8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • 8 weken retourrecht
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Niet goed, geld terug!
 • Direct bij de fabrikant

Raumfeld Soundbar

Wunderbar
Speelklare, draadloze soundbar + subwoofer
(11)
Teufel Soundbar Streaming
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken retourrecht
 • Niet goed, geld terug!
 • Direct bij de fabrikant

Highlights

Mogen we voorstellen
Een home cinema of muziek systeem? Wifi of hifi? Een keuze die je met de introductie van de Raumfeld Soundbar in het vervolg niet meer hoeft te maken. Het innovatieve en stijlvolle ontwerp en de hoogwaardige streaming audio technologie van de Raumfeld Soundbar zorgen er namelijk voor dat je het beste van twee werelden in huis haalt.
Alle specs en features op een rij
 • Speelklare, draadloze soundbar + subwoofer
 • Bijzonder realistische virtual surround weergave
 • Zowel geschikt voor films en games als het luisteren van muziek
 • Platte en draadloze subwoofer, onzichtbaar onder een bank of tafel te plaatsen
 • Via HDMI-kabel aan te sluiten op een HD TV
 • Te koppelen aan bestaande Raumfeld systemen en netwerken
 • Gratis Raumfeld Controller App voor het streamen van je volledige muziekbibliotheek
 • Snelkeuze toetsen voor het eenvoudig en snel beluisteren van je favoriete muziek
Dit vinden andere van ons
(4.64 van 5 bij 11 reviews)
Alle reviews
Features

Onze technologieën op een rij

Streaming WiFi Raumfeld
Bluetooth
iOS
Android
Napster
Tunein
Spotify Music Streamingdienst
TIDAL Musik Streamingdienst
Soundcloud
Chromecast built-in
iOS
Android
plug & play
USB
Internet-Radio
Met de Raumfeld Soundbar waan je je met één streaming audio systeem meester van twee werelden. De innovatieve en bijzonder stijlvolle wifi soundbar zorgt er namelijk voor dat zowel liefhebbers van muziek als film middels een indrukwekkende geluidsweergave op hun wenken worden bediend. Achter de hoogwaardige behuizing van geborsteld aluminium en een duurzame finish lak schuilt namelijk een geïntegreerde Sonic Emotion™ technologie die ervoor zorgt dat iedere woonkamer met een warm, krachtig en gedetailleerd tv- en filmgeluid wordt gevuld.

Ongeacht waar je je in de ruimte bevindt, het geluid dat door de 6 high end breedband drivers van de Raumfeld Soundbar wordt weergegeven is vanuit iedere luisterpositie overweldigend. En zoals Batman niet zonder Robin kan, zo klinkt de Raumfeld Soundbar het best met de draadloze actieve flat-subwoofer aan zijn zijde: een 200 Watt Class D versterker die het basgeluid in muziek, films en ook games voorziet van een extra punch.

Het aansturen van de Raumfeld Soundbar gebeurt aan de hand van geïntegreerde wifi streaming technologie, waarbij het mogelijk is een verscheidenheid en veelvoud aan digitale muziekbestanden in de woonkamer tot leven te laten komen. Dit alles zonder kwaliteitsverlies en in een high fidelity weergave. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gratis Raumfeld Controller App, die er samen met de snelkeuze toetsen op de soundbar voor zorgt dat je je favoriete artiest, album of radiozender op ieder moment binnen handbereik hebt.

Het is eveneens mogelijk de Raumfeld Soundbar aan reeds bestaande Raumfeld systemen of netwerken te koppelen, waarmee de ultieme streaming multiroom weergave wordt gecreëerd.

De Raumfeld Soundbar + Subwoofer: stijlvol geluid in perfecte harmonie

De kracht van de Raumfeld Soundbar zit hem mede in de gebalanceerde afstemming van het geluid. Daarbij geldt de in de soundbar geïntegreerde Class D versterker als geluidsbron voor 6 x 70 mm drivers met een maximaal vermogen van 180 Watt. Ook is de Raumfeld Soundbar voorzien van geavanceerde Sonic Emotion™ technologie. Door het gebruik van deze technologie in de soundbar, ervaar je uit slechts één luidsprekersysteem een virtuele surround weergave - ongeacht de luisterpositie - in de hele woonkamer.

In zowel de breedte als diepte van het geluid wordt de Raumfeld Soundbar ondersteund door een bijzonder krachtige en compacte draadloze flat-subwoofer. Evenals de soundbar is de subwoofer ook uitgerust met een Class D versterker waarmee diens drie bas drivers van 200 Watt worden aangedreven. De lage tonen hebben een bereik van 35 Hz, waardoor je de effecten van films en games niet alleen hoort, maar ook zeker in de onderbuik zult voelen.

Naast het indrukwekkende basgeluid blinkt de subwoofer ook uit in zijn praktische en compacte vorm. Zo kan deze met alle gemak horizontaal onder een bank of tafel worden geplaatst, zonder daarbij aan baskracht te verliezen.

De woonkamer van de toekomst. Sluit je Raumfeld Soundbar aan op een HD TV!

Gezien zijn smalle en compacte vorm is de Raumfeld Soundbar uitstekend geschikt voor een woonkamer die te weinig ruimte biedt aan meer traditionele 5.1 home cinema systemen of waar een meer subtiele setup is gewenst. De soundbar is door middel van een enkele HDMI-kabel eenvoudig en snel op een HD TV aan te sluiten. Er is geen aanvullende versterker of A/V receiver meer nodig. Ook de draadloze subwoofer schikt zich met zijn platte vormgeving naar zijn omgeving, waardoor deze met gemak onder een bank of tafel is te plaatsen.

De Raumfeld Soundbar komt het best tot zijn recht als deze in het midden onder / voor de tv wordt geplaatst, hiervoor is een voorgemonteerde standaard bijgesloten.

Multi compatible: van HDMI met ARC/CEC tot digitaal en stereo RCA

Bij het ontwikkelen van de Raumfeld Soundbar is er gestreefd naar een multi compatible systeem. De soundbar beschikt daardoor dan ook over diverse aansluitmogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een HDMI 1.4 verbinding met Audio Return Channel (ARC) ondersteuning. Dit houdt in dat het kanaal zowel voor input als output kan worden gebruikt, afhankelijk van het gekoppelde apparaat. Daarnaast wordt ook een CEC aansluiting ondersteund – een vaak toegepaste standaard verbinding voor het centraal bedienen van meerdere systemen. Indien de HD TV over deze aansluiting beschikt is het eveneens mogelijk om de Raumfeld Soundbar met de afstandsbediening van de tv aan te sturen.

De Soundbar kan alleen via de HDMI-ARC/CEC op de tv aangesloten worden wanneer de tv dit formaat (HDMI 1.4 met ARC) ondersteunt. Het is ook mogelijk om de tv via een digitaal optische aansluiting aan de Soundbar te koppelen.

Uiteraard wordt de soundbar zelf ook met een bijzonder stijlvolle aluminium afstandsbediening geleverd, waarmee het systeem tot een afstand van maar liefst 10 meter kan worden bediend.

380 Watt aan totaalvermogen

Versterker, tuner, cd speler en luidsprekers: de Raumfeld Soundbar maakt al deze losse apparaten overbodig. Met de Raumfeld Soundbar en subwoofer haal je namelijk een alles-in-een systeem in huis. Daarbij zorgt maar liefst 380 Watt aan gebundeld totaalvermogen ervoor dat zelfs grotere woonkamers met gemak kunnen worden gevuld en dat je overal in de ruimte kunt genieten van een heldere sound bij het luisteren naar muziek en overdonderende geluidseffecten bij het kijken naar films.

Je favoriete artiest, album of radiozender altijd binnen handbereik

Met de gratis Raumfeld Controller App voor Android en iOS smartphones kun je op ieder moment je favoriete artiest, album of radiozender naar de Raumfeld Soundbar streamen. Ook is het via de App mogelijk om meerdere Raumfeld systemen te benaderen en deze individueel aan verschillende luisterruimtes te koppelen. Het bedienen van het volume en de equalizer, het creëren van playlists en het browsen door je muziekbibliotheek gaat eveneens eenvoudig en snel via de Raumfeld Controller App.

En voor het geval je het allemaal even niet meer weet, beschikt de Raumfeld Soundbar over een aantal snelkeuze toetsen waarmee je je opgeslagen favorieten met een simpele druk op de knop kunt benaderen.

Specificaties

 • Direct speelklare wifi soundbar met draadloze actieve flat-subwoofer
 • Geïntegreerde Sonic Emotion™ technologie voor een indrukwekkende virtuele surround weergave vanuit iedere luisterpositie
 • 6 high end drivers voor een krachtig en bijzonder gedetailleerd geluid
 • Subwoofer met 200 Watt Class D versterker
 • Gratis Raumfeld Controller App voor het direct en zonder kwaliteitsverlies streamen van muziek en radio van het internet
 • Eenvoudig en snel te installeren via één enkele HDMI-kabel
Met Raumfeld wifi-speakers krijg je toegang tot miljoenen songs en geniet je van een hifi-geluidskwaliteit. De speakers met geïntegreerde versterker garanderen een lossless geluidsoverdracht. Raumfeld’s high-end design, inhouse in Berlijn ontwikkeld, krijgt regelmatig lovende recensies in de vakpers.
Streaming WiFi Teufel Raumfeld

Muziek van iedere geluidsbron

Met Raumfeld luister je naar streamingdiensten of je eigen muziekverzameling – alle gangbare audioformaten worden ondersteund. Je kunt er zelfs je platenspeler op aansluiten om zo je albums naar al je Raumfeld speakers te streamen.

Multiroom en multimusic

Luister naar dezelfde of verschillende songs op een of meerdere speakers. Met de Raumfeld Connector netwerkplayer is het zelfs mogelijk om je muziek via je stereo-installatie te streamen. Alle Raumfeld speakers communiceren draadloos met elkaar.
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1

De Raumfeld app

Blader door je muziekbibliotheek, regel het volume voor de verschillende luisterzones, maak een playlist of stel de tijd in van de sleeptimer. Het kan allemaal met de app.
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1

Setup

De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.
  Aansluiten
  Download app
  Streamen
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1
Note: In order to use the Soundbar via the HDMI-ARC / CEC connection, make sure that your TV supports this standard (HDMI 1.4 with ARC). Alternatively, you can connect the TV via a digital-audio cable.

Test the Raumfeld Wi-Fi soundbar for up to 8 weeks.

By the way: the Raumfeld Soundbar may be occasionally referred to as Onebar. The official name, however, is Raumfeld Soundbar.

Inhoud levering

 • Raumfeld Soundbar Single
 • 2,0m C7 stroomkabel voor Raumfeld Soundbar Single
 • Sokkel voor Raumfeld Soundbar Single
 • Wandbeugel voor Raumfeld Soundbar single
 • 1,5m HDMI-kabel voor Sounddeck/Soundbar
 • Afstandsbediening RFRC1
 • Raumfeld Subwoofer
 • 1,8m haakse stroomkabel voor Raumfeld Subwoofer
Maximale hoogte
12,00 cm
Download informatie als PDF

Technische details

Raumfeld Soundbar Single
Raumfeld Soundbar Single
Een geïntegreerde Class D versterker voorziet zes 70 mm full-range drivers van 180 Watt aan geluidskracht voor een bereik tot 102 dB (op 1 meter afstand).
Raumfeld Soundbar Single
Luidsprekers
SPL 102 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 160 - 20000 Hz
Breedbandluidspreker (aantal per speaker) 6
Breedbandluidspreker (doorsnede) 70,00 mm
Breedbandluidspreker (materiaal) Cellulose
Akoestisch principe 1-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
Materiaal behuizing MDF, gelakt
Sleutelgatophanging Ja
Schroefgat diameter 5,00 mm
Aansluitingen
Audio-ingangen HDMI Ja
Audio-ingangen HDMI 1
HDMI-versie 1.4b
En verder... Inclusief een draadloze module (voor draadloze signaaloverdracht met de subwoofer)
Digitale ingang optisch 1
En verder... CEC/ARC
Cinch-ingang stereo 1
Subwoofer uitgang 1
USB 2.0 1
LAN 1
Weergave
ASF Ja
MP3 Ja
WMA Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
Elektronica
Versterker - technologie Class-D
Versterker-configuratie 6.0
Versterkerkanalen 6
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 180 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 150 W
Spanning 110-240 Volt
Standby-functie Ja
Standby-functie Ja
Standy verbruik 2 Watt
Maximaal verbruik 200 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Draadloze afstandsbediening Ja
Stroomvoorziening Knoopcelbatterij
Materiaal Aluminium
Miscellaneous Batterij bij de levering inbegrepen
Wandbeugel
En verder... Wandbeugel bij de levering inbegrepen
Statief
En verder... Voorgemonteerd voet
Afmetingen
Diepte 11,00 cm
Breedte 99,00 cm
Hoogte 10,00 cm
Gewicht 8,60 kg
Anders 11,3 cm hoog gepositioneerd op de voorgemonteerde voet
Raumfeld Subwoofer
Raumfeld Subwoofer
De actieve flat-subwoofer wordt aangedreven door een geïntegreerde Class D versterker van 240 Watt. De drie bas drivers van de subwoofer zorgen ervoor dat de lage tonen een bereik hebben van 35 Hz, waardoor de home cinema ervaring simpelweg geweldig is.
Raumfeld Subwoofer
Luidsprekers
SPL 102 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 35-200 Hz
Woofer (aantal per speaker) 3
Woofer (doorsnede) 130,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose, gelaagd
En verder... High excursion drivers
Akoestisch principe Basreflex, DPU
Opbouw behuizing Open
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak
Statief geïntegreerd Ja
Geschikt voor AV-receiver Ja
Aansluitingen
En verder... Draadloos (Sub Connect)
Cinch-ingang 1
Cinch-ingang 1
Elektronica
Laagste grensfrequentie (-3 dB) 35 Hz
Ingangsvolumeregelaar Ja
Frequentieregelaar (bereik) Ja (Hz) Hz
Phaseregelaar Yes
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 1.0
Versterkerkanalen 1
Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 240 W
En verder... DSP van analoge apparaten
Spanning 230 Volt
Standy verbruik 0,40 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Afmetingen
Diepte 33,00 cm
Breedte 95,50 cm
Hoogte 12,00 cm
Gewicht 14 kg

