hint of distortion.”

You can read the full test review here >
Raumfeld One S review of Trusted Reviews
Raumfeld One S review of Trusted Reviews
"With solid build quality and style the Raumfeld One S wireless speaker should look at home in almost any setting and comes with surprisingly punchy audio for such a small cube."
Trusted Reviews 30.04.2015

Raumfeld One S – Sound Quality


"The Raumfeld One S is an impressive-sounding speaker, especially when you consider its diminutive size. In some ways it’s even better than the current leader of the pack, the Sonos Play:1.

It uses the same two-way coaxial system as the excellent Raumfeld Stereo Cubes we reviewed recently. The 90mm mid-range driver, 25mm tweeter and two woofers provide a solid sound you’d expect to hear coming from something much, much bigger.

We don’t expect hi-fi-quality sound from a speaker this size and price, but music is clear, detailed and packs an impressive punch at higher levels. The One S can certainly fill a medium-sized room with rich, distortion-free sound.

Where the Raumfeld falls a little short is the low-end. Bass is a touch limited, even more so than the smaller Sonos Play:1. Unlike the cheaper TrustedReviews Awards-winning Samsung M3, however, the sound never gets muddied on bass-heavy tracks. It remains balanced and clear throughout, if a little weak. Listening to some Tricky and hip-hop albums lacked the low-end oomph that brings that genre to life. At top levels treble can be a little harsh too, but the midrange packs plenty of detail and clarity.

These issues are minor – most people not obsessed with audio fidelity will be thoroughly impressed with the power and sound quality of Raumfeld’s little marvel.

Overall we ever so slightly prefer the One S to the Sonos and Samsung, both in terms of a balanced sound and top volume level. If you’re into bass-heavy tracks, though, the Sonos or Samsung may be better bets."You can read the full test review here >
Raumfeld One S review of Recombu
Raumfeld One S review of Recombu
"These premium speakers pump out incredible sound and can stream either DAB radio stations or your very own music over your home Wi-Fi network."
Recombu 24.03.2015

We review the Raumfeld One S, a seriously slick and durable multi-purpose music machine for your bathroom or kitchen.


"Raumfeld is hoping to fill your entire house with its comprehensive range of multi-room music streaming devices, and now that we’ve seen/heard them in action, we’re completely sold."

"These premium speakers pump out incredible sound and can stream either DAB radio stations or your very own music over your home Wi-Fi network. Raumfeld’s One S is the bathroom/kitchen model, toughened just enough to make it resistant to water splashes without ruining the consistent, premium aesthetics that dominate the range.

The One S sports an almost-cube build with a mesh front and black or white frame. The design is stunning and also plays well with pretty much any decor. A silicon control panel on top can be used to switch between four pre-set DAB radio stations or change volume, while the two dinky lights on the front show when the speaker is turned on and connected to Wi-Fi."


You can read the full test review at https://recombu.com
Raumfeld One S review of Imaedia
Raumfeld One S review of Imaedia
"[...] I’m really enthusiastic about Raumfeld speakers and would like to have one in every room of my apartment."
Imaedia 01.12.2015
“With its rounded corners and softly flowing form, the One S has a very sleek look which I really appreciate since it doesn’t seem intrusive. It simply fits comfortably into the overall décor, no matter where it’s placed."

"Raumfeld promises a quick and easy setup with its products […] it really is this easy.”

Conclusion

"[...] I’m really enthusiastic about Raumfeld speakers and would like to have one in every room of my apartment. The design is very pleasant and, with its simplicity, goes with every interior, but without allowing the loudspeakers to “disappear” [...]“

“Operating the system is really incredibly easy. After opening the app, start music playback and just enjoy.”

“I found the ability to listen to the same music in multiple rooms in particular to be a lot of fun [...]“

“I was also satisfied with the number of possible music sources. Access to one’s own music on the computer, connecting pen drives or another devices via line-in, radio stations and, of course, well-known streaming services – what more could one ask for?”

"I only have positive things to report regarding the loudspeaker’s sound. I like it; they sound warm and full and it’s possible to adjust the sound to one’s own preferences regarding treble, bass and the midrange.

The Raumfeld loudspeakers are really a well thought out concept that, from the unboxing to the setup and daily use, are simply a delight.”

You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of mobilelifeblog.de
Raumfeld One S review of mobilelifeblog.de
"Considering that the loudspeaker is only the size of a pack of crackers, the output is simply insane."
mobilelifeblog.de 28.08.2015
"The material mix of brushed aluminium on the front and silicone on the control buttons - which renders them water repellent - and matte lacquer on the rest of the loudspeaker makes it not only a visual treat, but gives it a robust and high-end end appearance. The finishing allows it to visually blend into and room and fits in everywhere.”

"Considering that the loudspeaker is only the size of a pack of crackers, the output is simply insane. I was immediately impressed by the sound from this little noise maker.”

Conclusion:

"To sum up, I can only recommend Raumfeld to anyone considering buying a multi-room system. With its unbeatable price and the quality of the workmanship as well as the sound, one doesn’t have to mull over the decision for very long.”


You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of nicorola
Raumfeld One S review of nicorola
"I would describe the sound quality as impressive – in every respect."
nicorola 13.08.2015
“Before we proceed: I didn’t even need to touch an Ethernet cable. The WiFi setup via the free Raumfeld App worked perfectly.”

First impressions

"The white loudspeaker looks really good. The matte synthetic enclosure is the product of high-quality workmanship and comes across as very modern and minimalistic. It fit wonderfully into the overall look of our living room. “

"I would describe the sound quality as impressive – in every respect. I was blown away by the first listening session. After all, that this small box with the dimensions 11 x 18 x 13 centimeters delivers such a powerful and yet clean sound is simply amazing.“

"The bass has incredible power, the highs sound clean and don’t distort at even high volume levels. The One S had no problem filling our 30 square meter living room with sound, and if I turn up the volume any more, the neighbours will no doubt be at my door in seconds.”

Conclusion
"So small and yet so big: With the One S, Raumfeld has a very good entry level device to its line that, with a price tag of just 250 EUR, is very attractive. The sound is phenomenal for the size and the system can be easily controlled with the app.”

Translated from the original German.You read the entire test review (in German) here >
Raumfeld One S review of rap-n-blues.com
Raumfeld One S review of rap-n-blues.com
"When it comes to the sound, there can be no doubt that the One S is a cut above."
rap-n-blues.com 16.07.2015
Workmanship
"Visually, the loudspeaker makes a very good impression: The matte lacquered synthetic enclosure is well made and the design comes across as pleasantly minimalistic."

Controls
"The One S can be easily controlled via the [...] app."

