8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Gratis retourneren!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2
 • RearStation 4 Mk2

RearStation 4 Mk2

Opgeruimd staat netjes
Eindelijk! Geen kabels meer dwars door je woonkamer
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Gratis retourneren!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Eindelijk! Geen kabels meer dwars door je woonkamer
 • Surround geluid in elke woonruimte zonder wirwar aan kabels
 • Verbind draadloos je rear speakers of speakers in een andere ruimte met je receiver
 • Makkelijke bediening dankzij meegeleverde afstandsbediening
 • NB de AV-receiver moet een line-out voor de rearkanalen hebben, anders heb je de Level Converter AC 5011 AP nodig.
 • 'Installatie is zo gepiept'
 • Opgeruimd staat netjes!
Features

Onze technologieën op een rij

Puzzelen met meters kabel

Jij vindt optimaal surround sound belangrijk? Dat vinden wij ook! Goede rear speakers zijn essentieel als je volop wilt genieten van een spannende actiefilm of een indrukwekkend live-concert. We vinden echter ook dat het aanleggen van kabels om zo je rear speakers met je versterker te verbinden, niet echt mooi is.

Tenzij je vloerbedekking hebt, of speciale plinten aanlegt, is het in bijna geen enkele woonkamer mogelijk om de lange kabels op een goede, opgeruimde manier aan te leggen. Een deurgat is problematisch en in geval van bijvoorbeeld een open keuken, is het helemaal een puzzel om de kabels achterin de woonkamer te krijgen. Een met zorg ingerichte huiskamer lijdt vaak onder een paar speakers die van kabels moeten worden voorzien.

Voorkant

RearStation en SubConnect voor een draadloze overdracht aan de rearspeakers en subwoofer

RearStation 4 Main Slave Back

Achterkant

De RearStation geeft de signalen aan de rearspeakers door

RearStation 4 Main Master Back
Storingsvrij, zonder vertraging

Wil jij niet bezuinigen op maximale surround sound? Maar je wilt wel van de kabels af? Neem dan nu met de RearStation 4 het heft in eigen hand! De RearStation 4 verbindt de achterkanalen van je thuisbioscoop namelijk moeiteloos met de receiver/versterker.
De RearStation 4 bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender zendt het geluid draadloos vanuit de receiver/versterker naar de rear speakers. De ontvanger die aan de speakers is aangesloten zorgt ervoor dat de speakers het geluid weergeven. De geluidsweergave is uiteindelijk compleet storingsvrij en heeft geen enkele vertraging. Alles loopt dus nog steeds met elkaar in de pas: center, front speakers, subwoofers en natuurlijk ook het beeld!

Overal muziek

Verschillende professionele audiovakbladen hebben de Rearstation 4 uitgebreid getest en deze als goed systeem bestempeld. Het Nederlandse Alpha Audio beschrijft de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit als volgt: 'Het installeren is echt zo gepiept. Het is echt een handig apparaatje wat de Duitsers in het assortiment hebben. Het concept werkt gewoon.' Het vakblad AV magazine uit Duitsland beoordeelt de prijs-kwaliteitverhouding met: 'zeer goed' en vindt de bediening 'makkelijk en logisch'.

Geen lelijke kabels meer doo je woonkamer! Met de Rearstation 4 ziet je woonkamer er nog steeds hip en strak ingericht uit. bovendien geniet je optimaal van je muziek en films. Met de RearStation 4 luister je in iedere gewenste kamer in huis naar je muziekverzameling, gewoon via je passieve stereospeakers - bijvoorbeeld de Ultima 20 Mk2. De benodigde versterker is geïntgreerd in de Teufel RearStation 4. 

NB De AV-receiver moet een line-out voor de rearkanalen hebben. Is dit niet het geval, dan heb je de Level Converter 5011 AP nodig.

