8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant

Uitrusting
Opbouw
Kleur
willekeurig
Over-ear koptelefoons: 8 Producten
Filter
Bestseller
Prijs oplopend Prijs aflopend Sale Nieuw

Over-ear koptelefoons

Opgaan in je muziek – soms wil je even de wereld om je heen vergeten en ontspannen met een goede sound. Met een koptelefoon hoor je jouw lievelingsband een stuk intensiever, met een over-ear koptelefoon speelt je lievelingsband alleen voor jou. Om te weten of dit model geschikt is voor jou, hebben we een paar dingen voor jou op een rijtje gezet. Lees maar mee.

Welke koptelefoons zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?

Ben je op zoek naar een koptelefoon, dan kun je kiezen uit de volgende drie categorieën: in-ear koptelefoons (ook wel oordopjes), on-ear koptelefoons (ook wel mini’s) en de klassieke koptelefoon die je over je oor draagt (over-ear). De in-ear koptelefoon is super praktisch omdat ze erg compact zijn en ultralicht. Het nadeel is dat de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking vaak minder is dan bij de over-ears. Zowel de on-ear als de over-ear hebben oorkussens, maar de over-ear omsluit je oorschelp helemaal zonder hem te beroeren en is zo de grootste hoofdtelefoon die er op de markt te verkrijgen is. Deze categorie is, afhankelijk van het oorkussen en de behuizing, op zijn beurt weer onderverdeeld in open, half open en gesloten koptelefoons.

Het voordeel van een half open of open koptelefoon is dat de muziek een stuk ruimtelijker klinkt. Dit komt doordat de achterkant van de oorschelp niet geheel afgesloten is. Minder voordelig is dat het geluid ook naar buiten uitstraalt waardoor de omgeving meeluistert. Reis je vaak met de trein, bus of tram, of werk je in een open kantoor, dan is deze optie dus minder geschikt. Een gesloten koptelefoon daarentegen lekt geen geluid naar buiten, iets wat je medereizigers en je collega’s je zeker in dank zullen afnemen. Andersom geldt hier natuurlijk ook: omgevingsgeluid dringt niet naar binnen en dat is dan ook de reden waarom bijvoorbeeld dj’s voor een gesloten koptelefoon kiezen.

Over-ear koptelefoons: eerst testen dan kopen

De beslissing voor een over-ear headphone is gevallen? Omdat de oorkussens verschillend van afmeting zijn, is het belangrijk dat je een goed passend model uitzoekt. Let wel: de over-ear is minder geschikt voor brillendragers. Probeer ook of je de beugel precies zo kunt instellen dat hij lekker op je hoofd zit. En de klank niet te vergeten: heeft jouw koptelefoon voldoende bas of wil je af en toe een tik meer power? Dat kan met de koptelefoon TURN: aan de oorschelp bevindt zich een draaischijf die de bas flink meer power geeft.
Goede hifi koptelefoons vind je al voor minder dan € 100. Zo heb je bij Teufel de keuze uit de Aureol Real, een super lichte, open high definition headphone, en de Teufel Massive. Deze over-ear is super robuust en speelt met volle warme bassen. In de prijscategorie tot € 200 vind je de Real Z met nog meer bas en een goede filter van het omgevingsgeluid en de TURN met bas booster.

Typisch Teufel

Experts en fans zijn het eens over de over-ear koptelefoons van Teufel: zo schrijft een vaktijdschrift over de Massive: “voor een koptelefoon in deze prijsklasse presenteert de Massive zich als een verbluffend goed verwerkte over-ear. Ook op het gebied van design rivaliseert hij met duurdere modellen van de concurrent.” En een enthousiaste fan schrijft over de Real: “prachtig gedetailleerd geluid met voldoende bas. Bij deze koptelefoon hoor je alle instrumenten uit de juiste hoek komen”.

Over-ear koptelefoons van Teufel klinken niet alleen goed, ze hebben nog veel meer voordelen: zo mag je 8 weken lang proefluisteren en profiteer je van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Teufel hanteert namelijk een directe verkoop waardoor marges komen te vervallen die andere winkels aan hun klanten door berekenen. En dat merk jij aan de prijs!