Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Start Streaming

Streaming compositie

(29)
Kleur: Zwart

Teufel ONE S

Bekijk een soortgelijk product.

Teufel One S von Schwarz

Highlights

Raumfeld von Teufel Schwarz

Mogen we voorstellen

Maak van je huidige stereo installatie een muziekstreamend systeem en breid een tweede ruimte of luisterzone uit met fantastische muziekweergave uit de One S.

Alle specs en features op een rij

  • Plug-&-play wifi multiroom systeem met 1x One S en 1x Connector voor twee ruimten
  • Inclusief audio-streaming-hub Raumfeld Expand voor betrouwbare connectiviteit.
  • One S: compacte all-in-one wifi speaker met voortreffelijke geluidsweergave in zwart of wit
  • Connector: maakt van je traditionele stereo installatie een muziekstreamend systeem
  • Online muziekdiensten: TIDAL, Spotify Connect, Napster, internetradio over TuneIn
  • Bediening met gratis Raumfeld app voor smartphone/tablet
Logo - Techzine.nl
Techzine
17.02.2017
Alle recensies
(4.28 van 5 bij 29 beoordelingen)
Alle reviews

De Expand is de ultieme upgrade van je Raumfeld systeem en is geschikt voor elke router

Met de Raumfeld Expand zorg je voor de best mogelijke prestaties van je Raumfeld systeem. De Expand garandeert een onovertroffen draadloze betrouwbaarheid en een briljante geluidsweergave in meerdere ruimten. Met één druk op de knop worden alle Raumfeld componenten in een afzonderlijk Raumfeld netwerk met elkaar verbonden.

De Expand wordt met de meegeleverde LAN-kabel aan de router aangesloten en is direct gebruiksklaar. Na het aansluiten creëert de Expand een afzonderlijk wifi netwerk, speciaal voor Raumfeld audiostreaming, dat betrouwbare draadloze prestaties levert als je eigen thuisnetwerk niet alle ruimtes bereikt of als je wifi signaal niet sterk genoeg is. De Expand is de perfecte upgrade van je Raumfeld multiroom systeem als je meerdere systemen van Raumfeld in je woning hebt geïnstalleerd. Bovendien is de Expand compatible met alle routers voor thuisgebruik.

Dubbele performance

De Expand is uitgerust met twee verstelbare antennes. Deze zorgen voor een uiterst betrouwbare en snelle overdracht van audiodata. Dankzij de externe montage van de twee antennes wordt een grote reikwijdte van het draadloze net mogelijk gemaakt. Daarmee is de Expand perfect voor multiroom audiostreaming in woningen waarbij de systemen op grotere afstand van de router geïnstalleerd zijn.

Raumfeld Expand - On wall lifestyle

Multiroom audiostreaming tot in perfectie

Met de Raumfeld Expand kunnen ook muziekbestanden met een hoge resolutie snel, betrouwbaar en zonder kwaliteitsverlies worden afgespeeld. Met de Expand is een ultieme ervaring van kwaliteitsgeluid ook in een multiroom opstelling mogelijk.

De Raumfeld Expand managet tot maximaal 200.000 tracks, waardoor je m.b.v. de Raumfeld Controller App altijd en snel toegang hebt tot al je playlists en favorieten – onafhankelijk van de luisterruimte waarin je de muziek wilt beluisteren.

De Expand is voorzien van een USB-poort, waarop een externe harde schijf kan worden aangesloten. Bovendien scant de Expand ook een NAS opslag en DLNA/UPnP mediaservers met compatibele muziekbestanden.

Professionele geluidsweergave voor iedereen

Zodra de Expand met de router is verbonden, herkent hij automatisch reeds geïnstalleerde Raumfeld systemen. Later kunnen meerdere Raumfeld systemen met één druk op de knop worden geïntegreerd.

State-of-the-art streaming, down-to-earth setup

Integrating the Expand into your Raumfeld system requires absolutely no prior technical knowledge. Simply connect the device to your WiFi router via the included Ethernet cable and let the system do the rest. The Expand automatically recognizes all Raumfeld players already connected to your router. Additional Raumfeld players can be added to the network with the simple press of a button. A single, discreet LED light keeps the user updated as to the device’s status.

Thanks to its compact dimensions and integrated wall mounts, the Expand is easy to integrate into your home.

Toegang tot alle muziek ter wereld

Ben jij op zoek naar een draadloze wifi speaker? Een compacte speaker die je muziek in hoge kwaliteit weergeeft? In de keuken, slaapkamer of woonkamer? Raumfeld maakt het mogelijk. Neem je smartphone, start een online muziekdienst m.b.v. de gratis Raumfeld controller App en kies één van de meer dan 20 miljoen beschikbare tracks. Het enige wat de Raumfeld One S nodig heeft, is een stroomaansluiting en een connectie met je draadloze netwerk. Geen extra versterker, CD-speler of usb-stick. Zo eenvoudig is muziek streaming met de Raumfeld One S.

Met Raumfeld heb je toegang tot alle muziek ter wereld. Raumfeld ondersteunt meerdere

High fidelity muziekweergave

Zelfs hoge kwaliteit audiobestanden worden moeiteloos en in adembenemende kwaliteit afgespeeld door de Raumfeld One S. Het geluid van deze audiobestanden klinkt gedetailleerder, dynamischer, ruimtelijker en muzikaler dan CD.

Intuïtieve bediening met gratis Raumfeld App voor tablet en smartphone Met de gratis Raumfeld controller App voor Android en iOS bedien je de Raumfeld speakers en selecteer je muziek op je computer, NAS of het internet, allemaal vanuit je eigen tablet of smartphone door het hele huis. De Raumfeld controller App is gratis te downloaden in de iTunes App Store of Google Play™.

Eenvoudige installatie

Met de Raumfeld One S heb je geen extra stereo versterker en overbodige kabels nodig. De installatie is eenvoudiger dan een klassieke stereo set. De Raumfeld One S installeer je in een handomdraai met je eigen draadloze netwerk. Installeer de Raumfeld controller App op je smartphone, volg de stappen op de App en het afspelen van je muziek kan meteen beginnen.

Specificaties

  • 2-kanaals coaxial systeem met 100-mm mid-bass driver en een 20-mm tweeter: garandeert een precieze en gedetailleerde geluidsweergave.
  • De 100-mm mid-bass driver beschikt over een grote membraanophanging: voor betere beheersing van de conusuitslag en minimale vervorming bij lage tonen. Hierdoor wordt, ondanks het compacte formaat, een volle basweergave geproduceerd.
  • Twee aan de zijkant geïntegreerde 80-mm passieve bas drivers: zorgen voor een overweldigende grensfrequentie van 45 Hz, waardoor een krachtige basweergave wordt gegarandeerd.
  • Een digitale soundprocessor: zorgt voor een gebalanceerde frequentieverloop van optredende resonanties en differenties bij de basweergave en zorgt voor een rechtlijnige frequentierespons voor een optimale geluidsweergave. Selecteerbare EQ-presets voor keuken, badkamer of woonkamer voor optimalisatie van het geluid.
  • Geïntegreerde 60-Watt Class-D versterker: waardoor de Raumfeld One S ook in grotere ruimten een verbazingwekkend hoog volume produceert.
  • De Raumfeld One S bestaat uit uitsluitend hoogwaardige materialen: voorkant met aluminium afwerking, bedieningspaneel met knoppen uit zachte siliconen. De drivers worden door een stevige stoffen kap beschermd en op de onderkant is een rubberen ring geplaatst, die een stabiele positionering garandeert.
  • 4 knoppen: die voorgeprogrammeerd kunnen worden voor lievelingsmuziek, stream, radiozender, etc.
Ausgezeichnet Computer

* Computer Idee | Editie 14 | 2015

Wifi netwerkplayer

De Teufel Connector is een hifi netwerkplayer die je muziekinstallatie met de streamingwereld verbindt. De Connector maakt streamingdiensten als Spotify, TuneIn, Soundcloud, Youtube en je eigen muziekverzameling via de Teufel Raumfeld app toegankelijk. Sluit hem met een cinch kabel op je versterker, AV-receiver, soundbar of andere muziekbron aan.

Teufel Connector WLAN Streaming

Hifi streaming

Met Teufel Streaming krijg je toegang tot miljoenen songs van Spotify of andere streamingdiensten en geniet je van een geweldige sound in cd-kwaliteit. Je bedient alles gemakkelijk met de Teufel Raumfeld app op je telefoon. De speakers hebben een geïntegreerde versterker , waardoor je geen extra apparten meer nodig hebt. De streaming speakers zijn inhouse in Berlijn ontwikkeld.

