8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account

Persberichten

Retailstrategie Teufel krijgt vervolg in Keulen en Stuttgart
Bedrijfsnieuws

Retailstrategie Teufel krijgt vervolg in Keulen en Stuttgart

Na de opening van de flagshipstore in Berlijn in 2014 en een tweede store in Essen in augustus 2018 staat Teufel op de vooravond om wederom twee winkels te openen: een in Stuttgart op 18 oktober aanstaande, gevolgd door Keulen eind oktober. Oorspronkelijk was de flagshipstore in Berlijn bedoeld als een boegbeeld voor Teufel. De uitgebreide showroom zou komen te dienen als plek waar gasten kunnen worden verwelkomd en Teufel-producten optimaal kunnen worden ervaren.
Meer informatie
Na de opening van de flagshipstore in Berlijn in 2014 en een tweede store in Essen in augustus 2018 staat Teufel op de vooravond om wederom twee winkels te openen: een in Stuttgart op 18 oktober aanstaande, gevolgd door Keulen eind november. Het in Berlijn gevestigde audiomerk zal ook in de komende jaren meerdere winkels openen, waaronder in Nederland.

Download afbeeldingen | Store Stuttgart | Store Keulen

Teufel Store Stuttgart:
 • vanaf 18. Oktober 2019, Marienstraße 3, 70178 Stuttgart
 • circa 240 m2 over twee etages verdeeld
 • twee luisterruimtes

Teufel Store Keulen
 • vanaf 31. Oktober 2019, Schildergasse 41-45, 50667 Köln
 • circa 240 m2 over twee etages verdeeld
 • twee luisterruimtes

Oorspronkelijk was de flagshipstore in Berlijn bedoeld als een boegbeeld voor Teufel. De uitgebreide showroom zou komen te dienen als plek waar gasten kunnen worden verwelkomd en Teufel-producten optimaal kunnen worden ervaren. De flagshipstore in de Berlijnse shoppingmall Bikini Berlin, recht tegenover de karakteristieke Gedächtniskirche, heeft in de loop der jaren aanzienlijk meer klanten aangetrokken dan verwacht. "We zijn aangenaam verrast hoe goed ons ‘consultingconcept’ bestaande en potentiële klanten aanspreekt", zegt Sven Kirchner, General Retail Manager bij Teufel. “In augustus 2018 werd een tweede winkel geopend in het centrum van Essen. Bovendien exploiteert Teufel twee ‘shop-in-shops’: een in het Berlijnse warenhuis KaDeWe en een in de EMI The Music Store in Wenen.”

Direct bij de klant

"Na het succes tot nu toe hebben we gekozen voor een ambitieuze retailstrategie ", legt Teufel CEO Sascha Mallah uit. "Tegen het einde van 2021 willen we meer dan tien winkels hebben geopend in Duitsland en onze buurlanden, waaronder Nederland. We merken hoeveel van onze klanten het persoonlijke advies, de presentatieruimten en het ‘ervaren’ van onze audioproducten waarderen.”

Uitbreiding in Nederland

Op dit moment heeft Teufel een pop-up store aan de Coolsingel in Rotterdam: dit smaakt naar meer. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Teufel voor het einde van volgend jaar haar eerste winkel in een grote Nederlandse stad zal openen.
Persberichten (website)
Listen to Your Art:
 Teufel Cinebar Lux – Prestatie, design en 3D sound
Persbericht

Listen to Your Art:
 Teufel Cinebar Lux – Prestatie, design en 3D sound

Meeslepend, omringend 3D-geluid met een overtuigende baswerking vanuit een slanke behuizing, zonder de noodzaak van een extra subwoofer. De nieuwste soundbar van Teufel is subtiel, onopvallend en past in elke moderne woonkamer. Dat is te danken aan zijn ranke ontwerp en het feit dat hij geen externe subwoofer vereist. Maar wat geluid betreft is de Cinebar Lux allesbehalve onopvallend. Dankzij de in Berlijn ontwikkelde geluidstechnologieën Dynamore Ultra en Dynamore 3D wordt het geluidsbeeld door de zijwaarts gerichte drivers horizontaal uitgebreid en door de naar het plafond gerichte drivers verticaal verbreed. Het resultaat: omringend driedimensionaal geluid dat vanuit alle richtingen op de luisteraar inwerkt.
Meer informatie
De nieuwste soundbar van Teufel is subtiel, onopvallend en past in elke moderne woonkamer. Dat is te danken aan zijn ranke ontwerp en het feit dat hij geen externe subwoofer vereist. Maar wat geluid betreft is de Cinebar Lux allesbehalve onopvallend. Dankzij de in Berlijn ontwikkelde geluidstechnologieën Dynamore Ultra en Dynamore 3D wordt het geluidsbeeld door de zijwaarts gerichte drivers horizontaal uitgebreid en door de naar het plafond gerichte drivers verticaal verbreed. Het resultaat: omringend driedimensionaal geluid dat vanuit alle richtingen op de luisteraar inwerkt.

Download afbeeldingen | Cinebar Lux in webshop

Feiten in vogelvlucht
 • een slanke, hoogwaardige soundbar voor een meeslepende weergave van televisiegeluid, gaming-audio en muziek
 • een ingebouwde subwoofer (dus geen noodzaak van een externe subwoofer)
 • kan simpelweg op een televisiemeubel worden opgesteld of aan de muur worden bevestigd
 • vier passieve basmembranen produceren een krachtig, maar niet overdadig basgeluid
 • twaalf high performance-woofers en negen eindtrappen voor hoge volumesomringende 3D-audio van bioscoopkwaliteit dankzij Dynamore Ultra- en Dynamore 3D-technologie en zijwaarts en naar het plafond gerichte drivers
 • ingebouwde centerspeakers voor optimaal verstaanbare dialogen
 • met de draadloze rear speaker Effekt van Teufel uitbreidbaar tot een onvervalst surround sound-systeem
 • mogelijkheid van een draadloze verbinding met compatibele subwoofers van Teufel voor grotere ruimten en een nog krachtiger basgeluid
 • uitgebreide streaming-mogelijkheden op basis van Raumfeld-technologie, bluetooth en Spotify Connect
 • één HDMI-uitgang met CEC voor regeling via de tv-afstandsbediening, ARC voor aansluiting op de televisie met één kabel, extra HDMI-ingang
 • geïntegreerde wandbevestiging, line in, optische digitale ingang, mogelijkheden voor het aanpassen van het geluid, nachtmodus
 • per direct verkrijgbaar voor 799,99 euro via teufelaudio.nl en in alle Teufel-stores
 • samen met de rear speaker Effekt verkrijgbaar als Cinebar Lux Surround-bundel voor een prijs van 1.099,99 euro

Slank ontwerp, groots geluid

Het kan niet makkelijker: de Cinebar Lux hoeft alleen maar op de televisie te worden aangesloten. Dat en uiteraard de stroomvoorziening is het enige wat voor de installatie nodig is. Dankzij de door Teufel ontwikkelde technologieën Dynamore Ultra- en Dynamore 3D wordt het geluidsbeeld zowel horizontaal als verticaal uitgebreid. Dit resulteert in een driedimensionale, omringende geluidsbelevenis. De Dynamore-technologie kan op elk gewenst moment via de afstandsbediening worden in- en uitgeschakeld. De twee midwoofers van de Cinebar Lux zorgen voor optimaal verstaanbare dialogen door gebruik te maken van het voor thuisbioscoopomgevingen zo belangrijke centerkanaal.