Sound
"The sound quality of this little loudspeaker measuring just 11 x 18 x 13 cm is best described with the adjective “outstanding.“ The bass has enormous power, the highs sound clear and don’t distort even at very high volumes. It’s actually quite impressive how much power such a little speaker is capable of.
When it comes to the sound, there can be no doubt that the One S is a cut above."

Conclusion
"So small and yet a multi-room speaker: Raumfeld has a very good entry level device in its product range with the One S that at 250 EUR is also attractively priced."You can read the entire test review (in German) here >
Raumfeld One S review of Beyond Pixels
Raumfeld One S review of Beyond Pixels
“Applause for the One S!”
Beyond Pixels 09.07.2015
"The workmanship is high class and the water resistant upper surface practical, the few control elements are well-built and the connections were reduced to the bare minimum and are well-hidden when in operation.

Conclusion: “Applause for the One S!”

Translated from the original German.
You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of www.mobi-test.de
Raumfeld One S review of www.mobi-test.de
“Den Klang des One S kann man mit einem Wort ganz gut beschreiben: Gewaltig“
www.mobi-test.de 23.06.2015
„Obwohl die Box vergleichsweise klein ist, erfüllt sie den Raum mit einem für diese Größe irrsinnig guten Klang. Bässe die ordentlich Dampf machen und teilweise sogar spürbar sind. Kommt halt immer auf das Musikmaterial an. Dazu ein sehr stimmiger Mitteltonbereich, der auch einer Sängerin das nötige Volumen verleihen ohne hohl zu klingen. Daran schließen sich sehr detailreiche Höhen an, die wirklich perfekt dazu passen. Nicht zu viel und nicht zu wenig. Überhaupt ist das gesamte Klangbild in sich stimmig und versprüht echte Spielfreude. Und das bis in wirklich hohe Lautstärkeregionen. Mit 101 dB/m geht ordentlich die Post ab und selbst bei sehr hohen Pegeln gerät die Box nicht ins trudeln. Kein scheppern, kein zischeln oder übersteuern. Ich bin zwar eher der Zimmerlautstärke-Hörer aber es macht richtig Spaß auch mal den Hahn aufzudrehen und es richtig krachen zu lassen.“

Fazit:

„Es kann nur ein Fazit geben. Eine klare Empfehlung meinerseits. Unglaublich flexibel, eine tolle App, unauffälliges und minimalistisches Design. Dazu ein wirklich hervorragender Klang, der dem eines Sonos Play 1 oder Bose SoundTouch 20 Serie II absolut in nichts nachsteht. Und da sie preislich in derselben Region mitspielt, kann es für das Klangwunder made in Germany nur das Gütesiegel geben.“


Zum ganzen Test auf www.mobi-test.de
Raumfeld One S review of hw-journal.de
Raumfeld One S review of hw-journal.de
„Ein klangliches Feuerwerk“
hw-journal.de 04.06.2015
Detailansicht

„Der mit seinen doch sehr kompakten Maßen (18x13x11 cm – B-H-T) gestaltete One S hinterlässt binnen weniger Sekunden einen sehr wertig anmutenden Eindruck.“

„Die Front erfährt einen edlen Aluminium-Akzent.“

„Das [...] Gehäuse wurde aus „einem Guss“ gefertigt, was der Linienführung auch zur Gute kommt.“

Praxistest


„Der Raumfeld One S klingt, auch dank seines 3-Wege-Systems, in so gut wieder jeder Lage mehr als nur ausgezeichnet. Beim ersten Einschalten mit dem entsprechenden Track, bleibt einem buchstäblich die Spucke weg. Dies ist keine subjektiv niedergeschriebene Meinung, sondern pure Begeisterung, was mit solch kleinen Lautsprechern möglich ist. Kurz gesagt, absolut geil!“

„Zu jeder Zeit gibt der Lautsprecher die Töne wunderbar wieder.“

„Mittelgroße Räume können ohne weiteres beschallt werden. Auch für den einen oder anderen Party-Abend, ob nun in der Wohnung oder zweckentfremdet in der Garage, macht der One S eine ausgezeichnete Figur. Alles in Allem mehr als überzeugend! Kommen wir abschließend nun zum Fazit.“

Fazit

„Schon mit dem kleinsten Lautsprecher im Raumfeld Programm brennt der Hersteller ein klangliches Feuerwerk ab, welches wir so, unter Betracht der Chassis-Größe, noch nicht erlebt haben.“

„Beim One S selbst fällt die unglaublich gute Verarbeitungsqualität sofort ins Auge. Diese wird von dem designierten Einsatzort umrahmt.“

„Von unserer Seite gibt es für den Raumfeld One S eine klare Kaufempfehlung.“


Zum ganzen Test auf http://www.hw-journal.de
Raumfeld One S review of iphoned
Raumfeld One S review of iphoned
“[C]ompacte multiroomspeaker klinkt prima”
iphoned 06.08.2015
“[W]at ons betreft zwaarder weegt in de aankoopbeslissing is de geluidskwaliteit van de speaker. Op dit vlak scoort de Raumfeld One S beter dan zijn bekendste concurrent, de Sonos Play:1. Ondanks het geringe formaat heeft eerstgenoemde een hoger maximaal volume en een betere basweergave. Een enkele speaker is voldoende voor het vullen van een woonkamer of klein kantoor, al heb je voor stereogeluid de set nodig. Daarmee is een flink feestje te bouwen, en we waren dan ook onder de indruk van de geluidskwaliteit van de One S.
De speaker heeft ook een wat voller geluid dan de Play:1, wat voornamelijk is te danken aan de twee passieve woofers aan de zijkant. Die zijn op de Sonos-speaker gewoonweg niet aanwezig en dat hoor je bij het luisteren naar bijvoorbeeld rock-, techno- of housemuziek.

...[M]et de Raumfeld One S heeft Teufel een goede balans gevonden tussen prijs en kwaliteit. De speaker is relatief gemakkelijk in te stellen en te bedienen, en klinkt uitstekend. Vooral de basweergave is indrukwekkend voor een luidspreker van dit formaat. En draai je het volume flink open, dan is er geen hoorbare vervorming.”
Lees de hele review hier:
Raumfeld One S review of hifi.nl
Raumfeld One S review of hifi.nl
"Modern met vleugje Retro"
hifi.nl 13.01.2015
Modern met vleugje Retro

"De One S voelt met zijn afgeronde hoeken en minder traditioneel design net iets moderner aan, al bespeuren we ook hier weer een balkje geborsteld aluminium. Alle knoppen zijn hier echter in de bovenkant verwerkt, verzonken in een groter siliconen geheel. De bedoeling is duidelijk dat je de One S voornamelijk op de tast bedient, iets dat wel door de minder uitgesproken profiel van de toetsen even wat gewenning vraagt. De kunststoffen knopjes maken de One S wél geschikt voor wat vochtigere ruimtes."

