Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Concept E 100 Control

PC/multimedia surround-installatie voor de Teufel-starter

(9)
Kleur: Zwart

CONSONO 35 CONCEPT Surround Power Edition 5.1 set

Bekijk een soortgelijk product.

Highlights

Concept E 100 Control

Alle specs en features op een rij

  • PC surround installatie voor de Teufel-starter
  • Comfortabel multimedia-geluid voor computer en andere apparaten
  • Driver met 3 audio-ingangen, micro-/koptelefoonaansluiting, afstandsbediening
  • 200 mm subwoofer van 200 Watt
  • 5 breedband satellieten op voetstuk
  • Geschikt voor ruimtes tot 15 m²
Testbericht - Concept E 100
'Prijs-kwaliteit aanrader'
GameStar
01/2011
Alle recensies
(4.89 van 5 bij 9 beoordelingen)
Alle reviews

De Concept E 100 Control is een combinatie van de 5.1-luidsprekerset Concept E 100 met geïntegreerde versterker, de ControlStation 2 en de bijbehorende kabels. Alles bij elkaar vormen deze bestanddelen veel meer dan alleen een prachtige Teufel-startersset voor het betere geluid. Ze vormen een complete multimediasound-installatie voor de computer.

Het centrum
De kleine voorversterker ControlStation 2 maakt de verbinding met de pc en maakt het bovendien mogelijk extra apparaten zoals MP3-speler, iPod, internetradio, dj-mixer, etc. aan te sluiten. Je schakelt met een druk op de knop tussen pc en audio 1 en audio 2.

Koptelefoon en microfoon
Aanvullend kun je je microfoon en koptelefoon direct met de ControlStation 2 verbinden. Ideaal voor internetbellers en gamers. Natuurlijk past een headset ook.

Surround voor alles
Een interne matrix verwerkt het binnenkomende stereogeluid en verdeelt de signalen over alle vijf luidsprekers plus subwoofer. Dat klinkt beter dan het conventionele 2-kanaals-geluid uit de PC. Natuurlijk is deze optie ook uit te schakelen: de modus 'Pure‘. Echt Dolby Digital/dts 5.1-geluid van de geluidskaart wordt natuurlijk precies zoals het origineel weergegeven.

Inclusief afstandsbediening
Voor een handige bediening van de belangrijkste functies biedt de ControlStation 2 een draadloze afstandsbediening. Zo kun je ook zonder dat je achter je bureau zit de muziekinstallatie makkelijk bedienen. Direct aan de voorkant van de ControlStation 2 kun je de meest gangbare aanpassingen direct uitvoeren: volume regelen, geluid uitschakelen, audiokanaal wisselen.

Het geluid
Zo nauwkeurig als de set gebouwd is, zo precies is ook het geluid. Dankzij de 5.1-versterker met 200 Watt vermogen, 200 mm woofer in volumineuze basreflexbehuizing en vijf nauwkeurig afgestemde satellieten merk je snel waarom Teufel multimediasystemen in akoestisch opzicht vergelijkbare producten letterlijk overstijgt.

Perfect geluid tot 15 m²
Met de Concept E 100 Control lukt het je in de wereld van surround-beleving aan de pc te stappen voor een zeer voordelige prijs. Voor deze prijs vind je geen andere installatie die in een kamer tot 15 m² akoestische concurrentie biedt.

Met de Concept E 100 slaag je voor een aantrekkelijke prijs in de wereld van surround-sound aan de pc. Deze startersset is precies zo opgebouwd als het topklasse-model Concept E 400: een actieve subwoofer met een sterke 5.1-versterker gecombineerd met vijf identieke, klankvolle satellieten.

Voor pc en meer
De Concept E 100 heeft meerdere toepassingsmogelijkheden: dvd-speler, draagbare cd-speler, MP3-speler, iPod dock, tv, satellietontvanger, spelcomputer en vele andere toepassingen met analoge uitgangen zijn geschikt voor deze set.

Aan het bureau en elders
De luidsprekerset produceert op indrukwekkende wijze een geluidsbeleving aan het bureau, in de tienerkamer of ergens anders waar je een plekje voor de zeer compacte set vindt. Overigens: ook bij stereo klinkt het resultaat in een upmix over de vijf luidsprekers en de subwoofer beter dan in de normale stereoweergave.

