Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Concept B 20 Mk2

Compact en krachtig geluid aan de pc.

(138)
Kleur: Zwart

CONSONO 25 CONCEPT 2.1 set

Bekijk een soortgelijk product.

Highlights

Concept B 20 Mk2 - Set - Schwarz

Mogen we voorstellen

Met de compacte Concept B 20 Mk2 wordt het geluid van je pc radicaal verbeterd

Alle specs en features op een rij

  • Krachtige geluidsweergave aan de computer
  • Eenvoudige installatie
  • Makkelijk, eerlijk, zonder poespas
  • Nog beter dan zijn voorganger
  • Compact design
  • Multi-talent: voor film, muziek en games
Logo - Computer Idee
‘Een product om uw vingers bij af te likken’
Computer Idee
04/2014
Alle recensies
(4.6 van 5 bij 138 beoordelingen)
Alle reviews

Ben je op zoek naar een compacte speaker set voor op je bureau omdat je geen ruimte hebt voor grote pc luidsprekers met extra subwoofer? Je bent echter wel op zoek naar een luidsprekerset voor je pc met genoeg power om je films, games en muziek in hoge kwaliteit weer te geven? Geen enkel probleem, want met de compacte Concept B 20 Mk2 wordt het geluid van je pc radicaal verbeterd. Films, muziek en games worden met duidelijke helderheid en indrukwekkende lage tonen bij elk volume tot leven gebracht. Dat verwacht je zeker niet uit dergelijke kleine speakers? Nou, bij Teufel kan dit wel. We zeggen niet voor niets 'Typisch Teufel'.

Makkelijk, eerlijk, zonder poespas

De Concept B 20 Mk2 is een speakerset die doet wat hij moet doen. Helder en krachtig geluid is namelijk gevraagd en dat is precies wat de Concept B 20 Mk2 doet. Je plaatst de boxen links en rechts van de monitor op je bureau. Daarbij verbind je de boxen met elkaar met een kabel, sluit je de stroom er op aan en prik je de minijack kabel in de hoofdtelefoonaansluiting van de computer of van je tablet of smartphone! Aansluiten is een kwestie van een paar minuten. Daarna luister je al meteen naar jouw nieuwe aanwinst. Het geluid wat je daarbij hoort is natuurlijk, helder, strak en neutraal.

Ondanks compacte afmetingen van de Concept B 20 Mk2 is het ons gelukt een grotere woofer dan gebruikelijk voor deze prijsklasse in te bouwen. Dat leidt tot een krachtige, storingsvrije basweergave, compleet zonder aparte subwoofer. Wil je de bas zelf nog kunnen finetunen? Ook dat kan! Want met de extra bascontroller aan de zijkant van de rechterbox kun je het basaandeel reguleren. Zo bepaal jij zelf hoe bruut het allemaal moet klinken.

Nog beter dan zijn voorganger

Dat de Concept B 20 Mk2 in staat is om met slechts twee kleine speakers een ruimte met rijke geluidsweergave te vullen, werd reeds bewezen door de voorganger van de Concept B 20 Mk2. De voorganger werd namelijk meermaals zeer goed beoordeeld door klanten van Teufel en geprezen door meerdere vakpers magazines. Op Kieskeurig.nl scoorde deze set met meer dan 40 reviews een gemiddelde van 8,9! Bovendien werd de voorganger door Hardware.info beter dan de Bose Companion 20 bevonden en kreeg in 2011 door Hardware.info een Gold Award uitgereikt.

Als de voorganger al zo goed was, dan kun je wel voorstellen wat voor indruk de opvolger maakt zodra je jouw pc met de Concept B 20 Mk2 verbindt. Want naast akoestische verbeteringen is ook het frontje aangepast en is de Concept B 20 Mk2 nu in twee kleuren te bestellen. Bovendien krijg je twee volle jaren garantie op de Concept B 20 Mk2.