Muziek van iedere geluidsbron

Met Raumfeld luister je naar streamingdiensten of je eigen muziekverzameling – alle gangbare audioformaten worden ondersteund. Je kunt er zelfs je platenspeler op aansluiten om zo je albums naar al je Raumfeld speakers te streamen.

De nieuwe streaming speakers hebben zo veel streamingdiensten, internetradiozenders en podcast als geen ander streamingsysteem. Ontdek alle muziekbronnen van onze drie streaming technologieën.

Einer der beliebtesten Streaming-Dienste mit Millionen Songs. Datenraten von bis zu 320 kbps (fast CD-Qualität).
Der Streaming-Dienst aus San Francisco. Höre über 100.000 lokale und internationale Radiosender kostenlos mit Datenraten von bis zu 128 kbps (FM-Radio Qualität).
Streame Millionen Songs in verlustfreier Qualität und mit Datenraten von bis zu 1411 kbps (echte CD-Qualität).
Chromecast built-in
USB-Schnittstelle<br><br>Hinweis: Funktionsumfang der Schnittstelle kann je nach Produkt variieren. Nähere Infos zu diesem Produkt auf der Webseite oder in der Anleitung.
Beinhaltet einen CD-Player zum Abspielen von CDs, CD-Rs und CR-RWs.
Verfügt über einen Schallplattenanschluss.
TV Sound
Musik kann im Netzwerk oder auf dem Smartphone gespeichert werden und wird auf das Gerät kabellos gestreamt.

Setup

De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.

Raumfeld Connector
Ontdek alle highlights

Technische details

Raumfeld One S - black - Set

Raumfeld One S

Direct speelkare mini WIFI streaming speaker waarmee je miljoenen songs in een drukknop kunt beluisteren. Splash Proof bedieningspaneel met vier sneltoetsen voor je favoriete afspeellijsten, radiostation en volume regeling. Daardoor uiterst geschikt voor badkamer of keuken.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 18 cm
    Hoogte 13 cm
    Diepte 11 cm
    Gewicht 1,4 kg
  • Beschrijving Artikel
    Android Ja
    iOS Ja
    Raumfeld Ja
  • Beschrijving Artikel
    AAC Ja
    FLAC Ja
    MP3 Ja
    OGG Ja
    WAV Ja
    Apple Lossless Ja
    ASF Ja
  • Beschrijving Artikel
    Internetradio Ja
    Sleeptimer Ja
  • Beschrijving Artikel
    Spanning 230 V
    Maximaal verbruik 100 W
    Stroomkabel netbus Ja
    Beschermingsgraad 2
    Zekering Ja
    Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
    Standby-functie Ja
    Standy verbruik 2 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal 30 W
    Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 15 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 35 W
    Multiroom Ja
    Versterker-configuratie 2.0
    Versterker - technologie Class D
    Versterkerkanalen 2
    10/100-Mbit/s Ethernet Ja
    Wifi-standaard 802.11b/g/n
    Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 10 W
    Infrastructuurmodus Ja
    Wifi-beveiliging WPA, WPA2
    Maximaal aantal nummers 150000
  • Beschrijving Artikel
    Diameter statiefbevestiging 3 mm
    Materiaal behuizing Sterke kunststofbehuizing
    Afwerking behuizing Lak, mat/stof
    Sleutelgatophanging Ja
    Wandbeugel bevestiging Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 25 mm
    Tweeter (materiaal) Aluminium
    Bas/midrange driver (aantal per speaker) 1
    Bas/midrange driver (diameter) 90 mm
    Bas/midrange driver (materiaal) Polypropyleen
    Woofer (aantal per speaker) 2
    Woofer (diameter) 95 mm
    Woofer (materiaal) aluminium
    Frequentiebereik van/tot 60 - 20000 Hz
    Maximale geluidsdruk 101 dB/1m
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing gesloten
  • Beschrijving Artikel
    LAN Ja
    USB 2.0 Ja
    Wifi Ja
Raumfeld Connector ²

Raumfeld Connector

De Connector verbindt je bestaande stereo- of home cinema installatie met het Teufel-systeem en maakt wifi streaming en internetmuziekdiensten beschikbaar. Hij zendt muziek uit het web of je muziekverzameling van de meest uiteenlopende bronnen (bijv. internet, pc, externe harde schrijf, USB-stick) direct naar je installatie.

Het apparaat ontvangt audiosignalen van je installatie, encodeert deze in 'real time' en stelt ze in je netwerk beschikbaar. Dit gebeurt met de 24bit/96kHz Cirrus Logic digitaal/analoog-omzetter die een extreem lage ruisfactor heeft en voor draadloze overdracht van je muziekdata zonder dataverlies zorgt. Je kunt de Connector met de Raumfeld Controller of UpnP-control point aansturen (bijv. Windows Media Player 12). Alle setup-instellingen worden automatisch met een druk op de knop overgedragen.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 17,2 cm
    Hoogte 2,8 cm
    Diepte 12,7 cm
    Gewicht 0,29 kg
  • Beschrijving Artikel
    Cinch-uitgang stereo 1
    Cinch-ingang stereo 1
    LAN Ja
    USB 2.0 Ja
    Wifi Ja
    Digitale uitgang optisch 1
  • Beschrijving Artikel
    AAC Ja
    FLAC Ja
    MP3 Ja
    OGG Ja
    WAV Ja
    Apple Lossless Ja
  • Beschrijving Artikel
    Internetradio Ja
  • Beschrijving Artikel
    Spanning 230 V
    Aan-/uitschakel automatiek Ja
    Standby-functie Ja
    Multiroom Ja
    10/100-Mbit/s Ethernet Ja
    Wifi-standaard 802.11b/g/n
    Infrastructuurmodus Ja
    Wifi-beveiliging WPA, WPA2
    Maximaal aantal nummers 150000
Raumfeld Expand - Set

Raumfeld Expand

Hoogwaardige audio streaming hub voor multi room systemen, welke zijn gekoppeld aan meerdere spelers. Met deze uitbreiding wordt een op zichzelf staand extra wifi netwerk gecreëerd, speciaal ingericht voor het streamen van audio. Het eigen thuis netwerk wordt daarbij niet belast.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 11 cm
    Hoogte 2,8 cm
    Diepte 11,2 cm
    Gewicht 0,15 kg
  • Beschrijving Artikel
    Maximaal verbruik 3 W
    10/100-Mbit/s Ethernet Ja
    Wifi-standaard 802.11 b/g/n
    Maximaal wifi berijk 15 m
    Wifi-beveiliging WPA2-PSK
  • Beschrijving Artikel
    LAN Ja
    USB 2.0 Ja
    Wifi Ja

Recensies & reviews

Logo - Techzine.nl
Techzine
17.02.2017
Meer...
Logo - Techzine.nl
"Multiroom is hot. Een van de spelers die een prominente plek heeft weten te verwerven is het Duitse Raumfeld (...) We zijn gecharmeerd van Teufel, dus we hebben hooggespannen verwachtingen bij dit Raumfeld duo. (One S en One M werden getest. red.)(...) De One S heeft aan de voorzijde een powerknop en een tweetal witte LED’s; een power LED en een system LED. Aan de bovenzijde vinden we een tweetal volumetoetsen en een viertal voorkeurtoetsen voor muziekstations. Aan de achterzijde/onderzijde heeft de One S een RJ-45-netwerkaansluiting, een USB-poort (type A) een resetknop, een setupknop en een netspanningsaansluiting. Deze aansluitingen kunnen mooi worden afgedekt met een rubberen afdekkapje. Deze laatste feature verraadt hiermee dat de One S splash-proof is. Prima voor gebruik in de keuken of badkamer dus.Beide Raumfelds hebben een ingebouwde klasse D versterker (One S: 10 Watt RMS, One M: 25 Watt RMS) en een Wi-Fi interface. Hiermee zijn ze eenvoudig draadloos in het netwerk te integreren. Via de USB poort kunnen muziekbestanden vanaf een geheugenstick via de Raumfelds worden afgespeeld. De Raumfelds ondersteunen de volgende bestandsformaten: ASF, MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG en AIFF tot een samplingfrequentie van 196kHz. Uiteraard wordt gapless playback ondersteund. Dit is allemaal heel netjes.Klank(...) Het geheel klinkt lekker vol en heeft eveneens een bultje in het midlaag. De stemmen hebben een betere articulatie en zijn derhalve beter verstaanbaar. Wij verwachten dat dit door de geringere afmetingen van de kast komt. (...) hier biedt de toonregeling uitkomst. (...)"ConclusieDit Raumfeld duo is beslist een leuk stel samen. De geluidskwaliteit en specificaties zijn dik in orde, (...) Op het gebied van prijs en prestatie scoren de beide Raumfelds gewoon heel erg goed."

