8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect
 • Consono 15 Connect

Consono 15 Connect

Instapmodel surround voor aantrekkelijke prijs
Home cinema luidsprekerset voor Teufel-starter
Consono 25 Mk3 "5.1-Set"
De opvolger bestellen.
Dit is de opvolger
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Home cinema luidsprekerset voor Teufel-starter
 • 5 breedband satellieten met hoge belastbaarheid
 • Extreem compact formaat voor makkelijke integratie in de woonruimte
 • 200 mm subwoofer van 100 Watt
 • Past op elke AV-receiver
 • Geschikt voor ruimtes tot 20 m²

Ben je beginneling in de surround-wereld? Deze Consono 15 van Teufel is speciaal voor jou ontwikkeld. Wanneer je kamervullend home cinema-geluid wenst, je huidige boxen wilt vervangen of simpelweg met hoogwaardige Teufel-luidsprekers wilt beginnen, dan ben je hier op de juiste plek. In elke variant garandeert een Consono-model het maximale aan geluid.

De Consono 15, de compactste set uit de serie, verandert elke kleine woonkamer met boeiend geluid en realistische geluidseffecten in een home cinema.

Satellieten
Vijf identieke breedband-satellieten zijn de sleutel tot echte surround-beleving: klein, maar in staat veel te presteren dekken ze het hele frequentiespectrum van midden- tot hoogtoonbereik af. Een harmonieuze afstemming is vanzelfsprekend.

Makkelijke montage
De satellieten zijn voor montering aan de muur voorbereid, maar kunnen ook op voetstuk M 50 P worden geplaatst. Satellieten en subwoofer sluit je in een handomdraai aan je AV-receiver of de surround-versterker aan .

Sterke subwoofer
Net zoals bij de satellieten voel je ook bij de subwoofer meteen het Teufel-verschil: in de Consono 15 komt uit een smalle woofer krachtige baspower: 100 Watt vermogen, die de 200 mm woofer tot op een diepte van 38 Hz laat gaan.

Alle begin is makkelijk
Akoestisch harmonieus, duurzaam en in ruimtes tot 20 m² is de Consono 15 voor elk geluid warm te krijgen. De Consono 15 laat het kwaliteitsniveau van deze prijsklasse makkelijk achter zich. Nergens anders krijg je meer geluid voor dit geld!

Subwoofer
Onder de 150 Hz-grens levert een 200 mm woofer met 100 Watt vermogen het extra basfundament voor de intensieve geluidsbeleving.

Inhoud levering

 • Satelliet CS 15 FCR
 • Actieve subwoofer US 5108/1 SW
 • 30m luidsprekerkabel 1.0 mm2 - C1030S
 • Subwooferkabel 2.5m - C3525W

Technische details

Actieve subwoofer US 5108/1 SW
Actieve subwoofer US 5108/1 SW
De elastische, met de Klippel-meetmethode geoptimaliseerde, 200 mm woofer in een ruim gedimensioneerde basreflexbehuizing van 24 liter zorgt voor een basweergave met een diepte tot 38 Hz. Dit mede dankzij een basreflexopening die aan de zijkant is gemonteerd en een vermogen van 100 Watt. De interne limiter voorkomt overbelasting en vervormingen.

Een schakelaar aan de voorkant van de subwoofer zorgt voor directe ingebruikname. De gevoeligheid van de standby-modus is aan de achterkant van de subwoofer in te stellen. Vier resonantiedempers waarborgen stabiliteit en koppelen de subwoofer los van de bodem.