Een solide basfundament zonder subwoofer

Met vier passieve basdrivers rolt de Cinebar Lux een overtuigend, stemmig bastapijt uit met een indrukwekkende grensfrequentie van 45 Hertz, en dat zonder extra subwoofer. Dankzij dit prestatievermogen vult de soundbar ook grote ruimtes probleemloos met geluid. Wie niet genoeg van bas krijgt, heeft de mogelijkheid om de soundbar met compatibele draadloze subwoofers uit het assortiment van Teufel uit te breiden.

Nog meer surround sound met de Effekt

De Cinebar Lux biedt daarnaast de mogelijkheid om de draadloze surround speaker Teufel Effekt direct aan te sturen. In combinatie met deze aanvullende rearspeaker produceert de Cinebar Lux onvervalste surround sound. Wie besluit om de Effekt bij de Cinebar Lux aan te schaffen, is daarmee 100 euro goedkoper uit.

Stream me up, baby

De streaming-technologie Raumfeld van Teufel is geïntegreerd in de Cinebar Lux. Dat geldt ook voor bluetooth en Spotify Connect. Dat betekent dat de soundbar naadloos in combinatie met andere streaming luidsprekers van Teufel kan worden gebruikt en dat hij direct kan worden aangestuurd via elke Spotify-player (abonnement vereist). Voor de aansluiting op de televisie kan de gebruiker een beroep doen op zowel HDMI 2.0 met CEC en ARC als een optische digitale ingang. Dankzij de extra HDMI-ingang gaat er geen HDMI-aansluiting op de televisie verloren. Geluidsbronnen kunnen zo rechtstreeks op de Cinebar Lux worden aangesloten.

Een groot display en overzichtelijk OSD

Alle instellingen kunnen worden geconfigureerd met de compacte en luxe aluminium afstandsbediening, via het grote, dimbare dot matrix-display aan de voorkant van de soundbar en via het on-screen display (OSD) op de televisie. Daarnaast zijn er bovenop de Cinebar Lux knoppen beschikbaar voor veel gebruikte functies zoals de bronselectie en muziekbediening.

Prijzen en beschikbaarheid

De Cinebar Lux is per direct in een zwarte en zwart-witte uitvoering beschikbaar via de www.teufelaudio.nl en in Teufel-stores. De prijs bedraagt 799,99 euro. De soundbar is ook verkrijgbaar in combinatie met de draadloze rear speaker Effekt in de vorm van de Cinebar Lux Surround-bundel. Die gaat van de hand voor een prijs van 1.099,99 euro.
Persberichten (website)
Teufel komt met app voor bediening van Radio 3sixty
Persbericht

Teufel komt met app voor bediening van Radio 3sixty

Alle belangrijke functies van de Radio 3sixty zijn vanaf nu met een gratis nieuwe app van Teufel te bedienen. Dat geldt niet alleen voor de afspeelregeling, maar ook het volume, de equalizer, bronselectie, sleeptimer, het zoeken naar zenders én het instellen van sneltoetsen. De app is per direct verkrijgbaar.
Meer informatie
Alle belangrijke functies van de Radio 3sixty zijn vanaf nu met een gratis nieuwe app van Teufel te bedienen. Dat geldt niet alleen voor de afspeelregeling, maar ook het volume, de equalizer, bronselectie, sleeptimer, het zoeken naar zenders én het instellen van sneltoetsen. De app is per direct verkrijgbaar.

Download beeldmateriaal | Radio 3sixty op teufelaudio.nl | Android-Download | iOS-Download
Functies van de Radio 3sixty-app in vogelvlucht
 • bronselectie en bediening van de afspeelregeling
 • zoekfuncties voor zenders door DAB+, VHF en internetradio
 • toewijzen van zenders en kanalen aan sneltoetsen (DAB+, VHF, internetradio, Spotify Connect)
 • draadloos streamen van lokaal opgeslagen muziekbestanden
 • instellingen voor de equilizer en sleeptimer
Altijd een afstandsbediening bij de hand
De Radio 3sixty van Teufel is met DAB+, VHF, internetradio, bluetooth, een USB-ingang en Spotify Connect uitgesproken veelzijdig. De radio kan nu op afstand worden bediend met de app via het thuisnetwerk. De zenderselectie en bediening van de afspeelfunctie kunnen zo met een simpel tikje worden geregeld.

Zoeken, vinden, opslaan en instellen
Met name het zoeken naar zenders op alle drie ontvangstkanalen (DAB+, VHF en internetradio) verloopt een stuk eenvoudiger met de app. Wanneer de gebruiker een nieuwe favoriete zender vindt, kan die in een handomdraai worden toegewezen aan een van de vijf opslagmogelijkheden voor elk ontvangstkanaal. Deze geheugenplaatsen komen uiteraard overeen met de sneltoetsen op de radio. Naast vijf geheugenplaatsen voor DAB+, VHF en internetradio zijn er ook vijf voorkeurszenders voor Spotify Connect instelbaar.
Persberichten (website)
Karakteristiek aan de buitenkant, actief van binnen
Persbericht

Karakteristiek aan de buitenkant, actief van binnen

Unboxen, opstellen en afspelen: de Ultima 40 Active is snel speelklaar, speelt muziek af via bluetooth of line in en versterkt met HDMI-ARC ook het tv-geluid - desgewenst zelfs in surround sound.
Meer informatie
Het actieve luidsprekerpaar van Teufel met geïntegreerde versterker staat garant voor optimaal luistergenot. De nieuwe versie van de Ultima 40 Active heeft nog meer vermogen, een groot display en is nog makkelijker te bedienen. In technisch opzicht heeft de speaker een heuse troef in handen: niet alleen kan hij via HDMI direct op de tv worden aangesloten, ook is hij met de draadloze rearspeakers Effekt naar een surround systeem uit te breiden.

Download beeldmateriaal  | Link naar webshop met technische details |

Feiten in vogelvlucht:
 • Actief 3-kanaals luidsprekerpaar van topkwaliteit: stereo- en thuisbioscoopgeluid in één systeem
 • Uitbreidbaar met de draadloze rearspeaker Effekt en een draadloze of vast bekabelde subwoofer
 • Meer vermogen: 2 x 130 watt – voorheen in plaats van 2 x 100 watt
 • Dimbaar en goed leesbaar dot matrix-display toont de geselecteerde ingang en het volume
 • Toetsen bovenop de speaker voor de ingangsselectie, play/pauze en volume
 • Bluetooth 4.2 met aptX® voor draadloze geluidsoverdracht vanin cd-kwaliteit van bijvoorbeeld Amazon Music, Apple Music, Spotify, Youtube en Deezer
 • Aansluiten op de tv met slechts één HDMI-kabel; de andere apparaten worden op de tv aangesloten
 • Autostartfunctie
 • Aansluitingen: HDMI-ARC, optische digitale ingang, stereo cinch-ingang, subwoofer-uitgang
 • Keuze uit diverse geluidsmodi, waaronder een nachtmodus
 • Dolby Digital-decoder en equalizer
 • Per direct verkrijgbaar (in zwarte en witte uitvoering) via teufelaudio.nlvoor 899,99 euro per paar. Een complete Ultima Surround 4.0-set met de draadloze achterste luidspreker Effekt is verkrijgbaar voor 1.199,99 euro (100 euro voordeliger dan de aankoop van de speakers los).