Recensies & reviews

Raumfeld Soundbar review of Power Unlimited
Raumfeld Soundbar review of Power Unlimited
"Met pijn in m'n hart stuur ik 'm weer terug naar Teufel"
Power Unlimited 10|2017
Raumfeld Soundbar review of Media Totaal
Raumfeld Soundbar review of Media Totaal
"kwalitatief hoogwaardig product"
Media Totaal 12|2016
Raumfeld Soundbar review of www.avguide.ch
Raumfeld Soundbar review of www.avguide.ch
"Spagat für eine multiroomtaugliche Soundbar gut geglückt"
www.avguide.ch 05.04.2016
„Egal ob man im Raumschiff durch unerforschte Galaxien donnert, sich auf Schiessereien aus dem Wilden Westen einlässt oder ins Strassengetöse von Manhattan eintaucht. In Zusammenarbeit mit dem Subwoofer erzeugt die Raumfeld-Soundbar eine stimmige, mächtige Filmkulisse.“

„Viel Spass macht die Raumfeld-Soundbar auch bei ausgeschaltetem Fernseher. Sie verhält sich nämlich wie ein "gewöhnlicher Multiroomlautsprecher" und spielt damit die Stärken des Multiroom-Herstellers Raumfeld voll aus.“

„Raumfeld ist der Spagat für eine multiroomtaugliche Soundbar gut geglückt. Installation und Betrieb am TV sind problemlos.“

„Rundum gelungen ist die Multiroom-Funktionalität der Soundbar. Sie reiht sich nahtlos in die unzähligen anderen Raumfeld-Komponenten ein und profitiert von der ausgereiften App.“
Zum ganzen Test
Raumfeld Soundbar review of Audio Video Foto BILD
Raumfeld Soundbar review of Audio Video Foto BILD
"The Raumfelders are superior to the Sonos system in nearly every discipline"
Audio Video Foto BILD 05|2016
"Raumfeld is superior to the Sonos system in nearly every discipline: They offer more connections and different sound modes, which means more comfort and fun when watching movies. In addition, music sounds better with Raumfeld, making them suitable replacements for a music system that’s getting on in years.”

The Raumfeld Soundbar won first place.

Note: The above quote was taken from a comparison test between the Raumfeld Soundbar, Raumfeld Sounddeck and Sonos Playbar.


Translated from the original German.
You can read the full test review (in German) at http://www.computerbild.de
Raumfeld Soundbar review of hifitest.de
Raumfeld Soundbar review of hifitest.de
"Raumfeld is a specialist for streaming and multi-room solutions"
hifitest.de 22.07.2016
"Stylish design with perfect craftsmanship, modern streaming and multi-room functionalities combined with exquisite sound characteristics - Raumfeld's new soundbar subwoofer combination is highly impressive and eye-catching in the living room."

By: Guido Randerath
See full review at hifitest.de/test/soundbar/raumfeld_soundbar-raumfeld_subwoofer_11995
Raumfeld Soundbar review of C'T
Raumfeld Soundbar review of C'T
"levendig geluid"
C'T 07|2017

"De soundbar van Raumfeld is groot, hoekig en zwart en valt daardoor flink op. De set met de bar en subwoofer is ook in het wit te krijgen...

De looks van de subwoofer doen denken aan een koellichaam. Je kunt hem rechtop naast je audiomeubel zetten of plat onder je bank schuiven. Hij is goed af te stellen.

Ondanks de stereo set-up kun je de soundbar van Raumfeld ook voor je thuisbioscoop gebruiken. De via de nette afstandsbediening of app te activeren surround-modus met wavefield-techniek biedt een levendig geluid. ..."

Raumfeld Soundbar review of www.welt.de
Raumfeld Soundbar review of www.welt.de
2nd place in our test of the best loudspeakers for television
www.welt.de 15.06.2016
"The sound leaves a more confident impression. The surround mode also benefits from the extra bass: it provides more fullness, especially in arena mode."

Test score: good (2,02)
See full review at www.welt.de
Raumfeld Soundbar review of AVF
Raumfeld Soundbar review of AVF
"Raumfeld scoort op alle vlakken hoger dan Sonos"
AVF 5/2016
"Raumfeld of Sonos? Deck of bar? De Raumfelder scoren op alle vlakken hoger dan de Sonos systemen: ze hebben meer aansluitingen en verschillende sound-modi wat films kijken een stuk comfortabler en plezieriger maakt. Bovendien klinkt muziek met Raumfeld beter – een prima alternatief dus voor oudere stereo installaties."
 
Vertaald uit het Duits

Raumfeld Soundbar review of Heimkino Magazin
Raumfeld Soundbar review of Heimkino Magazin Raumfeld Soundbar review of Heimkino Magazin
"An elegant design with impeccable workmanship, modern streaming and multi-room functionality paired with exquisite sound qualities..."
Heimkino Magazin 01|2016
"An elegant design with impeccable craftsmanship, modern streaming and multi-room functionality combined with exquisite sound qualities — Raumfeld’s new soundbar/subwoofer combination is an extremely well-executed eye- and ear-catcher for the living room.”

Translated from the original German.www.heimkino-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of DIGITAL TESTED
Raumfeld Soundbar review of DIGITAL TESTED
"...the Raumfeld Soundbar delivers with ease"
DIGITAL TESTED 03|2016
"The built-in Class-D amplifier provides 180 watts of power with six 70-mm drivers, and the sound is boosted by three subwoofers with a total output of 240 watts. Here, the kinship with the devil is clear, because the Raumfeld set leaves you in no doubt about it's abilities in the lower frequency range. Whether you play huge explosions or gentle bass drum, the Raumfeld Soundbar delivers with ease."

"The spatiality is remarkable, and the surround simulation works simply excellently. In combination with additional Raumfeld loudspeakers, it becomes the centre of a multi-room solution. Anyone who is considering trying it out will find it hard to find something better. If you want a very good quality home cinema sound in your living room, your should definitely take a closer look at the Raumfeld Soundbar."
See full review at digitalfernsehen.de/DIGITAL-TESTED.digitaltested.0
Raumfeld Soundbar review of Quote
Raumfeld Soundbar review of Quote
"Lekker ding: Raumfeld Soundbase, knallen met je tv"
Quote 20.05.2016
"Wat is dit? Hier ziet u het Sounddeck, de nieuwe uitvinding van het Berlijnse Raumfeld.
Wat doet het? Geluid voortbrengen, en dan vooral dat van uw televisie. Het idee is dat de meeste platte televisies vrij belabberd geluid produceren, en dat veel klassieke soundbars – u weet wel: van die lange dunne - dat niet ver genoeg optrekken.
Aldus kwam deze Sounddeck tot wording: met vier breedbandluidsprekers aan de voorkant en twee aan de zijkant. En vooral een hele grote houten behuizing om het geluid de ruimte te geven.
Het resultaat is indrukkend, in fysiek opzicht in ieder geval. Het is een fors apparaat, dat u bij televisies vanaf 32 inch, liever 40, onder het beeldscherm moet neerzetten.
Het geluid is inderdaad vele, vele malen beter dan het geluid dat uit de gemiddelde televisie komt. Zowel op heel hard volume, of juist heel zacht: de resolutie blijft uitstekend en het geluid onvervormd. Wel misten we iets van de helderheid die echte high end au
Ook aardig zijn de geïntegreerde netwerkfuncties: met zowel Wifi als ethernet. Het zorgt ervoor dat u vanaf uw mobiele telefoon of iPad muziek naar dit Sounddeck kunt streamen.
En vooral: dat dit sounddeck integraal onderdeel kan zijn van uw thuisnetwerk, met andere Raumfeld-apparatuur, dat dan weer wel. Maar dat is geen straf, want de Duitsers maken zeer goede multiroomboxen."Lees de hele review op www.quote.nl
Raumfeld Soundbar review of www.i-fidelity.net
Raumfeld Soundbar review of www.i-fidelity.net
"Owners of the Soundbar and the Sounddeck won’t want to do without them."
www.i-fidelity.net 27.04.2016
"As is so often the case in life: one can only miss something that one knows or owns. Owners of the Soundbar and the Sounddeck won’t want to do without them. Both get markedly more out of flat screen TVs and fascinate with their fully developed atmosphere, broad soundstage and excellent workmanship.”

i-fidelity.net- This is a test report for the Raumfeld Soundbar and the Raumfeld Sounddeck

Translated from the original German.


See full review at www.i-fidelity.net
Raumfeld Soundbar review of audiovision - Magazin
Raumfeld Soundbar review of audiovision - Magazin
audiovision - Magazin 5|2016
"Authentic bass, a wide sound stage and high-resolution music streaming - the Raumfeld soundbar is a big player in this and is more than just a sounddeck alternative."
See full review at audiovision.de
Raumfeld Soundbar review of hifijournal.de
Raumfeld Soundbar review of hifijournal.de
"Raumfeld heeft hier fantastisch werk geleverd..."
hifijournal.de 20.04.2016
"Wie wil, kan het systeem ook in zwart aanschaffen. De soundbar is niet persé alleen voor hifi enthousiastelingen, maar iedereen die van nieuwe technologieën met een strak design houdt, zal de Soundbar van Raumfeld geweldig vinden. De indruk is op alle vlakken positief, zodat we kunnen zeggen dat het systeem een echte kooptip is."
  

Vertaald uit het Duits

  


Lees de hele review op: hifijournal.de
Raumfeld Soundbar review of av-magazin
Raumfeld Soundbar review of av-magazin
"een breed geluidsbeeld"
av-magazin 04|2016
"Vette bassen, een breed geluidsbeeld en muziek streaming in high definition – de Raumfeld Soundbar klinkt fantastisch en is definitief een goed alternatief voor een sounddeck."

  

Vertaald uit het Duits

  

Raumfeld Soundbar review of www.hifi-journal.de
Raumfeld Soundbar review of www.hifi-journal.de
"... konnte uns nicht nur bei Filmen sondern auch mit Musik überzeugen"
www.hifi-journal.de 20.04.2016
"The sound is not only impressive for films, but also with music. Massively powerful bass tones, fine details, great highs as well as mid-range and a great room-filling sound thanks to wave field technology."

"The Soundbar is not just for the Hi-Fi enthusiast - even users who value design and a smart look with latest technology will have a lot of fun with the RAUMFELD soundbar. We can give the system a clear purchase recommendation because of the consistently positive impression."
See full review at www.hifi-journal.de
Raumfeld Soundbar review of www.areadvd.de
Raumfeld Soundbar review of www.areadvd.de
"Very elegant soundbar with flexible streaming options and maximum acoustic performance"
www.areadvd.de 07.04.2016
"Behind the elegant look of both components of the Raumfeld Soundbar in matte black brushed lacquer is a spectacular fireworks of acoustic performance. With specially developed wave-field technology, the listener is actively involved in the sound process and is immersed in a lively, eventful and balanced soundscape. Both in music and in film mode, the Soundbar inspires with an authentic surround stage, sparkling and absolutely clear even at high levels. The flat subwoofer not only excels, as well as the soundbar, with very solid material and processing quality, but is also very flexible due to its design and the integrated wireless module. The Soundbar shows great practical benefits beyond the chic optics, with integrated Raumfeld functions, high processing quality and an excellent acoustic performance. [...] In terms of acoustics, you cannot miss out on the Soundbar in this price range."
Zum ganzen Test auf www.areadvd.de
Raumfeld Soundbar review of www.lite-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of www.lite-magazin.de
„Wie schon das Raumfeld Sounddeck weiß auch die Soundbar/Subwoofer-Kombination absolut zu überzeugen"
www.lite-magazin.de 4|2016
"Like the Raumfeld Sounddeck, the soundbar / subwoofer combination is totally impressive. For 300 euros more you get even more space-filling sound and just have to find a place for the subwoofer. This should however be no problem from medium-sized rooms since the flat bass component fits easily under the sofa. Not to forget, of course, the multi-room functionality of the Raumfeld Soundbar and the elegant, sleek design, which can be integrated into almost every facility."
See full review at www.lite-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of www.avguide.ch
Raumfeld Soundbar review of www.avguide.ch
"The perfect balance for a multi-room soundbar"
www.avguide.ch 05.04.2016
"Whether you're thundering through unexplored galaxies in a spaceship, getting into shootings in the Wild Wild West, or entering Manhattan's street docks, the Raumfeld soundbar creates a coherent, powerful film backdrop along with the subwoofer."

