Home

Ga naar inhoud
Home

MUTE

Fluisterstil

(111)
Kleur: Zwart

REAL BLUE NC

Bekijk een soortgelijk product.

Highlights

MUTE - Set

Mogen we voorstellen

Mute? Voor een koptelefoon? Misschien niet meteen een voor de hand liggende naam voor een hoofdtelefoon, totdat je weet welk technisch snufje de geluidsontwikkelaars hebben geïntegreerd. De Mute onderdrukt namelijk lastige omgevingsgeluiden. Zo kun je helemaal opgaan in je muziek – zonder storende geluiden op de achtergrond. Just you and your music!

Alle specs en features op een rij

  • Over-ear koptelefoon met ruisonderdrukking
  • Real Time Noise Canceling onderdrukt het geluid om je heen
  • De meest 'bassy' koptelefoon met ruisonderdrukking op de markt
  • Lange speelduur van 40 uur
  • Goed draagcomfort, licht van gewicht, gevoerde hoofdband
  • Comfort-modus stopt muziek en ruisonderukking meteen
  • Inklapbare oorkussens voor plaatsbesparend transport
  • Speelklaar met transport-case, vliegtuigadapter en kabel
Volkskrant logo
"De kans is klein dat hij niet bevalt"
Volkskrant
11.02.2017
Alle recensies
(4.35 van 5 bij 111 beoordelingen)
Alle reviews

Big cities, big noise – geluidsreductie met Real Time Noise Cancelling

In een grote stad als Berlijn is het niet verwonderlijk dat Teufel een koptelefoon met ruisonderdrukking heeft ontwikkeld. In het openbaar vervoer, op straat, in grote kantoorruimtes en thuis met pianospelende buren is het prettig om zonder externe bijgeluiden van je muziek te genieten. Met het actieve en adaptieve Real Time Noise Canceling bouwde Teufel een feature in de koptelefoon dat er samen met de goed geïsoleerde oorkussens op is gericht om noise buiten te sluiten.

Ruisonderdrukking werkt met anti-geluid: kleine microfoontjes aan de buitenkant herkennen het omgevingsgeluid en de speakertjes sturen deze frequenties een tik later weer terug. De geluidsgolven heffen elkaar op en dit dempt storende geluiden – vooral van statische, lange en diepe frequenties als brommen, dreunen of het gebrul van auto’s en vliegtuigen.
De gesloten oorkussens reduceren bovendien korte, impulsachtige geluiden van praten, voetstappen etc.

Het Real Time Noise Cancelling functioneert ook zonder kabel en schakel je gemakkelijk per knopdruk aan of uit. Met twee keer klikken activeer je de comfort-modus die het geluid van je muziek en de geluidsdemping stopt. Zo kun je zonder dat je de koptelefoon af hoeft te zetten toch een normaal gesprek voeren.

Met een speelduur van maar liefst 40 uur – met slechts één batterij – houdt Mute het veel langer vol dan de meeste andere modellen met ruisonderdrukking. Is de batterij op, dan kun je gewoon naar je muziek blijven luisteren, maar de noise cancelling-functie is dan uitgeschakeld.

De Mute is ook verkrijgbaar als draadloze variant: de Mute BT. De speelduur met zowel bluetooth als ANC aan bedraagt 28 uur. Zet je ANC uit en blijft de bluetooth verbinding aan, dan houdt hij het wel 50 uur vol.

MUTE - Detail 4 - on Black

Lineaire HD driver met neodym-magneten

Net als de prijsgekroonde AIRY on-ear koptelefoon van Teufel maakt ook de Mute voor een diep gebalanceerd geluid gebruik van HD drivers met neodym magneten in de luidsprekers. Mute is hierdoor een van de meest ‘bassy’ koptelefoons met ruisonderdrukking die er op de markt zijn. Door een laag-ohmige instelling van de Mute wordt een hoog en zeer zuiver geluid bereikt.

Ontdek alle highlights

Technische details

MUTE - Set

MUTE

Gesloten over-ear HD-koptelefoon met actieve ruisonderdrukking

  • Beschrijving Artikel
    Minijack-ingang 3,5 mm 1
  • Beschrijving Artikel
    Type batterij AAA
    Aan-/uitschakel automatiek Ja
    Noise Cancelling Ja
  • Beschrijving Artikel
    Materiaal behuizing Uiterst flexibele kunststof
    Frequentiebereik van/tot 20 - 20000 Hz
    Impedantie 48 Ohm
    Opbouw behuizing gesloten
  • Beschrijving Artikel
    Lengte kabel 1,3 m
  • Beschrijving Artikel
    Gewicht 0,24 kg

Recensies & reviews

Volkskrant logo
"De kans is klein dat hij niet bevalt"
Volkskrant
11.02.2017
Meer...
Volkskrant logo
"(... ) De Mute is de eerste ruisverdrijver van het merk en wat meteen opvalt, is de prijs (...). Voor dat geld wordt hij gratis thuisgestuurd en kun je hem na 8 weken ook weer retourneren, mocht hij niet bevallen. Die kans is klein, want zowel de geluidskwaliteit als de ruisonderdrukking zijn behoorlijk. Op een enkele batterij houdt deze koptelefoon het veertig uur uit en als de batterij leeg is, blijft hij gewoon werken, al is er dan geen ruisonderdrukking meer. Die laatste werkt goed, al wordt er wel wat zacht bijgeluid geproduceerd, zoals bij veel van dit soort koptelefoons. De geluidkwaliteit is prima en de grote schelpen zitten comfortabel. Het sterkste punt is zijn prijs: voor hetzelfde geld als voor een vergelijkbare gewone koptelefoon heb je nu ook ruisonderdrukking. "
Logo - Partyscene
"kraakhelder"
Partyscene
01/2017
Meer...
Logo - Partyscene
"In combinatie met de goed afsluitende oorkussens ben je werkelijk van al het omgevingsgeluid afgesloten. Erg prettig! Bovendien stelt het je in staat om je volledig op je favoriete muziek te concentreren. Doordat Teufel de headphones heeft voorzien van 40-mm-lineaire HD drivers met neodym-magneten is het geluid kraakhelder, of het nu om lage-, mid- of hoge tonen gaat."
Computer Totaal
"De Mute is echt een aanrader.
Computer Totaal
12/2016
Meer...
Computer Totaal
"(...)Mijn computer staat al aan. Ik plug gelijk de kabel erin zonder een software installatie te hebben geinstalleerd, hoor ik geluid uit de koptelefoon komen. Hij zit goed en comfortabel. De maat hoefde ik niet bij te stellen, omdat hij precies passend is voor mij.

Aan de linkerkant van de koptelefoon zit een knopje, ik pak de gebruiksaanwijzing erbij, maar hier staat niet veel informatie in. Het knopje is voor ANC. Dit betekent het zo volledig mogelijk reduceren van omgevingsgeluiden om zo een betere weergave te bereiken met een lager bronvolume. Met Andere woorden zo kan ik rustig muziek luisteren terwijl mijn oudste dochter haar eigen muziek luistert en word ik niet gestoord door geluid van buitenaf.

Om te testen zet ik muziek op en wat mij meteen opvalt is de goede bass. Doordat de koptelefoon goed aansluit, hoor ik niet meer wat buitenaf gebeurt. Wat ook ideaal is, is dat je de koptelefoon aan meerdere apparaten kan aansluiten. Getest op mijn MP3-speler, computer en televisie. Bij alle drie de apparaten merk ik geen verschil. Het geluid blijft true en nog steeds even mooi.

De Mute is echt een aanrader. Ziet er mooi uit qua vormgeving. Door de pasvorm en het geluid kan ik mij voorstellen dat je de Mute voor uren kan ophebben. Hij klemt een beetje op mijn hoofd, maar dit is niet hinderlijk. Het geeft een intensere beleving van geluid. Ik ben erg tevreden met de Mute!"