Presetknoppen

"Het kan verkeren in het leven: toen we anderhalf jaar geleden voor het eerst hoorden dat er multiroom-speakers zouden verschijnen met presetknoppen, vonden we dat een eerlijk gezegd eerst een maf idee. Maar in de praktijk bleek het een uitstekende vondst dat veel mensen op prijs stellen. Dat zowel de Stereo M als de One S ook uitgerust zijn met een viertal presets vinden we dus opperbest! Ze werken net zoals bij autoradio’s: als je iets hoort dat je goed vindt (zoals een bepaald radiostation), dan hou je de presetknop even ingedrukt."

Conclusie

"We schreven het al: Raumfeld bestaat al even. Met de Stereo M bewijzen de Duitsers dat ze zeker niet van plan zijn om te verdwijnen. Meer zelfs, langzaam maar zeker worden de Raumfeld-producten steeds beter en beter. En dat is natuurlijk heel mooi om te zien, want het merk verdient echt wel wat meer aandacht. De ondersteuning voor Spotify en Napster in de Benelux die Raumfeld in 2014 kreeg was een belangrijke stap richting grote doorbraak, net zoals de mogelijkheid om hi-resbestanden af te spelen. Maar ook de ‘hardware’ weet steeds meer te charmeren. Met name de Stereo M is een heel mooie, gunstig geprijsde streaming-speakerpakket dat gewoonweg uitstekend klinkt. Ook kritische luisteraars zullen met de Stereo M gelukkig zijn. De One S is wat meer een instapproduct, dat het echter wel voor het eerst mogelijk maakt om via Raumfeld muziek te beluisteren in een badkamer. Maar ook voor een slaap- of hobbykamer is ie goed geschikt."Lees hier het hele testbericht >
Raumfeld One S review of allround-pc.com
Raumfeld One S review of allround-pc.com
"We’ve had larger loudspeakers in for testing that didn’t come close to sounding as good as the Raumfeld One S."
allround-pc.com 26.02.2015
Design & Workmanship

"The enclosure is made from a synthetic and seems to be well constructed.“

"The manufacturer uses a silicone coating to protect against moisture allowing the One S to be used even in bathrooms.”

"Visually and in terms of workmanship, the little streaming speaker really made a good impression [...]“

Features & Sound quality

"During the first listening trials, the excellent sound was so surprising that our chins literally dropped! It’s really astonishing what the sound engineers managed to pull off here.”

"We’ve had larger loudspeakers in for testing that didn’t come close to sounding as good as the Raumfeld One S. Its soundstage is very lively and harmonious with finely differentiated highs, a natural midrange and exceptionally far-reaching depth. On top of this is a level stability that we would never have suspected in this small of a loudspeaker.”

Conclusion

"The Raumfeld One S fits in perfectly in a living room environment thanks to its chic and compact design.“

"[...] excellent sonic qualities [...]“

"[...] by the very first listening test at the latest, the little loudspeakers will have won over the hearts of the biggest sceptics. The setup is child’s play and can be completed in five minutes by even the most inexperienced users.”

"[...] The Raumfeld One S won us over to such a degree that we can recommend it without hesitation."

Translated from the original German.


You can read the entire test review (in German) here >
Raumfeld One S review of i-fidelity.net
Raumfeld One S review of i-fidelity.net Raumfeld One S review of i-fidelity.net
"Even in smaller to mid-sized living rooms, the One S is capable of a proper room-filling sound with precise highs and clean bass.”
i-fidelity.net 24.02.2015
"The first spontaneous question: Where on earth did this rich bass come from? One wouldn’t have expected it from the little pipsqueak. Even in smaller to mid-sized living rooms, the One S is capable of a proper room-filling sound with precise highs and clean bass.”

"The Raumfeld newby reproduces voices clearly and without distortion. The speaker even overflows with dynamics with quick concert sequences  […] and doesn’t doesn’t lose its rhythm.”

"The One S puts across a very mature performance – neither overly playful nor was it designed as a compromise. Naturally, the bass can’t compete against larger loudspeakers. The maximum levels are not infinite, but to criticize this would be like wondering why a VW Polo doesn’t stand a chance against a Porsche Carrera. High-resolution files  [...] are processed by Raumfeld in excellent sound quality."

Translated from the original German.


You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld One S review of av guide
Raumfeld One S review of av guide
“Deze krachtpatser blinkt uit in precisie en een bas sterke sound”
av guide 05.01.2015
“Teufel heeft met de overname van Raumfeld bewezen dat ze een neus heeft voor goede kwaliteit. Het geteste instapmodel Raumfeld One S ligt absoluut op hetzelfde niveau als soortgelijke systemen van de concurrent, zoals Sonos & Co; zowel op het gebied van features en geluidskwaliteit. Bijzonder indrukwekkend is de precisie en de basweergave, die door deze compacte speaker wordt geproduceerd. Maar ook kleine details zoals het rubberen bedieningspaneel, waardoor de speaker bijzonder geschikt is voor de badkamer. Maar ook de mogelijkheid om de status LED uit te schakelen voor in de slaapkamer, zorgt er voor dat de Raumfeld One S tot de beste afspeelapparaten hoort.”


Lees hier het gehele testbericht (Duits)
Raumfeld One S review of Mac Life
Raumfeld One S review of Mac Life
"The sound quality is best described by the adjective 'impressive' and that in every respect."
Mac Life 08.12.2014
"As one has come to expect from Raumfeld, the One S is a technologically exceptional device. The moment you touch it, it becomes clear that you're dealing with a quality product and not another plastic box masquerading as a loudspeaker. The enclosure is well made, the design and the entire device, minimalistic. And for exactly this reason, the One S can be integrated into practically every living or working environment without making itself conspicuous [...].“

"The sound quality is best described by the adjective 'impressive' and that in every respect. After turning the device on, one is immediately blown away by the fact that a speaker with the dimensions 11 x 18 x 13 centimeters can deliver this sort of powerful and yet clean sound. “

"Once you recover from the shock and listen more closely, you notice that Raumfeld really does its job. The One S contains a tweeter, a midbass and two bass drivers. All-in-all, the ensemble delivers maximum sound pressure up to 101dB/1m – enough to fill even full-sized living rooms with sound. A 50 watt bi-amping amplifier ensures high volumes along with dynamic bass performance.”