"The Raumfeld soundbar is also a lot of fun when the TV is switched off. It behaves like an "ordinary multi-room loudspeaker" and thus fully exploits the strengths of the multi-room manufacturer Raumfeld. "

"Raumfeld has found the perfect balance for this multi-room soundbar. Installation and TV operation are easy."

"The multi-room functionality of the Soundbar is a complete success. It fits seamlessly with the countless other Raumfeld components and works well with the sophisticated app."
Zum ganzen Test auf www.avguide.ch
Raumfeld Soundbar review of Computer totaal
Raumfeld Soundbar review of Computer totaal
"het beste geluid voor iedere tv"
Computer totaal 01|2017
"Ben je het blikkerige geluid van je televisie zat? Geen probleem, daar is veel aan te doen. Bijvoorbeeld met de Sounddeck en Soundbar van het Duitse merk Raumfeld, productlijn van Teufel. Beide tillen het geluid van jouw televisie naar een hoger niveau. Elk apparaat heeft zijn eigen specifiek kwaliteiten. Wij nemen ze beide onder de loep.
De slanke Soundbar van Raumfeld zet je pal voor de televisie neer of je gebruikt de meegeleverde muurbeugel. Dankzij deze hoogwaardige speaker klinken stemmen helderder en bereiken special effects via de uitstekende virtueal surround-weergave jouw oren. (...)
Zoek je als fervent film- en gameliefhebber een ruimtebesparende oplossing, da bevalt de Soundbar zonder twijfel uitstekend. Dit apparaat heeft namelijk alle eigenschappen in huis om het geluid groots weer te geven. Zowel de soundbar als externe subwoofer hebben een krachtige Klasse D versterker aan boord met een uitgangsvermogen van respectievelijk 180 en 200 Watt. Door de de aanwezigheid van maar liefst drie basdrivers heeft de laagweergave meer pit dan de Sounddeck laat horen. (...) Kortom een ideale oplossing voor kleine huiskamers die geen ruimte hebben voor een 5.1 opstelling."
Raumfeld Soundbar review of Computertotaal
Raumfeld Soundbar review of Computertotaal
Onder de loep: Raumfeld Soundbar
Computertotaal 27.11.2016

"De Soundbar is langwerpig en heeft vergeleken met de eerder besproken Sounddeck een veel minder diepe behuizing. In plaats van onder de televisie zet je dit apparaat voor jouw beeldbuis neer. Hangt jouw tv aan de muur, dan kun je ook de meegeleverde wandbeugel gebruiken. Vanwege de dunne behuizing is er geen plek voor een ingebouwde subwoofer. Om de geluidsweergave toch voldoende laag mee te geven, levert Raumfeld een externe draadloze subwoofer mee. En wat voor één! Dankzij het platte ontwerp schuif je dit onderdeel probleemloos onder een tafel of bank, zodat je geen kostbare woonruimte verspilt.

(...) Door de aanwezigheid van maar liefst drie basdrivers heeft de laagweergave meer pit dan de Sounddeck laat horen. Explosies, schietpartijen en wilde achtervolgingen hoor je niet alleen, je voelt ze ook duidelijk! Voor de overige tonen in de geluidsweergave zijn zes audiodrivers verantwoordelijk binnen de Soundbar. Fijn is dat deze drivers een realistische surroundweergave kunnen nabootsen. Kortom, een ideale oplossing voor kleine huiskamers die geen ruimte hebben voor een 5.1-luidsprekeropstelling.

(...) Behalve met de meegeleverde afstandsbediening, kun je de Sounddeck en Soundbar ook met een mobiele app bedienen. Prettig is dat je vanuit deze iOS- of Android-app alle luidsprekers van Raumfeld beheert. Zo bepaal je bijvoorbeeld dat je in alle kamers dezelfde muziek wilt afspelen op het gewenste volumeniveau. Of je kiest juist overal voor andere deuntjes. De keuze is helemaal aan jou! Vanuit de app boor je verschillende muziekbronnen aan, zoals liedjes op een nas, een afspeellijst op je smartphone, Spotify, TIDAL, SoundCloud of een radiostation. Verder pas je de hoge, midden en lage tonen aan door met de virtuele equalizer te spelen. Via het wifi-netwerk is jouw smartphone continu verbonden met alle Raumfeld-apparatuur, zodat je overal in de woning favoriete muziek kunt selecteren."


Lees de hele review op: computertotaal.nl
Raumfeld Soundbar review of Computertotaal
Raumfeld Soundbar review of Computertotaal
Onder de loep: Raumfeld Soundbar
Computertotaal 27.11.2016

"De Soundbar is langwerpig en heeft vergeleken met de eerder besproken Sounddeck een veel minder diepe behuizing. In plaats van onder de televisie zet je dit apparaat voor jouw beeldbuis neer. Hangt jouw tv aan de muur, dan kun je ook de meegeleverde wandbeugel gebruiken. Vanwege de dunne behuizing is er geen plek voor een ingebouwde subwoofer. Om de geluidsweergave toch voldoende laag mee te geven, levert Raumfeld een externe draadloze subwoofer mee. En wat voor één! Dankzij het platte ontwerp schuif je dit onderdeel probleemloos onder een tafel of bank, zodat je geen kostbare woonruimte verspilt.

(...) Door de aanwezigheid van maar liefst drie basdrivers heeft de laagweergave meer pit dan de Sounddeck laat horen. Explosies, schietpartijen en wilde achtervolgingen hoor je niet alleen, je voelt ze ook duidelijk! Voor de overige tonen in de geluidsweergave zijn zes audiodrivers verantwoordelijk binnen de Soundbar. Fijn is dat deze drivers een realistische surroundweergave kunnen nabootsen. Kortom, een ideale oplossing voor kleine huiskamers die geen ruimte hebben voor een 5.1-luidsprekeropstelling.

(...) Behalve met de meegeleverde afstandsbediening, kun je de Sounddeck en Soundbar ook met een mobiele app bedienen. Prettig is dat je vanuit deze iOS- of Android-app alle luidsprekers van Raumfeld beheert. Zo bepaal je bijvoorbeeld dat je in alle kamers dezelfde muziek wilt afspelen op het gewenste volumeniveau. Of je kiest juist overal voor andere deuntjes. De keuze is helemaal aan jou! Vanuit de app boor je verschillende muziekbronnen aan, zoals liedjes op een nas, een afspeellijst op je smartphone, Spotify, TIDAL, SoundCloud of een radiostation. Verder pas je de hoge, midden en lage tonen aan door met de virtuele equalizer te spelen. Via het wifi-netwerk is jouw smartphone continu verbonden met alle Raumfeld-apparatuur, zodat je overal in de woning favoriete muziek kunt selecteren."


Lees de hele review op: computertotaal.nl
Raumfeld Soundbar review of hardwareinfo.info
Raumfeld Soundbar review of hardwareinfo.info
"Compromisloos compromis"
hardwareinfo.info 15.03.2016

"Bij het horen van het woord 'soundbar' denk je wellicht aan een subtiele, onopvallende speaker die je voor of onder je tv plaatst, gekoppeld aan een bescheiden subwoofer. De Soundbar van Raumfeld voldoet zeker niet aan dit beeld. Wij hebben deze soundbar eens wat beter bekeken en uiteraard met name beluisterd.

   

De Raumfeld Soundbar is een op alle vlakken flink uit de kluiten gewassen apparaat. De soundbar zelf is bijna een meter breed, 11 centimeter diep en 10 centimeter hoog. Deze afmetingen maken het niet evident om hem onopvallend weg te laten vallen als je hem voor je tv op het tv-meubel zet. Dan trekt hij de aandacht meer dan de gemiddelde soundbar. Het fraaist staat hij wat ons betreft als je hem onder je tv aan de muur hangt. Daarvoor levert Raumfeld overigens netjes een beugel mee. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je wel eerst de voorgemonteerde voet van de soundbar afhalen overigens. Hij weegt ruim 8,5 kilogram. (...)
  

Beide onderdelen hebben een moderne uitstraling en een afwerking die we van Raumfeld gewend zijn. Daar valt namelijk weinig tot niets op aan te merken. Je moet uiteraard wel houden van strak en relatief glossy. Met uitzondering van de zijpanelen van de subwoofer, zijn beide apparaten opgetrokken uit MDF.
    

Veel mogelijkheden

Als het gaat om de mogelijkheden, dan heeft Raumfeld niet beknibbeld. Zo is ook deze Soundbar onderdeel van het streaming audio spectrum van de fabrikant en heeft zowel een bekabelde als een draadloze netwerkverbinding. Hiermee kun je gebruikmaken van diensten zoals Spotify Connect, maar ook bestanden van je lokale netwerk streamen tot maximaal 192/24. (...)

  

Negen drivers

De Raumfeld Soundbar maakt gebruik van in totaal negen drivers, zes in de soundbar en drie in de subwoofer. De zes full-range-modellen in de soundbar hebben alle een diagonaal van 70mm, in de subwoofer meten ze 130mm. Het frequentiebereik van de soundbar is 160-20.000 Hz, terwijl de subwoofer een frequentiebereik heeft van 35-200 Hz. De soundbar heeft een opgegeven vermogen (RMS) van 150 watt, de subwoofer levert 200 watt aan vermogen. Dat zijn geen misselijke vermogens.

Als we naar de soundbar kijken van de set, dan valt op dat de drivers niet over de volledige breedte van het apparaat verspreid zitten, maar aan de uiteinden. Aan beide kanten zijn er drie geplaatst, twee naar voren gericht een een aan de zijkant. De naar de zijkanten gerichte drivers zorgen ervoor dat er zekere mate van ruimtelijkheid kan worden toegevoegd aan het geluidsbeeld, afhankelijk van de modus die je kiest: Stereo, Arena, Theater en Voice. De plaatsing van de overige vier aan de uiteinden maar wel naar voor gericht, zorgt voor een relatief breed geluidsbeeld een enkele bron.
   
De vier verschillende modi zijn onderdeel van de door Raumfeld zelf ontwikkelde Wellenfeld-technologie. Die neemt bij de Soundbar de plaats in van DTS en Dolby. Naar eigen zeggen is dit gedaan omdat DTS en Dolby Digital bij soundbars slechts een beperkte toegevoegde waarde hebben. Vandaar dat men zelf aan de slag is gegaan met het ontwikkelen van een soortgelijke technologie maar dan specifiek voor de eigen apparaten. De Soundbar heeft overigens geen enkele moeite met het afspelen van welke audiostream dan ook, is onze ervaring. Zowel DTS als Dolby Digital wordt probleemloos afgespeeld, al is daar dus waarschijnlijk wat extra werk voor nodig. De binnenkomende stream moet immers nog een keertje geconverteerd worden.

    

In de praktijk

Als je de Raumfeld Soundbar gaat gebruiken, staan de equalizer-instellingen zoals gebruikelijk allemaal op '0'. Naar onze smaak overheerst de subwoofer dan in het algemeen te veel in de weergave, zowel bij het beluisteren van muziek als bij het kijken van tv/films. Een zware stem zoals die van een mannelijke nieuwslezer van het Journaal komt dan al vaak deels via de subwoofer, om nog maar te zwijgen van 'zwaar' opgenomen series zoals Elementary. Wij vinden dat niet zo prettig, dus we gebruiken de equalizer om het laag een paar tandjes terug te zetten.

Je hoeft dan overigens niet bang te zijn dat het laag niet meer goed tot zijn recht komt. Ga je er eens goed voor zitten en naar een van de Star Wars-films kijken of een snelle actiefilm zoals The Expendables, dan komt de enorme kracht van de subwoofer overduidelijk om de hoek kijken. We hebben tijdens het kijken/luisteren uiteraard gespeeld met de verschillende modi en bij het bekijken van films voegt de Theater-modus zeker wat toe al klinkt het ruimtelijke aspect wel wat gekunsteld. (...) Vliegen er vliegtuigen of andere mensen/apparaten van links naar rechts door het beeld, dan hoor je dat door de forse breedte van de soundbar overigens wel duidelijk.

We hebben uiteraard ook uitgebreid naar de Soundbar als pure muziekspeaker, zowel met behulp van onze afspeellijst als gedurende luistersessies waarbij we wat minder bewust aan het luisteren waren. Gek genoeg klinkt juist muziek niet op zijn best in de Stereo-modus. Met name nummers die van zichzelf weinig open zijn, zoals I Surrender van Rainbow en Generator van Bad Religion, klinken naar onze smaak wat te gedempt. In de Arena-modus wordt het geluidsbeeld duidelijk opener. Waar de Soundbar (en dan met name de subwoofer) uiteraard met name schittert, is bij muziek die zwaar leunt op het laag. Met deze set voel je de extreem lage frequenties in Low en Wasted als het ware echt. Verder is de definitie in het algemeen uitstekend en is ook de scheiding tussen de frequenties goed geregeld.
    

Conclusie

Met de Soundbar zet Raumfeld een product in de markt dat op veel vlakken de overtreffende trap genoemd kan worden in dit segment. Hij is groot, levert een zeer indrukwekkend vermogen en biedt relatief gezien veel mogelijkheden. (...).