De US 5108/SW met glanzend zwarte voorkant is niet apart verkrijgbaar.
Actieve subwoofer US 5108/1 SW
Luidsprekers
Woofer (doorsnede) 200,00 mm
Woofer (materiaal) Cellulose
Opbouw behuizing Baseflex
Compensatieopeningen 1
Compensatieopeningen (positie) Voor
Netto volume 24 Liter
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingen
Cinch-ingang 1
Elektronica
Laagste grensfrequentie (-3 dB) 38 Hz
Phaseregelaar aan/uit, 0 of 180 graden
Versterkervermogen subwooferkanaal 100 W
Standby-functie Ja
Standy verbruik 0,37 Watt
Maximaal verbruik 285 Watt
En verder... Regelbare schakelaar - Auto On/Off
Afmetingen
Diepte 36,50 cm
Breedte 24,00 cm
Hoogte 42,00 cm
Gewicht 12,80 kg
Anders De hoogte is gemeten zonder statieven. De hoogte van de statieven is 12 mm.
Satelliet CS 15 FCR
Satelliet CS 15 FCR
Mooi, klein en productief: 80 mm hoogwaardig chassis in de vijf breedband satellieten van de CS 15 FCR geven het complete frequentiebereik van middentonen en hoge tonen naadloos, natuurlijk en dynamisch weer. Een, in vergelijk met andere constructies, betere afstraling is mogelijk dankzij de licht gebogen voorzijde van de luidspreker.

Het voorzetje is zwevend gemonteerd om hoekreflecties te minimaliseren.

Een alternatieve opstelling is met deze kleine luidsprekerblokjes ook mogelijk door ze aan de muur te bevestigen (horizontaal/verticaal kantelbaar) of door gebruik te maken van de extra te bestellen wandbeugel Shortlock. Tevens zijn de optioneel verkrijgbare statieven M 50 P een mogelijkheid.

De CS 15 FCR is alleen in combinatie met de Consono 15-set verkrijgbaar.
Satelliet CS 15 FCR
Luidsprekers
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 50 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 100 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
Impedantie 4 - 8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 150 - 20000 Hz
Scheidingsfrequentie tot woofer (aanbevolen) 150 Hz
Mid range woofer (aantal per speaker) 1
Mid range woofer (doorsnede) 80,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Cellulose
Opbouw behuizing Gesloten
Bevestiging wandbeugel Ja
Magnetische afscherming Ja
Maximale doorsnede kabel 1,50 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Afmetingen
Diepte 9,70 cm
Breedte 9,00 cm
Hoogte 9,20 cm
Gewicht 0,56 kg

Recensies & reviews

Consono 15 Connect review of AV Magazin.de
Consono 15 Connect review of AV Magazin.de
'Erg goed'
AV Magazin.de 06/2011
'Bij de luistertest overtuigt de Consono 15 met een behoorlijke geluidskwaliteit. In kleine en middelgrote ruimtes straaltde Teufel-set met een aangenaam transparant en effectief geluid. De subwoofer biedt met zijn krachtige eindversterker en de grote bas genoeg reserves op om ook wilde actiefilms te begeleiden. Dankzij de reflexafstemming en het ruime membraanvlak is de subwoofer krachtig en dynamisch. Teufel biedt met de Consono 15 een voordelige mogelijkheid om behoorlijk geluid te ervaren. Dankzij de extreem compacte afmetingen kunnen de mooi vormgegeven satellieten onopvallend in de woonkamer worden geplaatst. Zelden was starten met home cinema zo aantrekkelijk.'

Geluid: Goed
Uitrusting: Goed - zeer goed
Verwerking: zeer goed
Prijs-kwaliteitverhouding: zeer goed

Consono 15 Connect review of allround-pc.com
Consono 15 Connect review of allround-pc.com
'Voor de sound-liefhebber met een kleine portemonnee'
allround-pc.com 05/2011
'De kleine, compacte en als startersmodel bedoelde luidsprekersset heeft bij Teufel zeker niet aan geluid moeten inboeten. Ondanks de relatief kleine satellieten en de subwoofer van normale grootte, ontwikkelt het systeem een enorme power, die niet alleen home cinema-starters zal overtuigen. Ook de prijs is daarmee meer als fair en laat de prijs-kwaliteitverhouding tot een maximum stijgen. Tot slot raden we de Consono 15 niet alleen onervaren home cinema-fans aan, maar zeker ook sound-liefhebbers met een kleinere portemonnee.'

+ zeer goede verwerking
+ compact design
+ zeer goede geluidskwaliteit
+ voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding
Lees hier het complete testbericht (in het Duits)!