Inhoud levering

 • RS 4 WLT Transmitter
 • RS 4 WLR receiver
 • RS 4 RC Afstandsbediening

Technische details

RS 4 WLT zender
RS 4 WLT zender
Rearstation 4: zender wordt aangesloten aan de AV-receiver/versterker
RS 4 WLT zender
Aansluitingen
Cinch-ingang stereo 1
En verder... Overdrachtsfrequentie: 2,4 GHz
Afmetingen
Diepte 8,60 cm
Breedte 11,00 cm
Hoogte 3,20 cm
Gewicht 0,15 kg
RS 4 WLR ontvanger
RS 4 WLR ontvanger
Rearstation 4: ontvanger met geïntegreerde versterker
RS 4 WLR ontvanger
Luidsprekers
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
Maximale doorsnede kabel 4,00 mm
Elektronica
Afstandsbediening Ja
Versterker - technologie Class-D
Versterkerkanalen 2
Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 80 W
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 60 W
En verder... Overdrachtsfrequentie: 2,4 GHz
Spanning 100 - 240 Volt
Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
Afmetingen
Diepte 18,00 cm
Breedte 12,50 cm
Hoogte 4,20 cm
Gewicht 0,40 kg

Recensies & reviews

RearStation 4 Mk2 review of AV Magazin
RearStation 4 Mk2 review of AV Magazin
'Zeer goed'
AV Magazin 01/2011
'Wie zich het lastige aanleggen van kabels tussen versterker en luidsprekers wil besparen, vindt met de RearStation 4 van Teufel de ideale oplossing. Het gebruik van het apparatenduo heeft een focus bij home cinema en multiroom. Zo kun je bijvoorbeeld de achterste effectluidspreker van een surroundset makkelijk en optisch onopvallend met audiosignalen verzorgen, omdat het aanleggen van luidsprekerkabels dwars door de kamer wegvalt. Niet minder praktisch is het gebruik ervan in een multiroomsysteem, waarbij van een audiobron uit meerdere ruimtes zonder kabel met audiosignalen kunnen worden verzorgd.'

'De draadloze versterker RearStation 4 van Teufel is een voordelig geprijsde en vooral praktische mogelijkheid, muziek – en filmgeluid zonder kabels in de woonruimte te verdelen. Het geluid is zeer goed, de bediening makkelijk en logisch. Wat wil je nog meer?'

Uitrusting: zeer goed
Bediening: zeer goed
Verwerking: goed
Prijs-kwaliteitverhouding: zeer goed

Slotoordeel: zeer goed

Lees hier het complete (originele) testbericht!
RearStation 4 Mk2 review of Alpha Audio
RearStation 4 Mk2 review of Alpha Audio
Het installeren is echt zo gepiept
Alpha Audio 08/2012
'Het installeren is echt zo gepiept. Het is een kwestie van de zender aan de line-out koppelen en de versterker aan de luidsprekers verbinden. Kies vervolgens op elk van de kastjes hetzelfde draadloze signaal (er zijn drie keuzes) en hij is verbonden. That’s it. Iedereen kan dit installeren. Puik werk hier dus.'

'Het is echt een handig apparaatje wat de Duitsers in het assortiment hebben. Het concept werkt gewoon. De verbinding is stabiel en de versterker levert in de meeste gevallen gewoon voldoende vermogen om achterkanalen aan te sturen. We verwachten ook niet direct dat iemand detail mist bij de achterkanalen, aangezien het detailniveau van de RearStation helemaal niet slecht is.'


Lees hier het hele testbericht >
Goed, praktisch en eenvoudig
Ron's Audio Blog 07/2011
Ofschoon de vormgeving van de Rearstation 4 in eerste instantie anders doet vermoeden (plastic) geeft het klankmatig geen bijgeluiden. Het onopvallende uiterlijk is ook een voordeel. Ook van vertraging in het overbrengen van het geluid is geen sprake. Tijdens het testen zijn er geen storingen geweest. Het geluid is gewoon goed te noemen. Het is een verrassend goede, praktische en eenvoudige manier van uitbreiden met een prima bedieningsmogelijkheid en met de techniek van vandaag de dag. Kortom een zeer probleemloze, goede en prima oplossing als de situatie het niet toelaat om kabels van je av-receiver naar je rear speakers te laten lopen.
Lees hier het hele testbericht >
RearStation 4 Mk2 review of Area DVD
RearStation 4 Mk2 review of Area DVD
'Probleemloze, vermogende draadloze oplossing met flexibele mogelijkheden'
Area DVD 12/2010
'De draadloze oplossing is ideaal geschikt om tot nu toe onbereikbare plekken of complexe ruimtes met akoestische glans te voorzien. Een vermogen van 2x 30 Watt zou voor de meeste toepassingen voldoende moeten zijn. Alle scepsis over draadloze oplossingen meegenomen is de RearStation 4 meer dan geschikt! Alles bij elkaar is de RearStation 4 een uitstekende draadloze geluidsoplossing met een makkelijke bediening in een compact hedendaags design.'
RearStation 4 Mk2 review of Music Maker
RearStation 4 Mk2 review of Music Maker
Prima oplossing
Music Maker 06/2011
De Teufel RearStation 4 is een prima oplossing als de situatie het niet toelaat om kabels van je av-receiver naar je rear speakers te laten lopen. Het systeem voelt wat goedkoop aan maar is wel mooi afgewerkt en heeft een vrij onopvallend uiterlijk en dat is in dit geval juist de bedoeling. Ik heb vooral genoten van de mogelijkheid om dezelfde muziek op plaatsen te krijgen waar ik geen bron voor handen heb en het indrukwekkendst daarbij is dat muziek daadwerkelijk flinke afstanden kan afleggen. De 'installatie' van het systeem is in principe vrij eenvoudig maar houd wel de gebruiksaanwijzing van je versterker in de buurt want deze yal je ongetwijfeld even moeten inkijken.