Makkelijke bediening
Direct aan de voorkant van de subwoofer kun je de meestvoorkomende aanpassingen direct uitvoeren: volume reguleren, basaandeel doseren, in de standy-modus zetten.

Het geluid
Dankzij de versterker van 200 Watt, een 200 mm woofer in volumerijke houten behuizing en vijf nauwkeurig afgestemde satellieten merk je snel waarom Teufel multimediasystemen in akoestisch opzicht vergelijkbare producten letterlijk overstijgt. En uiteindelijk is dat wat telt…

Concept E 100 Digital
Bekijk ook de Concept E 100 Digital. Een compleet all-in-one pakket dankzij de Decoderstation met 8 audio-ingangen.

De ControlStation 2 is een voorversterker dat elk 5.1 PC-luidsprekersysteem tot een omvangrijke geluidscentrale uitbouwt. Dit apparaat is ideaal voor luisteraars die de computer als voornaamste audiobron gebruiken.

Waarom een ControlStation?
5.1-luidsprekersystemen werden tot nu toe direct aan de geluidskaart van de PC aangesloten. Voor andere apparaten, zoals MP3-speler, iPod, internetradio, dj-mixer, etc. zijn geen aansluitmogelijkheden voorzien. Ook microfoon en koptelefoon vinden geen aansluitmogelijkheid.

De kleine voorversterker maakt het aansluiten van extra apparaten mogelijk. Je kunt naast de PC-geluidskaart nog twee analoge audiobronnen aan de ControlStation 2 aansluiten. Deze zenden de signalen naar het PC-luidsprekersysteem. Voortaan wissel je met slechts een druk op de knop tussen PC en audio 1 en audio 2.

Koptelefoon en microfoon
Je hoeft je nu niet meer onder het bureau aan de achterkant van je computer wurmen. Microfoon en koptelefoon zijn nu makkelijk en direct via de ControlStation2 aan te sluiten. Ideaal voor internetbellers en gamers. Overigens passen headsets natuurlijk ook.

Surround voor alles
Een upmix-functie verwerkt het binnenkomende stereogeluid en verdeelt de signalen over alle vijf boxen en subwoofer. Dat klinkt beter als het conventionele stereogeluid uit de computer. Natuurlijk is deze optie ook uit te schakelen: in modus 'Pure'.

Inclusief afstandsbediening
Voor een handige bediening van de belangrijkste functies biedt de ControlStation2 een draadloze afstandsbediening, zodat je ook vanuit bijv. de bank je muziekinstallatie kunt bedienen.

De moderne richting
Een ControlStation 2 is een perfect aan de behoeften van PC-luisteraars aangepaste tool. Je hebt alleen nog een Teufel PC-systeem nodig en klaar is de moderne geluidsinstallatie.

Ontdek alle highlights

Technische details

CE 10 FCR vorne mit Abdeckung/Standfuß

Satelliet CE 10 FCR

Voor zijn compacte grootte presteert de microsatelliet CE 10 FCR verbazingwekkend goed. Dankzij een hoogwaarde chassis met 80 mm diameter en een actieve filtering door de subwoofer-versterker is hij in staat, het complete frequentiebereik tussen midrange en tweeter zonder gaten, onverkleurd en in vol volume weer te geven. De gebogen voorkant zorgt voor een betere afstraling ten opzichte van de huidig aanwezige conventionele constructies.

Het akoestisch transparante voorzetje van het 9x9 centimeter kleine geluidswonder is zwevend gemonteerd. Dit voorzetje is echter ook af te nemen voor een 'open' werking. Voordeel van het voorzetje: minimalisering van zijreflecties. Een gebogen voorzetje heeft ten opzichte van de huidige constructies een beter afstraalvermogen.

Het bijpassende voetstuk dat bij levering is inbegrepen zorgt voor optimale plaatsingsmogelijkheden op het bureau of in de kast. De kleine kubus kan ook met de optionele wandbeugel Shortlock aan de muur worden bevestigd en dan horizontaal of verticaal worden gedraaid. Alternatief is het extra verkrijgbare statief M 50 P.