Computer Totaal
"Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld."
Computer Totaal
11/2016
Meer...
Computer Totaal
ICREATE
"ben je op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn"
iCreate
08/2016
Meer...
ICREATE
Zoals je wellicht weet is het bij veel modern geluidsapparaten mogelijk om deze aan elkaar te koppelen voor een multiroom audio-installatie. Het idee is dat je in alle kamers speakers hebt staan die je los van elkaar of juist samen bedient. Denk aan een soundbar bij de tv in de huiskamer, een stereosetje in de eetkamer en een kleine speaker in de badkamer. Vervolgens kun je in alle kamers dezelfde muziek opzetten of juist overal naar iets anders luisteren. Maar hoe goed werk zo’n compleet multiroom-systeem nou eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden hebben we alle Raumfeld speakers die we de laatste maanden getest hebben weer uit de review-kast gehaald en er nog de uitbreidingshub de Raumfeld Expand bij gevraagd. In deze review zetten we onze bevindingen over de installatie van Raumfeld, de bijbehorende app en uiteraard de geluidskwaliteit op een rij.    De opstellingIn principe werkt multiroom-audio al met twee apparaten. Maar voor deze uitgebreide test wilden we meer. Onze opstelling bestaat uit een duo Raumfeld One S, een Stereo M-paar en de Sounddeck. De One S is het kleintje uit de Raumfeld-familie, maar ondanks het formaat heeft hij geen enkele moeite om een kamer te vullen; het volume kan flink opgeschroefd worden zonder dat het geluid aan kwaliteit inboet. De Stereo M is dé standaard speaker van Raumfeld en de geluidskwaliteit ervan is geweldig. Last but not least, de Sounddeck – een soundbar voor bij de televisie om ook bij series en films van goed geluid te genieten. Als bonus hebben we ook nog de Raumfeld Expand erbij gehaald. Deze bouwt een eigen wifi-netwerk voor alleen het Raumfeld systeem. Hierdoor wordt de verbinding tussen de speakers stabieler – ook op plekken waar de wifi omstandigheden wat minder zijn wil je immers zonder haperingen luisteren. Bovendien heeft de Expand een USB-aansluiting. Sluit je daarop een externe harde schijf met muziekbestanden aan, dan kun je die rechtstreeks vanaf de app afspelen op alle speakers.   InstallatieOm een hele verzameling Raumfeld speakers in te stellen, ben je wel een tijdje bezig. In principe stelt de installatie niks voor: je sluit een speaker aan op het lichtnet, start de Raumfeld-app op je telefoon en deze leidt je door de stappen. Even op het setup-knopje van de speakers drukken, verbinding maken met het Raumfeld-wifi-netwerk, het apparaat een naam geven en de speaker is er klaar voor. (…) De Expand sluit je als laatste aan, dan vindt die automatisch alle Raumfeld apparaten in het netwerk en zet hi deze over op zijn eigen wifi. De app gaat er standaard van uit dat je in elke kamer maar één speaker plaatst. Heb je er twee bij elkaar, dan is er de mogelijkheid om er een stereopaar van te maken. Dan geniet je niet alleen van je muziek in stereo, maar zie je de twee speakers ook standaard als één stereopaar en hoef je ze dus niet apart aan te sturen.    Afspelen via de appVroeger had je bij je hifi-installatie een minuscule afstandsbediening met 36 piepkleine knopjes. Tegenwoordig gaat dat wat gemakkelijker. Met dank aan apps op onze telefoon. Zoals gebruikelijk met bij multiroom-installaties bedien je Raumfeld dus met de bovengenoemde app op je iPhone of iPad. (…) Vanuit de app stream je onder meer muziek van je smartphone of tablet naar de speakers of je benadert de muziek die op een aangesloten harde schijf staat. Daarnaast is het mogelijk om verbinding te maken met een aantal muziekdiensten. Zo ondersteunt Raumfeld Spotify, Tidal, Napster en Soundcloud. (…) Wel heeft Raumfeld al ondersteuning van Google Cast aangekondigd. Hiermee moet het binnenkort mogelijk worden om Google Play Music en Deezer te gebruiken. (…) Raumfeld is beter wat de ondersteuning van bestandsformaten betreft. Raumfeld kan bijvoorbeeld overweg met FLAC bestanden (lossless audio) van elke grootte. Op papier moet dit voor ongeëvenaarde muziekkwaliteit zorgen. Verder onderstuent de app de gebruikelijke formaten, zoals MP3, M4A met AAC, of ALAC (Apple Lossless), Ogg, Opus, ASF en WMA. Tenslotte heb je in de app een uitgebreide equalizer ter beschikking, koppel je speakers samen in zogeheten luisterzones, beheer je de wachtrij en maak je afspeellijsten aan. (…)    GeluidskwaliteitWat we van et geluid van elke speaker vonden, lees je in de aparte reviews in iCreate 70, 73 en 77. Voor nu houden we het bij de kwaliteit van het streamen. Allereerst: nee, aan de geluidskwaliteit is niet af te horen of je muziek draadloos streamt of afspeelt via een bekabelde verbinding. De speakers klinken altijd glashelder en zelfs bij de FLAC bestanden in de hoogste kwaliteit wordt er tijdens het streamen niet stiekem nog compressie toegepast. (…)  ConclusieSonos mag nog wel de grootste naam zijn als het gaat om multiroom audio-installaties, maar Raumfeld is aardig op weg. Vooral wat de geluidskwaliteit van het streamen én de speakers betreft, is Raumfeld net wat beter dan de grote concurrent. (…) Ben je echter op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn.
ICREATE
"ben je op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn"
iCreate
08/2016
Meer...
ICREATE
Zoals je wellicht weet is het bij veel modern geluidsapparaten mogelijk om deze aan elkaar te koppelen voor een multiroom audio-installatie. Het idee is dat je in alle kamers speakers hebt staan die je los van elkaar of juist samen bedient. Denk aan een soundbar bij de tv in de huiskamer, een stereosetje in de eetkamer en een kleine speaker in de badkamer. Vervolgens kun je in alle kamers dezelfde muziek opzetten of juist overal naar iets anders luisteren. Maar hoe goed werk zo’n compleet multiroom-systeem nou eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden hebben we alle Raumfeld speakers die we de laatste maanden getest hebben weer uit de review-kast gehaald en er nog de uitbreidingshub de Raumfeld Expand bij gevraagd. In deze review zetten we onze bevindingen over de installatie van Raumfeld, de bijbehorende app en uiteraard de geluidskwaliteit op een rij.    De opstellingIn principe werkt multiroom-audio al met twee apparaten. Maar voor deze uitgebreide test wilden we meer. Onze opstelling bestaat uit een duo Raumfeld One S, een Stereo M-paar en de Sounddeck. De One S is het kleintje uit de Raumfeld-familie, maar ondanks het formaat heeft hij geen enkele moeite om een kamer te vullen; het volume kan flink opgeschroefd worden zonder dat het geluid aan kwaliteit inboet. De Stereo M is dé standaard speaker van Raumfeld en de geluidskwaliteit ervan is geweldig. Last but not least, de Sounddeck – een soundbar voor bij de televisie om ook bij series en films van goed geluid te genieten. Als bonus hebben we ook nog de Raumfeld Expand erbij gehaald. Deze bouwt een eigen wifi-netwerk voor alleen het Raumfeld systeem. Hierdoor wordt de verbinding tussen de speakers stabieler – ook op plekken waar de wifi omstandigheden wat minder zijn wil je immers zonder haperingen luisteren. Bovendien heeft de Expand een USB-aansluiting. Sluit je daarop een externe harde schijf met muziekbestanden aan, dan kun je die rechtstreeks vanaf de app afspelen op alle speakers.   InstallatieOm een hele verzameling Raumfeld speakers in te stellen, ben je wel een tijdje bezig. In principe stelt de installatie niks voor: je sluit een speaker aan op het lichtnet, start de Raumfeld-app op je telefoon en deze leidt je door de stappen. Even op het setup-knopje van de speakers drukken, verbinding maken met het Raumfeld-wifi-netwerk, het apparaat een naam geven en de speaker is er klaar voor. (…) De Expand sluit je als laatste aan, dan vindt die automatisch alle Raumfeld apparaten in het netwerk en zet hi deze over op zijn eigen wifi. De app gaat er standaard van uit dat je in elke kamer maar één speaker plaatst. Heb je er twee bij elkaar, dan is er de mogelijkheid om er een stereopaar van te maken. Dan geniet je niet alleen van je muziek in stereo, maar zie je de twee speakers ook standaard als één stereopaar en hoef je ze dus niet apart aan te sturen.    Afspelen via de appVroeger had je bij je hifi-installatie een minuscule afstandsbediening met 36 piepkleine knopjes. Tegenwoordig gaat dat wat gemakkelijker. Met dank aan apps op onze telefoon. Zoals gebruikelijk met bij multiroom-installaties bedien je Raumfeld dus met de bovengenoemde app op je iPhone of iPad. (…) Vanuit de app stream je onder meer muziek van je smartphone of tablet naar de speakers of je benadert de muziek die op een aangesloten harde schijf staat. Daarnaast is het mogelijk om verbinding te maken met een aantal muziekdiensten. Zo ondersteunt Raumfeld Spotify, Tidal, Napster en Soundcloud. (…) Wel heeft Raumfeld al ondersteuning van Google Cast aangekondigd. Hiermee moet het binnenkort mogelijk worden om Google Play Music en Deezer te gebruiken. (…) Raumfeld is beter wat de ondersteuning van bestandsformaten betreft. Raumfeld kan bijvoorbeeld overweg met FLAC bestanden (lossless audio) van elke grootte. Op papier moet dit voor ongeëvenaarde muziekkwaliteit zorgen. Verder onderstuent de app de gebruikelijke formaten, zoals MP3, M4A met AAC, of ALAC (Apple Lossless), Ogg, Opus, ASF en WMA. Tenslotte heb je in de app een uitgebreide equalizer ter beschikking, koppel je speakers samen in zogeheten luisterzones, beheer je de wachtrij en maak je afspeellijsten aan. (…)    GeluidskwaliteitWat we van et geluid van elke speaker vonden, lees je in de aparte reviews in iCreate 70, 73 en 77. Voor nu houden we het bij de kwaliteit van het streamen. Allereerst: nee, aan de geluidskwaliteit is niet af te horen of je muziek draadloos streamt of afspeelt via een bekabelde verbinding. De speakers klinken altijd glashelder en zelfs bij de FLAC bestanden in de hoogste kwaliteit wordt er tijdens het streamen niet stiekem nog compressie toegepast. (…)  ConclusieSonos mag nog wel de grootste naam zijn als het gaat om multiroom audio-installaties, maar Raumfeld is aardig op weg. Vooral wat de geluidskwaliteit van het streamen én de speakers betreft, is Raumfeld net wat beter dan de grote concurrent. (…) Ben je echter op zoek naar het allerbeste geluid, dan moet je bij Raumfeld zijn.
Logo - home cinema magazine
"een ideaal model voor in de tuin, met name voor wat relaxte achtergrondmuziek."
home cinema magazine
28.04.2016
Meer...
Logo - home cinema magazine
"Allereerst moet gezegd worden dat Raumfeld qua design de spijker op zijn kop slaat. Alle speakers zijn zeer fraai afgewerkt en komen met een strak maar simpel uiterlijk. Geen toeters en bellen maar gewoon speakers die niet opvallen en eenvoudig in het interieur verwerkt kunnen worden. (...)