Downloads & support

Hulp bij dit product
Ik wil de RearStation 4 voor mijn surround-installatie voor het geluid achter gebruiken. Hoe werkt dat?
Via deze weg bespaar je de kabelverbinding dwars door de kamer. Je sluit aan je home cinema/AV-receiver (i.p.v. de Rear-luidsprekers via cinch-stekkers) de zender van de RearStation 4 aan. De ontvanger wordt achter in de kamer gepositioneerd (bijv. aan de muur of in de kast). Signalen die voor achter links/rechts zijn bestemd, komen van de ontvanger via een korte luidsprekerkabel direct in de Rear-luidsprekers.
Is de Teufel RearStation 4 geschikt voor de iPod?
Ja, sluit je iPod het beste met minijack-stereo cinch-adapter aan de zender van de RearStation 4 aan. Nu nog de ontvanger van de RearStation met haar stereoluidsprekers verbinden en aan de iPod een relatief hoog volume voor het ontvangstsignaal kiezen. Het volume van de luidsprekers regel je middels de afstandsbediening van de RearStation 4, direct daar waar de muziek afspeelt.
Kan ik de zenderstation van de RearStation 4 ook aansluiten op de luidsprekeraansluitingen (aansluitklemmen, schroefklemmen) van een AV-receiver of stereoversterker?
Ja, je dient hiervoor wel de Levelconverter AC 5011 AP te zetten tussen de luidspreker aansluitingen van de Av-receiver / versterker en de Rearstation 4 zendstation. De Levelconverter AC 5011 AP zet de signalen van het hoge niveau van de luidspreker om in een nominaal signaal.
Kan ik met de RearStation 4 ook een luidspreker activeren die buiten op het balkon is?
Ja. Je kunt met alleen een ontvanger zelfs audiosignalen aan twee apart opgestelde luidsprekers doorgeven. De ontvanger binnen monteren, korte luidsprekerkabel naar buiten naar de gewenste luidspreker en klaar!
Ik heb nog een paar goede stereoluidsprekers in de kelder staan. Kan ik die nu weer gebruiken, bijv. op het terras, zonder extra versterker?
Ja, dat kan, want de Teufel RearStation 4 maakt haar muziekbronnen per draadloze overdracht overal beschikbaar, zonder dat je een extra receiver of versterker nodig hebt. In het draadloze zender-ontvanger-systeem is een eigen 2x 30 Watt versterker geïntegreerd.
Het station werkt als een stereo-versterkersysteem en draadloze uitbreidingsset: je kunt praktisch alle passieve luidsprekers (zonder eigen versterker) draadloos met audiosignalen aansturen.
Aan welke eisen moet een AV-receiver voldoen?
Hij moet de mogelijkheid hebben, de signalen voor de achterste kanalen via een paar cinch-stekkers uit te voeren. Deze zijn normaal gesproken beschreven met: Side of Rear Left/Right. Eventueel is in het menu van de AV-receiver in te stellen dat de signalen aan deze stekkers worden doorgestuurd, zodat deze dus worden geactiveerd.
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.