Beoordelingen

Op o.a. Trustpilot lees je lovende gebruikersreview, waardonder deze van IPat: 'Na de toonregeling op neutraal gezet te hebben wordt je getrakteerd op een uitgebalanceerde sound waarin ook voor mensen zonder absoluut gehoor de sublieme scheiding tussen hoog/midden/laag goed waarneembaar is. Onvoorstelbaar dat speakers met deze afmetingen in staat zijn ook voldoende lage tonen te genereren! En of je nu op hoog of laag volume speelt, het blijft strak en zuiver. Dat is kwaliteit!! Teufel heeft er wat mij betreft een fan bij!'

Specificaties

    • Slechts 12,4 x 12,6 cm oppervlakte op je bureau nodig per box
    • Sterke 40 Watt versterker met Bi-Amping technologie waardoor tweeter en woofer eigen versterker-elementen bevatten
    • 2-kanaals boxen met grote woofers en dome tweeters
    • Aansluitingen voor koptelefoon, microfoon, pc
    • Geschikt voor ruimtes tot 15 m²
Ontdek alle highlights

Technische details

Concept B 20 Mk2 - Slave Black Front angled

Stereo-luidspreker CB 20 F Mk2 (Links)

Kleine maar krachtige desktop luidspreker voor pc, Mac, tablet en notebook. De linker, passieve luidspreker wordt via een vast gemonteerde, 1,8 m lange kabel met de hoofdluidspreker verbonden en daardoor aangestuurd en met stroom voorzien.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 12,6 cm
    Hoogte 22 cm
    Diepte 12,4 cm
    Gewicht 1 kg
  • Beschrijving Artikel
    High Level luidsprekeringangen 1
  • Beschrijving Artikel
    Versterker-configuratie Bi-Amping
    Versterker - technologie Class D
    Versterkerkanalen 2
  • Beschrijving Artikel
    Compensatieopeningen (positie) Achterkant
    Compensatieopeningen 1
    Cover afneembaar Ja
    Materiaal behuizing Kunststof
    Afwerking behuizing Lak
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,2 L
    Statief geïntegreerd Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 25 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Bas/midrange driver (aantal per speaker) 1
    Bas/midrange driver (diameter) 100 mm
    Bas/midrange driver (materiaal) Cellulose
    Frequentiebereik van/tot 65 - 20000 Hz
    Impedantie 6 Ohm
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
Concept B 20 Mk2 - Master Black Front angled

Stereo-luidspreker CB 20 F Mk2 (Rechts)

klein maar krachtige desktop luidspreker voor pc, Mac, tablet en notebook. De rechtse hoofdluidspreker heeft zowel een Class D eindversterker als een 3,5 mm minijack voor de pc, koptelefoon en microfroon. Het microfoonsignaal wordt naar de pc doorgestuurd. Via een aansluitstekker en een 1,8 m lange kabel wordt de verbinding met de linker luidspreker gemaakt. Aan de rechter zijkant van de luidspreker bevinden zich de regelaar voor volume en bas. Een externe netvoeding en een stereo-minijack-kabel zijn bij de levering inbegrepen.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 12,6 cm
    Hoogte 22 cm
    Diepte 12,4 cm
    Gewicht 1,4 kg
  • Beschrijving Artikel
    Bi-amping Ja
    Versterker-configuratie 2
    Versterker - technologie Class D
    Versterkerkanalen 4
    Maximaal sinusvermogen tweeter-kanaal 10 W
    Maximaal sinusvermogen woofer-kanaal 30 W
  • Beschrijving Artikel
    Compensatieopeningen (positie) Achterkant
    Compensatieopeningen 1
    Cover afneembaar Ja
    Materiaal behuizing Kunststof
    Afwerking behuizing Lak
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,2 L
    Statief geïntegreerd Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 25 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Bas/midrange driver (aantal per speaker) 1
    Bas/midrange driver (diameter) 100 mm
    Bas/midrange driver (materiaal) Cellulose
    Frequentiebereik van/tot 65 - 20000 Hz
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
  • Beschrijving Artikel
    Microfoon-uitgang 3,5 mm 1