  

De Raumfeld One S mag dan een zeer compacte speaker zijn en eigenlijk bestempeld worden als ‘eenvoudige’ speaker voor de badkamer of keuken, maar toch zijn wij aardig onder de indruk van dit model. De speaker kan zich zelfs bijna meten met de Stereo Cubes, al is het natuurlijk geen echt stereogeluid. Voor buiten is het echter een meer dan prima geluid, waarmee de hele tuin (zo’n 30 vierkante meter) prima gevuld wordt. De speaker staat enigszins verdekt opgesteld maar bereikt elke hoek van de tuin zonder problemen. Maar, ook voor een rustig avondje aan tafel, zonder de buren te storen, is het een perfecte speaker. De One S weet een rijk geluid weer te geven, met voldoende warmte en dynamiek, maar met vooral de focus op de middentonen. Het volume kan daarbij lekker opengedraaid worden wanneer je een feestje hebt, zonder dat het geluid gaat vervormen. De hoge tonen worden overtuigend weergegeven...

Al met al zijn we zeer onder de indruk van de speaker; een ideaal model voor in de tuin, met name voor wat relaxte achtergrondmuziek."  

Logo - Geeksters
"De klanken uit deze speaker vullen de kamer prachtig, het geluid is helder en de bass klinkt goed."
Geeksters
07.03.2016
Meer...
Logo - Geeksters

"Design

Laat ik beginnen bij het design, want daar kun je niet omheen. De Raumfeld One S is verkrijgbaar in het wit en zwart. Ik heb de witte versie. Deze is trouwens wel afgewerkt met zwarte details en dus zeker niet compleet wit. Maar het strakke, compacte design zorgt ervoor dat deze speaker geen eyecatcher is in de kamer, maar ook zeker niet misstaat. Deze speaker heeft een stoere, minimalistische uitstraling. Dit past helemaal in mijn straatje!

  

Kwaliteit

Over de kwaliteit van de Raumfeld speakers heb ik al eerder heel positief gesproken. Ondanks dat deze speaker zo klein is, is het geluid weer geweldig. Want ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtingen bij deze speaker iets lager lagen. Er zijn namelijk veel wireless speakers van dit formaat op de markt. Het geluid bij deze speakers is niet altijd even goed. Maar bij de Raumfeld One S was ik aangenaam verrast. De klanken uit deze speaker vullen de kamer prachtig, het geluid is helder en de bass klinkt goed. Perfect dus! (...)" 