Een staande luidspreker voor een nieuwe generatie

Wie zijn lievelingsmuziek ooit uit grote staande luidsprekers heeft horen schallen, weet dat een goed geluid om ruimte vraagt. Teufel wil dit luistergenot ook mogelijk maken voor klanten die op zoek zijn naar een all-in-one, plug & play-oplossing zonder extra versterker. Markus Romeis, hoofd ontwikkeling en Teufel-veteraan: “Dit was een logische reactie op de almaar groeiende vraag naar actieve speakers die je via een smartphone of ander apparaat – in ons geval zelfs via de tv – en zonder stereo- of AV-receiver kunt bedienen. Het resultaat, de Ultima 40 Active kwam goed aan bij onze klanten. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de actieve variant dezelfde hoogwaardige geluidskwaliteit heeft als onze passieve Ultima 40.”


Nieuwe techniek in een nieuw jasje

Na de succesvolle update van de passieve luidsprekers uit de Ultima-reeks afgelopen winter volgt nu de nieuwe Ultima 40 Active. De nieuwe versie biedt 60 watt meer vermogen en heeft een groot dimbaar display. Ook nieuw zijn de toetsen voor de meest gebruikte functies als play/pauze en volume.

Onvervalste surround sound met de draadloze rearspeaker Effekt

De Ultima 40 Active heeft een HDMI-ingang waarmee je de speakers direct op de tv kunt aansluiten. Het geluid komt automatisch uit de speakers wanneer de tv wordt aangezet. Het volume regel je gemakkelijk met de afstandsbediening van de tv. Nieuw bij deze versie is de mogelijkheid om het stereosysteem met de draadloze Effekt-rearspeakers uit te breiden naar een 4.0 surroundsysteem. In deze configuratie zorgt een speciale functie voor centrumvirtualisering voor optimaal verstaanbare dialogen, ook zonder speciale centerspeaker. Wie nog meer pit wil, kan er nog een subwoofer aan toevoegen. De subwoofers T8 en T10 functioneren draadloos - de overige actieve subwoofers met een cinch-aansluiting.

Een eenvoudig aansluitbaar audiosysteem met een krachtig geluid

De Ultima 40 Active kan via bluetooth 4.2 met aptX® direct muziek van mobiele apparaten en computers afspelen, of het nu gaat om lokaal opgeslagen bestanden of tracks in streaming-apps zoals Spotify, Amazon Music, Youtube en Apple Music. Naast de HDMI-aansluiting is er een optische digitale ingang en een analoge stereo cinch-ingang beschikbaar. Twee grote basdrivers van hoogwaardig materiaal als glasvezel zorgen voor een krachtige, precieze en uiterst lage bas tot 45 Hertz. De voor de Ultima-reeks kenmerkende midrange driver van kevlar en glasvezel neemt de hoogste frequenties voor zijn rekening. Meteen hieronder de tweeter van 25 mm die anders dan bij zijn voorganger dichter bij de midrange driver is aangebracht om een nog evenwichtiger geluid weer te geven.

Prijs, leveromvang en beschikbaarheid

De Ultima 40 Active is per direct in een zwarte en witte variant verkrijgbaar via www.teufelaudio.nlvoor een prijs van 899,99 euro per paar. Bij de levering is een stroomsnoer, een vijf meter lange luidsprekerkabel voor het aansluiten van de actieve en passieve luidspreker, zelfklevende rubberen voetstukken en een afstandsbediening met batterijen inbegrepen. De Ultima 40 Active Surround 4.0-set met de draadloze rearspeaker Effekt is verkrijgbaar voor een prijs van 1.119,99 euro.
Persberichten (website)
+++ Newsflash +++ Move BT nu verkrijgbaar met handige earhooks
Persbericht

+++ Newsflash +++ Move BT nu verkrijgbaar met handige earhooks

MOVE BT nu verkrijgbaar met handige earhooks Berlin, 12.3.2019 – Teufel breidt de populaire bluetooth in-ear koptelefoon MOVE BT uit met drie paar earhooks in verschillende maten. Op deze manier blijven de oordopjes nog beter en comfortabeler in het oor zitten. De MOVE BT is in het zwart en wit verkrijgbaar; de verkoopprijs is onveranderd en bedraagt nog steeds 119,99. euro.
Meer informatie
Teufel Audio extends its beloved in-ear Bluetooth headphones MOVE BT with a new range of various sized ear hooks, that ensure a better grip around the ear. The MOVE BT is available in black and white for £99,99.
Download image material  | Link to online shop with technical details
Persberichten (website)
Teufel x Rosenthal: oogstrelend luistergenot
Persbericht

Teufel x Rosenthal: oogstrelend luistergenot

Limited edition porseleinen geluidssysteem verenigt twee Duitse bedrijven die niet onderscheidener hadden kunnen zijn maar elkaar naadloos aanvullen: Rosenthal en Teufel. Bij porselein denk je misschien niet meteen aan audiosystemen. Toch zorgen juist de materiaaldichtheid en de geluidstrillingen van porselein voor uiterst precieze luidsprekers. Teufel en Rosenthal, beide van Duitse origine, hebben de krachten gebundeld in 's werelds eerste streamingsluidspreker die van Rosenthal porselein is gemaakt.
Meer informatie
Download image and video material | Link to shop with technical information | Video (Youtube)

Overview of features:
 • World’s first wireless loudspeaker system made out of fine porcelain.
 • Limited edition with only 500 sets being created.
 • Amplifier and casing are handmade of extremely hard, white porcelain./li>
 • Powerful high-end coaxial driver for balanced, true-to-original playback with precise stage representation
 • Wireless streaming with the Teufel Raumfeld app for music by Spotify, TuneIn, Napster, TIDAL and SoundCloud
 • Stream any source via Bluetooth from PCs, Macs, Tablets and Smartphones
 • Connectable with other Teufel streaming and Raumfeld speakers for lossless multi-room streaming
 • Control keys directly on the amplifier for on/off, volume & additional freely assignable station keys for radio stations and playlists
 • Alarm clock, sleep timer, energy saving function, line-in for CD player or turntable, stand and cables included
 • now available at the price of 3.990 Euro (RRP) at www.teufelaudio.com, in all Teufel Stores and at selected Rosenthal retailers

Distinctive Design

"Porcelain is a versatile and widely usable material which, thanks to its silky matt surfaces and high material density, combines maximum aesthetics with perfect sound," claims Robert Suk, Head of Creative Centre at Rosenthal GmbH. "Thanks to our cooperation with Rosenthal, we have succeeded in developing a loudspeaker that is unique in every respect and meets the highest sound and design standards," adds Sascha Mallah, Managing Director of Teufel Audio GmbH. The design of the loudspeaker casing has acoustic characteristics from the round shape, which reduces distortion.

High-End Technic

The set consists of two porcelain loudspeakers and an amplifier unit also made of white porcelain with an output of 160 watts. Operation is via the Teufel app or via the touch-sensitive keys on the porcelain amplifier. The loudspeakers are connected to the central unit via two fabric-covered cables, each is three metres long. In the two loudspeakers, high-end coaxial drivers ensure an extremely balanced, reliable playback with precise stage representation. Teufel x Rosenthal is compatible with all Teufel and Raumfeld multi-room streaming speakers. Music is transmitted wirelessly to the system via Bluetooth or Spotify Connect via the Teufel app with the integrated streaming services Tidal, Napster, SoundCloud and TuneIn. In addition, there is a line-in input to which any audio source can be connected.

Made in Germany: Handmade with the highest precision

The production of the porcelain casing of the new Teufel x Rosenthal loudspeakers is characterised by the highest level of craftsmanship and skill. The drop-shaped loudspeaker with integrated bass reflex tube is cast by hand and in one piece from a special hard porcelain casting compound by Rosenthal in Germany. The opening in the loudspeaker, which has its seven perfectly fitting holes for attaching the frame, is already made in the form. Rosenthal made special kiln furniture in the form of a half-shell for the glow and smooth firing. The loudspeaker body is embedded in this to ensure dimensional stability at temperatures of up to 1,400 degrees Celsius. The finished fired porcelain body is then polished, giving it a velvety matt surface and unique appearance.