Testbericht - Hardware.info - Great value 12/2016
"De Teufel Mute zet overal solide prestaties neer"
Hardware.info
12/2016
Meer...
Hardware.info Testbericht - Hardware.info - Great value 12/2016
"De Teufel Mute is qua muziekweergave met name interessant als je met name muziek luistert die zwaar leunt op het laag. Dat geeft hij zeer overtuigend weer... De ruisonderdrukking is verrassend goed voor een hoofdtelefoon in deze prijsklasse. (...)Al met al levert dit een Great Value Award op."
Computer Totaal
"het geluid is gewoon perfect"
Computer Totaal
12/2016
Meer...
Computer Totaal
Reactie van de Real Time Noise Cancellation op omgevingsgeluid? "Deze reageert vrij direct. Had hem opgezet en paar keer in mijn handen klappen en moet zeggen dat hij er goed mee om weet te gaan. Ik zou niet zeggen dat het totaal niet meer hoorbaar is maar de 80% redt hij wel. Is de Mute comfortabel genoeg voor uren gebruik? De Mute heeft een geweldig draagcomfort, zelfs na een paar uurtjes achter de draaitafels is het niet irritant om hem te dragen. Normaal met een on- of over-ear hoofdtelefoon krijg ik altijd wel last van mijn oorschelp, daarom dat mijn voorkeur altijd uitgaat naar een in-ear product. Maar bij de Mute heb ik er totaal geen last van gehad. (...) Klinkt het geluid anders op andere geluidsapparatuur of is het ‘true’?

Ik kan over dit punt heel kort zijn, het geluid is gewoon perfect van lage tot diepe tonen komen er heel natuurlijk uit."

Logo - Androidworld
Voor dit geld koop je op dit moment geen betere noise cancelling koptelefoon
Androidworld
09/2016
Meer...
Logo - Androidworld
"De Mute doet niet veel onder aan vergelijkbare headphones uit het hogere segment. Het geluid mag dan iets minder helder zijn daar de duurdere concurrenten, maar de bass maakt veel goed. Zelfs bij als je het volume opschroeft vervormt het geluid nauwelijks.  Overigens hoef je met de dikke oorkussens van het Mute de volumeknop niet op standje oorbeschadiging te zetten en al helemaal in combinatie met de noise cancellation. Wel zo prettig in een drukke trein, geen verontwaardigde blikken meer van je medepassagiers.

Je kunt deze headphone gerust een paar uur dragen, de oorkussen omsluiten je oren goed en comfortabel. Ook na een paar uur heb je geen last van hoofdpijn of zweterige oren.

Conclusie

De Teufel Mute is een prettige headphone vooral als we naar de prijs kijken. In vergelijking met de Bose QuietComfort 25 lever je wel iets in op kwaliteit van noise-cancelling, maar het scheelt ook weer 100 euro. Met een vrij eenvoudig, zakelijk maar toch mooi design is de Mute geschikt voor een grote doelgroep. Voor (...) koop je op dit moment geen betere noise cancelling headphone.

(...) Wie dus op zoek is naar een betaalbare over-ear headphone met noise cancelling doet met de aanschaf van de Mute goede zaken."

Logo - ZDNet
"Bassen klinken diep en rijk aan klankkleur, terwijl de hoge tonen erg helder zijn."
ZDNet
11.08.2016
Meer...
Logo - ZDNet
"Een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking kost vaak veel meer dan een gewone. De MUTE weet dat toch aan te bieden voor een betaalbaar bedrag.   "Ja, de koptelefoon is zijn geld waard ... We hebben in het recente verleden al meermaals een Teufelkunnen testen, en ook de MUTE maakt hun reputatie waar op vlak van geluidskwaliteit. Bassen klinken diep en rijk aan klankkleur, terwijl de hoge tonen erg helder zijn. Ook op de bouwkwaliteit valt niks aan te merken: de koptelefoon voelt stevig aan en zit erg comfortabel, ook voor langere tijd. (...)" 
Testbericht - besteproduct.nl - Beste Product
"een verrassend goed presterende set"
besteproduct.nl
07.08.2016
Meer...
Testbericht - besteproduct.nl - Beste Product
Logo - Het Parool
"Houdt ook bij behoorlijk volume zijn decibellen binnen"
Het Parool
06/2016
Meer...
Logo - Het Parool

"Floep. En de tram is uit. Tenminste, het geluid van de tram is uit. Wat overblijft is het geluid van een onderwaterwereld zonder water. Een tramritje met een koptelefoon filters, is een vervreemdende reis.  Het is niet zo, dat alle geluiden als bij toverslag verdwijnen. Vooral het gerammel van de wielen, het gezoem van de elektromotoren en het geluid dat een groot deel van de passagiers voortbrengt, worden met één druk op de knop uitgeschakeld. (...) Een lange afstandsvlucht wordt merkbaar fitter afgesloten als de actieve herrrieuitsluiting aanstond, niet eens noodzakelijkerwijs met muziek of filmgeluid erbij.(...)

De splinternieuwe Mute van het Berlijnse Teufel is een 'over-het-oor' koptelefoon met actieve noise cancelling. Deze houdt ook bij behoorlijk geluidsniveau zijn decibellen keurig binnen. (...)"

Logo - Google Life
"Niet tegen dovemansoren gezegd"
Google Life
06.06.2016
Meer...
Logo - Google Life

"Als je veel onderweg bent met bus, trein of vliegtuig, is het fijn wanneer je tijdens het luisteren naar muziek het omgevingsgeluid kunt terugdringen. Daarom maken veel audiofabrikanten gebruik van actieve ruisonderdrukking, oftwel noise cancelling.

   

Bij deze techniek monitoren microfoons het omgevingsgeluid en maakt ingebouwde elektronica een antigeluid aan, waardoor het hinderlijke achtergrondgeluid zo goed als wegvalt. Het spreekt dus voor zich dat deze onderdrukking het beste werkt wanneer het een constant geluid betreft, zoals het zoemlawaai van elektronische apparaten of het geluid van de luchtbehandeling in een vliegtuig. In het filteren van menselijke stemmen is active noise cancelling minder goed, maar het werkt wel.

   

De Teufel Mute is zo'n hoofdtelefoon met active noise cancelling en hij doet zijn werk uitstekend. Op verzoek schakel je de ruisonderdrukking in of uit met een knopje dat in de rechter oorschelp verwerkt is. We nestelden ons met de smartphone in een ruimte waar een aantal servers stonden te brommen. Normaal gesproken houd je het daar nog geen vijf minuten uit, maar in dit geval slaagden we erin het ruim zeventig minuten durende album Hand. Cannot. Erase van Steven Wilson compleet af te luisteren.  

De geluidskwaliteit is prima, met voldoende definitie in het hele spectrum. Het geluid krijgt een boost wanneer je de noise cancelling activeert, met name in het laag lijkt het wel. Hierdoor worden de lage tonen wat wollig, maar dat staat het muziekgenot niet in de weg. Ook jouw omgeving zal weinig last hebben van jouw muziekvoorkeur, want er lekt vrijwel niets naar buiten. De afwerking van de hoofdtelefoon is prima, wat zorgt voor een goed draagcomfort. Zowel boven op het hoofd als rond de oren knelt het nergens, zelfs na verloop van tijd.

 

De Mute van Teufel is een hoofdtelefoon met goede specificaties, voor een betaalbare prijs en kunt hem ook nog eens overal mee naartoe nemen.

  

Logo - Soundz
"Oorverdovend"
Soundz
04/2016
Meer...
Logo - Soundz

"Op het eerste gezicht een gewone hoofdtelefoon, deze Mute van Teufel. Maar wacht eens, moet er een batterij in? Ja, voor een ooverdovende weergave.  

Laten we de batterij even buiten beschouwing, dan is er niet bepaald sprake van een bijzonder opzienbarend concept. De oorkussens op de beide schelpen sluiten om het oor, dus niet erin of ertegen, en dat blijkt ook nu weer een goede keuze. Daardoor draagt de hoofdtelefoon erg prettig, al is de druk wel wat groot en zijn de afmetingen van de kussens, ook voor mensen met een normale ooromvang, toch wat aan de krappe kant.

  

BOOTCAMP

Beide eigenschappen leiden tot een positief èn een negatief resultaat. Om met het laatste te beginnen: hel erg lang luisteren zonder onderbreking zit er niet in. Het is bijzonder plezierig de Mute zo nu en dan even terzijde te leggen. De grote druk en de krap bemeten oorschelpen komen echter goed van pas bij actief gebruik: joggen, rennen, bootcampen, het maken van wilde, onverwachte bewegingen - het kan allemaal zónder dat de hooftelefoon van zijn plaats komt. Kortom, een hoofdtelefoon voor 'de paden op en de lanen in'.