Logo - Computer Idee
"Breng uw thuisnetwerk in topconditie"
Computer Idee
01/2016
Meer...
Logo - Computer Idee
"Het is vaak lastig om overal in huis een bekabelde verbinding te realiseren. Hierdoor rest u niets anders dan het wifi signaal te optimaliseren. Houd er rekening mee dat het streamen van films over een draadloze verbinding in de meeste gevallen geen succes is, omdat u te maken krijgt met haperingen vanwege de beperkte bandbreedte. ... (I)n de praktijk blijkt het vaak lastig om een router een centrale plek te geven binnen een woning. Het bereik is dan onvoldoende om mediabestanden bij voorbeeld naar een computer of netwerkspeler op de bovenverdieping te streamen. De oplossing is de aanschaf van een accesspoint met een hoog zendvermogen. Dit kastje sluit u via een netwerkkabel aan op een router of switch. Het accesspoint zendt vervolgens een eigen wifi-signaal uit. Door het apparaat dezelfe netwerknaam (de ssid) en beveiligingssleutel als de router te geven, ontstaat er in huis één groot wifi-netwerk. Ideaal wanneer u mediabestanden naar verschillende verdiepingen wilt streamen. Verder kunt u een accesspoint eventueel ook inzetten wanneer uw router geen 5 GHz-frequentieband ondersteunt. Let bij aanschaf goed op de specificaties en kies bij voorkeur een exemplaar met veel bandbreedte en antennes. Via 2,4 GHz bereiken moderne accesspoints theoretisch een snelheid van maximaal 450 Mbits/s, al zal de snelheid in de praktijk een stuk lager uitvallen.
Logo - intogadgets
"Voor een apart wifi-netwerk"
intogadgets
12/2015
Meer...
Logo - intogadgets
Raumfeld biedt een compact assortiment aan boxen.  Uit het assortiment testte ik drie onderdelen:         Raumfeld Expand    Raumfeld One M    Raumfels One S     De Raumfeld One S is de kleinste standalone speaker. Geschikt voor onder andere ook ‘natte ruimtes’ zoals een keuken of een badkamer. De One M is, zoals duidelijk zichtbaar, een slag groter. De Expand maakt een apart WiFi-netwerk wat wordt gebruikt voor het streamen. Daarnaast heeft de extender ook een USB-aansluiting zodat er een extern opslagmedium voor muziek kan worden gekoppeld.     InstallatieAls je nog nooit een draadloze speaker hebt gebruikt, dan is het van belang dat de installatie simpel is. Trouwens, ook als je er wel ervaring mee hebt is een makkelijke installatie wel prettig.    De installatie gebeurt via de Raumfeld App die je in de Apple of Google store kunt vinden.   Na installatie van de app op je smartphone of tablet kun je speakers of extender toevoegen. De installatie verloopt redelijk voorspoedig en er hoeft geen installatie met kabeltjes of ander moeilijk gedoe te gebeuren (behalve bij de Expand, maar dat is een geval apart en is ook een fluitje van een cent).Ondersteuning van streaming diensten     Natuurlijk ondersteunt de App en de boxen de bekende streaming services zoals Spotify, Tidal en Napster. Daarnaast de gratis internetradioservice TuneIn, maar belangrijker nog, jouw eigen verzameling muziek op je NAS, PC of gewoon een USB-stick. Op zowel de One M, One S en de extender kan een USB-stick worden ingestoken. Alle boxen hebben ook een aansluiting voor een netwerkkabel.    DesignHet ontwerp van de One M en de One S heeft een duidelijke eigen signatuur. De One S valt minder op in de kamer door het kleinere formaat en de rechthoekige vorm. De One M is door de vorm geschikt om bijvoorbeeld op de grond in de hoek te zetten of in een kast. De box is wel zwaar, iets waar je rekening mee moet houden.    MuziekMaar het gaat natuurlijk om de muziek. En die is prima in orde. Zeker met de One M is de muziek kamervullend. Maar zelfs de One S heeft al een volume dat je huisgenoten of gezin de vraag laten stellen “of het alsjeblieft zachter kan”. Zowel bij klassieke muziek (zoals Bach’s Schafe können sicher weiden) als ook bij popmuziek (Queen’s Don’t Stop me now) komt het geluid goed uit de speakers. Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag.     Je kunt de boxen groeperen per kamer en zo de muziek uit alle speakers laten komen (als ze in dezelfde kamer staan) of schakelen tussen kamers. Dat is, binnen de de Raumfeld app kan je meerdere boxen koppelen, Spotify biedt die mogelijk niet. Je kiest daar een speaker waarop je afspeelt.    
Logo - intogadgets
"Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag"
intogadgets
11.12.2015
Meer...
Logo - intogadgets
De Raumfeld One S is de kleinste standalone speaker. Geschikt voor onder andere ook ‘natte ruimtes’ zoals een keuken of een badkamer. De One M is, zoals duidelijk zichtbaar, een slag groter. De Expand maakt een apart WiFi-netwerk wat wordt gebruikt voor het streamen. Daarnaast heeft de extender ook een USB-aansluiting zodat er een extern opslagmedium voor muziek kan worden gekoppeld.   InstallatieAls je nog nooit een draadloze speaker hebt gebruikt, dan is het van belang dat de installatie simpel is. Trouwens, ook als je er wel ervaring mee hebt is een makkelijke installatie wel prettig.    De installatie gebeurt via de Raumfeld App die je in de Apple of Google store kunt vinden.     Na installatie van de app op je smartphone of tablet kun je speakers of extender toevoegen. De installatie verloopt redelijk voorspoedig en er hoeft geen installatie met kabeltjes of ander moeilijk gedoe te gebeuren (behalve bij de Expand, maar dat is een geval apart en is ook een fluitje van een cent).Ondersteuning van streaming diensten    Natuurlijk ondersteunt de App en de boxen de bekende streaming services zoals Spotify, Tidal en Napster. Daarnaast de gratis internetradioservice TuneIn, maar belangrijker nog, jouw eigen verzameling muziek op je NAS, PC of gewoon een USB-stick. Op zowel de One M, One S en de extender kan een USB-stick worden ingestoken. Alle boxen hebben ook een aansluiting voor een netwerkkabel.  DesignHet ontwerp van de One M en de One S heeft een duidelijke eigen signatuur. De One S valt minder op in de kamer door het kleinere formaat en de rechthoekige vorm. De One M is door de vorm geschikt om bijvoorbeeld op de grond in de hoek te zetten of in een kast. De box is wel zwaar, iets waar je rekening mee moet houden.    MuziekMaar het gaat natuurlijk om de muziek. En die is prima in orde. Zeker met de One M is de muziek kamervullend. Maar zelfs de One S heeft al een volume dat je huisgenoten of gezin de vraag laten stellen “of het alsjeblieft zachter kan”. Zowel bij klassieke muziek (zoals Bach’s Schafe können sicher weiden) als ook bij popmuziek (Queen’s Don’t Stop me now) komt het geluid goed uit de speakers. Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag.       Je kunt de boxen groeperen per kamer en zo de muziek uit alle speakers laten komen (als ze in dezelfde kamer staan) of schakelen tussen kamers. Dat is, binnen de de Raumfeld app kan je meerdere boxen koppelen, Spotify biedt die mogelijk niet. Je kiest daar een speaker waarop je afspeelt.
Logo - lifestyle.blogo
"Het geluid is heel fijn om naar te luisteren, niet teveel bass maar een heldere sound, zelfs bij zwaardere rock klanken".
lifestyle.blogo
11/2015
Meer...
Logo - lifestyle.blogo

... [D]e Raumfeld ONE S is er in 2 kleuren; in wit (met zwarte accenten) en in zwart. In 1e instantie had ik de witte gekregen en de geupdate versie was zwart. Beide zijn mooi, en hoewel ik in 1e instantie de witte mooier vond, heeft de zwarte nu toch mijn voorkeur.

De Raumfeld ONE S is het kleinste model uit het Raumfeld multi-room systeem en is daardoor perfect geschikt voor in de slaapkamer, badkamer of (aparte) keuken. En doordat de ONE S spatwaterdicht is, kan ie dus prima in een natte ruimte neergezet worden. En als je 2 ONE S speakers met elkaar verbindt heb je gelijk een set stereo speakers, en heb je voldoende volume om je woonkamer van je favoriete muziek te voorzien.Het installeren van de ONE S op je wifi netwerk is echt reuze eenvoudig; je steek de stekker in het stopcontact en doet de speaker aan, vervolgens download je de speciale Raumfeld app (Android en iOs) en volg je precies de instructies op die je op de app ziet verschijnen en na ong. 2 minuten was alles geïnstalleerd en konden we naar muziek luisteren...Conclusie; met de Raumfeld ONE S speakers maak je een mooie start voor een multi-room systeem. En ik, als vrouw, vind vaak speakers lelijk, maar dat kan ik van deze serie niet zeggen en dat geldt zowel voor de kleine ONE S als voor de Cubes en de Soundbar. En ook het geluid is heel fijn om naar te luisteren, niet teveel bass maar een heldere sound, zelfs bij zwaardere rock klanken.
Wishlist Raumfeld speaker
alwayswith
02.11.2015
Meer...
WISHLIST RAUMFELD SPEAKERDe Raumfeld One S speaker van Teufel is een simpele speaker zonder veel poespas, voorzien van een krachtige sound. Het ideale cadeautje onder de boom voor je pa, broer of vriendlief.LOOKSDe Raumfeld One S is een kleine rechthoekige speaker die van de voorkant helemaal is bekleed met het luidsprekerdoek en rubber. Bovenop zitten 4 knoppen die je naar je snelkeuze menu brengen en knoppen waarmee je het volume kunt aanpassen. Doordat de speaker klein, compact en volledig zwart is, weet ik zeker dat 'ie in elk huis perfect past! SOUND Het geluid van de One S is super krachtig voor zo'n kleine speaker en als we 'm vergelijken met de Sonos Play:1 scoort de Raumfeld One S een stuk hoger als je 't mij vraagt. Er zit een lekkerdere bas in.
Logo - RADAR+
"[R]aumfeld lijkt zich wat meer op de serieuze luisteraar te richten."
RADAR+
10/2015
Meer...
Logo - RADAR+

Misschien staan er bij je thuis nog gewoon een cd-speler en een paar boxen. Ben je toe aan iets anders? Denk dan aan het allerlaatste nieuws op audiogebied: één enkel boxje waarmee je draadloos naar muziek luistert. Wat testen we? Multiroom Audio. Het zijn nog steeds luidsprekers waar je naar luistert, maar ze zijn niet meer verbonden aan een cd-speler of radio. Elke luidspreker is een compleet geluidssysteem op zichzelf. De muziek wordt digitaal via je draadloze wifi-netwerk naar de luidspreker gestuurd en je kan zelf bepalen welke luidsprekers je wilt aansluiten.... Het mooie is dat je dus kunt beginnen met het kleinste instapmodel en door de tijd heen het systeem zoveel kan uitbreiden als je maar wilt....

Misschein heb je wat moeite met het aansluiten van de systemen, alleen Raumfeld had een kinderlijk eenvoudige opzet. Als je doet wat de app aangeeft, heb je binnen 5 minuten geluid....