Price, availability and delivery scope

Teufel x Rosenthal is limited to 500 sets and is now available at www.teufelaudio.com, in all Teufel stores and at selected Rosenthal dealers at a price of 3,990 Euro (RRP). The set consists of two porcelain loudspeakers, the amplifier in the porcelain casing and the necessary connecting cables.
Persberichten (website)
+++ Newsflash +++ Cinesystem Pro: Soundbar with wireless surround sound
Persbericht

+++ Newsflash +++ Cinesystem Pro: Soundbar with wireless surround sound

Cinesystem Pro: Soundbar with wireless surround sound Go wireless! The combination of Teufel's high-end sound bar Cinebar Pro with the new wireless rear speaker effect is titled Cinesystem Pro. Now you can enjoy all the benefits of surround sound with just a soundbar.
Meer informatie
Download image material | Link to webshop with technical information

The Cinesystem Pro is a soundbar that breaks the mould. It’s a 4.1 complete system with skin-tingling surround sound. Both the subwoofer and real speaker can be controlled wirelessly.
 • Quality soundbar with 4.1 surround sound and wireless rear speakers perfect for TV and music playback
 • The soundbar contains eight gigantic top-preforming drivers and six amplifiers for the loudest and cleanest sound - the best for voice comprehension
 • Two wirelessly controllable Effekt loud speakers with a two-way system for wide sound distribution.
 • The wireless loudspeaker Effekt can either be mounted on the wall or set up on stand, you just need a power source.
 • The wireless XL subwoofer with 250 mm woofer, can be used either as front fire or downfire
 • Widespread streaming possibilities with Bluetooth 4.0 with apt-X®, Spotify Connect and Google Chromecast built-in offering 100 additional music services
 • 1 HDMI output with CEC allowing control with a TV remote, ARC for single cable connection, 4 HDMI-inputs with 4K support.
 • Integrated wall mount, line-in, headphone jack, optical digital input, sound adjustments, as well as night mode

Available now at www.Teufelaudio.com for 1,599,99 Euros
Persberichten (website)
Cross your limits ROCKSTER CROSS: the best sound for on the go
Persbericht

Cross your limits ROCKSTER CROSS: the best sound for on the go

No limits, just heavy sound - wherever you are. The robust and water proof ROCKSTER CROSS offers the optimal balance from mobility and a heavy sound. The ROCKSTER Cross is big and strong enough for spontaneous parties, but also light and compact enough to take where ever you go. Stay flexible. The casing is tough and won't leave you without a sound, regardless of the weather. Thanks to IPX5-protection even in hard rain can you still party.
Meer informatie
Download image material | Link to online shop with technical details

Overview of features:
 • robust Bluetooth stereo speaker made of the finest class both inside and out
 • Water proof with IPX5, thick casing, flexible shell that can take a pounding
 • Bluetooth with aptX® for wireless transmitting in CD - or similar - quality from Spotify, Youtube, Apple Music, Amazon Music etc.
 • powerful performance stereo system with two tweeters, a subwoofer and and two passive drivers
 • two smartphones can simultaneously connect and switch to play music
 • louder together: two ROCKSTER CROSS can wirelessly connect to each other for a stronger sound
 • integrated speech controls for hands-free wireless calls and voice commands (Google, Siri)
 • Long lasting battery life for up to 16 hours of playing
 • Controlls on device, power bank function, AUX port, LED battery gauge
 • adjustable carrying strap and power supply included in delivery
 • Available at www.teufelaudio.com from 299,99 Euro

Robust, strong, portable

"The ROCKSTER CROSS filled an important gap in our range that was missing until now", explains Sascha Mallah, Managing Director of Teufel Audio. "We learnt a lot from our BOOMSTER about creating a proper bass in this sort of form and concept when it comes to portable speakers. However, what we were missing until now, was a robust, water proof system. You could say that the ROCKSTER CROSS is the tougher brother of the BOOMSTER, which is one of our biggest successes. "With it's angled drivers and optional outdoor mode the CROSS delivers an optimal sound. Two passive membranes on the backside, together with the subwoofer ensure for a precise and heavy bass. The loudspeaker is also water proof thanks to IPX5 technology. And can be played in cold climates as low as -10°C."

Optimal balance of mobility and sound

Portable sound systems are a special challenge for developers. For a large sound you usually need a high casing volume, however the device should be compact and portable, as well as remain portable with a lasting battery life. For the ROCKSTER CROSS Teufel wanted to use light materials that were also durable. That's how the speaker now offers a powerful sound with sound pressure of 101 decibels from a meter away, despite being only 2.4kg on the scales. A strap is also included in the delivery for easy transportation of the ROCKSTER CROSS.

Functions for the every day

The music control works using buttons (Play/Pause/Louder/Quieter) found on the device. Also, with a quick touch you can activate calls or voice commands (Google Assistant, Siri), which work with the integrated microphone. Four LEDs display the current battery life of the device. There is also a Party Mode integrated, which allows two speakers to connect wirelessly over Bluetooth, allowing both to play music. Last but not least, the integrated battery plays for up to 16 hours. And if your smartphone should be low on power, you can charge it from the ROCKSTER CROSS with a USB cable.

Price, availability and delivery info


The ROCKSTER CROSS is yours for the price of 299,99 Euro in our online shop  www.teufelaudio.com. Power supply and strap included in the delivery alongside the speaker.
Persberichten (website)
AIRY: There's nothing lighter. Teufel presents the new BT-headphones AIRY
Persbericht

AIRY: There's nothing lighter. Teufel presents the new BT-headphones AIRY

The new Bluetooth headphones AIRY: lights, stylish, unique, and - otherwise it's not Teufel's - powerful sound How can we make a good thing even better? This running theme in Teufel's speaker product development was also kept in mind when creating the new edition of the popular AIRY on-ear Bluetooth headphones. Compared to its predecessor of the same name, all features have been revised and improved: wearing comfort, functionality, battery life, design and sound.
Meer informatie
How can we make a good thing even better? This running theme in Teufel's speaker product development was also kept in mind when creating the new edition of the popular AIRY on-ear Bluetooth headphones. Compared to its predecessor of the same name, all features have been revised and improved: wearing comfort, functionality, battery life, design and sound.

Download image material | Link to web shop with technical information

Product overview:
 • On-ear, wireless, lightweight Bluetooth headset with linear HD drivers and effective external noise reduction
 • New: run-time of up to 30 h, longer Bluetooth range of up to 12 m, lower bass levels, better fit and materials, foldable headset
 • Quick charge function: 15 h after 1 h charge
 • Bluetooth with apt-X® for wireless transmission in CD-quality
 • Integrated speakerphone for wireless calling, Skype, Facetime and voice control
 • Control buttons on the earpiece for music, volume and phonecalls
 • 40 mm linear HD driver with neodymium magnets for fine resolution sound with deep, precise bass
 • Sturdy headset with soft and ventilated ear cushions, low contact pressure, suitable for long listening sessions and glasses-wearers
 • Interchangeable earpiece rings in red, yellow and green. Can also be connected by cable, comes with a travel bag
 • Transporttasche, Klinkenkabel (1,3 m), USB-Ladekabel und wechselbare Ringe für die Ohrmuscheln in Rot, Grün und Gelb im Lieferumfang enthalten
 • Available now for £139.99 onauf www.teufelaudio.com erhältlich

Stylish, lightweight, powerful

The new AIRY is available in either black or white. For further individualisation, three pairs of rubber rings in red, yellow and green are included, which are inserted between the auricle and ear cushion. In addition, the ear cushions can be exchanged. We have a set with four pairs of cushions and three pairs of rings in different colours available to buy separately (AIRY Color Kit, Link to web shop, £29.99). With a weight of only 165 g plus a folding mechanism, the AIRY is ultra-compact and as light as a feather - making it the perfect companion for an active lifestyle. Two 40 mm HD drivers together with the effective external noise cancellation through the soft ear cushions ensure excellent sound with crisp, deep bass. Bluetooth 4.2 with apt-X® is used for the best possible wireless sound transmission.

