8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant
B2B
Mijn account
 • Actieve subwoofer US 5305/6 SW

Aktiv Subwoofer US 5305/6 SW

Leistungsstarker High End-Flach-Subwoofer
€ 499,99
incl. btw
Kleur: zwart - mat
Binnen 1 werkdag verzendklaar.  
 € 14,99 Verzending
 • 8 weken proberen
 • Tot max. 12 jaar garantie
 • Niet goed, geld terug!

Highlights

Alle specs en features op een rij
 • Leistungsstarker High End-Flach-Subwoofer
 • 350-Watt-Class-D-Endstufe in 6-Kanal-Ausführung
 • Ergibt zusammen mit der DecoderStation 5, 6 oder 7 einen vollständigen AV-Receiver
 • Drei 130-mm-Langhub-Tieftöner für tiefen Bass mit einer Grenzfrequenz von 33 Hz
 • Wahlweise horizontal und vertikal positionierbar
 • Passend für das Cubycon 2 und ähnliche Systeme
Heb je een vraag over je product of bestel je liever telefonisch?
Onze klantenservice helpt je graag verder:
020-8083195
Ma–vrij 10:00–18:00 uur
Features

Onze technologieën op een rij

Subwoofer der Spitzenklasse

Der leistungsstarker Flach-Subwoofer mit 350-Watt-Class-D-Endstufe kommt in 6-Kanal-Ausführung. Der Subwoofer wird in Doppelfunktion als Basslautsprecher und Leistungsverstärker direkt an die Teufel DecoderStation 7 angeschlossen und wird so zum Zentrum des ultra-kompakten, vollständigen Home Entertainment-Sets. Der Subwoofer kann wahlweise liegend oder stehend positioniert werden. Drei Töner bürgen für eine hohe Impulstreue und präzisen, tiefen Kickbass.

Inhoud levering

 • Actieve subwoofer US 5305/6 SW

Technische details

Aktiv Subwoofer US 5305/6 SW
Aktiv Subwoofer US 5305/6 SW
Krachtige slanke high end subwoofer met 350 Watt Class D eindversterker met drie 130 mm elastische woofers in een zes-kanaals uitvoering. De subwoofer; basluidspreker en versterker, wordt direct aangesloten met een decoderstation van Teufel en wordt zo het centrum van van de ultra compacte en complete home entertainment set Teufel Central AV | Cubycon 2.

De behuizing van de subwoofer is verstrekt met extra steunbalken in de basreflex-afstemming. Opstelling kan desgewenst liggend of staand. Manuele aan en uitschakeling. De laagste grenzfrequentie is 33 Hz (-3 dB).
Aktiv Subwoofer US 5305/6 SW
Luidsprekers
SPL [dB/1m] 108
Frequentiebereik van/tot [Hz] 33-250 Hz
Woofer (aantal per speaker) 3
Woofer (doorsnede) [mm] 130
Woofer (materiaal) Polypropyleen-membranen
Opbouw behuizing Basreflex, DPU
Materiaal behuizing MDF
Afwerking behuizing Foil
Compensatieopeningen 2
Compensatieopeningen (positie) Front
Voorzet afneembaar Ja
Spikes Ja
Statief geïntegreerd Ja
Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
Maximale doorsnede kabel [mm] 4
Elektronica
Laagste grensfrequentie (-3 dB) [Hz] 33
Volumeregelaar Yes
Versterker - technologie Class-D
Versterker-configuratie 5.1
Versterkerkanalen 6
Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) [W] 40
Versterkervermogen subwooferkanaal [W] 150
Spanning [Volt] 230V AC 50Hz Volt
Standby-functie Ja
Standy verbruik [Watt] .5
Maximaal verbruik [Watt] 350
Stroomkabel netbus Ja
Beschermingsgraad 2
Veiligheid Yes
Aan-/Uitschakel automatiek Ja
Afmetingen
Diepte [cm] 50
Breedte [cm] 21
Hoogte [cm] 49.2
Gewicht [kg] 16.4

Accessoires

Accessoires en bundels zijn voor dit product op dit moment helaas niet beschikbaar.

Downloads & support

Hulp bij dit product
Mijn subwoofer bromt, wat kan ik doen?
Is de bromtoon vanaf een afstand van meer dan 1 meter goed te horen en/of ook uit de satellieten te horen, is er mogelijk een defect. De bromtoon kan ook door een aangesloten apparaat of storingen in de stroomvoorziening worden veroorzaakt. Doe de volgende test om de oorzaak van de bromtoon te kunnen vinden.

