8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
 • System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
 • System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
 • System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
 • System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"

System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"

Uitbreidingsset breidt aanwezige 5.1 of 7.1-set uit
prijs per paar € 799,99
incl. btw
Kleur: zwart
Het product is momenteel niet leverbaar.  
 € 19,99 Verzending
Outlet
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Let op

Dit artikel is helaas niet op voorraad. Gebaseerd op jouw keuze hebben we de populairste producten samengesteld.
Naar de aanraders

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Uitbreidingsset breidt aanwezige 5.1 of 7.1-set uit
 • Componenten: 2 x dipool-luidspreker S 800 D
 • Gebruik: Rear / Rear-Center
 • Positie: muur
 • Belastbaar vermogen: 110 / 160 Watt
 • Geschikt voor System 8 of vergelijkbare luidsprekersets

 

Dipool speakers

De dipolen beschikken over een krachtige en zeer nauwkeurig weergave. De twee midrange chassis geven het surround geluid zowel naar voren als naar achteren weer. Door de reflecties met de muur wordt het geluid direct in de hotspot waargenomen. De toeschouwer wordt omringd door een geluidscoulisse, wat zorgt voor een zeer realistische ervaring van het geluid. Precies zoals de tooningenieur van de film het in de studio heeft bedoeld.

Bij de 3-kanaals boxen zorgt de 130 mm bassdriver voor het basfundament, de 100 mm midrange driver en de 25 mm dome tweeter geven het geluid naar voren en naar ahteren weer. Het geluid dat direct naar de luisteraar gaat, wordt geminimaliseerd - alleen de geluidsreflecties die via de muren worden weerkaatst worden waargenomen. Hierdoor lijkt het alsof je midden in het gebeuren zit. Echt THX-geluid met een open, overtuigende en super realistiche sound

System 8 Teufel

Inhoud levering

 • Dipool-luidspreker S 800 D
 • Dipool-luidspreker S 800 D

Technische details

Dipool-luidspreker S 800 D
Dipool-luidspreker S 800 D
Ook de S 800 D THX Ultra 2 verrast met zijn hoge prestatievermogen bij afmetingen, die onopvallend in de woonkamer zijn onder te brengen. Een kleinere THX Ultra 2-cetertificeerde dipool is bij ons niet bekend.
Dipool-luidspreker S 800 D
Luidsprekers
Akoestisch principe 3-kanaals
Opbouw behuizing Gesloten
max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 110 Watt
max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 160 Watt
Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 90 dB
SPL 106 dB/1m
Impedantie 4-8 Ohm
Frequentiebereik van/tot 80-22000 Hz
Crossover frequentie interne crossover 200/3000 Hz
Scheidingsfrequentie tot woofer (aanbevolen) 80 Hz
Tweeter (aantal per speaker) 2
Tweeter (doorsnede) 25,00 mm
Tweeter (materiaal) Stof
Mid range woofer (aantal per speaker) 2
Mid range woofer (doorsnede) 100,00 mm
Mid range woofer (materiaal) Carbon stof
Woofer (aantal per speaker) 1
Woofer (doorsnede) 130,00 mm
Woofer (materiaal) Carbon stof
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Lak, hoogglans
Voorzet afneembaar Ja
Bevestiging wandbeugel Ja
Magnetische afscherming Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
Geschikt voor bananenstekker Ja
Maximale doorsnede kabel 6,00 mm
Geschikt voor AV-receiver Ja
Afmetingen
Diepte 17,20 cm
Breedte 23,80 cm
Hoogte 30,80 cm
Gewicht 6,10 kg