Plays for 30 h ... and even longer

With up to 30 hours playing time in wireless Bluetooth mode, the AIRY doesn't run out of breath so quickly. And if you run out of juice, the AIRY can also play without power via the supplied 3.5 mm jack cable. Only one hour of charging is enough to provide a playing time of about 15 hours, and the AIRY is fully charged after only two hours.

Elegant and practical


A timeless style and practical benefits are not mutually exclusive - the AIRY offers both. A volume wheel and buttons for skip/back and play/pause are built into the right earpiece. A hands-free function is also available and the language assistant (Google Assistant or Siri) can be activated by pressing the play/pause button twice.

Price, delivery and availability

The new AIRY can now be ordered on the Teufel webshop at www.teufelaudio.com for £139.99. In addition to the headphones, the delivery includes a USB charging cable, a fabric-covered jack cable, three pairs of coloured rubber rings for customisation and a practical travel bag.
Persberichten (website)
GO. Against the flow: ROCKSTER GO – powerful, robust and waterproof
Persbericht

GO. Against the flow: ROCKSTER GO – powerful, robust and waterproof

Introducing a new member of the Rockster band: With the ROCKSTER GO, Teufel expands its range of sturdy Bluetooth speakers with a particularly compact model. The ROCKSTER GO impresses with powerful sound, high endurance and a robust, waterproof housing. It's compact enough to take part in any adventure and offers practical additional functions.
Meer informatie
The ROCKSTER GO impresses with powerful sound, high endurance and a robust, waterproof housing. It's compact enough to take part in any adventure and offers practical additional functions.

Download image materiall | ROCKSTER GO in Web shop

ROCKSTER GO:
 • Compact Bluetooth stereo speaker with powerful sound for every occasion
 • IPX7 waterproof rating, rubberised housing protects against shocks
 • Bluetooth with aptX® for wireless sound transmission in CD-quality
 • Two full-range drivers and a passive bass driver for balanced, rich sound
 • zwei Smartphones gleichzeitig verbinden und Songs abwechselnd abspielen
 • Party mode: connect two smartphones and play songs alternately
 • Integrated speakerphone for wireless calling, Skype, Facetime and voice control via Google and Siri
 • High-capacity battery for longer playing times of over 12 hours
 • On-device control buttons, AUX audio input, battery status indicator
 • Elastic carry strap
 • Available to order now for £139.99 on www.teufelaudio.com will also soon be available in the Teufel stores in Berlin, Essen and Vienna.

Power sound to-go

The ROCKSTER GO is a real go-getter! It is so compact that it can easily fit in your pocket or backpack and weighs only 700g. Nevertheless, it is extremely robust. The case is shock-absorbant and waterproof to IPX7, which means that the speaker is even protected against periods of immersion of up to 30 minutes in depths of up to one metre.

Loud and proud

With its two full-range drivers and an additional passive bass diaphragm, the ROCKSTER GO is much more powerful than you would expect from its size. The high-quality aptX® codec is used to ensure stable audio transmissions via Bluetooth in CD-quality. The integrated battery delivers enough power for 12 hours of playing time. The current battery status can be viewed at any time at the touch of a button. For optimal operating comfort, music and volume control buttons are integrated on the top of the device - so your mobile phone can stay in your bag.

Double the power, double the fun

Two functions make the ROCKSTER GO twice as much fun. With party mode, you can connect two Bluetooth-enabled devices at the same time and play music alternately over the speaker. And if you want the party to get a little louder, you can connect two ROCKSTER GO wirelessly and play as a stereo pair with double the power.

Price and availability

The ROCKSTER GO can be ordered now in the Teufel webshop at www.teufelaudio.com at the price of £139.99 and will be delivered shortly. It will of course also soon be available in our Teufel stores in Berlin, Essen and Vienna.
Persberichten (website)
Vienna Calling: Teufel opens new store on 4.10.2018 in Austria
Bedrijfsnieuws

Vienna Calling: Teufel opens new store on 4.10.2018 in Austria

Just two months after opening a store in Essen, Germany, Teufel excites its Austrian fans with an EMI store in Austria. The shop will be located on the Kaernter Strasse 30 in Vienna. With over 50 square meters of space, customers can experience the diversity of Teufel. Customers can also listen the stereo systems, soundbars, and surround systems all live in a glass showroom. The store opens from 4.6.10. with attractive offers!
Meer informatie
Download image material

Overview of features:
 • Teufel Audio opens on 4.10.2018 shop-in-shop EMI Store in Vienna.
 • Continuation of successful foreign land shop strategy
 • 18 square meter large glass listening room for individual sound prestation and comparison
 • Headphone counter in window display with a direct view of the Kaernter strasse
 • Opening date from 4-6.10.2018, only in the Vienna Teufel Shop you can receive these great deals:
 • Noise-cancelling-headphones REAL BLUE NC for 139,99 instead of 229,99 (40% savings)
 • Bluetooth loudspeaker BAMSTER PRO for 149,99 instead of 229,99 (35% savings)
Teufel to touch – now it Vienna
"Austria is one of the most important markets outside of Germany" claims Sascha Mallah, Managing Director of Teufel Audio. "Therefore, we didn't have to think twice about it when the renowned EMI Store in Vienna offered us the space," adds Sven Kirchner, General Manager Customer Retail. This new store will be the fourth point of sale for Teufel, after the Flagship store in Berlin, Bikini - also the location of company HQ, the shop-in-shop in KaDeWe Berlin and the store in Essen city centre, which has only been open for two months. "So far all of our stores are loved by our customers and fans" explains Sven Kircher. "Just like in other stores, our focus will be on individual consultations and allowing a space for visitors to hear our products."

The Best Consultations
The needs of our customers always remains a priority. "We experience it again and again that customers come into our stores with the intention to buy one particular product", tells Sven Kirchner. "However, when we ask more about their needs, it's clear that another product - often a lot cheaper - could suit their needs better. Together with the customers we try find the best personal solution." Like in all shops from Teufel Audio, it will be valid that in Vienna all products will share the same price as the online store, and there is an 8 week right of return, just like ordering online.
Persberichten (website)
IFAntastic news Teufel rocks IFA with new speakers
Bedrijfsnieuws

IFAntastic news Teufel rocks IFA with new speakers

From stereo to home cinema, for on the go or at home, large or small - Teufel will be presenting innovative audio products to suit all needs in Hall 1.2. We're back again in Hall 1.2 of the Berlin ExpoCenter City and we're not staying quiet - Teufel is introducing brand new bookshelf and floor-standing speakers, wireless surround speakers, new members of the ROCKSTER family, a new headphone classic as well as the most powerful sound system for the next party.
Meer informatie
Download Presskit (image material, technical info, price, availabilty)

Overview of features:
 • Legendary: Teufel presents the new edition of the Ultima series
 • Effektive: wireless Effekt rear speakers for home cinema
 • Light: the comeback of the Teufel AIRY, our stylish Bluetooth headphones
 • Robust: the ROCKSTER family is growing with the addition of the ROCKSTER GO and ROCKSTER CROSS
 • Ambitious: Power HiFi makes the party shake with volumes of above 120dB

Sounds like a legend

The Ultima speakers are Teufel bestsellers. This year, Teufel updates the Ultima 20 bookshelf speaker pair, the Ultima Center home cinema speaker, the Ultima 40 floor-standing speaker pair and the fully active Ultima 40 Aktiv version. The new editions sound a little better than their predecessors and look a little more mature. But despite extensive optical adjustments, they are still immediately recognisable as true Ultimas.

