Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Columa 300 Easy "5.1-Set L"

Cinema sound

(17)
Kleur: Zwart

Highlights

Columa 300 Mk2

Mogen we voorstellen

De Columa 300 is de klassieker onder de Teufel home cinema systemen. De populaire set van hoogwaardig aluminium is een allround player voor muzike, games en film. De Easy-variant met compactere sub is een voordelig alternatief en geschikt voor ruimtes tot 20 m².

Columa 300 Mk2

Alle specs en features op een rij

  • 5.1 home cinema set met 4 vloerstaande aluminium zuilspeakers
  • Geschikt voor film, muziek en games
  • Verkrijgbaar als set S, M of L met korte of lange zuilluidsprekers
  • 2-way system with double mid-range driver
  • Compacte downfire sub voor een lage, diepe bas in kleine ruimtes
  • Geschikt voor iedere AV-receiver
Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
'Dit is puur Teufel: gaaf geluid'
Area DVD
03/2014
Alle recensies
(4.94 van 5 bij 17 beoordelingen)
Alle reviews

Nieuwe luidsprekers, nog beter

Het is verkeerd om te denken dat goed surround geluid altijd gepaard gaat met enorme boxen. Het is ook verkeerd om te denken dat hoe groter de boxen zijn, hoe harder en hoe vetter de sound is. De grootte van een speaker zegt immers zeer weinig over de inhoud ervan. Juist die inhoud produceert het geluid.

Slank & temperamentvol: aluminium zuilen

Je bent naar iets op zoek wat goed uitziet bij je flatscreen? Je vindt het ook belangrijk dat je nieuwe home cinema set goed in je woonkamer past? Dan zoek je dus iets dat opgeruimd oogt. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat de set een krachtige surround sound produceert. Geen probleem! De Columa 300 Mk2 verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voldoet precies aan jouw streven en is nog heel betaalbaar ook!

Set L

Wanneer je denkt dat je veel plek in je woonkamer nodig hebt om een surround systeem te plaatsen, heb je het mis. Voor de luidsprekerzuilen heb je slechts een plek nodig van diameter 22 cm om de zuilen te kunnen plaatsen. De subwoofer van deze surround set kun je op elke willekeurige plek plaatsen, en is met 35 x 34 cm allesbehalve een bakbeest.

AV-receiver vereist

Deze surroundset functioneert alleen met een extra AV-receiver. Deze versterkt en verdeelt de geluids- en beeldsignalen. Als je nog geen geschikte AV-receiver hebt, kun je in bij onze home cinema complete systemen kijken of deze set ook verkrijgbaar is in een bundel met een AV-receiver.

Optimale sound: aluminium zuilspeakers

Met zijn slanke zuilspeakers is de Columa 300 Mk2 de perfecte visuele en akoestische aanvulling op je strakke flatscreen. Met zijn neutrale en slanke design, twee kleurafwerkingen en verschillende combinaties van lange zuilen en korte satellieten past de set zich probleemloos aaniedere woonstijl aan.

Nieuwe speakers, nog beter

De Mk2 generatie heeft de gerenommeerde Teufel kwaliteit dankzij verder ontwikkelde luidsprekercomponenten: geoptimaliseerd met het professionele Klippel-meetsysteem en met een akoestisch ideale aluminium behuizing. Deze generatie heeft herziene, verschillende cross-overs die ieder afzonderlijk rekening houden de plaatsing van de componenten (zuil-, center-, vloerstaande speaker). De speakers hebben een nog slankere en strakkere look met een gestroomlijnd profiel en bijzondere details.

Heimkino null Columa 300 Mk2 FR Lautsprecher

De enige echte Teufel bas

De subwoofer laat zich al net zo gemakkelijk in een woonruimte integreren als de speakers van de set. De woofer is van het formaat “klein, maar fijn”: met een grensfrequentie van 43 Hz (-3 dB), 106 dB maximum SPL en maar liefst twee basreflexpoorten voor een lage droge bas zonder storende stromingsgeluiden.

