8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL
 • 2Raumfeld High End CL

2Raumfeld High End

Stel je voor… overal in huis het beste geluid
Compleet systeem voor meerdere ruimten
(2)
Teufel Stereo L
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Mogen we voorstellen
Met de 2Raumfeld High End, stream je in twee kamers muziek in de hoogste kwaliteit. Draadloze speakers van Raumfeld zijn speciaal ontworpen om elke ruimte in je woning te voorzien van hifi-geluid op elk volume in kristalheldere geluidskwaliteit.
Alle specs en features op een rij
 • Compleet systeem voor meerdere ruimten
 • Hifi-geluid op elk volume in kristalheldere geluidskwaliteit
 • Raumfeld Speaker L, Cube, Base en Controller
 • Digitale muziekbestanden streamen in de hoogste kwaliteit
 • Uniek in klank, design en gebruiksgemak
 • Android en iOS streaming
Dit vinden andere van ons
(4.5 van 5 bij 2 reviews)
Alle reviews
Features

Onze technologieën op een rij

USB
Je bent op zoek naar een compleet systeem met draadloze speakers voor meerdere ruimten: woonkamer, werkkamer, keuken, badkamer? Dan is de 2Raumfeld High End de ideale upgrade voor jouw woning. Stel je voor… overal in huis het beste geluid. Draadloze speakers van Raumfeld zijn speciaal ontworpen om elke ruimte in je woning te voorzien van hifi-geluid op elk volume in kristalheldere geluidskwaliteit.

Compleet systeem voor meerdere ruimten

Deze complete streaming set voor twee ruimten, bestaat uit de Raumfeld Stereo L en Cubes.

De hele set kan met de gratis Raumfeld App worden bediend. De App kun je gratis downloaden uit de iTunes of Google Play store. Met de gratis App kun je ook muziekbestanden op je smartphone of tablet (iOS en Android) direct afspelen op de Raumfeld speakers. Zo heb je overal in huis toegang tot je eigen muziekverzameling en over een groot aantal streamingdiensten. Met Raumfeld kies je zelf, welke artiest, album, genre of internetradio je wilt afspelen. En met deze set - in een multiroom opstelling - kies je heel eenvoudig in welke kamer je welke muziek met welk volume wilt afspelen.

Met de meegeleverde Raumfeld netwerk versterker Expand zorg je voor de best mogelijke prestaties van de 2Raumfeld High End. De Expand garandeert een onovertroffen draadloze betrouwbaarheid en een briljante geluidsweergave in meerdere ruimten. Met één druk op de knop worden de Raumfeld Stereo L en de Stereo Cubes in een afzonderlijk Raumfeld netwerk met elkaar verbonden.

Digitale muziekbestanden streamen in de hoogste kwaliteit

Raumfeld speakers bieden een onwijs goede geluidskwaliteit: zeer lage ruis, hoge resolutie en een dynamische geluidsweergave. De speakers hebben een zeer goede signaal/ruis verhouding, waarmee Raumfeld Speakers binnen de muziekstreaming techniek op een high-end niveau zijn gebracht.

Waarom Raumfeld?

Omdat met draadloze speakers van Raumfeld muziekluisteren op een hoger niveau wordt beleefd. Raumfeld speakers beschikken namelijk over een ingebouwde Class D versterker, een uniek design, comfortabele bediening en Raumfeld speakers spelen jouw digitale muziekbestanden in de hoogste kwaliteit draadloos af.

Hoe? Door het gebruik van de nieuwste streaming technologie en door de jarenlange ervaring van luidsprekerfabrikant Teufel en de innovatieve kracht van streaming-specialist Raumfeld. Met luidsprekers van Raumfeld luister je dus draadloos in super hoge kwaliteit naar al je favoriete muziekbestanden! Daarom zijn Raumfeld speakers uniek in klank, technologie en design.

Specificaties

Raumfeld Stereo L met een passieve en een actieve vloerstaande wifi luidspreker met ingebouwde, zeer efficiënte eindversterker met 170 Watt (Sinus) vermogen
 • Raumfeld Cubes met een passieve en een actieve - met ingebouwde, zeer efficiënte eindversterker met 70 Watt (Sinus) vermogen met Bi-amping technologie - boekenkast luidspreker
 • High-end geluidsweergave (24 Bit, 192 kHz) dankzij de High End Cirrus Logic DAC
 • Muziek streamen met Android (vanaf versie 2.2) apparaten en iOS apparaten (iPod touch, iPad, iPhone)
 • Multiroom-streaming: te bedienen met de gratis Raumfeld App voor Android of iPhone
High Fidelity Streaming
Met Raumfeld wifi-speakers krijg je toegang tot miljoenen songs en geniet je van een hifi-geluidskwaliteit. De speakers met geïntegreerde versterker garanderen een lossless geluidsoverdracht. Raumfeld’s high-end design, inhouse in Berlijn ontwikkeld, krijgt regelmatig lovende recensies in de vakpers.
Streaming WiFi Teufel Raumfeld

Muziek van iedere geluidsbron

Met Raumfeld luister je naar streamingdiensten of je eigen muziekverzameling – alle gangbare audioformaten worden ondersteund. Je kunt er zelfs je platenspeler op aansluiten om zo je albums naar al je Raumfeld speakers te streamen.

Multiroom en multimusic

Luister naar dezelfde of verschillende songs op een of meerdere speakers. Met de Raumfeld Connector netwerkplayer is het zelfs mogelijk om je muziek via je stereo-installatie te streamen. Alle Raumfeld speakers communiceren draadloos met elkaar.
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1

De Raumfeld app

Blader door je muziekbibliotheek, regel het volume voor de verschillende luisterzones, maak een playlist of stel de tijd in van de sleeptimer. Het kan allemaal met de app.
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1

Setup

De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.
  Aansluiten
  Download app
  Streamen
Teufel Streaming WiFi Raumfeld WLAN Multiroom 1
Dubbele performance

De Expand is uitgerust met twee verstelbare antennes. Deze zorgen voor een uiterst betrouwbare en snelle overdracht van audiodata. Dankzij de externe montage van de twee antennes wordt een grote reikwijdte van het draadloze net mogelijk gemaakt. Daarmee is de Expand perfect voor multiroom audiostreaming in woningen waarbij de systemen op grotere afstand van de router geïnstalleerd zijn.

Multiroom audiostreaming tot in perfectie

Met de Raumfeld Expand kunnen ook muziekbestanden met een hoge resolutie snel, betrouwbaar en zonder kwaliteitsverlies worden afgespeeld. Met de Expand is een ultieme ervaring van kwaliteitsgeluid ook in een multiroom opstelling mogelijk.

De Raumfeld Expand managet tot maximaal 200.000 tracks, waardoor je m.b.v. de Raumfeld Controller App altijd en snel toegang hebt tot al je playlists en favorieten – onafhankelijk van de luisterruimte waarin je de muziek wilt beluisteren.