Accessoires

Hoe meer accessoires je uitzoekt, hoe meer je bespaart.
System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
System 8 THX Ultra 2 "5.1>7.1 Dipol"
€ 799,99
Noodzakelijke accessoires
Verbindingskabels zijn niet bij de levering inbegrepen.
Kabel
15m luidsprekerkabel 4.0mm² - C4515S
15m luidsprekerkabel 4.0mm² - C4515S
Je bespaart 5%
€ 46,99
€ 44,64
15m luidsprekerkabel 4.0mm² - C4515S
 • Luidsprekerkabel 2 x 4,0 mm²
 • Gebruik: high end- / THX luidsprekers
 • Lengte: 15 meter / 30 meter
 • Doorsnede: 4,0 mm²
 • Kleur: wit
€ 46,99
€ 44,64
Naar product
€ 799,99

Downloads & support

Hulp bij dit product
Kan ik een dipool zoals de M 500 D ook op een statief plaatsen?
De dipolen zijn theoretisch gezien ook op een statief te plaatsen. Toch kunnen we geen statief aanbieden dat de aanbevolen hoogte van minstens 1,50 meter heeft. Een stabiliteit is bij deze hoogte namelijk alleen gegarandeerd wanneer de voet van het statief zeer groot is. Een voet van 1 m² is niet mooi om te zien. Wil je toch statieven gebruiken, neem dan de directstralers, het liefste dezelfde modellen.
Kan men dipolen ook achter de luisterplek aan de achtermuur aanbrengen?
Ja. De dipolen kun je ook met een wandbeugel achter je luisterplek op een hoogte van 1,5 tot 2,1 meter aanbrengen. Bijna alle Teufel-dipolen hebben voor de opname van de wandbeugel in de bodem een geïntegreerde M6-schroef. We raden aan de dipolen met hulp van passende optioneel verkrijgbare wandbeugels (L) draaibaar te monteren en dan schuin ongeveer in 45 graden-hoek met de ene kant naar de achtermuur gericht en met de andere kant naar de zijmuur gericht. Daardoor reflecteren de dipolen aan de achter- en zijmuur en produceert daarmee de gewenste diffusie. De afstand van de dipool tot de muur moet minstens 10 centimeter zijn.
Kan men dipolen aan de zijkant van de luisterplek op statieven plaatsen?
Dat is bij een positionering dicht bij de muur in principe mogelijk. Toch kunnen we geen statief aanbieden dat de aanbevolen hoogte van minstens 1,50 meter heeft. Een stabiliteit is bij deze hoogte namelijk alleen gegarandeerd wanneer de voet van het statief zeer groot is. Een voet van 1 m² is niet mooi om te zien. Wil je toch statieven gebruiken, neem dan de directstralers, het liefste dezelfde modellen als de Front-luidsprekers.
Waarom meldt de automatische meting van mijn AV-receiver een ‘verkeerde’ polariteit bij de Rear-luidsprekers, alhoewel mijn dipolen correct gepoold zijn aangesloten?
De reden voor deze foutmelding is dat de meetfuncties voornamelijk alleen voor direct afstralende luidsprekers zijn gemaakt. Wanneer toch een dipool-luidspreker wordt ingezet kan het op basis van hun ruimtelijke weergave tot foutmeldingen komen, omdat de dipool tegelijkertijd beide Phaselagen afstraalt – de juiste en de ‘foute’.
De reden waarom de ene luidsprekers als juist en de andere als fout gepoold wordt getoond, komt doordat door de ruimtelijke situatie het geluid verschillend wordt gereflecteerd en daarom verdeeld bij de meetmicrofoon aankomt. Afhankelijk van welke volume-aandeel het eerst door de microfoon wordt herkend, besluit de receiver of een (vermoedelijke) verpoling aanwezig is of niet.
Omdat de polariteit aan de hand van de markering van de poolklemmen bij de luidsprekers zichtbaar is, kan men de meting van de receiver negeren.
Hoe werken dipolen?
Dipolen stralen het geluid niet alleen direct naar voren af, maar stralen zowel naar voor als naar achter af. Dit houdt in dat wanneer men op de as tussen de dipolen zit, het directe geluid van de voor- en achterkant van de dipool zich oplost en men voornamelijk reflecties hoort. Hiermee wordt het bioscoopeffect gesimuleerd, waarbij de surround-kanalen door meerdere luidsprekers wordt weergegeven. Daarom worden dipolen voor THX Ultra 2-installaties met klem aangeraden.
Hoe plaats ik de dipolen bij schuine muren/plafonds in een zolderetage?
De dipolen moeten aan de zijkant van de luisterplek aan de schuine muur/het plafond worden opgehangen. Hiervoor hebben alle Teufel-luidsprekers een M6-schroefgat in de bodem van de behuizing, waarmee de dipolen met een stabiele wandbeugel (L-Lock) kunnen worden bevestigd.
Wat zijn de voordelen van dipolen ten opzichte van normale, directstralende luidsprekers?
Alleen dipolen kunnen de sfeer van bioscoopgeluid 1 op 1 in een woonkamer overbrengen. Bij dipolen word het surround-veld breder en vult zo het complete gebied achter, terwijl men bij directstralers (normale luidsprekers) steeds direct de luidspreker hoort. Terwijl directstralers hetzelfde klinken als de Front-luidsprekers, ontbreekt de ruimtelijke sfeer zoals die bij dipolen aanwezig is.
Nadelen van de dipolen zijn dat ze per se aan de muur moeten worden gemonteerd (vanaf een hoogte van 1,4 meter) en de hogere prijs. Ze kosten normaal gesproken meer dan normale directstralers, omdat men het gebruikte chassis dubbel nodig heeft. Bij budgetbeperkingen geldt echter in het algemeen: beter goed klinkende directstralers als slechte dipolen.
 