De subwoofer heeft een automatische aan-/uit functie plus een volume- en faseschakelaar voor een optimale aanpassing aan je persoonlijke voorkeur en de ruimte waarin hij staat. De rubberen pootjes zijn natuurlijk bij de levering inbegrepen.

Heimkino Microlautsprecher Consono 25 Mk3 SW Subwoofer Schwarz Rückseite
Teufel Heimkino null Columa 300 Mk2 C Center-Lautsprecher Frontansicht

Tevreden klanten en de vakpers vertellen waarom

Met zijn slanke luidsprekerzuilen, van 112 centimeter hoog, vormt de Columa 300 Mk2 de perfecte optische en akoestische aanvulling voor jouw flatscreen. Dankzij de natuurlijke vormgeving is de set in elke woonruimte onopvallend te plaatsen.

Peter H., die de Columa 300 Mk2 kocht, zegt over de geluidsprestatie van de set: 'Nu twee weken in huis. Voor dit geld subliem geluid wat zich kan meten met duurdere sets van gerenommeerde merken. Ik was na het instellen van mijn versterker met deze speaker set al overtuigd van het overweldigend geluid, zowel 5,1 DTS en muziek cd's (stereo)' Joad is het roerend met hem eens en schreef het volgende op Kieskeurig.nl: 'We hebben verschillende muziek en films geprobeerd, maar wat een voortreffelijk geluid zit erin zo vol en zuiver. Je merkt nu gewoon dat er veel meer in de Marantz zit dan er eerst uit kwam.'

De geluidsprestatie van de voorganger van de Columa 300 Mk2 werden ook door menig journalist getest waaronder Video HomeVision en de bevindingen waren zeer positief: 'De zuiver op elkaar afgestemde luidsprekers weten qua geluid te overtuigen. Wie van het bijpassende geluid bij de home cinema wil genieten, is met de Teufel-set op zijn wenken bediend.'

Ontdek alle highlights

Technische details

Columa 300 Mk2 - CL 302 FR black back angled

Luidsprekerzuil CL 302 FR (Stk.)

Met hun neutrale vormgeving zijn de meer dan 1 meter hoge en extreem slanke zuilen van massief aluminium opvallend onopvallend. Zo zijn ze makkelijk in elke woomomgeving te integreren. Mede dankzij de bodemplaat die slechts een plek van 22 cm nodig heeft. De voor het geluid zorgende componenten bevinden zich automatisch op de optimale hoogte voor een zeer transparente weergave.

Twee Klippel-geoptimaliseerde cellulose midrange drivers van 70 mm en een 19 mm dome tweeter produceren een helder, transparant en stemmig klankbeeld. De gelijkmatige afstraling van het geluid waarborgd een goed geluid, ook buiten de ideale zitplek. Voor een stabiele verbinding van kabels zorgen de aansluitingsklemmen, die tot 4 mm² sterke kabels opnemen.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 8,5 cm
    Hoogte 112 cm
    Diepte 12,6 cm
    Gewicht 4,5 kg
  • Beschrijving Artikel
    Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
    Min. aanbevolen versterkervermogen 20 W
  • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale diameter kabel 2,5 mm
    Materiaal behuizing Aluminium
    Afwerking behuizing Metallic lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,9 L
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 19 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Mid range (aantal per speaker) 2
    Mid range (diameter) 70 mm
    Mid range (materiaal) Cellulose
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 80 W
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
    Frequentiebereik van/tot 120 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - short term) 100 W
    Maximale geluidsdruk 96 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Overgangsfrequentie tot woofer (aanbevolen) 150 Hz
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing gesloten
Consono 25 Mk3 - US 2106/1 SW black front angled