Recensies & reviews

Logo - Computer Idee
‘Een product om uw vingers bij af te likken’
Computer Idee
04/2014
Meer...
Logo - Computer Idee
‘Zoekt u naar een betaalbaar tweekanaals audiosysteem om lekker naar muziek te luisteren, dan is de Concept b 20 Mk2 Absoluut een aanrader. Of het nu gaat om goede of slechte muziekopnames, deze speakers van Teufel laten alle beschikbare details in een breed spectrum horen. Het resultaat is een rijk en natuurgetrouw geluid dat zelfs bij veeleisende audiofielen in de smaak valt. Daar naast is het mooi meegenomen dat de behuizing zorgvuldig is afgewerkt. Voeg daar een prima prijs-kwaliteitverhouding aan toe en de Concept B 20 Mk2 is een product om uw vingers bij af te likken.’
Logo - PC Magazine
'De Teufel Concept B 20 heeft heel wat te bieden voor een scherpe prijs'
PC Magazine
08/2012
Meer...
Logo - PC Magazine
'De Concept B 20 is geen kleine jongen. Hij is weliswaar lager dan de inzendingen van Focal en Bose, maar ook breder, waardoor de B 20 een stuk duidelijker aanwezig is op de desktop. Hij ziet er niet verkeerd uit, maar oogt wel goedkoper dan de eerder vernoemde concurrenten. Daar kunnen ook de afneembare luidsprekergrilles niets aan veranderen.De aanzienlijke breedte heeft een reden: de 4 inch grote midrange/laagunit in deze Teufel is even groot als bij de Focal-set. Net als de kleine tweeters wordt elke speaker aangestuurd door een eigen versterker (bi-amping in vakjargon), terwijl op de achterkant van de behuizing ook nog een basreflexopening zit.De rechterspeaker omvat alle bedieningselementen: goed hanteerbare draaiknoppen voor het volume en de toonregeling. Daaronder zijn een hoofdtelefoonuitgang en microfooningang voorzien, en op de achterkant zit een microfoonuitgang en stereo-ingang in 3,5 millimeterformaat. Een merkeigen kabel verbindt beide speakers, al is die gelukkig wel lang genoeg om de set flexibel op te stellen.Op papier een sterke aanbieding, en ook het geluid valt niet tegen. Net als de Focal en Bose is deze Teufel een levendige, dynamische speaker die met uiteenlopende content prima presteert. De weergave is echter iets helderder en gecomprimeerder, terwijl de bas minder prominent aanwezig is bij een normaal luistervolume. Opvallend is dat deze Teufels prima om kunnen met hoge volumes. Het verschil met andere speakers in deze categorie is zelfs opvallend te noemen. Tel daar nog de brede weergave bij, en je hebt een desktopspeaker die een uitstekende prijs-kwalietverhouding kan voorleggen. Een budgettip, wat ons betreft.* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Computer Totaal
Prima geluid*
Computer Totaal
01/2012
Meer...
Computer Totaal
Eigenlijk komt het niet meer als een verrassing, maar ook dit luidsprekersetje van Teufel zet een prima geluid neer. Qua bedieningsgemak zien we geen franjes, het blijft bij twee draaiknoppen op de luidspreker zelf. Ook qua plaatsing zit u vast aan de kabellengte van 1,8 meter tussen beide luidsprekers, maar dat lijkt ons bij bureaugebruik geen groot probleem. Een degelijk setje voor wie op zoek is naar 2.0-geluid.'* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Chip
Degelijke pc-speakers*
Chip
12/2011
Meer...
Chip
De speakers zijn prima afgewerkt en hebben zelfs een stofkap die de twee drivers beschermt. Ze klinken krachtig en vervromen zelfs bij hge volumes nauwelijk. Het stereobeeld is goed en de scheiding van de frequenties is eveneens prima...Conclusie: De Teufel Concept B 20 is een zeer degelijke set pc-speakers voor een prima prijs.'* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Gold Award*
Hardware.info
10/2011
Meer...