Waar plaats ik de dipolen optimaal?
De dipolen worden het beste aan de zijkant van de luisterplek op een hoogte tussen 1,4 tot 2,1 meter gemonteerd. Veel Teufel-dipolen beschikken reeds over een geïntegreerde wandhouder. Voor de andere modellen bieden we passende wandbeugels aan, bijv. L-Lock.
De dipolen stralen naar voren (richting beeldscherm) en naar achteren (richting achtermuur) af, zodat bij de luisterplek geen direct geluid te horen is. De afstand van een dipool tot de achtermuur moet minstens 10 centimeter zijn.
Waarom meldt de automatische inmeting van mijn receiver een foute polariteit bij de Rear-luidsprekers, alhoewel mijn dipolen juist gepoolt zijn aangesloten?
De reden voor de foutmelding is dat de inmeetfuncties vooral alleen voor direct afstralende luidsprekers zijn ontwikkeld.
Wanneer echter een dipool wordt ingezet kan het op basis van diens ruimtelijke weergave tot de foutmelding komen, omdat de dipool tegelijkertijd beide Phase-lagen afstraalt – de juiste en de ‘foute’.
De reden waarom de ene luidspreker als ‘juist’ en de andere als ‘fout’ gepoolt wordt weergegeven, komt doordat de ruimtelijke situatie het geluid verschillend wordt gereflecteerd en vervolgens verschillend bij de meetmicrofoon aankomt. Afhankelijk van welk geluid als eerste bij de microfoon wordt herkend, bepaalt de receiver of een (vermoedelijke) verpoling het geval is of niet.
Omdat de polariteit op basis van de markering van de poolklemmen op de luidsprekers zichtbaar is, kan men de meeting van de receiver negeren.
Welke voordelen bieden dipolen in het Rear-gebied (Cinema-Version)?
Dipolen stralen het geluid niet alleen direct naar voren uit, maar stralen het geluid in verschillende fases naar voor en naar achter uit. Dit houdt in dat wanneer men in het midden tussen de dipolen zit, het directe geluid van de voor- en achterzijde van de dipolen zich oplost en hoofdzakelijk reflecties te horen zijn. Daarom moeten dipolen ook steeds direct aan de muur worden aangebracht. Hierdoor wordt het geluidsveld van een bioscoop gesimuleerd, waarbij de surround-kanalen door meerdere luidsprekers wordt weergegeven. Het voordeel van de dipolen is, dat het surround-veld breder wordt en zo het totale achtergebied vult, terwijl men bij directstralers (normale luidsprekers) altijd direct de luidspreker hoort. Daarom garanderen dipolen in het Rear-gebied steeds het sfeervolle geluid.
Waarom heeft de THX Select en de THX Ultra 2 niet vijf dezelfde luidsprekers?
In een bioscoop worden volledig verschillende surround- en Front-luidsprekers ingezet, omdat ze verschillende opgaven moet vervullen.
De Front-luidsprekers waarborgen een heldere spraakweergave en een zeer goede, met het beeld harmoniserende lokalisering van het geluid.
De surround-luidsprekers produceren daarentegen een diffuus en niet te lokaliseren geluid, dat de toeschouwer ‘omringt’ en bijvoorbeeld de illusie van een boven het publiek rondvliegende helikopter mogelijk maakt. Wanneer men een 5.1-kanaals home cinema-systeem met conventionele luidsprekers wil opbouwen, zijn vijf identieke luidsprekers plus een subwoofer de minimale uitrusting.
 