Translated from the original German.You can read the entire test (in German) here >
Raumfeld One S review of Stereoplay
Raumfeld One S review of Stereoplay
1. Platz für Raumfeld
Stereoplay 02/2017
Der Raumfeld One erlangte bei der WEKA-Leserwahl (Audio- und Stereoplay-Zeitschrift) den ersten Platz.
Raumfeld One S review of av-magazin.de
Raumfeld One S review of av-magazin.de
“Het ideale instapmodel voor in de Raumfeld wereld”
av-magazin.de 19.12.2014
“Tijdens het aansluiten en de bediening merk je meteen, dat bij de ontwikkeling van de Raumfeld One S een paar slimme mensen hebben meegedacht. De aansluiting aan de achterkant is verzinkt aangebracht, zodat de stekker hier niet uitsteekt, die wederom plaats in beslag zou nemen.
Ondanks het compacte formaat heeft Raumfeld de One S voorzien van hoogwaardige techniek. Zo is er een 2-kanaals coaxiaal systeem en een 95 mm woofer gebruikt, waarmee – samen met de krachtige 50 Watt versterker – een zeer goed en homogeen geluidskarakter wordt geproduceerd. Waarbij de basweergave geenszins te kort wordt gedaan en precies en dynamisch in de ruimte wordt gestuwd. En bovendien kan de One S ook zeer hard.”

Conclusie
“De Raumfeld One S is voor de een het ideale en voordelige instapmodel voor in de Raumfeld wereld, en voor de andere kan een reeds bestaand Raumfeld systeem snel en ongecompliceerd worden uitgebreid. Vier presetknoppen zorgen voor een comfortabele bediening en dankzij de rubberen, waterafstotende knoppen, is deze mini netwerk luidspreker ook geschikt voor de badkamer en de keuken.”


Lees het gehele testbericht op av-magazine.de (Duits)
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Heb ik extra apparaten nodig om de Raumfeld one te kunnen gebruiken?
Nee, er zijn geen andere apparaten nodig. Slechts voor de aansturing is de Raumfeld Controller of een smartphone, iPod Touch, iPad of tablet met iOS of Android nodig. De Raumfeld One kan dan met de gratis Raumfeld App worden aangestuurd. Bovendien is natuurlijk een WLAN Access Point (Router) danwel internetaansluiting via ehternet nodig.
Waarom is er een inbusschroef bij de levering inbegrepen?
Met deze schroef kun je de One S op een wandbeugel vastzetten. Dit doe je aan de aan de onderkant van de magnetische, afneembare basis.
Het WLAN-signaal van mijn apparaten is continu laag of breekt af.
Om een overzicht te verkrijgen van de signaalsterkte van alle Raumfeld-apparaten, open je Instellingen > Netwerk > Netwerkanalyse.
a)      Afbreken van het WLAN-signaal
Breekt het WLAN-signaal van de apparaten bij middelmatige of hoge signaalsterkte steeds weer af, treden interferenties met andere draadloze netwerken op. Vooral in dicht bevolkte gebieden zijn meestal zeer veel draadloze netwerken aanwezig. De draadloze kanalen worden dus vaak gebruikt en kunnen elkaar storen. De Access Point waarmee je Raumfeld apparaten zijn verbonden, moet daarom op een andere kanaal worden aangestuurd, waar – als het kan – zo min mogelijk andere apparaten op actief zijn.
Wanneer bij je systeem een Raumfeld Base als Access Point dient, probeer je simpelweg andere kanalen uit en let je erop of de signaalsterkte stabiel blijft.

b)      Altijd geringe signaalsterkte
Ligt de signaalsterkte van enkele draadloze verbonden apparaten steeds onder 50%, moet je maatregelen nemen om de WLAN-ontvangst van het apparaat en daarmee de betrouwbaarheid van de muziekweergave te verbeteren. In veel gevallen is het toereikend om de afstand en/of het aantal hindernissen tussen Access Point en afspeelapparaat te verminderen. Probeer uit of de ontvangst zich verbetert wanneer je de apparaten op verschillende plekken opstelt. In het algemeen geldt: des te minder muren en plafonds zich tussen de apparaten bevinden, des te beter is de ontvangst. Vooral dikke muren van beton of baksteen dempen het signaal. Vaak volstaat een kleine verplaatsing reeds om problemen te omzeilen.
 
Let op het volgende aanwijzingen die voor zowel de Raumfeld Base als Access Points van andere fabrikanten gelden:
 • Positioneer je Raumfeld Base dan wel Access Point op een verhoging, bijv. op de kast. Bewaar echter wat afstand tot de muur. Plaats het apparaat in ieder geval niet op de grond of in een hoek.
 • Wanneer je een draadloze telefoon hebt kan het voor storingen in het WLAN-netwerk zorgen. Plaats de Base, dan wel Access Pount daarom niet direct naast het basisstation van je telefoon.
 • Stel de apparaten zo op (als het kan) dat zo min mogelijk muren tussen Access Point en afspeelapparaat liggen. Vermijd bijvoorbeeld de plaatsing in een nis of uitstekende hoeken.
 • Let erop dat zich geen grote stukken metaal tussen Access Point en afspeelapparaat bevinden (bijv. verwarming, koelkast).
 • Ook grote planten blokkeren op basis van hun vochtgehalte het WLAN-signaal en moeten daarom niet tussen Access Point en afspeelapparaat staan.

Verbetert de ontvangst zich niet nadat je het Access Point hebt verplaatst, raden we je aan een gangbare WLAN-repeater te gebruiken of losse componenten van het Raumfeld systeem in je thuisnetwerk te verbinden.
 
Ik heb nieuwe muziek op een netwerk-speler gekopieerd. Waarom word deze niet bij Mijn Muziek getoond?
Wanneer je nieuwe muziek op een netwerk-speler kopieert, kan het tot 6 uur duren voordat deze op je Controller onder Mijn Muziek verschijnt. Je kunt dit proces een beetje versnellen, wanneer je handmatig een nieuwe scan initieert.
Can different music (Multicast) be played in different rooms?
Multicast (different music in different rooms) is possible with Spotify, but not simultaneously. Due to certain restrictions stipulated by the provider, simultaneous multicast is not possible at the present time.
Ik heb een apparaat met Android 6.0 en wil wifi streaming via Raumfeld installeren. De setup assistent wordt na het startscherm echter niet voortgezet. Wat is de oorzaak?
Zorg ervoor dat je smartphone of tablet is aangemeld in het wifi netwerk waar je ook wifi streaming via Raumfeld wilt installeren. Ben je hier al aangemeld, deactiveer dan tijdens de installatie van Raumfeld de internettoegang van je smartphone of tablet.
Ik gebruik een android apparaat – versie 6.0 en hoger voor Raumfeld. Het streamen van muziek die hier direct op is opgeslagen, wordt na korte tijd al onderbroken. Waaraan ligt dat?
Een mogelijke oorzaak is dat je android apparaat in de standby-modus gaat waardoor de verbinding wordt verbroken.