Wat met name overblijft als we het over de Raumfeld Soundbar denken, is het indrukwekkende geluid dat de set produceert. (...) Wij vinden de Stereo-modus over het algemeen het fijnste geluid opleveren bij het kijken van tv/films, voor muziek zorgt de Arena-modus net voor wat meer ruimtelijkheid in de weergave en vinden we die modus een wat fijner geluidsbeeld opleveren.

(...) voor dit segment ook compromisloos. Wij hebben in ieder geval nog niet eerder een soundbar beluisterd die bij de Raumfeld Soundbar in de buurt kwam op het gebied van pure kracht en geluidskwaliteit. Het is dus een soundbar die het bijvoeglijk naamwoord 'ultiem' meer dan verdient. Vandaar ook dat we de Raumfeld Soundbar belonen met een Hardware.Info Ultimate Product Award.
Lees de hele review hier:
Raumfeld Soundbar review of Computer totaal
Raumfeld Soundbar review of Computer totaal
"Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld."
Computer totaal 11|2016
"Ongeveer 10 jaar geleden is de markt op zijn kop gezet met multiroom-audiosystemen. Het was toen nog niet helemaal nieuw. Inmiddels zijn er diverse fabrikanten die multiroom-audiosystemen produceren waaronder Raumfeld.

Vrij uitgebreid en anders dan anders

Raumfeld valt onder de Teufel-groep. De twee partijen hebben krachten gebundeld om zo beter de streamingmarkt te kunnen bedienen. Teufel maakt de speakers, Raumfeld het streaminggedeelte. Het productgamma van Raumfeld is vrij uitgebreid en anders dan anders. De Duitsers gebruiken als basis een gewone speaker en verwerken daar een versterker en streamingapparaat in. Het zijn dus meestal geen kleine melkpakjes waar toch veel bas uit moet komen. De Raumfeld Stereo M en Stereo L zijn de twee grootste modellen. De L is een set met twee vloerstaanders, de M is een paar boekenplank-speakers. Geen kleine speakers, maar wel met een volle, groot geluid. Dan is er nog de One M en de kleine variant de One S, twee alles-in-één speakers. De Cube is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een design-setje van twee speakertjes dat doet denken aan een compacte versie van de Stereo M. Voor aan de tv zijn er de Cinebar en de Sounddeck. (...)"


Lees de hele review op: computertotaal
Raumfeld Soundbar review of Leuke suggesties
Raumfeld Soundbar review of Leuke suggesties
"Raumfeld, een naam die je moet onthouden"
Leuke suggesties 01.03.2016
"(...) De Teufel Raumfeld Soundbar maakt ook gebruik van die draadloze connectiviteit om je televisie een fikje oppepper te geven. Het systeem bestaat uit een soundbar, die je voor je televisie kunt leggen (of kunt ophangen met de meegeleverde beugel) en een forse subwoofer, die je rechtop tegen de muur kunt zetten, maar ook onder je bank kunt schuiven. Het fijne is dat de soundbar draadloos communiceert met de subwoofer. Voor die laatste heb je dus alleen maar een stroomkabel nodig.

  

De soundbar is in deze zet het zenuwcentrum. Die maakt ook verbinding met je netwerk om muziek te kunnen streamen of zichzelf te kunnen koppelen met een andere Raumfeld radio (of app op je smartphone of tablet). Je kunt voor het maken van een netwerkverbinding gebruik maken van een netwerkkabel, maar je kunt ook via wifi verbinding zoeken. Deze is snel en eenvoudig te installeren via je smartphone of tablet. Daarna kun je direct aan de slag: je kunt de Teufel Raumfeld Soundbar op je televisie aansluiten via een optische kabel, via een tulpstekker of via HDMI, wat met een ARC-verbinding wel zo prettig werkt – als je tenminste een HDMI-poort op je televisie beschikbaar hebt. (...)

 

In combinatie met de subwoofer levert de soundbar een geweldig indrukwekkend geluid op. Je kunt zelfs voorkeuzes kiezen die het geluid afstemmen op film, spraak of muziek, wat de verstaanbaarheid ten goede komt. De forse subwoofer lijkt onhandig, maar onder een bank geschoven zie je er niets meer van. Dankzij het formaat van deze subwoofer geniet je wel van een volle en rijke bas, die het bereik echt helemaal compleet maakt. De soundbar heeft een surround-simulatie ingebouwd, die prima dienst doet. Het vervangt natuurlijk geen 5.1 surroundset, maar als je die nog niet hebt zul je hem met deze soundbar ook niet missen.
  
Ben je een van de vele streamers, en heb je wellicht al meer Raumfeld radio’s in huis? Dan is dit een echte must-have. Stream je vaker muziek via het internet of heb je high-quality muziek op je computer, tablet of smartphone staan? Dan is Raumfeld al een naam die je moet onthouden. De Teufel Raumfeld Soundbar is één van de paradepaardjes in de Raumfeld reeks. Het biedt echt een topgeluid. In eerste instantie is de radio ontworpen om aan de sluiten op je televisie, maar als radio zal hij je kamer ook graag vullen met prachtig geluid. (...)


Lees de hele review hier:
Raumfeld Soundbar review of av-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of av-magazin.de
"There’s no getting around the Raumfeld Soundbar.”
av-magazin.de 07.03.2016
"For those looking for effective sonic support for their televisions along with music streaming and multi-room functionality, there’s no getting around the Raumfeld Soundbar.”

You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld Soundbar review of Digital Home
Raumfeld Soundbar review of Digital Home
Digital Home 2|2016
"Sophisticated design in perfect workmanship, modern streaming and multi-room functionalities combined with exquisite sound characteristics - Raumfeld's new soundbar subwoofer combination is a very successful and entertaining experience for the living room."
www.digitalhome-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of HiFi Vision
Raumfeld Soundbar review of HiFi Vision
HiFi Vision 8|2016
"The soundbar-subwoofer combination masters all sound from fine-tuned playback to full rock sound. The interplay of the two components works perfectly, there are no sound holes and no over-elevation in the transfer area disturbing the pverall harmony. A very successful performance [...]."
www.hifivision.net
Raumfeld Soundbar review of SFT
Raumfeld Soundbar review of SFT
"In our test, the Subwoofer revealed itself to be especially lively with movies, endowing action scenes with a discernable portion of bass"
SFT 2|2016
"The app impresses with a clearly structured menu and presented no problems during the test. A practical feature: the Soundbar and Subwoofer communicate with each other wirelessly. The latter device is even able to disappear under the sofa thanks to its flat form. Bottom radiating downfire technology means there are no acoustic tradeoffs to take into account. In our test, the Subwoofer revealed itself to be especially lively with movies, endowing action scenes with a discernable portion of bass that is, however, precisely deployed throughout.”

Translated from the original German.You can read the full test review (in German) here:
Raumfeld Soundbar review of alpha-audio
Raumfeld Soundbar review of alpha-audio
"Het film geweld is machtig"
alpha-audio 23.01.2016
"We kennen de producten van Teufel en Raumfeld. Betaalbare Duitse degelijkheid. Een beetje de Volkswagen van de hifi industrie. Als je dan een soundbar lanceert en verkondigt dat je film en muziekgenot hebt gecombineerd in één product, dan staan wij te springen om dat te testen. Dat kan toch nooit?? De Raumfeld Soundbar is, zoals ze bij Raumfeld zeggen, reeds ‘leverbar’.
  
Het blijft lastig, hifi en surround combineren in één product. Een doorsnee surround systeem schiet te kort voor hifi en een gemiddeld hifi systeem schiet te kort voor films. Hoe is dat dan wel te combineren? Is het überhaupt te doen?
   

Surround heeft een zware hulp. De subwoofer. En bij de Het Duitse Raumfeld is dat doorgaans goed geregeld. “Grundlich”. Al hebben ze bij de Raumfeld Soundbar wel een beetje op de WAF gelet. Het is een hele platte, slimme subwoofer. Die kan je wegschuiven, of aan de muur bevestigen.

Het systeem wordt geleverd in 2 dozen. Één daarvan bevat de bijna 15 kilo zware subwoofer. Daar stonden we toch even van te kijken, want de doos is rechthoekig en erg lang. Maar daar is over nagedacht. En producten waarover is nagedacht, daar houden wij van.

Bij het uitpakken zien wel een elegante platte subwoofer. Zo plat dat deze onder een audio/video meubel of zelfs onder de bank past. Dat is innovatief! De Soundbar zelf is een prachtig stukje design. Één van de mooiste die we tot nu toe zijn tegen komen.
   

Dat de Raumfeld Saundbar thuis hoort in de heavy weigth klasse blijkt maar even uit de specificaties. De soundbar heeeft een klasse D versterker aan boord om 6 speaker units aan te sturen. Dit levert totaal zo’n 150 watt rms op. Niks om je voor te schamen.

Verder vinden we een HDMI aansluiting voorzien van ARC (de mogelijkheid om via een ‘loop’ geluid door de tv heen naar een aangesloten apparaat te sturen. Als de tv het ondersteunt), een analoge en digitale ingang, usb en lan. Want de soundbar is ook meteen een streaming device.

Streaming is verder uit te breiden met de andere draadloze producten van Raumfeld. En een héél handig puntje: de subwoofer kan draadloos worden aangestuurd. Tevens zit er ook een wandbeugel voor de soundbar bij. Geen gedoe van los spullen erbij moeten kopen.

De subwoofer op zijn beurt maakt gebruik van drie woofers. DRIE! En vermogen? Wat dacht u van zo’n 200 watt? Daarmee krijgen de vullingen wel uit de kiezen.
   

En of het makkelijk is. Stroom op de soundbar en subwoofer, app downloaden en de stappen volgen.

Binnen 5 minuten hebben we geluid. Dat ging bijna te makkelijk. De soundbar heeft dus slechts 1 hdmi aansluiting. Maar deze is dus bedoeld voor ARC, waardoor de tv als doorgeefluik wordt gebruikt. Nu moet de tv dat wel ondersteunen.

We sluiten een Playstation 4 aan, via het optische kanaal. De digitale tuner van Ziggo sluiten we analoog aan. Streaming audio doen we met hifi kwaliteit via Tidal. Dit is een redelijk realistische set-up voor een huishouden.

Alle bediening kan via de app en spreekt voor zich. Allemaal redelijk makkelijk. Maar er zit een ongelooflijk mooie afstandsbediening bij. Een kleine zware aluminium afstandsbediening. Die mag gezien en gebruikt worden!

    
Alpha TIP!

Gebruik een hdmi kabel die een hoekaansluiting heeft. Of een hdmi adapter met een 90 graden kop. Dan hoeft de hdmi kabel niet een onmogelijke bocht te maken. Dat voorkomt knikken en breuken in de kabel.
    
De Raumfeld soundbar laat horen dat een all-in one systeem goed kan klinken en er ook strak kan uitzien. Het is een makkelijk te installeren en te bedienen. De geluidskwaliteit is gewoon goed. Tuurlijk had het voor muziek iets beter gekund. Maar het evenaart een goed stereo systeem. Het film geweld is machtig. Wel de subwoofer afstellen voor muziek, niet voor films. Als we dan ook zien hoe innovatief de subwoofer is , worden wij heel blij. Het is een systeem waar iedereen in huis wat aan heeft. Ja er wordt overal een beetje op gecomprimeerd, maar het resultaat mag er zijn. Voor je het weet, kan je niet meer zonder.


Lees de review:
Raumfeld Soundbar review of HiFi Test
Raumfeld Soundbar review of HiFi Test Raumfeld Soundbar review of HiFi Test
"Stylish design with perfect craftsmanship"
HiFi Test 1|2016
"Stylish design with perfect craftsmanship, modern streaming and multi-room function combined with exquisite sound properties - Raumfeld's new soundbar subwoofer combination is a very successful eye- and ear-catcher for the living room."
www.hifitest-magazin.de
Raumfeld Soundbar review of n-tv
Raumfeld Soundbar review of n-tv
"Raumeld’s Wellenfeld Technology ensures a room-filling sound experience as promised."
n-tv 29.12.2015
"WiFi sound artist for televisions“

"Bombastic, but clean“

"The Raumfeld Sounbar’s sound is incredibly powerful. No matter whether action spectacles, TV shows or games – the device always [...] delivers the perfect sound at an impressive 102 decibels. Voices can be clearly discerned, soft noises are well defined. Powerful explosions or thunderous waterfalls sound bombastic but clear. Even the playback of music is a delight to listen to with the Soundbar. Raumeld’s Wellenfeld Technology ensures a room-filling sound experience as promised. Especially impressive is the bass generated by the subwoofer with three 130 millimeter woofers and internal 240 watt amplifier. The speaker packs so much of a punch that it’s sometimes necessary to reach for the dial on the back to limit the very low frequencies in the interest of keeping peace with the neighbours.”


See full review at n-tv.de
Raumfeld Soundbar review of CURVED
Raumfeld Soundbar review of CURVED
"Purely understated"
CURVED 17.12.2015
Conclusion: "Purely understated"

"The very good craftsmanship, first-class sound for film and music as well as multi-room support with good app configuration are certainly not available for small change: The suggested retail price is 1,300 Euro. For this, one gets a system that can be integrated into your living room without any pesky wiring. For me the biggest plus point: You get an excellent home cinema experience with this audio system that isn’t visually overwhelming in terms of a giant subwoofer in the corner and satellites on the walls.”