THX luidsprekersystemen zijn echter speciaal voor meerkanaals-weergave gemaakt. Op basis hiervan bieden THX Front-luidsprekers en THX-dipolen akoestische bezien de beste voorwaarden voor een perfecte surround-weergave.
 
De THX subwoofer waarborgt bovendien ondanks de zeer compacte afmetingen een zeer dynamisch en krachtige basweergave.
Is het zinvol THX Ultra 2 luidsprekers aan een THX Select-versterker aan te sluiten?
Omdat de eisen bij THX Select-apparaten met betrekking tot de overgangsfrequentie, THX-schakelingen en aansturing van de luidsprekers vergelijkbaar is, is ook een THX Ultra 2-luidsprekersysteem zeer goed met een THX Select-receiver te combineren.
Het voornaamste verschil tot de THX Ultra 2-apparaten ligt in diens grotere vermogen, dat echter pas vanaf een kamergrootte vanaf 50 m² nodig is.
Hoe is THX Ultra 2 gespecificeerd?
THX Ultra 2 is de eerste THX-norm die volledig voor digitaal home cinema-geluid is ontwikkeld. THX Ultra (1) baseerde zich nog op het oorspronkelijke Home THX dat reeds in tijden van ProLogic in hoogwaardige AV-receivers/versterkers werd ingezet.
Zijn THX dipolen ook voor de weergave van 5.1-kanaal-geluidsformaten geschikt?
Natuurlijk. De dipolen simuleren exact de geluidsvelden van de aan de achterkant en de zijwanden van bioscoopzalen geïnstalleerde luidsprekers, die daar voor een bijzonder indrukwekkende surround-beleving zorgen.
Omdat het onmogelijk is een vergelijkbaar groot aantal van surround-luidsprekers in de eigen woonkamer te monteren, zijn de THX dipolen de beste manier om de surround-effecten plaatsbesparend in de home cinema over te dragen.
Ze maken zowel een precieze lokalisering als een kamervullende surround-beleving mogelijk.
Nooit ontstaat de indruk dat het geluid direct vanuit de luidsprekers komt.
Hoe stel ik de dipool in?
Dipool positie: De luidsprekers lopen in faseverschuiving, d.w.z. wanneer de ene kant naar binnen beweegt, beweegt de andere kant naar buiten. Bipolaire positie: De luidsprekers lopen in fase, d.w.z. beide zijden bewegen naar dezelfde kant. Mono positie: alleen de voorzijde van de dipool is geactiveerd, d.w.z. de luidspreker werkt als een directe luidspreker. Bij de huidige dipoolmodellen (bijv. t 130 D) zijn de twee standen van de schakelaar voor de dipool en de directe instelling niet speciaal gemarkeerd. Als de schakelaar naar de muur toe is ingesteld, heeft u de dipoolmodus. Als de schakelaar in de richting van de luidsprekerkast wordt ingesteld, werkt deze als directe modus (vanaf 1 kant).
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.