De Expand is voorzien van een USB-poort, waarop een externe harde schijf kan worden aangesloten. Bovendien scant de Expand ook een NAS opslag en DLNA/UPnP mediaservers met compatibele muziekbestanden.

Professionele geluidsweergave voor iedereen

Zodra de Expand met de router is verbonden, herkent hij automatisch reeds geïnstalleerde Raumfeld systemen. Later kunnen meerdere Raumfeld systemen met één druk op de knop worden geïntegreerd.

Basisstation en centraal punt, wanneer je een audionetwerk voor twee of meerdere ruimtes plant. De Raumfeld Base produceert een onafhankelijk, parallel WLAN uitsluitend voor audiostreaming. 160 GB opslagcapaciteit. Via USB en externe USB 2.0 harde schijf uit te breiden. Bandbreedte voor muziekoverdracht zonder verlies van data. Verzorgt elke ruimte met muziek uit je verzameling danwel uit het internet. Alle setup-instellingen worden automatisch met een druk op de knop overgedragen.

Je bestaande 1Raumfeld kun je te allen tijde met een Raumfeld Base uitbreiden.
Deze comfortabele draadloze afstandsbediening van je audiosysteem stuurt elke functie aan elk Raumfeld-apparaat aan – onafhankelijk van je locatie. Presenteert netwerk-bronnen in een overzicht, vat titels in een overzichtelijke bibliotheek samen. Geeft in het netwerk aanwezige (bijv. in iTunes gemaakte) playlisten weer. Maakt steeds een actuele lijst van laatst gehoorde nummers, radiozenders en playlisten.

Toont actueel gespeelde muziektitels – voor snelle optische feedbacj van de weergavestatus in elke ruimte. Ligt goed in de hand. Opladen in oplaadstation: bij het laden heeft het display een grotere weergave, zodat ook van wat verder weg goed te herkennen is welk nummer je nu hoort.

Afstandsbedieningen voor elk familielid/elke ruimte: je kunt aan je bestaande Raumfeld-systeem zoveel extra Controllers bestellen als je wilt.
Raumfeld Stereo L

Zo'n innovatieve en mooi vormgegeven luidsprekerset als de Stereo L zie je zelden. De Stereo L is namelijk alles wat je je kunt wensen. En meer! De nieuwe Stereo L is immers een noviteit: actieve high end vloerstaande luidsprekers, in futuristisch design met complete streaming functionaliteit, betere soundperformance dankzij de bredere basreflexpoort en door het gebruik van dezelfde elektronica als in de Connector levert de nieuwe Stereo L draadloze muziekweergave op high end niveau. Alsjeblieft!

Muziek streamen is het nieuwe muziek luisteren.
Je bent een gadgetfreak en blijft graag op de hoogte van wat er allemaal op de markt komt. Hetstreamen van je muziek klinkt voor jou daardoor niet nieuw in de oren. Het ding is alleen, dat je bij jou thuis alleen maar op kleine schaal muziek streamt, of misschien zelfs nog helemaal niet.

Nog niet, want dat muziek streamen het nieuwe muziek luisteren is, staat wel vast. Ook voor jou! Waarom zou je dan niet meteen voor een speakerset kiezen die klaar is voor de toekomst? Waarom niet kiezen voor luidsprekers die ervan uitgaan dat jij je muziek digitaal hebt opgeslagen? Jij wil toch ook nu iets kopen waarvan je over 10 jaar of langer nog steeds veel plezier hebt?

De Stereo L heeft een zeer goede signaal/ruis verhouding*, waarmee de Stereo L binnen de muziekstreaming techniek op een high-end niveau is gebracht. Met de Stereo L luister je dus draadloos in super hoge kwaliteit naar al je favoriete muziekbestanden!

Bye bye cd-kast, hallo digitale wereld!
Vandaag de dag staat jouw muziek niet meer in een cd-kast, maar is deze ergens digitaal opgeslagen. Muziek wordt daardoor steeds minder tastbaar, maar wel vele malen flexibeler. Je kunt nu namelijk je muziek veel makkelijker ergens mee naar toe nemen, je eigen playlists samenstellen en je hebt supersnel toegang tot nieuw muziek. Het voordeel van de digitale opslag van jouw muziek is tevens dat deze via WiFi is door te sturen. Je kunt nu draadloos muziek vanaf je iOS of je Android telefoon/tablet naar de Stereo L sturen. Geen draden meer in de woonkamer, maar simpelweg de WLAN-verbinding activeren op de Stereo L.

Minimalisme met maximaal geluid bij jou thuis
De Stereo L heeft een extra luxe. We hebben namelijk een versterker ingebouwd. Zo blijft in jouw huiskamer alles netjes opgeruimd en heb je eigenlijk alleen de speakers en jouw digitale muziek nodig om van het geluid te kunnen genieten. Mocht je bovendien via de Stereo L geluid willen weergeven van de tv, een MP3-speler of iPod, dan kan dat ook! Je sluit de extra geluidsbron gewoon aan de achterkant met een kabel aan. Dat wat je krijgt te horen – of je nu muziek streamt of een externe bron hebt aangesloten – is adembenemend.

De beide speakers van de Stereo L kunnen ook als passieve luidsprekers worden gebruikt en direct met een luidsprekerkabel aan de versterker of AV-receiver worden aangesloten.

Praktisch gebruik in jouw woning
Natuurlijk wil je de Stereo L op een handige manier kunnen bedienen. Gebruik de Raumfeld app die in de App Store en Google Play gratis is te downloaden. De App geeft je snel toegang tot jouw muziekverzameling en internetradio.

Goed te weten is ook, dat de Stereo L onderdeel uitmaakt van de Raumfeld serie Luidsprekers uit deze serie kunnen elkaar makkelijk aanvullen. Zo kun je kamer voor kamer uitrusten met een Raumfeld systeem. Het voordeel is dat je jouw muziek uiteindelijk in de hele woning kunt streamen. Bijvoorbeeld tegelijkertijd in de slaapkamer, woonkamer en keuken. Je hoort dan overal dezelfde muziek. Je kunt natuurlijk ook in elke ruimte wat anders afspelen. Hoe gezinsvriendelijk is dat?!

Om voor de Stereo L te kiezen, hoef je geen waaghals of held te zijn. Diegene die voor de Stereo L kiest, is gewoon erg slim bezig!

Specificaties
 • Actieve vloerstaande WLAN luidsprekers
 • High-end geluidsweergave (24 Bit, 192 kHz) dankzij de High End Cirrus Logic DAC**
 • Muziek streamen met Android (vanaf versie 2.2) apparaten en iOS apparaten (iPod touch, iPad, iPhone)
 • Twee 170 mm woofer met stabiele, lichte carbon-membraan, een 130 mm mid range chassis en een grote 28 mm tweeter
 • Buitengewoon goed geluid dankzij uitstekende chassisuitrusting en perfecte afstemming
 • Multiroom-streaming: aan te sturen met de gratis Raumfeld App voor Android of iPhone
 • Ingebouwde, zeer efficiënte eindversterker met 170 Watt (Sinus) vermogen
 • Exclusief design dat zeer goed in de woonruimte is te integreren
 • Muziek streamen met Android en iOS apparaten
* Signaal/ruis verhouding = de verhouding tussen het audio signaal en de ruis die de versterker produceert. Met een signaal/ruis verhouding van 60 dB hoor je een zachte ruis, een signaal/ruis verhouding van rond de 90 dB heeft nog minder ruis. De Stereo L beschikt over een signaal/ruis verhouding van maar liefst 128 dB!