See full review at curved.de
Raumfeld Soundbar review of Trenddokument
Raumfeld Soundbar review of Trenddokument
"Sound: Simply thrilling"
Trenddokument 12/2015
"If you're planning on getting a soundbar, than you might as well get one with multi-room functionality like this one. Raumfeld delivered an all-around successful concept.

Design: Brilliant
Usability: Ingenious
Sound: Simply thrilling."

Raumfeld Soundbar review of Smart Home Welt
Raumfeld Soundbar review of Smart Home Welt
"Raumfeld bridges the divide between music and film enjoyment"
Smart Home Welt 16.10.2015
"With both product innovations – the Raumfeld Soundbar with Subwoofer as well as the Sounddeck – Raumfeld bridges the divide between music and film enjoyment and enables the integration of televisions into the Berliners’ multi-room system. A unique characteristic of both WiFi loudspeakers is the Wellenfeld Technology specially adapted for and used in both. This considerably widens the sweetspot, the name given to the optimal listening area. The listeners can then move about the room freely without experiencing a difference in sound quality."

"The Soundbar and Subwoofer are the ideal companions for all televisions directly mounted to the wall."

"The subwoofer can be freely placed in the room. The Soundbar and Subwoofer communicate via a 5 GHz radio link. Thanks to its slender construction, the Subwoofer fits easily under the sofa. Of course, with its elegant, classic design, it has no reason to hide."

Translated from the original German.

You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld Soundbar review of hifitest.de
Raumfeld Soundbar review of hifitest.de
"[A]n orchestral soundstage.”
hifitest.de 17.09.2015
"Six 3 inch high/midrange drivers with a 180 watt amplifier aided by an intelligent playback algorithm are responsible for the creation of an orchestral soundstage."

"For full volume levels, the Soundbar is supported by an accompanying active subwoofer in a flat design."


You can read the full test review (in German) here >
Raumfeld Soundbar review of AREA DVD
Raumfeld Soundbar review of AREA DVD
"The technicians responsible really got everything right.”
AREA DVD 03.09.2015
"Of course, much more interesting is how extremely good the new Soundbar by Raumfeld sounds. The technicians responsible really got everything right.”


See full review at areadvd.de
Raumfeld Soundbar review of Tonart Magazin
Raumfeld Soundbar review of Tonart Magazin
“With its six integrated speakers, it not only endows TV sound with powerful vocals, it serves as a device for music playback for conscious listening."
Tonart Magazin 12|2015
“With its six integrated speakers, it not only endows TV sound with powerful vocals, it serves as a device for music playback for conscious listening. Playing a large role in this is the subwoofer that comes with the Soundbar, a separate speaker for the low range that can be easily hidden under the sofa.”
 
"Digital signal processing adjusts the playback according to the selected program. For movies, the virtual surround sound is a good choice, which – just like in a movie theater – places the viewer in the middle of the action. With sporting events, the Soundbar conjures a stadium atmosphere in the living room; for music, it does without these effects and abides by the rules of stereo playback.”

Translated from the original German.


You can read the full test review (in German) at www.tonartmagazin.de
Raumfeld Soundbar review of hifi.nl
Raumfeld Soundbar review of hifi.nl
"(...) de geluidsband van de film komt als een muur op je af. En dat is ook best fijn (...)esentatie van het geheel is goed"
hifi.nl 24.11.2015
... [D]e Soundbar toonde zich bij dit stuk heel ruimtelijker en mooier om naar te luisteren dan de meeste soundbars die ik al gehoord heb.

(... )maar de geluidsband van de film komt als een muur op je af. En dat is ook best fijn, zeker voor een soundbar. Tegelijkertijd presenteert de Soundbar de dialogen helder en centraal, dus het is niet alsof alle nadruk ligt op effecten en het laag om indruk te maken.

Conclusie
De prijs van de Raumfeld Soundbar is forser dan andere toestellen, maar je krijgt er wel een soundbar voor met een subwoofer op hoog niveau bij. Die sub is door zijn vorm in sommige interieurs net wel of net niet makkelijk te plaatsen. De goede muzikale kwaliteiten, de meer dan bovengemiddelde prestaties bij tv-geluid, het knappe design en de gelikte app maken de Raumfeld Soundbar een aanrader. Als je budget zover reikt, zeker het overwegen waard.
Lees de hele review hier:
Raumfeld Soundbar review of homecinemamagazine
Raumfeld Soundbar review of homecinemamagazine
"We kunnen meteen zeggen dat de geluisweergave indrukkwekkend goed is"
homecinemamagazine 18.11.2015
[...] Het draait natuurlijk allemaal om de geluidskwaliteit, dat is hetgeen waarmee Raumfeld zich wel onderscheiden, naast de multiroom-opties. We kunnen meteen zeggen dat de geluidsweergave inderdaad indrukwekkend goed is... [D]e Raumfeld Soundbar is dan ook geen speaker die een daadwerkelijk surround sound levert, het is en blijft virtueel, wanneer je één van de surround-opties kiest. Afhankelijk van de akoestiek van de ruimte is het geluidsveld wel een stuk breder en komen geluidsobjecten verder te ruimte in. Met name wanneer je op de sweet spot zit, het midden van de soundbar, krijg je een overtuigend brede audioweergave waarmee je absoluut meer het gevoel krijgt middenin de actie te zitten dan wanneer je de speakers van de tv gebruikt.

[...]Conclusie
De Raumfeld Soundbar is een soundbar waarmee je eigenlijk meteen klaar bent. Het systeem is eenvoudig te installeren, biedt voldoende opties om al je (hoge resolutie) muziek weer te geven, komt met een handige app, is voorzien van een strak design en biedt een boven gemiddeld goede audioweergave. De subwoofer is nogal van formaat maar dit zorgt wel voor een indrukwekkend strakke bass... [U]iteindelijk koop je een soundbar voor het gebruiksgemak, de eenvoudige plaatsing en het design. Aan al deze voorwaarden voldoet de Raumfeld Soundbar, en als je ook nog een zeer goede audioweergave wenst dan is de prijs van 1.299 euro iets waar je niet direct van moet schrikken.
Lees de hele review hier:
Raumfeld Soundbar review of Lyd & Bilde
Raumfeld Soundbar review of Lyd & Bilde
"better TV sound"
Lyd & Bilde 31.08.2015
"In addition to providing better TV sound, the Soundbar can also be combined with other Raumfeld multi-room speakers around the house."
See full review at lydogbilde.no/nyheter/hoyttalere/multirom-lydplanke-fra-raumfeld
Raumfeld Soundbar review of ERM Magazine
Raumfeld Soundbar review of ERM Magazine
"Raumfeld toonde tijdens de IFA een reeks audio-producten waar je u tegen zegt"
ERM Magazine 08|2015
"Raumfeld toonde tijdens de IFA een reeks audio-producten waar je u tegen zegt"
Raumfeld Soundbar review of Hardware Journal
Raumfeld Soundbar review of Hardware Journal
"[G]randiose sound quality"
Hardware Journal 10.08.2015
"The wireless soundbar offers grandiose sound quality coupled with powerful bass from the wireless flat subwoofer."

Translated from the original German.

You can read the entire test review (in German) here:
Raumfeld Soundbar review of OOR
Raumfeld Soundbar review of OOR
"Eindelijk je favoriete films en tv-programma's kijken met een fantastische geluidsinstallatie die er ook nog eens goed uitziet."
OOR 9/2015

Tech | Raumfeld Soundbar

Hij komt er aan hoor, de Raumfeld Soundbar. Kan je eindelijk je favoriete films en tv-programma's kijken met een fantastische geluidsinstallatie die er ook nog eens goed uitziet.

De soundbar/subwoofer-combinatie zorgt voor een helder en dynamisch geluid en is simpel te koppelen met je televisie. Maar ook muziek draaien op je Raumfeld Soundbar is super gemakkelijk: gewoon via het draadloze wifi-netwerk. Zo stream je vanuit je luie stoel alles wat je maar wilt. Niet overtuigd? Bij aanschaf van een Raumfeld Soundbar krijg je nu drie maanden Tidal Hifi cadeau.

Gemakkelijker dan dit gaat het niet worden!

www.raumfeld.com | € 1.299

Raumfeld Soundbar review of FWD Magazine
Raumfeld Soundbar review of FWD Magazine
"We kunnen niet wachten om ze te testen!”
FWD Magazine 09.08.2015
“Zowel de Raumfeld Soundbar als Sounddeck zien er prachtig, stijlvol afgewerkt uit. De krachtige maar toch discrete subwoofer bij de Soundbar belooft een groots geluid, terwijl de twee downfiring-subwoofers en zes drivers bij Sounddeck toch ook niet van het minste is. We kunnen niet wachten om ze te testen!”
  
  
Lees de hele review op: fwdmagazine.nl
Raumfeld Soundbar review of Playboy
Raumfeld Soundbar review of Playboy
"This new Raumfeld product has more in store for us."
Playboy 10/2015

Wunderbar

Op het eerste gezicht is de Raumfeld Soundbar een 'geluidsbalk' zoals we die wel vaker zien. Maar een betere blik onthult dat de nieuwe Raumfeld-telg veel meer in zijn mars heeft. Dankzij slimme geluidsbewerkingsalgoritmes en de bijgeleverde subwoofer is de 'sweet spot' – de plek in de woonkamer waar de luisteraar de beste ervaring heeft – lekker breed. En dat betekent overal lekker vol bioscoopgeluid.

Raumfeld Soundbar review of www.vergleich.org
Raumfeld Soundbar review of www.vergleich.org
"Uitgebreide streamingfuncties"
www.vergleich.org 08/2017
De recensie heeft betrekking op de identieke voorganger Raumfeld Soundbar

Pluspunten:
• Afstandsbediening van geborsteld aluminium
• Innovatieve Wellenfeld technologie voor een optimaal ruimtelijk geluid
• Omvangrijke streamingfuncties


Lees de hele recensie op: vergleich.org/soundbar
Dit zeggen onze klanten over het product:
(4.64 van 5 bij 11 reviews)
5
 
7
4
 
4
3
 
0
2
 
0
1
 
0
Tiziano E. / 06-08-2017
Soundbar + Subwoofer*Ongelooflijke sound *Mooi design (wel zwaarder als ik dacht) *Klein minpuntje: geen uitgebreide gebruiksaanwijzing aanwezig *Super-product
Sander v. / 24-05-2017
Kwaliteit en service hand in hand Na veel systemen te hebben beluisterd, Sonos, Denon Heos en Bose ben ik uitgegaan van de goede recensies over de kwaliteit, service en garanties van Teufel en dus dan ook de keuze gemaakt voor de Raumfeld soundbar met...Meer
Christian  S. / 04-05-2017
Berlijnse SuperSound"Geweldig! Gemakkelijke installatie. Easy setup via de app. Een halve ster minder omdat AirPlay ook fijn zou zijn geweest." (Vertaald vanuit het Duits)
Cornelis62 . / 24-02-2017
Gebruikersreview vanuit Kieskeurig.nl:Ik heb lang gezocht en het is bijna niet te bevatten maar wat een super geluid. Had een 7.1 installatie en wilde minder speakers maar wel iets wat enigszins vergelijkbaar was. Ben echt overal gaan luisteren en...Meer
Jan v. / 29-01-2017
Mooie kwaliteit uitvoeringHet online bestellen van mijn Raumfeld Soundbar ging comfortabel en makkelijk. Afgaande op de vele reviews over soundbar's kwam deze Teufel voor mij als meest interessante voor mijn toepassing, zijnde: mooi geluid op...Meer

  Downloads & support

  Hulp bij dit product
  Het WLAN-signaal van mijn apparaten is continu laag of breekt af.
  Om een overzicht te verkrijgen van de signaalsterkte van alle Raumfeld-apparaten, open je Instellingen > Netwerk > Netwerkanalyse.
  a)      Afbreken van het WLAN-signaal
  Breekt het WLAN-signaal van de apparaten bij middelmatige of hoge signaalsterkte steeds weer af, treden interferenties met andere draadloze netwerken op. Vooral in dicht bevolkte gebieden zijn meestal zeer veel draadloze netwerken aanwezig. De draadloze kanalen worden dus vaak gebruikt en kunnen elkaar storen. De Access Point waarmee je Raumfeld apparaten zijn verbonden, moet daarom op een andere kanaal worden aangestuurd, waar – als het kan – zo min mogelijk andere apparaten op actief zijn.
  Wanneer bij je systeem een Raumfeld Base als Access Point dient, probeer je simpelweg andere kanalen uit en let je erop of de signaalsterkte stabiel blijft.

  b)      Altijd geringe signaalsterkte
  Ligt de signaalsterkte van enkele draadloze verbonden apparaten steeds onder 50%, moet je maatregelen nemen om de WLAN-ontvangst van het apparaat en daarmee de betrouwbaarheid van de muziekweergave te verbeteren. In veel gevallen is het toereikend om de afstand en/of het aantal hindernissen tussen Access Point en afspeelapparaat te verminderen. Probeer uit of de ontvangst zich verbetert wanneer je de apparaten op verschillende plekken opstelt. In het algemeen geldt: des te minder muren en plafonds zich tussen de apparaten bevinden, des te beter is de ontvangst. Vooral dikke muren van beton of baksteen dempen het signaal. Vaak volstaat een kleine verplaatsing reeds om problemen te omzeilen.
   