  

Deze nieuwe Teufel wordt met de muziekspeler of de smartphone verbonden door middel van een losse en prettige, maar wel wat kort uitgevallen kabel. Handig zijn de twee verschillende pluggen: een rechte aan het ene en een haakse aan het andere uiteinde. (...)

Verder is er sprake van een prettig instelbare hoofdband en kunnen de schelpen een kwartslag worden gedraaid, zodat de Mute zich gemakkelijk laat opbergen in de meegeleverde etui. Die is fraai en robuust uitgevoerd, laat zich gemakkelijk meenemen en is voorzien van een apart vakje voor de kabel.   ACTIEF

De oorschelpen zijn volledig gesloten uitgevoerd. En ook daaraan zijn – já daar gaan we weer – voor- en nadelen aan verbonden. Immers een open systeem klinkt doorgaans dynamischer, omdat de speakerunit in zo'n open uitgevoerde schelp meer vrijheid wordt geboden om de impulsen in het muziekmateriaal te volgen. Daar staat tegenover dat omgevingsgeluid vrijwel niet wordt gedempt en dat mensen in de omgeving vaak hinderlijk meekrijgen naar welke muziek er wordt geluisterd. Nu, van dat laatste is bij deze gesloten Teufel geen sprake. Geluid van buiten wordt vergaand onderdrukt en wees gerust:  je zorgt nergens voor overlast. ook niet nadat het volume wat verder is opengedraaid. Toch vonden de ontwerpers van het Duitse merk dat er op de mate waarin omgevingsgeluid wordt buitengesloten nog wel het een en het ander was aan te merken. En dus doet de Mute zijn naam eer aan door middel van het ANC-systeem: Active Noise Cancelling. Klein openingen bovenin de schelpen pikken het omgevingsgeluid op en een miniscule versterker  – gevoed door de  genoemde AAA-batterij, die volgens de fabrikant veertig uur meegaat – produceert dat geluid precies in wat we 'tegenfas' noemen: het omgevingsgeluid word voor een belangrijk deel opgeheven door het antigeluid afkomstig van de versterker.  DYNAMISCHDie stilte komt natuurlijk onderweg goed van pas: in de trein, in het vliegtuig, misschien zelfs wel in de auto, als je tenminste niet zelf achter het stuur zit. Immers, ook met claxons en sirenes wordt door het ANC van de Mute verregaand afgerekend. Toch  kan het wat extra stilte ook bij het gewoon thuis beluisteren van muziek van pas komen.

Zo lukt het De Staat om met Peptalk forse klappen van elkaar te scheiden door korte momenten van vrijwel absolute stilte. De track, afkomstig van het album O, met de 'o' van ongekend dynamisch, heeft een belangrijk deel van zijn impact te danken aan de grote verschillen tussen de meest en de minst luide passages. We noemen dat 'dynamiek' en de Active Noise Cancelling draagt eraan bij die te vergroten.

Bovendien klinkt de Teufel heel plezierig met, zoals de mode schijnt voor te schrijven, een nadruk op de lage tonen. Per muzieksoort kun je met de equalizerinstelling van de muziekspeler voorkomen dat die laagweergave uit de bocht vliegt. (...)   

CONCLUSIE

Vooral onderweg komt het ANC van de Teufel Mute goed van pas. Daarnaast kan het systeem soms een bijdrage leveren aan de dynamiek van het muziekstuk – en hoe lekker is dat? Tenslotte is de fraai klinkende hoofdtelefoon goedkoper dan de meeste concurrerende modellen met vergelijkbare systemen voor de onderdrukking van het omgevingsgeluid.   

Logo - FHM
"een puik werkende ruisonderdrukking"
FHM
04/2016
Meer...
Logo - FHM

Teufel Mute is dé koptelefoon voor de reizende muziekliefhebber  

Een koptelefoon die de naam Mute draagt. In eerste instantie is het misschien niet de meest logische benaming, maar als je hem op doet dan begrijp je het. Door de Real Time Noise Cancelling die in de koptelefoon zit wordt alle ruis op de achtergrond onderdrukt. In de trein kan je zonder enig probleem een film kijken, zonder dat je last hebt van je bellende buurvrouw of etende coupé-ganger. Als je net zo van muziek houdt als wij dan weet je dat de bass het belangrijkste onderdeel van toffe muziekervaring is. Doordat het achtergrondgeluid weg wordt gezuiverd komt de bass des te meer tot zijn recht en kan je ongehinderd genieten van je tunes.

   1. Looks

De mute is een mean looking headphone om het zo maar even te zeggen. Niet te bulkig, aan de elegante kant en toch stoer. Met mooie lederen afwerking en smalle hoofdband is het een vintage cabrio onder de koptelefoons.  2. SoundTeufel omschrijft de Mute als de koptelefoon met de meeste bass op de markt en dat snappen we wel. Los van het feit dat de ruisonderdrukking geweldig werkt wordt er ook een aardige bak bass op je trommelviezen afgevuurd. Zonder dat je daarbij een piep in je oren hebt als je 'm afdoet, oveirgens. Je kan op elke denkbare plek muziek luisteren en opgaan in je muziek dankzij een puik werkende ruisonderdrukking.       3. GebruikersgemakJe prikt een kabel in de Mute, het andere uiteinde gaat in je telefoon en voilà. Voor de ruisonderdrukking stop je een batterijtje in de linker koptelefoon en dan ben je er helemaal klaar voor. Hij weegt niet te veel, ongeveer net zoveel als een appel, en komt met een handig en smal opberghoesje dus je kan hem overal veilig mee naartoe nemen. Conclusie: Een echte aanrader als je opzoek bent naar een koptelefoon waarmee je op luidruchtige plekken lekker van je muziek kan genieten. Een goede prijs-kwaliteit verhouding en een heerlijk helder geluid. Dit is een blijvertje.

Logo - MacFan
"Luisteren in gefilterde stilte"
MacFan
04/2016
Meer...
Logo - MacFan

Je kent dat wel: je vliegt naar je vakantiebestemming, en tijdens de vlucht probeer je een film te kijken op je iPad. Prima beeld, maar je zit naast de vleugel en het geluid van de vlieguigmotoren blijft irritant, zelfs met volume van je iPad vol open. Dan is het tijd voor noise cancelling. Antigeluid dus, dat het omgevingsgeluid wegfiltert. Er zijn al zat koptelefoons die dat ingebouwd hebben. We testen een beaalbare, de Teufel Mute, en een prijzige de Beoplay 8. Wat moet je hebben.  

...(De)e meeste mensen hebben simpelweg behoefte aan een koptelefoon die irritant omgevingsgeluid buiten je oren houdt, zodat je optimaal van muziek of een film kunt genieten.

Zo'n koptelefoon is eigenlijk een computer, die behoorlijk wat rekenwerk doet. En behalve luidsprekers, heeft de koptelefoon ook microfoons die het omgevingsgeluid moeten registreren. Je begrijpt: hoe beter die microfoons, hoe beter de filtering. Dus wat ga je kopen: het duurste van het duurste... of kom je met een lager budget toch ook wel redelijke noise cancelling tegen? 

Teufel Mute

Teufel maakt prima hoofdtelefoons. Telkens weerscoren deze Duitse koptelefoons erg hoog in tests. zeker als je het geluid afzet tegen de prijs. De Mute is daar geen uitzondering op, als moet gezegd dat de hoofdtelefooniets aan transparantie inboet ten opzichte van bijvoorbeeld de Real Z.

Conclusie

Wie een goede hoofdtelefoon met noise cancelling wil aanschaffen, moet zeker de Mute overwegen. De Mute is lekker licht en vouwt dun op. De Teufel is eigenlijk lastig te verslaan in in zijn prijs/kwaliteit verhouding. Beide hoofdtelefoons bieden prima geluidsonderdrukking.

Logo - Music Emotion
"Met eigentijds feature"
Music Emotion
03/2016
Meer...
Logo - Music Emotion

"Mute is Teufels eerste koptelefoon met ruisonderdrukking. Het dagelijkse leven kan lawaaerig en hectisch zijn. Dit is niet alleen het geval in de metropool Berlijn waar Teufel de eerste koptelefoon met actieve ruisonderdrukking heeft gelanceerd.