Oplossing: zet de Teufel Raumfeld app in de standby whitelist. Ga naar instellingen, dan "Apps“ - „Meer“ - „Accu-optimering“ - „Alle Apps“ en vervolgens„ Raumfeld“.
Bij "Beschikbare apparaten" in het menu van mijn Spotify app kan alleen de Raumfeld zone geselecteerd worden. Wat moet ik doen om slechts een ruimte te selecteren?
Deactiveer de multiroom modus in de Raumfeld app bij Spotify door de schakelaar op "OFF" te zetten. Vervolgens kun je in de Spotify app elke speaker individueel selecteren.
Kan ik mijn home cinema installatie in het Teufel Streaming systeem integreren?
Om je home cinema systeem in het Teufel Streaming systeem te integreren, heb je een Raumfeld Connector nodig:
 
Verbind je analoge of digitale audio-uitgang van je Raumfeld Connector met een audio-ingang van je bestaande versterker.
Verbind een analoge audio-uitgang van je bestaande versterker met de analoge audio-ingang van de Raumfeld Connector.
Dit maakt het mogelijk om:
Muziek uit het Teufel Streaming systeem via je home cinema installatie af te spelen.
Het audiospoor van tv-programma’s of films in het gehele huis af te spelen.
 
Let erop dat de weergave bij de overdracht in andere ruimtes met lichte vertraging tot het beeld wordt weergegeven. Hoor je het audiosignaal alleen via je home cinema-installatie is de weergave vanzelfsprekend zonder vertraging.
Moet ik verstand hebben van techniek (WLAN, SSID, WEP, computers, internet, programmeren)?
Niet voor het inrichten noch voor het gebruik van het Teufel Streaming systeem heb je kennis nodig over draadloze netwerken of computertechnologie. Nieuwe apparaten worden heel makkelijk met een druk op de knop aan het systeem toegevoegd.
Ik heb meer dan een Raumfeld speaker en wil Spotify multiroom afspelen. Hoe werkt dit?
Dit kan met een Spotify premium account: download vervolgens de apps van Spotify en Raumfeld en activeer de multiroom modus in de Raumfeld app. Deze vind je bij muziekdienst of op het homescreen. Klik op het Spotify symbool en zet de schakel op "ON". Na de activering kun je de ruimtes per checkbox selecteren, nu zijn ze via de Spotify app als Raumfeld zone in verschillende ruimtes af te spelen.
Ik wil dat mijn Raumfeld speakers energie sparen op het moment dat ze niet streamen. Biedt Raumfeld een standby functie aan?
De standby functie is er voor alle Raumfeld speakers vanaf de 2e generatie. Installeren gaat als volgt: ga in de App naar ‘Kamer configuratie’, selecteer vervolgens de speakers en schakel de functie in het pulldown-menu ‘Standby automatisch activeren’ van ON naar OFF. Het stroomverbruik ligt nu duidelijk onder de EU norm.

N.B. Gebruik je bij de betreffende speaker de line-in, dan start de standby niet automatisch. Deactiveer in dit geval de standby-functie of speel enkele seconden een stream af.
Is het mogelijk om de Firmware van een Raumfeld apparaat opnieuw te installeren ('flashen')?
Mocht een van je Raumfeld apparaten ook nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald en het opnieuw opstarten niet reageren of herhaaldelijk dezelfde fout maken, is het mogelijk, de firmware van je apparaat opnieuw te installeren en het apparaat daarmee terug op de fabrieksinstellingen te brengen ('flashen').

Let erop dat bij het opnieuw installaren van de firmware alle instellingen van het appraat verloren gaan. 

Onder de volgende link vind je de aanwijzingen voor een nieuwe installatie van de firmware voor de volgende apparaten:
Reinstall the Firmware in online handboek (engelse taal)
Kan ik aan het Raumfeld-systeem een USB-stick of harde schijf aansluiten?
Muziek die op USB-stick of harde schijf is opgeslagen, wordt automatisch in de muziekverzameling van het Raumfeld systeem herkent, zodra de USB stick of harde schijf met de host van het Raumfeld systeem wordt aangesloten.
In een opstelling met de Raumfeld Base is de Base de host; in een opstelling zonder Raumfeld Base kun je onder 'Instellingen > Netwerk > host configuratie' het apparaat uitkiezen dat als host moet fungeren.

USB-opslagapparaten, die zijn aangesloten met een ander apparaat dan de host, worden in de Raumfeld opstelling niet als muziekbron herkend. Houd er bovendien rekening mee dat harde schijven die met de 'Speaker', 'One' of de 'Connector' zijn verbonden, van eigen stroom moeten worden voorzien. Bij de opvolger van de Connector, de Connector ² wordt de externe harde schijf middels USB kabel door de Connector ² gevoed.

Bestandssystemen

USB-opslagapparaten met de volgende bestandssystemen worden ondersteund: 
 • FAT16 / FAT32
 • NTFS
 • HFS / HFS +
 • EXT2 / EXT 3 / EXT 4
Af en toe werden problemen met USB 1.0 gemeld. Wij raden daarom aan om een USB 2.0-opslagapparaat te gebruiken.
Kan ik Raumfeld op proef luisteren?
We bieden je aan om het Raumfeld systeem 8 weken lang bij je thuis te testen. Vorm een indruk in je eigen omgeving en je eigen kaders. Daardoor kun je niet alleen de geluidskwaliteit in je eigen ruimtes beoordelen, maar ook de integratie van reeds aanwezige apparaten uitvoerig testen. Mocht het Raumfeld systeem je niet bevallen, bestaat de mogelijkheid het systeem gratis terug te sturen. De aanschafprijs krijg je natuurlijk volledig teruggestort.
Is het mogelijk om met Spotify verschillende muziek in verschillende ruimtes af te spelen?
Spotify biedt multicast (verschillende songs per ruimte) met Spotify & Raumfeld op dit moment nog niet als optie aan.
Raumfeld biedt een equalizer aan. Ik vind hem echter niet meer in de App. Waar vind ik de equalizer?
De Raumfeld equalizer is verhuisd. De geluidsinstellingen verander je nu via direct het volume-menu.
Ondersteunt Raumfeld Gapless Playback?
Sinds versie 1.2 is de weergave van muziek met het Raumfeld-systeem vrij van onderbrekingen. Dat houdt in: tussen twee op elkaar volgende titels is geen pauze meer te horen (tenzij het onderdeel uitmaakt van de originele opname).
Wat onderscheidt Raumfeld van andere multiroom audiosystemen?
 • Raumfeld biedt uitstekende geluidskwaliteit. Met wortels in de professionele audio stelt Raumfeld hoge eisen aan de geluidskwaliteit. Deze gaat van het gebruik van hoogwaardige audiocomponenten tot perfecte afstemming van de losse componenten.
 • Raumfeld is makkelijk te bedienen. Dankzij de ontwikkeling door usability-exeperts in continue ruggespraak met gebruikers, biedt Raumfeld puur gebruiksgemak. Het is om het even welke functie je wilt gebruiken, je komt steeds binnen enkele stappen bij je doel.
 • Raumfeld is volledig. Raumfeld is een volledig multiroom audiosysteem. Apparaten van andere fabrikanten (luidsprekers, opslagmedia, computer) zijn niet nodig om Raumfeld te kunnen gebruiken.
Welke muziekformaten kan Raumfeld weergeven?
De volgende muziekformaten kunnen met het Raumfeld systeem worden weergegeven:

- audio-formaten die worden ondersteund: MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA *, M4A met daarin AAC of Apple Lossless
- samplingrates die worden ondersteund: alle, ook variabele bitrates
- formaten die te combineren zijn voor afspeellijsten: WPL, M3U, PLS, iTunes-Playlisten
- muziekdiensten: napster, Spotify Connect, TuneIn,Tidal

Bij formaten zonder gegevensverlies kan een vertraging van de WLAN-overdracht optreden. Wanneer je muziekbibliotheek vooral uit zeer grote FLAC-, Apple Lossless of WAV-bestanden bestaat, raden we je aan de Raumfeld Hosts met een netwerkkabel te verbinden.

* Momenteel worden alleen WMA bestanden ondersteund die met de standaard WMA Codec zijn gecodeerd. WMA Lossless, WMA Pro en WMA Voice worden niet ondersteund.
Welke luidspreker is links, welke is rechts?
Je kunt bij de inrichting zelf bepalen welke luidspreker je met het linker en welke met het rechter stereosignaal wilt voeden.
Hoe voeg ik albumhoezen aan mijn muziekverzameling toe?
Je kunt albumhoezen op verschillende manieren aan je muziekverzameling toevoegen, zodat deze op de Raumfeld Controller worden getoond:  
 • Opslaan van de albumhoes in de muziekdata
 • Opslaan van de albumhoes in de map van het album
 • Opslaan van de albumhoes in de muziekdata
 • Albumhoezen kun je met behulp van de meeste mediaplayers of zogenoemde ‘tagging’-programma’s in de muziekdata opslaan.
 • Opslaan van de cover in de map van het album
 • Wanneer alle titels van een album zich in een eigen map bevinden, kun je de albumhoes daar eenvoudig als beelddocument aan toevoegen. Het Teufel Streaming systeem koppelt het dan automatisch aan het album.
 Ondersteunde beeldformaten, grootte, resolutie:
We raden voor het gebruik van JPEG-beelden een minimale grootte van 300x300 pixels (72 dpi) aan. Andere beeldformaten (PNG, GIF) en groottes worden echter ook ondersteund.
 
Hoe kan ik een cd- of MP3-speler aansluiten?
De Raumfeld afspeelapparaten beschikken elk over een analoge audio-ingang (cinch), waaraan je je cd- of MP3-speler, iPhone, iPod, etc. kunt aansluiten. Dit maakt het mogelijk om het binnenkomende signaal in andere ruimtes van het Raumfeld-systeem over te dragen. Desgewenst kun je de afspeelapparaten voor de directe weergave gebruiken.
Bovendien kunnen de meeste MP3-spelers via USB aan je Raumfeld Base worden aangesloten. Bij een systeem zonder Base is het mogelijk, de speler per USB aan een Raumfeld Speaker of Connector aan te sluiten. Let er echter op dat een iPhone en iPod alleen via je analoge audio-uitgang kunnen worden aangesloten, omdat je muziekbibliotheek niet direct bereikbaar is voor derden.
Hoe kan ik geïmporteerde playlisten verwijderen?
Geïmporteerde playlisten worden alleen dan uit de Raumfeld muziekdatabank verwijderd, wanneer de bijpassende playlisten-data op de muziekressource worden verwijderd.
 
Navigeer met behulp van je databeheerprogramma naar de map op de Raumfeld Base of een netwerk-speler waarin de playlist-data zijn opgeslagen (.wpl, .m3u, .pls).
Verwijder de data.
 
Waneer de data op de Raumfeld Bas of een USB-stick waren gearchiveerd, wordt de muziekverzameling binnen enkele seconden geactualiseerd. De playlisten worden voortaan niet meer onder Playlisten > Mijn Muziek weergegeven. Wanneer de data op een netwerk-speler waren gearchiveerd, wordt de verandering pas na enkele uren verwerkt. Je kunt de muziekverzameling ook handmatig opnieuw scannen om dit proces te versnellen.
 
Hoe kan ik mijn bestaande playlisten in het Raumfeld-systeem importeren?
Playlisten van de volgende formaten worden in het Raumfeld-systeem geïmporteerd en onder Playlisten > weergegeven:
Windows playlisten (*.wpl)
M3U playlisten (*.m3u)
PLS playlisten (*.pls)
Om ervoor te zorgen dat je playlisten worden geïmporteerd, sla je ze eenvoudig in een van je usb muziekressourcen, gedeelde mappen of de raumfeld base op.
 
Hoe synchroon is de weergave van meerdere afspeelapparaten?
Raumfeld apparaten onder elkaar bereiken perfecte synchronisatie (minder dan 5 milliseconden verschuiving). Dat betekent dat je meerdere Raumfeld luidsprekerparen in een ruimte kunt gebruiken, zonder dat een echo of galm te horen is.
Hoe tag ik mijn muziekverzameling? Welke tag-formaten worden ondersteund?
Om relevante informatie zoals artiest, of albumtitel van een nummer weer te geven, gebruikt de mediaserver de metadata – of tags – van je muziekdata. Zo kun je je muziekverzameling sorteren naar artiest, album of genre.
 
Er is een veelvoud van gratis software-toepassingen, waarmee je de tags van je muziekdata kunt bewerken. Ook zijn de meeste mediaplayers daartoe in staat.
 