  Let op het volgende aanwijzingen die voor zowel de Raumfeld Base als Access Points van andere fabrikanten gelden:
  • Positioneer je Raumfeld Base dan wel Access Point op een verhoging, bijv. op de kast. Bewaar echter wat afstand tot de muur. Plaats het apparaat in ieder geval niet op de grond of in een hoek.
  • Wanneer je een draadloze telefoon hebt kan het voor storingen in het WLAN-netwerk zorgen. Plaats de Base, dan wel Access Pount daarom niet direct naast het basisstation van je telefoon.
  • Stel de apparaten zo op (als het kan) dat zo min mogelijk muren tussen Access Point en afspeelapparaat liggen. Vermijd bijvoorbeeld de plaatsing in een nis of uitstekende hoeken.
  • Let erop dat zich geen grote stukken metaal tussen Access Point en afspeelapparaat bevinden (bijv. verwarming, koelkast).
  • Ook grote planten blokkeren op basis van hun vochtgehalte het WLAN-signaal en moeten daarom niet tussen Access Point en afspeelapparaat staan.

  Verbetert de ontvangst zich niet nadat je het Access Point hebt verplaatst, raden we je aan een gangbare WLAN-repeater te gebruiken of losse componenten van het Raumfeld systeem in je thuisnetwerk te verbinden.
   
  Ik heb nieuwe muziek op een netwerk-speler gekopieerd. Waarom word deze niet bij Mijn Muziek getoond?
  Wanneer je nieuwe muziek op een netwerk-speler kopieert, kan het tot 6 uur duren voordat deze op je Controller onder Mijn Muziek verschijnt. Je kunt dit proces een beetje versnellen, wanneer je handmatig een nieuwe scan initieert.
  Can different music (Multicast) be played in different rooms?
  Multicast (different music in different rooms) is possible with Spotify, but not simultaneously. Due to certain restrictions stipulated by the provider, simultaneous multicast is not possible at the present time.
  Ik heb een apparaat met Android 6.0 en wil wifi streaming via Raumfeld installeren. De setup assistent wordt na het startscherm echter niet voortgezet. Wat is de oorzaak?
  Zorg ervoor dat je smartphone of tablet is aangemeld in het wifi netwerk waar je ook wifi streaming via Raumfeld wilt installeren. Ben je hier al aangemeld, deactiveer dan tijdens de installatie van Raumfeld de internettoegang van je smartphone of tablet.
  Ik gebruik een android apparaat – versie 6.0 en hoger voor Raumfeld. Het streamen van muziek die hier direct op is opgeslagen, wordt na korte tijd al onderbroken. Waaraan ligt dat?
  Een mogelijke oorzaak is dat je android apparaat in de standby-modus gaat waardoor de verbinding wordt verbroken.

  Oplossing: zet de Teufel Raumfeld app in de standby whitelist. Ga naar instellingen, dan "Apps“ - „Meer“ - „Accu-optimering“ - „Alle Apps“ en vervolgens„ Raumfeld“.
  Bij "Beschikbare apparaten" in het menu van mijn Spotify app kan alleen de Raumfeld zone geselecteerd worden. Wat moet ik doen om slechts een ruimte te selecteren?
  Deactiveer de multiroom modus in de Raumfeld app bij Spotify door de schakelaar op "OFF" te zetten. Vervolgens kun je in de Spotify app elke speaker individueel selecteren.
  Kan ik mijn home cinema installatie in het Teufel Streaming systeem integreren?
  Om je home cinema systeem in het Teufel Streaming systeem te integreren, heb je een Raumfeld Connector nodig:
   
  Verbind je analoge of digitale audio-uitgang van je Raumfeld Connector met een audio-ingang van je bestaande versterker.
  Verbind een analoge audio-uitgang van je bestaande versterker met de analoge audio-ingang van de Raumfeld Connector.
  Dit maakt het mogelijk om:
  Muziek uit het Teufel Streaming systeem via je home cinema installatie af te spelen.
  Het audiospoor van tv-programma’s of films in het gehele huis af te spelen.
   
  Let erop dat de weergave bij de overdracht in andere ruimtes met lichte vertraging tot het beeld wordt weergegeven. Hoor je het audiosignaal alleen via je home cinema-installatie is de weergave vanzelfsprekend zonder vertraging.
  Moet ik verstand hebben van techniek (WLAN, SSID, WEP, computers, internet, programmeren)?
  Niet voor het inrichten noch voor het gebruik van het Teufel Streaming systeem heb je kennis nodig over draadloze netwerken of computertechnologie. Nieuwe apparaten worden heel makkelijk met een druk op de knop aan het systeem toegevoegd.
  Bepaalde radiostations zijn niet af te spelen.
  Het Raumfeld systeem kan radiostations afspelen die het volgende formaat hebben:
  • MP3
  • WMA
  • OGG

  Neem contact op met onze service-afdeling wanneer je een radiostation hebt ontdekt waarbij een van deze formaten wordt aangeboden, maar desondanks niet kan worden afgespeeld. We gaan dan onderzoeken wat het probleem kan zijn.
  Ik heb meer dan een Raumfeld speaker en wil Spotify multiroom afspelen. Hoe werkt dit?
  Dit kan met een Spotify premium account: download vervolgens de apps van Spotify en Raumfeld en activeer de multiroom modus in de Raumfeld app. Deze vind je bij muziekdienst of op het homescreen. Klik op het Spotify symbool en zet de schakel op "ON". Na de activering kun je de ruimtes per checkbox selecteren, nu zijn ze via de Spotify app als Raumfeld zone in verschillende ruimtes af te spelen.
  Ik wil dat mijn Raumfeld speakers energie sparen op het moment dat ze niet streamen. Biedt Raumfeld een standby functie aan?
  De standby functie is er voor alle Raumfeld speakers vanaf de 2e generatie. Installeren gaat als volgt: ga in de App naar ‘Kamer configuratie’, selecteer vervolgens de speakers en schakel de functie in het pulldown-menu ‘Standby automatisch activeren’ van ON naar OFF. Het stroomverbruik ligt nu duidelijk onder de EU norm.

  N.B. Gebruik je bij de betreffende speaker de line-in, dan start de standby niet automatisch. Deactiveer in dit geval de standby-functie of speel enkele seconden een stream af.
  Is het mogelijk om de Firmware van een Raumfeld apparaat opnieuw te installeren ('flashen')?
  Mocht een van je Raumfeld apparaten ook nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald en het opnieuw opstarten niet reageren of herhaaldelijk dezelfde fout maken, is het mogelijk, de firmware van je apparaat opnieuw te installeren en het apparaat daarmee terug op de fabrieksinstellingen te brengen ('flashen').

  Let erop dat bij het opnieuw installaren van de firmware alle instellingen van het appraat verloren gaan. 

  Onder de volgende link vind je de aanwijzingen voor een nieuwe installatie van de firmware voor de volgende apparaten:
  Reinstall the Firmware in online handboek (engelse taal)
  Kan ik aan het Raumfeld-systeem een USB-stick of harde schijf aansluiten?
  Muziek die op USB-stick of harde schijf is opgeslagen, wordt automatisch in de muziekverzameling van het Raumfeld systeem herkent, zodra de USB stick of harde schijf met de host van het Raumfeld systeem wordt aangesloten.
  In een opstelling met de Raumfeld Base is de Base de host; in een opstelling zonder Raumfeld Base kun je onder 'Instellingen > Netwerk > host configuratie' het apparaat uitkiezen dat als host moet fungeren.

  USB-opslagapparaten, die zijn aangesloten met een ander apparaat dan de host, worden in de Raumfeld opstelling niet als muziekbron herkend. Houd er bovendien rekening mee dat harde schijven die met de 'Speaker', 'One' of de 'Connector' zijn verbonden, van eigen stroom moeten worden voorzien. Bij de opvolger van de Connector, de Connector ² wordt de externe harde schijf middels USB kabel door de Connector ² gevoed.

  Bestandssystemen

  USB-opslagapparaten met de volgende bestandssystemen worden ondersteund: 
  • FAT16 / FAT32
  • NTFS
  • HFS / HFS +
  • EXT2 / EXT 3 / EXT 4
  Af en toe werden problemen met USB 1.0 gemeld. Wij raden daarom aan om een USB 2.0-opslagapparaat te gebruiken.
  Kan ik Raumfeld op proef luisteren?
  We bieden je aan om het Raumfeld systeem 8 weken lang bij je thuis te testen. Vorm een indruk in je eigen omgeving en je eigen kaders. Daardoor kun je niet alleen de geluidskwaliteit in je eigen ruimtes beoordelen, maar ook de integratie van reeds aanwezige apparaten uitvoerig testen. Mocht het Raumfeld systeem je niet bevallen, bestaat de mogelijkheid het systeem gratis terug te sturen. De aanschafprijs krijg je natuurlijk volledig teruggestort.
  Is het mogelijk om met Spotify verschillende muziek in verschillende ruimtes af te spelen?
  Spotify biedt multicast (verschillende songs per ruimte) met Spotify & Raumfeld op dit moment nog niet als optie aan.
  Raumfeld biedt een equalizer aan. Ik vind hem echter niet meer in de App. Waar vind ik de equalizer?
  De Raumfeld equalizer is verhuisd. De geluidsinstellingen verander je nu via direct het volume-menu.
  Ondersteunt Raumfeld Gapless Playback?
  Sinds versie 1.2 is de weergave van muziek met het Raumfeld-systeem vrij van onderbrekingen. Dat houdt in: tussen twee op elkaar volgende titels is geen pauze meer te horen (tenzij het onderdeel uitmaakt van de originele opname).
  Wat onderscheidt Raumfeld van andere multiroom audiosystemen?
  • Raumfeld biedt uitstekende geluidskwaliteit. Met wortels in de professionele audio stelt Raumfeld hoge eisen aan de geluidskwaliteit. Deze gaat van het gebruik van hoogwaardige audiocomponenten tot perfecte afstemming van de losse componenten.
  • Raumfeld is makkelijk te bedienen. Dankzij de ontwikkeling door usability-exeperts in continue ruggespraak met gebruikers, biedt Raumfeld puur gebruiksgemak. Het is om het even welke functie je wilt gebruiken, je komt steeds binnen enkele stappen bij je doel.
  • Raumfeld is volledig. Raumfeld is een volledig multiroom audiosysteem. Apparaten van andere fabrikanten (luidsprekers, opslagmedia, computer) zijn niet nodig om Raumfeld te kunnen gebruiken.
  Welke muziekformaten kan Raumfeld weergeven?
  De volgende muziekformaten kunnen met het Raumfeld systeem worden weergegeven:

  - audio-formaten die worden ondersteund: MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA *, M4A met daarin AAC of Apple Lossless
  - samplingrates die worden ondersteund: alle, ook variabele bitrates
  - formaten die te combineren zijn voor afspeellijsten: WPL, M3U, PLS, iTunes-Playlisten
  - muziekdiensten: napster, Spotify Connect, TuneIn,Tidal

  Bij formaten zonder gegevensverlies kan een vertraging van de WLAN-overdracht optreden. Wanneer je muziekbibliotheek vooral uit zeer grote FLAC-, Apple Lossless of WAV-bestanden bestaat, raden we je aan de Raumfeld Hosts met een netwerkkabel te verbinden.

  * Momenteel worden alleen WMA bestanden ondersteund die met de standaard WMA Codec zijn gecodeerd. WMA Lossless, WMA Pro en WMA Voice worden niet ondersteund.
  Welke luidspreker is links, welke is rechts?
  Je kunt bij de inrichting zelf bepalen welke luidspreker je met het linker en welke met het rechter stereosignaal wilt voeden.
  Hoe voeg ik albumhoezen aan mijn muziekverzameling toe?
  Je kunt albumhoezen op verschillende manieren aan je muziekverzameling toevoegen, zodat deze op de Raumfeld Controller worden getoond:
   
  • Opslaan van de albumhoes in de muziekdata
  • Opslaan van de albumhoes in de map van het album
  • Opslaan van de albumhoes in de muziekdata
  • Albumhoezen kun je met behulp van de meeste mediaplayers of zogenoemde ‘tagging’-programma’s in de muziekdata opslaan.
  • Opslaan van de cover in de map van het album
  • Wanneer alle titels van een album zich in een eigen map bevinden, kun je de albumhoes daar eenvoudig als beelddocument aan toevoegen. Het Raumfeld-systeem koppelt het dan automatisch aan het album.
   
  Ondersteunde beeldformaten, grootte, resolutie:
  We raden voor het gebruik van JPEG-beelden een minimale grootte van 300x300 pixels (72 dpi) aan. Andere beeldformaten (PNG, GIF) en groottes worden echter ook ondersteund.
   