1. Trek alle cinch-kabels uit de ingangen van de subwoofer. Wanneer de bromtoon nu niet meer optreedt, ga dan verder met punt B.
A. Sluit de stekker van de subwoofer in een andere stopcontact (bijv. badkamer, keuken, slaapkamer).
Blijft de subwoofer brommen, neem dan contact op met onze service-afdeling.

Is het brommen gestopt, is er sprake van een storing in de stroomvoorziening, die door dimmers of oplaadapparaten kan worden veroorzaakt. Om de storingsbron te vinden, trek je een voor een alle apparaten uit het stopcontact. Wanneer het brommen gestopt is, heb je ook de veroorzaker gevonden.

B. In dit geval is een 'bromlus'. voor de storing verantwoordelijk. Doorloop de volgende stappen om de bron van het probleem te vinden.

Verbreek de verbinding van de kabel- of satellietaansluiting van de tv-receiver en luister of het brommen verdwenen is. Wanneer dat is, gebruik je voor de kabelaansluiting een mantelstroomfilter om de lus te doorbreken. Bijv. mantelstroomfilter coax AC 9022 ED. Heb je een satellietaansluiting, verbind dan de satellietontvanger met een optische kabel met de eventuele aangesloten decoderstation.

Blijft het brommen aanwezig, meld je dan bij onze serviceafdeling, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.
Hoe sluit ik mijn volactieve Teufel-systeem aan mijn meerkanaals-geluidskaart aan?
Is je geluidskaart voor een 5.1-aansturing geschikt, vind je normaal gesproken drie 3,5 mm minijack-uitgangen. Deze verbind je met behulp van drie Y-adapter-kabels (in 3,5 mm minijack met 2x cinch-formaat) met de ingangen voor Front R/L, Rear R/L, center en subwoofer op de achterzijde van de volactieve Teufel-set.

Met welke kleuren de uitgangen zijn voorzien en welke signalen via welke uitgangen worden overdragen, is van geluidskaart tot geluidskaart verschillend. Consulteer daarvoor het handboek van de geluidskaart. 
Het Teufel-systeem geeft dan het door de geluidskaart gedecodeerde surround-signaal weer.
 
De vijf satellieten worden via de meegeleverde luidsprekerkabels direct met de luidsprekerklemmen van de subwoofer verbonden. Hiervoor deel en isoleer je de uiteindenvan de luidsprekerkabels. Luidsprekers en versterker hebben + en – klemmen. De + van de luidsprekerkabels is met een streepje gekenmerkt. Het is belangrijk dat je de luidsprekers identiek gepoolt aansluit. De pluspool van de luidspreker aan de pluspool van de versterker en de minpool van de luidspreker aan de minpool van de versterker.
Er komt geen geluid of een ruis uit een satelliet – de andere satelliet werkt.
Om het defect precies te kunnen lokaliseren, wissel je kort de functionerende satelliet met de niet functionerende uit. Zo kun je vaststellen of het defect bij de satelliet of de subwoofer-techniek ligt. Werkt de eerder niet functionerende satelliet aan het andere kanaal van de subwoofer, is een defect aan de elektronica van de versterker waarschijnlijk het geval. Doet de satelliet het ook niet aan het andere kanaal, is de satelliet kapot.
Ik hoor geen geluid, niet uit de satellietpeakers en ook niet uit de subwoofer
Controleer of het Teufel systeem aan staat en de stekker in het stopcontact zit. Brand er een LED lampje op het Teufel systeem; zo niet, vervang dan de zekering wanneer dit mogelijk is. Het kan namelijk zijn dat de glaszekering van de subwoofer is doorgebrand als gevolg van overspanning. De zekeringlade bevindt zich onder de stekker. Gebruik een kleine schroevendraaier om de zekeringen er uit te halen, vervang de twee vastgelopen zekeringen en plaats de zekeringhouder terug in de zekeringkast. Gaat het Teufel systeem nu weer aan? sluit desnoods het Teufel systeem aan op een ander stopcontact punt in uw woning.
Hoe sluit ik de vijf satellieten van de Motiv 5 aan?
De vijf satellieten worden via normale luidsprekerkabels direct met de luidsprekerklemmen van de subwoofer verbonden. We raden de luidsprekerkabels van het accessoirepakket MO 500 W aan. Deel en isoleer de uiteindes van de luidsprekerkabels.

