8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3
 • Motiv 3

Motiv 3

Kleine designset met verbazingwekkende kwaliteitsweergave
Home cinema luidsprekerset voor design-fans
Concept E 450 Digital "5.1-Set"
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Home cinema luidsprekerset voor design-fans
 • Natuurlijke weergave door uitstekende breedband luidspreker
 • 5 compacte satellieten in bol formaat
 • 200 mm subwoofer van 150 Watt
 • Past op elke AV-receiver
 • Geschikt voor ruimtes tot 20 m²

De reactie op de Motiv 3 is altijd dezelfde: dit luidsprekersysteem brengt een glimlach op het gezicht bij iedereen die de set ziet. De centrale elementen van deze set zijn namelijk 5 aparte kleine bolvormige satellieten, ondersteund door een aparte subwoofer.

Laat je echter door de vriendelijke vormgeving niet misleiden. De Motiv 3 is in elk opzicht serieus te nemen! Een echte duivelse set.

De bestandsdelen
Verantwoordelijk voor het verbluffend goede geluid van de kleine bollen van hoogglanzend staal is een 80 mm volbereik driver van topniveau. Dit chassis kan nagenoeg het hele frequentiebereik evenredig weergeven. Tot op de zwaarste bas natuurlijk.

Hier komt de A 300 SW in het spel: een ultra compacte subwoofer met 200 mm membraan, aangestuurd door een 150 Watt versterker. Samen vormen de beide bestandsdelen een home cinema-systeem dat zich in ruimtes tot 20 m² meer dan thuis voelt.

Kleine bollen, groot plezier
De satellieten kunnen aan de muur of op statieven worden geplaatst. Ze slaan echter ook een goed figuur met de slim gemaakte, want magnetische, voetstukken. En de kleine subwoofer vindt bijna overal een plek in de kamer.

Wie een design-georiënteerde home cinema-set zoekt voor gevoelsmatig weinig geld, maar geen compromissen wil maken, is bij de Motiv 3 op de juiste plek. 

Inhoud levering

 • Satelliet MO 3 FCR
 • Actieve subwoofer A 300 SW
 • Voetstuk MO 3 TP

Technische details

Actieve subwoofer A 300 SW
Actieve subwoofer A 300 SW
Deze subwoofer is een kleine verschijning, maar groots in geluid. Deze ultra compacte subwoofer in bijna vierkante vorm maakt indruk met een kurkdroge bas met een zeer volwassen sterkte.

De door een 150 Watt versterker aangestuurde 200 mm elastische woofer werkt in een behuizing met een volume van 10 liter. Het resultaat: impulsieve, scherpe en heldere basweergave.
Actieve subwoofer A 300 SW
Luidsprekers
Opbouw behuizing Gesloten
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Cinch-ingang 1
Elektronica
Ingangsvolumeregelaar Analoog
Phaseregelaar Analoog
Vermogen versterker: subwoofer Music output performance
Vermogen versterker: subwoofer 150 W
Versterkervermogen subwooferkanaal 110 W
Afmetingen
Diepte 32,00 cm
Breedte 28,00 cm
Hoogte 26,50 cm
Gewicht 8,90 kg
Satelliet MO 3 FCR
Satelliet MO 3 FCR
Deze geluidsbol is geen gimmick. De MO 3 GCR is een volwaardige home cinema-satelliet. Hier in de vorm van een kleine bol.

De robuuste, optisch gracieuze stalen behuizing is de basis voor een fantastische volbereik chassis met een diameter van 80 mm. Deze high tech luidspreker is in zijn eentje ertoe in staat het complete frequentiebereik van 120 tot 20.000 Hz te laten horen. Hiervoor zijn de extreem lichte NAWI-cellulose-membraan, het vervormingsarme neodymium magneetsysteem en de technische kunstgreep om de gestoffeerde kap als tweeter te laten fungeren verantwoordelijk.

De vorm van een bol is akoestisch bezien erg voordelig, omdat zo het breken van het geluid - zoals bij een hoekige behuizing - wordt geminimaliseerd. De MO 3 FCR schittert op akoestische wijze dankzij een uitgesproken ruimtelijkheid dankzij de gelijkmatige geluidsuitstraling en een verbluffend goede spraakweergave. Dit omdat bij een 1-kanaals systeem geen scheiding is tussen hoge en middentonen.