Special effekts

"Many customers are put off from buying a surround system because of cables," reports Sascha Mallah, Managing Director of Teufel Audio. "That's why we have developed wireless rear speakers that work perfectly with our equipment." Effekt are wireless active speakers, which take over the rear channels in a home cinema set up. The new edition of the Ultima 40 Aktiv active floor-standing speakers marks the introduction of Effekt. It receives real multi-channel input via HDMI-ARC and sends the rear channels directly and wirelessly to the Effekt rear speakers without any additional accessories. In this case, the centre speaker is virtualised using a special algorithm. "Ultima 40 and Effekt are a strong combination, but this is only the beginning. Our developers are already working on integration with other Teufel products," says Sascha Mallah.

Feather-light

It was Teufel's first Bluetooth headset, and now the new edition of the stylish, powerful and feather-light AIRY is released. "Last year the ROCKSTER and BOOMSTER were renewed, this year it'sthe complete Ultima series and the AIRY," says Sascha Mallah. "We are firmly convinced that consistent further development results in superior products." The AIRY has enjoyed great popularity for years, and the new edition brings both a refreshed design and improved functionality, such as the new folding mechanism.

Rocking life

What began as an experiment in 2015 has developed into an independent product line within the Teufel range: ROCKSTER. At the IFA, the family of robust Bluetooth speakers will be expanded to include the ultra-compact ROCKSTER GO and the conveniently portable ROCKSTER CROSS. Even if both are rather small, they produce an unmistakable ROCKSTER sound. They are water- and dust-resistant and have an extremely robust design for use on the go.

Bringing concert sound into your living room

Sometimes you just want more. More power. More Hi-Fi - Power HiFi. Hence the name of the stationary event sound system that blows the 70s decoration out of every party room. The fully active 3-way system consists of three cabinets stacked on top of each other. Two huge 12-inch bass membranes are used in the largest cabinet. Above this, an 8-inch diaphragm provides the mid-range, while a horn tweeter takes over the high-frequency range. The tower has a total output of 420-Watts and reaches a maximum volume level of more than 120 dB. If that's not enough, you can combine further power Hi-Fi sources via XLR.
Persberichten (website)
Sounds like a legend: Introducing Teufel's new generation of Ultima speakers
Persbericht

Sounds like a legend: Introducing Teufel's new generation of Ultima speakers

Every speaker in the Ultima family has been updated with great care and attention – but the sensational price to performance ratio remains. That's how you make a legend! Six years after the initial launch, Teufel is renewing its most popular speaker series. As before, the Ultima is available as floor-standing (Ultima 40), bookshelf (Ultima 20), centre (Ultima Center) and active floor-standing (Ultima 40 Active) speakers. The new generation is characterised by subtle acoustic optimisations and a discreetly upgraded design. The one thing that hasn't changed? Excellent value for money.
Meer informatie
Download image material | Link to the online web shop with technical details

Overview of features:
 • Teufel has updated the Ultima, the most successful speaker series in our range.
 • Ultima 40: 3-way passive floor-standing Hi-Fi speakers with two high-power subwoofers.
 • Ultima 20: passiver 2-Wege-Hi-Fi-Lautsprecher, nutzbar als Stereopaar oder Rears im Heimkino
 • Ultima 40 Aktiv: 3-way active Hi-Fi floor-standing speakers with Bluetooth, aptX and HDMI for perfect TV sound - initially expandable to a 4.0 or 4.1 surround set.
 • Ultima Surround: Teufel's most popular home cinema system consisting of a pair of Ultima 40 floor-standing speakers, a pair of Ultima 20 bookshelf speakers, the new Ultima Center and the powerful T 10 subwoofer.
 • New Kombos: the Ultima 20 Kombo (formerly Kombo 42) and Ultima 40 Kombo (formerly Kombo 62) will be equipped with the new Ultima speakers as surround sets.
 • Ultima 20, 40 and 40 Aktiv are available in black and white.
 • All passive Ultima speakers and sets can now be pre-ordered online at www.teufelaudio.com delivery is scheduled for late September.
Improving on perfection

"This has been a great challenge," reports Markus Romeis, head developer at Teufel. "We wanted to modernise our long-running Ultima series whilst of course preserving everything that made the Ultima so great in the first place." The most noticeable changes can be seen in the physical appearance. The basic design has been retained, but the previously slightly glossy finish of the cabinet has given way to a matte finish, and the same applies to the baffle, which is also matte in the new edition. "We are very satisfied with the new design," confirms Markus Romeis. "Although we've made a lot of alterations, the new speaker is unmistakably a true Ultima."

Ultima: truly legendary

"The Ultima 40 floor-standing speaker pair is a real legend in every respect - both in terms of itsstriking looks and powerful sound," explains Managing Director Sascha Mallah. "By adding an active edition with Bluetooth to our portfolio two years ago, we successfully began to make floor-standing speakers popular again among young people. Of course, the very fair price plays a big role in the success of the series, especially for this target group." The Ultima 40 Aktiv has also been revised and updated with several new features. Teufel has responded to customer feedback and provided the active speaker with a large display that is easy to read even from a distance.

Price and availability

Both the Ultima 20 bookshelf speaker pair (£219.99) and the Ultima 40 floor-standing speaker pair (£399.99) can be ordered now on www.teufelaudio.com Teufel's most popular surround system Ultima 40 Surround "5.1-Set" (£879.99) is also already available. The new edition of Ultima 40 Aktiv is expected to be available before Christmas 2018 at a price of £729.99. All Ultima speakers are available in black or white.
Persberichten (website)
The loudest of the bunch! Teufel Store in Essen is "just pure amazing."
Bedrijfsnieuws

The loudest of the bunch! Teufel Store in Essen is "just pure amazing."

Just one detail was missing for the opening of the Teufel store opening in Essen, Germany - glass walls for our showroom! They were installed last weekend, and now Teufel confirm that it can begin! Over 7,000 fans visited the shop on the opening day and over 1,000 items were sold!
Meer informatie
Download image and video material 

Overview of features:
 • Teufel Audio opened the store in Essen on 3.8.2018, the first store outside of Berlin
 • Over 7,000 visitors and 1,000 items sold on the opening day (Friday 3.8., Saturday 4.8.)
 • Glass showroom ready for use
Just amazing!
You will rarely see Sascha Mallah, Managing Director of Teufel Audio speechless. How this happened when he saw the finish version of the store in Essen during the opening "I trusted the amazing team and knew that everything would go as planned and look great. However, when I was last here three months ago, it was still a pile of rubble and since then I wasn't here. The result really knocked my socks off! For the first few minutes I couldn't say anything. Our products are really set in out phenomenal scene, and to those that look closely can appreciate the finer details. Just pure amazing!" 