Downloads & support

Hulp bij dit product
Kan ik de 5.1-set ook met een 6.1 of 7.1-receiver aansturen?
Ja. Elke Consono is voor de aansluiting aan alle gangbare AV-receivers geschikt. Daarbij is het om het even of het om 5.1, 6.1 of 7.1-uitvoeringen gaat. Bij een 6.1/7.1-receiver gebruik je de Rear-Center-aansluitingen niet.
Kan ik met een Consono-systeem ook muziek luisteren?
Vanzelfsprekend. Elke Consono-variant speelt de muziek-cd net zo goed af als het home cinema-geluid van de dvd. Het is een volwaardige vervanging voor je stereoboxen.
Hoe stel ik de subwoofer van de Consono het beste op?
De positie van de subwoofer is het beste binnen de rechte lijn tussen de beide Front-luidsprekers. De subwoofer kan echter ook vrij naar keuze ergens in de ruimte worden geplaatst. Goede resultaten worden vaak bereikt bij een afstandsverhouding van 1/3 tot 2/3.
Hoe stel ik de front-luidsprekers van de Consono het beste op?
De Front-luidsprekers worden in oude stereo-traditie (afstand tot luisteraar = afstand tussen linker en rechter luidspreker) naast de tv in gelijke afstand links en rechts opgesteld. Hiervoor zijn optionele statieven of wandbeugels beschikbaar. Het gebruik van statieven waarborgt automatisch een optimale weergavehoogte van de satellieten. Wandbeugels kunnen een horizontale of verticale positie mogelijk maken.

Bij bevestiging aan de muur of plaatsing in de kast geld: de opstelhoogtes moeten tussen 80 centimeter en 1,60 meter zijn. Bevinden de luidsprekers zich in afstand buiten de aanbevelingen, kun je de luidsprekers ook nog naar de luisterplek toerichten/-draaien. Belangrijk is, dat de center en de Front-luidsprekers zich op gelijke hoogte, eventueel ook in een lichte boog naar de tv toe bevinden.
Heb ik per se een AV-receiver nodig voor de Consono 15, 25, 35?
Ja.
Kan ik de luidsprekers van Teufel ook in andere als de aangeboden kleuren bestellen?
Om de bij Teufel gebruikelijke zeer voordelige verkoopsprijzen te kunnen realiseren, is het niet mogelijk de luidsprekers in verschillende uitvoeringen aan te bieden. Deze service zou de productie- en magazijnkosten opvoeren wat duidelijk duurdere prijzen tot gevolg heeft.
Mijn subwoofer bromt, wat kan ik doen?
Is de bromtoon vanaf een afstand van meer dan 1 meter goed te horen en/of ook uit de satellieten te horen, is er mogelijk een defect. De bromtoon kan ook door een aangesloten apparaat of storingen in de stroomvoorziening worden veroorzaakt. Doe de volgende test om de oorzaak van de bromtoon te kunnen vinden.

1. Trek alle cinch-kabels uit de ingangen van de subwoofer. Wanneer de bromtoon nu niet meer optreedt, ga dan verder met punt B.
A. Sluit de stekker van de subwoofer in een andere stopcontact (bijv. badkamer, keuken, slaapkamer).
Blijft de subwoofer brommen, neem dan contact op met onze service-afdeling.

Is het brommen gestopt, is er sprake van een storing in de stroomvoorziening, die door dimmers of oplaadapparaten kan worden veroorzaakt. Om de storingsbron te vinden, trek je een voor een alle apparaten uit het stopcontact. Wanneer het brommen gestopt is, heb je ook de veroorzaker gevonden.

B. In dit geval is een 'bromlus'. voor de storing verantwoordelijk. Doorloop de volgende stappen om de bron van het probleem te vinden.

Verbreek de verbinding van de kabel- of satellietaansluiting van de tv-receiver en luister of het brommen verdwenen is. Wanneer dat is, gebruik je voor de kabelaansluiting een mantelstroomfilter om de lus te doorbreken. Bijv. mantelstroomfilter coax AC 9022 ED. Heb je een satellietaansluiting, verbind dan de satellietontvanger met een optische kabel met de eventuele aangesloten decoderstation.