Omdat de constructie meerdere ventilatiemogelijkheden heeft, is het chassis belastbaar genoeg om ruimtes tot 20 m² met geluid te vullen.
Satelliet MO 3 FCR
Luidsprekers
Akoestisch principe 1-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 50 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 70 Watt
min. aanbevolen versterkervermogen 20 Watt
Impedantie 4 Ohm
Statief geïntegreerd Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
Maximale doorsnede kabel 2,50 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Afmetingen
Diepte 13,50 cm
Breedte 12,00 cm
Hoogte 13,00 cm
Gewicht 0,50 kg

Recensies & reviews

Motiv 3 review of SFT
Motiv 3 review of SFT
'Met deze set vul je makkelijk ook grotere kamers'
SFT 11/2010
'Met zijn bolronde luidsprekertjes is de Motiv 3 van de Berlijnse audiospecialist een échte eye-catcher. Een soort eierdopjes houden de luidsprekers rechtop, die magnetisch aan de luidsprekers vastzitten. Alternatief kunnen de satellietjes ook aan de wand worden gehangen.
Met deze set vul je ook makkelijk grotere kamers met geluid.'

+ Geweldige afwerking
+ Geschikt voor opstelling of bevestiging aan de wand
+ Gaat vrij hard zonder vervorming
Motiv 3 review of T3
Motiv 3 review of T3
'Deze biljartballen leveren uitstekende surround sound!'
T3 07/2009
'De bolvorm van de luidsprekers maakt ze niet tot de ideale plaatsbespaarders, maar de kogelachtige bouwvorm vermindert de invloed van stationaire golfen en versterkt bovendien het geluid. De als buitenaards uitziende biljartballen produceren een solide geluidsbeleving. De kleine 80 mm driver wordt door een 150 Watt subwoofer ondersteund. Moeiteloos verandert hij volle krachtige beats en voedt je muziek en soundtracks met leven. Ondanks de minimale grootte van de boxen lukt het de Motiv 3 om uitstekende geluidseffecten te produceren!'

Testoordeel: 4 / 5 sterren
Motiv 3 review of AV Magazin.de
Motiv 3 review of AV Magazin.de
'Design luidsprekers Teufel Motiv 3: een rond geheel'
AV Magazin.de 02/2009
Conclusie: 'Gemeten aan de prijs en de zeer compacte bouwwijze maakt de Teufel Motiv 3 indruk met een zeer goede geluidskwaliteit. De verwerking is naar behoren. De gestylde surround set glanst met praktisch in gebruik dankzij flexibele installatiemogelijkheden. De extreem compacte afmetingen en de aantrekkelijke aanschafsprijs maken de Motiv 3 luidsprekers geschikt voor elke home cinema starter met eisen t.a.v. het design.'

Geluid: zeer goed
Uitrusting: zeer goed
Verwerking: goed
Prijs-kwaliteitverhouding: goed / zeer goed
Lees hier het complete testbericht!
Motiv 3 review of Area DVD
Motiv 3 review of Area DVD
'Design-soundexpert uit Berlijn'
Area DVD 02/2009
Akoestische conclusie:
'Een zeer gebalanceerd en homogeen geluidsbeeld en een verbazingwekkende dynamiek zijn de kenmerken vna de Motiv 3. Zwaktes zoals vervormingen zijn bij dit compacte systeem ook op erg hoog volume niet te horen. De set komt de geambitioneerde home cinema nieuweling of diegenen die toe zijn aan een hoger level bijzonder goed toe. Het is ook een leuke oplossing voor een tweede kamer van de geambitioneerde surround-fan. De geluidscore in relatie tot de prijs is dan ook “uitstekend”.'

Algemene conclusie:
'Design-soundexpert uit Berlijn – zo zou je de Motiv 3 in korte woorden kunnen omschrijven. Het mooie, extravagante en voordelige 5.1 ensemble is met kamervullend, zuiver en dynamisch geluid uitstekend. Deze indruk wordt door de keurige afwerking ondersteund. Volumewonderen mag je natuurlijk niet verwachten, toch gaat de set verrassend hard. Al mist het laatste detail in het geluidsbeeld: we zijn verrast over het ruime, harmonisch en geslepen geluid uit één breedbandchassis. De zeer compacte subwoofer accordeert uitstekend met de satellieten en levert een degelijk, krachtig, maar nooit opdringerig laagfundament.'