    

... (A)an het linkeroor bevindt zich een knop waarmee de ruisonderdrukking aan- en uitgeschakeld wordt. Voor frequente reizigers die onderweg willen ontspannen of werken en die tegelijkertijd ook veel belang hechten aan een goede geluidskwaliteit, komt de Mute van Teufel als geroepen. Geen storende geluiden meer, maar een aangename rust of volledige aandacht voor de muziek. De Mute heeft twee grote lineaire HD-drivers en neodym-magneten voor een diep en gebalanceerd geluid en is een van de meest 'bassy' koptelefoons met ruisonderdrukking die er op de markt zijn."

Logo - leuke suggesties
"De muziekkwaliteit is indrukwekkend"
leuke suggesties
03/2016
Meer...
Logo - leuke suggesties

"Noise Cancelling, dat is echt zo’n muziekterm waar eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling voor is. Omgevingsgeluidverwijderaar, ruisweghaler, ruisonderdrukking… het volstaat niet met wat het betekent: het weghalen van achtergrondgeluiden door deze te compenseren met anti-geluiden. En dat is toch anders dan ruisonderdrukking, wat eerder duid op een slechte geluidsopname. Iets wat je vroeger bij cassettebandjes wel eens had, maar niet meer bij de 21e eeuw hoort. Die noise cancelling is echter wel erg fijn en prettig. We leven immers in een rumoerige wereld, waar overal geluid is. De actieve noise cancelling van de Teufel Mute koptelefoon neemt die omgevingsgeluiden waar en compenseert die actief met tegengeluiden, zodat je meer aandacht hebt voor je muziek. Perfect voor een kantooromgeving of bijvoorbeeld voor in de trein of in het vliegtuig, om zo je eigen rustomgeving te maken.

   

Om die noise canceling te maken is de koptelefoon voorzien van een microfoontje. De trillingen van het omgevingsgeluid worden bestreden met tegenovergestelde trillingen, met een tegengestelde polariteit. Daardoor worden die geluiden opgeheven, en hoor je er helemaal niets meer van. Om gebruik te maken van deze functie stop je 1 AAA-batterij in de oorschelp, die goed is voor 40 uur noise cancelling. Is de batterij leeg, dan kun je nog wel gewoon muziek luisteren. Handige functie: door twee keer te drukken op de noise-cancellingtoets wordt al het gestopt en hoor je precies wat er in je omgeving gebeurt. Je hoeft dus geen enkele mededeling meer te missen.

Een geweldige feature, maar wacht: er is meer! Het is natuurlijk ook een koptelefoon met een ingebouwde microfoon, wat een wereld van mogelijkheden schept. Zo kun je de koptelefoon – aangesloten op je smartphone – gebruiken als headset. Zelfs op je computer is dat mogelijk, met een meegeleverde adapter splits je de microfoon- en koptelefoondelen van je Mute in twee aparte stekkers, die je in de microfooningang en koptelefoonuitgang steekt van je computer. (...)    De koptelefoon zelf is een kleine over-ear koptelefoon, die stevig om je hoofd klemt. Heel anders dan de andere over-ear koptelefoons, die wat losser zitten en grotere oorschelpen hebben. Het is daardoor wel even aandacht schenken aan het opzetten van je koptelefoon, maar daarna zit hij werkelijk als gegoten. De muziekkwaliteit is indrukwekkend, de informatie komt bij deze koptelefoon namelijk niet gecodeerd via bluetooth binnen maar gewoon via een kabel, met een mooie bas. (...)"
Logo - Playboy
Bye bye, buitenwereld
Playboy
03/2016
Meer...
Logo - Playboy
"Wie in stilte wil werken op een drukke plek kan niet zonder actieve ruisonderdrukkende headphones. Dergelijke koptelefoons zenden geluid van een bepaalde frequentie uit, die de trillingen van omgevingsgeluid tegenwerken. Het Duitse Teufel past dat principe toe in ziijn Mute."
logo - Compputer Idee aanrader
"Zeer effectieve ruisonderdrukking van omgevingsgeluid, uitstekende geluidskwaliteit en een nette prijs, wat wilt u nog meer."
Computer Idee
03/2016
Meer...
Logo - Computer Idee logo - Compputer Idee aanrader
Luisteren in stilte    Mute ’oftewel‘ stom is op het erste gezicht een vreemde naam voor een hoofdtelefoon, die toch als voornaamste functie heeftom geluid te produceren. Toch is hij voor de Teufel Mute best toepasselijk, want deze hoofdtelefoon is voorzien van actieve ruisonderdrukking. Hij neemt dus omgevingsgeluid weg en dat werkt best goed.     ANCDe standaard Nederlandse vertaling van deze functie is eigenlijk niet zo’n goede, want de Engelse aanduiding ANC staat voor ‘active nois cancellation’. Dat betekent toch echt iets anders. Hoofdtelefoons met deze functie zijn voorzien van één of meer microfoons en een ingebouwde signaalprocessor. Die analyseert het geluid dat de microfoons opvangen en produceert corresponderend antigeluid, met als gevolg dat de luisteraar dat omgevingsgeluid niet meer hoort. Dat is geen nieuwigheid van Teufel maar de Mute doet dit ewel erg goed. Zeker vergelijkbaar met modellen die we beluisterd hebben van Bose, Harman/JBL, Sennheiser en Jabra.              Relatieve stilteNatuurlijk is ‘ANC’ geen wondermiddel. Deze technologie werkt het beste bij voorspelbaar geluid. Stemmen worden dan ook aanmerkelijk minder goed gedempt. Het geluid van een trein en zelfs vliegtuigmotoren wordt echter zeer effectief weggenomen, of in elk geval sterk gereduceerd. Zo kunt u in relatieve stilte luisteren en dat is erg prettig.           VolTemeer daar de Teufel Mute een erg prettige klank heeft...  (D)e Mute heeft echter een mooi vol, enigszins warm geluid. Dat betekent niet dat het midden omfloerst klinkt: het detail dat deze hoofdtelefoon weet te produceren is uitstekend. Het geluidsbeeld is verrassend ruimtelijk met duidelijke platsing van stemmen en instrumenten.            Voordelighowel de adviesprijs geen heel laag bedrag is, is het voor een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking allesbehalve duur... (D)aarmee is de Mute een voordelige keuze in dit segment die qua kwaliteit uitstekend kan meekomen met duurdere alternatieven. Een regelrechte aanrader dus.                 Teufel MuteConclusie:Zeer effectieve ruisonderdrukking van omgevingsgeluid, uitstekende geluidskwaliteit en een nette prijs, wat wilt u nog meer.
Logo - Tablets Magazine
Tablets Magazine
02/2016
Meer...
Logo - Tablets Magazine
(...) Active Noise Canceling is natuurlijk uiteindelijk wat deze koptelefoon voor mij zo interessant maakte. Ik denk dat iedereen ondertussen wel bekend is met de techniek waar via kleine microfoontjes geluisterd wordt naar het omgevingsgeluid zodat via een ‘trucje’ van tegengestelde frequenties het geluid ‘gecanceld’ kan worden. Waar ik eerst al vertelde dat de grote zachte oorschelpen een rol spelen bij het privé houden van je muziek werkt het natuurlijk ook andersom, deze keuze houdt gewoon ook al een hoop van het omgevingsgeluid tegen. Maar tegen het brommen van vliegtuigmotoren was natuurlijk meer nodig. De Teufel Mute presteert op dit gebied heel goed, hij nam echt ruim 80 procent van het geluid weg. Natuurlijk hoorde ik nog steeds het geluid op de achtergrond maar was het veel minder storend dan zonder ACN. Er zullen misschien wel koptelefoons zijn die iets beter presteren op dit gebied maar die hebben in mijn ervaring een heel groot nadeel; ik heb na een paar minuten altijd het gevoel dat ik zeeziek ben en heb voor mijn gevoel ook een verminderde balans. Ik heb wel eens met een paar Bose koptelefoons proberen te wandelen, zonder succes… De Mute kan ik ophouden zonder dat ik omval, dat klink misschien niet als de mooiste pluim die je een koptelefoon kan geven maar voor mij moet een koptelefoon van ruim 150 euro ook buiten het vliegtuig goed te gebruiken zijn.