De CE 10 FCR is alleen als onderdeel van een set verkrijgbaar.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 9 cm
    Hoogte 9 cm
    Diepte 9,8 cm
    Gewicht 0,43 kg
  • Beschrijving Artikel
    Aansluitingsklemmen Veerklemmen
  • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale diameter kabel 2 mm
    Diameter statiefbevestiging 6 mm
    Cover afneembaar Ja
    Materiaal behuizing ABS Kunststof
    Afwerking behuizing Lak, hoogglans
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 0,5 L
    Statief geïntegreerd Ja
    Fullrange speaker (aantal per speaker) 1
    Fullrange speaker (diameter) 80 mm
    Fullrange speaker (materiaal) Cellulose
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 50 W
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 83 dB
    Frequentiebereik van/tot 180 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - short term) 100 W
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Akoestisch principe 1-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing gesloten
Concept E 100 - CE 100 SW vorne

5.1-subwoofer CE 100 SW

Als de kleinste subwoofer van de Concept E-serie is de CE 100 SW misschien wel de Benjamin, maar in vergelijk met de gebruikelijke pc-bas-blokjes is hij met 28,4 liter volume en 13 kg gewicht een zeer statige verschijning.

De geïntegreerde 5.1-versterker voert de boventoon met 200 Watt vermogen, dat over zes kanalen zinvol wordt verdeeld. Aan de achterkant bevindt zich de aansluiting voor de directe verbinding met een 5.1-geluidskaart of andere analoge bronnen.

De aan de zijkant gemonteerde 200 mm woofer garandeert in de precies afgestemde basreflexbehuizing voor een grondige bas, die via een knopregelaar aan de voorkant te bedienen is. Ook het volume en de aan-/uitschakeling bevindt zich aan de voorkant. Stroomverbruik in de standby-modus is overigens een bescheiden 1 Watt!

De Concept E 100 SW is alleen als onderdeel van een Concept E 100-set verkrijgbaar.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 24,7 cm
    Hoogte 43,5 cm
    Diepte 42,3 cm
    Gewicht 13 kg
  • Beschrijving Artikel
    Spanning 220 - 240 V
    Maximaal verbruik 300 W
    Stroomkabel netbus Ja
    Beschermingsgraad 2
    Zekering T2AL250V
    Standby-functie Ja
    Standy verbruik 1 W
    Bass boost/EQ Basregelaar
    Volumeregelaar Ja
    Versterkervermogen subwooferkanaal 50 W
    Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 25 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 75 W
    Versterker-configuratie 5.1
    Versterker - technologie Class AB, IC type
    Versterkerkanalen 6
    Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 15 W
  • Beschrijving Artikel
    Laagste overgangsfrequentie (-3 dB) 40 Hz
    Maximale diameter kabel 3 mm
    Compensatieopeningen (positie) Voorkant
    Compensatieopeningen 1
    Materiaal behuizing MDF
    Afwerking behuizing Hoogglans (voorkant), folie (overige behuizing)
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 28,4 L
    Woofer (aantal per speaker) 1
    Woofer (diameter) 200 mm
    Woofer (materiaal) Cellulose
    Opbouw behuizing Basreflex
  • Beschrijving Artikel
    Aansluitingsklemmen Veerklemmen
    Cinch-ingang 5.1 1
Controlstation 2

ControlStation 2

Deze compacte 5.1-voorversterker breidt een actieve 5.1-luidsprekerset voor de pc uit tot een complete multimedia audio-installatie.

Twee extra externe apparaten, zoals spelcomputer, tv, tv-decoder, DVB-T-boxen, MP3-speler, iPod dock, enz. zijn met de ControlStation 2 te gebruiken. Door een simpele druk op de knop direct aan de voorkant kun je schakelen tussen de verschillende bronnen. Je kunt ook de draadloze  afstandsbediening gebruiken. Microfoon en koptelefoon kunnen ook worden aangesloten.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 19 cm
    Hoogte 4,1 cm
    Diepte 15,5 cm
    Gewicht 0,71 kg
  • Beschrijving Artikel
    Koptelefoon uitgang 3,5mm 1
    Cinch-ingang stereo 2
    Cinch-uitgang 5.1 1
    Cinch-ingang 5.1 1
    Microfoon-ingang 3,5 mm 1
    Microfoon-uitgang 3,5 mm 1
  • Beschrijving Artikel
    Display Ja
    Spanning 12 V V
    Maximaal verbruik 10 W
    Beschermingsgraad 2
    Standby-functie Ja
    Standy verbruik 0,9 W
    Versterkerkanalen 6
  • Beschrijving Artikel
    Afstandsbediening Ja
  • Beschrijving Artikel
    Laagste overgangsfrequentie (-3 dB) 25 Hz