**High End Cirrus Logic DAC = signalen worden van Digitaal naar Analoog omgezet, hoe hoger het aantal bits, hoe beter het digitale signaal wordt omgezet.
Hifi streaming
Met Teufel Streaming krijg je toegang tot miljoenen songs van Spotify of andere streamingdiensten en geniet je van een geweldige sound in cd-kwaliteit. Je bedient alles gemakkelijk met de Teufel Raumfeld app op je telefoon. De speakers hebben een geïntegreerde versterker , waardoor je geen extra apparten meer nodig hebt. De streaming speakers zijn inhouse in Berlijn ontwikkeld.

Muziekbronnen
Outside beauty, inside jukebox
De nieuwe streaming speakers hebben zo veel streamingdiensten, internetradiozenders en podcast als geen ander streamingsysteem. Ontdek alle muziekbronnen van onze drie streaming technologieën.
Spotify Music Streamingdienst
Tunein
Soundcloud
Napster
Napster
Napster
Napster
Compact disc
Vinyl
TV Sound
Lokale Files
 

Lokale Files

Spotify
Een van de meest populaire streamingdiensten met miljoenen songs, playlists, luisterboeken en podcasts met een bitsnelheid tot 320 kbps (bijna cd-kwaliteit). Spotify is ook beschikbaar op veel apparaten als smart tv's .

 

Lokale Files

Tune In
De streamingdienst uit San Francisco. Luister naar meer dan 100.000 lokale en internationale radiozenders met een bitsnelheid tot 128 kbps (FM radio kwaliteit).

 

Lokale Files

Soundcloud
De onafhankelijke streamingdienst uit Berlijn. Ontdek nieuwe songs van nieuwkomers of supersterren. Met SoundCloud kun je vrienden en artiesten volgen. De bitsnelheid is afhankelijk van de geüploade kwaliteit.

 

Lokale Files

Napster
Een van de oudste streamingdiensten überhaupt. Stream miljoenen songs, playlists luisterboeken en podcasts met een bitsnelheid tot 192 kbps.

 

Lokale Files

Tidal
Stream miljoenen songs met een lossless kwaliteit en een bitsnelheidt tot 1411 kbps (echte cd-kwaliteit).

 

Lokale Files

Chromecast built-in
Streamen is veel gemakkelijker geworden: uit een aanbod van meer dan 100 muziek apps stream je direct naar één of meerdere Raumfeld speakers.

 

Lokale Files

USB
Verbind je USB-stick of harde schijf met je Teufel Streaming speaker en speel je eigen muziekbibliotheek af via de Teufel Raumfeld app. Ondersteunde audioformaten: MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA, M4A met AAC of Apple Lossless. Tot 24 Bit/96 kHz. Meer informatie in de Streaming handleidiing.

 

Lokale Files

Compact Disc
Verbind een cd-speler via een cinch-kabel met de Teufel Streaming speaker en stream de muziek lossless, bijvoorbeeld naar een andere kamer.

 

Lokale Files

Vinyl
Verbind een platenspeler via cinch-kabel met je Teufel Streaming speaker en stream de muziek lossless, bijvoorbeeld naar een andere kamer.

 

Lokale Files

TV sound
Verbind je tv via cinch (of HDMI bij de Soundbar of Sounddeck) en luister naar een lossless tv-sound via je Teufel Streaming speaker.

Multiroom
Muziek door heel je huis

Alle Teufel Streaming speakers kun je dankzij de Raumfeld-technologie met elkaar verbinden. Luister via meerdere speakers naar dezelfde of andere muziek in verschillende ruimtes. Met de Teufel Raumfeld app bedien je de luisterruimtes, het volume en nog veel meer. Gemakkelijk en overzichtelijk.

Streaming multiroom
Streaming Multiroom
De Teufel Raumfeld app
Blader door je muziekbibliotheek, regel het volume voor de verschillende luisterzones, maak een playlist of stel de tijd in van de sleeptimer. Het kan allemaal met de app.
 • Teufel Streaming WiFi Raumfeld App
 • Teufel Streaming Spotify Music Streamingdienst
  Teufel Raumfeld Spotify
 • Raumfeld

  Met de Teufel Raumfeld app luister je naar muziek in cd-kwaliteit, zonder dat je gestoord wordt door telefoontjes of berichtjes. Je kunt muziek van je pick-up of cd-speler restreamen naar een speaker. Ook muziek op je telefoon, USB of harde schijf speel je af via de app.

 • Spotify

  Spotify luisteren? Dat kan via bluetooth of wifi, maar ook via Spotify Connect. Zo profiteer je van de features van de Spotify App. In een mum van tijd switch je de muziek van je smartphone naar je speaker – zonder break.

Setup
De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een smart device (Android/iOS) en een actuele router om je Teufel Streaming speaker te kunnen gebruiken. De setup assistent van de Teufel Raumfeld app helpt je stap voor stap.  

Inhoud levering

 • Luidsprekerkabel (2m) voor Raumfeld Cube
 • Stroomkabel voor Raumfeld Cubes
 • Raumfeld Stereo Cube - Master
 • Raumfeld Stereo Cube - Slave
 • Raumfeld Controller
 • loading port for Raumfeld Controller
 • Raumfeld Base
 • Raumfeld actieve Stereo L (Stk.)
 • Stroomkabel
 • Luidsprekerkabel 5m voor Raumfeld
 • Raumfeld passieve Stereo L (Stk.)