    Conclusie

De Teufel Mute is een koptelefoon met een modern design, een fijne kleurstelling en meer dan prima bouwkwaliteit. In de doos vind je naast de Mute zelf ook nog eens een fijne reishoes (die tijdens mijn reizen wegens ruimtegebrek toch echt thuis moest blijven, maar de Mute kan gelukkig een hoop hebben) en een vliegtuig-adapter. De audiokabel kan los aan twee kanten, fijn als er eens een kabeltje breekt of als een of andere fabrikant er in de toekomst voor kiest geen 3.5mm aansluiting meer te verwerken in zijn product. De audiokwaliteit is alleraardigst en als je een beetje rekening houdt met volume vs lage tonen biedt de Mute een prettige audiostage. Een goed fungerende Noise Cancelling-systeem maakt het plaatje helemaal af. Voor 169 euro is het wat mij betreft een echte aanrader.

Logo - Fok.nl
"een heerlijk apparaat dat het luistergenot significant kan verbeteren"
Fok.nl
02/2016
Meer...
Logo - Fok.nl

"Enjoy the silence" kopt de titel van een van de nieuwe Teufel producten: de Mute koptelefoon. Nu zijn enjoy the silene en mute misschien niet de meest voor de hand liggende termen als je het over een koptelefoon hebt, maar ze dekken in ieder geval wel een gedeelte van de lading van dit apparaat. Teufel brengt met de Mute namelijk zijn eerste noise-cancelling headphones op de markt in navolging van voornamelijk marktleider Bose in deze productlijn.     

Het principe van een noise-cancelling koptelefoon is dat het apparaat via actief tegengeluid storende omgevingsgeluiden van buitenaf wegfiltert. Ingebouwde microfoons aan de buitenkant van de schelpen meten de lage frequenties van het omgevingsgeluid en genereren tegenovergestelde geluidsgolven die het wegfilteren van het omgevingsgeluid als resultaat moeten geven. Hoge frequenties wegvangen of blokkeren wordt voornamelijk bewerkstelligd door de koptelefoon zo geluidsdicht mogelijk te maken.                 Teufel probeert nu de concurrentie aan te gaan met onder andere Bose en gaat in prijs een stuk lager zitten dan de grootste tegenpartijen. De Mute kost €170 en zit daarmee toch een behoorlijk stuk onder de prijs van Bose, Sennheiser en Harman Kardon. Het Duitse bedrijf, dat onlangs een vestiging in Amsterdam opende, staat inmiddels wel bekend om zijn veelal consistente levering van goed presterende geluidsapparatuur en ook de Mute is hier geen uitzondering op. Wederom ligt de focus op heldere klanken, een goede, maar niet overdreven bass, plus zuivere hoge en midden tonen. Met het wegvangen van omgevingsgeluid wordt het luistergenot nog een stukje verbeterd.                      Allereerst helpt de pasvorm van de koptelefoon hieraan mee. De Mute heeft kantelbare oorschelpen die op meerdere assen verstelbaar zijn en hierdoor eigenlijk altijd perfect aansluiten. Het zorgt voor een redelijke spanning zodat de headset strak om je oren blijft zitten. De schuimgevoerde schelpen zitten comfortabel en volledig om je oren heen. Naast deze afsluiting bevat de Mute actieve noise-cancelling door middel van een AAA-batterij gedreven systeem. Op de achterzijde van de linkerschelp zit een subtiele knop om dit te activeren en na een seconde hoor je het lage omgevingsgeluid om je heen wegvallen. De noise cancelling zorgt voor -14 dB bij 50 - 500 Hz en -36 dB over het gehele frequentiebereik. Nog keer drukken zorgt ervoor dat de hoofdtelefoon op volledig op mute gaat en het langer indrukken van de knop zet de noise-cancelling weer uit. Vooral in situaties waar veel storende lage frequenties zijn (zoals in het vliegtuig, trein of bus) is het effect erg prettig. Je komt in je eigen cocon van geluid terecht waardoor de muziek nog puurder en beter doorkomt. Ook zonder muziek kan de noise-cancelling voor rust zorgen, zodat lezen of concentreren op je werk een stuk makkelijker wordt.

            

... (ee)n heerlijk apparaat dat het luistergenot significant kan verbeteren door het wegfilteren van omgevingsgeluid. De hoofdtelefoon is zeker een aanrader voor iedereen die met veel met het openbaar vervoer reist of in een drukke omgeving werkt en wel wat rust of verhoogd muziekgenot kan gebruiken.

Logo - Woelt
"Mute to the rescue"
Woelt
02/2016
Meer...
Logo - Woelt

Silence in the city: Mute

Big city, flashing lights. Ik hou er van. En dan met name de Europese steden. In mijn studentenjaren had ik zelfs als doel om iedere stip op de Ryan Air-kaart te bezoeken. Queen of the Citytrip, zo voelde ik me wel. Één nadeeltje: rust is ver te zoeken. 

Silence, please  

Ik woon met ontzettend veel liefde in Amsterdam, en ook kies ik keer op keer voor een levendige stad wanneer ik op vakantie ga. Maar toch heb ik soms behoefte aan rust. Even terug naar mezelf. Die rust is in grote steden over het algemeen moeilijk te vinden. Denk aan 24h partypeople, het non-stop verkeer, of die superhandige straatverlichting die recht je insomnia-hoofd in schijnt. Voor dat laatste kun je natuurlijk de dikste verduisterende gordijnen kopen. Maar geluidsoverlast, wat doe je daar tegen? Behalve miezerige oordoppen die, no matter hoe diep je ze in je gehoorgang vrot, er altijd weer uitpoppen. Waar is mijn mute-knop voor het drukke stadsleven?  

Mute to the rescue 

En toen, alsof een hogere macht mijn wanhoopskreten verhoorde, lag daar ineens Mute op mijn deurmat. Een koptelefoon met Active Noise Cancelling (ACN), waarmee omgevingsgeluiden worden onderdrukt. De Mute van Teufel zou ideaal moeten zijn voor het stadsleven, maar ook met name voor reislustige muziekliefhebbers. Dat wil ik best testen hoor... Op naar Barcelona!  

Testfase 1: In de auto op weg naar het vliegveld

Heimweemomentje naar mijn geliefde Toyota Starlet, liefkozend Toyoto genoemd. Inmiddels ligt mijn Toyoto'tje helaas begraven op de sloop van Amsterdam, maar wat een tijden heb ik met dit ding beleefd. De bergen op in Tsjechië, om vervolgens met 180 kilometer per uur naar beneden te denderen. Hysterische vriendinnen op de achterbank: 'Dat kan deze auto helemaal niet aan!' Hysterische vriendin achter het stuur: 'Ik raak het gaspedaal echt niet aan, ik zweer het!' Zo zijn we heel Oost-Europa doorgecruist zonder ook maar één keer de olie te verversen. Oké, dat bleek niet heel slim. Maar toch, Toyoto liet me nooit in de steek... 

Testfase 2: Up in the air  

In het vliegtuig merk ik pas echt een goed verschil. Zelfs zonder muziek werkt de ACN-knop als een malle. Ineens besef je hoe heftig omgevingsgeluiden in het dagelijks leven eigenlijk zijn. Gelukkig is het maar een kleine tweeënhalf uur naar Barcelona, maar het is toch wel erg lekker om tijdens een dergelijk reisje helemaal in je Mute-coconnetje te verdwijnen. Echt genieten van de muziek, zonder hinderlijke stoorzenders.   

Testfase 3: Barcelona City    

Aangekomen in Barcelona reis je natuurlijk voornamelijk met het openbaar vervoer. Trein, bus, metro.. hier hebben ze geen last van de zeldzame ziekte die NS heet. Toch is Mute geen overbodige luxe. En dan met name bij een overstap op bijvoorbeeld de Via Laietana; zo'n beetje de luidruchtigste straat van Barcelona.    

Bonuspunten  

Oké, dus tijdens het reizen is Mute ideaal. Maar voor de volgende situaties krijgt 'ie van mij extra bonuspunten:

- Tijdens een nacht in menig hostel, waarbij je gezegend bent met luidruchtige buren. Je weet wel... inclusief krakend bed en vieze praatjes enzo.

- In kindercafé Petit à Petit waar alle hippe moms en dads hun kroost babyccinnos voorschotelen. Oké, de krijsende longetjes van trippende sugarrush-kinders vallen blijkbaar niet onder 'omgevingsgeluid' of 'ruis', want dat dringt toch echt wel door de ACN-functie. Maar het haalt de scherpe randjes er wel af. 