Luidsprekers en versterker hebben + en – klemmen. De + van de luidsprekerkabel is door een streepje gekenmerkt. Het is belangrijk dat je de luidsprekers identiek gepoold aansluit. De pluspool van de luidspreker aan de pluspool van de versterker en de minpool van de luidspreker aan de minpool van de versterker. Een verkeerde aansluiting heeft een dun geluid, zwakke bassen en een armzalige stereogeluid tot gevolg. Ook bij meerkanaals surround systemen is het belangrijk dat alle luidsprekers met de juiste polariteit aan te sluiten om een passende ruimtelijke sfeer en de juiste afstemming van het geluid te kunnen waarborgen.
Hoe sluit ik mijn volactie Teufel-systeem aan een laptop aan?
Niet alleen aan een desktop-computer, maar ook met een laptop kun je onze volactieve systeem gebruiken om het perfecte PC-geluid te creëren.
Beschikt de laptop alleen over een 3,5 mm stereo-minijack-uitgang, sluit je deze met behulp van een 3,5 mm minijack-cinch-Y-adapterkabel aan de Front-ingangen In R/L aan de subwoofer aan.
Bij een dergelijke aansluiting geven door een geïntegreerde Upmix-schakeling de vier satellieten een stereosignaal en de center en de subwoofer een monosignaal weer. Dit klinkt niet zo perfect als Dolby Digital, maar klinkt vele malen beter dan een pure stereoweergave. Later heb je dan altijd nog de mogelijk je luidspreker over een 5.1-geschikte geluidskaart aan te sturen om ten volste te genieten van Dolby Digital en DTS.
Creative, Terratec, Toshiba, ESI/Audiotrak en M-audio bieden overigens oplossingen aan voor de verbinding aan de PCMCIA-poort of via USB, dan wel FireWire aan.
Hoe stel ik de subwoofer van mijn Teufel surround-systeem in een 5.1/6.1/7.1-configuratie optimaal op?
De positie van de subwoofer is bij een scheidingsfrequentie van 120 Hz vrij naar keuze ergens in de ruimte worden geplaatst en beïnvloedt de overige luidsprekers niet. Ideaal is een positionering binnen de rechte lijn tussen de beide Front-luidsprekers, maar als het even kan niet in de hoek , omdat daar bepaalde frequentie-aandelen eventueel onaangenaam hoog worden weergegeven.
Hoe is de juiste Phase-instelling van de subwoofer te achterhalen?
Middels de instelling van de Phase heb je de mogelijkheid, het tijdstip waarop het membraan van de subwoofer zich naar voren beweegt te beïnvloeden. Door deze instelling kan men de subwoofer optimaal op de satellieten aanpassen.
De membranen van de satellieten moeten zich op hetzelfde moment naar voren bewegen als het membraan van de subwoofer. Voor een optimale weergave moeten namelijk alle luidsprekers van het systeem gelijktijdig ‘swingen’. Dat houdt in dat bijvoorbeeld bij een impuls via drie Front-luidsprekers alle chassis in een richting moeten bewegen.

Staat de subwoofer in een lijn met de Front-luidsprekers moet dienst woofer de gelijke bewegingsrichting hebben. De regelaar op de woofer staat op ‘0’. Staat de subwoofer echter niet tussen de Front-luidsprekers, maar aan de zijkant of achter de luisterplek, komt de Phase niet meer met de Front-luidsprekers overeen. Daarom moet in zulke gevallen de Phase van de subwoofer worden aangepast.

Tot zover de theorie.
Luister naar een luid muziekstuk met veel bas en vraag dan een tweede persoon om tijdens het muziekstuk de Phase te veranderen. De juiste stelling van de Phase-schakelaar hangt van de positie van de subwoofer af. Wanneer de basweergave (vooral in het hogere basbereik) vol aanhoort, is dit de juiste. Veel plezier bij het testen!
Onze website maakt gebruik van cookies
Teufel gebruikt functionele, analytische en reclame cookies en vergelijkbare technologieën. Hiermee kunnen wij en derden je tijdens het bezoek en winkelen zo goed mogelijk van dienst zijn en relevante advertenties tonen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid en cookie richtlijnen. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Hier kun je de cookie-instellingen en opt-out beheren. Door te klikken op het X-symbool of door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door te klikken op een link op deze website) ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.