Raumfeld is onderdeel van het Duitse luidsprekersmerk Teufel ... Raumfeld lijkt zich wat meer op de serieuze luisteraar te richten. Het ontwerp van alle luidsprekers is stijlvol klassiek met zwart luidsprekerdoek ... De One S heeft een mooi diep geluid met een zijdezachte klank... Erg handig op de One S zijn de 4 voorkeuzeknoppen. Hier kun je je favoriete album, internetstation, afspeellijst of artiest op instellen en meteen selecteren als je het apparaat aandoet. Raumfeld is verder het enige systeem wat audio in hoge resolutie afspeelt, bijvoorbeeld banaf een USB stick die je gewoon in de luidspreker prikt."

Logo - Android Magazine
"Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst"
Android Magazine
10/2015
Meer...
Logo - Android Magazine

"Ben jij de gelukkige eigenaar van een Raumfeld speaker(set), dan kun je niet om de Android-app heen. Raumfeld speakers zijn van luidsprekerfabrikant Teufel uit Berlijn en kun je gebruiken om muziek draadloos naar toe te streamen. Via de app bedien je alles op je smartphone. Heb je meerdere ruimtes, dan kun je kiezen om in elke ruimte dezelfde muziek af te spelen, of juist in elke ruimte iets anders.

 

De app ondersteunt alle populaire audioformaten, zoals MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA en M4A. Zoek eenvoudig in he muziekverzameling op je telefoon of in je netwerk en in online-muziekdiensten of speel internetradio af. Zodra de muziek speelt en je de app niet meer gebruikt, kan je telefoon op stand-by. Zo bespaar je op de accu van je toestel. De app wordt regelmatig en gratis geupdatet en er worden ook nieuwe features en online-muziek-diensten toegevoegd. Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst." 
ICREATE
"Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit"
iCreate
10/2015
Meer...
ICREATE
Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit

De producten van het Duitse merk Raumfeld zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Raumfeld is een leverancier van audiosystemen waarmee je muziek eenvoudig streamt naar alle kamers in je huis, draadloos en zonder kwaliteitsverlies. Of je nu in de huiskamer zit of nog lekker in bed ligt: in alle ruimtes waar je de speakers hebt staan, geniet je van audio in hifi-kwaliteit.

Meerdere luisterzones in huis

Je kunt de Raumfeldsystemen opstellen in verschillende kamers en zo een of meer zogenaamde luisterzones creëren. Je digitale muziekbibliotheek, internetradiostations of streaming muziekdiensten als Spotify of Apple Music: alles stream je naar de Raumfeld-speakers overal in je huis. Je kunt ervoor kiezen om overal in huis hetzelfde muziekje te draaien: wel zo fijn als je door je huis loopt. Maar het is ook mogelijk om in verschillende ruimtes verschillende nummers af te spelen. Dat is echt een uitkomst als je gezinsleden heel verschillende muziekvoorkeuren hebben.

Raumfeld stelt hoge kwaliteitseisen

Raumfeld werd in 2008 door twee audiofielen opgericht, toen al met de overtuiging dat streaming de toekomst is voor muziek. Maar dan zonder consessies te willen doen aan de kwaliteit ervan. ’Ons systeem speelt muziek af met een geluidskwaliteit die even transparant, dynamisch en meeslepend is als die van een traditioneel bekabeld hifi-systeem’, zegt Clemens Rumpf, Product Manager bij Teufel & Raumfeld. Niet alleen aan de geluidskwaliteit stelt Raumfeld hoge eisen, ook aan het totaalplaatje is gedacht: de luidsprekers zijn elegant vormgegeven en vormen een aanvulling op je interieur.

Eenvoudig te bedienen met de Raumfeld-app

De systemen kunnen centraal worden bediend vanaf je iPhone of iPad: je hoeft alleen maar de gratis app van Raumfeld te downloaden in de App Store. De app werkt als een digitale afstandsbediening.

  

 

Logo - mixed grill
"De speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding"
mixedgrill
17.10.2015
Meer...
Logo - mixed grill

Draadloze luidsprekers van Raumfeld: One S en One M

We luisteren op een heel andere manier naar muziek dan een paar jaar geleden. Met streamingdiensten als Spotify, Deezer of digitale radio heb je miljoenen nummers altijd bij de hand. Maar wat is een handige een mooie manier om thuis van die muziek te genieten?

Daarvoor zijn er steeds meer draadloze luidsprekers op de markt. Deze maken via het thuisnetwerk simpel verbinding met het internet en kunnen je huis vullen met elk gewenste muziek. Een relatief onbekend merk in deze markt is Raumfeld. Ik had een tijdlang twee van hun speakers in huis om te ontdekken of Raumfeld de moeite waard is om een stuk over te schrijven.Prijs en kwaliteitRaumfeld is een onderdeel van het Duitse Teufel waar je misschien wel van gehoord heb. Dit bedrijf uit Berlijn doet het net even anders dan de bekende merken met als belangrijkste verschil dat ze rechtstreeks aan de consument verkopen. Dat heeft als voordeel dat er geen kosten zijn voor transport of tussenhandel. Hiermee kunnen ze dus concurreren op het gebied van prijs en kwaliteit. De twee speakers die ik heb getest zijn niet spotgoedkoop, dus mijn eerste vermoeden was dat ze dan een heel goed geluid kunnen produceren.

Bij het uitpakken van de speakers blijkt dat de prijs ook niet is ontstaan door het gebruik van luxe materialen, want beide speakers blijken van kunststof te zijn gemaakt. Dat is overigens alleen maar een constatering die ik doe door de luidsprekers aan te raken, want ze zien er absoluut niet goedkoop en plastic uit. Met de vormgeving zit het dus wel goed. Voor de kleine One S valt op door zijn onopvallendheid.InstallerenTijd om de twee apparaten aan te sluiten. Dat kan op twee manieren die vergelijkbaar zijn met het installatieproces van vergelijkbare merken als Sonos. Als je voor een systeem met meerdere speakers door je hele huis (of kantoor) gaat dan is het aan te raden om ook een Raumfeld Expand aan te schaffen. Hiermee controleer je alle luidsprekers vanaf 1 centrale plek en ook het installeren van nieuwe luidsprekers gaat kinderlijk eenvoudig.Ik koos ervoor om de twee speakers los te installeren: de One M voor de woonkamer en de One S voor mijn werkplek. Hiervoor moet je de luidsprekers wel eerst even aansluiten op een LAN-kabel om ze kennis te laten maken met de Wi-Fi in je huis. Als dat eenmaal is gedaan is de rest van de installatie heel simpel dankzij de app van Raumfeld. Deze is verkrijgbaar voor iOS en Android. Het is trouwens ook mogelijk om via de USB-aansluiting, een R/W-aansluiting of 3.5 mm jackplug aan de achterkant van de speakers een geluidsbron aan te sluiten.VoorkeurszendersHet grote verschil tussen de One M en de One S zit natuurlijk in het formaat en de vorm, maar ook opvallend aan de M is zijn de knoppen aan de voorkant. Qua uiterlijk doet het denken aan een klassieke radio en die functie heeft het ook. Je kunt daaraan je favoriete (digitale) radiozenders koppelen. Ik heb zelf vooral gebruik gemaakt van Spotify waar ik lichtelijk verslaafd aan ben.Dan het belangrijkste: het geluid. Een luidspreker koop je natuurlijk ook voor het uiterlijk dat een beetje moet passen in je interieur (ik vind de One S mooier, de One M vind ik iets te retro) en het gebruiksgemak (in het geval van een draadloze speaker in ieder geval), maar het geluid is misschien wel de belangrijkste factor. Nou, dat is precies waar de speakers van Raumfeld erg goed in zijn. Mijn muzieksmaak is echt heel breed, dus ik het de One M en One S goed kunnen testen.Kristalhelder geluidZowel de hoge tonen als lage bassen klinken kristalhelder en bij de One M is ook goed te horen dat het een stereoluidspreker is. Door zijn formaat is dat effect niet al te groot, maar het is wel degelijk hoorbaar. Ik heb zelf luidsprekers van Sonos en Bower & Wilkins in huis en vind echt dat de exemplaren van Raumfeld er niet voor onder doen, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de app van Sonos wel fijner vind als het aankomt op gebruikersgemak. De app van Raumfeld vind ik wat lomp en onvriendelijk.Conclusie: de speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Audiofielen die niet enorme investeringen willen doen moeten echt eens naar dit Duitse merk kijken. Ik was in ieder geval aangenaam verrast. Wil je zelf een test doen, dan biedt Raumfeld de mogelijkheid om de speakers 8 weken op proef te nemen. Bevallen ze niet dan kun je ze terugsturen en krijg je je geld terug.