- Bij behoefte aan een anthem om van de straten je catwalk te maken.

Logo - home cinema magazine
"een echte aanrader"
home cinema magazine
02/2016
Meer...
Logo - home cinema magazine
"Ik ben de afgelopen weken veel van huis geweest. Reizen is leuk natuurlijk maar heeft altijd een groot nadeel; vliegen. Ik ben er niet dol op. Niet alleen uit de angst dat ik uit de lucht lazer maar ook het geluid in een vliegtuig werkt me altijd al snel goed op de zenuwen. Toen Teufel ons benaderde met de vraag of wij de Teufel Mute eens een tijdje wouden uitproberen klonk mij dat dus meerdere redenen als muziek in de oren. We zijn nu een paar vluchten verder, en ik ben op dit moment in Barcelona voor Mobile World Congress, en dus is het tijd om mijn ervaringen met dit product te delen.

Teufel Mute: design en bouwkwaliteit

Teufel heeft altijd producten die aan het hogere segment raken als het gaat om design. De prijzen zijn gelukkig wel iets minder high-end maar de bouwkwaliteit heeft daar nooit onder te lijden. De Teufel Mute is gemaakt van verschillende soorten kunststof maar daar merk je uiteindelijk maar weinig van, de koptelefoon voelt solide aan en kan door de materiaalkeuze ook nog eens lekker licht zijn. De punten waar je hoofd de koptelefoon raakt zijn natuurlijk het allerbelangrijkste en daar hebben we het over een lekker zacht materiaal dat op leder lijkt (of misschien zelfs wel is). De oorschelpen en hoofdband zijn voorzien van padding waardoor het geheel lekker op je hoofd zit. De padding is dicht en zacht genoeg om een goede afsluiting te creëren met de buitenwereld zodat de mensen naast je niet zomaar mee kunnen genieten van je muziek. Net zo belangrijk is misschien wel dat de padding dik en zacht genoeg is om ook met een bril op comfortabel te luisteren. Natuurlijk is de hoofdband in verschillende maten verstelbaar....

Teufel Mute: audiokwaliteit en ACN

Ik ben geen echte audiofiel en dus heb ik altijd een beetje moeite met het beschrijven van de audiokwaliteit van de producten die ik test, voor mijn oren klinkt iets gewoon goed of niet goed. De Mute valt gelukkig prima in de goede kant van mijn zwart/witte spectrum maar toch zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen. Zeker als je het volume volledig opendraait heeft de Teufel Mute wat problemen met vervorming van de lage tonen. Den je een echte bass-head die ook wel eens lekker hard wil knallen dan is deze koptelefoon waarschijnlijk niet voor jou. Ik kon met wat vogelen in de equalizer van Spotify en de volumeknop tot een prima werkbare oplossing komen maar sommige mensen houden nu eenmaal van een volle onderkant… Het midden en hoog segment van het geluid heeft eigenlijk niet met de problemen met vervorming te maken en hier presteert de Mute dan ook zeer goed. Het is wat mij betreft een prima presterende koptelefoon in zijn prijsklasse. De technische details lezen als volgt:

    Frequentiebereik: 20 – 20000 Hz Drivers: 40 mm Mylar ACN: Noise Cancelling: -14 dB @ 50 – 500 Hz, -36 dB across the entire frequency range  

Active Noise Canceling is natuurlijk uiteindelijk wat deze koptelefoon voor mij zo interessant maakte. Ik denk dat iedereen ondertussen wel bekend is met de techniek waar via kleine microfoontjes geluisterd wordt naar het omgevingsgeluid zodat via een ‘trucje’ van tegengestelde frequenties het geluid ‘gecanceld’ kan worden. Waar ik eerst al vertelde dat de grote zachte oorschelpen een rol spelen bij het privé houden van je muziek werkt het natuurlijk ook andersom, deze keuze houdt gewoon ook al een hoop van het omgevingsgeluid tegen. Maar tegen het brommen van vliegtuigmotoren was natuurlijk meer nodig. De Teufel Mute presteert op dit gebied heel goed, hij nam echt ruim 80 procent van het geluid weg. Natuurlijk hoorde ik nog steeds het geluid op de achtergrond maar was het veel minder storend dan zonder ACN. Er zullen misschien wel koptelefoons zijn die iets beter presteren op dit gebied maar die hebben in mijn ervaring een heel groot nadeel; ik heb na een paar minuten altijd het gevoel dat ik zeeziek ben en heb voor mijn gevoel ook een verminderde balans. Ik heb wel eens met een paar Bose koptelefoons proberen te wandelen, zonder succes… De Mute kan ik ophouden zonder dat ik omval, dat klink misschien niet als de mooiste pluim die je een koptelefoon kan geven maar voor mij moet een koptelefoon van ruim 150 euro ook buiten het vliegtuig goed te gebruiken zijn. 

Conclusie

De Teufel Mute is een koptelefoon met een modern design, een fijne kleurstelling en meer dan prima bouwkwaliteit. In de doos vind je naast de Mute zelf ook nog eens een fijne reishoes (die tijdens mijn reizen wegens ruimtegebrek toch echt thuis moest blijven, maar de Mute kan gelukkig een hoop hebben) en een vliegtuig-adapter. De audiokabel kan los aan twee kanten, fijn als er eens een kabeltje breekt of als een of andere fabrikant er in de toekomst voor kiest geen 3.5mm aansluiting meer te verwerken in zijn product. De audiokwaliteit is alleraardigst en als je een beetje rekening houdt met volume vs lage tonen biedt de Mute een prettige audiostage. Een goed fungerende Noise Cancelling-systeem maakt het plaatje helemaal af. (...) wat mij betreft een echte aanrader."

Logo - XGN
"Even afgesloten van de luide wereld"
XGN
02/2016
Meer...
Logo - XGN

Stoor jij je tijdens het gebruik van een hoofdtelefoon wel eens aan geluiden afkomstig uit je omgeving? Heb je het gevoel dat het geluid om je heen het altijd wint van het geluid van je koptelefoon, ongeacht hoe hoog je het volume hebt staan? Wellicht biedt de Teufel Mute met zogeheten active noise canceling uitkomst!

Teufel is een Duits merk dat zich voornamelijk richt op audioapparatuur. Het bedrijf staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en de stijlvolle touch die het bedrijf geeft aan zijn producten. Met de Teufel Mute komt het bedrijf voor het eerst op de markt met een active noise canceling hoofdtelefoon. Wij hebben deze hoofdtelefoon uitvoerig getest en onze bevindingen lees je terug in de Teufel Mute Review!  

Hoofdtelefoon met active noise canceling

Allereerst, hoe werkt een actieve geluidsonderdrukkende koptelefoon, ten opzichte van een normale? Op basis van de hoeveelheid omgevingsgeluid die de koptelefoon opvangt, wordt er een gebalanceerde lading antigeluid geproduceerd. Hierdoor wordt al het geluid dat je niet wilt horen onderdrukt. Om gebruik te maken van deze feature moet een hoofdtelefoon ergens stroom vandaan halen.

De Teufel Mute haalt dit uit een AAA-batterij, die onder een klepje in de rechterschelp geplaatst wordt. Een batterij kan tot wel veertig uur ongestoord luisterplezier zorgen. Toch had Teufel hier kunnen nadenken over een oplaadsysteem, waardoor die vervelende batterijen overbodig worden.

In de linkerschelp zit een knop waarmee je de functie aan en uit kunt zetten, zodat je de batterij kunt sparen op momenten dat het niet nodig is. Wanneer de batterij leeg is kan de hoofdtelefoon nog steeds gebruikt worden, alleen werkt de actieve geluidsonderdrukking dan niet meer.   

Strak en uiterlijk, voor lange tijd niet comfortabel

Om op voorhand al zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van geluiden van buitenaf, heeft de Teufel Mute oorschelpen die perfect om de oren zitten. De kussentjes zijn van speciaal proteïneleer, die de schelpen afsluiten..