Blijft het brommen aanwezig, meld je dan bij onze serviceafdeling, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.
Hoe stel ik de subwoofer van mijn Teufel surround-systeem in een 5.1/6.1/7.1-configuratie optimaal op?
De positie van de subwoofer is bij een scheidingsfrequentie van 120 Hz vrij naar keuze ergens in de ruimte worden geplaatst en beïnvloedt de overige luidsprekers niet. Ideaal is een positionering binnen de rechte lijn tussen de beide Front-luidsprekers, maar als het even kan niet in de hoek , omdat daar bepaalde frequentie-aandelen eventueel onaangenaam hoog worden weergegeven.
Hoe is de juiste Phase-instelling van de subwoofer te achterhalen?
Middels de instelling van de Phase heb je de mogelijkheid, het tijdstip waarop het membraan van de subwoofer zich naar voren beweegt te beïnvloeden. Door deze instelling kan men de subwoofer optimaal op de satellieten aanpassen.
De membranen van de satellieten moeten zich op hetzelfde moment naar voren bewegen als het membraan van de subwoofer. Voor een optimale weergave moeten namelijk alle luidsprekers van het systeem gelijktijdig ‘swingen’. Dat houdt in dat bijvoorbeeld bij een impuls via drie Front-luidsprekers alle chassis in een richting moeten bewegen.

Staat de subwoofer in een lijn met de Front-luidsprekers moet dienst woofer de gelijke bewegingsrichting hebben. De regelaar op de woofer staat op ‘0’. Staat de subwoofer echter niet tussen de Front-luidsprekers, maar aan de zijkant of achter de luisterplek, komt de Phase niet meer met de Front-luidsprekers overeen. Daarom moet in zulke gevallen de Phase van de subwoofer worden aangepast.

Tot zover de theorie.
Luister naar een luid muziekstuk met veel bas en vraag dan een tweede persoon om tijdens het muziekstuk de Phase te veranderen. De juiste stelling van de Phase-schakelaar hangt van de positie van de subwoofer af. Wanneer de basweergave (vooral in het hogere basbereik) vol aanhoort, is dit de juiste. Veel plezier bij het testen!
Wat zijn zogenoemde basvallen of basabsorbeerders?
Hierbij gaat het meestal om kubusvormige houten behuizingen (hetzelfde MDF-materiaal als bij de luidsprekers), die met een basreflexopening zijn voorzien, geen membraan hebben en op een bepaalde frequentie zijn afgestemd (bijv. 40 Hz, zoals bij een subwoofer). De af te stemmen frequentie is door de lengte en de diameter van het basreflexkanaal te veranderen. Heeft een ruimte bijvoorbeeld resonantiefrequentie van 28,3 Hz en deze frequentie wordt door een luidspreker/subwoofer weergegeven, zal de kamer bij deze frequentie resoneren. Deze frequentie wordt dan versterkt weergegeven. Men kan dit als dreunen of bonken voorstellen, dat bij films met veel bas (bijv. explosies) of bepaalde muziekgenres (jazz, contrabas) optreedt. De basabsorbeerder kan dan precies op deze frequentie worden afgesteld, zodat alleen de luidspreker/subwoofer deze frequentie weergeeft. De resonatiefrequentie van de kamer die deze frequentie versterkt, wordt door de basabsorbeerder ingeslikt. Wanneer men meer als een frequentie wil afdempen – een kamer heeft normaal gesproken drie verschillende frequentie (plafond, vloer, voor en achter/links en rechts) en diens veelvoud – moet men ook drie absorbeerders opstellen.
Welke subwooferkabel raadt Teufel aan?
Omdat de actieve subwoofer in een home cinema-systeem  aan de subwoofer-Out-uitgang (en niet de luidsprekeruitgangen) van de AV-receiver wordt aangesloten, is een andere verbindingskabel als voor de satellieten nodig.
Voor actieve subwoofers bieden we een mono-cinch-kabel in twee verschillende uitvoeringen van 2,5 meter en 5 meter lengte aan.
Hoe stel ik de center van mijn Teufel surround-systeem in een 5.1/6.1/7.1-configuratie optimaal op?
Omdat de center de dialogen van de acteurs weergeeft, moet de luidspreker als het kan in het midden boven of onder het beeldscherm worden geplaatst. Wanneer de center niet op een hoogte tussen 40 centimeter en 1,2 meter kan worden geplaatst, moet hij naar de luisteraar toe worden gekanteld/gedraaid (bijv. middels een wandbeugel).
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.