Mediaplayer:
Windows Media Player (Windows; alleen MP3, WWMA)
Winamp (Windows, alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WMA, WAV)
 
Speciale tag-programma’s:
MP3-Tag (Windows; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
MusicBrainz Picard (Windows, Mac OS, Linux; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
Teufel streaming ondersteunt de volgende velden  bij de bovengenoemde programma’s:
Nummer titel van het nummer
Album album, waarbij het nummer hoort
Artiest uitvoerende artiest
Album-artiest artiest die het album heeft samengesteld
Componist persoon, die het nummer heeft gecomponeerd
Titelnummer positie van het nummer op het album
CD-nummer nummer van de CD
Genre muziekgenre van het nummer
Datum verschijningsdatum van het nummer
Cover albumhoes
Compilation 1, wanneer het nummer onderdeel is van een compilatie.
Hoeveel ruimtes kan ik met het Raumfeld systeem maximaal met geluid vullen?
Met Raumfeld kun je muziek tot in 10 ruimtes verdelen. Deze richtlijn hangt overigens wel af van de wijze waarop je het systeem gebruikt alsook van lokale parameters zoals de aard van de woning. Het daadwerkelijke maximale aantal kamers kan ook hoger zijn. Volgende parameters hebben invloed op het maximaal aantal kamers:
 • Hoe minder WLAN-netwerken in je directe omgeving (de buren) aanwezig zijn, des te meer ruimtes zijn mogelijk.
 • Des te minder muren of plafonds tussen de ruimtes liggen, des te meer kamers zijn mogelijk.
 • Hoe lichter het bouwmateriaal van het huis (staalbeton vs. gips), des te meer ruimtes zijn mogelijk.
 • Des te meer kamers met dezelfde muziek worden bespeeld, des te meer kamers kunnen daarmee worden verzorgd.
The Teufel Raumfeld app setup wizard does not find a device after pressing the setup key on the back of the device. The display shows "Searching for device..." or "No device found". What can I do?
Wanneer een Teufel Streaming systeem tijdens de setup niet wordt gevonden (melding "Het apparaat wordt gezocht.." verandert niet, of de melding "Niet gevonden" verschijnt). Dit kan meerdere redenen hebben. Hier informeren we je over de meest waarschijnlijke oorzaken en een mogelijke oplossing.

1) Het is mogelijk dat je thuisnetwerk de identificatie van het apparaat door bepaalde instellingen van je router blokkeert.

Oplossing: probeer of je thuisnetwerk het apparaat wel kan identificeren wanneer je het Teufel Streaming systeem direct via een LAN-kabel aan de router aansluit en de setup herhaalt.

2) Het is mogelijk dat andere actieve netwerk apparaten de identificatie storen.

Oplossing: deactiveer tijdens de setup tijdelijk alle apparaten (bijvoorbeeld smart tv, laptop, computer, smartphones, tablets, AV-receiver) die in het netwerk aangemeld zijn (via LAN of wifi) en reset de router voordat je de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

3) Is het thuisnetwerk met behulp van switches, repeater of extra accespoints geconfigureerd, dan wordt de identificatie eventueel hierdoor verhinderd.

Oplossing: start de netwerkapparaten opnieuw, of kies voor uitschakelen/deactiveren tijdens de setup.

4) Maak je gebruik van een basisstation voor je draadloze vaste telefoon (DECT) en staat dit in de buurt van je router of het Teufel Streaming systeem, dan kan dit je wifi signaal beïnvloeden . Zowel DECT en wifi gebruiken dezelfde frequentie van 2,4 GHz.

Oplossing: zet het DECT basistation op een andere plaats of schakel de DECT-telefoons tijdelijk uit.
The Teufel Raumfeld app indicates an error after selecting the Wi-Fi and entering the network key (Wi-Fi password). What could be the reason for this?
Gebruik je een smart device met firmware Android versie 5.x (Lollipop), dan kan het aan twee instellingen van je smart device liggen.

1) Het is mogelijk dat de instelling "intelligente netwerkwissel" geactiveerd is. Dit feature verbindt het smartdevice met het mobiele internet wanneer de wifi verbinding zwak is. Omdat Teufel Streaming een constante verbinding met het wifi netwerk nodig heeft, is deze instelling niet mogelijk.

2) Het is mogelijk, dat de functie "auto IP support" actief is. Deze functie start wanneer het smartdevice heeft vastgesteld dat het thuisnetwerk geen DHCP-support (automatische toekenning van een netwerkadres) aanbiedt. Deze eigenlijk zinvolle functie kan echter niet met Teufel Streaming worden gebruikt, omdat de Teufel Streaming systemen persé een door de router toegekend IP-adres nodig hebben om onafhankelijk met het thuisnetwerk en internet te kunnen communiceren.

Oplossing: deactiveer de hierboven beschreven features. Zorg er vervolgens voor dat de router DHCP toestaat en start de setup dan opnieuw.
Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis unmittelbar nach der Raumnamen-Vergabe. Im Display steht "Gerät wird konfiguriert". Woran kann dies liegen?
Het afronden van de setup wordt eventueel door andere netwerkapparaten verhinderd.

Oplossing: deactiveer tijdens de setup alle apparaten die in het netwerk per LAN of wifi zijn aangemeld (bijv. smart-tv, laptop, computer, andere smartphones/tablets, AV-receiver) en reset de router voordat je weer met de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

Let er bovendien op dat de stap "Het apparaat wordt geconfigureerd..." enkele minuten kan duren. Zorg ervoor dat het smartdevice tijdens de configuratie niet in de standby modus overgaat.
Während der Einrichtung muss das WLAN-Passwort eingeben werden, damit Ihre Geräte im Heimnetzwerk angemeldet werden können. Was kann ich machen?
Controleer of het wachtwoord nog actueel is. Gebruik niet het wachtwoord van je SIM-kaart, Google account, muziekdienst etc. Teufel Streaming heeft het wachtwoord van je wifi-netwerk, oftewel netwerksleutel nodig.

Tip I: het wifi wachtwoord/netwerksleutel staat meestal op de achter-/onderkant van je router. Voor zover je dit wachtwoord niet hebt gewijzigd, is dit het benodigde wachtwoord.

Tip II: de autocorrectie functie van van je smartdevice kan het wachtwoord veranderen. Zet de autocorrectie uit.
During setup, the Wi-Fi network via which the system is to be integrated in the future must be selected in the app. However, my home network is not listed in the selection list. What could be the reason?
Kan je het gewenste wifi netwerk niet selecteren, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier vind je de meestvoorkomende redenen:

1) Het wifi signaal is op de plek waar het apparaat staat 30% of minder. Omdat dit niet voldoende is voor systemen, wordt het wifi netwerk niet getoond. Een signaal van minder dan 30% leidt tot onderbrekingen bij het afspelen en tot een duidelijk lagere performance.

Oplossing: het wifi signaal verbeteren of het systeem op een betere plaats zetten. Meer informatie vind je hier

2) Technisch is het mogelijk om het wifi te verbergen. Deze optie is normaal gesproken in de instellingen van je router te vinden. Heb je deze optie geactiveerd, of is de router zo geconfigureerd dan wordt het wifi netwerk niet in de app getoond. Oplossing: schakel het wifi netwerk op "zichtbaar". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
Während der Einrichtung zeigt die App die Meldung "Router inkompatibel" an. Woran kann das liegen?
Verschijnt de melding "Wifi-router is niet compatibel", dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal ligt de oorzaak bij de routerconfiguratie van je thuisnetwerk. Deze configuratie kun je aanpassen. Onderstaande wifi instellingen kunnen voor problemen zorgen:

1) In de router is de functie "DHCP" (automatische toekenning van een netwerkadres) niet ingeschakeld. Hierdoor kan het systeem zich niet in het thuisnetwerk aanmelden.