Local audio experts
"In Essen we wanted to continue with the most successful concepts from Berlin", explains Sven Kirchner, General Manager Customer Retail at Teufel Audio. "It's a lot more important that our team take the time to listen to the customers' needs rather than just to quickly sell an expensive loudspeaker. Customers in Berlin, know and treasure this service, and now they can in Essen too." The whole team is made up of experienced staff who have knowledge about audio. To get the best knowledge about the products each team member spends two weeks in Berlin, at the company's HQ. " Our team really has to know the ins and outs of each product", explains Sven Kirchner. "Of those two weeks in Berlin the training was in the flagship store, but that's we spent the least amount of time. The newcomers spent a lot more time in customer service, engineering, design studio and the quality control."  

Glass showroom
At the end of the day it's all about the sound - and to make sure our customers can experience the true Teufel sound, we have a glass showroom. "The store is only on one floor, we don't have a second like in the Berlin store, so we can just have a showroom. However, we still want present as many of our speakers as possible, so it's extra important in Essen to book an appointment." explains Sven Kirchner. At teufel.de/shop-essen (only available in German) customers can book an online appointment, and listen to speakers and compare them. The glass design allows speakers to be seen, even when a consultation is in progress.
Persberichten (website)
Teufel's most powerful soundbar: the best choice for film fans.
Persbericht

Teufel's most powerful soundbar: the best choice for film fans.

Great sound delivers a great cinematic effect. Teufel presents the high-end Cinebar Pro soundbar. The Cinebar Pro, Teufel's new high-end sound bar, delivers powerful, spacious sound with rich, precise bass from the wireless T10 subwoofer. It features four 4K-compatible HDMI inputs, plus Bluetooth and Wi-Fi connectivity for music streaming via Google Chromecast and Spotify Connect.
Meer informatie
The Cinebar Pro, Teufel's new high-end sound bar, delivers powerful, spacious sound with rich, precise bass from the wireless T10 subwoofer. It features four 4K-compatible HDMI inputs, plus Bluetooth and Wi-Fi connectivity for music streaming via Google Chromecast and Spotify Connect.

Download Image material | Link to online shop with technical details | Cinebar Pro on the Teufel Blog

Overview of features:
 • High-end soundbar for superior quality TV and music playback
 • Eight high-performance drivers and six power amplifiers for extremely high levels
 • Dynamore Ultra technology with side-firing speakers for virtual surround sound
 • Expandable to a 4.1 system
 • Wireless XL subwoofer, that can be used either down- or front-firing
 • Extensive streaming possibilities with Bluetooth 4.0, Spotify Connect and Google Chromecast built-in
 • 4 HDMI inputs with 4K support, 1 HDMI output with CEC and ARC
 • Integrated wall mounting, 2 x line-in, headphone jack, optical and coaxial digital input, sound adjustments, night mode
 • Now available for £1099.99 online at www.teufelaudio.com and in our flagship store in Berlin
The sound completes the picture

As televisions get wider and thinner, movies, sports, games and TV programmes are shown in our living rooms in ever better picture quality - but at the same time the sound quality can suffer. Teufel offers a variety of TV sound solutions, such as the new Cinebar Pro soundbar. The high-quality 120 cm long speaker hosts six mid-range drivers and two tweeters. The T10 subwoofer takes care of the lower frequencies. It connects to the soundbar wirelessly and as such can be set up flexibly in the room. And speaking of flexible, you can also decided whether you want to direct the bass to the floor (down-firing) or into the room (front-firing). Teufel's Dynamore Ultra technology uses drivers on both sides of the Cinebar Pro to create virtual surround sound. The effect strength of Dynamore Ultra can be easily adjusted via the remote control.

Many connection options

Four HDMI devices can be connected directly to the Cinebar Pro - and it supports 4K. Additionally, there is an optical and coaxial digital audio input as well as two jack inputs. You can connect directly to your TV via HDMI with ARC and CEC. The Audio Return Channel (ARC) forwards the sound from internal TV sources such as integrated TV receivers or Smart TV content directly to the Cinebar Pro. Thanks to Consumer Electronic Control (CEC), all basic functions of the soundbar can be controlled via the TV remote control. If you want, you can add real surround sound to the Cinebar Pro. A rear speaker amplifier, such as Teufel's RearStation 4, can be connected to the rear-out connector which sends the signal to rear speakers wirelessly.

Streaming via Bluetooth and Wi-Fi

The Cinebar Pro is of course also no stranger to music playback, and can play streamed audio directly from your smartphone via Bluetooth. Wi-Fi streaming is even more convenient. Using Google Chromecast built-in, you can play streams from hundreds of apps. Spotify users will also be pleased to know that Spotify Connect is integrated.

Full control

All important functions can be easily accessed at any time using the included remote control. Each input has a direct selection button. In addition to the general volume, the subwoofer level can also be adjusted using its own control. Buttons for Dynamore, Surround Mode, Bass and Treble allow for quick sound optimisation. The four sound modes, Music, Voice, Movie and Night, are available as direct selection buttons for the most common scenarios. Buttons are located directly on the front panel for the basic on/off, volume control and source selection functions.

Price and availability

The Cinebar Pro comes as a set with a stand, remote control and batteries, plus wireless T10 subwoofer, for £1099.99. The Cinebar Pro is now available on the Teufel webshop at www.teufelaudio.com as well as in the flagship store in Berlin.
Persberichten (website)
Building the Dream: More choice, more elegance, more control
Bedrijfsnieuws

Building the Dream: More choice, more elegance, more control

Raumfeld presents the future of multi-room streaming at IFA 2016 in Berlin. Visitors can learn more about the integration of hundreds of new music sources, experience unique porcelain streaming speakers and try out an innovative new control for the multi-room system.
Meer informatie
At the Raumfeld stand in hall 1.2, IFA visitors can learn about the
latest innovations from the leading provider of multi-room speakers from Berlin. An upcoming
integration of new music sources via Google Cast™ for audio will be presented along with a
prototype of the Raumfeld X Rosenthal, the first ever multi-room streaming speakers made from
porcelain. In addition, visitors can try the Nuimo, an innovative smart home controller for
interacting with the system via touch screen, gesture recognition and convenient buttons.


Download the IFA press kit | Find more IFA information at www.raumfeld.com

Raumfeld presents its latest innovations at IFA 2016, hall 1.2 including:
• Over 200 new music sources available to the Raumfeld multi-room system including Google
Play Music, Deezer, Pandora, iHeartRadio, Qobuz, Plex and Digital Concert Hall via Google
Cast for audio
• A prototype of the world’s first multi-room loudspeaker made from porcelain, the Raumfeld X
Rosenthal
• The Nuimo smart home remote for controlling music playback via touchscreen, convenient
buttons and gesture recognition

More choices: 200 new music sources via Google Cast for audio

A free update grants Raumfeld users access to over 200 new music sources, including Google
Play Music, Deezer, iHeartRadio, Qobuz, Plex, Digital Concert Hall and many, many more. At the
Raumfeld stand in hall 1.2, visitors can experience a whole new level of choice and freedom.
Google Cast technology makes it easy to stream from mobile devices to streaming speakers and
is compatible with a wide range of devices including: iPhone®, iPad®, Android smartphones and
tablets as well as Mac® and Windows® laptops or Chromebooks via the Chrome browser.
Hundreds of apps for iOS and Android are already compatible with Google Cast and more are
constantly being added.

More elegance: Raumfeld X Rosenthal

Raumfeld’s fine-definition sound meets fine porcelain from Rosenthal. This symbiosis of technical
know-how with beautiful materials and forms led to a prototype of the world’s first streaming
speaker made from porcelain. The stereo pair Raumfeld X Rosenthal is powered by 160 watts
and features high-end coaxial drivers, a strikingly elegant design and crystal clear sound.