Technische details

Raumfeld Base
Raumfeld Base
Raumfeld Base
Aansluitingen
Wifi Ja
Wifi WLAN IEE 802.11g Access Point
LAN Ja
LAN 2
USB 2.0 2
Elektronica
Harde schijven capaciteit 160 GB
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11g
WLAN-overdrachtssnelheid 54
Maximale WLAN actieradius 30,00 m
WLAN-beveiliging WPA/WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Afmetingen
Diepte 15,50 cm
Breedte 17,50 cm
Hoogte 4,00 cm
Gewicht 0,68 kg
Raumfeld Controller
Raumfeld Controller
Raumfeld Controller
Aansluitingen
Wifi Ja
Wifi Ja
USB 1.1 1
Sensor Bewegingssensor
Aansluitingen Stroomaansluiting
Aansluitingen controller Stroomaansluiting, USB 1.1
Weergave
MP3 Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
En verder... ASF, M4A
Elektronica
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11g
WLAN-overdrachtssnelheid 54
Maximale WLAN actieradius 30,00 m
WLAN-beveiliging WPA/WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Spanning 130 - 230 V AC, 50 - 60 Hz, automatische spanningskeuze Volt
Standby-functie Ja
Maximaal verbruik 2 Watt
Type batterij Lithium-ionen
Batterij duur 5
Maximale duur opladen batterij 6
Display Ja
Resolutie display 480 x 272 pixel
Touchscreen display Capabel
Grootte display 5,4 x 9,5 cm
Afmetingen
Diepte 18,00 cm
Breedte 8,00 cm
Hoogte 5,50 cm
Gewicht 0,31 kg
Raumfeld passieve Speaker L Mk2 (Stk.)
Raumfeld passieve Speaker L Mk2 (Stk.)
De 'Slave' luidspreker van het Stereo L paar is precies hetzelfde als de 'Master'. In de Master is echter de complete elektronica inclusief versterker voor beide vloerstaande luidsprekers ingebouwd. De verbinding tussen de twee boxen verloopt middels een meegeleverde luidsprekerkabel (5 meter).
Raumfeld passieve Speaker L Mk2 (Stk.)
Luidsprekers
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing bassreflex
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 88 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 25 Watt
SPL 108 dB/1m
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 40 - 20000 Hz
En verder... geen versterker/AV receiver nodig
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 28,00 mm
Tweeter (materiaal) Stof
Mid range (aantal per speaker) 1
Mid range (doorsnede) 130,00 mm
Mid range (materiaal) Cellulose, gelaagd
Woofer (aantal per speaker) 2
Woofer (doorsnede) 170,00 mm
Woofer (materiaal) Carbon
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Basreflex
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, mat
Compensatieopeningen 1
Compensatieopeningen (positie) Onderkant
Voorzet afneembaar Ja
Spikes Ja
Statief geïntegreerd Ja
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
Geschikt voor bananenstekker Ja
Maximale doorsnede kabel 4,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Aansluitingen
High Level luidsprekeringangen 1
Afmetingen
Diepte 32,00 cm
Breedte 22,00 cm
Hoogte 114,50 cm
Gewicht 24,20 kg
Anders Measurements of base: 32 cm deep, 25 cm wide, 2 cm high
Raumfeld Stereo Cube - Master
Raumfeld Stereo Cube - Master
Compacte WLAN stereo hifi speaker met 2-kanaals-coaxial systeem en Bi-Amping technologie en innovatieve Double-BassReflex systeem met grote subwoofer voor krachtige basweergave. De master beschikt over een ingebouwde versterker en de WLAN module. De master wordt door middel van een speciale kabel met de slave speaker verbonden, waardoor er bij de weergave van audio geen tijdsverschil ontstaat tussen de twee speakers.
Raumfeld Stereo Cube - Master
Luidsprekers
Akoestisch principe 2-kanaals
Frequentiebereik van/tot 62 - 20000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 28,00 mm
Tweeter (materiaal) Stof
Mid range woofer (aantal per speaker) 1
Mid range woofer (doorsnede) 130,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Glasfiber
Akoestisch principe 2-kanaals
Opbouw behuizing Open
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, mat
Voorzet afneembaar Ja
Schroefgat diameter 6,00 mm
Bi-Amping/Bi-Wiring Ja
Aansluitingen
Wifi Ja
Wifi 1
LAN Ja
LAN 1
Cinch-ingang stereo 1
Minijack uitgang 6,3 mm 1
USB 2.0 1
Weergave
MP3 Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
Ondersteunde samplingrates tot 192 kHz
En verder... Gapless playback wordt ondersteund.
Radio
Internetradio Ja
Elektronica
Maximaal aantal nummers 150000
Maximaal aan nummers met Base / Expand onbegrensd
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11b/g/n
WLAN-beveiliging WPA, WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 2.0
Versterkerkanalen 2
Maximaal vermogen output tweeter-kanaal 45 Watt
Maximaal vermogen output woofer-kanaal 45 Watt
Maximaal sinusvermogen tweeter-kanaal 40 Watt
Maximaal sinusvermogen woofer-kanaal 40 Watt
Multi-room Ja
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 2 Watt
Maximaal verbruik 175 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Afmetingen
Diepte 19,50 cm
Breedte 19,50 cm
Hoogte 19,50 cm
Gewicht 4 kg
Raumfeld actieve Stereo L (Stk.)
Raumfeld actieve Stereo L (Stk.)
Raumfeld Speaker L is perfect geschikt voor muziekliefhebbers met hoge eisen aan geluid, die bewust van muziek willen genieten en dat in grote ruimtes, die krachtig met geluid moeten worden voorzien. Een klankbeeld van hoge resolutie, hoge dynamiek en de overtuigende, lage basweergave zijn de bijzondere kenmerken van deze streaming luidsprekers van hoog akoestisch niveau.

3-kanaals techniek voor analytisch high end geluid in professionele audiokwaliteit. De ingebouwde digitale Watt-versterker en de digitaal/analoog-schakelaar van Cirrus Logic zijn perfect aan dit luidsprekerpaar aangepast.

De geïntegreerde WLAN-ontvanger en versterker bevinden zich in de behuizing van de Master-box (box met volumeregelaar). Via de cinch-ingang sluit je mobiele audiobronnen aan, bijv, tv, iPod, MP3-speler. De Speaker L heeft een USB 1.1-poort, ethernet-aansluiting en wordt  geleverd met 5 m luidsprekerkabel en een 3 m lange stroomkabel.

Voor geconcentreerd luistergenot bij de hoogste eisen is de Raumfeld Speaker L precies dat wat je zoekt. De muziek klinkt precies zo, zoals de artiest het had gedacht. Onvervalst, helder, dynamisch. En bovendien draadloos...