Oplossing: activeer de functie "DHCP" in de instellingen van je router. Let op: de naam "DHCP" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "onbekende systemen afwijzen". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

2) In de router is een zogenaamde Mac-filter ingeschakeld. Deze filter verhindert dat onbekende apparaten aangemeld kunnen worden. Dit geldt voor alle apparaten die het thuisnetwerk nog niet gebruiken.

Oplossing: deactiveer de MAC-filter tijdens de setup of voeg het systeem toe aan het rijtje bekende apparaten. Let op: de naam "MAC-filter" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "alleen bekende apparaten toestaan". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

3) De router blokkeert de directe communicatie tussen twee of meer apparaten, die met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden. Deze technische "client isolation" instelling is meestal vooraf geconfigureerd en actief bij een gastnetwerk. Raumfeld heeft een directe communicatie nodig om bijvoorbeeld app-commands van een smartphone (bijv. wanneer je op "play" drukt om een song af te spelen) te kunnen ontvangen. Deze instelling wordt vaak vergeten, omdat de smartphone ondanks een actieve isolatie toch van het internet gebruik kan maken.

Oplossing: gebruik voor Raumfeld niet het gastnetwerk of deactiveer de functie "client isolation". Let op: de naam "client isolation" kan per fabrikant verschillen of is onderdeel van een vooraf geconfigureerde toegang of een te selecteren beveiligingsstandaard. Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
I like watching YouTube videos. Can I now use Chromecast to wirelessly output the sound of YouTube videos while watching them?
Het geluid van YouTube video’s draadloos op Raumfeld speakers afspelen, is onder de volgende voorwaarden mogelijk:

A: een computer met Windows 10/8.1/8/7 32-bit / Mac OS X 10.9 of hoger / Linux
B: een actuele versie van de Chrome browser
C: de Chrome browser met Google Cast extension (indien niet al geïntegreerd)
D: minstens één Raumfeld systeem met Google Cast is in hetzelfde netwerk aangemeld als de computer met de browser

Start nu een YouTube video. Dit kan via het “meer”-menu en de optie “streamen” van de Chrome browser. Nu zie je een keuzemenu met alle Raumfeld systemen die gekoppeld kunnen worden.

Beperkingen:
Beeld en geluid lopen evt. niet synchroon, maar met een minimaal looptijdverschil Deze oplossing functioneert momenteel niet met de YouTube app voor iOS en Android Tip: Androidgebruikers kunnen de mirroring functie gebruiken om het video geluid draadloos te streamen.

Dit werkt als volgt:
Stap 1: instaleer de Google Home app en open vervolgens het linker menu.

Stap 2: Ga naar “display/audio streamen” en kies het gewenste Raumfeld systeem. Een actieve verbinding wordt in de statusbalk van de smartphone getoond. Deze optie is momenteel niet beschikbaar voor iOS apparaten.

Stap 3: Ga naar de YouTube app en start een video – het geluid wordt nu draadloos via de geselecteerde Raumfeld speaker.

NB Ook hier kan het zijn dat beeld en geluid niet helemaal synchroon zijn.
How can I tell if my Teufel Streaming/Raumfeld devices are compatible with Chromecast built-in?
Chromecast wordt ondersteund, wanneer een Teufel Streaming/Raumfeld systeem op het bedienpaneel aan de voorkant een Raumfeld logo heeft en er geen externe wifi antenne aan de achterkant is geïntegreerd. Chromecast wordt in ieder geval ondersteund door de Raumfeld Soundbar/Sounddeck en de Teufel Sounddeck Streaming/Teufel Soundbar Streaming.
Hoe functioneren updates?
Alle Raumfeld apparaten verbinden zich regelmatig met de Raumfeld Update Service, om naar actuele software te zoeken. Wanneer updates beschikbaar zijn, kunnen deze eenvoudig met een druk op de knop op alle apparaten worden geïnstalleerd. De apparaten zijn hierdoor steeds up to date, zodat je van de continue ontwikkeling van Raumfeld-software kunt profiteren. Sinds versie 1.3 is het bovendien mogelijk, updates met behulp van een USB-stick te installeren. Zo kun je je apparaten ook zonder verbinding met het internet up to date brengen.
Wat is een actieve luidspreker, wat is een passieve?
Als actieve luidsprekers bedoelen wij de luidsprekers waarin de versterkers voor het luidspreker-paar zijn ondergebracht (Master). Hier bevinden zich ook de stroomaansluiting en de WLAN-antenne. De passieve luidspreker (Slave) wordt aan de actieve luidspreker aangesloten.
 
Kan men voor grotere ruimtes meerdere Speaker-paren combineren?
Omdat Raumfeld apparaten onder elkaar een perfecte synchronisatie hebben (minder dan 5 milliseconde verschuiving), kun je probleemloos meerdere Raumfeld Speakers in een ruimte opstellen. Er is geen echo of galm te horen. Via de instellingen kun je de apparaten aan een enkele kamer toekennen, zodat de muziekkeuze en volume makkelijk zijn te controleren.
Welk Spotify abonnement heb ik nodig om muziek via Spotify en Raumfeld speakers (in een of meerdere ruimtes) te kunnen streamen?
Wil je Spotify beluisteren via Raumfeld, dan heb je een Spotify premium account nodig. Het gratis account is hiervoor niet vrijgegeven door Spotify. Naar Spotify
Ik heb mijn iPhone/iPad als bron in Raumfeld vrijgegeven. Ik krijg echter vaak te zien dat deze ‘Offline’ is, alhoewel de iPhone nog wel in het WLAN netwerk is aangemeld. Hoe komt dit?
Als een iPhone of iPad langer dan 10 minuten geen signaal geeft, schakelt het Raumfeld systeem de iPhone / iPad offline. Dit dient ervoor om de batterij van de iPhone / iPad te sparen.

Oplossing: als de bron van de iPhone / iPad als offline wordt weergegeven, open dan de Raumfeld App op je iPad / iPhone en kies het bestand dat je wilt streamen.
Welches Netzwerk-Protokoll (SMB) muss ich einstellen, wenn Teufel Streaming auf Musik, gespeichert auf Netzlaufwerken oder in Ordnerfreigaben zugreifen soll?
Teufel Streaming herkent muziekbestanden het beste met het netwerkprotocol SMB1. Stel dit protocol in bij de eigenschappen van je computer/NAS om muziek te kunnen afspelen via je Teufel Streaming speakers.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.