Logo - wonen voor mannen
"Van old school naar new school"
07.10.2015
Meer...
Logo - wonen voor mannen
"Na jaren vast te hebben vastgeklampt aan mijn oude stereotoren ga ik de stap maken naar de nieuwe manier van muziek luisteren. En dat blijkt, naast heel makkelijk, ook heel stijlvol te kunnen.... [D]e One M is een super strakke rechthoekige speaker die heel goed staat in mijn mannelijke woonkamer. Na het downloaden van de Raumfeld app op je smartphone kan je de speaker installeren. De speaker werkt via het wifi netwerk en je telefoon gebruik je als afstandsbediening. Je kunt niet alleen de muziek die je op je telefoon hebt staan high quality door je huis laten galmen maar ook alle muziek via je spotify acount afspelen of kiezen uit oneindig veel radiozenders....[D]e One S is een kleiner model die qua geluid niet onder doet aan de One M. Omdat hij kleiner is, is hij onder andere zeer geschikt voor in de slaapkamer op je nachtkastje, voor een zoel muziekje tussen de lakens. Of in de keuken voor wat funky tunes tijdens het kokkerellen. Het vette aan de One S is dat hij vochtdicht is. Dit betekent dat je hem zelfs in de badkamer kan zetten. Dat komt retegoed uit aangezien ik een geweldige zangstem heb (met name onder de douche). Ook mijn vriendin kan vast wel een muziekje gebruiken tijdens haar uuuuuren-durende badkamer bezoeken.

Ik kan nog allerlei andere plekken bedenken waar ik deze One S van Raumfeld kan gebruiken. Zoals in de tuin tijdens de BBQ, de garage tijdens het klussen, de wc tijdens het ... (you get the point)....