  Hoe kan ik een cd- of MP3-speler aansluiten?
  De Raumfeld afspeelapparaten beschikken elk over een analoge audio-ingang (cinch), waaraan je je cd- of MP3-speler, iPhone, iPod, etc. kunt aansluiten. Dit maakt het mogelijk om het binnenkomende signaal in andere ruimtes van het Raumfeld-systeem over te dragen. Desgewenst kun je de afspeelapparaten voor de directe weergave gebruiken.
  Bovendien kunnen de meeste MP3-spelers via USB aan je Raumfeld Base worden aangesloten. Bij een systeem zonder Base is het mogelijk, de speler per USB aan een Raumfeld Speaker of Connector aan te sluiten. Let er echter op dat een iPhone en iPod alleen via je analoge audio-uitgang kunnen worden aangesloten, omdat je muziekbibliotheek niet direct bereikbaar is voor derden.
  Hoe kan ik geïmporteerde playlisten verwijderen?
  Geïmporteerde playlisten worden alleen dan uit de Raumfeld muziekdatabank verwijderd, wanneer de bijpassende playlisten-data op de muziekressource worden verwijderd.
   
  Navigeer met behulp van je databeheerprogramma naar de map op de Raumfeld Base of een netwerk-speler waarin de playlist-data zijn opgeslagen (.wpl, .m3u, .pls).
  Verwijder de data.
   
  Waneer de data op de Raumfeld Bas of een USB-stick waren gearchiveerd, wordt de muziekverzameling binnen enkele seconden geactualiseerd. De playlisten worden voortaan niet meer onder Playlisten > Mijn Muziek weergegeven. Wanneer de data op een netwerk-speler waren gearchiveerd, wordt de verandering pas na enkele uren verwerkt. Je kunt de muziekverzameling ook handmatig opnieuw scannen om dit proces te versnellen.
   
  Hoe kan ik mijn bestaande playlisten in het Raumfeld-systeem importeren?
  Playlisten van de volgende formaten worden in het Raumfeld-systeem geïmporteerd en onder Playlisten > weergegeven:
  Windows playlisten (*.wpl)
  M3U playlisten (*.m3u)
  PLS playlisten (*.pls)
  Om ervoor te zorgen dat je playlisten worden geïmporteerd, sla je ze eenvoudig in een van je usb muziekressourcen, gedeelde mappen of de raumfeld base op.
   
  Hoe synchroon is de weergave van meerdere afspeelapparaten?
  Raumfeld apparaten onder elkaar bereiken perfecte synchronisatie (minder dan 5 milliseconden verschuiving). Dat betekent dat je meerdere Raumfeld luidsprekerparen in een ruimte kunt gebruiken, zonder dat een echo of galm te horen is.
  Hoe tag ik mijn muziekverzameling? Welke tag-formaten worden ondersteund?
  Om relevante informatie zoals artiest, of albumtitel van een nummer weer te geven, gebruikt de Raumfeld-mediaserver de metadata – of tags – van je muziekdata. Zo kun je je muziekverzameling sorteren naar artiest, album of genre.
   
  Er is een veelvoud van gratis software-toepassingen, waarmee je de tags van je muziekdata kunt bewerken. Ook zijn de meeste mediaplayers daartoe in staat.
   
  Mediaplayer:
  Windows Media Player (Windows; alleen MP3, WWMA)
  Winamp (Windows, alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WMA, WAV)
   
  Speciale tag-programma’s:
  MP3-Tag (Windows; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
  MusicBrainz Picard (Windows, Mac OS, Linux; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
  Raumfeld ondersteund de volgende velden  bij de bovengenoemde programma’s:
  Nummer titel van het nummer
  Album album, waarbij het nummer hoort
  Artiest uitvoerende artiest
  Album-artiest artiest die het album heeft samengesteld
  Componist persoon, die het nummer heeft gecomponeerd
  Titelnummer positie van het nummer op het album
  CD-nummer nummer van de CD
  Genre muziekgenre van het nummer
  Datum verschijningsdatum van het nummer
  Cover albumhoes
  Compilation 1, wanneer het nummer onderdeel is van een compilatie.
  Hoeveel ruimtes kan ik met het Raumfeld systeem maximaal met geluid vullen?
  Met Raumfeld kun je muziek tot in 10 ruimtes verdelen. Deze richtlijn hangt overigens wel af van de wijze waarop je het systeem gebruikt alsook van lokale parameters zoals de aard van de woning. Het daadwerkelijke maximale aantal kamers kan ook hoger zijn. Volgende parameters hebben invloed op het maximaal aantal kamers:
  • Hoe minder WLAN-netwerken in je directe omgeving (de buren) aanwezig zijn, des te meer ruimtes zijn mogelijk.
  • Des te minder muren of plafonds tussen de ruimtes liggen, des te meer kamers zijn mogelijk.
  • Hoe lichter het bouwmateriaal van het huis (staalbeton vs. gips), des te meer ruimtes zijn mogelijk.
  • Des te meer kamers met dezelfde muziek worden bespeeld, des te meer kamers kunnen daarmee worden verzorgd.
  Ich sehe mir gerne YouTube Videos an. Kann ich mit Chromecast jetzt auch den Ton von YouTube-Videos drahtlos ausgeben, während ich die Videos sehe?
  Het geluid van YouTube video’s draadloos op Raumfeld speakers afspelen, is onder de volgende voorwaarden mogelijk:

  A: een computer met Windows 10/8.1/8/7 32-bit / Mac OS X 10.9 of hoger / Linux
  B: een actuele versie van de Chrome browser
  C: de Chrome browser met Google Cast extension (indien niet al geïntegreerd)
  D: minstens één Raumfeld systeem met Google Cast is in hetzelfde netwerk aangemeld als de computer met de browser

  Start nu een YouTube video. Dit kan via het “meer”-menu en de optie “streamen” van de Chrome browser. Nu zie je een keuzemenu met alle Raumfeld systemen die gekoppeld kunnen worden.

  Beperkingen:
  Beeld en geluid lopen evt. niet synchroon, maar met een minimaal looptijdverschil Deze oplossing functioneert momenteel niet met de YouTube app voor iOS en Android Tip: Androidgebruikers kunnen de mirroring functie gebruiken om het video geluid draadloos te streamen.

  Dit werkt als volgt:
  Stap 1: instaleer de Google Home app en open vervolgens het linker menu.

  Stap 2: Ga naar “display/audio streamen” en kies het gewenste Raumfeld systeem. Een actieve verbinding wordt in de statusbalk van de smartphone getoond. Deze optie is momenteel niet beschikbaar voor iOS apparaten.

  Stap 3: Ga naar de YouTube app en start een video – het geluid wordt nu draadloos via de geselecteerde Raumfeld speaker.

  NB Ook hier kan het zijn dat beeld en geluid niet helemaal synchroon zijn.
  Woran erkenne ich, ob meine Teufel Streaming/Raumfeld Geräte Chromecast built-in fähig sind?
  Chromecast wordt ondersteund, wanneer een Teufel Streaming/Raumfeld systeem op het bedienpaneel aan de voorkant een Raumfeld logo heeft en er geen externe wifi antenne aan de achterkant is geïntegreerd. Chromecast wordt in ieder geval ondersteund door de Raumfeld Soundbar/Sounddeck en de Teufel Sounddeck Streaming/Teufel Soundbar Streaming.
  Der Setup-Assistent der Teufel Raumfeld App findet nach dem Drücken der Setup-Taste an der Geräterückseite kein Gerät. Im Display steht "Gerät wird gesucht..." oder "Kein Gerät gefunden". Was kann ich machen?
  Wanneer een Teufel Streaming systeem tijdens de setup niet wordt gevonden (melding "Het apparaat wordt gezocht.." verandert niet, of de melding "Niet gevonden" verschijnt). Dit kan meerdere redenen hebben. Hier informeren we je over de meest waarschijnlijke oorzaken en een mogelijke oplossing.

  1) Het is mogelijk dat je thuisnetwerk de identificatie van het apparaat door bepaalde instellingen van je router blokkeert.

  Oplossing: probeer of je thuisnetwerk het apparaat wel kan identificeren wanneer je het Teufel Streaming systeem direct via een LAN-kabel aan de router aansluit en de setup herhaalt.

  2) Het is mogelijk dat andere actieve netwerk apparaten de identificatie storen.

  Oplossing: deactiveer tijdens de setup tijdelijk alle apparaten (bijvoorbeeld smart tv, laptop, computer, smartphones, tablets, AV-receiver) die in het netwerk aangemeld zijn (via LAN of wifi) en reset de router voordat je de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

  3) Is het thuisnetwerk met behulp van switches, repeater of extra accespoints geconfigureerd, dan wordt de identificatie eventueel hierdoor verhinderd.

  Oplossing: start de netwerkapparaten opnieuw, of kies voor uitschakelen/deactiveren tijdens de setup.

  4) Maak je gebruik van een basisstation voor je draadloze vaste telefoon (DECT) en staat dit in de buurt van je router of het Teufel Streaming systeem, dan kan dit je wifi signaal beïnvloeden . Zowel DECT en wifi gebruiken dezelfde frequentie van 2,4 GHz.

  Oplossing: zet het DECT basistation op een andere plaats of schakel de DECT-telefoons tijdelijk uit.
  Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis nach Auswahl des WLAN und Eingabe des Netzwerkschlüssels (WLAN Passwort). Woran kann dies liegen?
  Gebruik je een smart device met firmware Android versie 5.x (Lollipop), dan kan het aan twee instellingen van je smart device liggen.

  1) Het is mogelijk dat de instelling "intelligente netwerkwissel" geactiveerd is. Dit feature verbindt het smartdevice met het mobiele internet wanneer de wifi verbinding zwak is. Omdat Teufel Streaming een constante verbinding met het wifi netwerk nodig heeft, is deze instelling niet mogelijk.

  2) Het is mogelijk, dat de functie "auto IP support" actief is. Deze functie start wanneer het smartdevice heeft vastgesteld dat het thuisnetwerk geen DHCP-support (automatische toekenning van een netwerkadres) aanbiedt. Deze eigenlijk zinvolle functie kan echter niet met Teufel Streaming worden gebruikt, omdat de Teufel Streaming systemen persé een door de router toegekend IP-adres nodig hebben om onafhankelijk met het thuisnetwerk en internet te kunnen communiceren.

  Oplossing: deactiveer de hierboven beschreven features. Zorg er vervolgens voor dat de router DHCP toestaat en start de setup dan opnieuw.
  Die Teufel Raumfeld App zeigt einen "Hoppla"-Hinweis unmittelbar nach der Raumnamen-Vergabe. Im Display steht "Gerät wird konfiguriert". Woran kann dies liegen?
  Het afronden van de setup wordt eventueel door andere netwerkapparaten verhinderd.

  Oplossing: deactiveer tijdens de setup alle apparaten die in het netwerk per LAN of wifi zijn aangemeld (bijv. smart-tv, laptop, computer, andere smartphones/tablets, AV-receiver) en reset de router voordat je weer met de setup begint. Voer de setup uit met een smartphone.

  Let er bovendien op dat de stap "Het apparaat wordt geconfigureerd..." enkele minuten kan duren. Zorg ervoor dat het smartdevice tijdens de configuratie niet in de standby modus overgaat.
  Während der Einrichtung muss das WLAN-Passwort eingeben werden, damit Ihre Geräte im Heimnetzwerk angemeldet werden können. Nach der Passwort-Eingabe erscheint der Hinweis "Passwort falsch, obwohl ich es doppelt überprüft habe. Was kann ich machen?
  Controleer of het wachtwoord nog actueel is. Gebruik niet het wachtwoord van je SIM-kaart, Google account, muziekdienst etc. Teufel Streaming heeft het wachtwoord van je wifi-netwerk, oftewel netwerksleutel nodig.

  Tip I: het wifi wachtwoord/netwerksleutel staat meestal op de achter-/onderkant van je router. Voor zover je dit wachtwoord niet hebt gewijzigd, is dit het benodigde wachtwoord.

  Tip II: de autocorrectie functie van van je smartdevice kan het wachtwoord veranderen. Zet de autocorrectie uit.
  Während der Einrichtung muss in der App das WLAN ausgewählt werden, über welches das System zukünftig eingebunden werden soll. In der Auswahl-Liste wird mein Heimnetz jedoch nicht aufgeführt. Woran kann das liegen?
  Kan je het gewenste wifi netwerk niet selecteren, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier vind je de meestvoorkomende redenen:

  1) Het wifi signaal is op de plek waar het apparaat staat 30% of minder. Omdat dit niet voldoende is voor systemen, wordt het wifi netwerk niet getoond. Een signaal van minder dan 30% leidt tot onderbrekingen bij het afspelen en tot een duidelijk lagere performance.

  Oplossing: het wifi signaal verbeteren of het systeem op een betere plaats zetten. Meer informatie vind je hier

  2) Technisch is het mogelijk om het wifi te verbergen. Deze optie is normaal gesproken in de instellingen van je router te vinden. Heb je deze optie geactiveerd, of is de router zo geconfigureerd dan wordt het wifi netwerk niet in de app getoond. Oplossing: schakel het wifi netwerk op "zichtbaar". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
  Während der Einrichtung zeigt die App die Meldung "Router inkompatibel" an. Woran kann das liegen?
  Verschijnt de melding "Wifi-router is niet compatibel", dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal ligt de oorzaak bij de routerconfiguratie van je thuisnetwerk. Deze configuratie kun je aanpassen. Onderstaande wifi instellingen kunnen voor problemen zorgen:

  1) In de router is de functie "DHCP" (automatische toekenning van een netwerkadres) niet ingeschakeld. Hierdoor kan het systeem zich niet in het thuisnetwerk aanmelden.