... (H)et design van de koptelefoon is erg strak en hij heeft een luxe uitstraling. Ondanks dat hij voor een groot deel uit kunststof bestaat, ziet de Teufel Mute er redelijk stevig uit en lijkt hij tegen een stootje te kunnen. De bijgeleverde (dubbele) jack kabel is wat aan de korte kant, maar deze is eenvoudig te vervangen met een langere. Zowel de kabel als de koptelefoon missen een mogelijkheid om het volume handmatig aan te passen, dit zul je op het apparaat moeten regelen waarop de Teufel Mute is aangesloten.   

Goed geluid, heerlijke bass

Wat betreft het geluid heeft Teufel een hele knappe prestatie geleverd. Wanneer je naar koptelefoons in de hogere prijsklassen gaat kijken, bestaan er producten die iets helderdere tonen afgeven dan de hoofdtelefoon in kwestie. Toch scheelt de kwaliteit niet veel en de bass klinkt geweldig.

De hoofdtelefoon gaan ook behoorlijk hard, al is het normaliter niet nodig om je geluid keihard open te draaien. Sommigen houden ervan om de muziek erg hard te zetten wanneer zij gebruik maken van een koptelefoon, maar doordat je het geluid van de omgeving totaal niet hoort is de beleving van het geluid stukken harder.            

Hoofdtelefoon met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding

Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat active noise canceling koptelefoons op de markt, maar de Teufel Mute is gemiddeld de helft goedkoper dan zijn concurrenten. Voor deze prijs heb je zelden een geluidsdempende koptelefoon met deze kwaliteit. De Teufel Mute doet zijn naam eer aan en zorgt ervoor dat je van je eigen geluid kunt genieten, zonder dat er ongewenste geluiden doorheenkomen.

Logo - Panorama
"Ongehoord goed"
Panorama
01/2016
Meer...
Logo - Panorama
"Niks zo vervelend als die kwekkende dames in de trein die je door je muziek heen kunt horen. Geen probleem meer met de Mute, de Noise Canceling-koptelefoon van Teufel. Met een knop waarmee de ruisonderdrukking aan- en uitgeschakeld wordt waardoor naar wens de muziek stopt en de omroepster van het station of een vraag van een medepasagier te horen zijn. Dan rest er in de trein of bus slechts onverstoorbare aandacht voor je muziek in je koptelefoon."
Logo - Elsevier
"een prettig zuiver geluid"
Elsevier
01/2016
Meer...
Logo - Elsevier

"Met deze koptelefoon sluit u zich volledig af van de buitenwereld   

Met deze koptelefoon hoort u helemaal niets. Althans, niets van buiten: de Teufel MUTE onderdrukt omgevingsgeluid zodat u alleen muziek hoort. Handig voor in de trein of het vliegtuig. Hoe het geluid is?   

Elsevier testte de kop­telefoon met muziek van Chopin, Chet Baker, Beyoncé en Skrillex. In alle gevallen gaven de speakers een prettig, zuiver geluid."

Logo - AD.nl
"Fluisterstil"
AD.nl
01/2016
Meer...
Logo - AD.nl
"Dankzij de active noise cancelling van deze Mute van Teufel creëer je een oase van rust. De muziek klinkt kraakhelder, maar de geluidsoverlast van trein (of vliegtuigmotoren, of van collega's) wordt opgeheven. De Mute werkt verduiveld goed, zelfs als de batterij na bijna veertig uur is uitgeput. De grote oorkussens hebben sowieso al een isolerende functie."
Logo - Techgirl
"Teufel biedt betaalbare noise cancelling"
Techgirl
01/2016
Meer...
Logo - Techgirl
"Onderweg zijn met de trein; het kan je horendol maken met een kleine die ligt te krijsen achter jouw zitplaats. Een hoofdtelefoon is dan een godsgeschenk! Als je noise cancelling wilt, moet je voor een deftig toestel toch al 300 euro neerleggen. Teufel introduceert daarom een betaalbare mid-range variant met een uitmuntende bass. Een nieuwe zet van geluidsspecialist Teufel, want nog niet eerder brachten zij een hoofdtelefoon met actieve noise cancelling op de markt.       First impressions Enthousiast maakte ik de doos open; wat een goed doordachte verpakking, als een puzzel vouwde hij uit elkaar. De geharde case verklapte hoe duurzaam het geheel wel niet moest zijn, de hoofdtelefoon zag er alvast cool uit met de letter “T” op de zijkanten (made for me, hehe). De stevig gebouwde headband en zachte ovale oorcups waren de eerste pluspunten die ik opmerkte...  

Tijd om hem op te zetten… oh, wat krijgen we nu? Odd shape alert! Bij het stretchen van de cups merk je meteen op dat de headband zich vormt naar een ovaal hoofd. Nu, dat heb ik gelukkig niet. Je ziet er wel uit als een… alien? Anke kreeg al snel een selfie toegestuurd.. Geen paniek, binnenshuis lacht niemand erom (mijn hond alleszins niet). Nu, de vorm went wel na een tijdje, ik ging er zelfs mee hardlopen in het bos (de kraaien vlogen wel weg).

Enough with the bullying! Deze hoofdtelefoon zit écht wel goed op je oren. Dit was de eerste over-ear die ik ooit langdurig ophad. Ik droeg hem op de eerste dag 7 uur non-stop, dit om mogelijke problemen op te merken. Geen hoofdpijn whatsoever.  

Noise cancelling Bij deze technologie wordt er gebruik gemaakt van ingebouwde microfoons die het omgevingsgeluid opmerken en zo signaal geven om een anti-geluid te produceren. Zo filtert hij geruis, mensenmassa of een ronkende motor probleemloos weg. Hier en daar hoor je wel eens een luider gegeven, dit is nu eenmaal onoverkoombaar...  

Oh, en ook dit nog; zet géén noise cancelling op wanneer je theepot op het vuur staat."

Logo - Alpha-audio
"De eerste koptelefoon van Teufel met ruisonderdrukking"
Alpha-audio
01/2016
Meer...
Logo - Alpha-audio
"Het moest er natuurlijk van komen: een hoofdtelefoon met noise-cancelling. Teufel maakt al langere tijd hoofdtelefoons, maar nog geen met actieve onderdrukking van omgevingsgeluid. Nu dus wel: de Teufel Mute.

Hoofdtelefoons met actieve onderdrukking van omgevingsgeluid zijn bijzonder populair onder de reizende mens. Niet gek: een vliegtuig, trein of bus kan een lawaaiige bedoening zijn. Dan kan het prettig zijn éven de rust te pakken met wat muziek.    

Teufel springt in op deze trend met de Mute. Deze is voorzien van ANC – active noise cancelling – die werkt op één AAA-batterij. Deze gaat ongeveer 40 uur mee, wat erg netjes is. Als de batterij leeg is, kunt u gewoon verder luisteren. Een grote pré ten opzichte van sommige concurrerende modellen. Hij werkt overigens niet draadloos.  

Specificaties

De Mute werkt met een 40 mm driver (neodymium magneet). De AAA-batterij gaat 40 uur mee. De meegeleverde kabel is 1,3 meter lang. Moet lang genoeg zijn. De complete constructie is lichtgewicht (hoe licht weten we niet)."

Logo - androidkosmos
“Met de Teufel Mute krijg je een zeer goede koptelefoon...”
androidkosmos
01/2016
Meer...
Logo - androidkosmos
Logo - echte mannen
"Kippenvel over mijn rug."
echte mannen
01/2016
Meer...
Logo - echte mannen

"Noise cancellation? WTF!

Ergens in de jaren ‘80 liet Chriet Titulaer in een TV programma iets zien dat luisterde naar de naam anti-geluid of tegen geluid. In een vliegtuig zat een microfoon, een (voor die tijd snelle) computer en wat luidsprekers. Het idee was dat de microfoon het zoemende geluid oppikte, de computer het geluid als het ware omdraaide en de speakers het dan weer uitspuugden. Resultaat? Geen statisch gebrom meer in het vliegtuig. In de praktijk bleek het echter erg omslachtig om met een dergelijke opstelling rond je nek te lopen. Teufel heeft gewacht tot de techniek alles genoeg heeft verkleind en er vervolgens de Teufel Mute omheen gebouwd. Maar werkt het ook?  