Logo - The HB project
'... fatsoenlijke kwaliteit voor een erg lage prijs'
The HB Project
09/2015
Meer...
Logo - The HB project
"De vergelijking met de Squeezebox Touch mag raar lijken maar ondanks dat die al een paar jaar niet meer gemaakt wordt, is er een levendige handel op de tweedehands markt. Gezien de prijs, mogelijkheden en prestaties is de Connector 2 een uitstekende vervanging als je 24 bit 192 kHz bestanden wilt spelen. De Logitech Media Server, die de Squeezebox voorziet van muziek, is redelijk traag als de muziekcollectie wat groter wordt. Dat is niet het geval met de Connector 2. Vergeleken met de Sonos Connect heeft de Raumfeld Connector een veel groter geheugen voor het opslaan van de muziekcatalogus terwijl hij ook 24 bit 192 kHz bestanden kan spelen."
Logo - Computer Idee
"Zeer kleine speaker met een over het algemeen overtuigende geluidskwaliteit"
Computer Idee
08/2015
Meer...
Logo - Computer Idee
“Met het formaat in het achterhoofd, kunnen we niet anders zeggen dan dat er een zeer overtuigend geluid uit de One S komt. Ook bij hoge volumesvervormt het niet en er zit vrij veel definitie in het geluidsbeeld”Conclusie“Zeer kleine speaker met een over het algemeen overtuigendegeluidskwaliteit. Hij ondersteunt Spotify Connect (en Tidal), kan opgehangen worden en kan tegen vocht.”
Logo - iPhoned
“[C]ompacte multiroomspeaker klinkt prima”
iphoned
06.08.2015
Meer...
Logo - iPhoned
“[W]at ons betreft zwaarder weegt in de aankoopbeslissing is de geluidskwaliteit van de speaker. Op dit vlak scoort de Raumfeld One S beter dan zijn bekendste concurrent, de Sonos Play:1. Ondanks het geringe formaat heeft eerstgenoemde een hoger maximaal volume en een betere basweergave. Een enkele speaker is voldoende voor het vullen van een woonkamer of klein kantoor, al heb je voor stereogeluid de set nodig. Daarmee is een flink feestje te bouwen, en we waren dan ook onder de indruk van de geluidskwaliteit van de One S.De speaker heeft ook een wat voller geluid dan de Play:1, wat voornamelijk is te danken aan de twee passieve woofers aan de zijkant. Die zijn op de Sonos-speaker gewoonweg niet aanwezig en dat hoor je bij het luisteren naar bijvoorbeeld rock-, techno- of housemuziek....[M]et de Raumfeld One S heeft Teufel een goede balans gevonden tussen prijs en kwaliteit. De speaker is relatief gemakkelijk in te stellen en te bedienen, en klinkt uitstekend. Vooral de basweergave is indrukwekkend voor een luidspreker van dit formaat. En draai je het volume flink open, dan is er geen hoorbare vervorming.”
Hardware.info
"De One S klinkt voor zijn prijs uitstekend"
Hardware.info
24.06.2015
Meer...
Hardware.info
“De One S klinkt voor zijn prijs uitstekend, al is de One S niet helemaal uitgebalanceerd m.b.t. het laag. [...] In het algemeen is de definitie zeker niet slecht. Het bereik overtuigt eveneens. [...] De nadruk ligt over het algemeen op het midden, zonder uitschieters in het hoog of het laag [...]. Het geluid klinkt nog wel vrij directioneel, maar dat is ook niet echt vreemd gezien het formaat. Raumfeld richt zich met deze speaker op keukens en badkamers. Een veel grotere ruimte kan deze speaker ook niet vullen, al is het ook zeker nog wel een optie voor een slaapkamer.”Conclusie“Raumfeld zet met de One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M een behoorlijk imposante line-up neer van van kleine tot middelgrote speakers. De One S is op zich interessant als je specifiek iets zoekt voor gebruik in de badkamer of op het aanrecht en kwijt zich over het algemeen vrij goed van zijn taak.”
Logo - FOK.nl
"Aansluiten en activeren is kinderspel"
FOKZINE
18.02.2015
Meer...
Logo - FOK.nl
“De Connector² is een hoge resolutie netwerkspeler met een DAC van CirrusLogic die kwaliteit van 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB haalt (ter vergelijking cd-kwaliteit is maximaal 16-bit/24kHz). Een kwaliteit die de Sonos-lijn momenteel nog niet aan kan al wordt daar hard aan gewerkt. Het geluid van de Connector² is dan ook indrukwekkend. Het apparaat geeft zeer heldere, rustige en schone klanken door en de balans vind ik persoonlijk net wat mooier dan het klankenpalet van de Squeezebox Duet die een Wolfson 24 bit/192kHz DAC bevat.”“Een veel groter voordeel van de Raumfeld is echter de eenvoudige installatie en bediening. Het aansluiten en activeren is kinderspel met behulp van de app. Je verbindt het apparaat via een netwerk kabel even met een router en de app loodst je vervolgens in een paar minuten door de installatie heen en verbind je met het netwerk en je muziekbibliotheken. NAS-servers en externe harde schijven die je via de USB-uitgang kan verbinden zijn zo eenvoudig bereikbaar. Naast je eigen muziekbibliotheken kan je ook naar hartenlust gebruik maken van internetradio middels TuneIn. Raumfeld heeft nu eindelijk ook Spotify, Napster/Rhapsody en WiMP streaming geïntegreerd op het apparaat,..”
Logo - Connected Home
"Een volle sound met uitzonderlijke diepte voor dit formaat. Ideaal voor de keuken en badkamer"
Connected Home
01/2015
Meer...
Logo - Connected Home
Testresultaat: goed Prijs/kwaliteitsverhouding: zeer goed
Logo - hifi.nl [NL]
"Modern met vleugje Retro"
hifi.nl
13.01.2015
Meer...
Logo - hifi.nl [NL]
Modern met vleugje Retro"De One S voelt met zijn afgeronde hoeken en minder traditioneel design net iets moderner aan, al bespeuren we ook hier weer een balkje geborsteld aluminium. Alle knoppen zijn hier echter in de bovenkant verwerkt, verzonken in een groter siliconen geheel. De bedoeling is duidelijk dat je de One S voornamelijk op de tast bedient, iets dat wel door de minder uitgesproken profiel van de toetsen even wat gewenning vraagt. De kunststoffen knopjes maken de One S wél geschikt voor wat vochtigere ruimtes."Presetknoppen"Het kan verkeren in het leven: toen we anderhalf jaar geleden voor het eerst hoorden dat er multiroom-speakers zouden verschijnen met presetknoppen, vonden we dat een eerlijk gezegd eerst een maf idee. Maar in de praktijk bleek het een uitstekende vondst dat veel mensen op prijs stellen. Dat zowel de Stereo M als de One S ook uitgerust zijn met een viertal presets vinden we dus opperbest! Ze werken net zoals bij autoradio’s: als je iets hoort dat je goed vindt (zoals een bepaald radiostation), dan hou je de presetknop even ingedrukt."Conclusie"We schreven het al: Raumfeld bestaat al even. Met de Stereo M bewijzen de Duitsers dat ze zeker niet van plan zijn om te verdwijnen. Meer zelfs, langzaam maar zeker worden de Raumfeld-producten steeds beter en beter. En dat is natuurlijk heel mooi om te zien, want het merk verdient echt wel wat meer aandacht. De ondersteuning voor Spotify en Napster in de Benelux die Raumfeld in 2014 kreeg was een belangrijke stap richting grote doorbraak, net zoals de mogelijkheid om hi-resbestanden af te spelen. Maar ook de ‘hardware’ weet steeds meer te charmeren. Met name de Stereo M is een heel mooie, gunstig geprijsde streaming-speakerpakket dat gewoonweg uitstekend klinkt. Ook kritische luisteraars zullen met de Stereo M gelukkig zijn. De One S is wat meer een instapproduct, dat het echter wel voor het eerst mogelijk maakt om via Raumfeld muziek te beluisteren in een badkamer. Maar ook voor een slaap- of hobbykamer is ie goed geschikt."
Logo - AVGuide.ch
“Deze krachtpatser blinkt uit in precisie en een bas sterke sound”
av guide
05.01.2015
Meer...
Logo - AVGuide.ch
“Teufel heeft met de overname van Raumfeld bewezen dat ze een neus heeft voor goede kwaliteit. Het geteste instapmodel Raumfeld One S ligt absoluut op hetzelfde niveau als soortgelijke systemen van de concurrent, zoals Sonos & Co; zowel op het gebied van features en geluidskwaliteit. Bijzonder indrukwekkend is de precisie en de basweergave, die door deze compacte speaker wordt geproduceerd. Maar ook kleine details zoals het rubberen bedieningspaneel, waardoor de speaker bijzonder geschikt is voor de badkamer. Maar ook de mogelijkheid om de status LED uit te schakelen voor in de slaapkamer, zorgt er voor dat de Raumfeld One S tot de beste afspeelapparaten hoort.”
Testbericht - AV Magazin - One S 12/14
“Het ideale instapmodel voor in de Raumfeld wereld”
AV-Magazin
19.12.2014
Meer...
AV Testbericht - AV Magazin - One S 12/14
“Tijdens het aansluiten en de bediening merk je meteen, dat bij de ontwikkeling van de Raumfeld One S een paar slimme mensen hebben meegedacht. De aansluiting aan de achterkant is verzinkt aangebracht, zodat de stekker hier niet uitsteekt, die wederom plaats in beslag zou nemen.Ondanks het compacte formaat heeft Raumfeld de One S voorzien van hoogwaardige techniek. Zo is er een 2-kanaals coaxiaal systeem en een 95 mm woofer gebruikt, waarmee – samen met de krachtige 50 Watt versterker – een zeer goed en homogeen geluidskarakter wordt geproduceerd. Waarbij de basweergave geenszins te kort wordt gedaan en precies en dynamisch in de ruimte wordt gestuwd. En bovendien kan de One S ook zeer hard.”Conclusie“De Raumfeld One S is voor de een het ideale en voordelige instapmodel voor in de Raumfeld wereld, en voor de andere kan een reeds bestaand Raumfeld systeem snel en ongecompliceerd worden uitgebreid. Vier presetknoppen zorgen voor een comfortabele bediening en dankzij de rubberen, waterafstotende knoppen, is deze mini netwerk luidspreker ook geschikt voor de badkamer en de keuken.”
Logo - one more thing
Snel en eenvoudig
one more thing
21.09.2013
Meer...
Logo - one more thing
Het Raumfeld systeem laat zich snel en eenvoudig installeren en biedt een plezierige audiokwaliteit tegen een lage prijsstelling. De uitgebreide Raumfeld-familie maakt het mogelijk om ‘in het systeem te groeien’ en dat geleidelijk uit te breiden naar andere ruimten in huis. Met name de luidsprekertechnologie van Teufel is daarbij een mooie aanvulling, die op een hoger plan functioneert dan bij de directe concurrentie het geval is.
Logo - Alpha-audio
Een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt
Alpha-audio
12.07.2013
Meer...
Logo - Alpha-audio
Installatie-app'Het installeren van de RC² begint in onze situatie met het downloaden van de Raumfeld App naar de iPhone. De app fungeert meteen als handleiding, want direct na het openen verschijnen er instructies en verklarende uitleg. We besluiten de RC² in eerste instantie te koppelen aan het vertrouwde bedrade netwerk. Draadloos bleek later trouwens ook probleemloos te functioneren. We hebben het niet exact geklokt, maar in een bestaand DHCP-thuis-netwerk bedraagt de complete installatietijd minder dan 10 minuten en zo zien we het graag.'Bedieningsgemak'De Raumfeld App kent niet alleen een logische indeling, maar reageert ook erg rap en vloeiend. Vanuit het openingsscherm is er gelijk toegang tot de muziekcollectie, afspeellijsten, TuneIn internetradio, diverse muziekdiensten en uiteraard de instellingen.'Hoe klinkt dat nou?'Gezien de prijsstelling van de RC² zijn de verwachtingen vooraf niet heel hooggespannen. Dat blijkt een vergissing want de Alpha Audio testlijstjes doorstaat de RC² moeiteloos.' Conclusie'Dat Teufel fraaie en goed presterende producten maakt was ons al eerder opgevallen. Ook bij de Raumfeld Connector ² ligt de nadruk op een bovengemiddelde kwaliteit-/prijsverhouding. Voor net geen 200 euro heeft u een fijne audiostreamer in uw bezit. Installatie, bediening via de app en weergave zijn dik in orde. Kortom; een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt. Voor de prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Toch op zoek naar meer verfijnde weergave? Dan zult u veel dieper in de buidel moeten tasten. Met een iets degelijker uitgevoerde voedingsadapter en de koppeling van Spotify in de Raumfeld App was de RC² wat ons betreft helemaal af geweest.'
Smart Homes
'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld'
Smart Homes
06/2013
Meer...
Smart Homes
'Raumfeld, alleen de naam klinkt al soeverein. Drie verschillende stereo luidsprekers, een one-speaker ontwerp en last but not least de Raumfeld Connector², een streaming device voor het aansluiten op voorhanden hifi-installaties, creëren samen een reeks producten waarmee elke behoefte voor audio streaming worden vervult. Alle onderdelen worden via een WLAN netwerk met elkaar verbonden, zodat je overal toegang hebt tot je muziek die je over je eigen netwerk deelt.'Conclusie'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld. Het Raumfeld systeem speelt vrijwel alle bestandsformaten af en garandeert hierdoor het ultieme muziekgenot met minimale bekabeling.'
Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
'Kooptip'
Audio
04/2013
Meer...
Logo - Audio Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
'Binnenin zitten de vernieuwingen van de Connector 2. Een snellere, krachtigere 'Armada'-processor bijvoorbeeld. Deze brengt niet alleen beduidend meer rekenvermogen voor het scannen en doorzoeken van de vrijgegeven media op computers, NAS of externe hard schijven. Hij breidt samen met de convertor-chip van Cirrus Logic de resolutiegrens van 96 kHz/24 Bit tot een volle 192/24.Daarmee muteert de Connector 2 tot een perfecte starterskit voor alle multiroom geinteresseerden. Qua geluid heeft de Connector 2 ten opzichte van zijn voorganger veel ingehaald. Het 192/24-vermogen en de vele andere verbeteringen maken hem daarom tot kooptip!'

Inhoud levering

Start Streaming
  • 1 × Raumfeld One S – Zwart
    • 1 × Stroomkabel – Zwart
  • 1 × Raumfeld Connector – Zwart
    • 1 × Stroomstekker voor Raumfeld Connector – Zwart
    • 1 × Cinch audiokabel voor Raumfeld Connector – Zwart
    • 1 × LAN-kabel 2 m – Grijs
  • 1 × Raumfeld Expand – Wit/zwart
    • 1 × Voeding voor Raumfeld Expand
    • 1 × LAN-kabel 2 m – Grijs