More comfort: Nuimo control for Raumfeld

The compact premium smart home controller comes equipped with convenient buttons, a
handy dial and touch screen along with cutting-edge gesture recognition technology. The
innovative remote uses Bluetooth to connect to the Raumfeld App for the easy control of
volume, playback and listening zone selection within the Raumfeld multi-room system.

Google Cast is a registered trademark of Google Inc.
#
Persberichten (website)
Pablo La Rosa benoemd als General Manager Marketing Raumfeld
Bedrijfsnieuws

Pablo La Rosa benoemd als General Manager Marketing Raumfeld

US-Amerikaner verantwortet Markenstrategie bei Berliner Audiostreaming-Hersteller.
Meer informatie
Raumfeld heeft Pablo La Rosa aangesteld als de nieuwe General Manager Marketing. De Amerikaan neemt
veel ervaring mee op het gebied van content- en culturele marketing en wil deze ervaring toepassen in de Amerikaanse markt en
andere landen waar Raumfeld actief is.


Download beeldmateriaal

“Met Pablo La Rosa hebben we een marketingexpert in huis gehaald met veel kennis over de
Amerikaanse markt. Op deze manier kan hij het merk in het culturele landschap positioneren”,
zegt Sascha Mallah, Director of Sales & Marketing. “La Rosa kan voortborduren op het werk dat
door Sebastian Drawert is verricht die tot nu toe al het werk voor de merken Raumfeld en Teufel
heeft verzorgd.” Drawert zal zich vanaf heden als Teufels General Marketing Manager aan de
slag gaan.

“Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging bij Raumfeld”, licht La Rosa toe. “De combinatie van
premium geluid en oogstrelend ontwerp omvat vele verhalen. We verwachten dat
streamingdiensten alle andere vormen van digitale muziek binnenkort zullen overnemen, en
Raumfeld heeft een unieke positie om in dit marktpotentieel een substantiële rol te spelen.”

Raumfeld kan de vruchten plukken van La Rosa’s zeventien jaren marketingervaring die hij in de
professionele audiowereld heeft opgedaan. In de afgelopen tien jaar heeft hij als Senior
Director van Global Marketing van Native Instruments leiding gegeven aan een internationaal
team van dertig medewerkers in vier landen. Native Instruments is een Berlijnse producent van
audio hard- en software.

Voor Native Instruments werkte La Rosa voor verschillende bedrijven in de professionele
audiobranche waaronder Avid Inc. in San Fransisco, the Stanton Group in Miami en Roland
Corporation in Los Angeles. Zijn voornaamste focus ligt op strategie, contentmarketing via ‘rich
media’ en cultural branding. Bij Raumfeld geeft Pablo La Rosa leiding aan een interdisciplinair
team van productmarketing, PR en online marketing.
Persberichten (website)
Raumfeld introduceert smart standby, remote power control en Android-widgets
Persbericht

Raumfeld introduceert smart standby, remote power control en Android-widgets

Lautsprecher lassen sich ab sofort per App ein- und ausschalten oder automatisch in einen Stromsparmodus versetzen. Außerdem bieten die neuen Android-Widgets noch schnelleren Zugriff auf die wichtigsten Raumfeld-Funktionen.
Meer informatie
De gratis software-update van de Raumfeld-app biedt veel nieuwe
features voor de multiroom speakers van Raumfeld. Vanaf heden kun je door middel van de
app de speakers aan- en uitzetten. Daarnaast zorgt de nieuwe ECO-functionaliteit ervoor dat
de Raumfeld-speakers automatisch naar een energiebesparende standby-modus
overschakelen wanneer er geen signaal wordt ontvangen. Gebruikers van Android-toestellen
kunnen ook uitkijken naar een nieuwe feature in de vorm van een widget die het nog
makkelijker en sneller maakt om je Raumfeld-systeem te beheren.

 
Download beeldmateriaal | Video standby-/ECO-modus | Video Android-widgets

Raumfelds nieuwe features: een overzicht:
• Beschikbaar via de gratis software-update
• Remote power control: zet de Raumfeld-speakers aan en uit via de Raumfeld-app 
• ECO Mode: speakers gaan automatisch in een standby-modus en gebruiken minder van 2
Watt wanneer ze niet worden gebruikt
• ECO Mode: de LED-lampjes doven automatisch uit wanneer deze niet worden gebruikt
• Android-widget: maakt het mogelijk om playback te controleren zonder eerst de Raumfeld-
app te openen

Remote power control

De meest recente software-update maakt het mogelijk om de Raumfeld-speakers met de app
aan en uit te zetten. De on/off-switch verschijnt nu op elke speaker in de controlroom van de
app. Door deze aan te tikken, kun je de status van de speakers aanpassen. Hierdoor wordt het
mogelijk het systeem te activeren zonder de speakers daadwerkelijk aan te raken.

Bespaar energie met de nieuwe ECO-functionaliteit

Een andere verbetering is de nieuwe ECO-feature die de speakers na een paar minuten zonder
signaal automatisch in een standy-modus zet. Het aantal minuten om de ECO-modus te
activeren, kan heel makkelijk in de app worden aangepast. Eenmaal in de ECO-modus
schakelen de LED-lampjes uit en wordt het elektriciteitsverbruik tot minder dan 2 Watt
teruggebracht. Zodra de muziekstream opnieuw begint, gaan de geselecteerde speakers uit de
ECO-stand.

Android-widget voor eenvoudig gebruik

Een nieuwe Raumfeld-widget voor Android maakt het eenvoudiger (en sneller) om
muziekstreams te beheren. Bijvoorbeeld het afspelen of pauzeren vanaf je smartphone zonder
de Raumfeld-app te openen. Een notificatiebalk toont de streams en maakt het mogelijk de
muziek af te spelen en het volume te controleren. Vanaf heden zijn deze controlefuncties
beschikbaar als een widget op je homescreen, in de ‘lock screen mode’ en zelf als notificatie op
Android-toestellen.
Persberichten (website)
+++ NEWSFLASH +++ Google I/O: Raumfeld met Google Cast voor Audio
Persbericht

+++ NEWSFLASH +++ Google I/O: Raumfeld met Google Cast voor Audio

Berlin, 18 May 2016 – During its developer conference, Google is showcasing partner products that support their streaming infrastructure Google Cast for audio, including Raumfeld’s multiroom speakers. Using this technology, Raumfeld will greatly increase the number of supported music streaming services available to its users.
Meer informatie
 Google presenteert in het kader van zijn Developer Conference
producten van partners die ondersteuning bieden voor zijn streaming-infrastructuur Google
Cast voor Audio, waaronder de multiroom speakers van Raumfeld. De audiofabrikant uit
Berlijn breidt hiermee zijn ondersteuning voor streaming muziekdiensten fors uit.  


Download beeldmateriaal
Meer informatie over de ondersteuning voor Google Cast is te vinden op raumfeld.com

Feiten in vogelvlucht:

• Google Cast voor Audio maakt het mogelijk om muziek te streamen naar compatibele
multiroom speakers
• Veel populaire apps bieden ondersteuning voor Google Cast voor Audio, zoals Deezer,
Qobuz, Juke, ALDI Life Music en Google Play Music
• De speakers spelen de stream direct via internet af, zodat de smartphone of tablet niet wordt
belast en zonder beperkingen kan worden gebruikt
• Google Cast voor Audio kan worden gebruikt in combinatie met apps op Android en iOS en
alle mogelijke audiocontent via Chrome-browsers op PC’s, Macs en Chromebooks
• Alle huidige multiroom speakers van Raumfeld bieden na de installatie van een update
ondersteuning voor Google Cast voor Audio
• De implementatie van Cast voor Raumfeld bevindt zich momenteel in een interne bètafase 
Persberichten (website)
Pagina
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.