De test

Ik werk nogal veel achter de computer en hoor de hele dag het liefst muziek. Dit wordt bij voorkeur gestreamd via Tidal en Spotify. Op de achtergrond zitten er altijd wel mensen te kletsen, kinderen die spelen, het klikken van mijn eigen toetsenbord en wat al niet meer. En aangezien ik gezegend ben met het onvermogen om omgevingsgeluiden uit te schakelen is concentreren op iets op zo’n moment een hel op aarde voor mij. Daarom, direct de koptelefoon uitgepakt, batterij er in en opgezet. Spotify aan en een diversiteit aan muziek geluisterd. En wat denk je………stilte. De Teufel Mute lijkt voor mij te werken als een glazen bol die mij in staat stelt mezelf af te sluiten voor de wereld om mij heen. En door de goede afsluiting om je oren sluit hij de wereld om mij heen af voor mij. Niemand heeft last van mijn “lek” geluid. Ik geen last, een ander geen overlast. Zo moet de ideale wereld zijn en dankzij deze koptelefoon bestaat hij nu af en toe even.    

En het geluid?

We kunnen natuurlijk uren lullen over design en techniek maar uiteindelijk draait het er om wat voor geluid de koptelefoon weet voort te brengen. En ook daar zit het helemaal goed. Niet dat we anders hadden verwacht van Teufel maar het is écht goed. Als eerste heb ik geluisterd naar mijn playlist “Mijn Trieste muziekjes” waarbij Première Gymnopédie van Erik Satie mijn favoriet is. Hierbij is het geluid van de koptelefoon zo helder en duidelijk over het hele spectrum dat zelfs het kraken van de pianokruk en de ademhaling van de pianist duidelijk hoorbaar zijn. Kippenvel over mijn rug. En om nu te voorkomen dat jullie denken dat ik een heel heel triest persoon ben heb ik ook mijn playlist “at the gym” gebruikt om te testen.  Het nummer “Get Down” van Tiësto en Tony Junior is daarbij ideaal omdat er een heerlijke mix in zit van lage, midden en hoge tonen en je de koptelefoon dus over het hele spectrum kunt testen en ook daar laat de koptelefoon geen steek vallen. De midden en lage tonen zijn wel iets prominenter aanwezig dan de hoge tonen maar gezien mijn aanzienlijke leeftijd van 41 kan dat natuurlijk ook liggen aan de achteruitgang van mijn gehoor.         

Eindoordeel

Tja, ik kan niets anders zeggen dan dat deze koptelefoon voor mij persoonlijk een hemel op aarde is. Werken in een drukke ruimte, muziek aan en geen last hebben van mijn omgeving. Tel daar bij op de superieure geluidskwaliteit en de techniek die door Teufel wordt gebruikt en je kan het echt niet anders dan het met mij eens zijn dat dit, zeker in deze prijsklasse, de beste koptelefoon ooit is"

Testbericht - Gadgetgear - Zilver
"De eerste noise canceling hoofdtelefoon van het rebelse Duitse audio merk Teufel"
gadgetgear
01/2016
Meer...
Logo - gadgetgear Testbericht - Gadgetgear - Zilver
"Begin jaren tachtig presenteerde de TV Willie wortel van Nederland; Chriet Titulaer, het principe van geluidsonderdrukking in hoofdtelefoons. Lang was de technologie echter voorbehouden voor piloten. Bose heeft de geluidsonderdrukking in hoofdtelefoons populair gemaakt. Teufel wil nu deze technologie voor een breed publiek toegangelijk maken met de betaalbare Mute. De eerste noise canceling hoofdtelefoon van het rebelse Duitse audio merk Teufel.   

Wie veel vliegt of in de trein zit, heeft baat bij een hoofdtelefoon die het monotone geluid van het vervoersmiddel wegfiltert. Wanneer je geen muziek afspeelt op de hoofdtelefoon met noise canceling aan, hoor je goed wat de technologie doet. Met zogenaamd ‘anti’ geluid worden de geluidsgolven geneutraliseerd en ontstaat een stilte. De hoofdtelefoon moet dus goede microfoons hebben om het omgevingsgeluid te registreren. Dat kan motorgeronk zijn, maar ook geroezemoes van een mensenmassa of het geluid van een airco. Hoe beter de microfoon en luidsprekers in de hoofdtelefoon, hoe beter stilte kan ontstaan voor de luisteraar.

    Teufel maakt prima hoofdtelefoons. Telkens weer scoren de Duitse hoofdtelefoons erg goed. Zeker als je de kwaliteit afzet tegen de prijs. De Mute is daar geen uitzondering op...  

De Mute zit erg prettig. Het is zeker mogelijk om de hoofdtelefoon uren te dragen. De AAA batterij is goed voor 40 uur muziek. Als de batterij leeg is speelt de hoofdtelefoon nog gewoon muziek.   

Conclusie Wie een goede noise canceling hoofdtelefoon wil aanschaffen moet zeker de Mute overwegen. De Mute klinkt minder helder dan de ‘open’ hoofd telefoons van Teufel. Het dichte noise canceling systeem zorgt wel dat de luisteraar geen omgevingsgeluid hoort. Tevens sluit de hoofdtelefoon ook zo goed af dat medereizigers niet ‘meegenieten’.

UPDATE

Een maand na het schrijven van deze review, blijkt dat de Mute de meest gebruikte hoofdtelefoon op de redactie is. Telkens zit ie weer bij iemand anders op het hoofd. In mijn reistas is de Mute al twee keer mee op reis geweest. Het lichte gewicht, de perfecte pasvorm en het enorm goed afsluiten van de omgeving, maken de Mute een winnaar. Het lijkt ook of het geluid na twee weken wat beter werd. Lang geleden moesten hoofdtelefoons nog ‘inspelen’. Zou dat het geval zijn? In ieder geval is de Mute na weken van gebruik steeds beter gaan bevallen. Vandaar dat we besloten hebben om de score een punt hoger te geven. Een 8 ipv de oorspronkelijke 7. De Mute is een absolute aanrader.

maclife
"… een zeer goede geluidsbeleving en een duidelijke onderscheiding van alle instrumenten“
MacLife
12/2015
Meer...
maclife
“Zet je de Teufel Mute op en druk je op de knop aan de linker oorschelp, wordt het meteen een stuk rustiger. Duidelijk rustiger.”    “De Mute is een typisch Teufel product. Dit betekent dat de koptelefoon de midden en lage frequenties merkbaar sterker benadrukt dan de hoge frequenties.”     “Over het algemeen biedt de Mute een erg goede geluidsbeleving en een duidelijke onderscheiding van alle instrumenten.”     “De eerste Teufel koptelefoon met ruisonderukking, weet wat klank en noise canceling in ieder geval te overtuigen. [...] Kijkend naar de verhouding van prijs en performance, is de Teufel Mute een geweldig apparaat.”      Vertaald uit het Duits.
Testbericht - modernhifi - 8,6
“Overtuigde met een krachtig weergave van de midden- en basfrequenties.”
modernhifi
11/2015
Meer...
Testbericht - modernhifi - 8,6
“De beugelkoptelefoon zit stevig op je hoofd en zorgt alleen al op deze manier voor een goede passieve ruisonderdrukking. De oorkussens zijn vervaardigd van proteïneleer – een soepel materiaal dat we al van eerdere Teufel koptelefoons kennen en dat ons tot nu toe zeer goed is bevallen."   “Het active noise canceling (ANC) bij de Mute is vooral geschikt voor frequente reizigers maar kan ook op kantoor gebruikt worden. Gewoon op de knop aan het linkeroor drukken en meteen is de actieve ruisonderdrukking geactiveerd.”    “ De Teufel Mute was bij de hoogste frequenties eerder terughoudend, in de midden en lage frequenties daarentegen was hij zeer overtuigend – wat typisch voor Teufel is. Deze extra power gebruikte de Teufel noise canceling ook bij de ruimtelijke geluidsweergave. Hier bouwde hij een diep toneel op met een duidelijke onderscheiding tussen instrumenten op de voor- en achtergrond.”    “Met een solide geluid met een lichte nadruk op de bas, is hij zowel geschikt voor het luisteren naar muziek als voor het terugtrekken uit een lawaaierige omgeving.”

Inhoud levering

MUTE
  • 1 × AAA-batterij
  • 1 × Aansluitkabel minijack 3,5 mm (1,3 m) – Zwart
  • 1 × Vliegtuig adapter
  • 1 × Softcase voor koptelefoon
MUTE - Outline [SVG]