Recensies & reviews

Testbericht - Concept E 100
'Prijs-kwaliteit aanrader'
GameStar
01/2011
Meer...
Testbericht - Concept E 100
'Goed klinkende 5.1-set met een erg goed ruimtelijk en krachtig geluidsbeeld.'+ zeer ruimtelijk+ zuiver basgeluid+ krachtig geluid
Logo - Player
'Volle controle'
Player
12/2010
Meer...
Logo - Player
'Sinds jaren hoort Teufel tot een van de noemenswaardigste fabrikanten van home cinema-luidsprekers, zo ook in de pc- en gaming-scene. Deze twee specialisaties hebben de Berlijnse geluidspecialisten nu samengevoegd en met de Concept E 100 Control een complete oplossing gecreёerd. Het zorgt niet alleen voor verbazingwekkend geluid aan je bureau, maar ook voor ongekend veel aansluitingsmogelijkheden die de pc tot een multimedia-centrale verheft.'
Testbericht - Digital Home - Concept E 100 Control
'Eenvoudige installatie, geweldig geluid en een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding'
Digital Home
09/2010
Meer...
Digital Home Testbericht - Digital Home - Concept E 100 Control
'Met de Concept E 100 Control heeft Teufel een compact en tegelijkertijd een ongelooflijk goed klinkend geluidssysteem voor de inzet aan de pc geschapen, dat zich bovendien eenvoudig laat inrichten en perfect laat integreren. Meer sound voor zo weinig geld kan écht niet!'+ eenvoudige installatie+ vol basgeluid+ zeer goed ruimtelijk geluidsbeeldPrijs-kwaliteitverhouding: uitmuntend
Computerbild Spiele
'Nummer 1 in de test!'
Computer Bild Spiele
11/2009
Meer...
Computerbild Spiele
'Met goede luidsprekers krijg je tijdens het gamen aardig wat om je oren. Graag ook van alle kanten. 14 luidsprekersets vanaf € 40 tot € 450 in de test. Concept E 100 won duidelijk de test van de 5.1-systemen zonder decoder . De hoge geluidskwaliteit was de reden voor de eerste plaats.'+ Beste geluidskwaliteit onder de 5.1-systemen+ Lange garantieperiode+ Uitgebreid handboekWinnaar van de test!
Rexware
'Geweldig geluid'
Rexware
07/2009
Meer...
Rexware
'Bij games straalt de Concept E 100 met geweldig geluid en goede diepgang. Ook bij de zeer hoge volumes vervormt de set niet. Voor de beste prestatie kan het systeem ook op vol vermogen worden aangedreven. De buren kun je beter van te voren waarschuwen.'
Windows Vista
'Deze luidsprekers produceren een supergeluid'
Windows Vista
05/2009
Meer...
Windows Vista
'Wanneer je de Teufel Concept E 100 uitpakt, weet je het meteen: Dit wordt goed! De in Duitsland verwerkte luidsprekers hebben een indrukwekkende kwaliteit. Je krijgt een grote subwoofer in edel zwart glansend lak met alle bedieningselementen aan de voorkant voor een makkelijke aansturing. Ook 5 luidsprekers. Ideaal voor film en gemaplezier in surround sound! Ons oordeel: 'Deze luidsprekers produceren supergeluid en zijn ideaal voor alle filmliefhebbers!'
Computer Active
'Een high-end geluidssysteem voor computer'
Computer Active
Computer Active
Meer...
Computer Active
'Geluidskwaliteit is excellent voor muziek, film en games. Concept E 100 Control is een indrukwekkende speakerset die goede surround sound van pc en andere apparaten produceert.'Totaal: 4 van 5 sterren.

Inhoud levering

Concept E 100 Control
  • 1 × Concept E 100 "5.1-Set" – Zwart
    • 5 × Tischfuß CE 10 TP
    • 5 × Satelliet CE 10 FCR – Zwart
    • 1 × 5.1-subwoofer CE 100 SW – Zwart
  • 1 × ControlStation 2 – Zwart
    • 1 × Afstandsbediening voor ControlStation 2
  • 1 × 5.1 Control-kabelset AC 2045 WS
    • 3 × 1,5 m Y-adapter AC 5015 AP
    • 1 × 20 m luidsprekerkabels AC 0020 CS
    • 3 × 1m stereo-cinch-kabel
    • 1 × Stereo-minijack-kabel AC 7010 CA, 1m – Zwart