+ Verrassend ruimtelijk
+ Dynamisch en snel
+ Uitstekende afwerking
+ Actieve subwoofer met krachtige, zuivere bas
+ Elegant design
+ Faire prijs
+ Hoogwaardige aansluitingen

Totaal: 10 van 10 punten

Lees hier het complete (originele) testbericht!

Downloads & support

Hulp bij dit product
Welke luidsprekerkabels raadt Teufel aan?
Voor kleinere sets tot de Theater 1 raden we voor een optimale geluidskwaliteit de 2,5 mm² dikke Teufel-luidsprekerkabels aan, wanneer de benodigde lengte niet meer dan 15 meter is. Voor Theater 2 en de grotere systemen raden we voor de Front/center-luidsprekers de Teufel-kabel met 4 mm² doorsnede aan en voor de effectluidsprekers de 2,5 mm² kabel (wanneer de 15 meter lengte niet wordt overschreden).
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Welke kabels heb ik nodig voor een Teufel luidsprekerset voor de aansluiting met de AV-receiver?
Een home cinema-systeem benodigd luidsprekerkabels voor de aansluiting van de satellieten met de receiver en een NF-mono-cinch-kabel voor de verbinding van de actieve subwoofer met de Sub-Out-stekker van de AV-receiver.
Kan men luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes met elkaar combineren?
Voor de aanvulling van ontbrekende kabellengtes kun je zonder verschil in geluidsweergave ook luidsprekerkabels met verschillende doorsnedes gebruiken. De doorsnede mag echter niet extreem van elkaar verschillen.
Moet ik een volactief of liever een deelactieve luidsprekerset kiezen?
Deelactieve systemen moeten met een AV-receiver worden verbonden. Deze verzorgt de vijf tot zeven satellieten met het benodigde vermogen. Alleen de subwoofer werkt met een eigen versterker. Door de AV-receiver is de investering in een nieuwe installatie hoger, maar deze oplossing is ook flexibeler. Ten slotte kun je aan een AV-receiver meerdere signaalbronnen zoals TV, satellietontvanger, PC, spelcomputer en MP3-speler gelijktijdig aansluiten.

Volactieve sets hebben niet per se een AV-receiver nodig. Hier worden de vijf tot zeven satellieten met vermogen verzorgd door de versterkers die in de subwoofer zijn ingebouwd. Daardoor bespaar je de kosten voor een receiver, maar je kunt aan de meeste receivers maar een geluidsbron aansluiten. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen.

Natuurlijk kun je de volactieve systemen later ook met een AV-receiver uitbreiden. De aansluiting is dan dezelfde als met de deelactieve sets. Een andere optie en aantrekkelijk qua prijs is een uitbreiding met de Decoderstation, die een veelvoud van analoge en digitale ingangen voor onze volactieve sets beschikbaar maakt.
Mijn subwoofer bromt, wat kan ik doen?
Is de bromtoon vanaf een afstand van meer dan 1 meter goed te horen en/of ook uit de satellieten te horen, is er mogelijk een defect. De bromtoon kan ook door een aangesloten apparaat of storingen in de stroomvoorziening worden veroorzaakt. Doe de volgende test om de oorzaak van de bromtoon te kunnen vinden.

1. Trek alle cinch-kabels uit de ingangen van de subwoofer. Wanneer de bromtoon nu niet meer optreedt, ga dan verder met punt B.
A. Sluit de stekker van de subwoofer in een andere stopcontact (bijv. badkamer, keuken, slaapkamer).
Blijft de subwoofer brommen, neem dan contact op met onze service-afdeling.

Is het brommen gestopt, is er sprake van een storing in de stroomvoorziening, die door dimmers of oplaadapparaten kan worden veroorzaakt. Om de storingsbron te vinden, trek je een voor een alle apparaten uit het stopcontact. Wanneer het brommen gestopt is, heb je ook de veroorzaker gevonden.

B. In dit geval is een 'bromlus'. voor de storing verantwoordelijk. Doorloop de volgende stappen om de bron van het probleem te vinden.

Verbreek de verbinding van de kabel- of satellietaansluiting van de tv-receiver en luister of het brommen verdwenen is. Wanneer dat is, gebruik je voor de kabelaansluiting een mantelstroomfilter om de lus te doorbreken. Bijv. mantelstroomfilter coax AC 9022 ED. Heb je een satellietaansluiting, verbind dan de satellietontvanger met een optische kabel met de eventuele aangesloten decoderstation.

Blijft het brommen aanwezig, meld je dan bij onze serviceafdeling, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.