3e generatie


Raumfeld actieve Stereo L (Stk.)
Luidsprekers
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing bassreflex
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 88 dB
min. aanbevolen versterkervermogen 25 Watt
SPL 108 dB/1m
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 40 - 20000 Hz
En verder... Ook als passieve luidspreker te gebruiken.
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 28,00 mm
Tweeter (materiaal) Stof
Mid range (aantal per speaker) 1
Mid range (doorsnede) 130,00 mm
Mid range (materiaal) Cellulose, gelaagd
Woofer (aantal per speaker) 2
Woofer (doorsnede) 170,00 mm
Woofer (materiaal) Carbon
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Basreflex
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, mat
Compensatieopeningen 1
Compensatieopeningen (positie) Onderkant
Voorzet afneembaar Ja
Spikes Ja
Statief geïntegreerd Ja
Magnetische afscherming Ja
En verder... Voorzet wordt met magneten bevestigd
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
Geschikt voor bananenstekker Ja
Maximale doorsnede kabel 4,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Aansluitingen
Wifi Ja
Wifi 802.11b/g/n
LAN Ja
LAN 1
Cinch-ingang stereo 1
High Level luidsprekeringangen 1
High Level luidspreker-uitgangen 1
USB 2.0 1
Weergave
ASF Ja
MP3 Ja
WAV Ja
AAC Ja
FLAC Ja
OGG Ja
Apple Lossless Ja
Ondersteunde samplingrates tot 192 Khz
En verder... Gapless playback wordt ondersteund
Radio
Internetradio Ja
Sleeptimer Ja
Elektronica
Maximaal aantal nummers 150000
Maximaal aan nummers met Base / Expand onbegrensd
Infrastructuurmodus Ja
WLAN-standaard 802.11b/g/n
WLAN-beveiliging WPA, WPA2
10/100-Mbit/s ethernet Ja
Versterker - technologie Class D
Versterker-configuratie 2.0
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 200 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 165 W
Multi-room Ja
En verder... Geen extra versterker/AV-receiver nodig.
Spanning 230 Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik 2 Watt
Maximaal verbruik 420 Watt
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Geïntegreerde DSP Ja
Compatibiliteit
Android Ja
iOS Ja
Raumfeld Ja
Afmetingen
Diepte 30,00 cm
Breedte 22,00 cm
Hoogte 114,50 cm
Gewicht 27,50 kg
Anders Measurements of base: 32 cm deep, 25 cm wide, 2 cm high
Raumfeld Stereo Cube - Slave
Raumfeld Stereo Cube - Slave
Compacte WLAN stereo hifi speaker met 2-kanaals-coaxial systeem en Bi-Amping technologie en innovatieve Double-BassReflex systeem met grote subwoofer voor krachtige basweergave. De slave wordt door middel van een speciale kabel met de master speaker verbonden, waardoor er bij de weergave van audio geen tijdsverschil ontstaat tussen de twee speakers.
Raumfeld Stereo Cube - Slave
Luidsprekers
Frequentiebereik van/tot 62 - 20000 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 1
Tweeter (doorsnede) 28,00 mm
Tweeter (materiaal) Stof
Mid range woofer (aantal per speaker) 1
Mid range woofer (doorsnede) 130,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Glasfiber
Akoestisch principe 2-kanaals
Opbouw behuizing Open
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, mat
Voorzet afneembaar Ja
Diameter statiefbevestiging 6,00 mm
Bi-Amping/Bi-Wiring Ja
Aansluitingen
Minijack ingang 6,3 mm 1
Afmetingen
Diepte 19,50 cm
Breedte 19,50 cm
Hoogte 19,50 cm
Gewicht 3,50 kg

Recensies & reviews

2Raumfeld High End review of icreate
2Raumfeld High End review of icreate
"Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit"
icreate 14.10.2015

Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit

De producten van het Duitse merk Raumfeld zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Raumfeld is een leverancier van audiosystemen waarmee je muziek eenvoudig streamt naar alle kamers in je huis, draadloos en zonder kwaliteitsverlies. Of je nu in de huiskamer zit of nog lekker in bed ligt: in alle ruimtes waar je de speakers hebt staan, geniet je van audio in hifi-kwaliteit.


Meerdere luisterzones in huis

Je kunt de Raumfeldsystemen opstellen in verschillende kamers en zo een of meer zogenaamde luisterzones creëren. Je digitale muziekbibliotheek, internetradiostations of streaming muziekdiensten als Spotify of Apple Music: alles stream je naar de Raumfeld-speakers overal in je huis. Je kunt ervoor kiezen om overal in huis hetzelfde muziekje te draaien: wel zo fijn als je door je huis loopt. Maar het is ook mogelijk om in verschillende ruimtes verschillende nummers af te spelen. Dat is echt een uitkomst als je gezinsleden heel verschillende muziekvoorkeuren hebben.


Raumfeld stelt hoge kwaliteitseisen

Raumfeld werd in 2008 door twee audiofielen opgericht, toen al met de overtuiging dat streaming de toekomst is voor muziek. Maar dan zonder consessies te willen doen aan de kwaliteit ervan. ’Ons systeem speelt muziek af met een geluidskwaliteit die even transparant, dynamisch en meeslepend is als die van een traditioneel bekabeld hifi-systeem’, zegt Clemens Rumpf, Product Manager bij Teufel & Raumfeld. Niet alleen aan de geluidskwaliteit stelt Raumfeld hoge eisen, ook aan het totaalplaatje is gedacht: de luidsprekers zijn elegant vormgegeven en vormen een aanvulling op je interieur.


Eenvoudig te bedienen met de Raumfeld-app

De systemen kunnen centraal worden bediend vanaf je iPhone of iPad: je hoeft alleen maar de gratis app van Raumfeld te downloaden in de App Store. De app werkt als een digitale afstandsbediening.

 


Lees de hele review hier:
2Raumfeld High End review of SFT
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of SFT
'Zeer goed'
SFT 04/2010
'Na het aanschakelen, volstaat een druk op de knop om de componenten met elkaar te synchroniseren. De overdrachtskwaliteit heeft ons overtuigd: zelfs door de dikke betonnen muur van onze hifi-studio tot in de tv-studio drie kamers verderop hadden we een stabiele verbinding. In kritische gevallen is het netwerk middels een gangbare repeater uit te breiden. Met een internetaansluiting ontvangt de Raumfeld-installatie ook internetradio.'

+ Makkelijke installatie
+ Goede geluidskwaliteit
+ Geslaagde integratiee van internetradio

Slotoordeel: zeer goed
2Raumfeld High End review of Stuff
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Stuff
'Draadloos verbonden'
Stuff 11/2010
'Vergelijkbaar met Sonos, maar met een B&O geïnspireerde styling en een 160GB harde schrijf om je muziek op te slaan. Je kunt een USB driver toevoegen voor nog meer opslagruimte. De Raumfeld Base verbindt je draadloos met de muziekbibliotheek op je computer, alsook met NAS. De Controller is makkelijk in gebruik dankzij de intuïtieve touchscreen en een geruststellende draaischijf voor het volume. Je kunt ervoor kiezen om een hifi-systeem met de Connector te verbinden, maar het is het overwegen waard om voor de goed klinkende bijpassende speakers te kiezen, beschikbaar in klein of middelgroot formaat.'
2Raumfeld High End review of Engadget.com
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Engadget.com
'Absoluut synchroon'
Engadget.com 12/2009
'We hebben reeds vele multiroom systemen gezien, maar het nieuwe Berlijnse Raumfeld systeem overtreft alles. Van briljant geluid van de luidsprekers tot aan het fijne touchscreen met 4,3 inch beeldscherm, van de retro.optiek tot aan de 25 bit D/A schakelaars van Cirrus Logic. Toegang natuurlijk ook via het basisstation op de USB apparaten of andere aangesloten elelmenten, UPnP-AV/DLNA combineerbaar heeft elk component een 600MHz processor met Linus. En het beste: het geluid is in elke ruimte absoluur synchroon.'
2Raumfeld High End review of Daily Telegraph
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Daily Telegraph
'Raumfeld multi-room audio'
Daily Telegraph 05/2010
'Deze multi-room, draadloze hifi levert een elegante oplossing voor het probleem om digitale muziek van kleine apparaten in het complete huis te laten klinken. Het systeem van Raumfeld pakt alles bij elkaar in een plek en distribueert het dan naar sublieme speakers. Het is een ware concurrent voor het populaire Sonos systeem.'
2Raumfeld High End review of Stereo
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Stereo
'Excellent'
Stereo 09/2010
'Geniale, makkelijke rondom-gelukkkig-makende-oplossing met goed geluid en begrijpelijke bediening. Het systeem is desgewenst uit te breiden en biedt slimme detailoplossingen aan zoals actieve luidsprekers met geïntegreerde netwerkspelers.'