Mono-Subwoofer US 2106/1 SW

De subwoofer US 2106/1 zorgt voor een volle, krachtige en nauwkeurige basweergave met een grensfrequentie van 43 Hz (-3 dB). Dit komt mede door de ingebouwde versterker met 150 Watt vermogen, de bovengemiddeld grote woofer van 160 mm en de jaren lange expertise van Teufel op het gebied van subwoofers.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 28 cm
    Hoogte 38,5 cm
    Diepte 28 cm
    Gewicht 7,8 kg
  • Beschrijving Artikel
    Cinch-ingang 1
  • Beschrijving Artikel
    Spanning 230 V
    Aan-/uitschakel automatiek Ja
    Maximaal verbruik 100 W
    Stroomkabel vast Ja
    Beschermingsgraad 2
    Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
    Standby-functie Ja
    Standy verbruik 0,4 W
    Bass boost/EQ Ja
    Ingangsvolumeregelaar Ja
    Volumeregelaar Ja
    Phaseregelaar Ja
    Versterkervermogen subwooferkanaal 80 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 100 W
    Versterker-configuratie 1.0
    Versterker - technologie Class D
    Versterkerkanalen 1
  • Beschrijving Artikel
    Laagste overgangsfrequentie (-3 dB) 43 Hz
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Compensatieopeningen (positie) Onderkant
    Compensatieopeningen 2
    Downfire Ja
    Diameter statiefbevestiging 6 mm
    Cover afneembaar Ja
    Materiaal behuizing MDF
    Afwerking behuizing Folie
    Statief geïntegreerd Ja
    Woofer (aantal per speaker) 1
    Woofer (diameter) 160 mm
    Woofer (materiaal) Cellulose
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 89 dB
    Frequentiebereik van/tot 43 - 200 Hz
    Maximale geluidsdruk 106 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Akoestisch principe 1-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing Basreflex
Columa 300 Mk2 - CL 302 C black front angled

Center CL 302 C

De extra slanke luidspreker in lengteformaat wordt direct onder/boven de flatscreen geplaatst. Hier ligt de CL 302 C helemaal goed. Hij is er vooral voor de nauwkeurige en verstaanbare overdracht van de dialogen bij films en tv-uitzendingen. De Center kan ofwel op de meegeleverde houder rusten, met de beugel aan de achterkant van de speaker direct aan de muur worden gemonteerd of met hulp van een extra wandbeugel direct naar de luisterplek worden gericht.

Wegens zijn verbeterde frequentieverdeler beschikt de CL 302 C over een aangepaste afstemming afhankelijk van de positionering (muur/kast). Met de uitrusting met twee midrange drivers en een dome tweeter lijkt hij op de zuilen en draagt zo tijn deel bij aan een bijzonder homogeen klankbeeld van de set. De behuizing van de slanke box bestaat uit massief aluminium. Krachtige aansluitingsklemmen, die tot 4 mm² kabels kunnen vasthouden, waarborgen een stabiele en storingsvrije overdracht.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 39,2 cm
    Hoogte 8,5 cm
    Diepte 12,6 cm
    Gewicht 1,4 kg
  • Beschrijving Artikel
    Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
    Min. aanbevolen versterkervermogen 20 W
  • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale diameter kabel 2,5 mm
    Materiaal behuizing Aluminium
    Afwerking behuizing Metallic lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,9 L
    Sleutelgatophanging Ja
    Wandbeugel bevestiging Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 19 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Bas/midrange driver (aantal per speaker) 2
    Bas/midrange driver (diameter) 70 mm
    Bas/midrange driver (materiaal) Cellulose
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 80 W
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
    Frequentiebereik van/tot 120 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - short term) 100 W
    Maximale geluidsdruk 96 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Overgangsfrequentie tot woofer (aanbevolen) 150 Hz
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing gesloten