De Teufel kenmerkt zich door een heel puur, eerlijk geluid. Dat heeft voor- en nadelen. De muziekliefhebber cq. audiopurist wil altijd zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke opname blijven (die op zijn beurt weer zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke uitvoering moet blijven) en de Teufel kwijt zich heel behoorlijk van die taak, zeker gelet op de prijs. Wel vonden we bij de meeste beluisterde stukken de ervaring beter als we de toonregelaar een klein beetje meer richting 'bas' draaiden - niet te veel, maar net genoeg om het geluid wat steviger teDe Teufel Concept B 20 kan zich meten met aanzienlijk duurdere sets (zoals de Bose Companion 20). Audioliefhebbers die gruwen van elke vorm van aanpassing van de oorspronkelijke bron, kiezen zonder meer beter voor de Teufel-speakers. Eigenlijk zijn we zelfs meer gecharmeerd van de Concept B 20 dan de honderd euro duurdere Concept B 200, die qua laagweergave minder overtuigden. Bovendien kunnen we ons goed voorstellen dat een aparte versterkermodule onnodig ruimte op het bureau inneemt: veel mensen kiezen immers juist een 2.0 set vanwege een klein aantal kabels en bescheiden ruimtevereisten.'* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Logo - ALPHA-AUDIO
Open, eerlijk, strak en neutraal*
ALPHA-AUDIO
09/2011
Meer...
Logo - ALPHA-AUDIO
De Teufel Concept B 20 is een uitstekende desktop-set met een zéér scherpe, interessante prijs. Het 2.0-systeem speelt open, eerlijk, strak en neutraal. Iets dat we voor 99 euro eigenlijk niet hoeven te verwachten. In dat opzicht is dit een uitstekende koop voor de consument die een serieus luidsprekersysteem zoekt voor een nette prijs. Bass-junkies moeten deze set laten staan. Een 2.0-systeem met deze afmetingen kan simpelweg geen diep grommend laag produceren. En gelukkig heeft Teufel dat ook niet geprobeerd te realiseren… eerlijkheid duurt het langst!'* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Logo - Fok.nl
Waardige geluidsset die overtuigend presteert*
Fok.nl
09/2011
Meer...
Logo - Fok.nl
De geluidskwaliteit is goed te noemen, bijzonder goed zelfs. Over het gehele bereik klinken de speakers natuurlijk en helder. De hoge tonen klinken lekker crisp en de lage tonen zijn ruim voldoende aanwezig. Verwacht uit het 2-weg bassreflexsysteem geen dreunende bassen en kopjes koffie die van het bureau af trillen, daarvoor moet je nog steeds met een subwoofer aan de slag.Met een vermogen van 40 Watt zijn de speakers uitstekend in staat om hard te spelen, en zowel op hoog als op laag volume blijft het geluid van uitstekende kwaliteit. Er treedt op hoog volume geen enkele vervorming op. Opvallend is dat ook op een laag volume de weergave van de middentonen bij radio-uitzendingen uitstekend is, alle spraak blijft goed hoorbaar.'Conclusie'Met de Concept B20 heeft Teufel een stukje Duitse degelijkheid aan haar speaker-assortiment toegevoegd. Voor net geen honderd euro koop je een waardige geluidsset die overtuigend presteert. Dreunende, diepe bassen zal de Concept B20 niet produceren, maar een helder, natuurlijk geluid is zeker aanwezig.'Waardering: 8/10* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.
Logo - Digital Tested
'Bureau-revolutie'
Digital Tested
07/2011
Meer...
Logo - Digital Tested
'Tijdens de luistertest toonde de Concept B 20 aan wat hij in huis heeft. Zelfs zonder ondersteunende subwoofer wisten de kleine luidsprekers een geweldig volume te produceren en gaf de klank krachtig en helder weer.Dankzij het geïntegreerde basreflexkanaal behielden we een overtuigend klankvolume, dat bij luidsprekers van deze grootte zelden wordt aangetroffen.Een indrukwekkend geluid voor een verrassend lage prijs. Teufel heeft met de Concept B 20 niets teveel gezegd en voorziet film- en game-liefhebbers met topgeluid voor weinig geld.Prijs-kwaliteitverhouding: uitstekendEindoordeel: zeer goed* Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger.

Inhoud levering

Concept B 20 Mk2
  • 1 × Stereo-luidspreker CB 20 F Mk2 (Links) – Zwart
  • 1 × Stereo-luidspreker CB 20 F Mk2 (Rechts) – Zwart
  • 1 × Aansluitkabel voor Concept B 20 Mk2
  • 1 × Stroomkabel voor Concept B 20 Mk2