Prijs-kwaliteitverhouding: excellent (4/5)
2Raumfeld High End review of Mac Rewind
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Mac Rewind
'Aantrekkelijke netwerk-muzieksysteem'
Mac Rewind 03/2010
'Met Raumfeld is de audiowereld een zeer aantrekkelijk netwerk-muzieksysteem rijker geworden. De makkelijke installatie is evenals het tijdloze design betoverend en alleen al daarom zouden vele muziekliefhebbers voor Raumfeld kunnen kiezen. Ook omdat de prijs klopt.'
2Raumfeld High End review of Smart Homes
Raumfeld Base
2Raumfeld High End review of Smart Homes
'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld'
Smart Homes 10/2013
'Raumfeld, alleen de naam klinkt al soeverein. Drie verschillende stereo luidsprekers, een one-speaker ontwerp en last but not least de Raumfeld Connector², een streaming device voor het aansluiten op voorhanden hifi-installaties, creëren samen een reeks producten waarmee elke behoefte voor audio streaming worden vervult. Alle onderdelen worden via een WLAN netwerk met elkaar verbonden, zodat je overal toegang hebt tot je muziek die je over je eigen netwerk deelt.'


Conclusie


'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld. Het Raumfeld systeem speelt vrijwel alle bestandsformaten af en garandeert hierdoor het ultieme muziekgenot met minimale bekabeling.'
Dit zeggen onze klanten over het product:

Downloads & support

Hulp bij dit product
Ik heb meer dan een Raumfeld speaker en wil Spotify multiroom afspelen. Hoe werkt dit?
Dit kan met een Spotify premium account: download vervolgens de apps van Spotify en Raumfeld en activeer de multiroom modus in de Raumfeld app. Deze vind je bij muziekdienst of op het homescreen. Klik op het Spotify symbool en zet de schakel op "ON". Na de activering kun je de ruimtes per checkbox selecteren, nu zijn ze via de Spotify app als Raumfeld zone in verschillende ruimtes af te spelen.
Ik wil dat mijn Raumfeld speakers energie sparen op het moment dat ze niet streamen. Biedt Raumfeld een standby functie aan?
De standby functie is er voor alle Raumfeld speakers vanaf de 2e generatie. Installeren gaat als volgt: ga in de App naar ‘Kamer configuratie’, selecteer vervolgens de speakers en schakel de functie in het pulldown-menu ‘Standby automatisch activeren’ van ON naar OFF. Het stroomverbruik ligt nu duidelijk onder de EU norm.

N.B. Gebruik je bij de betreffende speaker de line-in, dan start de standby niet automatisch. Deactiveer in dit geval de standby-functie of speel enkele seconden een stream af.
Is het mogelijk om de Firmware van een Raumfeld apparaat opnieuw te installeren ('flashen')?
Mocht een van je Raumfeld apparaten ook nadat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald en het opnieuw opstarten niet reageren of herhaaldelijk dezelfde fout maken, is het mogelijk, de firmware van je apparaat opnieuw te installeren en het apparaat daarmee terug op de fabrieksinstellingen te brengen ('flashen').

Let erop dat bij het opnieuw installaren van de firmware alle instellingen van het appraat verloren gaan. 

Onder de volgende link vind je de aanwijzingen voor een nieuwe installatie van de firmware voor de volgende apparaten:
Reinstall the Firmware in online handboek (engelse taal)
Kan ik aan het Raumfeld-systeem een USB-stick of harde schijf aansluiten?
Muziek die op USB-stick of harde schijf is opgeslagen, wordt automatisch in de muziekverzameling van het Raumfeld systeem herkent, zodra de USB stick of harde schijf met de host van het Raumfeld systeem wordt aangesloten.
In een opstelling met de Raumfeld Base is de Base de host; in een opstelling zonder Raumfeld Base kun je onder 'Instellingen > Netwerk > host configuratie' het apparaat uitkiezen dat als host moet fungeren.

USB-opslagapparaten, die zijn aangesloten met een ander apparaat dan de host, worden in de Raumfeld opstelling niet als muziekbron herkend. Houd er bovendien rekening mee dat harde schijven die met de 'Speaker', 'One' of de 'Connector' zijn verbonden, van eigen stroom moeten worden voorzien. Bij de opvolger van de Connector, de Connector ² wordt de externe harde schijf middels USB kabel door de Connector ² gevoed.