  Oplossing: activeer de functie "DHCP" in de instellingen van je router. Let op: de naam "DHCP" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "onbekende systemen afwijzen". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

  2) In de router is een zogenaamde Mac-filter ingeschakeld. Deze filter verhindert dat onbekende apparaten aangemeld kunnen worden. Dit geldt voor alle apparaten die het thuisnetwerk nog niet gebruiken.

  Oplossing: deactiveer de MAC-filter tijdens de setup of voeg het systeem toe aan het rijtje bekende apparaten. Let op: de naam "MAC-filter" kan per fabrikant verschillen en heet daar bijvoorbeeld "alleen bekende apparaten toestaan". Vraag dit evt. bij de fabrikant na.

  3) De router blokkeert de directe communicatie tussen twee of meer apparaten, die met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden. Deze technische "client isolation" instelling is meestal vooraf geconfigureerd en actief bij een gastnetwerk. Raumfeld heeft een directe communicatie nodig om bijvoorbeeld app-commands van een smartphone (bijv. wanneer je op "play" drukt om een song af te spelen) te kunnen ontvangen. Deze instelling wordt vaak vergeten, omdat de smartphone ondanks een actieve isolatie toch van het internet gebruik kan maken.

  Oplossing: gebruik voor Raumfeld niet het gastnetwerk of deactiveer de functie "client isolation". Let op: de naam "client isolation" kan per fabrikant verschillen of is onderdeel van een vooraf geconfigureerde toegang of een te selecteren beveiligingsstandaard. Vraag dit evt. bij de fabrikant na.
  Ik heb de Sounddeck / Soundbar aan mijn tv met een HDMI-kabel aangesloten. Het apparaat wordt herkend, maar er wordt – nooit of zelden – geluid weergegeven. Wat kan ik doen?
  Controleer of jouw tv de standaard HDMI-ARC ondersteunt en of de product verbonden is met deze aansluiting op de tv. In het geval dat jouw tv niet over HDMI-ARC beschikt, gebruik je de meegeleverde optische kabel waarmee je de tv over de optische uitgang met de optische ingang van de product verbindt. Daarna is het belangrijk dat je controleert dat de geluidsinstelling van de tv of de Set-Top-Box is ingesteld op het geluidssignaal PCM / stereo. Deze instelling vind je in het menu van de tv / Set-Top-Box. Als het geluidssignaal bijvoorbeeld over een Set-Top-Box, vervolgens over de tv en dan naar de product wordt gestuurd met je er op letten dat je de juiste configuratie hebt gekozen.
  Ik heb een Raumfeld Soundbar met subwoofer. In de app zie ik de mogelijkheid om de crossover frequentie en het volume van de subwoofer in te stellen. Waar is dit voor?
  in het menu bij “crossover frequentie subwoofer” kun je instellen vanaf welke frequentie de subwoofer de lage tonen van de speakers moet gaan overnemen. Staat de Raumfeld subwoofer in de buurt van de soundbar, laat de frequentie dan op de fabrieksinstellingen ingesteld staan. Staat de subwoofer verder weg, dan kan het zijn dat het geluidsbeeld niet meer harmonisch klinkt. In dit geval raden we je aan om de crossover frequentie in de app aan te passen: is het geluid van de soundbar niet vol genoeg, draai de frequentie dan lager – draai hem hoger wanneer de bas te vlak klinkt.

  Ook is het mogelijk om het volume van de subwoofer afzonderlijk te regelen.
  Waarvoor zijn de knoppen 1-4 op de afstandsbediening?
  De knoppen hebben een tweeledige functie. Bij weergave via HDMI-ARC, AUX of OPT schakel je hier de verschillende Wellenfeld-modi in. Bij weergave via Raumfeld (audiostreaming) functioneren de knoppen 1-4 als preset-knoppen.
  De product heeft een geïntegreerde Wellenfeld-techniek. Wat is dit precies en wat kan het?
  De Wellenfeld technologie die door onze soundengineers in Berlijn is ontwikkeld, heeft vier verschillende geluidsmodi (Stereo, Arena, Theater en Voice) waarmee het geluid precies ingesteld kan worden.
  Bij de instellingen staat een nachtmodus. Welke functie heeft de nachtmodus?
  De nachtmodus reduceert het basvolume en verhoogt tegelijkertijd de spraakweergave. Ideaal wanneer je de buren niet wilt storen.
  Hoe kan ik de tv-aansluiting voor de Soundbar configureren?
  Wil je een andere aansluiting dan de standaard aansluiting, open dan de Raumfeld App en ga naar ‘Kamer-configuratie’ (onder instellingen/kamerconfiguratie/naamkamer/apparaat) en wissel in het pulldown-menu ‘Tv-input’ de gewenste verbinding.
  Hoe kan ik de Soundbar aan mijn tv koppelen?
  Aansluiten kan via HDMI-ARC (aangeraden), optische digitaalkabel (TOS-link) of met een cinch-kabel. De HDMI-ARC aansluiting is standaard in de Soundbar geconfigureerd. Wil je de tv via HDMI-ARC aansluiten, neem dan een HDMI-kabel die compatibel is voor HDMI-ARC. Meer heb je niet nodig voor de configuratie. Wil je de Soundbar via optische digitaalkabel of cinchkabel aansluiten, doe dit dan via de settings van de Soundbar.

  Wil je een andere aansluiting dan de standaard aansluiting, open dan de Raumfeld App en ga naar ‘Kamer-configuratie’ (instellingen/kamerconfiguratie/naamkamer/apparaat) en wissel in het pulldown-menu ‘Tv-input’ de gewenste verbinding.
  Ik vind geen instellingsmogelijkheden voor DTS of Dolby Digital voor de Soundbar. Hoe functioneert dit?
  De Raumfeld Soundbar biedt inderdaad geen decoding van DTS en Dolby Digital aan. Bij de Soundbar is de Wellenfeld technologie verantwoordelijk voor een omhullende klank met surround beleving. Dit is een bewuste keuze omdat formaten als DTS of Dolby Digital bij soundbars slechts een beperkte toegevoegde waarde hebben – door de compacte bouw kunnen deze formaten hier geen overtuigend surroundeffect tot stand brengen.
  Ik heb de Raumfeld Soundbar/Raumfeld Sounddeck via HDMI op mijn tv aangesloten. Wanneer ik via het tv-menu apps als Netflix of Amazon Prime start, hoor ik geen geluid. Hoe moet ik dit instellen?
  Zet het geluid in het tv-menu op PCM-modus (stereo). Biedt je tv de optie PCM (stereo/downmix) niet aan, verbindt de Soundbar dan met een analoge tv-uitgang (bijvoorbeeld de koptelefoon-uitgang).
  De bijbehorende afstandsbediening functioneert niet. Wat kan ik doen?
  Voor ingebruikname dien je het plastic lipje aan de onderkant te verwijderen. Het plastic voorkomt dat de batterij zich tijdens het transport ontlaadt. Met de afstandsbediening in de buurt van de Soundbar houd je vervolgens de knoppen 1 en 4 ca. 10 seconden ingedrukt om de afstandsbediening te activeren.
  Hoe kies ik één van de vier Wellenfeld-modi uit en wat kunnen ze?
  Bij weergave via tv, AUX of OPT kun je gemakkelijk met de knoppen 1-4 de gewenste Wellenfeld-modus kiezen. Je kunt dit ook instellen op de Raumfeld App (instellingen/kamerconfiguratie/naam kamer/naam apparaat/wellenfeld-modus).

  Je hebt de keuze uit vier settings:
  1. Stereo-modus: de klank lijkt op die van een klassieke stereo-set. Kies deze modus voor een pure stereo sound. (Knop 1)
  2. Arena-modus: de drivers aan de zijkant creëren een bijzonder brede geluidsweergave. (Knop 2)
  3. Theater-modus: de Theater-modus produceert een breed geluid met een duidelijke en heldere spraakweergave.(Knop 3)
  4. Voice-modus: bij deze modus ligt de nadruk op de spraakfrequenties. De drivers aan de zijkant van de Soundbar worden hier subtiel voor een breder geluid ingezet. (Knop 4)
  Mijn BOOMSTER/BOOMSTER XL/BAMSTER/BAMSTER PRO/BAMSTER XS/ROCKSTER XS klinkt minder goed op mijn Windows-pc/laptop.
  Waarschijnlijk is de speaker gekoppeld als "apparaat met handsfree functie". Ga naar Instellingen>apparatuur en printer> BOOMSTER (of andere bluetooth speaker). Klik rechts op het apparaat en verwijder het haakje bij "Handsfree functie".
  Waar kan ik de Raumfeld subwoofer het beste neerzetten?
  Optimaal is een opstelling vóór de luisterpositie, op dezelfde hoogte als de Soundbar – bijvoorbeeld links of rechts van de Soundbar. Is dit niet mogelijk, kies dan een andere opstelling; het platte design van de subwoofer kan namelijk indien gewenst ook onder de bank of een dressoir geplaatst worden. Probeer op welke plek de subwoofer het beste klinkt of zet de “Phase”- schakelaar aan de achterkant op “180”.
  Hoe kan ik de levels van de subwoofer instellen?
  De levels van de subwoofer pas je individueel in de Raumfeld App aan (instellingen/kamerconfiguratie/naam kamer/apparaat).
  Aan de achterkant van de Raumfeld subwoofer bevinden zich verschillende schakelaars en knoppen. Waar zijn deze voor?
  De Raumfeld subwoofer biedt de volgende instellingen:

  • “Phase“-schuif: hiermee verbeter je het uitgaande signaal van de subwoofer. Verander de instelling wanneer de subwoofer als gevolg van de ruimtelijke indeling dreunt of ongewoon klinkt.
  • Draaiknop “Sub Level“: (alleen wanneer het systeem met kabels is aangesloten) Hiermee stel je de gevoeligheid (volume) van het inkomende signaal in. Is het systeem draadloos aangesloten, stel het dan via de Raumfeld App in.
  • Draaiknop “High Pass“: deze instelling filtert alle frequenties die lager zijn dan de standaard ingestelde frequenties. Bijvoorbeeld: staat de regelaar op 50 Hz, dan worden de frequenties lager dan 50 Hz niet weergegeven. Voor een ongefilterde weergave van de bas raden wij aan de subwoofer op 20 Hz in te stellen.
  Is een actieve subwoofer alleen voor 5.1 of ook voor stereo te gebruiken?
  Door de in home cinema-receivers/versterkers geïntegreerde luidspreker-/bass management functioneert de subwoofer zowel in stereo, Dolby Surround en Digital-modus. De passende luidspreker setup moet echter bij vele receivers voor alle bronnen apart worden ingesteld, bijv. bij cd-weergave alleen Front zonder woofer en bij Dolby Surround videoweergave Front-luidsprekers + subwoofer.
  Waarom schakelt mijn actieve subwoofer zich niet automatisch aan?
  Vele AV-receivers/versterkers geven de bassignalen via de subwoofer voorversterker-uitgang zo zachtjes door, dat de subwoofer niet automatisch aanspringt, omdat hij het zwakke signaal niet als 'aan' schakeling interpreteert. Om ervoor te zorgen dat de subwoofer zich in de automatische modus correct aan- en uitschakelt, raden we je aan, de volumeregelaar op de subwoofer slechts tot 1/3 of ½ van de maximale waarden open te draaien en het volume op de receiver te verhogen. Deels tot een maximum (+ 10dB of + 12 db). Nu moet de subwoofer naar behoren functioneren.
  Welke voordelen heeft een actieve subwoofer?
  1.       Je ontlast je versterker/receiver en verkrijgt daardoor meer dynamiek.
  2.       De actieve subwoofer biedt de mogelijkhed, het volume apart van de andere luidsprekers in te stellen.
  3.       Alleen een actieve subwoofer is direct aan de subwoofer-aansluiting van een home cinema-receiver aan te sluiten.
  Hoe sluit ik mijn volactieve Teufel-systeem aan een AV-receiver aan?
  Alhoewel het Teufel-systeem volactief is, kun je deze ook deelactief samen met een AV-receiver inzetten. Je kunt het als een normaal luidsprekersysteem aansluiten: de vijf satellieten middels luidsprekerkabels aan de bijpassende luidsprekeruitgangen Front R/L, Rear R/L en center van de AV-receiver/versterker en de subwoofer van de Front R-ingang middels een mono-cinch-kabel aaan de Sub Out-uitgang van de AV-receiver/versterker.
   
  Opmerking:
  Bij het gebruik van de Front R-ingang wordt de Auto On/Standby-schakeling aangesproken. De subwoofer verkrijgt ook via dit kanaal het volwaardige subwoofer-signaal.
   
  Wanneer de AV-receiver/versteker voorversterkeruitgangen voor alle kanalen aanbiedt (Front R/L, Rear R/L, center en subwoofer) is de Teufel-set ook middels drie cinch-kabel-paren aan de subwoofer en de satellieten middels luidsprekerkabels aan de subwoofer aan te sluiten. We raden echter de eerstgenoemde variant aan.

  Gerelateerde producten

  Onze website maakt gebruik van cookies
  Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.