8 weken retourrecht
Tot max. 12 jaar garantie
Niet goed, geld terug!
Direct bij de fabrikant
5.1 systeem hoogwaardig en voordelig bij teufelaudio.nl

5.1 systeem voor pc en voor tv

  • Voor film, gaming en muziek
  • Uitgewogen geluidsweergave
  • Ruimassortiment

Het 5.1 systeem geeft een fantastisch geluid weer! Vooral bij pc’s en laptops komen games, muziek en films goed tot hun recht met een 5.1 systeem. Als je het verschil in geluidskwaliteit vergelijkt met de speakers die in pc of laptop zijn ingebouwd dan merk je direct het verschil.

Het 6-kanaals surround sound:
  • zorgt voor een intense beleving van games en films,
  • brengt bioscoopsfeer in de huiskamer,
  • door de subwoofer worden volle en krachtige bastonen weergegeven,
  • past perfect in elke woonkamer door de satelliet speakers die weinig ruimte in beslag nemen.

5.1 systeem – aansluiting met de pc

De meeste pc's zijn tegenwoordig uitgerust met een surround-geluidskaart, waardoor de aansluiting met een 5.1 systeem erg verleidelijk wordt. Met behulp van een Y-adapter kun je het systeem direct met de versterker verbinden. Een digitale verbinding met een optische kabel of coaxkabel is in ieder geval aan te bevelen.

Wat is een 5.1 systeem?

In tegenstelling tot stereo, waar je genoegen moet nemen met een rechter en linker kanaal, bestaat het 5.1 surround systeem uit zes aparte kanalen. Net als bij stereo heb je bij het 5.1 systeem ook een linker en rechter kanaal. Deze worden hier als front-speakers gebruikt. Door zelf het linker en rechter kanaal perfect op elkaar af te stellen, worden de klanken in stereopanorama nog beter weergegeven.

Je kunt de 5.1 pc speakers zo installeren dat het geluid dynamisch van de ene naar de andere kant beweegt. Een goede test is bijvoorbeeld een passerende auto. Tussen deze twee boxen wordt de center-speaker gepositioneerd. Hiermee wordt een optimale verstaanbaarheid gecreëerd en dit garandeert een duidelijke klank op alle plekken van de kamer. Spraak, waaronder dialogen, worden hierdoor in films en games zeer goed weergegeven. Twee andere speakers worden zowel links achter als rechts achter geplaatst. Deze worden bij bij surround sound ook wel rear-speakers genoemd. Deze speakers zorgen voor een extra dimensie die daarmee een gebalanceerd geheel vormen.

Sommige rear speakers binnen de 5.1 systemen, die voor een extra home cinema sound zorgen, zijn de dipolen. Deze luidsprekers geven een zeer ruimtelijk geluid. Ze bestaan uit meerdere conussen waarvan twee woofers en twee tweeters waarbij elke set van twee een andere kant op is gericht. Deze vijf luidsprekers worden door een subwoofer ondersteund. Dit zesde kanaal wordt ook wel het low frequency kanaal genoemd en is dus belangrijk voor het weergeven van de lage tonen. De subwoofer kan, behalve in de hoeken van de woonkamer, overal worden geplaatst zonder dat de subwoofer een negatieve invloed heeft op de geluidskwaliteit. Speciaal voor pc’s ontworpen 5.1 systemen hebben een ingebouwde versterker in de subwoofer en hebben daarom geen externe reciever of versterker nodig.

Iedereen blij!

Teufel biedt alle luidsprekersystemen voor een zeer voordelige prijs en een uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding aan en soms heb je bij Teufel nog meer geluk en vind je een actiecode waarmee je een aantrekkelijke korting krijgt op het gehele aankoopbedrag.