Bestandssystemen

USB-opslagapparaten met de volgende bestandssystemen worden ondersteund: 
 • FAT16 / FAT32
 • NTFS
 • HFS / HFS +
 • EXT2 / EXT 3 / EXT 4
Af en toe werden problemen met USB 1.0 gemeld. Wij raden daarom aan om een USB 2.0-opslagapparaat te gebruiken.
Kan ik mijn iTunes bibliotheek met Raumfeld gebruiken?
Je kunt je iTunes muziek en playlisten in het Raumfeld systeem gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Het meest eenvoudige is wanneer al je muziekbestanden zijn opgeslagen op een netwerk hardeschijf (NAS-server). Via verschillende devices als laptops/computers/tablets is de NAS te bereiken. Het voordeel van een NAS-server is ook dat deze altijd online is in je thuisnetwerk. Een tweede mogelijkheid welke wat meer ervaring vereist is van je computer/laptop een UPNP/DLNA mediaserver te maken. Je kunt voor je computer/laptop mediaserver software downloaden, in het programma zelf kun je aangeven welke mappen er worden gedeeld via UPNP/DLNA welke vervolgens weer zichtbaar zijn in het Raumfeld systeem (onder muziekbron toevoegen). Het nadeel van deze methode is dat je alleen muziek kunt streamen wanneer de computer/laptop aan staat.
Kan ik met Raumfeld ook radio beluisteren?
Raumfeld ondersteunt internet radio via de onlinedienst 'TuneIn', hiermee kun je vrijwel alle radiozenders van de wereld opzoeken en streamen. Je hebt hiervoor geen account nodig.
Is het mogelijk om met Spotify verschillende muziek in verschillende ruimtes af te spelen?
Spotify biedt multicast (verschillende songs per ruimte) met Spotify & Raumfeld op dit moment nog niet als optie aan.
Raumfeld biedt een equalizer aan. Ik vind hem echter niet meer in de App. Waar vind ik de equalizer?
De Raumfeld equalizer is verhuisd. De geluidsinstellingen verander je nu via direct het volume-menu.
Ondersteunt Raumfeld Gapless Playback?
Sinds versie 1.2 is de weergave van muziek met het Raumfeld-systeem vrij van onderbrekingen. Dat houdt in: tussen twee op elkaar volgende titels is geen pauze meer te horen (tenzij het onderdeel uitmaakt van de originele opname).
Wat onderscheidt Teufel Streaming (Raumfeld) van andere multiroom audiosystemen?
Teufel Streaming biedt een uitmuntende geluidskwaliteit. Door zijn wortels in de professionele audio stelt Teufel Streaming de hoogste eisen aan de geluidskwaliteit. Dit varieert van het gebruik van hoogwaardige audiocomponenten tot de perfecte afstemming van de afzonderlijke componenten op elkaar. Teufel Streaming is eenvoudig te gebruiken. Dankzij de ontwikkeling door usability experts die dichtbij de eindgebruiker staat biedt Teufel Streaming het hoogste gebruiksgemak. Welke functie u ook wilt gebruiken, u bereikt uw doel altijd in slechts enkele stappen.
Teufel Streaming is een compleet multi-room audio systeem.
Welke muziekformaten kan Teufel Streaming (Raumfeld) weergeven?
Ondersteunde audioformaten: MP3, WAV, Flac*, Ogg Vorbis, ASF, M4A met AAC of Apple Lossless
Compatibele afspeellijstformaten: WPL, M3U, PLS, iTunes-afspeellijsten, PLS
Houd er rekening mee dat er structurele knelpunten kunnen zijn in de wifi-overdracht van loseless formaten. Als uw muziekbibliotheek voornamelijk uit zeer grote FLAC-, Apple Lossless- of WAV-bestanden bestaat, raden wij u aan de Teufel Streaming Host aan te sluiten via een netwerkkabel of met de optionele Raumfeld Expand.
* Flac bestanden werken tot een bitrate van 96 Khz met Raumfeld.

Welke luidspreker is links, welke is rechts?
Je kunt bij de inrichting zelf bepalen welke luidspreker je met het linker en welke met het rechter stereosignaal wilt instellen. De instellingen kun je controleren in de Raumfeld app onder instellingen -> kamer configuratie -> spelers in deze kamer.
Hoe voeg ik albumcovers aan mijn muziekverzameling toe?
Je kunt albumcovers op verschillende manieren aan je muziekverzameling toevoegen, zodat deze in de Raumfeld app worden getoond:  
 • Opslaan van de albumcover in de muziekdata
 • Opslaan van de albumcover in de map van het album
 • Opslaan van de albumcover in de muziekdata
 • Albumcovers kun je met behulp van de meeste mediaplayers of zogenoemde ‘tagging’-programma’s in de muziekdata opslaan.
 • Wanneer alle titels van een album zich in een eigen map bevinden, kun je de albumcover daar eenvoudig als beelddocument aan toevoegen. Het Teufel Streaming systeem koppelt het dan automatisch aan het album.
Ondersteunde beeldformaten, grootte, resolutie:
We raden voor het gebruik van JPEG-beelden een minimale grootte van 300x300 pixels (72 dpi) aan. Andere beeldformaten (PNG, GIF) en groottes worden ook ondersteund. Let op dat de afbeeldigen voor web (RGB) ondersteund worden en geen druk documenten (CMYK)
 
Hoe kan ik een cd- of MP3-speler aansluiten?
De Raumfeld afspeelapparaten beschikken elk over een analoge audio-ingang (cinch), waaraan je je cd- of MP3-speler, iPhone, iPod, etc. kunt aansluiten. Dit maakt het mogelijk om het binnenkomende signaal in andere ruimtes van het Raumfeld-systeem over te dragen. Desgewenst kun je de afspeelapparaten voor de directe weergave gebruiken.
Bovendien kunnen de meeste MP3-spelers via USB aan je Raumfeld Base worden aangesloten. Bij een systeem zonder Base is het mogelijk, de speler per USB aan een Raumfeld Speaker of Connector aan te sluiten. Let er echter op dat een iPhone en iPod alleen via je analoge audio-uitgang kunnen worden aangesloten, omdat je muziekbibliotheek niet direct bereikbaar is voor derden.
Hoe kan ik geïmporteerde playlisten verwijderen?
"Geïmporteerde afspeellijsten worden alleen uit de muziekdatabank verwijderd als het overeenkomstige afspeellijst-bestand op de muziekbron wordt verwijderd:

Navigeer met behulp van uw bestandsbeheerprogramma naar de map waar het afspeellijstbestand is opgeslagen (.wpl, .m3u, .pls of iTunes Music Library.xml).
Verwijder het bestand.
Als het bestand op de Raumfeld Base of een USB-stick is opgeslagen, wordt de muziekverzameling binnen enkele seconden automatisch bijgewerkt. De afspeellijst wordt niet langer weergegeven onder Afspeellijsten > Mijn muziek.
Als het bestand in een gedeelde map is opgeslagen, moet u handmatig een scan van de muziekbron starten om de wijzigingen onder Afspeellijsten > Geïmporteerd te controleren.
 
Hoe kan ik mijn bestaande playlisten in het Raumfeld-systeem importeren?
Playlisten van de volgende formaten worden in het Raumfeld-systeem geïmporteerd en onder Playlisten > weergegeven:
iTunes Afspeellijsten (iTunes Music Library.xml)
Windows playlisten (*.wpl)
M3U playlisten (*.m3u)
Om ervoor te zorgen dat je playlisten worden geïmporteerd, sla je ze eenvoudig in een van je usb muziekressourcen, gedeelde mappen of de raumfeld expand (usb stick) op.
 
Hoe synchroon is de weergave van meerdere afspeelapparaten?
Raumfeld apparaten bereiken een perfecte synchronisatie met elkaar (minder dan 5 milliseconden faseverschuiving). Dit betekent dat u meerdere Raumfeld-luidsprekerparen in een ruimte kunt gebruiken zonder dat u een echo of nagalm-effect hoort.
DLNA-compatibele internetradio's en andere netwerkspelers van andere fabrikanten die in het Raumfeld-systeem zijn geïntegreerd, werken minder synchroon. Als de spelers in verschillende kamers worden geplaatst, is er echter ook hier geen galm-effect waarneembaar.
Hoe tag ik mijn muziekverzameling? Welke tag-formaten worden ondersteund?
Om relevante informatie zoals artiest, of albumtitel van een nummer weer te geven, gebruikt de mediaserver de metadata – of tags – van je muziekdata. Zo kun je je muziekverzameling sorteren naar artiest, album of genre.
 
Er is een veelvoud van gratis software-toepassingen, waarmee je de tags van je muziekdata kunt bewerken. Ook zijn de meeste mediaplayers daartoe in staat.
 