Recensies & reviews

Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
'Dit is puur Teufel: gaaf geluid'
Area DVD
03/2014
Meer...
Area DVD Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
'Sjiek, slank, sterk en bovendien voordelig: wanneer de voor € 699,99 verkrjgbare Columa van Teufel aan deze eisen voldoet, is een succesvolle carière voorgeprogrammeerd. Bijzonder voor deze prijsklasse is het gebruik van het dure edelmetaal aluminium, dat voor de vier luidsprekerzuilen en de center is gebruikt.De ingebouwde Class D digitale versterker van de subwoofer heeft een vermogen van 180 Watt, waar voor middelgrote ruimtes meer dan voldoende is. De subwoofer bestaat een dik MDF en ook de binnenkant van de subwoofer overtuigd met een verrassend zuivere finish.Dit is puur Teufel: gaaf geluid, sjieke, tijdloze optiek en levendig dynamiek, die door de excellente en nieuw ontwikkelde subwoofer nu nog beter klinkt. In vergelijking met de voorganger, maar ook in vergelijk met de concurrentie blinkt de nieuw ontwikkelde subwoofer uit met een krachtig optreden, een goede diepgang en uitstekende nauwkeurigheid. De gehele set is uitstekend verwerkt en ook de kwaliteit van het materiaal is dankzij het gebruik van echt aluminium duidelijk boven dat wat men in deze prijsklasse mag verwachten.'
Testbericht - Heimkino - Columa 300 - Preistipp
'Prijsaanrader'
Heimkino
04/2011
Meer...
Heimkino Testbericht - Heimkino - Columa 300 - Preistipp
'Zoals deze luistertest bewijst, gaat niets boven een identieke chassisuitrusting. Zo verwent het optisch eerder terughoudende Teufel zestal met een perfect samenspel en een naadloze weergave. Bovendien bewijzen de slanke 2-kanaals luidsprekers zich als indrukwekkend stabiel en leveren ook na een extra draai aan de volumeknop een storingsvrije performance. In deze samenhang bewijst ook de compacte subwoofer dat hij moeiteloos in staat is middelgrote ruimtes adequaat met geluid te vullen. Zo moet home cinema zijn!''Met de mooi en tegelijkertijd terughoudend gestylde Columa 300-variant, biedt Teufel de ideale alleskunner voor bombastisch bioscoopgeluid binnen de vier eigen muren. Een extra plus is hier de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.'+ mooie alu-behuizing+ sterke subwoofer+ mooi geluidTestoordeel: buitengewoonDit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2
Trusted Reviews Recommended
'Aanbevolen'
Trusted Reviews
04/2011
Meer...
TrustedReviews Trusted Reviews Recommended
'Luisteren naar films en muziek met de Columa 300 luidsprekers van Teufel is een bijzondere ervaring. Het is een prestatie die je eerder van een duurdere setup zou verwachten en is strijkt de oneffenheden glad die we eerder zagen bij de Columa 100. We houden van de eenvoudige aluminium constructie, die veel beter is dan je voor dit geld mag verwachten. Met een breed scala van mogelijke combinaties zit er voor iedereen wel iets bij.' Design: 8/10 Functies: 8/10 Prestatie: 9/10 Prijs-kwaliteit: 9/10 Slotoordeel: 9/10 Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2
Testbericht - Video Home Vision - Kauftipp
'Kooptip'
Video Home Vision
03/2011
Meer...
Logo - Video Home Vision Testbericht - Video Home Vision - Kauftipp
'Alleen al de optiek van de Columa-set moet grote bijval krijgen: de elegante uitstraling van de vier slanke zuilen en de sierlijke center in de kamer laten niets te wensen over. Alhoewel de grote subwoofer de set optisich domineert, is hij dankzij zijn kleine oppervlakte bijna overal te plaatsen. Het zuiver afgestemde luidspreker-team weet ook qua geluid te overtuigen. Wie van het bijpassende geluid bij de home cinema wil genieten, is met de Teufel-set op zijn wenken bediend.''Weer is bewezen dat ook keurig smalle zuilen, ondersteund van een goede subwoofer, voldoende zijn om goed home cinema-plezier te bezorgen.'Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2

Inhoud levering

Columa 300 Easy "5.1-Set L"
  • 2 × Paar luidsprekerzuilen CL 302 FR – Zwart
    • 2 × Luidsprekerzuil CL 302 FR (Stk.) – Zwart
  • 1 × Mono-Subwoofer US 2106/1 SW – Zwart
  • 1 × Center CL 302 C – Zwart