Mediaplayer:
Windows Media Player (Windows; alleen MP3, WWMA)
Winamp (Windows, alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WMA, WAV)
 
Speciale tag-programma’s:
MP3-Tag (Windows; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
MusicBrainz Picard (Windows, Mac OS, Linux; alle door Raumfeld ondersteunde formaten, behalve WAV)
Teufel streaming ondersteunt de volgende velden  bij de bovengenoemde programma’s:
Nummer titel van het nummer
Album album, waarbij het nummer hoort
Artiest uitvoerende artiest
Album-artiest artiest die het album heeft samengesteld
Componist persoon, die het nummer heeft gecomponeerd
Titelnummer positie van het nummer op het album
CD-nummer nummer van de CD
Genre muziekgenre van het nummer
Datum verschijningsdatum van het nummer
Cover albumhoes
Compilation 1, wanneer het nummer onderdeel is van een compilatie.
Hoeveel ruimtes kan ik met het Raumfeld systeem aanmaken?
Dit is sterk afhankelijk van de wifi prestaties binnen uw thuisnetwerk. Als u drie of meer luidsprekers hebt, moet u de host met een LAN-kabel direct met de modem/router verbinden.
Wat kan ik met de voorkeurtoetsen doen?
Hierop kun je bijvoorbeeld een favoriete radiozender opslaan. Selecteer de zender via de app met TuneIn, houdt de gewenste toets enkele seconden ingedrukt tot je een pieptoon hoort. Je favoriete zender is nu opgeslagen op de voorkeurtoets.
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
De stroomaansluiting van de Base heeft een gammel contact.
Omdat de stroomaansluiting van de Base licht is verzonken, lijkt het vaak zo alsof de stekker reeds volledig is ingesloten, alhoewel hij slecht oppervlakkig is aangelegd. Omdat de Base in dit geval reeds met stroom is voorzien (linker LED brandt), wordt dit vaak niet meteen opgemerkt.
Bij een kleine beweging aan de stroomkabel kan het nu voorkomen dat het contact tussen stroomstekker en de Base wordt onderbroken. Het resultaat zijn vaak voorkomende uitvallen bij de Base. Probeer gewoon de stekker dieper in de Base te schuiven om het probleem te verhelpen.
De toegang tot de Raumfeld Base is met Finder langzaam of helemaal niet mogelijk.
Om dit probleem op te lossen doorloop je de volgende stappen op je Mac:
Controleer via systeemmenu > software update, of je Mac de nieuwste software heeft. Eventueel voer je een update door.
Zet Spotlight voor de Raumfeld Base uit door onder ‘systeeminstellingen > Spotlight > Persoonlijke instelling’ de MUZIEK-map van de Raumfeld Base aan de lijst toe te voegen.
Is de toegangssnelheid niet verbeterd, neem je contact op met de support-afdeling.
Mijn Base start niet (linker LED brandt, middelste brandt alle 5 seconden).
Wanneer de Raumfeld Base na een succesvolle inrichting niet juist opstart (linker LED brandt permanent, middelste brandt alle 5 seconden), krijgt ze van je netwerk-router geen IP-adres. Omdat verschillende oorzaken voor dit probleem denkbaar zijn, probeer je achter elkaar de volgende oplossingen uit. Is het probleem dan nog niet opgelost, neem je contact op met de support-afdeling.
Ben er eerst zeker van dat de netwerk-router aan de rechter netwerkaansluiting van de Base is aangesloten (ROUTER). Wanneer je de Base zonder aansluiting aan een netwerk-router aanstuurt, moet de ROUTER-aansluiting vrij blijven. Om een computer aan te sluiten, gebruik je de tweede netwerkaansluiting.
Vaak gaat het om een tijdelijk probleem. Start daarom je netwerk-router opnieuw op.
Is het probleem niet verholpen, controleer je de instellingen van je netwerk-router:
De DHCP-server moet zijn geactiveerd
De DHCP-server moet IP-adressen automatisch aan nieuwe apparaten verdelen. Wanneer je deze instelling hebt gedeactiveerd, zorg je ervoor dat alle Raumfeld-apparaten een vast IP-adres krijgen. Let er ook op dat er geen dubbele IP-adressen worden vergeven.
 
De Raumfeld Base verschijnt niet als speler in Windows Explorer of Mac OS Finder.
Wanneer de Raumfeld Base na de inrichting niet in je dataverwerkingsprogramma wordt getoond, doe je het volgende:
Windows XS, Vista, 7, 8:
Geef in de adresbalk van Windows Explorer het volgende in: //Raumfeld-Base
 
Mac OS X:
Open in het menu Ga naar > met server verbinden...
Vul smb://base.local in het veld serveradres in
Bij de wachtwoord-vraag die nu verschijnt, kies je Gast en bevestig je met Verbinden.
Is het probleem hierdoor niet verholpen, neem je contact op met de support-afdeling.
Waarvoor heb ik de Expand (oude naam: Base) nodig?
Wanneer je met je Raumfeld-systeem muziek in twee of meer kamers wilt horen, heb je een Base nodig die voor het systeem als Access Point en muziekserver dient:
Door de opbouw van een eigen WLAN-netwerk stelt de Base de benodigde bandbreedte voor een goede overdracht ter beschikking.

Met haar ingebouwde harde schijf van 160 GB en twee USB 2.0 aansluitingen wordt de Raumfeld Base de centrale opslagplaats voor je muziek. Zo kun je je digitale muziekverzameling gebruiken, zelfs wanneer je computer niet aan is.

Door de verbinding met het thuisnetwerk heeft de Raumfeld Base echter ook toegang tot muziek die op een andere computer of een NAS (Network Attached Storage) is opgeslagen. Via de Raumfeld Controller heb je dan comfortabele toegang tot de complete muziekverzameling.

Bij het scannen van je digitale muiekbibliotheek wordt een index aangemaakt, die bij de Raumfeld Connector en bij de verschillende speakers uit over 50.000 titels kan bestaan. Bij de Raumfeld Base deze index kan bestann uit over 200.000 titels.

Neem contact op met de klantenservice, wanneer je je Raumfeld systeem wilt uitbreiden met een Base.
Kan ik ongewenste muziekdiensten verwijderen?
Standaard wordt een toegang tot alle muziekdiensten die in jouw land beschikbaar zijn op het home-beeldscherm van je Raumfeld controller getoond. Wanneer je een muziekdienst niet wilt gebruiken, kun je de toegang van je Home-beeldscherm verwijderen:
Kies voor Instellingen > Home-beeldscherm
Verwijder onder het de tekst Toepassingen het haakje bij de muziekdiensten, die niet op het Home-beeldscherm moeten worden weergegeven. Deze instelling is alleen mogelijk met de Raumfeld controller, niet in de Raumfeld app.
Mijn luidsprekers komen niet onder ‘Line In’ op de controller tevoorschijn.
Raumfeld-luidsprekers en -aansluitingen worden alleen op de controller of app onder de Line In-toepassing weergegeven als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: De luidspreker moet worden opgesteld en aangesloten op het Raumfeld-systeem (beide LED's branden).
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.